![]() |
Gece Ay bu gece ne büyük, ne büyük anne Deniz gümüş gümüş, ağaçlar sereserpe Uyudum uyandım, sağıma soluma döndüm Bir balık sıçradı sularda, duydum İki uçurum gibi derinleşti gözlerim Ben onları yıldızlarla, yakamozla doldurdum. Ay bu gece ne büyük, ne büyük anne Denizi bir halı gibi işledi yalım yalım Sabaha hepsini sökecek, tezgahı güne Bırakıp gidecek -ay yorgun işçisi doğanın Güneş sürdürecek o yorgunluğu kendince. Ahmet Erhan |
Tam da bu noktada başlıyor yalnızlık… Tek kişilik sabahlara uyandığında, Hele ki günlerden Pazar Geceden de demli isen hüzzama Tam da bu noktada başlıyor yalnızlık… Alabildiğine uzuyor güneş, soğuk mu soğuk. Zaman eylül sarısı da, gün karanlık. Leş kokusunda düşleri deviren şişeler Kimi çarpık, kimi kırık. Tam da bu noktada başlıyor yalnızlık. Şarkılar çekilmiş, şiirler suskun Bir benim sanırdım sevdaya sancılı. Sevda dokuz doğumda, aşk kısır. Alabildiğine kalabalık acılarım, ağır mı ağır Sen yanımda karabasan, ben yanım sana salık Çalıp gitmiş takvimdeki dünler çoktan bizi Kimi yırtık, kimi yanık. Hiçbir şey yetmez insanoğluna Dertlerden başka! Senli ya da sensiz…aşk var da… Bu noktada başlıyor yalnızlık. Tam da düşümde düşmüşken koynuna Şubat on dörtmüş…sevmek günü Ben her gün seni seviyorum Bu nasıl iş! Günlerden Pazar olması bahane Aslında her güne yalnızlığım. İşte saçma bir şiir daha dizdim geceye Gene isyan dilimde katlı kaldı Kadere lanetliği yüklemem… Amma….sen anlarsın beni. Her insan yalnızdır derken Bilmezsin ne kadar KALABALIĞIM olursun bir anda. Arzu Altınçiçek |
KANAYAN ŞİİR Kalemim tutuyor şimdi elimi, Sızlayan parmaklarım mürekkep rengi Ben mi yazıyorum bu şiiri Yoksa şiir mi beni... Kafiyesiz bir yolda yürürken ayaklarım Hecelerim eksik, Tutulmamış söz gibi... Cümleler düşük, kalkmaya dermanı yok... Sanki biraz saf, biraz tutarsız... Alt alta dizlişi, Ve gidişi rotasız... "Çekilen kanımın sahili kuru Tenimde kumların yetim hali var... Bulutlar bi çare, boyunlar eğik, Güneşte sancılı doğum hali var..." Olmadı be şiir, Beni sana böyle mi anlattı bu şehir Allı pullu, ışıklı sokalarda Hiç kirlenmeden akarmı nehir? Kangıren morunda saklanmış Zonklayan bir merak, Cevaplar ırak, Beklentim berrak, Ne olur bırak, Bu gidiş dönüşe imkân vermesin... Bu kadar kolaymıydı? Bu kadar mı betimsiz. Karların altında saklanan Ey kirli şehir, Bak beni yazıyor şiir Kim bilir; Belki dile düşer, dil bilenir, Söz kesilir Kanar şiir Ve, Katil olarak anılır şair... |
KIRIK RAY...! Hangimiz kanattı bu yarayı.. Hangimiz önce ayrıldı tem oto yolundan sesizce.. Kırık raylardan hangimiz önce atladı.. kimin rüyalarıydı bunlar, eflatun renkli kadılarınmıydı yoksa. İkimizde birer sokak serserisiyiz, sen beyoğlunda ben ise kenar mahallelerinde.. Bu gece zıkkımm gibiyim seni yazarken.. Hadi acıt canımı kıvrak bir taygibi,kamçıla yüzümü.. Sahi hangimiz daha önce çekip gitti, bu lağım deliğinden..! |
yine yanlızım Yine yanlızım sensiz geçiyor gÜnlerim senin hayalinle yaşıyorum sensizligi seni bekliyorum her gece. Yine yanlızım o gecelerdir bana haram olan sensizliktir bana haram olan özledim sesini kokunu seni bekliyorum her gece. Yine yanlızım seviyorum seni sesini ne olur gel seni bekliyorum geceleri. Yine yanlızım sensiz geçen gÜnler bana haram oldu artık ölÜyorum ve sensizligini yanımda götÜrÜyorum. |
Ece Denizler ötesinde bir Ece, Sanki küçük bir kraliçe! Annesinin bir tanesi, Babasının prensesi Ece! Güzelliğini annesinden, Çalışkanlığını dedesinden, Şirinliğini meleklerde, Almış gibisin küçük Ece! İzmir - 06.05.2006 Adem Kaptan |
yalnızlık allha mahsusutur benim ne haddime ona gitsem şuna gitsem kim ağlar benim yerime kim,ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar |
http://img137.imageshack.us/img137/4113/bailarina02hv1.jpg Yalnızlık Şiiri Bilmezler yalnız yasamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. Orhan Veli Kanık |
yalnız kaldım inakı dunyalarım yıkıldı senden hep cok uzaktayım alın bensız ben elın sız ım off offf oofff offf YALNIZLIK TAK ETTI |
AKŞAM OLMADAN GEL Akşam olmadan güneş batmadan gel, gel Beni yalnız bırakma Beni sensiz bırakma Korkuyorum gecelerin karanlığından Korkuyorum sessizliğin çığlıklarından Böyle yaşamaya alışkın değilim Korkuyorum gelecek yarınlarımdan Hasret gelmeden Sabrım bitmeden gel, gel Beni yalvartmadan gel, gel Beni çıldırtmadan gel Sen mi yazdın benim alın yazımı Sen mi çizdin benim yalnızlığımı Söyle bana seni kim değiştirdi Değiştirdin benim tüm yaşantımı |
| Saat: 07:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık