![]() |
Ayrılık günü Ben nice ayriliklar gordum omrumce Kuslar gordum; kirilmis kolu, kanadi Ayri dusmus sevdiginden kuslar gordum Hic bir ayrilik bana bu kadar komadi Ayriligin bir agridir vurur sakalarimda Ve buyur gozlerimde bir okyanus kadar Derinden ses verir icimde bir tel Sonra, birdenbire kirilir, kopar Yeryuzu cekilir altindan ayaklarimin Gecer basima coken bir tavan gibi gokyuzu Durmadan calinir kulaklarimda Sarkilarin en huzunlusu Seni alip uzaklara giden otobus Benim uzerimden gecer hisimla Devrilir, bakakalirim ardindan Bir sel gibi akan gozyasimda... Artik ne yapsam bos, teselliler faydasiz Karanlik gitgide en derinlere ceker beni Caresiz butun sokaklarinda bu sehrin Boyle perisan beklerim donmeni Dolasir birbirine yorgun ayaklarim Ellerimi koyacak bir yer bulamam Nereye gitsem en koyusu acilarin Ne yana baksam, cildirtan bir aksam Istesem ben bu omru, bu talihi istemem Boyle durup durp senden ayrilmak varsa Orada bir mezar kazilir benim icin Ayriligin nerede baslarsa. Ümit Yaşar Oğuzcan |
Terk edilmiş bir sokaktayım.. Bütün duvarlar bana dargın.. Dargın bana bütün yollar,Seni sevdiğim için.. Ardından ağladığım için... Oysa.. Yıldızlı gecelerde gözlerini gölgeleyen bendim.. Şafağın ışıklarını birer birer ben söndürdüm.. Bulutları ben iteledim dağ başlarına.. Sevdalılarını sığ denizlerde boğan bendim... Nehirleri ben kuruttum.. Ve Ask'ı ben yaktım..Sen gitmeyesin diye!... yorumlarınıız bekliyorum . ... Bir labirentin sonundayım şimdi.. Ya yasayacam ya da öleceğim.. İkiside benim elimde.. Bütün sokaklar dilsiz,bütün sokaklar sağır.. Teker teker geçtim karanlık odalardan.. Yüreğim paramparça aştım engelleri.. Takıldım,düştüm,çok beter hırpalandım.. Ama inan bana Ay Parçam.. Sevdandan bir nefes,Tek bir nefes olsun usanmadım... Bütün sokakların gözü benim üzerimdeydi.. Aklımda sen varsın diye.. Beni en zayıf yerimden vurdular “......” Çok uzaklardaydın, nasıl bilecektin.. Geceydi... Karanlıktı... Sarhoştum... Beterdim... Neye yarardı ki sensiz Ask? Bir kez daha gitmeyesin diye..Ask'ı ben yaktım!... . . İnce yağmurlu bir gecede,Kör bir bıçak gibi saplandın yüreğime.. Kan çıkmadı mı sanıyorsun gözlerimden.. Bir sırrımı daha öğrendi gökyüzü.. Ne ay anladı, ne güneş ıslak yüreğimi.. Kara dumanlar yolladım sana,Sarsın diye vefasız bedenini.. Soğuktu,karanlıktı, çiseliyordu.. Isıtmak için sensiz bedenimi..Ask'ı ben yaktım! . . Sevapsız bir günahkarım şimdi.. İşte çırılçıplak karşındayım.. Dalgaları elinden alınmış bir gemi.. Yıldızları çalınmış bir gökyüzü.. Buzulları erimiş ılık bir kutup.. Ve karanlıkta çalınan bir ıslık gibiyim.. En mahrem sırrımı doluyorum boynuna.. Masum çocukların uçurtmalarını ben parçaladım.. Oyuncaklarını kıran bendim bebeklerin.. İçimdeki yangınlara sığdırıyorum Göz yaşlarımı.. Bir kıvılcım oldu ismin dudağımda.. Geceydi... Karanlıktı... Sarhoştum... Beterdim... Deli gibi yollara düştüm,Belki ölürüm diye... Olmayınca..!!! Ask'ı yaktım... . . Bir baksana şu halime, ellerim kan ter içinde.. Bir diken yüzünden bütün gülleri birer birer ateşlere attım.. Gitti dediler senin için, Bilmiyordum... Ne senle oluyor, ne de sensiz.. Yokluğun cehennemin diğer adıymış.. Ben deli, ben divane,Nerden bilecektim?.. Ey ayın en güzel hali olan parçam.. Ben Aşk'ı Sen Gittin Diye Yaktım....!!! SALİH DİREK |
GİTMEK GİT DERSE ZOR AMA EN ZORU GİT DEİKTEN SONRA KAL DİYE BAĞIRMASI İŞTE ASIL O ZAMAN GİTMEK BİR ŞEY DEĞİL ASIL KALMAK ZOR OLUR |
Şimdi gidiyorsun!... Git! Oysa senden tek bir damla istemiştim Sana kocaman bir deniz sunmak için... Şimdi gidiyorsun!... Git! Ne zaman başladı bu hikaye Anımsamak zor... Gençtim Hazırda fırtınalarım vardı dört nala sevdalarım... Komazdı öyle üç-beş nöbetleri... Geceler içimi acıtmazdı böyle... Bir insan bu kadar eksilebilir mi! Hatırlarsan sesine uyku kaçmış bir adam vardı Bu şehrin biryerlerinde... Düşler ormanının gece bekçisi derdin sen ona... Gözlerinde gizledi o seni sen bilmedin!... O adam bendim unuttun mu! Bak sevdiğin adam gülmeyi bile unuttu! Seni unutamadı! İşin kolayına kaçmadım... Uğruna ölmedim yani Uğruna ölünecek sandığım biri için yaşadım hep! Sen bunu da bilmedin!... Ben bir bakışına bin anlam yükledim!... Sen aşka kestirmeden gittin!... Bir hayatın özetini bırakıp avuçlarıma Şimdi gidiyorsun!... Git! KAHRAMAN TAZEOĞLU |
Ezberlenecek hiçbir şey yok bu dünyada Kirletilmemiş bir bulut bile yok artık Böyle diyorsun her yolculuğa çıkışımda Yaşadığın kent de sana benziyor gitgide Ne zaman dönmeyi düşünsem yangın çıkıyor Ya da erteletiyorum biletimi son anda Uzun bir sessizlik oluyorsun dağlara baksam Karşılıksız mektuplar kadar burkuluyor kalbin Yazdığım şiirler de canımı sıkıyor artık Fotoğraflarımı yırtıp atıyorum tek tek Ve ben bütün yapraklarımı döküyorken şimdi Eylül diyorsun, tam da orda başlıyor ayrılık Üşüyünce ağlıyorsun yalnızım dememek için Uçaklar gemiler trenler çiziyorsun duvarlara Kendine bir deniz bul artık bir de rüzgâr Parçalanacağın bir uçurum bul bu dünyada Tek tutkun o kenti bırakıp gelmek olmalı Ve gelirken havaya uçurmak bindiğin otobüsü Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da çiçeklerin sulanmadığı yerde Konuşacak bir şeyler bulamıyorsak günboyu Derim ki ayrılık gündemdedir ne yapılsa Ve sen bütün ayraçları kaldırdığını sanmıştın Ama unutmuşsun yine de ayrılık ayracını Ahmet Telli |
Sende mi gitmelisin... Seni sevdiğimi söyleyemedim hiçbir zaman İzin veremezdim sözlerin bizi kirletmesine, Ama bakışlar yetmiyor muydu? Kalbim her durduğunda, Nefesim her kesildiğinde, Anlamıyor muydun hissettiklerimi? Masum dokunuşlardan irkildiğimde, Yanaklarım kırmızı gezdiğimde, Belli olmuyor muydu aşkım? Ama seni sevdiğimi söyleyemedim... Biz yasağız, sevgimse kaçak. Aramıza girenler, ayırmaya çalışanlarda Önemli değil benim için. Kaybedeceklerim zaten benim olmamış hiç. Ama sen... Ya seni kaybetseydim, Ya o sözler kırsaydı bizi bağlayan zincirleri... Seni sevdiğimi söyleyemedim, Ve sen gidiyorsun şimdi. Seni sevmeye mahkûmum zaten. Her akşam gözlerimden de taşsa sevgim, Geçen her gün biraz daha götürse de benden, Umudumu da çalsa, Seni sevmeliyim. Ve bir gün gelecek unutacaksın adımı. İşte o yüzden, Hoşça kal.. SABRİ GÜNEŞ |
Kal Biraz Daha Bu veda faslından belki cayarsın Gözümün içine dal biraz daha Yüreğim derin ağı duyarsın Aşktan nasibini al biraz daha... Gitme, gitme, kal biraz daha Gitme, gitme imanın varsa Allah'a Kurtuluş yok, aşkım alın yazındır. Ne söylersen söyle merhem nazırdır. Emrine amade gönlüm sazındır Mızrabın olayım çal biraz daha Gitme, gitme, kal biraz daha Gitme, gitme imanın varsa Allah'a Uğur Işılak |
AŞK Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı, Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun oturmuştu Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Oysa kalbim işte şuracıkta çarpıyordu Şurda senin gözlerindeki bakımsız mavi, güzel laflı İstanbullular Şurda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dünyaların Öyle düzeltici öyle yerine getiriciydiki sevmek Ki karaköy köprüsüne yağmur yağarken Bırakasalar gökyüzü kendini ikiye bölecekti Çünkü iki kişiydik Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız Seni bir kere öpsem ikinin hatrı kalıyordu İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde Memelerin vardı memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik. Cemal Süreya |
karanlık bir nehir akar gider kederli kulaklarımda yetim çakal sesleri kalır yıldızlar bile iğreti yökyüzünde tenimde eriyip dökülen ayın izleri kalır bir düşü örseler gibi uyanıyorum seni buluyorum çöllerin ceylan kızı bütün kollarımla kucaklasam diyorum.. . Öyle kanıyorum ki kasığımdan fırat hiç kalır akıttığım kana acımıyorum asla ama sen sürmelenip gidiyorsun ya bende kara ayıp, bende ağır utanç bende suç kalır yanıtı kekeme bir sorudur gözlerin kesik bir başı okşar gibi bakar gözlerin gözlerin bir çift turna gölden su içer iki bahar gider seninle, kerbela kalır (Saçlarını Sancıma Sür) Hamdi Özyurt |
Ben içimdeki çocuğu kirpiklerinin arasındaki dünyada keşfettim. şimdi kapatma gözlerini gölge düşmesin içimdeki çocuğa sus,,oyundaki tek arkadaşım: kimseye söyleme kaçıp kaçıp geldiğimi sana ay ışığına duyulan özlem gibi kısa olsun gitmelerin seni özlemekten bıkmaz bu yüreğim ama içimdeki çocuk düşe kalka büyürken, geçmiş oyunlarını silip atarsa düşlerinden, tanıyamassa seni gözlerinden suçlu arama sevgili, gitmeni ben istemedimkii,,, yüreğim istemesemde kızgın bana şimdilerde benim olmayan seni çok sevdi diye. sensizliğimle şu başım dertte, gitmelerin yordu beni ve içimdeki çocuğu herşeyden belki geçerim ama içimdeki çocuk yoruldu artık yoruldu sevgili... FUNDA YİĞİT |
| Saat: 00:37 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık