MsXLabs
Sayfa 6 / 23

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Elektrik devresi nedir, nasıl yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/224070-elektrik-devresi-nedir-nasil-yapilir.html)

Misafir 12 Şubat 2010 12:25

mazemeleri:2.5 voldluk 2 ampul açma kapama düğmesi elektirik kablosu

Misafir 12 Şubat 2010 18:07

ya basit elktirik devresi nasıl yapılır ya lütfen ödevim var mazemeler neler

Misafir 12 Şubat 2010 20:22

basit elektrik devresi için:pil,ampul,bağlantı kablosu,duy,anahtar lazım.

kablolarla birleştircen

Misafir 13 Şubat 2010 07:46

ya ben elektrik devresi yapıcam ama nasıl yapılacağını bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz?

Misafir 13 Şubat 2010 10:52

yaa arkadaşlar ben bir elektirik devresi yapıcam ama yapamıyorum siz bana bir kopya verirmisiniz lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn 1 tanecikkkkkkkkkkkk

Misafir 13 Şubat 2010 19:08

ya 5. sınıf öğrencisiyim salı gününe kadar bağlantı kablosunun ne olduğu öğrenmem lazımmmmmmm

Misafir 13 Şubat 2010 20:44

arkadaşlar bir basit elektirik devresi nasıl kurulur bilmiyorum ama malzemeleri biliyorum ampul,pil,anahtar,bağlantı kabloları 2 tane yeter pazartesi günü de devreyi öğretmen sınıfata yaptıcak napcam bilmiyom aslında biliyom mesut can biliyomuş basit elektik devresi kurmayı , yarın hedef dersanesinin sınavına gircez ya malzemeleri alıp bize gidip mesut can bana nasıl elektrik devresi kurulur öğretir.Eğer sizinde durumunuz böyle ise allah kolaylık versin

Misafir 14 Şubat 2010 12:35

yaa basit elektrik devresindeki bağlantı kablosunun görevi neee???? :(

nötrino 14 Şubat 2010 13:46

Alıntı:

ya evt bende küçük boy ampul, pil, kablo
bide düğme oluyo düğmeye basıon ışık yanıo
nasıl yapıcam ?????
Alıntı:

yaaa elektrik devresi nasıl yapmalıyım
Alıntı:

ya basit elktirik devresi nasıl yapılır ya lütfen ödevim var mazemeler neler
Alıntı:

yaa arkadaşlar ben bir elektirik devresi yapıcam ama yapamıyorum siz bana bir kopya verirmisiniz lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn 1 tanecikkkkkkkkkkkk
Nasıl yapılıcağı ve kullanılacak araçlar yukarıda açıklanmış inceleyin.Ayrıca en basit şekliyle buraya tekrar yazıyorumdur.Basit bir elektrik devresi oluşturmak için kullanılacak malzemeler;duy,anahtar,ampul,pil ve bağlantı kablosudur.

PİL: Devreye elektrik enerjisini sağlayan kaynaktır
DUY:Ampulün takıldığı devre elemanıdır
ANAHTAR: Devreye açma-kapama yoluyla akımın geçmesine neden olan araçtır
AMPUL:Elektrik akımıyla çalışan,ve anahtar kapalı olduğunda akım geçişiyle ışık veren araçtır
BAĞLANTI KABLOSU:Elektrik enerjisinin taşındığı iletken bakır tel

Devre Yapımında İzlenecek Yol
Bağlantı kablosunun(3 eşit parçaya ayrılmış şekilde) metal uçlarından,birincisi pilin (+)kutbuna,kablonun diğer metal ucu da anahtara bağlanır.Üçüncü kablonun metal uçlarından birisi ampulün takıldığı duy a ,diğer ucu ise pilin(-) kutbuna bağlanıyordur.Daha sonra anahtarı açma-kapama yöntemiyle akımın geçip geçmediği kontrol edilir.Anahtar kapalıyken ampul yanıyorsa devre başarılıdır

Alıntı:

ya 5. sınıf öğrencisiyim salı gününe kadar bağlantı kablosunun ne olduğu öğrenmem lazımmmmmmm
Alıntı:

yaa basit elektrik devresindeki bağlantı kablosunun görevi neee????
Basit bir elektrik devresinde bağlantı kablosu;elektrik enerjisinin taşınmasını sağlar.Bu kablo olmazsa devre üzerinde elektrik enerjisini iletemezsiniz

Misafir 14 Şubat 2010 17:17

ya aranızda üç ampullu elektrik devresi yaparken kaç pil kullanılacağını bilen vr mı????

Saat: 13:14
Sayfa 6 / 23

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık