![]() |
Kara sevda yuregimde kor gibi, eriyorum ellerimde kar gibi... Ey vefasiz, ben ugrunda olurdum! Ne cikardi biraz sevsen sen beni! Dag tasa askim diye, seni yazdim ben her yere! Tas kalbini bile bile sana asik oldum, seni cok sevdim! Sevda degil gore gore olmek bu, ask yerine ucuruma itmek bu... Ah belalim, beni kirsan ne cikar? Anlasana elde degil, sevmek bu! Dag tasa askim diye, seni yazdim ben her yere! Tas kalbini bile bile sana asik oldum, seni cok sevdim! |
Yağmur Yağmurlu bir yaz günüydü senden ayrıldığımda Sessizce yürürken yolda, Yağmur belirdi karşımda.. Aslında yağmuru severdim o güne kadar, Ama onun bu hali Çok korkutmuştu beni.. Tarif edilemeyecek kadar kötü, İnanılmayacak kadar hırçın bakışları vardı... Yavaş adımlarla üzerime yürüdü Ve bana Senden kalan her şeyi mi O'na vermemi haykırdı... O'na cevap veremeden Saçımdaki el izini Yanağımdaki o son buseni Ve üzerimdeki mis kokunu aldı benden... Tam gitmeye yönelmişti ki, Son bir kez arkası dönüp, Bana Başka bir şeyinin kalıp kalmadığını sordu... Ağlayan ve kin dolu gözlerle ona bakıp, "HAYIR" diye haykırdım... O gittiğindeyse Yüzümde bir tebessümle O'nu kandırabilmenin sevincini yaşıyordum... Evet, O'nu kandırabilmiştim, Çünkü bana senden kalan bir şey daha vardı: Kalbimin en derin köşesinde sakladığım a ş k ı n... isimsiz kral |
Bilseydim Seni Sevmenin bu denli güzel olduğunu, Beklermiydim aylarca bu sevgi için bulurdum yolu, Umudum mutluluk olsun herşeyin sonu... Mutluluktan, Aşktan, Sevgiden yana ne varsa, Dilerim daima olsunlar yanında, Sen laikken bunları yaşamaya... Aylardır bilemediklerimi sen verdin, Mutluluk nedir sen öğrettin, Karşılıksız beklemeyi ise ben seçtim... Şu koca yalan dünyada, Bir pencere açtik sevgiden yana, Günahsa yaptığım razıyım bunun cezasına... |
Kıyamadım Beni hem üzdün hem kahrettin Hem kendimden hem hayatımdan nefret ettim İyi kötü bir şey söyle dedim hep sustun söylemedin Ama seni seviyorum ne yapayım kıyamadım.. Artık ümidim kalmamıştı Bu aşk bitti demiştim yarım kalmıştı Mademki o sevmiyor hiç olmamıştı Ama seni seviyorum ne yapayım kıyamadım.. Hepsi yalan mıydı dedim kendi kendime Sanki ruhumu çıkarmış kendi girmişti bedenime Âdeta dondum kaldım o acı sözlerine Ama seni seviyorum ne yapayım kıyamadım.. Ruhsuz bir beden misali boşlukta kaldım Kendime anılardan bir mızrap yaptım Sevgimin üstüne bir de nefret kattım Ama seni seviyorum ne yapayım kıyamadım. isimsiz kral |
Bir gün seni bırakırım ya tütünü bırakmak gibi bir şey olur bu Evet, gün geliyor, bıkıyorum senden, ama İstanbul'dan bıkmak gibi bir şey olur bu. |
yüreğimden fışkıran bir "ah" mıdır gözlerin beni benden koparan "eyvah" mıdır gözlerin Bu gözler, o aydınlık o güzel gözler değil yoksa yalancı mıdır, günah mıdır gözlerin ses midir, aynalarda çarpan kulaklarıma kürdili hicazkar mı, segah mıdır gözlerin Arif Bey'i Itri'yi ömür boyu inleten nihavend mi, sultan-ı yegah mıdır gözlerin kubbesinde yitirdim zaman duygularımı akşam mıdır, gece midir, sabah mıdır gözlerin ruhumu baştan başa acılarla dokuyan beynimi kurşunlayan silah mıdır gözlerin her köşede zifiri bir silüet bırakan gönül memleketimde seyyah mıdır gözlerin renkler avare; sitem başıboş kuytularda mavi midir, yeşil mi, siyah mıdır gözlerin yoksa yalancımıdır, günah mıdır gözlerin nihan kıldı gözlerin bana kapılarını oysa ben gözlerinden girerdim yüreğine her bakışın bir damla ab-ı zindegan idi hicranlı her gülüşün bin yıllık figan idi içime, soluşundan sonra koyu renklerin birer şirpençe gibi düştü gözbebeklerin feryadıma gök bile bigane değil şimdi söyle, kurtuluşun mu, harabın mı gözlerin gözlerinde mi mehtab; mehtabın mı gözlerin Nurullah Genc |
Herhangi Bir Aşka Dair Herhangi bir kızınkinden ayrı değildi öyküsü hayatına ülkesini ekleyip yaşamaktan başka Usulca eğerek başını yürürken nedense hep birbirine dolaşır gibi olurdu ayakları Bir fotoğraf ve yeni koparılmış bir çiçekti ilk mektubuna eklediği kelimelerse büsbütün yangın Durup durup iç çekişleri sessizliği, dalgınlığı acıyla bakışı yollara aşkı öğrenişindendi Çiçekli bir dal gibi uzandı sevdiğine ve yalnızca ayrılıklar korkuttu onu Böylece bağladı hayat, dünya ve kavga ve aşk onun tarihinde milattı Temiz çamaşırlar ve bir demet çiçek taşıyor simdi o kız, görüş günlerine.. isimsiz kral |
Sen geçtin yine ben sınıfta kaldım; Bir türlü yanına ulaşamadım. Sevda sınavından teşekkür aldım; İhanet dersine çalışamadım... Gözlerim kapansa uykusuzluktan, Korkarım hocama saygısızlıktan, Bir örnek istedi duygusuzluktan; Seni diyecektim konuşamadım... Vefasız olmayı bilmedim diye, Adını kalbimden silmedim diye, Okuldan atıldım gülmedim diye; Tebessüm etmeye alışamadım... |
Namlu arkamda namlunun ucunda bir mermi beni kalleşçe vurmaya hazır gözlerimin önünde ise yaşadığım güzel anlar herşey bir film gibi ne kadar basit oysa geriye bırakacağım bir kefen bir ırmağı doldurmaya hazır gözyaşlarını bekliyor düşünmek bile istemiyorum annemin gözyaşlarını kirpiklerinden ayrılacak damlaları isimsiz kral |
Alışman Lazım Babam yeter artık ağlama dedi Ailem bu kadar da olmaz ki biz ölsek bu kadar ağlamazsın dediler Arkadaşlar biri gelir biri geçer alışırsın unutursun dediler Bir tek dedem dışında Sevmenin nasıl olduğunu bilirim yavrum Hava gibi içine çekersin Su gibi durmaksızın içersin Ateş gibi yanarsın Elektrik gibi çarpar adamı Ama onu kaybettiğinde üzerine benzin dökülmüş gibi yanarsın Alev alev Beynin pili bitmiş gibi durur Düşünemezsin Yapayalnız sanki dağda bir başına kalmış gibi hissedersin Sana dayanırsın derim olmaz Ben kaç senedir unutamadım Sen de unutamazsın Unutmak için kalbinin taş kesilmesi lazım Alışman lazım onsuz yaşamaya Alışman... Semih Çağdaş |
| Saat: 18:08 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık