![]() |
|
Bana Gözlerini Anlat Sana sen var saat. Öldürme zamanı tekmil düşünceleri Bir tik tak sonrasının sonsuzluğunda, Taburcu olmadan umutlar yürekten, Uzan usuldan yanı başıma, Bana gözlerini anlat. Bana gözlerini anlat. Ko, en incesinden intiharlar saklasın derinlerinde Bir yıldız olup kaysın döşümden içeri Ayın geceye küskünlüğünde. O ki, Efkârım tespih sırası. Pusmuşum, Susmuşum, Susamışım, Kesmişim fermanımı kendime Kalemim kırık Darağacım sensizliğin orta yerinde Orada asılacağım Gözlerine bir bakış kala. Bana gözlerini anlat.. Katran karası bir geceden serpiştirilmiş yıldız gibi Gözlerinden bir avuççuk dolduracağım nabzıma Ve gecenin alnına çentikler kazıyacağım Hasret güle tomurcuklandığında Kesip çıkaracağım yokluğunu gelincik kırmızısı düşlerden Kilometreleri budayacağım Anlat sen İster fısıltılı İster susarak Duyacağım Gece Kahırların demlendiği sırı dökülmüş demlik İçinde şiirler katranlaşmada Az kaldı ağıda dönüşecekler. Ben ki, Milyon sene yaşamışım yokluğunda bir günde Anlat sen Bir milyon yıl daha geçiririm Gözlerine sürgünde Gök yüzü özgürlüklerim senin olsun Bütün mavilerimi al istersen Bir masum cinayet işleyip gideceğim. Yok edeceğim kendimi gözlerinde Yeter ki, Anlat sen... Mustafa Şekerci |
Hayatımda belki de ilk defa yakarışlarım kabul olunsun diye yalvarıyorum Tanrı’ma. Dualarımın tek sahibini bana bağışlasın diye nelerimi feda ettiğimi bilseydin anlardın seni ne kadar çok sevdiğimi! Döndüğünde bul diye beni kilitledim yüreğimin kapılarını!sahibim oldun!ve hep öyle kalacaksın!şayet bir gün döndüğünde olamazsan bıraktığın yerde……. Sevginin ateşi ömrüm oldukça sönmeyecek!üşüdüğümde beni ısıtacak olan tek şey yüreğimde bıraktığın ateş olacak!içim seninle dolu!bir başkasına yer açılmayacak asla! ölmezsem eğer , döndüğünde bıraktığın yerde bulacaksın beni!dedim ya ömrüm yettikçe seninim.tek sahibimsin! sensiz dünyayı sevmiyorum!ve sensiz sebepsiz bir hayat istemiyorum! Beni yokluğuna mahkum etmeden dön kuzucum! Beni sensiz , beni sessiz bırakma! SENİ SEVİYORUM!!! |
BU GECE UYUYAMAZSIN SEN Bu gece uyuyamazsın sen! Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını. Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek... Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin. Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum... Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum.... Okan Savcı |
Kabullenim Ölümün özümsediği tazeliğin ardından doğan ışıktı Bizi ısıtan Şapkasız geziyorduk, öylece.. Tokluk ertesi mayhoşluğa benzetirdik çünkü Sıcağın üzerimizdeki etkisini.. Bayağılardan uzak yürürdük, mesafeli.. Şemsiyelerine kızardık, inadına açtıkları Oysa ne gerek vardı? Zeka özürü kabulsüzdü, çünkü malûmdu, Yaklaştığımız noktanın gerçeği.. Bilinenleri görmezlikten gelmekti Baştan kaybedişlerin sebebi.. Biz uyarıcıların beklentisi, ışık ertesi Aydınlığa açılan kapıdan geçimdi.. Tatmin olacaktık belki, belki doğru.. Doğru olmasına inandığımız için.. İnançlarımıza bağlılıktı bizi tutan Ayakta, ta yukarda, dorukta... En yaklaşandık biz gerçeğe Sıkı sıkı sarılmış ellerle.. Yakışandı insan zekasına bütünüyle, Kabullenim özeldi zihinlerde... Özge Özen |
|
YALNIZLIKTAN ÜŞÜYOR İÇİMDE KELİMELER Kederden kendime köprüler yapıyorum Kıldan ince kılınçdan keskince köprüler Her köprüden bir şiir okuyup geçiyorum Yalnızlıktan üşüyor içimde kelimeler Yüzünün denizinden atlaslar biçiyorum Kendimden çok uzağa gitsem de çok kereler Şiir ki salt coşkuyla yazılmaz biliyorum Yalnızlıktan üşüyor içimde kelimeler Çok ölmüş bir şaairim yıldızlardan daha çok Dalında uğuldayan şu rüzgardan daha çok Çok ölmüş yoksul ölmüş ama en erken ölmüş Yalnızlıktan üşüyor içimde kelimeler Bülent Özcan |
|
YALNIZ Yalnızlık paylaşılmaz Paylaşılırsa yalnızlık olmaz Yanar sobasında Yalnızın üşüyen bakışları Lambasında karanlığa dönük Bir ışık titrek sönük sönük Penceresi dışına kapanmıştır Kapısı içine örtük Bir sözde saklanmış bir yalanı Bir gözde okuduğundan Bakmaz kendi gözlerine bile Özdemir Asaf |
http://www.balcanet.net/resima/cubuk/siir10107-cbk.gif http://www.balcanet.net/resima/jpg/siir10107.jpg İYİ GECELER GÜLÜM ! Haziran bulutları olsun yatağın, Aşka düşsün yolun düşünde. Bir dere kenarında, söğüt gölgesine sığınsın başın Ayakların suda -Aslında su senin ayaklarında gülüm- Elinde Bursa işi bir çakı sabaha kadar umutlarını yont! Bir de beni düşün düşünde. Yokluğunda nasıl da haziran bulutuyum, Söğüt dalıyım, Akan, akmayan suyum, Ama illâ ki; yonttuğun umudum... İyi geceler gülüm, İyi bir gün olsun yarın... Nevzat TEKİN http://www.balcanet.net/resima/ivirzivir/siir10107-gul.jpg |
| Saat: 03:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık