![]() |
mazemeleri:2.5 voldluk 2 ampul açma kapama düğmesi elektirik kablosu |
ya basit elktirik devresi nasıl yapılır ya lütfen ödevim var mazemeler neler |
basit elektrik devresi için:pil,ampul,bağlantı kablosu,duy,anahtar lazım. kablolarla birleştircen |
ya ben elektrik devresi yapıcam ama nasıl yapılacağını bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz? |
yaa arkadaşlar ben bir elektirik devresi yapıcam ama yapamıyorum siz bana bir kopya verirmisiniz lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn 1 tanecikkkkkkkkkkkk |
ya 5. sınıf öğrencisiyim salı gününe kadar bağlantı kablosunun ne olduğu öğrenmem lazımmmmmmm |
arkadaşlar bir basit elektirik devresi nasıl kurulur bilmiyorum ama malzemeleri biliyorum ampul,pil,anahtar,bağlantı kabloları 2 tane yeter pazartesi günü de devreyi öğretmen sınıfata yaptıcak napcam bilmiyom aslında biliyom mesut can biliyomuş basit elektik devresi kurmayı , yarın hedef dersanesinin sınavına gircez ya malzemeleri alıp bize gidip mesut can bana nasıl elektrik devresi kurulur öğretir.Eğer sizinde durumunuz böyle ise allah kolaylık versin |
yaa basit elektrik devresindeki bağlantı kablosunun görevi neee???? :( |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
PİL: Devreye elektrik enerjisini sağlayan kaynaktır DUY:Ampulün takıldığı devre elemanıdır ANAHTAR: Devreye açma-kapama yoluyla akımın geçmesine neden olan araçtır AMPUL:Elektrik akımıyla çalışan,ve anahtar kapalı olduğunda akım geçişiyle ışık veren araçtır BAĞLANTI KABLOSU:Elektrik enerjisinin taşındığı iletken bakır tel Devre Yapımında İzlenecek Yol Bağlantı kablosunun(3 eşit parçaya ayrılmış şekilde) metal uçlarından,birincisi pilin (+)kutbuna,kablonun diğer metal ucu da anahtara bağlanır.Üçüncü kablonun metal uçlarından birisi ampulün takıldığı duy a ,diğer ucu ise pilin(-) kutbuna bağlanıyordur.Daha sonra anahtarı açma-kapama yöntemiyle akımın geçip geçmediği kontrol edilir.Anahtar kapalıyken ampul yanıyorsa devre başarılıdır Alıntı:
Alıntı:
|
ya aranızda üç ampullu elektrik devresi yaparken kaç pil kullanılacağını bilen vr mı???? |
| Saat: 13:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık