![]() |
HARELİ YAZLAR Söylüyor da şiirleri Çoğaltıyor soluğu Akdeniz’in Bin yıl dinliyorum çocukça En haram elalarıyla el ele Hareli bakıyor bakınca Atıyorlar kimi de bir ülkeden İncecik iller büyütüyor Yaralı turnalar telinde İz biriktiriyor dişlerinde Ah zehirli memeleriyle Emziriyor da özışığını Ölü olarak geçiyor ele Usulca örtünüyor dikenlerini Bir hoyrat at oynuyor Gökçe gül koynunda Yaz anlatıyor seviniyorum Hayal olsa da Musa Öz GÜZEL Çocuk şarkıları, ah bir de Kuytularda üşüyen Dalgınca devşirilmiş, al benekli Güzel bu kırların yüreği Gülün en durusu çocuğa işlenen Durgun sulardan sinmiş Çağla tüten Hüzünlenmek başını alıp giden yaprağa Güzel bu şiirlerin ilahesi Çocukça sevmek, yüreklerde muştu Okul yolu uzunca bir şiir mi Lorca’dan Saklar ya hayal kızları bakışlarını Güzel bu Sevdadır şiirlere yakışan Koklamak çoğul göğüslerini kızların Günbalı, püren ve kekik Güzel bu öptükçe kuş kanadı Barış çiğ düşümünde, kuğu fırtınasında Büyür de yar olur şiire Güzel bu ergenlik hüzünleri Buyur edebilmek sevgiliye gülücükle Gül kokuları, mahmur ve gönül hoşluğuyla Okumasa da hiç kimse şiirlerini Uçur sözcükleri uçur güz renkleriyle Güzel bu Musa Öz ELA BİR GÜZ Kayıkları taşıyor martılar Dalga ve yakamozları Uçuyorlar denizin bittiği yerden Gagaları çiziyor suları Kanat vuruşlarıyla oyuluyor iskele Kaleiçi güz uykuları Bir çiçekle uçuyorlar Kokmuyor solan taç yaprakları Ah unutuldu Hoş bir adı olacaktı Boyunları büküktür selvilerin Uça kona kumrular Bulutları saçılıyor gül işlemeli Ezberde evler bahçeler Kızların sessizce büyüdüğü sofalarda Güneş serilip üşümeli Bir çiçekle uçuyorlar Kekre miydi acı mı Ela bir adı olacaktı Uğruyor bağ arasına Dallara çamur getiren incir kuşları Sürme çekiyorlar usulca Gökyüzünün mavi donuna Çocukların bakışlarıyla olgunlaşan Üzümleri aşırmaları Bir çiçekle uçuyorlar Kokmuyor solan tomurcukları Unutuldu ah Hoş bir adı olacaktı Musa Öz |
Bir ayak sesi duymayayım Kapıya koşuyorum Gelen sen misin diye Bir siyah saç görmeyeyim Yüreğim burkuluyor Ağlamaklı oluyorum Her şey bana seni hatırlatıyor Gökyüzüne baksam Gözlerinin binlercesine görürüm Bir rüzgar değse yüzüme Ellerini düşünmeden edemem Yaktığım bütün sigaraların dumanları sana benzer Tadı senden gelir Yediğim yemişlerin İçtiğim içkilerin Ve içimdeki bu dayanılmaz sıkıntı Bu emsalsiz hüzün Seni beklediğim içindir Resmine bakamaz oldum Uykulardan korkuyorum artık Utanıyorum odamdaki bütün eşyalardan Şu sedir hala gelip oturmanı bekliyor Şu ayna karsısında güzelliğini seyretmeni Şu kadeh dudaklarına değebilmek için duruyor masada Ve şu saat geldiğin anda Durabilir sevincinden Zaman çıldırabilir Çünkü benim dünyamda Ölümsüzlük, seni sevmek demektir. Bir çocuk dogmayı bekler Bir ağır hasta ölmeyi Bitkiler yağmur ve güneşi bekler Yalnız bir kadın sevilmeyi Ve düşün ki bir adam İçinde bütün bekleyenlerin korkusu ve ümidi Seni bekler Asılmayı bekleyen bir idam mahkumu gibi Sen gelinceye kadar Pencerem kapalı duracak Rüzgar gelmesin diye Artık perdeleri açmayacağım Gün ışığı girmesin diye Sonra kahrolacağım Bu karanlıkta, bu derin yalnızlıkta Ve günlerce gecelerce haykıracağım Nerdesin diye, Nerdesin? Bir gün bu kapıdan sen gireceksin Biliyorum Ergeç bu bekleyişin bir sonu gelecek Yıllarca sonra Öldüğüm gün bile gelsen Butun bu bekleyişimi ve olduğumu unutup Çocuklar gibi sevineceğim Kalkıp sarılacağım ellerine Uzun uzun ağlıyacağım. |
BAKINCA O KIZA Bakınca o kıza Topukları dolaşıyor Belleri, kolları Karışıyor birbirine İnce kız delişmen Bir de işveleri O can içi sızı Yürüdükçe tozuyor saçları Döndürüyor başımı Ergenlik kokuları Kız bu koku çirkin ya Kız bu koku güzel Bakınca o kıza Gülüşleri dolaşıyor Sokaklar esriyor her çıkışında Dokununca koluna Kanatıyor göğü hırsından Limon dikenleri Saçlarını Yosun uçlarından devşirmiş Göğüslerini Ekşi alıçtan Bakınca o kıza Bakışları dolaşıyor Musa Öz LİRİK KAVGA M. Demirtaş İçin Acıları güle daldırır da söyler Çoğaltır Akdeniz’i şiirleri Kederleri sevdayla nakışlar İteler de dalgaları usulca Okuya okuya Nazım’dan Geçer hüzünle Kadınyarı Köprüsü’nden Hançere karşı Lirik bir kavgaya tutuşur Maviyi martı düşürür şiirlerine Çocukla çocuktur Ve metin bir meşedir her çağda Şapkasında gül ve kenger Su içer Ege’de Yunanlı çocuklarla Dal altında, ay ve kuş altında Gözyaşlarından şiir ayıklar Lacivert bir şehirdir Antalya Gülüşüyle Metin’in Asi ve mavidir ala dağlarla yan yana Mahmur ya da morca Çoğaltır Antalya’yı şiirleri Musa Öz |
durmaksızın yırtıp sislerimi bir şiire yattım son dizesinde... (krizantem giyindim) sesinle çiziktirdim ilk harfini elini resimledim ilk hecesine (kokuna fesleğen iliştirdim) durup dururken ilk sözcük ihanet etti imgelerime (sen sevişmeye gittin ...) nehrin tam ortasına düştü kirpiğim ölü gözlü balıklar yapıştırdı göz kapaklarına aynasını sürmeledi suların, içmedin!.. oysa aşktı, temmuzdu biraz yaşamak istediğim şimdi ise, ağustosa kaldı seninle beraber kırmızı erikleri toplama hevesim... denizi kumlar çaldı, ilk sözcüğü gece; (seni sevmiştim!..) hüzün ve keder mimledim son sözcüğüne şiirin... yani ölümden baktım krizantem zamana görmedin! iplere asılan çamaşırlar gibi takılıp kaldım son harfine son şiirin... kurudu sıcaklığım (değmedin!..) rüzgar emdi nemimi, kattı denizlere martılar yükledi acımı uzaklara giden gemilere... bekledim, gelmedin!.. derdim, derdin değilmiş meğer!.. bu yüzden tamamlanmadı seninle başladığım şiir... küsüp gitti aşk arakladığım imgelerim... duydum ki göçü başlamış balıkların sakın dalma sulara! bir daha gelmez artık sevda açan krizantem mevsim... MEHMET YASLI |
Yürümez miydi? Sürmez miydi? Yoksa yetmez miydi? Seni tatmin etmez miydi? Neyse… Neyse diye diye neyseler bitti Tükendi içimdeki keşkeler bitti., Hani kalmadı içimde Yani kalmadı Kalmadı işte… En zoru da beni dinleyecek kadar bile değer vermemendi. Kalmamıştı artık mücadele etmenin bir nedeni Ama olsun, sen anlayamasanda, Ya da ben anlatamamış olsam da Benim sevgim öyle doğal, öyle saftı. Belki fazla geldim üzerine, Belki de eksikti.. Ama sen her ikisi içinde Eksiklerim ve bencilliklerim içinde affet beni. Olamaz diyorsun ya Ne kadar da mutlu çaresizlikler Yüreğimin gergefinden cımbızlarla çekiyor Nakış nakış umutları Diyorsun ya asla Renklerini siliyor tuvalim Karası bana gecelerin, cefası sana Elde kalan tek resim Gözlerini seyredeceğim Bu sabah başlamalıyım seni unutmaya Kırdığım dost gönüllerini onarmaya Önce.. Gözlerinin mavisinde saklanan Ve beni her baktığımda Ayrı diyarlarda dolaştıran; Uçurum ürpertisi, Mavi yalnızlığım, Kurtarılamayan çığlığım, Anılarım, acılarım Cennet sohbeti, Su rengi, Ömrümün gördüğü en güzel gözleri unutabilmeliyim… SENİ UNUTABİLMELİYİM… Aslında yazılacak o kadar çok şey var ki Ama biliyorum kısa kesmeliyim Seni, bunları okumakla bile meşgul etmemeliyim Hakkım yok biliyorum… Artık tek dileğim… Ömrün boyunca gülesin isterim… |
KOY BENİ Koy beni denize Bir yelken ver elime Giderken bakayım Sallanan mendile Ben giden olayım Sen kalan bu seferde… Bir bardak su olsun Arkamdan dökülecekse Önce sen özle Sonra ben bu seferde… Geçmişim ne ki derdime Kayıplarım kendime Yangın her neredeyse Sönmeden yanmaya varayım bu seferde… Ama… Bir kez olsun… Sen bir damla yaş ol Ben de hain bir bakış bu seferde… Nejat EROL |
GORDUNMU BAK HER DOGAN GUN BITERMIS YALNIZLIKTA GORDUNMU BAK HER SEVDIGINDE BIR CICEK SOLARMIS GORDUNMU BAK OLUM GERCEK TEN GUZEL BIR SARKIYMIS YOL ALDIM SENSIZ OLDUGUM HERGECEDE YURUDUM YURUDUM TABANLARIM ASINDI ZAMAN ICINDE OMRUMU SANA VERDIM HER DOGAN GUNESTE BENIM HIC DOGMADIKI GUNESIM HAYATA SOLUK KALDIM RENKLERI HER CALDIGINDA BENDEN SENIN ICIN HEP GUZEL SARKILAR CALDIM ZAMAN YIPRATTI ISTE OLUM EN GUZEL SARKIYMIS BELKIDE GORDUNMU BAK HER DOGAN GUN BITERMIS YALNIZLIK TA GORDUNMU BAK HER SEVDIGINDE BIR CICEK SOLARMIS GORDUNMU BAK OLUM EN GUZEL SARKIYMIS SIMDI GIT ARTIK ARKANDAN AGLAMAIYACAGIM NEDEN DIYE SORMIYACAGIM BENI YALNIZLIGIMLA BIRAK ARTIK ASKI YASAMAK ARTIK BASKA BAHARLARA KALMIS VE INAN SUNU IYI BIL OLUM EN GUZEL SARKIYMIS |
GOZLERINDE OFKE VAR ANLAMADIGIM GITTIGIN HER YERDE KARANLIK VAR NEDEN DUNYA KUCUK ZAVALLI BIR OYUNUN PESINDE PEKI SEN NERDESIN OLMEK ICINMI YASIYORSUN YASAMAK ICINMI PARCALIYORSUN ISTE SANA GERCEK CEHENNEM VAR INSANLARIN ALDIGI HER NEFESTE ISTE SANA GERCEK BIR KALB VAR BOMBALRIN ICINDE PARCALANMIS SEKILDE GOR BAK NE KADAR NEFRET ETTIGIMI DINLE BENI SANA NE KADAR ISYAN ETTIGIMI ALDIGIN HER NEFES ZARAR GECTIGIN HER ADIM CEHENNEMA ACILAN BIR KAPI OLUM MELEKLERI HER YERDE YAKIN BIZE ALDIGIMIZ NEFES KADAR SANKI ALDIGIMIZ NEFESMI SANKI BU DUNYA BOYLE DEGIL BOYLE OLAN INSAN ASLINDA |
mavı denızlere yolculuk aldı essız ruhum okyanuslara daldım denız kızı senı bulabılmek ıcın ıncılerden kule yaptım da geldım ama dalgalar nefesımı kestı bır solukta sımdı o denızlerde o okyanuslarda boguluyorum senın essızlıgın sonerken yuregımde halen senın umudun var ıcımde bır yerlerde bılıyorum yıldızlar vuruken gokyuzunden denızın en dıbıne olmeden bır kez daha sana dokuabılmek kayan yıldızın ardından son kez bakabılmek ve gıde bılmek ıcın ayakta kaldım son bır nefeste senı ıcıme cekebılmek ıcın ceset kubıden bır parca sııre benzer bır sey.... |
Gün o gün Etten tirnak cekercesine sancili Bogazin yirtilircasina Cigliklar olmali agzin dolusu... Gözlerinden alevler cikmali Cakmak Cakmak Bir volkan gibi kaynamali bedenin Istemelisin o nu herseyden cok Beklemelisin her an gelecek diye Yüregin büyümeli Icin icine sigmamali Ne yana bakarsan bak O olmali karsinda Süslemeli bütün hayallerini Vazgecmemelisin sevdandan Titrememeli ellerin, ellerini tutarken SIMSIKI sarmalisin Basmalisin bagrina da Birakmamalisin... Hic bir kuvvet ayirmamali seni ondan Her düste yine onu görmelisin Bütün gidisler ona olmali Bütün cikmaz sokaklar ona cikmali Onsuz dünya karanlik Her yön pusulasiz Bedenin iskeleti o olmali... Tüm bunlari hissediyosan bunun adi ask olmali Ask kelimesi kifayetsiz kalmali bu askin yaninda Esi benzeri olmakasizin bir güzellik yasamali An o an ki Sevdadaa hesap olmamali Tüm hesaplar sevgiye cikmali Her kalp atisinda bütün bedenine bölünmeli hissettigin ask Gözlerinde sadece o Dilinde tesbih olmali adi Herseyden önemlisi O da buna layik olmali..... Gizem_MecHuL layikiyla duyulan asklara....... |
| Saat: 22:05 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık