MsXLabs
Sayfa 6 / 24

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Eski çağlarda insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/221041-eski-caglarda-insanlar-elektrik-olmadan-nasil-yasiyorlardi.html)

Misafir 18 Ocak 2010 13:25

elektrikli aletlerin keşfedilmesinden önce insanların nasıl yaşadılarını ve neler yaptıklarını söliyebilirmisiniz

Misafir 18 Ocak 2010 19:29

benim de ödevim soru buluyorum

Misafir 19 Ocak 2010 17:11

Selam Arkadaşlar aranıza yeni katıldım elektrik gereksinimi duymadan soğutma yapabilen buzdolabı var bende geçen sene almıştım ve bu ürün yüzde 100 türk malı bilgi almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim... Bu alet dış ortam sıcaklığına bakmaksızın 3-4 dereceye kadar soğutma yapabiiliyor ve bildiğimiz piknik tüpü ile çalışıyor üzerinde termostatı var soğutma derecesini ayarlayabiliyoruz ve gaz tüketimi çok az 24 saatte 18-20 gr. sandık tipi ve 35 litre hacmi var şimdilik bu kadar sorularınızı bekliyorum ve ayrıca kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum...

Misafir 19 Ocak 2010 20:13

Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu..
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu..
doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu

30-12-2008 #3 (mesaj-linki)
Ziyaretçi

Elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı?

--------------------------------------------------------------------------------

ya arkadaşlar benim performans ödevimin konusu insanlar elektrik olmdan önce nasıl yaşıyordu o ama bişi bulamadım bi yardımcı olursanız sevinirim

Misafir 29 Ocak 2010 21:49

yaa arkadaşlar benm ödevm nasıl yaşadıkları

Misafir 7 Şubat 2010 14:02

çok güzel ama biraz daha uzun olamazmızdı

Misafir 7 Şubat 2010 15:00

Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu..
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu..
doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu

Misafir 8 Şubat 2010 16:37

Eski insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı?

--------------------------------------------------------------------------------

elektriğin insan hahatındaki kullanım alanları nelerdir?
1- aydınlanma
2- ısınma
3- iletişim

gibi uzatabiliriz. işte sende elektrik olmadan önce aydınlanmak için mum yada gaz lambası yada daha ilkel olursak meşale yada bildiğin ateş kullanırdık. gibi yazabilirsin.
ısınmak için ateş vs vs

Misafir 8 Şubat 2010 17:44

taa lütfen bir bilgi verin....

Misafir 9 Şubat 2010 13:10

elektrik bulunmadan önce insanlar nasıl yaşarlardı

Saat: 04:57
Sayfa 6 / 24

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık