![]() |
Makam: Nihâvend Usûl : Semâi Beste: Zeki Müren Güfte: Vedat Şenyol Gözlerinin içine başka hayâl girmesin Bana ait çizgiler dikkat et silinmesin İstersen yum gözlerini, tıpkı düşünür gibi Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin Kıskanırım seni ben kendi gözümden bile Nasıl veririm seni birgün yabancı ele Sana gelen yollarda dâimâ beni bekle Benden evvel başkası bakıp seni görmesin Benden evvel başkası bakıp seni sevmesin |
Makam: Hicâz Usûl : Aksak Beste: Yesâri Âsım Arsoy Güfte: Yesâri Âsım Arsoy Sazlar çalınır Çamlıca'nın bahçelerinde Bülbül sesi var şarkıların nağmelerinde Bir taze emel var şu kızın handelerinde Bülbül sesi var şarkıların nağmelerinde |
Makam: Muhayyerkürdî Usûl : Düyek Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Erzurumlu Emrah Yine bahar oldu, coştu yüreğim Akar bozbulanık selli dereler Sıla derdi, vatan derdi, yar derdi İflâh etmez bu dert beni, yareler Hayal oldu Âşık Emrah halleri Deyin yâre gözlemesin yolları Herkesin sevdiği giyer alleri Koy benim sevdiğim giysin kareler |
AŞK BU DEĞİL Mİ? Yüreğim alev alev yanıyor hasretinle Gözlerimden hayalin gitmiyor bir an bile Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? Kıskanırım kendimden o güzel gözlerini Sevginle coşuyorum ne zaman görsem seni Aşk bu değil mi, aşk bu değil mi? Söyle sevgilim söyle aşk bu değil mi? |
Makam: Hicâz Usûl : Aksak Beste: Melâhat Pars Güfte: Sıtkı Argınbaş Ben gamlı hazan, sense bahâr, dinle de vazgeç Sen kendine kendin gibi bir tâze bahâr seç Olmaz meleğim böyle bir aşk, bende vakit geç Sen kendine kendin gibi bir tâze bahâr seç |
İNTİZAR Sakın bir söz söyleme, yüzüme bakma sakın Sesine duyan olur, sana göz koyan olur Düşmanımdır seni kim bulursa cana yakın Anan bile okşasa, benim bağrım kan olur Dilerim Tanrıdan ki, sana açık kucaklar Bir daha kapanmadan kara toprakla dolsun Kan tükürsün adını candan anan dudaklar Sana benim gözümle bakan gözler kör olsun Güfte: Faruk Nafiz Çamlıbel, Beste: Suat Sayın |
Makam: Nihâvend Usûl: - Beste: Hüsnü Üstün Güfte: Aşkın Tuna Sevenler hiç unutmaz Ayrı düşse de yollar İşte benim her gece Düşündüğüm biri var Hayallere dalarak Yollarına bakarak Hep ismini anarak Düşündüğüm biri var Yaşamayı sevdiren Dertlerimi dindiren Ağlatırken güldüren Düşündüğüm biri var |
~İnce Saz~ Çok aşığın var diyorlar cok asigin var diyorlar yalan de, yeter bana bir sevda sozu fisilda hazirim inanmaya gonul hirsizi diyorlar inkar et, yeter bana gozlerindeki cevaba korkuyorum bakmaya geceler uzun ve yalniz yoksun sabaha kadar dusumde bile gunahkarsin bunu kim hayra yorar ardimdan deli diyorlar belki de yalan degil yanimda bile uzaksin nasil dayansin gonul cok ahlar cekti diyorlar inkar et, yeter bana gozlerindeki cevaba korkuyorum bakmaya |
Makam: Hicâz Usûl : Düyek Beste: Selâhaddin Pınar Güfte: Fuat Edip Baksı Bir bahâr akşamı rastladım size Sevinçli bir telâş içindeydiniz Derinden bakınca gözlerinize Neden başınızı öne eğdiniz? İçimde uyanan eski bir arzu Dedi ki "yıllardır aradığın bu" Şimdi soruyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz? |
BAKMIYOR ÇEŞM-İ SİYAH FERYÂDE Bakmıyor çeşm-i siyâh feryâde, Yetiş ey gamze yetiş imdâde. Gelmiyor hançer-i ebrû dâde, Gel ne korkarsın ecel sîmâ-yı zerdimden benim, Kurtar Allah aşkına dünyâyı derdimden benim. Yetiş ey gamze yetiş imdâde. Makam: Nihâvend Usûl: Çifte Sofyân(Aksak) Bestekâr : Hacı Arif Bey Güftekâr : Mehmet Sâdi Bey |
| Saat: 23:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık