![]() |
YALNIZLIK Karanlığın insanı delişrten bir ihtişamı vardır Yıldızlar aydınlık fikirler gibi havada salkım salkım Bu gece dağ başları kadar yalnızım Çiçekler damlıyor gecenin parmaklarından Dudaklarımda eski bir mektep türküsü Karanlıkta sana doğru uzanmış ellerim Gözlerim gözlerini arıyor durmadan Nerdesin? ATTİLA İLHAN |
Bir Yalnızlık Şiiri Bir başıma,benim kalmam imkansız Çekip gitti dostlar,beni zamansız Geçmiyor bir günüm şimdi sancısız Kulağım kapıda,gözlerim yolda Bekledim belkide kapım çalınır Gelipte halim,ahvalim sorulur Bir kaç tane lafın beli kırılır Kulağım kapıda,gözlerim yolda İçimdedir yalnızlık sızıntısı Bir köşede kelebek vızıltısı Sanki yalnızlığımın uzantısı Kulağım kapıda,gözlerim yolda Gittiler artık sormaz oldular Adımı şimdi anmaz oldular Şöylece bir bakmaz oldular Kulağım kapıda,gözlerim yolda Bayram gelir hep sevinçle beklerim Yoruldular yola bakan gözlerim Çekemez oldular yaşlı dizlerim Kulağım kapıda,gözlerim yolda Yalnızın kendimle konuşur oldum Hamam böcekleri ile dost oldum İki tane de kedicik dost buldum Kulağım kapıda,gözlerim yolda Kaybolmuşuz sanki çocuk misali Alnımızdaki ter boncuk misali Kalmışız ölüme buçuk misali Kulağım kapıda,gözlerim yolda Öyleki artık ağlamaz olmuşuz Bir gün değil,hergün yas tutmuşuz Yaramaz diye ıskarta olmuşuz Kulağım kapıda,gözlerim yolda Ecel gelseydi bu canı alsaydı Biri gelip yalnızlığım saysaydı Hayrına biri mezarım kazsaydı Kulağım kapıda,gözlerim yolda Mehmet Sait Akkuş |
Aşkın Temizliği yüzün halisina dökülen zeytinyagi askin dikis izleri ya tamamiyle degistirmek lazim deriyi ya da temizlemeye calismak, çullardan çaputlarla gün gün biraz allik biraz agri biraz suyla bilerek gitmeyecegini ve daha beter kusacagini aslinda uzak bir 'sonra'da Ilgım Veryeri |
Yalnızlık Dışımda yağmur yağıyor, sessiz İçimde yalnızlık öyle yorgun Gökyüzü genişler birazdan, yağmur diner Mindere uzanır misafir güneş Camlarda ışıldayan altın aydınlık Masadaki sürahiye yansır Bütün tazeliğiyle yeniden Cömert bir gün doğar şehrin üstüne. Güzeldir bu tabiat güzelliğine Oysa insanları da sevmek isterdim Böyle uzak oldukça kendimden bile Tad alamıyorum canım dünyadan. Mustafa Şerif Onaran |
http://www.hikayeler.net/hikayeresim/siir12025.jpg Yalnızlık Melodisi Seni okuyorum sessiz akşamlarımda Sensizlik karıncalanırken damarlarımda Bir tutku bir bağımlılıkmışsın anladım Seni aradım her akşam esen rüzgarda Bazen bir yağmur damlasındaydın Sensin diye sırılsıklam ıslandım Üşümedim ama biliyor musun Çünkü senin hatıran yanıyordu B/akma öyle içli içli şehla gözlüm Bulutlar hüznüne sözlenmiş gibi Öylesine duygu yüklü duruyor ki Gelmezsen ben ağlayacağım şehla gözlüm Seni okuyorum sensiz akşamlarımda Resmin hatıran oldu hüzünlü dudaklarımda Sessizliğin şiirimin şah damarında Firakın yaktı melodin dudaklarımda Gülümseyen yüzün doğsa rüyalarıma Ellerimi tuttuğunda ellerin bir avuç ateş olsa Sensizliğin aysberglerini eriterek gözlerimde Bir pınar gibi ç/ağlasan yüreğimde. |
Kapat perdeleri ! Kapat ki, yalnızlığın başlasın... Ürkme ! İyidir insanın kendi kendine kalması. Alışmalısın... Mevsime pek gitmiyor Şimdi o şarkıyı sustur ! Dinleme artık. Sanma ki aylardan ağustostur... Duvarlarına yüzümün gölgesi düşerse, Şaşırma ! Bazı geceler ruhum, göç edecektir evine. Bu akşam tek kişilik yap kahveyi. Masaya bir tabak eksik koy... Şimdi rahatça seyret istediğin filmi... Vaktinde yatıp, Vaktinde günaydın diyeceksin. Kurtuldun dırdırımdan. Bundan sonra akşamları tek başına içeceksin... Kitaplarım sana emanet, Canın sıkıldığında okursun. Baktın ki işe yaramıyor, Sen de yırtıp atarsın. Unutuyordum az daha... Silme camdan o dörtlüğü, olur mu? Nasıl olsa kaybolur kendiliğinden... Bırak, ne olacak? Hüznüm bir süre asılı kalsın. Sen şimdi kapat perdeleri ! Kapat ki, yalnızlığın başlasın... |
İstenmeyen Hedefimi belirleyip hayata atıldığımda. Seni buldum karşımda, yaşadığım her mekanda. Hangi işe el atsam, tembelliği asmaya çalışsam. Kulağimda çınlar senin fisiltin ruuhumla kaynaşıp. Ne yöne baksam, Yaradanı ansam, gafleti aralasam. Sokuluyorsun yanıma zehrinle, dost gibi yanaşıp. Ahmet Arslan |
Yalnızlığımız Bitpazarlarına düşmüş kitaplara benziyor yalnızlığımız kimselerin açıp okumadığı. bu çizgiler alnımızda uzanan bir gün bitimidir belki belki bir gecenin yarısıdır yastıklarda yırtılmış uykusuz rüzgarın dallara hicran dokuduğu kapıların kapalı tutulduğu bir ‘neozoik’te göğümüzü mavi ışıklarla doldurmalıyız kurtulmak için beynimizi kuşatan prangalardan ve yeniden öğrenmeliyiz, sevgilere sığınmayı yüreğimizle ısınmayı yeniden kar demeden kış demeden… ‘’Neozoik’’ yeryuvarlağının üçüncü zamanı Nuri Can |
yanlızlık beni içine hapsetmiş istesemde çıkış yok........ kayboldum bu dünyada nedensiz yanlızlıkkkkkkkkkk |
o sabah mı çıkmıştın bir gün önce mi bir bıçağın ağzında yürür gibiydin demirlerin soğukluğu soluk dudaklarında gözlerinde karanlığı dar hücrelerin seni görür görmez özgürlüğümden utandım söyle ne içersin çay mı kahve mi çok değişmişsin birden tanıyamadım saçların uzundu omuzlarına akardı gönlümüz şenlenirdi sarışınlığından onlar mı kestiler sen mi kısalttın gülerdin içimize aylar doğardı görünmez dağların arkasından eski gülümsemeni beyhude aradım o sabah mı çıkmıştın bir gün önce mi çok değimisin birden tanıyamadım bir çay içer misin yoksa kahve mi kibritim yok demek cıgaraya başladın ellerin de titriyor bir şeyin mi var böyle bir kız değildin sen eskiden sana ne yaptılar sana ne yaptılar kirpiklerin ıslanıyor durup dururken o sabah mı çıkmıştın bir gün önce mi çok değimisin birden tanıyamadım Atilla İlhan |
| Saat: 14:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık