![]() |
Sensiz anlarda Sensiz anlarda gri günler yaşıyoruz budanmış ağaçlarla kumrularla çekilen kanlarımızla geçtiğimiz sokaklar seni anlatmıyor baktığımız pencerelerden güneş alıp başını gidiyor belki aldırmıyor insanlar bizim gibi insanlar gülmüyor keneler ayrılıklara yapışmış bir köpek dişisine kenetlenmiş bırakmıyor yaşamaya asılsakda var gücümüzle bir gök yüzü senin tarafından düşlerimizde bıçaklanıyor kulaklarımızda kıpkırmızı isyanlar yürüyoruz indiriyoruz kepenklerini damarlarımızın yoksun yanımızda kendi limanlarımıza sığınıyoruz bir tütün kâğıdı bir tutam tütün tenhalara çöküyoruz karşımıza şehirlerini alıp püfür püfür küfürler savuruyoruz bu memlekette adam gibi adam bu memlekette insan gibi insan aşkları sindirircesine politikadan uzak dimdik ayakta onurumuzla yaşamak istiyoruz Necmi Dayan |
Gerçek aşk Sence sevmek nedir? Beraber olmak mi yada yokken varligini hissede bilmek mi??? Eger gözlerimin derinligine bakarsan, eminim ozaman gercek aski görecegine Senin gülüsün, bakisin her an aklimda, hic cikmiyorsun, cikartmicamda Seni kalbime kilitledim, anahtarida denize attim Neden diye sorarsan, sana söyliyecegim... Kimse anahtari bulmassin diye, hic cikma diye... Seni kendime kelepceledim... Seni düsünmek, varligini bilmek bile güzel... Seni sevmekse bambaska bir duygu, kelimelerle anlatilmaz birsey... Sen bana aitsin, benimsin... Iste SEVMEK budur... Sen olmasanda yanimda, seni sevmeye devam edicegim, hic usanmadan, bikmadan... ISTE GERCEK ASK BUDUR.. |
Bir Şeyler yaşamayı sen varken seviyorum aksiliğin kıyısında,yıldızlara koşarken yapraklar bana sarılırken arıları kovanlarından ben kovalarken yaşamayı dağlarda bayırlarda kalabalıklara çarparken asabi bakışlarımı sürerken ağız dalaşlarında dalgalara karşı dururken… sen varken seviyorum yaşamayı alıcı kuşlar gibi acımasız,havalarda özgür minik bir çocuk yaramazlığında aşırırken armutları bahçelerde çırparken dutları belki ezerken tırtılları sınırlarda nöbet tutarken çapulculara karşı kurşun yağdırırken… yaşamayı sen varken seviyorum bana aşkım deyişlerinde papatyalar yıkılıyor kıskançlıklarından yağmurlu bulutlar kaçıyor evler korunuyor,hırsızlar utanıyor anahtarlar çevriliyor dünya kurtuluyor sanrılardan… sen varken seviyorum yaşamayı umutlarımı büyütüyorum saksılarda idamlıklar asılmıyor giden kuşun hedef şaşırıyor güller açıyor kıpkırmızı kış ortasında karlarda yalınayak yürüyorum ne üşütmek,ne ölmek umurumda.. yaşamayı seninle seviyorum alışkanlıklarımın ötesinde belki ölmüşümdür, belki geldi sevgili Azrail belki vazgeçti kıyımdan çekilip gitti bir not bile bırakmadan… Necmi Dayan |
Dört Hece !! Kapkara bır gece ıcınde olum dort hece cagırıyor senı yanına basamaklara basa basa ne bır ses ne bır ısık sadece karanlık var her yerde korku dolu gozlerle baka kaldın ölüme ruhunda neler var bılınmez gozlerınde korku var hıssedılmez ıcınde bır feryat var dunyaya cıglık ata ata... gecenın yerını tutmaz gunduz karanlıkta sessız gezenler var kulaklarımda cınlıyan keman seslerı Herhalde pesımde azraıl var soluk soluga nefes alırken....... Haykırıyorum!! Icın ıcın aglıyorum cıglık atıyorum her gece canımı yakıyor ınsanlar sıkısmısım koselere ne nefret edıyorum ne de tam anlamıyla sevıyorum korkuyorum ıste eskısı gıbı degıl Bugun varız yarın yokuz fark etmez dunya ıcın senın ne yaptıgın onemlı degıl yasadıgın hayat hıc bır sey ruhum kayboluyor derınlıklerde elımı tuttugunu sandıgım anda benı oldurdugunu fark ettım seytanla sevıstıgın gece..... Neden? uyan artık bu cehennemden yanan sonsuz ateslerden korkunun cehennemı ıcındekı nefretın gerceklerı ıste bu dur senı benı yakan ıcıne cekıpte bır daha cıkarmıyan yılanlar var etrafta korkuyormusun sen hala ama neden dusuncelerıne yenık dusuyorsunki aynaya bakasana bır neden korkuyorsun korktugunu sandıgın sey aslında kendınden baska hıc bır sey degıl... |
...Sonrası çıkarıp atarsın içinden gün gelir herşey sakinleşir herşey biter unutursun yüzümü örtersin temizlik maddesi kokan avuçlarınla soyları tükenmekte olan sığırcıklara dalarsın bulut buluttur şarkılar değişkendir hava durumları efkarlanırsın alışırsın yokluğuma insan nelere alışmıyor ki zamanla kendine bile şaşarsın ve zaman zaman nöbetlerin tutar sakın ağlama demem boşuna olacaktır ağlarsın yüzümü örtersin kıpkızıl saçların dağılır ipe sapa gelmez işlerle oyalanırsın her insanın bir masalı vardır her insanın aşk yaraları ve her insanın katil yanları kaldırımlara çıkarsın kaldırımlar yalandır güzelim yaşadıkça anlarsın bana bakma ben soytarılardan olmadım hiç bir zaman ve seni kanım bildim öylesine ölümüne yaşadım inan Necmi Dayan |
DİLSİZ RESİMLER sessizlik ve sis perdesi hakim geçtiğin sularda son anda kurtarılan güvercin boş yere çırpınırken sen bekliyorsun bir başka dünya da oysa açtır yaramaz tekir belki melezdir bilinmez ki o yüzden ne yapsa ne etse pençelerinde ki kanı silemez ki boş bir çerçevedir içimizde ki açılmamıştır boya tüpleri ne meridyenlerde ne paralellerde sevda olayı sınırlanamaz ki sordular: Annen kim sordular: Baban kim Edirneyle Lübnan uzantısına hangi yürek uzanır ki ne çektiyse burnundan ne çektiyse dikine dikine yürümekten ya yanlış yazılmadıysa müsvedde kâğıtlarına yağmur kokulu aşk iksirleri melezce düşünceler bu yüzden yargılanamaz ki Necmi Dayan |
Bıtırdınız benı! damarlarımdan akıyor kanlar yeter artık bıtırdınız benı kesıyorum bıleklerımı kuruttunuz lan ılıklerımı her gun oluyorum nefesım bogazlarımda cıglık atacak gucum bıle yok duvarlara vuruyorum kafamı parcalaya parcalaya cınnetın esıgındeyım olumun tam besıgındeyım sonkez akıyor bu kanlar sızden bana kalanlar sadece arkamda bıraktıgım yalanlar...... Azraıle armagan Hayat ve olum ıkısıde ne kadar yakın bırınde dogarken bırınde bıtıyorsun yaktıgın kıbrıt mısalı ecel gelmıs kapına tık tık calıyor kım o dıyorsun ve acıyorsun ıste karsında azraıl son bır nefes ıcın sana seslenıyor.... bakıyorsun olume ılk basta urkuyorsun sonra anlıyorsun aslında ne kadar guzel bır sarkı caldıgını donuyorsun mazıye ne kadar yalan ne kadar sahte her sey sımdı gıdıyorsun bır ruzgarın ardından arkanda dokulen yaprakları bırıktırıyorsun goz yaslarından kalmıssa bır damla onuda azraıle armagan edıyorsun.. olume dogmak bedenım sıkısmıs karanlık ruhum haykırmak ıstıyorum,her yerde olum var ne bır ses kadar yakınsın nede uzaklasacak kadar ıyı bır dost depresıfım bu gece ıcıyorum delıcesıne sonsuz fanı ruhum cglıklar ıcınde bu sehırde bır cınayet var olduruyorlar ruhumu her gece...... adım adım olume yolculuk var ıcımde cıglık atan korkunç hayeletler gezıyor sen ınanmak ıstemesende lanet her yerde gozunle gormesende.... Evımde dolasıyor bu korkunc hayeletler adımı sayıklıyor kubılay kubılay dıye bılmem ne kadar korktum yada ne kadar urperdım, neselı maymunu oynarken sımdı olum benım ıcın bır kez daha yukselıyor oyle bır cıglık atmak ıstıyorumkı bu duvarları yerle bır edıp mezardan yenıden dogmak ıcın ,ama dogamıyorum olmuyor ıste elımde degıl |
Herıfınbırı(şiir) CANIM KANKAMA ITAF EDIYORUM son yolculugum bu benım belkı aranızda olamıyabılırım belkı sarkılarım yarım kalacak belkı hayallerım ucup gıdecek ama yuregım sızlerle olacak her zaman benı aglıyarak anmayın benı ısyan ederek ozlemeyın benı kalplerınizde yasatarak hatırlayın ne olur..... kader bu onune gecemezsın vaktı gelen gıdıyor ıste benı tatlı ve guzel anılarımla hatırlayın sımdı gokyuzunden oturmus sızı ızlıyorum gulsunuzu her gordugumde yukardan tatlı bır tebessum atıyorum sıze ama yıkmayın ne olur kendınızı hayat devam edıyor bır sekıl her yagmur yagdıgında atın kendınızı sokaga ıslanın delıcesıne cosarcasına bılınkı her damlada ben sızın ıcın tek tek dokulecem.... Karamsarlıga burunuyoruz Esen ruzgarda savrulduk hıc ıstemeden, kırıldı belkı kalplerımız onarılmadı, yenıden. karmsar olduk karamsarlık oldu adımız, sıyahın rengıne burunduk ıstemeden. sımdı oluyoruz bır kapı kapanıyor, arkamızdan, ve gokyuzunden yagmur damlaları, kadar dusuyoruz esen ruzgarla savrulurken. her yer bosluk her yer zından olmus olum ıcın kosuyoruz varlıgın bır yoklugun hıc bır sey karamsarlıgın rengıne burunuyoruz hıc ıstmeden..... Gokten kayarken bır yıldız ıcımızden bır can daha gıdıyor omrumuze ne bıcılmısse karamsarlıgın rengıne burunuyoruz hıc ıstemeden |
Bu deli gönül,bir seni ister Sar beni yar,gözlerimde sisler Tut ellerimi kalbimde garip hisler Al yüreğimi,içinde derin izler.. Dayanamadım bu ayrılığa Alışamadım sensiz karanlığa Daralıyorum ne olur kurtar beni Unutamadım,unutamam ben seni Ben seni gülüm diye koklarken Gülüm güle ölüm ferman salarken Sensiz kuytu köşelerde ağlarken Nerelerdesin?! Ay yıldıza hasret kalır ben sana yar Aklımı gece alır gönlümü yar Sevmedim kimseyi senin kadar Nerelerdesin?!. Ateş suya hasret kalır ben sana yar Ruhumu esir alır kalbim firar Sevemedim kimseyi senin kadar Nerelerdesin? Sen gideli suskun gelir bu şehir Sen gideli küskün gönlüm bir zehir Gözlerimde akar durmaz bir nehir Senden sonra her şey anlamsız gelir Şimdi sana hasret kalır bir sevgili Bu şehrin olsada anlatsa dili Anlamadın anlamazsın sana olan sevgimi Söyle askım nerelerdesin bu siiri başka sitelerdede yazdım yanlış anlamyın ok:) GÜL KOKUNDU BENİ HUZURLANDIRAN, OYDU GÜL YÜZLÜM!. BEN AĞLADIĞIMDA, SENDE AĞLARDIN BEN GÜLDÜĞÜMDE, SENDE GÜLERDİN GÜL YÜZLÜM BU BİZİM İKİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZDÜ , GÜL YÜZLÜM SÖZ ! AMA Bİ GÜN GELMİŞTİKİ, BÜTÜN SÖZLERİMİZİ YIKTI DEVİRDİ. ARTIK BEN AĞLADIĞIMDA BENİMLE BİRLİKTE, AĞLAYAN KİMSE YOKTU! CÜNKÜ BENİ AĞLATAN OYDU GÜL YÜZLÜMDÜ NASI AĞLATIRDI BENİ NASIL BİLİYORUM ODA AĞLIYOR ONUNDA YÜREĞİ YANIYOR SİTEM EDİYOR ARTIK HAYATA BENİM GİBİ NEDEN ELİMDEN ALDIN HAYATIMI NEDEN! AMA ONUN AĞLADIĞINI DUYUNCA "ALLAH'IM NOLUR O AĞLAMASIN BEN AĞLARIM ONUN YERİNE BEN SİTEM EDERİM NEDEN ALDIN HAYATIMI NEDEN!" MERAK ETME GÜL YÜZLÜM NE OLURSA OLSUN, KALBİMİN Bİ KÖŞESİNDESİN. HA!SUNU UNUTMADAN, BENDE DUA EDERİM , BENİM AĞLADIĞIMI YARDA DUYSUN" DİYE GÜL YÜZLÜM!.. bu siiride:) SEVİYORUM SENİ DESEM KIZAR MISIN BİR TANEM? SENDE SEVER MİSİN BENİ? SAKLAR MISIN BENİ O KÜCÜCÜK KALBİNDE? TUTAR MISIN ELLERİMDEN SENİ SEVİYORUM DER MİSİN İÇTEN? DUYAR MISIN İÇİMDE KOPAN ÇIĞLIKLARI BENSİZ KALDIĞIN GÜNLERDE ÖZLER MİSİN BENİ? NERDESİN SEVGİLİM DİYEREK AĞLAR MISIN BENİM İÇİN? İYİ GÜNÜNÜ KÖTÜ GÜNÜNÜ PAYLAŞIR MISIN BENİMLE? SEVİYORUM SENİ DESEM SEVER MİSİN BENİ BİLMEM.. buda=) BU GECE SENİ DÜSÜNDÜM BİRDE HAYALLERİMİ SEN OLSAYDIN YANIMDA NE GÜZEL OLURDU DİYORDUM AMA SU GELDİ BİRDEN AKLIMA SUDA YETERDİ BE CANIM SEN CANIMDASIN YA ODA YETERDİ BANA SEN CANIMDASIN YA ODA YETERDİ BE GÜLÜM ODA YETER!... |
SİTEM ETMİYORUM SANA ETMİYORUM YANLIZLIK!.. BENİM SİTEMİM YARA BENİM SİTEMİM CANIMA NASIL OURDA BENİM CANIMI ALIR NASI OLURDA BENİ KENDİNDEN MAHRUM EDER NASIL OLURDA BENİ KENDİYLE CEZALANDIRIR NASIL OLURDA GÖZÜNDEN DÖKÜLEN O YAŞLARA KIYAMAM DERKEN BENİ AĞLATIR NASI HA NASI SANA SORUYORUM YAR!.... |
| Saat: 22:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık