![]() |
Rabbim! kalbimi tut, etrafımı saran uçurumlara düşmemem için, düşüncelerin oluşturduğu bilinmezlik denizinde kaybolmamam için, nefsimin ve şeytanın gönlümü esir almaması için, ellerimden tut Rabbim. Rabbim!geçici ve boş şeylerle yorulan kalbimi Sevginle doldur her şeye Senin sevginle bakabilmeyi öğret... |
Ey ALLAH’ım! Nimetini üzerimizden eksik etme! Nefislerimizi azdırma! Yolundan ayırma! Tembellikten koru! Sevdiklerini sevdir. Sevmediklerini nefsimize hoş gösterme! Nimetini salih kullarına vâd ettiklerinle tamamla Ya Rabbi! Yolumuzu aç! Dualarımızı aziz ve yüce İsmin hürmetine kabul et. Bildiğimiz bilmediğimiz her türlü tehlike ve kötülüklerden koru. Bildiğimiz bilmediğimiz her türlü güzellik ve iyiliklere eriştir. Bizleri muvaffak ve muzaffer eyle. Aminn... |
Allah'ım! Ellerimizi Bırakma
|
Allahım, tevbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul et, delilimi sağlamlaştır, kalbime hidayet nasip et, dilimi doğrult, Allahım, ilmimi artır. Bana doğruyu gösterdikten sonra kalbimi kaydırma. Bana katından rahmet bağışla. Allahım, Senden başka ilah yoktur. Seni hamd ile tesbih ederim. Günahımı bağışlamanı dilerim ve Senden rahmetini isterim. Allahım, nefsime takva hasleti ver ve onu tezkiye et. Onu en iyi tezkiye eden sensin. Onun velisi ve sahibi Sensin. |
Sen'sin ilk ve son durağımız. Sen'sizlikten miydi bu hırçınlığımız? Sen'sizlikten miydi hep kalabalıklar içinde yalnız kalışımız? Yetinmekten,şükretmekten habersiz bakışımız. Hiç ölmeyecekmiş gibi hep bir yerlere yetişme telaşındayız. Sana ne kadar geç kaldığımızın farkına varamayacak kadar geç kalmışız. Ne zaman başlayacak uyanmak için hazırlığımız. Ne kadar zamanımız kaldıki yaşayacağımız? Sen'sin ilk ve son durağımız. Ebedi uykuya ulaşmadan varlığımız, Bir an önce varlığına uyandır bizi ALLAHIM... (amin) |
Ya Rabbi Tut Elimden.. Ya Rabbi, tut ellerimden. Tut ki parmaklarımın ucunda yürüyeyim. Yürüyüp kalbimin derinliklerine ineyim. İnip oradaki pencerelerden Sana yöneleyim. Ya Rabbi, tut ellerimden Sana geleyim. Ya Rabbi aç gözlerimi. Aç ki kainatın her zerresinde Seni arasın. Arayıp zerre zerre Seninle donansın. Donanıp ruhumun karanlıkları aydınlansın. Ya Rabbi, aç gözlerimi Seni göreyim. Ya rabbi tut ellerimden tut, bırakma beni.... |
|
Secdede ölmek isterim Allah aşkının ateşi,yüreğimde yansın isterim |
Ey bütün sanat güzellikleriyle donatılmış varlıkların sanatkarı olan, Ey hikmet ve gayelerle süslendirilmiş her yaratığın yegane yaratıcısı olan, Ey rızka muhtaç her varlığın yegane rızkını veren, Ey her mülkün gerçek sahibi olan, Ey her dertlinin ahını dindiren ve derdini gideren, Ey gam ve sıkıntıya düşmüş olanları ferahlandıran ve ağlamalarını gülmeye çeviren, Ey rahmet ve şefkate muhtaç olanlara merhamet eden, Ey bütün muhtaç ve düşkünlerin imdadına yetişen, Ey ayıpları örten ve çirkinlikleri saklayan, Ey zulme ve haksızlığa uğrayanların yegane sığınağı olan Rabbim, Ey tereddüt içinde bocalayanlara maddi ve manevi yolları gösteren, Ey sonsuz ihtiyaçları için yardım isteyenlerin imdadına yetişen, Ey ağır belalara düşen varlıkların feryatlarına yetişen, Ey azaptan ve felaketlerden kurtulmak isteyenleri koruyan, Ey günahkarların sığındığı, Ey günah işleyenlerin bağışlayıcısı, Ey korkulu hallere düşenlerin korkusunu gideren ve onları emniyet,güven içine alan, Ey acizlere ve düşkünlere merhamet eden, Ey vahşet ve kimsesizlik dehşetine düşenlerin üzüntüsünü gideren, Ey darda ve sıkıntıda kalanların dualarına cevap verip onlara yardım eden Rabbim. Sen her türlü noksan ve kusurdan münezzehsin. Senden başka İlah yok ki bize imdad etsin. El-aman,el-aman! Bizi cehennem azabından muhafaza eyle. AMİN....AMİN... |
YARABBİ!.. Yağmur gibi hiç birşeyi ayırt etmeyip, aktığı her yere canlılık bahş edenlerden. Işığıyla hiç birşeyi ayırt etmeyip tüm varlığı aydınlatanlardan. Toprak gibi herşey üstüne bastığı halde, hiç birşeyi ayırt etmeyip nimetini herkese verenlerden olmayı bizlere lutfet.. AMIN.. |
| Saat: 14:09 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık