MsXLabs
Sayfa 7 / 13

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Spor (https://www.msxlabs.org/forum/spor/)
-   -   Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi (https://www.msxlabs.org/forum/spor/262-galatasaray-spor-kulubu-kurulus-tarihi.html)

Kral_Aslan 15 Ağustos 2007 17:37

Kral_Aslan 17 Ağustos 2007 10:36

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_5q_Sevinc_GS018.jpg

Aslan kapıyı araladı

UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla deplasmanda karşılaşan Galatasaray, yenik duruma düştüğü karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında tutuk bir oyun sergileyen Galatasaray, Servet'in hatasında hakemin verdiği penaltı kararını gole çeviren Posaveç'in golüyle yenik duruma düştüğü karşılaşmadan Ayhan ve Volkan'ın golleriyle galip ayrılmayı başardı. İlk yarısı 1-1 berabere sona eren karşılaşmada, Galatasaray'ın yeni transferi Volkan, ikinci maçında ikinci frikik golüyle galibiyeti getiren isim olurken, Galatasaray deplasmanda elde ettiği 2-1'lik galibiyetle turu büyük ölçüde garantilemiş oldu.
SLAVEN KOPRİVNİCA - GALATASARAY: 1-2

STAT: Gradski
HAKEMLER: Stephane Lannoy, Eric Castellani, Laurent Ugo
KOPRİVNİCA: Ivesa, Bosnjak, Kristiç, Poldrugac, Posavec, Sehiç, So***, Poljak (Dk. 62 Delic), Vrucina (Dk. 79 Kresinger), Jajalo (Dk. 46 Somoci), Radeljiç
TEKNİK DİREKTÖR: Krunoslav Jurcic
GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan, Sabri (Dk. 83 Okan), Mehmet Güven (Dk. 89 Mehmet Topal), Hasan Şaş (Dk. 53 Barış), Ayhan, Hakan Şükür, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp

GOLLER: Posavec (Dk. 16 Penaltı), Ayhan (Dk. 42), Volkan (Dk. 73)
SARI KARTLAR: Servet, Hasan Şaş (Galatasaray), Sopic, Posavec (Slaven Koprivnica)

İLK YARIDAN DAKİKALAR
4. Dakikada rakip yarı alanda topla buluşan Mehmet Güven'in uzun mesafeli vuruşunda top auta gitti.

6. Dakikada hasan Şaş'ın ara pasıyla rakip ceza sahasında topla buluşan Hakan şükür'ün dar açıdan yaptığı vuruş kaleciden döndü.

10. Dakikada rakip yarı sahada yaptığı presle topu kapan Sabri, sağ kanattan çizgiye inerek ortasını yaptı. Ceza sahası içerisinde iyi yer tutan Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

PENALTI 14. Dakikada hızlı gelişen S.Koprivnica atağında rakibiyle girdiği ikili mücadelede zamanlama hatası yapan Servet'in hareketine hakem penaltı kararı verdi.

GOL 16. Dakikada Posavec'in kullandığı atışta top ağlarla buluştu. 1-0

27. Dakikada sağ kanattan atağa katılan Uğur'un yaptığı ortada savunmadan seken topa Ümit Karan yükseldi ancak rakip kaleci topu kontrol etmeyi başardı.

31. Dakikada sol kanattan atağa katılan Ayhan'ın ceza sahasına yaptığı ortayla kale içerisinde buluşan Ümit Karan'ın plasesi kaleciden döndü.

39. Dakikada Uğur'un pasıyla çizgiye inen Hasan Şaş'ın geriye çıkardığı topla buluşan Ümit Karan'ın vuruşunda top yandan auta gitti.

GOL 42. Dakikada Sabri'nin sağ kanattan yaptığı ortaya kalenin hemen önünde Hakan Şükür'ün yaptığı kafa vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu tamalayan Ayhan'ın vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
48. Dakikada Slaven Koprivnica ceza sahası dışında topla buluşan Ayhan'ın sol ayakla yaptığı sert vuruş farklı bir şekilde üstten auta gitti.

50. Dakikada Uğur'un pasıyla ceza sahası dışında buluşan Ümit Karan'ın sert şutunda top rakip kalecide kaldı.

62. Dakikada sağ kanattan Uğur'la gelişen atakta ceza sahasına gelen ortaya iyi yükselen Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda top kalecinin bakışları arasında direğin dibinden auta gitti.

67. Dakikada Song'un hatasında bir anda Orkun'la karşı karşıya kalan Sehiç, orkun'u da çalımlayıp çapraza gitti. Dar açıdan boş kaleye yaptığı vuruş üstten auta gitti.

GOL 73. Dakikada Barış'ın ceza sahası önünde düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Volkan'ın sert şutu kalecinin ellerinin arasından ağlarla buluştu. 1-2

87. Dakikada rakip ceza sahasında topla buluşan Ayhan'ın sert şutu üstten auta gitti.

90. Dakikada rakip yarı sahada aldığı topla ilerleyen Barış, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozsiyonda top kaleciden döndü

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray'da Mehmet Güven, UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk raundunda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla yapılan maçta sahaya ilk 11'de çıktı.

Mehmet Güven, sakatlığı süren Linderot'un yerine forma giydi. Sarı-kırmızılı takımda, kart cezalısı olan Arda ise maçta oynamamasına karşın, sahaya çıkarak özel antrenman yaptı.

Karşılaşma öncesinede bilet bulma konusunda sıkıntı yaşayan gurbetçi vatandaşlar ise Hırvat karaborsacılardan yaklaşık 60 Avro ödeyerek bilet satın aldı.

Karşılaşmanın normal biletleri 122 kunadan (yaklaşık 16 Avro) satışa sunulurken, biletlerin tükendiği bildirildi.

BAYRAK GERGİNLİĞİ
Öte yandan maçın yapıldığı stadın bayrak direklerinde Galatasaray'ın bayrağının yer almaması dikkati çekti.

Karşılaşmadan 1 saat önce stada gelen Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, bayrak direklerinde Galatasaray'ın bayrağını göremeyince Hırvat kulübünün yöneticileri uyardı.

Uyarılara karşın bir direğe küçük bir Galatasaray bayrağı çekilmesi şaşkınlık yaratırken, Sezgin, Hırvat kulübünün yöneticilerini yeniden uyardı ve karşılaşmanın başlamısına yarım saat kala, normal boyuttaki bayrak direğe çekildi.

Karşılaşmayı, yaklaşık 100 kadar gurbetçi taraftar da izledi.

Bu arada maçın başlasına yarım saat kala Hakan Şükür ile Hırvat kulübünün bir yöneticisi arasında bir gerginlik yaşanırken, iki takımın futbolcuları ve yöneticileri araya girerek ortamı sakinleştirdi.

Dark-Line 19 Ağustos 2007 14:26

Tam 14 yıl sonra

Bu fotoğraf 8 Nisan 1993'te Florya Metin Oktay Tesisleri'nde çekildi...
19.08.2007

Bu fotoğraf 8 Nisan 1993’te Florya Metin Oktay Tesisleri’nde çekildi... O zamanlar Feldkamp’ın öğrencisi olan Bülent Korkmaz, bugün kurt hocanın karşısına galibiyet için çıkacak. Korkmaz, Kayseri Erciyesspor’da başladığı teknik direktörlük kariyerinde Galatasaray’la 3 kez karşılaştı. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası’nda Cim Bom’u 0-0 ve 1-1’lik skorlarla eleyen Korkmaz, takımını finale taşımış ve UEFA Kupası’na katılmasını sağlamıştı. Genç hocanın Aslan’a en büyük darbesi ise, 27. haftada Ali Sami Yen’deki seyircisiz maçta elde ettiği 1-0’lık galibiyet olmuştu. Bu sezon Bursaspor’un başına geçen Bülent Korkmaz’ın yanı sıra Cihan Haspolatlı da eski takımına karşı 3 puan arayacak.

Kayıp ikili

Galatasaray, bu akşam deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak. Lincoln ve Linderoth; Koprivnica sınavının ardından, Bursa maçında da forma giyemeyecek.
19.08.2007

Riske edilmiyorlar
Süper Lig’in ikinci haftasında Bursaspor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, sahaya en önemli iki yıldızı Lincoln ve Linderoth’tan yoksun çıkacak. Sakatlıkları nedeniyle UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk ayağında oynanan Koprivnica maçının kadrosuna da alınmayan Sarı-Kırmızılı oyuncuların tedavisinin sürdüğü ve riske edilmemeleri adına dinlendirilecekleri kaydedildi. Önceki gün idmanda sakatlanan Arda ile Serkan ise kafileye dahil edildi.

Hedef 9. kez dalya
Geçen hafta Olimpiyat Stadı’ndaki seyircisiz maçta Çaykur Rizespor’u farklı mağlup eden Cim Bom, bugün de Bursa’yı devirmesi halinde, 1. Lig tarihindeki 900. galibiyetine ulaşmış olacak. Aslan; daha önce çıktığı 1597 sınavda 899 galibiyet, 422 beraberlik ve 276 mağlubiyet elde ederken, attığı 2774 gole karşın, kalesinde 1320 gol görmüştü. Atatürk Stadı’nda oynanacak bu zorlu karşılaşma, saat 18.45’te başlayacak ve mücadeleyi Yunus Yıldırım yönetecek.

Süper Lig puan durumu

Bursaspor

Vega
Cihan
Ömer E.
Egemen
Volkan
Veli
Mustafa
Sumulikoski
Sinan
Mbesuma
Tum

Galatasaray

Orkun
Uğur
Servet
Song
Volkan
Sabri
Barış
Arda
Ayhan
Ümit
Hakan Ş.

Stat: Bursa Atatürk
Yayın: Lig TV
Saat: 18.45
Hakem: Yunus Yıldırım

Galatasaray’dan kısa kısa
Şaş patlamaya hazır

Geçtiğimiz sezondan kalan cezası sona eren Hasan Şaş, Bursa deplasmanında teknik direktör Feldkamp’tan forma şansı bekliyor... Aslan’ın tecrübeli futbolcusu, zorlu bir UEFA sınavını geride bıraktıklarını belirterek, “Bursa çok güçlü bir takım. Ama biz, tecrübemizle sonuca gitmek istiyoruz” dedi.

‘Frikik olsun, yeter!’

Rize ve Koprivnica’ya attığı frikik golleriyle dikkat çeken Volkan Yaman, Lincoln’ün yokluğunda duran toplarda yine Cim Bom’un en büyük kozu olacak. Her idmanın ardından bir süre frikik çalıştığını ifade eden genç oyuncu, “Attığım gollerin tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Frikik olsun, yeter! Topun başına geçer, vururum; gerisine karışmam” ifadesini kullandı.

Bursa taraftarından atak

Bursasporlular, Galatasaraylı taraftarların Atatürk Stadı’nda kendilerine ayrılan yüzde 5’lik bölümü aşmaması için kampanya başlattı. Özellikle açık kale arkasının Yeşil-Beyazlı renklerle doldurulmasını hedefleyen Bursalılar, bursasporum.com’da ‘Açık kale düşmesin’ başlığıyla futbolseverlere çağrıda bulundu. Bu davetin ardından Bursasporlular’ın biletlere ilgisinin arttığı belirtildi.

Bugünler de geçer

Sezona formsuz başlayan Ümit Karan, kısa zamanda toparlanacağını söyledi.
19.08.2007

Sezona formsuz başlayan Ümit Karan, kısa zamanda toparlanacağını söyledi. Adının Fenerbahçe ile anılmasının ardından sıkıntılı günler yaşadığını kaydeden golcü futbolcu, “Erken form tutmak çok da tercih ettiğim bir konu değil. Gollerimle anılmak istiyorum. En kısa sürede eski günlerime geri döneceğim. Taraftarımızın bu konuda hiçbir şüphesi olmasın” açıklamasını yaptı.

Kimseye kırgın değilim

Galatasaray'ın yeni sezon öncesi gözden çıkardığı futbolculardan Necati Ateş, sarı-kırmızılı kulüpte hiç kimseye kırgınlığının olmadığını söyledi.
18.08.2007

AA muhabirine açıklama yapan Necati, futbolun içinde her şeyin bulunduğunu belirterek, "Yeri gelir istenmeyebilirsiniz, yeri gelir istenirsiniz. Hiç kimseye kırgın değilim, benim kimseyle sorunum olamaz. Ben futbolcuyum, futbolumu oynarım. Hem Galatasaray benim kulübüm, belki de bir gün geri döneceğim" dedi.
Avrupa’da futbol oynamayı düşündüğünü dile getiren Necati Ateş, "Türkiye’den hiçbir takımla görüşme halinde değilim. Sadece Trabzonspor aradı ve görüştüm ama ben Avrupa’ya gitmeyi istiyorum" ifadesini kullandı. Necati, Avrupa’dan birkaç kulüpten teklif aldığını kaydederken, 2-3 gün içinde her şeyin belli olabileceğini sözlerine ekledi.

Sorrow 21 Ağustos 2007 16:58

http://www.sporx.com/images/1/29/3935_B_Feldkamp056.jpg

Feldkamp'ın sabrı taştı

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, son günlerde kendiyle ilgili basında çıkan haberlere yanıt vermek amacıyla Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Basının aleyhinde yazdığı haberlerin hiçbir gerçekliğini bulunmadığını belirten deneyimli Teknik adam, bugün bir gazetede çıkan 'Feldkamp'ın bavulu hazır' başlıklı haberi ise alaycı bir üslupla yalanladı. Feldkamp sözlerini şöyle sürdürdü: "HİÇ BAVULUM YOK, BURAYA SPOR ÇANTALARIMLA GELDİM"
"Hiç ilgilenmemiz gereken kulüp içi bazı konularla ilgileniyor olmamız, bize olumsuz yansıyor. İlk olarak hiç bavulum yok, buraya spor çantalar ile geldim. Bu nedenle toplanacak bavulum olmadığını bilin. İkinci olarak herkes zirvede bırakmak ister, bende zirvedeyim ama henüz hedeflerimize ulaşmadık. İşi bırakmak için hiçbir nedenimiz yok. Basın ile aramda iyi bir ilişki olduğunu düşünüyordum ama son zamanlarda yazılanları görünce bu ilişkiyi yeniden gözden geçirmeye karar verdim. Basının içinde çok dürüst insanlar da var bu gözden geçirme onlarla ilgili değil. Önümüzdeki dönemde bu tarz haberler devam ederse, bu arkadaşlar burada yer almayacaktır. Yazılan haberlerle kazancımı oldukça aşağıya indirmişsiniz, bundan da memnun oluyorum. Bu yazılan çizilenler, benim gülünç diye tabir edeceğim konular. Basın mensuplarına arzu ettikleri takdirde oyuncularla görüşme imkanı yaratabilirim, benim de haberim olması kaydıyla. Ümit, Hakan ve Hasan ile ilgili yazılanlar var, hepsine izin veriyorum, geçsinler basın karşısına soruları yanıtlasınlar. Bunlarla ilgili benim hiçbir sorunum olmaz. Bütün bu gelişmelerin neden buraya geldiğinide size açıklayayım. Bursa deplasmanından gece 1,5-2 gibi döndüm, Almanya'dan arkadaşlarım telefon etti; 'Türkiye'de bir televizyon programında senin döneceğin iddia ediliyor' dediler. Bundan sonra bu tarz yalan haberlerin olmamasını diliyorum. Bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan haber nedeniyle, yönetimimizin o gazeteye karşı aldığı bir tavır var. Bu tavırda benim etkim olmadı."
"ARDA MİLLİ TAKIM'DAN DÖNÜNCE KONUŞACAĞIZ"
Arda'nın bir gece kulübünde maçtan iki gün önce geç saatlere kadar eğlendiği sorusuna Feldkamp şu yanıtı verdi: "Bunun doğruluğunu araştırmamız lazım. Arda şu an Milli Takım'da, O'nun performansını olumsuz etkilememek için bu konuyu açmamak lazım. Arda, Milli Takım'dan döndükten sonra bu konu aramızda değerlendirilecektir. Dün de kulüp yetkililerimizden biri Fatih Hoca ile bu konuyu konuştular. Arda döndükten sonra bu konuyu konuşacağız.
Arda'nın da bir özel yaşamı var ve özel yaşımında istediği herşeyi yapabilir. Diğer taraftan kulüplerin, oyuncuyla yaptığı anlaşmalar var ve gerekirse bu yaşantıları kulüp yönlendirilebilir. Bursa maçına dönersek, bu karşılaşmadan önce oyunculara nasıl yaşamaları gerektiği oyunculara bildiriliyor ve buna da uymalılar."
"HASAN ŞAŞ BANA MORAL VERDİ"
Hasan Şaş'ın yedek kalmasını ardından aralarında sorun olup olmadığına dair sorularla ilgili olarak ise Feldkamp şunları söyledi: "Hasan Şaş'a ben moral vermedim, aksine O, bana moral verdi. Hasan'ı nerdeyse basın toplantısına da getirecektim. Hasan ile konuşmamızda, "Hocam hiçbir sorun yok, yazılanlar doğru değil" diyerek bana moral verdi. Ayrıca Bursa'daki kadromuzu biliyorsunuz, çok sayıda orta saha oyuncumuz vardı ve bir oyuncuyu kadroya almamam gerekiyordu. Ayrıca şunu da bilmenizi istiyorum, Hasan Koprivnica maçında kötü oynadığı için kenara almadım, sarı kartı vardı ve 10 kişi kalmamak için Hasan'ı değiştirdim."

"LİNCOLN VE LİNDEROTH GALATASARAY'A GELMEDEN BİR ÇOK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER"

Sakatlıkları devam eden Lincoln ve Linderoth ile ilgili sorulara da Alman teknik adam şu cevabı verdi:
"Bu arkadaşların durumlarını doktorlara sormak gerekiyor. Bu arkadaşlar her türlü sağlık kontrolünden geçerek geldiler. Sakatlıklarıyla ilgili medyada dedikoduya dayanan haberler var. Her türlü sağılık kontrolünden geçerek Galatasaray'a geldiler. Sezon içinde 40 maç oynadılar. Bu arkadaşlarla daha çok birlikte olacağız. Tam olarak iyileşmeden sahaya sürmeyeceğiz. Yoksa sakatlıkları daha da uzayabilir. Lincoln'e sert müdahale olursa maçlarda hakemler var. Hakemler kuralları uygulayacaktır. Bizim antrenmanlarımız da maçlar kadar sert geçiyor" şeklinde konuştu.
Servet ve Song arasındaki uyum önemli olduğunu belirten Feldkamp, "3 maçta gol yemedik. Rize maçında kulübeye baktım, yaş ortalaması çok genç bir takım vardı. Bir an PAF takımını çalıştırıyorum diye düşündüm. 3 maçta oyunumuzdan tam olarak memnun değilim. Şu an benim düşündüğümden çok daha fazla top kaybediyoruz. Daha oyun kurarken top kaybediyoruz. Bunu azaltmamız lazım. Bursa maçında bizden ayrılan Cihan Bursaspor'un sağ tarafında oynadı. Ayrılan oyuncular hırslı olurlar. Bu yüzden Volkan'ı Cihan konusunda özellikle uyardım. Şu an aynı yerde bizde Uğur oynuyor. Uğur'u Cihan'ın önünde tutuyorum. Kampa katılmamasına rağmen çok önemli gelişme gösterdi ve gelişmeye de devam ediyor. Ondan memnunum" ifadelerini kullandı.
Ligde hafsonu vatandaşı Brigell'in takımı Ankaragücü'ye oynayacakları hatırlatılan Alman teknik adam, "Brigell'le ben birebir oynamayacağım. Gaatasaray ve Ankaragücü oynayacak. Her hoca Galatasaray gibi büyük bir takıma karşı deplasmanda seyircisiz oynamak ister. Seyircisiz oynayacağımızı hiç konuşmuyorsunuz. Benim ve eşimle ilgili dedikodular çıkarıyorsunuz" diyerek basın mensuplarına sitem etti.
Bu arada Galatasaray yönetimi teknik direktör Feldkamp'ın takımdan ayrılarak ülkesine döneceği şeklinde haberler yapan televizyon kanalı ve gazete temsilcilerinin tesislere girişleri ve takımla birlikte seyahat etmelerinin yasaklandığını duyurdu.

21.08.2007

Misafir 21 Ağustos 2007 19:25

bu senenın sampıyonu bence galatasaray

Dark-Line 21 Ağustos 2007 19:39

Son gün 31 Ağustos

Kone ve Alves gibi yıldızları elinden kaçıran Galatasaray, UEFA'ya ikinci listeyi vermeden golcü getirmeyi hedefliyor.
21.08.2007

Galatasaray’da golcü arayışları tüm hızıyla sürüyor... Daha önce dünya çapında birçok yıldızla görüşüp sonuç alamayan, son olarak Kone ve Alves’i elinden kaçıran Sarı-Kırmızılılar, UEFA’ya ikinci isim listesini vermeden arayışlara nokta koymayı planlıyor. Slaven Koprivnica’nın geçilmesi halinde UEFA’da gruplara kalmak için bir tur daha oynayacak olan Aslan’ın, yeni yıldızını sahaya sürebilmesi, bu harekâtı 31 Ağustos’a kadar bitirmesine endeksli. Resmi transfer sezonu ise 7 Ağustos’ta sona eriyor. Bu arada, Heerenveen 18 milyon Euro bonservis bedeli istediği için vazgeçilen Afonso Alves, hayalinde Premier Lig’de top oynamak olduğunu açıkladı. Brezilyalı golcünün, Tuncay’ın takımı Middlesbrough ile el sıkışmak üzere olduğu ifade edildi.

Misafir 21 Ağustos 2007 20:53

ıyı bır golcu alsın yoksa zor işimız golcu eksık golcu:)

_aSiLPreNs_ 22 Ağustos 2007 12:04

Lincoln ve Linderoth'tan iyi haber!
http://www.sporx.com/images/1/29/3949_B_Lincoln048.jpg

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Lincoln ve Linderoth'un durumlarının iyiye gittiği açıklandı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, sahada ve salonda fizyoterapistler eşliğinde çalışan iki futbolcunun da tedavilerinin iyi geçtiği belirtilirken, durumlarının her geçen gün daha iyiye gittiği kaydedildi.
Turkcell Süper Lig'de 26 Ağustos Pazar günkü Ankaragücü maçına kadar tedavilerine tüm hızıyla devam edilecek Lincoln ve Linderoth'un bu karşılaşmaya yetişip yetişmeyeceklerinin ise önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtildi.

Dark-Line 22 Ağustos 2007 12:37

Hedefteki isim Nilmar

Galatasaray, kulübü Corinthians'la ciddi sorunlar yaşayan Sambacı'yı tekrar gündemine aldı.
22.08.2007

Lyon’da vasatı aşamadı

Golcü arayışlarını bu hafta içinde sonlandırmayı planlayan Galatasaray, bir süre önce transfer görüşmeleri yapılan Nilmar’ı tekrar gündemine aldı. 2004-2005 sezonunda transfer olduğu Lyon’daki ilk resmi maçında 2 gol birden atıp dikkat çeken, fakat sezonun geri kalan kısmında sessiz kalan Sambacı, Fred’in takıma katılması ve kulübün yabancı kontenjanındaki problem nedeniyle Corinthians’a kiralanmıştı. Nilmar, Corinthians formasıyla müthiş bir patlama yapmıştı.

Alacaklar arayı bozdu!

Gösterdiği performans sonrası 10 milyon Euro’ya Nilmar’ın bonservisini alan Corinthians, 55 maçta 31 gol atan yıldızıyla şu sıralarda büyük sorunlar yaşıyor. Brezilya ekibinin, Nilmar’ın alacaklarını ödemekte zorlandığı ve bu nedenle tarafların mahkemelik olduğu iddia ediliyor. Bu durumdan yararlanmak isteyen Sarı-Kırmızılı yönetim, 23 yaşındaki futbolcunun menaceri ile temasa geçti. Galatasaray’ın, Nilmar için 12 milyon Euro’yu gözden çıkardığı ileri sürüldü.

_aSiLPreNs_ 30 Ağustos 2007 13:27

Arda'nın yerine Hasan 11'de

Galatasaray'da dün akşam yaptığı antrenmanla Slaven Koprivnica maçının hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde ilk 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen çalışmada Teknik Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın maçın taktiği üzerinde durduğu belirtildi. Cim-Bom'da cezalı Arda Turan'ın yokluğunda Hasan Şaş'ın ilk 11'de forma giyeceği vurgulandı.
Kadroda tek değişiklik
Hasan Şaş'a orta sahanın sol kanadında görev vermesi beklenen teknik patron Feldkamp, ligdeki Ankaragücü maçının kadrosunda başka değişiklik yapmayacak. Sakatlığı süren Linderoth'un yokluğunda performansıyla alkışlanan Ayhan yine ön libero bölgesinde forma giyecek.

Dark-Line 30 Ağustos 2007 13:59

Son taarruz

Nonda, Gudjohnsen ve Adriano... Aslan, transferin bitimine sayılı günler kala dört koldan saldırıyor... İşte adaylardaki son durum...
30.8.2007

1 milyon Euro’luk pürüz

Süper Lig’de liderliği kimselere bırakmamasına karşın, gol yollarındaki sıkıntısı belirgin bir şekilde göze çarpan Galatasaray, santrfor takviyesi için dört koldan saldırıyor... Transferin bitimine sayılı günler kala arayışlarına nokta koymayı planlayan Sarı-Kırmızılılar, iki golcü birden almanın hesapları içinde. Şu an kadroya katılmak üzere en yakın aday Shabani Nonda. Kongolu futbolcu ile her konuda anlaşma sağlandı. Roma ile arada 1 milyon Euro’luk pürüz var.

Tek tereddüt, sakatlığı

Nonda’nın transfer edilmesi halinde, alınması gündemde olan bir başka isim; Eidur Gudjohnsen. Ancak İzlandalı yıldızın sakatlığı, yöneticileri tereddütte bırakıyor. Buna rağmen Barcelona ile dirsek teması sürüyor. Elde edilen bilgiye göre Katalanlar, Gudjohnsen’i bırakmaya dünden razı. Ancak 29 yaşındaki futbolcu bir türlü ikna edilemiyor. Ameliyat olursa 2 ay sahalardan uzak kalma ihtimali bulunan tecrübeli oyuncunun astronomik kazanç beklentisi, işi zorlaştırıyor.

Fiyat yükseltme çabası!

Ve bir sürpriz: Adriano... Fenerbahçe’nin neredeyse transferini bitirmek üzere olduğu Brezilyalı futbolcu için Galatasaray da devreye girdi. İtalyan devinde ilk onbiri zorlayamayacağı netleşen 25 yaşındaki yıldıza teklif sunmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılı yöneticilerin, öncelikle nabız yoklamayı hedeflediği, bir yandan da fiyat yükseltmeye çalıştığı ileri sürüldü. Bu hamlenin arkasında, Kuranyi transferinde Fenerbahçe’nin araya girip, Aslan’ın işini bozması yatıyor.

Diğerleri kıymete bindi

Cim Bom’un gündemine giren diğer futbolcularla da ilgili bazı gelişmeler var. Real Madrid’in 20 milyon Euro istediği Julio Baptista için Liverpool’un ardından Fransız ekibi Lille teklif sundu. Le Mans’ta forma giyen Grafite’nin ise 1 yıl daha kulübünde kalması gerektiği, Fransa’daki spor medyasında günün konusu oldu. Söz konusu haberlerde, Le Mans’ın Grafite için 8 milyon Euro bonservis bedeli istemesinin, bu transferi neredeyse imkansız kıldığı ifade edildi.

Sami Yen'de şov gecesi

UEFA'da 2-1'in rövanşında Koprivnica'yı ağırlayacak olan Aslan taraftarıyla buluşuyor, şöleni D-Smart naklen yayınlıyor...
30.8.2007

Arda ve Linderoth yok

Bir yanda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, diğer tarafta UEFA’da tur arayışı... UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçına 2-1’lik skorun avantajıyla çıkacak olan Galatasaray, Ali Sami Yen’de taraftarıyla buluşmak için artık saatleri sayıyor... Bu anlamlı günde zafer yaşamak isteyen Cim Bom’un şölenini saat 21.00’de D-Smart naklen yayınlıyor. Mücadeleyi İtalyan hakemler yönetecek. Sarı-Kırmızılı ekipte Arda geçen sezondan kalma cezasını tamamlayacak, Linderoth ise sakat.

Avrupa’da 199. sınav

Galatasaray, Slaven Koprivnica karşılaşmasıyla birlikte, Avrupa kupalarındaki 199. maçına çıkıyor. Bugüne kadar sahne aldığı 198 sınavın 72’sini kazanan Aslan, 76 kez sahadan mağlup ayrıldı, 50 müsabakada ise beraberliği bozamadı. Rakip filelere 256 gol gönderen Sarı-Kırmızılılar, kalesinde 291 gol gördü. Avrupa Fatihi, UEFA Kupası ön eleme turunda sadece bir kez, 1995-1996 sezonunda Sparta Prag’a elenmişti.

Raşit ALTUN

Galatasaray

Orkun
Uğur
Servet
Song
Volkan
Sabri
Ayhan
Lincoln
Carrusca
Ümit
Hakan

S.Koprivnica
İvesa
Bosnjak
Kristic
Poldrugac
Radeljic
Posavec
Sopic
Poljak
Jajalo
Sehic
Vrucina

Stat: Ali Sami Yen
Yayın: D Smart
Saat: 21.00
Hakem: Nicola Rizzoli

Lincoln’e özel önlem

Slaven Koprivnica Teknik Direktörü Krnoslav Jurcic, Ali Sami Yen Stadı Turgay Vardar Basın Odası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Jurcic, tur şanslarının fazla olmadığını belirterek, “Eğer bir üst tura çıkmak istiyorsak, Lincoln’ü durdurmak zorundayız. Aksi takdirde durumumuz ilk maçtan daha kötü olabilir” dedi.

Sami Yen’de idman

Hırvatistan temsilcisi Slaven Koprivnica, Ali Sami Yen Stadı’nda taktik antrenman yaptı. Tamamı medyaya açık olarak gerçekleştirilen idmanda, Hırvat ekibinin oyuncularının hayli neşeli oluşu dikkat çekti. Slaven’in, Galatasaray karşısında hücum ağırlıklı bir oyun benimseyeceği belirtildi.

Necati imzaya gidiyor!

Kadro dışı bırakılan Necati Ateş, Hertha Berlin ile sözleşme imzalamak üzere.
30.8.2007

Teklif Ateş’i cezbetti

Aslan'ın hocası Kalli tarafından kadro dışı bırakılan Necati Ateş’in Hertha Berlin ile birçok konuda anlaşma sağladığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Profesyonelim, istediğim yere giderim” diyen golcü futbolcunun, Fenerbahçe ile dirsek temasında olduğu iddia edilmişti. Bir diğer iddia ise, Necati’nin Feldkamp tarafından affedilmeyi beklediğiydi. Ancak Alman ekibinden gelen son teklifin Ateş’i hayli cezbettiği belirtildi.

Aslan indirime giderse

Yurt dışına gitmesi halinde Necati için 3 milyon Euro bonservis isteyen Galatasaray Yönetimi’nin de, bu ücrette indirime gitmesi halinde, yıldız futbolcu Hertha ile sözleşme imzalayıp, Türk lejyonerler arasına girecek. Kadro dışı kalan diğer isimlerden Emre Aşık’ın da Bursaspor’la görüşmelere devam ettiği, ancak büyük olasılıkla bir Avrupa takımını tercih edeceği dile getirildi. Orhan Ak’a da birçok Süper Lig kulübünden teklif yağdığı ileri sürüldü.

Avrupa'da 199. Randevu

UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında yarın evinde Hırvatistan'ın Slaven takımıyla karşılaşacak Galatasaray, 199. Avrupa Kupası maçına çıkacak.
29.8.2007

Gösterdiği performansla Avrupa arenasında en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 131, UEFA Kupası’nda 34, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 198 maç oynadı. Sarı-kırmızılı takım, 198 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 72 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 256 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 286 gole engel olamadı.

Kral_Aslan 31 Ağustos 2007 11:12

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_bx_Galatasaray_Slaven002.jpg

Cimbom'un zafer gecesi !..

Ve Galatasaray UEFA Kupası 1. turuna yükseldi !.. 103 gün sonra bu akşam Ali Sami Yen'de seyircisiyle buluşan Galatasaray Slaven takımı karşısında bir üst tura zorlanmadan yükseldi.

İlk karşılaşmadaki 2-1'lik galibiyetin vermiş olduğu avantajla rakibi karşısına çıkan sarı kırmızılılar maç boyunca rakibi önünde üstün olan taraftı.

Karşılaşmanın ilk yarısında çok tempolu bir oyun sergileyen ve rakibini baskı altında tutan Galatasaray oyunun 13.dakikasında Ümit Karan ile bulduğu golle maçta 1-0 öne geçti. Golden sonrada oyunun insiyatifini elinde tutan Cimbom rakip kalede önemli ataklar geliştirdi. Maçın 36. dakikasında ani gelişen bir Slaven atağında Kaleci Orkunla karşı karşıya kalan Sehiç Orkun'un kendisini düşürmesi sonucunda takımına penaltı kazandırken, topun başına geçen Poljak maça eşitliği getirdi.

Ancak Galatasaray'ın bu golle cevabı geçikmedi 37.Dakikada Ümit Karan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Hakan Şükür skoru 2-1'e getiren golü attı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı

İkinci yarıya da oyunun kontolünü elinde tutarak başlayan Galatasaray Lincoln Hakan Şükür ve Barış ile yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamazken, bu yarıda rakip takım Slaven cılız ataklar geliştirdi.

İkinci yarıda her iki takımda gol bulamayınca karşılaşma sarı kırmızılıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Galatasaray bu galibiyetin ardından adını bir üst tura yazdırdı.

GALATASARAY:2 KOPRIVNICA: 1

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Nicola Rizzoli, Andrea Stefani, Massimo Biasutto

GALATASARAY: Orkun, Uğur,Servet, Song, Volkan,(Dk.46 Barış) Sabri, Lincoln, Ayhan, Hasan, Hakan,(Dk89 Serkan) Ümit (Dk.90 Okan)
YEDEKLER: Aykut, İsmael Bouzid, Ferhat, Mehmet Güven
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp

S.KOPRIVNICA:
Ivesa, Bosnjak,(Dk.65 Posavec) Bozal, Poldrvgac, Kresinger,(Dk.74 Tepuric) Senic, (Dk52 Vrucina) Sopic, Poljak, Yayalo, Radicek, Radeljic
YEDEKLER: Rodic, Kokalovic, Kristic, Delic
TEKNİK DİREKTÖR: Krnoslav Jurcic

GOLLER:10.Dk Ümit Karan 37.Dk Hakan Şükür (Galatasaray) Poljak (Slaven)

SARI KARTLAR: Radicek (Slaven) Orkun, Song (Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4.Dakikada Slaven'in Poljak ile kullandığı serbest vuruş üstten auta çıktı

8.Dakikada Servet müthiş çalımlarla Slaven ceza sahasına girdi. Boş durumda bulunan Hakan Şükür'e topla buluşturdu Kaleci ile karşı karşıya kalan golcü futbolcunun şutunu son anda kaleci çıkardı.

Gol 10.dakikada Sağ kanattan ceza sahasına giren Lincoln topu Ümit Karan ile buluşturdu. Ümit Karan kendisine gelen topu müthiş bir şutla ağlara gönderdi. Ve Galatasaray'ı maçta 1-0 öne geçirdi.

15.Dakikada Volkan Yaman'ın sol kanattan yaptığı ortada top Slaven savunmasını aşıp Ümit Karan'ın önüne doğru geldi fakat golcü futbolcu topa dokunamadı.

27.Dakikada Slaven ceza sahasında Lincoln ve Hakan Şükür paslaşması sonrasında top Sabri'ye doğru geldi. Sabri'nin vuruşunu son anda savunma çıkardı

Gol 36.Dakikada Kresinger'in pasıyla Orkun'la karşı karşıya kalan Sehiç yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu Poljak golle çevirdi.Ve maçta skor 1-1'e geldi

Gol 37.Dakikada Galatasaray'ın gole cevabı geçikmedi Ümit Karan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Hakan Şükür dönerek yaptığı vuruşla Galatasaray'ı maçta tekrar 2-1 öne geçirdi.

40.Dakikada Galatasaray'ın Lincoln'ün kullandığı serbest vuruş az farkla auta çıktı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

48.Dakikada Lincoln Ceza sahasında bulunan Hakan Şükür'ü topla buluşturdu. Hakan'ın sert şutu kaleciden döndü.

55.Dakikada Galatasaray'da Barış kendi sahasından topla hızlı bir biçimde çıktı. Topu sol kanattan bindirme yapan Hasan Şaş ile buluşturdu. Hasan'ın vuruşu az farkla auta gitti.

61.Dakikada Ümit Karan sağ kanattan ceza sahasına girdi Ortasını açtı Topla buluşan Hakan Şükür'ün kafası üstten auta çıktı

69.Dakikada Lincoln topu sağ kanatan bindiren Sabri ile buluşturdu. Sabri hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi topu tekrar Lincoln'le buluşturdu. Yıldız futbolcunun aşırtma vuruşu kalecide kaldı.

71.Dakikada Galatasaray Barış ile gole çok yaklaştı. Genc futbolcunun ceza sahası dışından şutu savunmaya çarptı ve direkten geri döndü.

77.Dakikada Posavec'in sert şutu kaleci Orkun'un kontrolünde dışarı gitti.

82.Dakikada Slaven'in Kosaveç ile kullandığı etkili serbest vuruşu kaleci Orkun son anda köşeye giderken çıkardı

89.Dakikada Lincoln ceza sahasına şık çalımlarla girdi. ayağının dışıyla şık bir vuruş yaptı top köşeye giderken kaleci son anda çıkardı.

MAÇTAN NOTLAR

ARDA'NIN YERİNE HASAN
Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle NK Slaven maçında yer alamayan Arda'nın yerine Hasan'a şans verdi.

Ankaragücü maçının kadrosunu sahaya süren Alman çalıştırıcı, sadece mecburen Arda-Hasan değişikliğini yapmak zorunda kaldı.

CARRUSCA KADRODA YOK
Galatasaray'da Ankaragücü karşısında bu sezon ilk kez maç kadrosuna alınan Arjantinli oyuncu Carrusca, NK Slaven maçında tribüne çıktı.

Carrusca'nın yanı sıra Mehmet Topal ve sakatlığı bulunan Linderoth da riske edilmeyerek, kadroya alınmadı.

ULUSOY TRİBÜNDE
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Galatasaray-NK Slaven maçını Protokol Tribünü'nden izledi. Ulusoy ile Galatasaray Kulübü Başkanı karşılaşmayı yan yana takip etti.

BASIN TRİBÜNÜ AÇILIŞI YAPILDI
Ali Sami Yen Stadı'nın yenilenen basın tribününün açılışı, düzenlenen törenle yapıldı.
Ülker Grubu'nun sponsorluğuyla yenilenen tribünün açılışına Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve TSYD Başkanı Esat Yılmaer katıldı.

Başkan Canaydın, yenilenen basın tribününün hayırlı olmasını dilerken, yeni statta da basın tribününün sponsorlar vasıtasıyla düzenlenebileceğini söyledi.

Yeni transfer Nonda'nın İstanbul'a gelmesiyle ilgili bir soru yöneltilen başkan Canaydın, ''Öyle mi, gelmiş mi? Benim haberim yok. Gelmişse size açıklama yapılır'' dedi.

NONDA YARIN İMZALIYOR
Galatasaray'ın bugün gizlice İstanbul'a getirttiği Kongolu oyuncu Shabani Nonda'nın, yarın sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Kongolu oyuncunun, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek törenle kendisini yeni kulübüne bağlayacak sözleşmeye imza atacağı bildirildi.

Dark-Line 31 Ağustos 2007 11:19

Nonda Artık Aslan

Galatasaray, Roma'nın 30 yaşındaki golcüsünü dün İstanbul'a getirdi.
31.8.2007

Galatasaray, Roma’nın 30 yaşındaki golcüsünü dün İstanbul’a getirdi. Kongolu futbolcu, bugün Florya’da resmi sözleşme imzalayacak
Toplantı 2 saat sürdü
Golcü arayışları doğrultusunda bir süredir Shabani Nonda ile görüşmelerde bulunan Galatasaray Yönetimi, tecrübeli futbolcuyu dün sabah saatlerinde istanbul’a getirdi. Kongolu oyuncu ile Mecidiyeköy’deki kulüp binasında son bir görüşme daha yapan Sarı-Kırmızılılar, 2 saatlik toplantının ardından mutabakat sağladı. Taraflar el sıkıştıktan sonra Nonda, Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. 30 yaşındaki oyuncu buradan Florya’ya götürüldü.

Yıllık 1.3 milyon Euro

BiR kez de Sarı-Kırmızılılar’ın sağlık ekibi tarafından kontrol edilen Nonda, bugün tesislerde resmi sözleşme imzalayacak. Son olarak Roma’nın Leverkusen ile oynadığı ve 1-1 sona eren hazırlık maçında fileleri sarsan deneyimli santrfor, Galatasaray’da yıllık 1 milyon 300 bin Euro kazanacak. Cim Bom, Roma’ya bonservis bedeli olarak 1 milyon Euro ödeyecek. Nonda geçtiğimiz sezon Blackburn Rovers’a kiralanmış, çıktığı 26 maçta 7 gol kaydetmişti.

Raşit ALTUN
Kariyeri

Sezon Takım Maç Gol
95-96 Zürih 10 4
96-97 Zürih 31 8
97-98 Zürih 34 24
98-99 Rennes 32 15
99-00 Rennes 30 16
00-01 Monaco 29 12
01-02 Monaco 30 14
02-03 Monaco 35 26
03-04 Monaco 12 5
04-05 Monaco 10 0
05-06 Roma 16 4
06-07 Blackburn 26 7

Sıra Chevantonda

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_1178_CHEVAN280.jpg

Nonda ile bugün sözleşme imzalayacak olan Sarı-Kırmızılılar, Sevilla'nın 27 yaşındaki forvetini de renklerine bağlamak üzere.
31.8.2007

Nonda ile bugün sözleşme imzalayacak olan Sarı-Kırmızılılar, Sevilla’nın 27 yaşındaki forvetini de renklerine bağlamak üzere

Santander devrede ama...

Roma'nın Kongolu golcüsü Shabani Nonda ile bugün resmi sözleşme imzalayacak olan Sarı-Kırmızılılar, süper bir forveti daha kadrosuna katmak için olağanüstü hâl ilan etti. Galatasaray Yönetimi, Sevilla’nın 27 yaşındaki forveti Ernesto Javier Chevaanton Espinosa’yı gözüne kestirirken, ispanyol kulübünün idarecileri ile kıran kırana bir pazarlığa girişti. Sevilla Yönetimi ise, ilk etapta Chevanton’u, Racing Santander’e kiralamayı planladıklarını iletti.

Kone’yi aldıkları için...

Bunun üzerine Uruguaylı golcüyle temas kuran Sarı-Kırmızılılar, yıldız futbolcudan olumlu yanıt aldı. PSV’den Galatasaray’ın da istediği Kone’yi transfer eden Sevilla, bu nedenle Chevanton’u göndermeye sıcak bakıyor. ispanyollar, başarılı forveti geçtiğimiz sezon başında Monaco’dan 9 milyon Euro’ya almıştı. Futbol A.½. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transferin bitimine saatler kala, Sevilla Yönetimi’ni ikna etmeye çalışacak.

Yasin CAM
Kariyeri

Sezon Takım Maç Gol
97-01 Danubio 57 49
01-02 Lecce 27 11
02-03 Lecce 30 16
03-04 Lecce 31 19
04-05 Monaco 27 10
05-06 Monaco 23 10
06-07 Sevilla 17 4

Kral_Aslan 31 Ağustos 2007 15:19

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_bm_Sevinc_GS020.jpg

İşte Galatasaray'ın rakibi

Slaven Koprivnica'yı her iki maçta da 2-1'lik skorlarla yenerek UEFA Kupası 1. tur mücadelesi vermeye hak kazanan Avrupa Fatihi'nin yeni rakibi İsviçre'nin Sion takımı oldu.

UEFA Kupası 1. turunda Sion ile karşılaşacak olan Galatasaray, rakibini elediği taktirde UEFA Kupası'nda gruplara katılma hakkını kazanacak. Galatasaray ilk maçını 20 Eylül'de deplasmanda oynayacak. Bu maçın rövanşı ise 4 Ekim'de İstanbul'da, ali sami Yen Stadı'nda oynanacak.

Dark-Line 31 Ağustos 2007 17:04

Aslan'ın dişine göre

Ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil eden Galatasaray ve K.Erciyes'in rakipleri çekilen kuranın ardından belli oldu.
31.8.2007

UEFA Kupası’nda 1. tur kuraları bugün Fransa’nın Monaco kentinde bulunan Grimaldi Forum Salonu’nda yapıldı. Kura çekiminde Galatasaray, İsviçre’nin FC Sion takımıyla eşleşirken, Kayseri Erciyesspor’un rakibi ise İspanya’nın Athletico Madrid takımı oldu. Kuraya seribaşı olarak giren ve ikinci grupta yer alan Galatasaray, FC Sion ile ilk maçını deplasmanda 20 Eylül Perşembe günü oynayacak. Kayseri Erciyesspor ise yine 20 Eylül’de Athletico Madrid’e konuk olacak. Galatasaray ve Kayseri Erciyesspor, 1. turun rövanş maçlarını ise 4 Ekim Perşembe günü evinde yapacak.

Sedef 21 1 Eylül 2007 02:11

Dark-Line 1 Eylül 2007 10:59

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu’ndan Teşekkür

Dün yaptığımız Galatasaray-NK Slaven Belupo UEFA Kupası karşılaşmasından önce ve sonra Mecidiyeköy’deki GS Store mağazası rekor ürün satışı gerçekleştirmiştir. Tüm taraftarlarımıza GS Store ürünlerine gösterdikleri yakın ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Oluşan yoğun izdihamdan dolayı dün mağazamızda çeşitli sıkıntıların yaşandığı tespit edilmiştir. Bu konuda tüm taraftarlarımızdan özür diler ve gereken önlemlerin derhal alınacağını duyururuz.

Galatasaray Spor Kulübü
Yönetim Kurulu

A Milli Takım'da 5 Galatasaraylı

EURO 2008 Eleme Grubu’nda Malta ve Macaristan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu belli oldu. Deplasmanda 8 Eylül Cumartesi günü Malta ve iç sahada İnönü Stadı’nda 12 Eylül Çarşamba günü Macaristan ile mücadele edecek. Galatasaray'dan Hakan Şükür, Servet Çetin, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Ayhan Akman A Milli Takım'da...

Servet Çetin, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Hakan Şükür, Ayhan Akman (Galatasaray), Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Gökhan Zan,Serdar Özkan (Beşiktaş), Deniz Barış, Mehmet Aurelio, Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hüseyin Çimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Hayrettin Yerlikaya (Sivasspor), Hakan Kadir Balta (Vestel Manisaspor), Hamit Altıntop (FC Bayern Münih), Halil Altıntop (FC Schalke 04), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Nihat Kahveci (Villarreal), Nuri Şahin (Feyenoord Rotterdam).

A Milli Futbol Takımı, Malta ve Macaristan ile yapacağı EURO 2008 Eleme Grubu maçları için 2 Eylül Pazar günü Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak. Milliler, pazar günü saat 17.00’de Riva Özkan Olcay Tesisleri’nde biraraya gelecek. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 3 Eylül Pazartesi günü saat 12.00’de tesislerde bir basın toplantısı yapacak.Milliler, aynı gün saat 19.30’da ilk antrenmanlarını gerçekleştirecek.

4 Eylül Salı ve 5 Eylül Çarşamba günleri çift antrenman yapacak olan milli takım, 6 Eylül Perşembe günü saat 12.00’de Malta’ya gidecek. Maç gününe dek çalışmalarını burada sürdürecek A milliler, 8 Eylül Cumartesi günü saat 19.30’da Malta ile karşılaşacak, 9 Eylül Pazar günü sabahı da İstanbul’a dönecek.

A Milli Futbol Takımı, aynı gün Macaristan maçının hazırlıklarına Ali Sami Yen Stadı’nda başlayacak. Swissotel’de konaklayacak olan milliler, 10 Eylül Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadı’nda tek antrenman yapacak. Teknik direktör Fatih Terim, 11 Eylül Salı günü saat 12.00’de Macaristan maçıyla ilgili basın toplantısını gerçekleştirecek. Aynı akşam, maçın yapılacağı İnönü Stadı’nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak olan milliler, 12 Eylül Çarşamba günü 20.30’da Macaristan’ı ağırlayacak.

Ümit Milli Takım'da 4 Galatasaraylı

Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Liechtenstein ile deplasmanda karşılaşacak Ümit Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu belli oldu. Galatasaray'dan Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Mehmet Topal, Mehmet Güven Ümit Milli Takım'da.

Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Mehmet Topal, Mehmet Güven (Galatasaray), Serdar Kurtuluş, İbrahim Kaş (Beşiktaş), Kazım Kazım, İlhan Parlak (Fenerbahçe), Ergin Keleş (Trabzonspor), Ediz Bahtiyaroğlu, Özer Hurmacı (Ankaraspor), Murat Duruer (Ankaragücü), Orhan Şam, Murat Kalkan (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Eray Birnican (Konyaspor), Ufuk Ceylan (Vestel Manisaspor), Emrah Tuncel (Malatyaspor), Mehmet Batdal (Bucaspor), Zafer Yelen (Hansa Rostock), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Caner Erkin (CSKA Moskova), Ceyhun Gülselam (Unterhaching)

Ümit Milli Futbol Takımı, 8 Eylül Cumartesi günü Liechtenstein ile Vaduz’da, Rhein Park Stadı’nda yapacağı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı için 2 Eylül Pazar akşamı Crowne Plaza Otel’de kampa girecek. 3 ve 4 Eylül tarihlerinde Bahçelievler Stadı ve İstanbulspor’un Ataköy Tesisleri’nde çalışmalarını yapacak olan ümit milliler, 5 Eylül Çarşamba günü Zürih’e gidecek. Milliler, Liechtenstein ile 8 Eylül Cumartesi günü karşılaştıktan sonra 9 Eylül Pazar sabahı İstanbul’a dönecek.

Ümit Milli Futbol Takımı, Liechtenstein maçının ardından, Rusya ile İstanbul’da özel maç yapacak. Crowne Plaza Otel’de konaklayarak hazırlıklarını Bahçelievler Stadı ve İstanbulspor Ataköy Tesisleri’nde sürdürecek olan Ümit Milli Takım, Rusya ile 12 Eylül Çarşamba günü karşı karşıya gelecek. Maç, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak.

Seyrantepe İhalesi Yapıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe'de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin son turu bugün Ankara'da yapıldı.

TOKİ Başkanlığında bugün yapılan ihalenin ikinci aşamasına, geçtiğimiz Pazartesi günü teklif veren 5 firmadan 4'ü çağrıldı. İhaleye ''Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak girişimi, Sembol-BF Ortak Girişim Grubu, Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi ve Kuzu İnşaat'' şirketleri katılırken, Özyazıcı İnşaat teknik şartnameye uymadığı için ihaleye çağrılmadı. Bozoğlu-Ural-A&Z Ortak Girişimi grubu ise çekildi.

İhalede önce sözlü teklifler alındı, ardından firmaların revize ettikleri fiyatlarla kapalı teklifler alındı. Kapalı tekliflerin bulunduğu zarfta en iyi teklif Eren Talu Mimarlık-Alke Ortak Girişimi'nden geldi. Grubun teklifi 234 milyon 567 bin 890 YTL idare gelir payı ve 777 milyon 777 bin 777 YTL toplam gelir tutarı olarak belirlendi. Sembol-BF Ortak Girişim Grubu 150.100.000 idare gelir payı, 1.596.000.000 YTL toplam gelir tutarı, Kuzu İnşaat ise 130.816.000 YTL idare gelir payı, 640.000.000 YTL toplam gelir tutarı teklif etti.

İhale Komisyonu Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Çağatay Göktayoğlu, teklifleri değerlendirdikten sonra, ihalenin sonucunu en kısa zamanda açıklayacaklarını bildirdi. İhale teknik komisyonu kazananı çağırıp teminatları aldıktan sonra sözleşme yapacak ve bundan sonra temel atma süreci başlayacak.

Misafir 2 Eylül 2007 13:04

Kral_Aslan 2 Eylül 2007 16:16

Chevanton veya Nilmar
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_1404__nilmar_chevanton0209.jpg

Kapanışa 2 gün kala transferdeki son kozlarını oynayan Galatasaray Yönetimi, şubat ayını düşünerek yıldız savaşlarını tekrar başlattı!
1.9.2007

Listeler sunuldu ama...
Avrupa kupalarında mücadele eden kulüpler, oyuncu listelerini UEFA’ya bildirdi. Bundan sonra transfer edilecek hiçbir futbolcu, Şampiyonlar Ligi ya da UEFA maçlarının kadrosunda yer alamayacak; ta ki, şubat ayında yeni listeler sunulana kadar... Sarı-Kırmızılı ekibin Sion’u eledikten sonra gruplardan çıkmasına kesin gözüyle bakan Galatasaray Yönetimi, işte bu yeni listelerde kadrosuna bir yıldız daha eklemeye kararlı, girişimler sürüyor.
Adnan Sezgin açıkladı
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Shabani Nonda’nın imza töreni sırasındaki konuşmasında, “Bizim için Süper Lig de çok önemli. Bu yüzden önümüzdeki günlerde takıma fayda sağlayabilecek bir-iki transfer daha yapabiliriz. Onları da şubat ayındaki listeye ekleriz” demişti. Galatasaray Yönetimi, sponsor desteğini de arkasına alarak golcü taarruzuna tekrar başladı. Şu an hedefe en yakın isimler; Sevilla’dan Chevanton, Corinthians’tan Nilmar olarak belirlendi.
Gözden çıkarılanlar...
Kulübü Sevilla’nın gözden çıkardığı Javier Chevanton, Milan ile oynanan Süper Kupa mücadelesinde kadroya alınmadı. Marsilya ve Racing Santander, 27 yaşındaki Uruguaylı forveti kiralamaya çalışıyor. Yönetim, geçen sezon 9 milyon Euro’ya transfer edilen Chevanton için bu rakamı yükseltmek zorunda. Corinthians’la sorun yaşayan ve bu nedenle transferi hayli cazip görünen Nilmar ise İstanbul’a gelmeye sıcak bakmıyor. İdareciler, Sambacı’yı iknaya çalışıyor.

Chevanton
D.Tarihi: 12 Ağustos 1980
D.Yeri: Juan Lacaze
Ülkesi: Uruguay
Boy: 1.78
Kilo: 68
Pozisyon: Forvet
Sezon Takım Maç Gol
97-01 Danubio 57 49
01-02 Lecce 27 11
02-03 Lecce 30 16
03-04 Lecce 31 19
04-05 Monaco 27 10
05-06 Monaco 23 10
06-07 Sevilla 17 4

Nilmar
D.Tarihi: 14 Temmuz 1984
D.Yeri: Bandeirantes
Ülkesi: Brezilya
Boy: 1.80
Kilo: 73
Pozisyon: Santrfor
Sezon Takım Maç Gol
02-03 Internacional 28 10
03-04 Internacional 14 6
04-05 Lyon 32 2
05-06 Corinthians 22 7
06-07 Corinthians 33 24

serpiş 3 Eylül 2007 15:34

hmm ne güzel günler yasanmış insaallah daha güzel günler yasayacagızzzzzzz...verdigin bilgiler için sagol;)

Dark-Line 3 Eylül 2007 19:06

Necati Ankaraspor'da

Galatasaray'da, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp tarafından kadro dışı bırakılan Necati Ateş, Ankaraspor'a kiralandı.
3.9.2007

Daha önce yurt dışında forma giymeyi istediğini belirten Necati, bu arayışlarından sonuç çıkmayınca, transferin son gününde, sezon sonuna adar Ankaraspor’a kiralık olarak gitti. Turkcell Süper Lig’de istediği sonuçları alamayan, son olarak da Kasımpaşa’ya dün İstanbul’da 3-1 yenilen Ankaraspor, Necati ile forvet hattını güçlendirdi.

Kral_Aslan 4 Eylül 2007 09:51

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_rv_HakanBalta003.jpg

Hakan Balta Galatasaray'da

Galatasaray Hakan Balta transferinde mutlu sona ulaştı. Vestel Manisaspor kulübüyle yapılan pazarlıklar neticesinde Vestel Manisaspor'a Ferhat Öztorun bonservisiyle, Aydın Yılmaz ve Anıl Karaer ise kiralık olarak verildi.

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray Futbol A.Ş., Hakan Balta ile üç senelik sözleşme imzalamıştır. Oyuncunun kulübüyle yapılan anlaşma gereği Ferhat Öztorun bonservisiyle, Aydın Yılmaz ve Anıl Karaer ise birer yıllık kiralık olarak Vestel Manisaspor Kulübü’ne verilmiştir. Necati Ateş, Orhan Ak ve Emre Aşık ise bir yıllığına Ankaraspor’a kiralanmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi

Hakan Balta Galatasaray'da 22 numaralı formayı giyecek.

Vestel Manisaspor İdari Menajeri Mustafa Turgat, ''Geçen sezon Caner'i CSKA Moskova takımına 4 milyon euroya satmıştık. Bu sezon da Hakan Balta'ya karşılık kasamıza 1 milyon euro girdi. Ayrıca Galatasaray'dan 4 önemli oyuncuyu takım kadromuza dahil ettik. Bu transferler herkese hayırlı olsun'' dedi.

Dark-Line 4 Eylül 2007 14:12

Kral!

Hakan Şükür'ü içeren istatistikler, söze gerek bırakmıyor. İşte, profesyonel futbol kariyerinde 20. yıla girmeye hazırlanan Kral'ın seyir defteri...
3.9.2007

* Birinci ligde en çok gol atan futbolcu: 241 gol.
* Birinci ligdeki ilk golü: 26 Şubat 1989, Eskişehirspor-Sakaryaspor: 2-2.
* 241 golü, 91 farklı kaleciye attı. İlk golü Sead Tanoviç’e, en çok golü Şanver Göymen’e attı: 14 gol.
* 3 kez Türkiye Gol Kralı: 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999
* A Milli Takım formasıyla en çok gol atan futbolcu: 51 gol.
* A Milli Takım’daki ilk golü: 8 Nisan 1992, Türkiye-Danimarka: 2-1.
* A Milli Takım formasıyla çıktığı maç sayısı: 110.
* Avrupa kupalarında en çok gol atan Türk futbolcusu: 38 gol.
* 1997 FIFA Dünyanın en iyi golcüsü ödülü.
* 1997 Bronz ayakkabı ödülü.
* UEFA Kupası’nda ilk Türk Gol Kralı: 10 gol (1999-2000).
* Beşiktaş ve Trabzonspor’a 10’ar, Fenerbahçe’ye 9 gol attı. Galatasaray’a golü yok.
* Bir kez kırmızı kart gördü: 26 Mart 2004, Samsunspor-Galatasaray (Hakem: Bülent Uzun).
* FIFA Dünya Kupası tarihindeki en erken 2. gol: 29 Haziran 2002, Güney Kore-Türkiye: 2-3 (11. saniye).

Çok gol attı ama!

Hakan Şükür, Vestel Manisa filelerini sarsarak, Süper Lig tarihinin en golcü oyuncusu unvanını eline geçirdi. Ama Kral maç başına ortalamada oldukça gerilere düşüyor. Devamlılığı ve üst düzey profesyonelliği sayesinde 36 yaşında futbol kariyerini sürdüren Hakan bu özellikleri sayesinde 476 karşılaşmada 241 rakamına ulaştı. Ancak Hakan maç başına 0.516 gol ortalamasıyla bu kategoride yedinci sırada yer alıyor. Süper Lig tarihinde 100 gol barajını geçen oyuncular kıstas alındığında bir dönemin yıldızı Tanju Çolak, 0.869’la zirvede oturuyor. Tanju’yu binde sekiz farkla yeşil sahaların ‘Taçsız Kral’ı Metin Oktay takip ediyor.

Birinci Lig

Sezon Takım Maç Gol
1988-1989 Sakaryaspor 11 5
1989-1990 Sakaryaspor 27 5
1990-1991 Bursaspor 27 4
1991-1992 Bursaspor 27 7
1992-1993 Galatasaray 30 19
1993-1994 Galatasaray 27 16
1994-1995 Galatasaray 33 19
1995-1996 Galatasaray 32 16
1996-1997 Galatasaray 32 38
1997-1998 Galatasaray 34 32
1998-1999 Galatasaray 33 19
1999-2000 Galatasaray 32 14
2003-2004 Galatasaray 28 12
2004-2005 Galatasaray 33 18
2005-2006 Galatasaray 31 10
2006-2007 Galatasaray 26 4
2007-2008 Galatasaray 4 3
Toplam 17 sezon 467 241

Avrupa

Maç Gol
77 36

Maç başına gol

Futbolcu Gol
1.Tanju Çolak 0.869
2.Metin Oktay 0.861
3.Fevzi Zemzem 0.654
4.Fikri Elma 0.636
5.Aykut Kocaman 0.566
6.Serkan Aykut 0.557
7.Hakan Şükür 0.516
8.Feyyaz Uçar 0.507
9.Oktay Derelioğlu 0.488
10.Saffet Sancaklı 0.485

Süper Lig’in en golcüleri

Futbolcu Maç Gol
1.Hakan Şükür 467 241
2.Tanju Çolak 276 240
3.Hami Mandıralı 465 219
4.Metin Oktay 252 217
5.Aykut Kocaman 353 200
6.Feyyaz Uçar 376 191
7.Serkan Aykut 337 188
8.Fevzi Zemzem 220 144
9.Cenk İşler 313 131
10.Saffet Sancaklı 268 13

Sigarasekicilmez 4 Eylül 2007 18:42

ya yalvarırım biri şu serveti kessin takımdan yoksa kabusum olacak :)

Dark-Line 4 Eylül 2007 19:29

Ayhan bu kez ne diyecek!

Futbol Extra dergisine verdiği röportajı, A Milli Takım'a seçilince yalanlayan Ayhan Akman deşifre edildi.
3.9.2007

Futbol Extra dergisine verdiği röportajı, A Milli Takım’a seçilince yalanlayan Ayhan Akman deşifre edildi. Tahir Kum, röportajın ses kaydını, yazarımız Oğuz Dizer’in Radyospor’daki Çeşitlemeler programında yayınladı. Ayhan’ın kasette yer alan ifadelerinden bazıları şunlardı: “Son dönemde benim kadar iyi oynayan bir orta saha oyuncusu göremiyorum. ‘Aurelio çok iyi oynuyor’ diyorsunuz, ama 4-5 golde ya var ya yok. Varsa da ölü top veya kornerdir. 80 milyondan bir tane orta saha oyuncusu çıkmıyor ve Aurelio oynuyorsa, bu Türk futbolcusunun ayıbıdır. Milli Takım’a neden çağrılmadığım belli. Eksiğimi Fatih Hoca’ya sorun. Ben söylersem, bana zarar verir.”

Kral_Aslan 5 Eylül 2007 10:08

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_0l_HakanSukur241Gol01.jpg

Krallar Tarih Yazar !..

Vestel Manisaspor maçında attığı, Süper Lig kariyerinin 241. golüyle 'Süper Lig tarihinin en çok gol atan futbolcusu' unvanını kazanan Hakan Şükür için hazırlanan "Krallar Tarih Yazar" koleksiyonu tüm Galatasaray Store'larda satışa sunuldu.

Galatasaray org'da yer alan açıklama şöyle:
Metin Oktay'la başlayıp, Tanju Çolak'la devam eden bayrak yarışını bir adım daha ileri götüren Hakan Şükür'ün kırdığı rekoru ölümsüzleştirmek için hazırlanan; "Krallar Tarih Yazar" sloganı yazılı t-shirt ve atkından bu özel koleksiyona tüm Galatasaray Store mağazalarından ve Galatasaray Store online satış sitesi üzerinden satışa sunuldu.

Galatasaray Pazarlama A.Ş. olarak Türk spor tarihinin ölümsüzleşen isimleri arasına giren ve kırılması güç bir rekora imza atan Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı Kaptanı Hakan Şükür'ü kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Dark-Line 5 Eylül 2007 11:11

Hakan bizim jokerimiz

Adnan Polat, Vestel Manisasporlu oyuncu Hakan Balta'nın Galatasaray'a transferiyle ilgili olarak "Hakan, Galatasaray için joker oyuncu" dedi.
4.9.2007

Polat, Ege Seramik’in 300. şubesinin açılışına katılmak üzere geldiği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Galatasaray’ın henüz istediği seviyede olmadığını ifade eden Polat, takım olarak iyi yolda olduklarını ancak daha iyi oynayacaklarına inandığını söyledi. Polat, yeni transfer Hakan Balta’nın, takımın her yerinde oynayabilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Takım, şu anda beklediğim bir düzeyde değil. Takımdan 14 tane futbolcu gidip, 7-8 tane geldi. Adaptasyon süreci lazım. 3-4 hafta sonra daha iyi olacağını düşünüyorum. Nonda’yı iyi oynadığı için aldık. Bunu sahadaki performansı gösterecek. Hakan’ı da Galatasaray’da çok yönlü bir futbolcu olarak faydalanacağımızı düşünüyoruz. Yani sol bek, sol açık, ön libero ve stoper. Hakan, Galatasaray için joker oyuncu."

Takım değil kulüp gitti!

Kalli'nin takımın başına geçmesiyle başlayan kadro operasyon sonucu; 12'si bonservisiyle, 11'i kiralık, tam 23 futbolcunun bileti kesildi, yerlerine 11 yeni isim transfer edildi.
4.9.2007

Yıldızlar da var, gençler de...

Bu sezon transferin kuşkusuz en hareketli kulübü olan Galatasaray; renklerine bağladığı 11 isimle taraftarını coşturup, Avrupa’da bile ses getirirken, biletini kestiği oyuncularla da uzun süre gündemin zirvesinde kalacağa benziyor. Sadece Feldkamp’ın göreve getirilmesiyle birlikte takımdan ayrılan futbolcu sayısı: 23!.. 12’si bonservisiyle, 11’i kiralık olarak gönderilen bu isimlerin arasında kariyeri tartışılmaz yıldızlar da var, ‘yıldız’ diye anılmayı bekleyen gençler de...

Peki, ya başarı gelmezse?

Geçen sezonun son haftalarında camianın üzerine çöken ölü toprağını üzerinden atmayı başaran Sarı-Kırmızılılar’ın, bu radikal operasyon yapılırken en büyük destekçesi Kalli’ydi. 73 yaşındaki teknik adamın bilgi birikimi ve tecrübesine güvenen yönetim, gelişmelerden şimdilik memnun. Taraftar da aynı şekilde, ilk haftalarda gösterilen performanstan ötürü gayet mutlu. Ancak olası bir başarısızlık halinde, gelebilecek eleştiriler hiç de hafif olmayacak gibi görünüyor.

‘Transferim engellendi!’

Son gün operasyonunda Ankaraspor’a kiralanan Necati, teknik heyet ve yönetimin tutumunu eleştirdi.

Transferin son gününde 1 sezonluğuna Ankaraspor’a kiralanan Necati Ateş, teknik heyet ve yönetimin kendisi hakkındaki tutumu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Necati, “Kadro dışı kalmam ve bonservis bedelimin yüksek tutulması nedeniyle yurt dışına transfer olamadım. Bana hep aynı şöye söylediler: ‘Bu kadar gol atmışken, seni neden istemiyorlar? Bu işte bir iş olmalı.’ Kadro dışı kalarak ikinci plana atıldık. Bana yapılan düzgün bir davranış değildi. Burukluk tabii ki var. Kampa götürülmeseydim, kırılmazdım. Galatasaray’a dönmeyi düşünüyorum” diye görüş bildirdi.

GiDENLERiN LiSTESİ

Bonservisiyle
Faryd Mondragon
Köln
Cihan Haspolatlı Bursaspor
Emre Aşık Ankaraspor
Stjepan Tomas Rubin Kazan
Tolga Seyhan Trabzonspor
Orhan Ak Ankarspor
Ferhat Öztorun Manisaspor
Ergün Penbe Gaziantep
Junichi inamoto E.Frankfurt
Sasa iliç Salzburg
Necati Ateş Ankaraspor
Hasan Kabze Rubin Kazan

Kiralık
Fevzi Elmas
Antalyaspor
Mülayim Erdem Orduspor
Cafercan Aksu Orduspor
Uğur Akdemir Orduspor
Erkan Ferin Orduspor
Uğur Erdoğan Orduspor
Cihan Can Orduspor
Uğur Demirok istanbulspor
Anıl Karaer Manisaspor
Aydın Yılmaz Manisaspor
Volkan Bekçi Altay

Hakan Balta mükemmel tercih

Galatasaray'ın yeni transferi Hakan Kadir Balta'ya, eski hocalarından tam not geldi...
4.9.2007

Kendisini 3 yıllığına Sarı-Kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalayan Hakan Kadir Balta, mutluluktan uçuyor... Vestel Manisa-Galatasaray maçının ardından Florya’ya yeni takım arkadaşları ile birlikte giden 24 yaşındaki futbolcu, kontrat imzaladıktan sonra Riva’ya, A Milli Takım kampına geçti. Ay-Yıldızlı forma ile Malta ve Macaristan karşısında galibiyet sevinci yaşamak istediğini söyleyen Balta, “Milli Takım’ın ardından Galatasaray’daki görevim başlayacak. Çok mutluyum, aynı derecede heyecanlıyım. ilk hedefim kadroya girmek, ondan sonra kalıcı olabilmek adına elimden gelenin en iyisini yapacağım” açıklamasını yaptı. Bu arada 2. Başkan Adnan Polat, Hakan Balta’nın Galatasaray’da joker oyuncu olacağını söyledi.

KÜNYESİ
İsim: Hakan Kadir Balta
Pozisyon: Stoper-Sol kanat
Doğum tarihi: 23.03.1983
Doğum yeri: Berlin
Boyu: 1.84
Kilo: 80
Forma no: 22

Terim’den sürpriz

A Milli Takım kampında Hakan Balta’yı bir sürpriz bekliyordu. Kırmızı-Beyazlı ekibin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim’in isteğiyle, genç oyuncunun daha önceki maçlarda yaptığı hataları içeren görüntülerin bulunduğu bir CD hazırlanmıştı. Hatalarla dolu bu CD, Balta’ya iletildi. Teknik kadro yetenekli oyuncuya görüntüleri dikkatle izlemesi ve hatalarını değerlendirmesi talimatını verdi. Hakan Balta, gelişme karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Mustafa Denizli: Çok başarılı olacak

Öncelikle çok uyumlu bir kişilik olduğunu söylemeliyim. Futbolu çok iyi biliyor ve severek oynuyor. Aynı zamanda sahada sürekli iyi niyetli olması, büyük bir artı. Gol sezgileri çok üst düzeyde. 90 dakika içinde birçok kez ileriye çıkıp, etkili oluyor. Sürpriz gol atakları sayesinde gol de atıyor. Çok başarılı olacak.

Giray Bulak: 50 metreden ağzına atar!

Süper bir kişiliği var. Dengeli bir oyuncu. Az konuşur. Biraz diyalog kursa, çok daha iyi olacak. Tekniği müthiş. Sol ayağı ile 60 metreden topu adamın ağzına bırakır! Savunma yönü iyi. Fizik kapasitesi yüksek. Hızlı tempoyu kaldırır. Hücuma çok çıkmaz. Çıktığında da dengeli hareket eder. Galatasaray çok iyi transfer yaptı.

Ersun Yanal: Bu mesajı kendisi anlar!

Hem sol kanatta hem de stoperde rahatlıkla oynayabilir. En önemli özelliği, defansif olduğu kadar ofansif olarak da aynı etkide olması. Tam bir takım oyuncusu. İstikrarlı ve uyumlu bir kişiliğe sahip. Futbola zaman ayırıyor ama futbolla biraz daha bütünleşmeli. Bu mesajı Hakan anlar! Galatasaray için tam isabet.

Kalli'den inciler!

Feldkamp, verdiği hayat dersleri ve hazır cevap tarzıyla da dikkat çekiyor.
4.9.2007

Necati Ateş’i neden kadroya almadınız?- Neden alayım!

Ümit Karan’ın düşürüldüğü pozisyonda penaltı var mıydı?

- Hakem penaltı çalmadığına göre penaltı değildi!

Takıma kros çalışması yaptırmıyor musunuz?

- Atlet değil, futbolcu yetiştiriyoruz!

Serbest vuruşları artık Volkan Yaman mı kullanacak?

- Çıkıp ben kullanmayacağıma göre...

Hasan’a neden kızdınız antrenmanda?

- Topla çok fazla oynuyor.
Bu şekilde olmaz. Hasan ya kendiliğinden vazgeçecek, eğer vazgeçemiyorsa zaten oynamayacağı için sorun olmayacak!

Galatasaray bu sene nasıl bir taktikle oynayacak?

- Bunu oyuncularımla konuşmayı tercih ederim!

Transfer çalışmaları hakkında düşünceleriniz...

- Transfer gerçekleşmeden bu konuyla ilgili hiçbir şey açıklamak istemiyorum. Gerçekleştiğinde konuşabilirim. istiyorsanız size isim vereyim. Bir gün içinde siz satın alıp getirecekseniz, o isimleri de vereyim size.

Ligde Briegel’in takımı Ankaragücü ile oynayacakları hatırlatılınca...

- Briegel’le ben bire bir oynamayacağım. Galatasaray ve Ankaragücü oynayacak.
- Kaiserslautern’in başına geçtiğim dönemde takımın yıldızı Damir Hotiç’ti. Daha kulübün kapısından içeri girer girmez, “Hoca, benim adım Hotiç. Asla yedek kulübesinde oturmam” dedi. “Tamam” dedim ve kendisini tribüne gönderdim!

Kral_Aslan 5 Eylül 2007 14:43

Galatasaray Cafe Crown

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:90lxNE17T5KFlM:http://www.8sutun.com/files/galatasaray%2520logo%25201.jpg

Galatasaray, Café Crown ile kapsamlı bir sponsorluk anlaşması yaptıktan sonra Galatasaray'ın erkek basketbol takımı Galatasaray Café Crown adını aldı. Kadrosunda yetenekli oyuncular bulunduran Galatasaray Café Crown, basketboldaki ilk şampiyonluğunu 1984-1985 sezonunda aldı. Daha sonra da sırasıyla 1985-1986 ve 1989-1990 sezonlarında şampiyon oldu. Maçlarını Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yapan Galatasaray Café Crown, play-off karşılaşmalarını ise Abdi İpekçi Arena'da oynamaktadır. 2006-2007 sezonunda Beko Basketbol Ligi'ni 4. bitiren Galatasaray Café Crown, 2007-2008 sezonunda ULEB Kupası'na katılmaya hak kazanmıştır.

2007-2008 Galatasaray Cafe Crown Kadrosu
  • Cüneyt Erden
  • William Avery
  • İsmet Hacıoğlu
  • Erdem Türetken
  • Tufan Ersöz
  • Murat Kaya
  • Cemal Nalga
  • Hüseyin Beşok
  • Charles Gaines
  • Fatih Solak
  • Gerald Fitch
  • Mithat Demirelyazan

Kral_Aslan 7 Eylül 2007 10:13

Cim Bom'un İtalya Kampı Başlıyor

http://www.radyospor.com/pic_lib/09.10.2006_muratozyer.jpg

Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown, kamp ve hazırlık maçları yapmak üzere 8 Eylül Cumartesi günü İtalya'ya gidecek.

İtalya kampı başlıyor

Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown, kamp ve hazırlık maçları yapmak üzere 8 Eylül Cumartesi günü İtalya'ya gidecek. Sarı-kırmızılılar, Bormio kentindeki kamp süresince 3 hazırlık maçı oynayacak. 10 Eylül Pazartesi günü Mariupol, 11 Eylül Salı günü Sibenik, 13 Eylül Perşembe günü de Toulon ile karşılaşacak olan Galatasaray Cafe Crown, daha sonra Sicilya'ya geçerek burada dörtlü turnuvada mücadele edecek. Turnuvada 15 Eylül Cumartesi günü Partizan ile karşı karşıya gelecek olan sarı-kırmızılı ekip, bu maçın sonucuna göre 16 Eylül Pazar günü final ya da üçüncülük maçına çıkacak.
Galatasaray Cafe Crown, 17 Eylül Pazartesi günü İstanbul'a dönecek.

''KADROYA 2 YABANCI OYUNCU DAHA KATILACAK''

Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı Antrenörü Murat Özyer, bu sezon ön hazırlık dönemini kısa, ancak yoğun yaşadıklarını belirterek, ''Kadromuza 2 yabancı oyuncu daha katılacak. Bu oyuncuların kadroya İtalya'daki kamp sırasında dahil olmalarını bekliyoruz. İtalya'daki kamp döneminden sonra İstanbul'a dönecek, ardından Belgrad'da bir turnuvaya katılacağız. Sonra da Türkiye Kupası'na kadar hazırlıklarımızı İstanbul'da sürdüreceğiz'' dedi.
Beko Basketbol Ligi'nin bu sezon çok çekişmeli geçeceğini, geçen yılki derecelerinin daha iyisini hedeflediklerini dile getiren Özyer, ''Bunun için taraftarımızla beraber olmayı arzu ediyoruz. Galatasaray olarak, Türkiye'de pek çok takımda olmayan bir organizasyonu yapmaya başladık. Kulübümüz, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynayacağımız maçlar için kombine satışını sürdürüyor. Taraftarlarımızdan, kombineleri alarak bizlere destek vermelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Sedef 21 8 Eylül 2007 02:29

Dark-Line 8 Eylül 2007 17:34

Aslan eksik çalıştı

Galatasaray, Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken takımda eksik futbolcuların çokluğu dikkat çekti.
8.9.2007

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde gerçekleştirilen idmanda, sarı-kırmızılı oyuncular salonda çalıştı. Gribal enfeksiyon geçiren Volkan ve Hasan Şaş sağlık ekibi tarafından dinlendirilirken, dün akşam yapılan antrenmanda sağ bacak üst arka adalesinde oluşan zorlanma nedeniyle sağlık merkezinde tedavi altına alınan Okan da bugünkü antrenmanda yer almadı. Galatasaray, Konyaspor maçı hazırlıklarını bu akşam basına kapalı gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

Başka rekor var mı?

Türkiye Ligi'nde ve Milli Takım'da tüm gol rekorlarını alt üst eden Hakan Şükür'ün gözü şimdi de Turgay Şeren ve Rüştü Reçber'in unvanlarında.
7.9.2007

36 yaşında yola devam

Türk Futbolu’nun alternatifini üretemediği belki de tek isim olan Hakan Şükür, 36 yaşına karşın hâlâ rekorları alt üst etmeyi sürdürüyor. Hem ligde hem de Milli Takım formasıyla kırılmadık gol rekoru bırakmayan Kral’ın hedefinde şimdi de Turgay Şeren ve Rüştü Reçber’in unvanları bulunuyor. Bugün 33. kez Ay-Yıldızlı takımın kaptanı olarak sahaya çıkması beklenen Hakan Şükür, ilk etapta hocaları Fatih Terim ile Oğuz Çetin’i sollayacak.

Terim ve Çetin’e selam

Kaptanlık yarışında, pazubandı 35 kez koluna takan ‘Berlin Panteri’ Turgay Şeren’e iyice yaklaşacak olan Hakan, milli olma sayısını da bugün 111’e çıkartacak. En çok milli olma rekoru ise, 114 kezle Rüştü Reçber’de. Eleme grubu maçlarında forma giyme olasılığı Rüştü’den fazla olan Şükür, bir sakatlık veya ceza söz konusu olmazsa iki rekoru da eline geçirecek gibi gözüküyor.

Rüya gibi!

Barış Özbek, Galatasaray'a gelmekle ne kadar doğru yaptığını anladığını söyledi.
7.9.2007

Barış Özbek konuşuyor: 'UEFA Kupası havaya kaldırılırken sevinç gözyaşları dökmüştüm. Çocukluğumda Hakan Şükür ve Hasan Şaş'a hayrandım. Şimdi onlarla birlikte buradayım.'

İdolleriyle aynı takımda

Barış Özbek, Galatasaray’a gelmekle ne kadar doğru bir şey yaptığını aradan çok kısa süre geçmiş olsa da anladığını söyledi. Küçüklüğünden bu yana Sarı-Kırmızılı takıma sempati duyduğunu, o günlerde hayranlıkla izlediği Hakan Şükür ve Hasan Şaş’la bugün birlikte oynadığını belirten 21 yaşındaki orta saha oyuncusu; “Hâlâ rüyada gibiyim. Takımdaki büyüklerimiz bize çok sıcak davrandı ve her zaman yardım ellerini uzattı. O nedenle hiç bir uyum sorunu yaşamadım. Burada altyapıya, Almanya’dan çok daha fazla önem veriyorlar” dedi.

Hedefinde İngiltere var

Sarı-Mırmızılı takım sevgisinin ailesinden geldiğini söyleyen Barış Özbek, “Galatasaray’a küçüklüğümden bu yana hayranlık duyuyorum. Futbola bağlanmamın en büyük nedenlerinden biri Galatasaray’dır. Özellikle Avrupa’daki başarıları beni çok etkilemiştir. İnanın, UEFA Kupası’nın havaya kaldırıldığı an, bizim ev bayram yerine dönmüştü. Maçı, ailece seyrediyorduk. Çok gururlandık, gözlerimden yaşlar döküldü” ifadesini kullandı. Genç futbolcu, gelecekteki hedefleri arasında İngiltere Premier Ligi’nde top koşturmanın yattığını da sözlerine ekledi.

9 futbolcuya 18 gazeteci

Konyaspor ile 16 Eylül'de oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, dünü çift idmanla geçirdi.
7.9.2007

Konyaspor ile 16 Eylül’de oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, dünü çift idmanla geçirdi. Toplam 14 futbolcusu milli takımlara gittiği için 9 kişiyle çalışan Cim Bom’u, 18 medya mensubu takip etti. Ahmet Akcan, Cevat Güler, Nezih Ali Boloğlu ve Burak Dilmen yönetimindeki sabahki antrenman, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Gribal enfeksiyon nedeniyle, aerobik koşu sonrasında Volkan Yaman ve Hasan Şaş sağlık ekibi tarafından dinlendirildi. Özgürcan Özcan ayak bileğindeki sorun yüzünden Florya Metin Oktay Tesisleri sağlık merkezinde yapılan tedavisinin ardından fizyoterapist Cumhur Erol eşliğinde sahada ve salonda çalıştı. Oyuncular, daha sonra hep birlikte öğle yemeği yedi.
FANATİK

O gerçek bir yıldız

Sambacı lige verilen arada da kaytarmıyor. Bütün idmanlara katılıyor. Sözde yıldızlara ders veriyor!.

G.Saray'ın 15 milyon euro'yu gözden çıkararak 4 yıllığına transfer ettiği Lincoln, şimdiden aldığı para için "Helal olsun" dedirtti. Ligdeki 4 maçın 3'ünde forma giyip 2 gol atan, Koprivnica rövanşında da Ümit'e bir asist yapan Brezilyalı yıldız, saha dışı performansı ile de örnek oluyor. Sambacı, milli http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
maç arasında da hiçbir idmanı kaçırmayarak bazı sözde yıldızlara ders verirken, 'uyumsuzdur, agresiftir, ileride sorun olur' gibi peşin önyargıları boşa çıkardı.

YÖNETİCİLER ÇOK MEMNUN

Lincoln ayarındaki yıldızların, bu tip aralarda ülkelerine gitmek için ekstra izin istediğini, birçok oyuncunun sudan bahanelerle idmana çıkmadığını hatırlatan sarı-kırmızılı yöneticiler, "Lincoln gerçek bir yıldız. Onu sahada izlemek zevk. Saha dışında da tam bir profesyonel. İyi ki almışız" dediler. İdmanlarda esprileri ile de takımın neşe kaynağı olan Lincoln ise taraftarlara "Beni izlemeye devam edin" mesajı yolladı.

Herkese 1 hoca!

G.Saray, Konyaspor maçının hazırlıklarına dün çift idmanla devam etti. Sabahki çalışma millilerin yokluğunda 8 futbolcu ile yapılırken, Hasan Şaş'ın antrenörler Ahmet Akcan, Cevat Güler, Nezihi Boloğlu ve Burak Dilmen'i kast ederek, "Her futbolcuya bir hoca düşüyor" esprisi herkesi güldürdü. Antrenmanda, 5'e 2 pas ve kanat organizasyonlarından gol çalışmalarıyapıldı.

FOTOMAÇ

Kral_Aslan 11 Eylül 2007 12:25

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_xo_MetinOktayAnma001.jpg

Taçsız Kral anılıyor

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından, "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktay, ölümünün 16. yıl dönümünde kabri başında anılacak.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Metin Oktay'ın Kozlu Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenecek anma töreninin, 13 Eylül Perşembe günü saat 10.30'da yapılacağı bildirildi.

Dark-Line 11 Eylül 2007 13:25

Dün dündür bugün bugündür

Dün: 2001'de bedelsiz olarak İnter'e giden Emre, taraftarın büyük tepkisini çekti. Bugün: 110 bini aşkın taraftar; yönetime, 'Emre takıma dönsün' mesajı yolladı.
11.9.2007

‘Sağlık için spor yapmıyorum’

Emre Belözoğlu ile Okan Buruk; UEFA zaferinin ardından, 2000-2001 sezonunda kaçan şampiyonluğun baş sorumluları olarak gösteriliyorlardı. Sözleşmelerinin bitimine 6 ay kala İtalyan devi Inter’le anlaşmış, sezonun ikinci yarısında yokları oynamışlardı. Bu nedenle Galatasaraylı taraftarların protestosuna maruz kalan iki futbolcudan Emre, bir basın toplantısı düzenleyerek, “Sağlık için spor yapmıyorum!” demiş ve tepkileri iyice alevlendirmişti.

İngiltere’den mesaj gönderdi

Okan 3 sezon Inter’de top koşturduktan sonra Beşiktaş’a transfer olmuş, geçtiğimiz sezon başında da, taraftarın karşı çıkmasına rağmen Adnan Polat tarafından Galatasaray’a tekrar kazandırılmıştı. Emre ise 4 sezonluk Inter macerasının ardından Newcastle’a gidip, kariyerini İngiltere’de sürdürmeyi tercih etmişti. Ada’da sıkıntılı günler geçiren yıldız futbolcu, önceki gün Sunday Sun’a yaptığı açıklamada, “Galatasaray’a dönmek istiyorum” mesajı göndermişti.

Yönetim açısından sıkıntı yok

Galatasaray Yönetimi, Emre’nin dönüşüne sıcak bakıyor. Ancak taraftarın tepkisi merak ediliyordu. Galatasaray.com’un anketinde yer alan, “Eski futbolcumuz Emre Belözoğlu’nun takıma dönmesini ister misiniz?” sorusunu yanıtlayan 110 bini aşkın taraftarın yüzde 89.8’i, ‘Evet’ şıkkını işaretlerken, karşı çıkanların oranı yüzde 10.2’de kaldı. Bu sonuç, Sarı-Kırmızılılar’ın büyük çoğunluğunun, 27 yaşındaki oyuncunun dönüşüne onay verdiğini gösteriyor.
Raşit ALTUN
FANATİK

Kral_Aslan 12 Eylül 2007 10:05

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_wt_TaraftarProtesto02.jpg

Aslan'a kombine şoku

Transfer şampiyonluğuna rağmen kombine satışlarında bekleneni bulamayan sarı kırmızılılar, rakiplerinin yanına bile yaklaşamadı. F.Bahçe 30, Beşiktaş 13 bin kombine satarken, Aslan 5 bini geçemedi.

Galatasaray yönetimi’nin sezon başındaki hesapları, şaştı. Kombine satışlarında yaşanan büyük hüsran sarı kırmızılı yöneticilere adeta şok etkisi yarattı. Geçen yıl yaşanan büyük hayal kırıklığının ardından transferde yeni sezonun şampiyonu olan ve Cassio Lincoln, Tobias Linderoth, Barış, Serkan, Orkun Nonda, Volkan Yaman ve Hakan Balta'yı kadrosuna katan Galatasaray Yönetimi’ne, taraftarlarının ilgisizliği kan ağlatıyor. Maddi imkansızlıklara rağmen, kaynak yaratıp sponsor desteğiyle transfer bombalarını teker teker patlatan idareciler, iki aydır satışta olan kombinelerde beklenen sayıya ulaşamamanın sıkıntısını yaşıyor.

RAKİPLER FARK ATTI
Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a bakıldığında bir hayli geride kalan Galatasaray, sahada güçlü bir görüntü sergilese de tribünde bunu gösteremiyor. Fenerbahçe Kulübü tam 30 bin kombine satarken, Beşiktaş 12 bin 850 ile ikinci sırada yer aldı. Galatasaray yaptığı o kadar flaş transfere rağmen 11 Temmuz'da satışa çıkan kombinelerde 5 bin barajını aşamadı.

İKİNCİ DARBE
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe derbisindeki olaylar nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nın 5 maç seyirciye kapanmasına neden olan Galatasaray taraftarı, kombinelere de fazla ilgi göstermeyerek, yönetime bir anlamda ikinci darbeyi vurdu. Bu sezon en büyük beklentisini kombine kartlardaki patlamaya bağlayan ve buradan gelecek gelirin hayallerini kuran sarı kırmızılı yönetim, geçtiğimiz sezonki rakamın da altında kalınca adeta yas tutmaya başladı.
Geçen sezon 9 bin kombine satışına imza atarak camiada yüzleri güldüren Galatasaray seyircisi, yönetiminin gözünde sınıfta kaldı. Taraftarının gönlünü alarak tekrar onları tribüne çekmek için büyük fedakarlıklarla Schalke'den Lincoln'ü kadrosuna katan sarı kırmızılı yöneticilerin kafasındaki rakam 12 bin kombineydi.
HEDİYESİ YETMEDİ
Hatta Galatasaray Futbol Şubesi, Lincoln'ün ardından golcü transferinin maliyetinin büyük bir kısmını ise kombine satışından karşılamayı umuyordu. Öyle ki taraftarların ilgisini arttırmak için kombine kart satışlarında kampanyaya giderek forma, tişört hediye verilmeye başlandı. Ancak G.Saray Yönetimi tam anlamıyla yine umduğunu bulamadı.

KATKI YOK
Bir hayli dertli olan Galatasaraylı yöneticiler ise bu konuyla ilgili, "En zor anda takımı baştan aşağı değiştirdik. Büyük transferlere imza attık. Yaptığımız fedakarlığın karşılığını, taraftarımızdan görmek istiyoruz. Bize her zaman taraftarımız lazım. Bu hem tribünde hem de kulübüne katkı sağlayarak olur" diyerek serzenişte bulundular.

Kaynak:Hürriyet

RuffRyders 18 Eylül 2007 18:41

metin oktayı tüm saygımızla anıyoruz...:cry:
http://www.galatasaray.org/images/superlig0708/5/160907_1b.jpg

dark_blue_eyes 18 Eylül 2007 20:42

100 yıla bunu sıgdırdık ya ne mutlu bıze :)

Tiglon 18 Eylül 2007 22:00

tacsız kralı saygıyla anıyoruz

Kral_Aslan 19 Eylül 2007 11:13

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_r1_Sevinc_GS021.jpg

G.Saray'dan ikinci dalya

UEFA Kupası 1. tur ilk maçında yarın deplasmanda İsviçre'nin Sion takımıyla karşılaşacak Galatasaray, Avrupa kupalarında ikinci kez "dalya" diyecek. Gösterdiği performansla Avrupa arenasında en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 131, UEFA Kupası'nda 35, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, Avrupa kupalarında toplam 199 maç oynadı.

2000 yılında UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, yarınki maçla birlikte Avrupa kupalarında maç oynama sayısında 200'lü rakamlara ulaşan ilk Türk takımı unvanını da alacak. Sarı-kırmızılı takım, 199 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 73 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 258 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 292 gole engel olamadı.

Dark-Line 19 Eylül 2007 11:45

Aynen devam

Feldkamp'ın, Konya karşısında farka giden kadroyu Sion deplasmanında da bozmayıp; Ümit, Ayhan ve Şaş'ı kulübede oturtacağı öğrenildi.
19.9.2007

Nonda, Carrusca ve Barış 11’de

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, yarınki Sion deplasmanının taktiğini belirledi. Tecrübeli hocanın, Konya karşısında farka giden kadroyu bozmayacağı ve İsviçre temsilcisi karşısında tamamen hücumu düşünen bir anlayışla takımını sahaya süreceği öğrenildi. Sezon başında ekibin iskeletini oluşturan Ümit, Ayhan ve Hasan Şaş’a kulübe yolu gözükürken; Nonda, Carrusca ve Barış yine ilk onbirde forma giyecek.

Hoca izin verdi, oruç tutan yok!

Kalli, Ramazan ayı başlamadan oluşabilecek tüm polemikleri önlemek adına bir açıklama yapmış ve “Kontrol edemiyorsan, orucu yasaklamanın bir anlamı yok. Futbolcularım ne yapılması gerektiğini bilir” demişti. 73 yaşındaki teknik adamın serbest bıraktığı Sarı-Kırmızılı oyuncular, geçen sezonların aksine bir kez bile oruç tutmadı. Ramazan’da haftalık izin kullanmayan futbolcuların, her gün tesislerde toplu halde öğle yemeği yedikleri ifade edildi.
Raşit ALTUN

Kısa kısa
Arda, takımını yalnız bırakmıyor

Sakatlığı nedeniyle Sion maçının kadrosuna alınmayan Arda Turan, hocası Feldkamp’tan özel izin isteyerek, İsviçre kafilesine dahil oldu. Genç oyuncu, takım arkadaşlarına tribünden destek vermeyi amaçladığını söyledi.

Sabri, Fener maçını bekliyor

Cim Bom’un, Malta deplasmanında sakatlanan oyuncularından Sabri Sarıoğlu, durumunun ciddi olduğunu bildiğini, ama 15. haftadaki Fenerbahçe derbisinde sahada olmak istediğini açıkladı.

Aykut için problem yok

Vestel maçında yediği 2 golle kaleyi tekrar Orkun’a kaptıran Aykut Erçetin, “Formsuzluk nedeniyle yedeğe çekildiğimi düşünmüyorum. Hocamız rotasyon sistemi uyguluyor ve sıra bana da gelecek” dedi.

Özgürcan’dan Nonda yorumu

Aslan’ın genç forveti Özgürcan Özcan, Nonda’nın takıma katılmasıyla müthiş bir rekabetin başladığını belirterek, “Çok güçlü biri. Başarılı olacağı kesin” diye konuştu.

Kafile bugün gidiyor

Sarı-Kırmızılı kafile, bugün saat 11.00’de Atatürk Havalimanı’ndan İsviçre’nin Cenevre kentine hareket edecek. Gurbetçilerin Galatasaray için özel bir karşılama programı hazırladığı ve havalimanını hem Cim Bom hem de Türk bayraklarıyla donatacağı belirtildi. Ayrıca, statta Türkler için ayrılan tribündeki tüm biletlerin satıldığı, diğer kısımlardaki biletlerin karaborsaya düştüğü kaydedildi.

Program belli oldu

Sion-Galatasaray UEFA Kupası 1. tur ilk maçının programı belli oldu. Buna göre bugün 16.45’te Sion’un hocası Bigon basın toplantısı düzenleyecek. 17.30’da ev sahibi ekibin antrenmanı var. 19.00’da Aslan’ın çalıştırıcısı Feldkamp basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Temsilcimizin antrenmanı ise 19.30’da gerçekleştirilecek. Maç günü stat kapılarının 18.15’te açılacağı belirtildi.

Song hocasından memnun

Son 2 sezonda hocası Eric Gerets’le büyük sorunlar yaşayan ve Belçikalı teknik adam tarafından satış listesine konan Rigobert Song, Feldkamp’ın gelişiyle adeta ikinci baharını yaşıyor. Yönetimin, 1.4 milyon Euro olan yıllık kazancında yarı yarıya indirim yapmak istediği Kamerunlu stoper, hem rakip takım ataklarını önlüyor hem de Servet’in hatalarını telafi ediyor. Tecrübeli oyuncu, Gerets ile yaşadığı sorunlarla, Kalli’de karşılaşmadığını ve hocasından gayet memnun olduğunu dile getirdi.

Linderoth’un UEFA hayali

Cim Bom’un İsveçli orta saha oyuncusu Tobias Linderoth, ülkesinin önde gelen gazetesi Aftonbladet’e yaptığı açıklamada, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanacak güçte olduğunu söyledi. Kopenhag formasıyla yaşadığı Şampiyonlar Ligi deneyimini İstanbul’da da hissetmek istediğini kaydeden Linderoth, “Elbette ki, bundan önce bir UEFA maceramız olacak. Çok iyi bir ekip olduk. Taraftar da arkamızda olduğunda yenemeyeceğimiz takım yok gibi” dedi.

Kırmızı forma planı

Adidas’ın Galatasaray için özel olarak ürettiği ve kombine satın alanlara hediye verilen, ancak taraftar beğenince satışa sunulan kırmızı formalara talep her geçen gün artıyor. GS Store yetkilileri, ürün yetiştirmekte zorlandıklarını kaydederken, taraftarlar bambaşka bir plan yapıyor. Galatasaraylılar’ın, İstanbul’daki Sion maçında tamamen kırmızı formalarla tribünleri donatacağı belirlendi.

Man in black!

Tüm lig maçlarında siyah giyinen Kalli, kendisine yakıştığı için bu rengi tercih ettiğini söylese de, amacının farklı olduğu ve aslında uğur denediği ileri sürüldü.
19.9.2007

‘Bana siyah çok yakışıyor’

Bir yandan disiplini ön plana çıkaran tutumuyla takımı üzerinde otorite kuran, diğer taraftan da babacan tavırlarıyla tüm oyuncularına yakınlık gösteren Feldkamp’ın ilginç bir uğur denediği öğrenildi. Sadece Ali Sami Yen Stadı’nda 2-1 kazanılan Slaven Koprivnica maçında beyaz gömlek giyen Kalli, bunun dışındaki tüm karşılaşmalarda siyah renge büründü. Basın mensupları bunun nedenini sorduğunda ise, “Bana siyahın çok yakıştığını söylediler” cevabını vermişti.

Gerets’e göre daha rahat

Tecrübeli hocanın verdiği bu yanıta karşın, kulübe yakın çevrelerden alınan bilgiye göre; aslında uğur denediği ve siyah rengin oyuncularına karşı kendisini daha iyi ifade ettiğini düşündüğü belirlendi. Feldkamp özellikle Aslan’ın eski teknik direktörü Gerets’e göre rahat giyimiyle de dikkat çekiyor. İstanbul’da pek fazla alışveriş yapmayan Kalli, Türkiye’ye spor çantalarında getirdiği birkaç tişörtle, Adnan Polat’ın sahibi olduğu Polat Otel’de kalıyor.

Demir YumruK 20 Eylül 2007 17:05

Parçala Aslanım

Cim Bom'un bu gece tek hedefi, Sion'u deplasmanda yıkıp, rövanş öncesi avantaj sağlamak.
20.9.2007

En büyük zafer 17 Mayıs 2000’de

UEFA Kupası 1. Tur ilk maçında bugün 21.15’te Sion ile deplasmanda kozlarını paylaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 200. sınavına çıkıyor... Şimdiye kadar sahne aldığı 199 mücadelede 73 galibiyet elde eden Sarı-Kırmızılılar, 50 kez berabere kaldı, 76 defa sahadan mağlup ayrıldı. Attığı 258 gole karşın kalesinde 292 gol gören Aslan, bu organizasyondaki en büyük zaferini 2000’de, Arsenal’i finalde devirip kupayı alarak kazandı.

Sion, Aslan’ı çok iyi tanıyor!..

Cim Bom'un İsviçre ekiplerine karşı ezici bir üstünlüğü var. Bu ülkenin takımlarıyla 13 kez karşılaşan temsilcimiz, bu maçların 8’ini kazanıp, 3’ünü kaybetti, 2 karşılaşmada beraberlik bozulmadı. Galatasaray, İsviçreli rakiplerinin filelerini 29 kez sarstı, 21 gol yedi. Sarı-Kırmızılılar, Sion’la 2 defa eşleşirken, 3 galibiyet 1 mağlubiyet elde etti, 11 gol atıp, kalesinde 8 gol gördü. UEFA’da gruplar öncesi bu ilk sınavı İspanyol Carlos Davila yönetecek.

GALATASARAY

Orkun
Uğur
Song
Servet (Bouzid)
Volkan
H. Şaş (Barış)
Linderoth
Lincoln
Ayhan
H. Şükür (Ümit)
Nonda

SION

Vailati
Obinna
Kali
Paito
Arnaud
Chedli
Dominguez
Beto
Obradovic
Ahoueya
Zakrzewski
Stat: Stade de Geneve
Yayın: ATV
Saat: 21.15
Hakem: Carlos Davila

Kadroda 7
eksik var

Sarı-Kırmızılı ekip, Sion maçına eksik bir kadroyla hazırlanıyor. Sakatlıkları devam eden Arda Turan, Okan Buruk ile Sabri Sarıoğlu’nun yanı sıra hafif sakatlığı bulunan Fırat Kocaoğlu ve Mehmet Güven Cenevre’ye götürülmedi. Transferinin gecikmesi nedeniyle Hakan Balta kafilede yer almadı. Kalli, forvet oyuncularının çokluğundan dolayı genç golcü Özgürcan Özcan’ı da İstanbul’da bıraktı. Alman hoca son idmanda Sion maçının taktiğini denedi, sık sık oyuncularını uyardı.

Gurbetçilere
kaba uyarı!

İsviçreliler, maçı izlemek isteyen Türkler’e ilginç bir broşür dağıttı. Türkçe ve Almanca olarak hazırlanan uyarılarda, gurbetçilerimizin stattaki üst aramasında, ‘uygarca’ davranmaları istendi. Bu ifade taraftarları isyan ettirirken, broşürde ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Arama süresi her kişi için 30 saniyedir. Uygarca davranın ve aramaya hazırlıklı gelin. Şemsiyeleriniz kesinlikle içeriye alınmayacaktır.”

Seyirci kalamam

Kalli: 'Benim tercihim, Avrupa kupası maçlarını televizyondan izlemek değil, sahada oynamaktır'
20.9.2007

Bigon’a taş attı!

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Avrupa kupası maçlarının kulüplere büyük kazançlar sağladığını ifade ederek, “Bu maçları televizyondan izlemeyi değil, sahada oynamayı istiyorum” yorumunu yaptı. Bigon’un Galatasaray’ı favori gösteren demecini yorumlayan Kalli, “İyi bir hocanın yapması gereken bir açıklamayı yapmış. Bunun rövanşı da var. İstanbul’a geldiklerinde biz de onları favori gösteririz, durum eşitlenir” dedi.

‘Dinlendirebilirim’

Tecrübeli hoca, basın toplantısını şöyle tamamladı: “Biri sizi favori olarak gösteriyorsa, gücünüzü kanıtlamak zorundasınız demektir. Sion maçının hemen ardından bir lig sınavına çıkacağız. Bazı oyuncularımı dinlendirebilirim. Çok iyi durumda olduklarını düşündüğüm 20 oyuncum var. İsviçre takımlarıyla görüşmeler yapmama karşın bu ülkede hiç çalışmadım. Eskiden birçok kişi buraya kariyerinin sonunda gelirdi ama İsviçre artık bu düzeyi aştı.”

İnter-Cim Bom A.Ş.

İki kulüp bu yaz dünya çapında ses getirecek büyüklükte bir futbol turnuvası düzenleyecek. İtalyanlar, kadroda düşünmediği yıldızlar için Aslan'a kolaylık sağlayacak; ilk aday: Adriano.
20.9.2007

Sadece FANATİK’in tanıklık ettiği gecede; Mancini, Mihajloviç ve Polat tarihi bir anlaşmaya vardı...

İnter ile Galatasaray, sadece FANATİK’in tanıklık ettiği gecede tarihi öneme sahip, müthiş bir anlaşma sağladı... Olayın kahramanları; Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Inter Futbol Direktörü Sinisa Mihajloviç ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat’tı.

Poseidon’da başladı...

Fenerbahçe maçı için önceki gün İstanbul’a gelen İtalyan kafilesi otele yerleşirken, düzenlenen basın toplantılarının ardından Mancini ile Mihajloviç, Polat’ın konuğu oldu. Mekân; Bebek’teki Poseidon Balıkçısı’ydı. Burada son derece samimi bir görüşme yapan üçlüden Mancini, takımının yanına gitmesi gerektiği için toplantıdan daha erken ayrıldı. Ancak Sırp Mihajloviç ile Polat’ın daha konuşacak çok şeyi vardı.

Luca’da devam etti

Poseidon’dan çıkan ikilinin yeni durağı Teşvikiye’deki Luca Cafe’ydi. Mancini gitmeden önce alınan kararlar, burada protokole dönüştürüldü. İlk konu bir yaz organizasyonu ile ilgiliydi. Buna göre iki kulüp, bu yaz dünyanın önde gelen takımlarının yer alacağı bir turnuvaya ev sahipliği yapacaktı. Beklenen ilginin sağlanması halinde, turnuvanın her yaz düzenlenmesine karar verildi.

Adriano-Cambiasso-Recoba

En önemli konu ise elbette ki, transferdi... Inter, bundan sonra kadrosunda düşünmediği, satış listesine koyacağı ya da kiralamayı planladığı her oyuncu için Galatasaray’a kolaylık sağlamayı kabul etti. Bu anlaşma, Ocak’tan itibaren işleyecek ve ilk aday, Fenerbahçe’nin uzun süre kadrosuna katmak için uğraştığı Adriano. Sezonun ilk yarısındaki gelişmelere göre Brezilyalı golcü kiralık olarak ya bonservisiyle Sarı-Kırmızılı ekibe transfer olacak. Cambiasso için olumsuz yanıt alınırken, Torino’ya kiralanan Recoba’yı da şimdilik Polat kabul etmedi.

..Ve Acquafresca

Görüşmeler sadece bu isimler üzerine kurulmadı. Türk spor basınında sadece FANATİK’in duyurduğu Acquafresca transferi de söz konusu toplantının detaylarından biriydi. En ciddi gelişmelerden biri de zaten, geleceğin Inzaghi’si olarak gösterilen 20 yaşındaki bu golcü için gerçekleşti.

Kalli’yi istediler!

Inter’li yöneticilerin onayıyla bu teklifi kabul eden Mancini ve Mihajloviç, Aslan’ın hocası Feldkamp ile de iletişime geçmek istediklerini bildirince, Polat’ın cevabı olumlu oldu. Taraflar arasındaki görüşmeler bundan sonra da devam edecek. Gelişmeleri ise sadece FANATİK’te olacak...

Kral_Aslan 21 Eylül 2007 10:39

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_yo_Galatasarayuzuntu002.jpg

Üzülsek mi, sevinsek mi?

Maçı 3-0'dan 3-2'ye getirmemize mi sevinsek? Yoksa Sion gibi vasat bir takıma 3-2 yenildiğimize mi üzülsek? UEFA Kupasındaki temsilcimiz Galatasaray sion deplasmanında sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Maça çok hızlı başlayan Sion Galatasaray defansının hatalarından yararlanarak 7. dakikada Dominguez'le 1-0 öne geçti bu golün 3. dakika sonrasında ev sahibi ekip farkı ikiye çıkartan golü Vanczak ile buldu. Bu iki golle adeta şok olan sarı kırmızılı ekip 32.Dakikada Song'un kendi kalesine attığı golle karşılaşmada 3-0 yenik duruma düştü. İlk yarının bitmesine kısa bir süre kala Lincoln farkı ikiye indiren golü buldu ve ilk yarı 3-1 Sion'un üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına skor dezavantajının verdiği hırsla başlayan Galatasaray rakip karşısında büyük bir baskı kurdu. Sarı kırmızılılar 67. Dakikada Linderoth'la farkı bire indirdi.
Maçın son dakikalarında baskısını rakip karşısında iyice artıran Galatasaray aradığı beraberlik golünü bulamayınca maç Sion'un 3-2'lik galibiyetiyle bitti.

FC SİON: 3 - GALATASARAY: 2

STAT Stade de Geneve
HAKEMLER: Carlos Davila, Jesus Calvo Guadamuro, Vicente Egido Rozas
SION: Vailati, Kali,(Dk. 72 Mijadinovski) Nwaneri, Alioi,(Dk.50 Geiger) Paito,(Dk. 63 Adeshina) Chedli, Vanczak, Obradovic, Dominguez, Adeshina, Buehler
TEKNİK DİREKTÖR: Alberto Bigon
GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan, Hasan, Linderoth, Lincoln, Carrusca(Dk.40 Ayhan),H. Şükür,(Dk. 90 Bouzid) Nonda (Dk.72 Ümit Karan)
TEKNİK DİREKTÖR: K.H.Feldkamp

GOLLER: Dominguez, Vanczak Song kk. (Sion) Lincoln, Linderoth (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Uğur (Galatasaray) Kali, Nwaneri (Sion)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

3.Dakikada Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Hakan Şükür topa dokunamayınca Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamamış oldu.

Gol 7.Dakikada Sion'un sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına ortalanan topu Dominguez ağlara gönderdi ve ev sahibi ekip maçta 1-0 öne geçti.

Gol 10.Dakikada Köşe vuruşundan gelen topa kafayı vuran Vanczak takımını 2-0 öne geçirdi.

17.Dakikada Rakiplerini çalımlayan Lincoln'ün uzaktan yaptığı sert şut az farkla auta gitti.

Gol 32.Dakikada: Tehlikeli bir şekilde Galatasaray kalesine Sion'da uzaktan yapılan şut Song'ab çarparak ağlara gitti. skor 3-0

Gol 39.Dakikada Hasan Şaş'ın pasıyla ceza sahasında buluşan Lincoln'ün şutu farkı 2'ye indirdi. Skor 3-1

44.Dakikada Linderhoth'un uzaktan sert şutu kalecide kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

51.Dakikada Uğur'un pasıyla ceza sahasında hareketlenen Linderoth topu boş pozisyondaki Hakan Şükür'e çıkartamadı

57.Dakikada Hasan Şaş'ın cesa sahasına ortasına Hakan Şükür dokunamadı.

64.Dakikada Ceza sahasında Lincoln Hakan Şükür paslaşması sonrasında Lincoln topa tam vuracağı anda Sion defansı araya girdi

Gol 67.Dakikada Sol kanattan Volkan Yaman'ın pasıyla ceza sahası dışında buluşan Linderoth'un kalecini sağana yaptığı vuruş ağlarla buluştu. Skor 3-2

72.Dakikada Linderoth'un sol kanattan pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Şükür çok kötü bir vuruş yaptı.

82.Dakikada Ayhan'ın pasıyla ceza sahası dışında bulüşan Lincoln'ün sert şutunu son anda keleci çıkardı.

84.Dakikada Ayhan'la ceza sahası içerisinde paslaşan Ümit Karan'ın şutunu kaleci ayaklarıyla son anda çıkardı.

Demir YumruK 21 Eylül 2007 11:17

Aslan şaka yaptı 3-2

32. dakikada 3-0 geriye düşen Galatasaray, şoktan çabuk çıktı, Sion filelerine 2 gol gönderip tur kapısını araladı.
21.9.2007

Stat: Cenevre
Hakemler: Carlos Megia Davila, Jesus Calvo Guadamuro, Vicente Egido Rozas (İspanya)
FC Sion: Vailati xx, Kali xx (Dk. 71 Mijadinoski x), Nwaneri xx, Alioui xxx (Dk. 50 Geiger x), Paito xx, Chedli xx, Vanczak xx, Obradovic xx, Dominguez xxx, Adeshina xx (Dk. 63 Zaki x), Buehler xx
Galatasaray: Orkun x, Uğur x, Song xx, Servet x, Volkan xx, Carrusca x (Dk. 39 Ayhan xx), Lincoln xx, Linderoth xx, Hasan xx, Hakan Şükür x (Dk. 90 Bouzid ?), Nonda x (Dk. 62 Ümit x)
Goller: Dk. 7 Dominguez, Dk. 10 Vanczak, Dk. 32 Alioui (FC Sion), Dk. 39 Lincoln, Dk. 67 Linderoth (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 56 Uğur (Galatasaray), Dk. 68 Geiger, Dk. 90 Nwaneri (FC Sion)

Sarı-Kırmızılılar sahaya farklı kazandıkları Konyaspor maçından daha ofansif bir takımla çıktı. Pazar günü oynanan maçta sağ kanatta defansif yönü daha kuvvetli olan Barış, dün ise hücüm gücü daha yüksek olan Hasan Şaş vardı. Sahaya çıkardığı kadro ile Kalli’nin Sion’u hafife aldığı belli oluyordu... İsviçre temsilcisi, daha maçın 9. dakikasında hafife alınmayacak bir takım olduğunu gösterdi. Sion’un kaleye vurduğu ilk top gol oldu. 9. dakikada Adeshina’nın ortasında Domingez kafayla takımını öne geçirdi. Yediği golün şokunu atlatamayan Galatasaray kalesine gelen ikinci top yine goldü. Kornerden gelen topa Vanczak yine bir kafa vuruşu ile Sion’un 2. golunü attı. 19. dakikada Volkan’ın ortasında Hakan Şükür indirdi, Nonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ama pozisyon ofsayttı. Nonda biraz dikkatli olup ofsayta düşmese Galatasaray’ı hayata döndürebilirdi. 32. dakikada Alioui’nin vurduğu top Song’a çarparak ağlara gittiğinde Galatasaray da komaya girmişti.

Ayhan takımı ateşledi

39’da Hasan Şaş’ın pasında ilk yarı boyunca ayağına gelen bütün topları kaybeden Lincoln fileleri havalandırdı. Bir dakika sonra Carrusca’nın yerine Ayhan’ın girmesi ile Galatasaray oyunda dengeyi sağladı.
İkinci yarı Galatasaray rakibi üzerinde baskı kurarken skor avantajını korumaya çalışan Sion kontratak bir futbol ortaya koydu. İlk ciddi pozisyonu 52. dakikada Galatasaray’dan geldi. Linderoth ceza sahasına sağdan girdi, verdiği pası Nonda ve Hakan Şükür seyretti. 67’de Ayhan’ın ara pasında soldan ceza sahasına giren Volkan, Linderoth’u gördü. İsveçli düzgün vurdu, ağlara giden top Sarı-Kırmızılı takımı tur için umutlandırdı. 73. dakikada Hakan Şükür’ün kale sahası önünde boş pozisyonda kaçırdığı golü yazıya dökmek imkansızdı. Galatasaray 3-0 geriye düştüğü ve 3-2 ye getirdiği maçı 4-3 kazanacak pozisyonları buldu ama maçı çeviremedi.

Cim Bom avantajlı

Galatasaray da iyi diyebileceğimiz sadece Linderoth ve oyuna sonradan giren Ayhan vardı. Bu skor ile Galatasaray’ın tur şansı yüksek. Ama hızlı oyuncuları ile çok iyi kontratak futbolu oynayabilen rakibi karşısında işi kolay değil.

Raşit Altun
Maçtan notlar
Üst düzey güvenlik

Sion-Galatasaray karşılaşmasının UEFA tarafından riskli maç olarak ilan edilmesi nedeniyle, İsviçreli emniyet yetkilileri özel önlemler aldılar. Şehir merkezinde bu mücadele için özel kuvvetler devriye gezerken, adeta kuş uçurtulmadı. Taraftarlar, maça girerken özellikle tepeden tırnağa aranırken, futbolseverlerin üzerindeki yabancı maddeler toplandı.

Hayalet Carrusca!

Uzun bir aradan sonra Konyaspor karşısında forma giyen ve iyi futbolunu bir golle süsleyen Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Marcelo Carrusca dün beklentileri karşılayamadı. Sol kanatta kötü bir oyun sergileyen Tangocu, daha ilk yarıda yerini Ayhan Akman’a bıraktı. Oldukça moralsiz olduğu gözlenen Carrusca, oyundan çıktıktan sonra Kalli’nin yanına da uğramadı.

Song’un isyanı...

Karşılaşmaya kabus gibi başlayan Galatasaray, ilk yarıda pozisyon bulmakta zorluk çekerken sahneye Rigoberg Song çıktı. Orta sahada pas verecek arkadaşını bulamayan Song, iki kez rakiplerini çalımlayıp orta sahaya kadar top sürdü ve tehlike yaratmaya çalıştı. Kamerunlu futbolcu arkadaşlarına da sık sık uyarılarda bulundu.

Uğur Uçar alkış aldı

Sezon başında savunmanın sağına takviye yapılması planlanmış, ancak transfer yapılamamıştı. Böylece formayı kapan Uğur Uçar hocasını yine utandırmadı. Genç oyuncu, dün Galatasaray savunmasının ayakta kalan nadir isimlerindendi, hem hücumda hem de defansta etkiliydi.

Cim Bom’dan 2. dalya

Avrupa Kupaları’nda bugüne kadar 199 kez maça çıkan Galatasaray, Sion karşılaşmasıyla birlikte 200. mücadelesini yapmış oldu. Sarı-Kırmızılı takım geride bıraktığı, 200 karşılaşmada
73 galibiyet alırken, dün akşam 77. kez mağlup oldu, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 260 gol bırakan Cim Bom, kalesinde ise 295 gole engel olamadı.

Sion’a karşı 2. yenilgi

Galatasaray, daha önce Sion’la oynadığı 4 maçtan 3’ünü kazanmış, 1’ini kaybetmişti. 15 Eylül 1965’te İsviçre ekibine 5-1’lik skorla yenilen Aslan, rövanşı 29 Eylül 1965’te 2-1’le alsa da, elenmekten kurtulamamıştı. Sarı-Kırmızılılar, 13 ve 27 Ağustos 1997 tarihlerinde oynanan Sion maçlarını ise 4-1’lik skorlarla kazanmıştı. Cim Bom, İsviçre takımlarına karşı 8 galibiyet 2 beraberlik, 4 mağlubiyet elde etti.

Burası Sami Yen...

Cenevre'de üst üste gelen 3 golle yıkılan 10 bin gurbetçi, 90 dakika sonunda ümitliydi.
21.9.2007

Ev sahibi azınlıkta

Sion-Galatasaray karşılaşması, ev sahibi ekibin stadının yetersizliği nedeniyle Cenevre’de oynandı. Zorlu mücadeleye gurbetçi vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Stade de Geneve’de tribünlerin neredeyse tamamına sarı ve kırmızı renkler hakim oldu. Mücadelenin hemen başında gelen şok Sion gollerine karşın, Sarı-Kırmızılı taraftarlar bir an olsun susmadı. 90 dakika boyunca gurbetçi vatandaşlarımız Galatasaray’ı destekledi.

15 bin kişi izledi

Maçın ikinci yarısıyla birlikte tezahüratlarıyla Galatasaray’ı ateşleyen taraftarlar, Sarı-Kırmızılılar’ın ataklarında büyük heyecan yaşadı. Maç öncesinde kareografi yapan Galatasaraylı futbolseverler, yaktıkları meşalelerle tribün şovu gerçekleştirdi. Galatasaray’ın dışında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor formalarıyla karşılaşmayı izleyen gurbetçiler Türk bayraklarıyla stadı süsledi. Zorlu mücadeleyi yaklaşık 15 bin kişi izledi.
Raşit ALTUN

Kral_Aslan 24 Eylül 2007 12:25

http://www.guzel-resimler.org/data/media/198/Aslanl_Galatasaray_Wallpaper_Resimleri.JPG

Kral_Aslan 24 Eylül 2007 17:35

http://www.geocities.com/cimbomfrance_trois/UEFA_kupasi__Taksim__2.jpg

Demir YumruK 25 Eylül 2007 12:45

Burası Florya

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_3722_25FAN12ARDA-B-Y280.jpgArda, Kalli şans tanırsa derbide forma giyebilecek. Sabri 2 ay, Okan 3 hafta daha yok. Nonda göreve hazır. Bouzid güven vermeyince Servet can simidi oldu.

25.9.2007

Gözler bu maçta

Süper Lig’de fırtına gibi esen Galatasaray, Kasımpaşa engelini de kayıpsız geçerek zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, Sarı-Kırmızılı ekipte gözler şimdiden Beşiktaş derbisine çevrildi. Teknik direktör Feldkamp, kulüp doktorlarından sakatlıklar hakkında detaylı rapor isteyip, zorlu maçın kadrosunu kafasında yavaş yavaş şekillendirmeye başladı. A Milli formayla Malta deplasmanında yaşadığı sakatlığı atlatan Arda, Kalli’nin derbide görevlendirmeyi düşündüğü isimlerden biri.

Sıkıntı defansta

Aynı mücadelede sakatlanan Sabri’nin 2 ay daha sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Artroskopi geçiren Okan Buruk 3 hafta yok. Kasımpaşa maçından önceki son idmanda ayağına darbe aldığı için dinlendirilen Nonda, göreve hazır. Mehmet Güven ile genç kaleci Fırat’ın herhangi bir sorunu kalmadı. En büyük sıkıntı stoperde. Kaburgası kırılan Servet’in istirahat etmesi gerekiyor, ama Bouzid’in ortaya koyduğu vasat performans, milli stoperi yeniden gözde isimler arasına soktu.
Geçen sezon ciddi bir sakatlık yaşayan Arda, “Bu sezon da talihsizlikler yakamı bırakmıyor, ama en kısa zamanda toparlanıp, formama kavuşacağım” diye konuştu.

Kral_Aslan 26 Eylül 2007 12:09

Ne de olsa Avrupa Fatihi

Galatasaray, Avrupa kupalarında oynadığı 131 maçta elde ettiği 48 galibiyet ve 32 beraberlikle, 128 puan toplayarak UEFA’nın genel listesinde 17. sırada yer aldı
UEFA Kupası ve Süper Kupa’yı müzesine götürmeyi başaran tek Türk takımı olan Galatasaray, son yıllarda Avrupa’daki başarısını aratsa da, genel klasmanda sayılar hiç de öyle söylemiyor... Cim Bom klasmanda, 128 puanla 17. sırada yer aldı.Real Madrid’in ilk sırada yer aldığı listede, Galatasaray; Arsenal, Valencia, Lazio, Roma, Chelsea’yi geride bıraktı.

Kral_Aslan 26 Eylül 2007 13:51

1 ek
Alıntıdaki Ek 11756

Demir YumruK 27 Eylül 2007 18:07

Sedef 21 3 Ekim 2007 02:48

KADROSU http://www.galatasaray.org/images/t.gif

http://www.galatasaray.org/superlig/takim/images/t.gif
http://www.galatasaray.org/images/kadro/aykut_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifAykut Erçetin
Forma No: 1
Mevki: Kalecihttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/song_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifRigobert Song
Forma No: 4
Mevki: Defans
http://www.galatasaray.org/images/kadro/linderoth_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifTobias Linderoth
Forma No: 6
Mevki: Orta saha http://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/okanburuk_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifOkan Buruk
Forma No: 7
Mevki: Orta saha
http://www.galatasaray.org/images/kadro/baris_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifBarış Özbek
Forma No: 8
Mevki: Orta saha http://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/sukur_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifHakan Şükür
Forma No: 9
Mevki: Forvet
http://www.galatasaray.org/images/kadro/lincoln_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifCassio de Souza Soares Lincoln
Forma No: 10
Mevki: Orta saha http://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/hasansas_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifHasan Şaş
Forma No: 11
http://www.galatasaray.org/images/kadro/mehmettopal_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifMehmet Topal
Forma No: 14
Mevki: Orta saha http://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/carrusca_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifMarcelo Adrian Carrusca
Forma No: 16
http://www.galatasaray.org/images/ayhanakman_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifAyhan Akman
Forma No: 18
Mevki: Orta sahahttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/ismaelbouzid_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifİsmael Bouzid
Forma no: 19
http://www.galatasaray.org/images/kadro/nonda_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifShabani Nonda
Forma No: 20 Mevki: Forvethttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/hakanbalta_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifHakan Balta
Forma No: 22 Mevki: Defans
http://www.galatasaray.org/images/kadro/ozgurcan_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifÖzgürcan Özcan
Forma No: 27
Mevki: Forvethttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/cagri_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifÇağrı Yarkın
Forma No: 30
http://www.galatasaray.org/images/kamp0708/ugurucar_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifUğur Uçar
Forma No: 33
Mevki: Defans http://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/orkun_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifOrkun Usak
Forma No: 54
Mevki: Kaleci
http://www.galatasaray.org/images/kadro/sabrisarioglu_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifSabri Sarıoğlu
Forma No: 55
Mevki: Orta sahahttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/serkancalik_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifSerkan Çalık
Forma No: 61
http://www.galatasaray.org/images/kadro/arda_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifArda Turan
Forma No: 66
Mevki: Orta sahahttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/volkanyaman_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifVolkan Yaman
Forma No: 74
http://www.galatasaray.org/images/kadro/servetcetin_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifServet Çetin
Forma No: 76
Mevki: Defanshttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/mehmetguven_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifMehmet Güven
Forma no: 87 Mevki: Orta saha
http://www.galatasaray.org/images/kadro/firat_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifFırat Kocaoğlu
Forma No: 88
Mevki: Kalecihttp://www.galatasaray.org/images/t.gifhttp://www.galatasaray.org/images/kadro/umitkaran_0708_k.jpghttp://www.galatasaray.org/images/t.gifÜmit Karan
Forma No: 99

Kral_Aslan 5 Ekim 2007 10:19

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_pl_Sevinc_GS024.jpg

Aslan Sami Yen'de kükredi

Aslan gruplara kaldı! İsviçre'deki ilk maçta rakibine 3-2 yenilen G.Saray rövanşta adeta şov yaptı. Ali Sami Yen'de 30 Ağustos'tan sonra ilk kez taraftarı önüne çıkan G.Saray Sion'u rövanşta 5-1 yenerek UEFA Kupası'nda gruplara kalmayı başardı.

Maça iyi başlayan G.Saray ilk golü Ümit Karan ile buldu. 22.dakikada Ümit ile 1-0 öne geçen G.Saray 29.dakikada yine Ümit'le farkı 2'ye çıkardı. Ataklarını sürdüren G.Saray Lincoln'un 36.dakikada attığı golle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da ataklarını ve baskısını sürdüren G.Saray 68.dakikada Arda'nın sol çaprazdan attığı harika golle 4.golünü buldu.

İlk maçta 3-0 öne geçen fakat farkı koruyamayan Sion cılız ataklarla G.Saray kalesine geldi. Kaleci Orkun bu pozisyonlarda zorlanmadı. Sion'da 90.dakikada Obinna farkı 3'e indirdi fakat hemen ardından Bouzid cevap verdi. Bouzid skoru belirleyen golü uzatma dakikalarında attı ve skoru 5-1'e getirdi.

Öte yandan Ali Sami Yen Stadı'nda adeta bir bayram havası yaşandı. Sarı kırmızılı taraftarlar Sami Yen'i tıklım tıklım doldurarak takımlarını bu zorlu maçta yalnız bırakmadı.

1 gol atıp 2 asist yapan Lincoln ise ayakta alkışlandı. Lincoln maçın sonlarına doğru yerini Nonda'ya bıraktı.

G.Saray'ın gruptaki rakipleri 9 Ekim saat 13.00'te belli olacak.

GALATASARAY : 5 - FC SİON : 1

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Michael Weiner, Volker Wezel, Tobias Welz
GALATASARAY: Orkun, Uğur, Song, Servet, Volkan, Barış, Linderoth (dk.86 Bouzid), Lincoln (dk.80 Nonda), Arda (dk.69 Hasan Şaş), Hakan Şükür, Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: K.H.Feldkamp
SİON: Vailati, Goncalves (dk. 63 Reset), Nwaneri, Alioui(dk.63 Geiger), Galindo, Mucana, Vanczak, Obradovic, Dominguez, Adeshina, Buhler
TEKNİK DİREKTÖR: Alberto Bigon
GOL: Ümit Karan (dk.22 ve 29) Lincoln (dk.36) Arda (dk.68) Obinna (dk.90) Bouzid (90+1)
SARI KART: Domingues, Obradovic (Sion) Uğur (G.Saray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4.dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Song'un vuruşunda top auta gitti.

5.dakikada Lincoln'un ortasına röveşataya kalkan Ümit Karan zamanlamayı iyi yapamayınca pozisyonunu kaybetti.

10.dakikada sağ kanattan ceza sahası içerisine hareketlenen Arda'yı gören Uğur'un pasında Arda cılız bir şut atınca top auta gitti.

15.dakikada sağ kanattan Lincoln'un kullandığı serbest vuruşta arka direkte bulunan Hakan Şükür topa uzanamayınca top auta gitti.

18.dakikada Volkan Yaman'ın ceza sahası dışından vurduğu sert şut direğin hemen yanından auta çıktı.

GOL: 22.dakikada Arda, Lincoln'ü gördü. Lincoln de tek topta ceza sahasına hareketlenen Ümit Karan'a topu verdi. Ümit'in plase vuruşuyla G.Saray 1-0 öne geçti.

GOL: 29.dakikada Sion defansın arkasına atılan topu Hakan Şükür Ümit Karan'ın önüne indirdi. Ümit'in zor durumda vurduğu şut ağlarla buluştu: 2-0

GOL: 36.dakikada sol çaprazdan hızlı bir şekilde hareketlenenLincoln ceza sahası dışından sert vurdu. Rakibe çarpan top ağlarla buluştu.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

53.dakikada Lincoln'un ortasına yükselen Hakan Şükür'ün kafa vuruşu kalecide kaldı.

55.dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Hakan Şükür yavaş davranınca rakip gelip topu ayağından aldı.

58.dakikada G.Saray Sion defansını 4'e 1 yakaladı. Barış sürüklediği topu Lincoln'e atınca G.Saray ofsayta düştü ve pozisyonu kaçırdı.

GOL: 68.dakikada Lincoln'un pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Arda rakibini çaılımladıktan sonra çaprazdan vurduğu harika şut ağlarla buluştu.

GOL: 90.dakikada Obinna'nın golüyle skor 4-1'e geldi.

GOL: Uzatma dakikalarında Hasan Şaş'ın ortasına gelişine çok iyi vuran Bouzid topu ağlarla buluşturdu.5-1

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_hb_Sevinc_GS022.jpg

İşte Cimbom'un rakipleri !..

Dün gece Sion'u farklı bir skorla yenerek UEFA gruplarınan kalmayı başaran Galatasaray'da şimdi gözler grup maçlarında eşleşilecek rakiplere çevrildi.

Cim Bom’un 2000’de müzesine götürdüğü UEFA Kupası’nda ikinci turda 40 takım 5’erli 8 grupta mücadele edecek. 9 Ekim Salı günü İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimiyle Aslan’ın rakipleri belli olacak ve grupta ilk üç sırayı alan takımlar üçüncü tura adını yazdıracak. Grup maçları 25 Ekim’de başlayacak, 20 Aralık’ta son bulacak. UEFA Kupası’nda final, 14 Mayıs’ta City of Manchester Stadı’nda oynanacak.

İşte Aslan'ın rakipleri:

1.TORBA
Villarreal 78.374
B.Münih 73.640
AZ Alkmaar 63.995
Panathinaikos 55.415
Basel 54.869
Bordeaux 49.706
Leverkusen 45.640
Anderlecht 41.594

2.TORBA
Tottenham 40.618