![]() |
Olmadığın Bir Şehirde Artık Anlamı Yok Anlamlarımın 1 sessiz geçiyorum tısssss…kedi patileri ya da kapılardan hanlardan alışveriş merkezlerinden stadyumları düşün jet hızlarında kimselere sezdirmeden sokuluyorum kalabalıklara… 2 seni sessiz düşünüyorum yastığa başımı düşürürken gecenin bir yerinde, çok uyumuşum diyorum saatlere bakıyorum on onbeş dakika içim mi geçmiş, dalmış mıyım bir yerlere odalardan sesler nereye gidiyorsunlar? ... sessiz çakılıyorum tabanlara… 3 ben kim gitmek kim daha çok ağustoslara eylül sonlarına yumruklarım sıkılı, sonbaharlara duvarlar korku içinde ezan okunuyor gün ağarmada.. 4 olmadığın bir şehirde uykusuz sabahlara el yüz yıkamalara traşsız suratıma aynalara sıyırdığıma serpiliyorum ekmek kırıntıları gibi kaldırımlara güvercinlere kumrulara kahvaltılıklara… durup durup gizlice sırıtmalara hepsine ki hepsine isyanların biri bin para… necmi dayan 25 temmuz 2007 |
Aslında geç kalmasaydık hiç bir şeye bir yer yüzü çiziliyor kalbimin atar damarlarında bir sokak kedisi yanaşıyor sokuluyor sen yoksun yanımda ben bir bahçedeyim boyumdan alçak bulutlarla kanto yapıyorum diyorum ki bir düellomudur yaşamak rahmetli Lübnan’lı anama dudaklarıyla uzanıyor kıvırcık arap saçlarıma aşk diyorum lanetlimidir ki bir tütün kâğıdının yanık kokusunda bu günlerde boşluklardayım içmesemde kıyağım haa her saat başı manşetlerdeyim soyguncuyum katil suratlıyım kepçe girmiş gecekondularda duruşumla isyankarım yıkılmış anılarımızda hüzünlüyüm taşlar fırlatan elleri sanki benim iki polis girmiş koluma alnıma bir falçata sanırsınız ki defne dallarından taçlar o biçim kıyak çekmişim diyorum ki bu düelloların sonu ne olacak rahmetli Lübnan’lı anama arap saçlarını fesleğenlerini küpe çiçeklerini suluyor ezan vakitlerinde tutuyor ellerimden gülümsüyor göçmen göçmen fısıldıyor hadi…..hadi dön geriye……..dön… sevmeye henüz vakit varken necmi dayan 2007 |
Takdirname belgesi Ada: T.21 Parsel: 4354 neresi burası taze toprak serdiğim suladığım neresi burası sevdiğim düşününce her şeyin boş olduğunu anlıyorsun inan ya da inanma ey sevdiğim sen olsanda olmasanda son durak burası lamı cimi yok ölüyorsun ... gelirsen adres de veriyorlar kibar davranıyorlar servisle bırakıyorlar tauf gelecek ama insan olduğumuzu saygı gördüğümüzü çok güzel anımsatıyorlar ..........................(Karşıyaka ziyaretlerinde) necmi dayan 19 nisan 2009 |
Zaman aşımı yıllarca yıllarca sürecek ve işte her şey olduğu gibi kalacak mezarsızlar ve mezarlılar yurdunda sahipliler ve sahipsizler yurdunda yüreğimiz kemiğimiz iliğimiz gün doğumu gün batımı sıkışacak dosyalar evraklar masalarda çekiç sesleri arasında yinde de bir umut dilesekte biliyorum yaşadığım günler gibi yaşadığım gerçekler gibi faili meçhuller ve kemikler gibi biliyorum solacak... biliyorum özgür ruh yine de gökyüzü maviliğinden inadına kardeşlikten inadına barıştan konuşacak necmi dayan nisan 2009 |
Sıkıntılar üzgün bakışlarımız kaldı kararttın camları oysa bu kadar basit değil sevmek inan bana böyle alışmışız işte illa deşeceğiz yaraları senden başka herkes sorguluyor içimizi bilmiyorsun deşiyorlar kanatıyorlar bizi kanatlarını kırıyorlar arıların peteksiz bırakıyorlar tül perdelerde örümcekler gibi bizleri eziyorlar yaban kalışlarımız bundan odunluğumuz bundan kurtulmaya çalışıyoruz su bazlı boyalarından yaşamak diyoruz sensizde yaşamaksa derdimiz yani gecelerle konuşmaksa şu an da dışarda dolunaylı ışıklar yansa eğer baş ağrılarından susulmakla kurtulanacaksa sevdalar bende yanmasada ya da sende yakalım bu gemileri kapılar açılacaksa acemi iz düşümleri sarılıyor bileklerimizden yolcular dolusu trenler geçiyor hüzünlü ben bu saatlerde uykuda olurdum kazalara kalmazdım saçlarına korkarak sarılır bir o kadar düşlerle yatardım 4.12.2007 necmi dayan |
SURGUN..... geceyı orten bır yalnızlık var ıcımde ve oluyorum sessız cıglıklar boguyor bedenımı karanlıklardayım korkularım var benım nefretın golgesı ıcındeyım gecmıse lanet okuyorum... gozlerınle gordugun hıc bır sey senın degıl ruhun kaypaklık ıcınde sadece ve ben her cokusu yasarken yenı bır cagda senın ruhunu emıyordum gecenın kor karanlıklarında zındanlardasın ellerın pırangalı surgunlerdesın ruhun kayıplarda gezıyor ıcımde sessız bır durtu var bu gece kana susadım bu gece olumun elsıcısıyım... Yazan:kıng nothıng |
SEN DAHİ BİLMEZDİN BÖYLE SAATLERDE.. her açılan pencere biliyorum gök yüzüne açılmaz yıldızlara ağlamaz sırlara yaslanmaz karanlıklara bağlanmaz biraz da çırpınıştır hasret türkülerinde birazda duvar kokuludur bir dağ gibi uyur apartmanlar ezan vaktidir tan’lı kokudur sen yoksundur ben yokumdur dostluklar bir an için unutulur sevgili Midoli gelmiştir yağmur ormanlarını sunmuştur bir avuç bahar çiçeği yasemin duruşludur görüntülerde bir düştür son bir damla çenende kalmıştır park eden araçların kıyılarından yürünmüştür soluğu omuzlarındadır çekik gözleriyle büyütmüştür bir gıdım toprakla sevdayı sana yüz sürmüştür her açılan pencere biliyorum oyun değildir açıl susam açıl değildir eşkıya kokmaz bir candır içindeki bir sıcak ekmektir fırınlarda bu saatlerde işleyen emektir ama yalnızlık işte yalnızlığa doymaz sen kendi içinde ummadığın kadar firarisindir necmi dayan 12 5 2007 |
Yel değirmenlerinde bir mezar sessizliğinde kalıntılarımızla oyalanıyoruz bir taş alıp fırlatıyoruz sinirlerimizi fişekliyoruz anlatmak istediklerimiz var susuyoruz korkuyoruz durduk yerde baş ağrıları diş sancıları çekiyoruz aslında yaşamaktanda soğumadık seviyoruz haytalığımızı şakalar yapıyoruz fıkralara takılıyoruz ne gerekiyorsa bazen senlerden gecelerden uzaklaşıyoruz sokaklara yuvamıza ürediğimiz yerlere koşuyoruz hakkımız diyoruz zaman bizim yağmurlarla kaytarıyoruz bir kürdanla kalpler çiziyoruz aşklar yazıyoruz yolunu kaybetmiş bir karıncaya adresler tarif ediyoruz omuzlarında el örgüsü bir şal ninemle bakışıyoruz o çok şey anlatıyor biz asfaltta solucanlarla bir Don Kişot yalnızlığında Sanşo Panza’ları oynuyoruz necmi dayan 12 10 2007 |
Yeni yazdimm Kırık KaLpLer... <3 Meğer ne zormuş Özür diLemek, Ve en koLayı başka bir Insanın KaLbini Incitmek. O KaLp Kıran kişi için hiç bir önemi yoktur, Ne de olsa alışılmış,dünyada KaLp kıran Insan çoktur!!! KaLbi kırık olan kişi günLerce düşünür, NasıL özür diLeyeyim? Başka ne diyeyim? GözLerinden yaşLar süzüLür... Aşık olan bir insan,kendini yaLniz hissettiğinde eLini KaLbine koyarmış,çünkü KaLbinde Sevdiği yaşarmış... Ne yazıkki bir gün o KaLpte gözyaşLarı içinde boğuLacak, "Ah kırıLmasaydı KaLbim" sonra pişman oLacak... KaLbi kırık oLan InsanLar bu üzüntüyü,pişmanLığı, hakediyorLar,çünkü o kişiLer "AşK,Sevmek ve SeviLmek" Nedir, BiLmiyorLar!...Ve en sonunda...Acı çekiyorLar...!!! HüLya.B:)(F) |
Kara Toprak...<3 Birtek Sen vardın Hayatımda, ALdı götürdü Seni Kara Toprak, Bana Sormadıda... Ne yapacağım ben Sensiz tek başıma, Bu çekiLmez Hayatta...? Cekip gittin Canım,ya beni,Beni hiçmi düşünmedin??? AyLar yıLLar geçti,ve Ben hala ağLıyorum, Senin yokLuğuna...! Canımdın Herşeyimdin,bunu Sende biLiyordun, Ben SenSiz bir Hiçtim...! Böyle bir şey nasıl oldu Inanamıyorum, hergün hersaniye Gözyaşı döküyorum, Ve kendim içinde en iyi çözümün ÖLüm oLduğunu, BiLiyorum...!!! Ve Sana Son sözüm: Canımdın Herşeyimdin,bunu Sende biLiyordun, Seni Cok Ama Cok SeviyoRum... Kara Topraktada Seveceğim...!!! Beraber Sevdik,Beraber öLeceğiz, YaLniz öLmek Niye? Hakkın yok YaLnız,Kara Toprağa girmeye...!!! HüLya.B:)(F) |
| Saat: 23:03 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık