![]() |
Ne güzel enseyi geçmemesi saçların Alnımızda bitmesi Tane tane olması kirpiklerin Tel tel olması kaşların Ne güzel insan yüzü Elmacık kemiği ve on parmak Ya dünyamız bütün bu mevsimler Bulutlar telli kavak ve İstanbul Oktay Rıfat |
En eski yalnızlığımdır aşk benim Gitgide büyüyen, karanlıklarla Ne zaman sevdiysem tutuştu tenim Bir ateşin açtığı yanıklarla Sabahı olmazdı çok gecelerin Alır, götürürlerdi beni onlar Öptüğüm elleriyle, korkunç, derin Bir uçurumun kenarına kadar Sonra bırakır giderlerdi, üzgün Bakardım sessizce arkalarından Sonra umutsuzluk, gözyaşı ve kan Bütün umutlarım biterdi bir gün Bir gecenin ortasında kalırdım Tek başına ben, ve yalnızlığım Ümit Yaşar Oğuzcan |
Kederle Bir candan bin ölüme kederle Ulaşsın yüreğin rüzgarı Gün doğsun alev yağsın dağlara Özlemin tutuklasın zamanı Gülü solsun cefakar ecelin Kesilsin şahdamarı mekanın Bir candan bin ölüme kederle Eğer kardeşiysen fırtınanın Tövbesi bozulsun ol esrarın Ol sevda rahmindeyse bereket Bir candan bin ölüme kederle O zaman haram edilsin cennet Çalsalar da inancı yürekten İnce uzun beyaz karanlıkta Bir candan bin ölüme kederle Yeşersin bedenin yıldızlara Ayrılık çağıdır artık hazırlan Bir candan bin ölüme kederle Kanasın yüzünde ay ışığı Cesedin şafağı eritse de Refik Durbaş |
http://img412.imageshack.us/img412/5481/gitme5jv9sjkn5ah8.jpg Gidiyorsun karaları bağlayıp gitmek istiyorsun gonlunce ,heyecanınla Uzak durmak istiyorsun mavi semaların korerdiği bu şehirden. Hayalin acı verdiği yangın dolu bu alemden kacıyorsun Geride bırakmak istemediğin gözyaşlarınıda beraberinde götürüyorsun, Hadi git!.. Gitmek istiyorsan; Pişmanlığın fayda etmediği yeni dünyana haydi koş, Geride bıraktığın yangın dolu dakikaları düşünmeden hadi git, Bir asırlık çınarın yapraklarını kurutmaya acımadan , hadi kıy ozenle buyuttuğum sevgi çiçeklerini, kurutarak git Git hadi ... Güneşin acı cektiği kızıl sonsuzlukta gözyaşlarıma şemsiye tutarak git Dokunma bulutlarıma, Ellerinle getirdiğin kudretli buzul dağlarınla soğutmaya calıstığın dunyamdan çek elini. Durma koş git!.. İnan bana gozlerimden tek damla düşmez... Hatıralara çizdiğim yeşil tablomdan eser kalmaz Sana yazdığım şarkıların notalarını ,ne kuşlar okur penceremin kordonundan, Nede penceremin bugusuna nefesim yazar şiirlerimi. Git durma git git git Dur !.. Gitme nolursun.. Güneşe bakışımı beraberinde götürüyorsun Gitme , denizi koklayışım ,yakamozla dans edişim sende kaldı Dur gitme, ellerimle yaptığım yıldızlarım senin ufuklarına kaçıyor gitme seni son öptüğüm yağmurlu geceler yok oluyor dünyamdan gitme dur !.. Hayal dunyamda araladığım mavi gizem gozlerinde kaldı. dur !.. Sayfalarımla seviştiğim mürekkebim tukendi , Gitme Yalvarırım dur, Son nefesim sende kaldı !..:*( |
Bırak kalsın masada ekmek testide su Ayna puslu, pencere camı kirli Bırak kalsın saçların dağınık, gözlerin uykulu. Saksıdaki çiçek susuz, kedi yalını bekler bir köşede Bırak kalsın meyve ağaçta, kırlangıç havada Dama düşen ince bir yaz yağmuru... Yoruldun artık, bütün gün didinip durdun Toprak bile, gök bile, deniz bile bir yerde yorulur Bırak kalsın süpürge duvarda, sabun kovada Anne, gel yanıma otur. Ahmet Erhan |
Biliyorum aslında sen hiç bir zaman gelmedin bana. Duymuyorsun ! Gitme diyorum sana,gitme ! Çığlıklarım boğuluyor gecenin karanlığında. Gece korkunç, gece sessiz, gece yalnız... Sesim kısılıyor Gidişin bitişi olacak yüreğimdeki heyecanın, Gidişin sönüşü olacak gözlerimdeki ateşin. Beni,yüreğimdeki sevgiyi, Gözlerimdeki bitmek bilmeyen umudu unuttun! Ama ne olur bunu unutma. Gidişin dinderemez bu fırtınayı. Bir fırtınanın uğultusuyla sesleniyorum sana; GITME.... |
Yıllar oldu neredesin Bilmem şimdi kiminlesin Bilmiyorum ne haldesin Seni kokluyorum gülüm İnce közde yanıyorum Seni benim sanıyorum Hep kendimi sınıyorum Seni bekliyorum gülüm Sabit İnce |
Kalamam ki Senle Kalamam ki senle... Ben bir balığım unuttun mu? Denizin mavilikleride yasayan, Ve insanların bütün kötülüklerine ağlayan. Sana gelişim bir yakamoz gecesiydi Bütün umutlar yitirilmişti Beni koruyacağına söz veren kapkara gözlerindi Ama ben kalamam ki senle... Zaman doldu herşey unutuldu Bize biçtiğin zaman bu kadarmıydı ne yakamoz gecesi kaldı aklında ne de verdiğin söz Biraz daha içten sevsen beni olmaz mıydı? Sen mi bana erken gelmistin Yoksa ben mi sana geç Önemsiz hepsi bunların şimdi benden vazgeç Yaralarımı sararım ben merak etme er geç. BUNDAN SONRA KALAMAM Kİ SENLE..... Semra Öz |
Ağıtlarımızı perçemlenmiş dişlerimiz arasına gizledik. Sarışın bir bedenin pamuk tenine dokunurken Ağlamadık, sızlamadık... Gün olur dedik, Zemheri ayını bekledik, Siftah ederken Ölümün sıcak nefesini ensemizde Çıkardık Zulamızdaki kızılcık şerbetini. Savurduk suratlarına. Ağıtlarımızı gün batımından gün doğumuna birer birer söyledik. Abdülvasi Köse |
yillar var ki serceleri unutmusum uzerimden gokyuzunu almislar gibi asfaltlarin karanliginda bogulmusum ufacik oysa hep boyle ucusurlarmis karli agaclarin arasinda alfabemdeki iyimserlikleri bir turlu anlasilmamis yillar var ki serceleri unutmusum kurus kurus beni vurmus oldurmusler bosa cikmis baskaldirmam sarhoslugum onlarsa benim icin isik biriktirirlermis safak kapilarinda gulusurlermis cocuk zenginlikleri hic bitmemis (Yasak Sevişmek) Atilla İlhan |
| Saat: 05:02 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık