![]() |
Gitmeliyim gitmeliyim diyorum sana; arkama bakmamalıyım; seni geride sessiz sessiz aglarken görmemeliyim. gözlerinle veda et bana, hiçbirşey söyleme; gitmeliyim diyorum sana, gitmeliyim anla... gitmeliyim diyorum sana, gitmeliyim içimdeki seni öldüremesemde batsada yüreğime o ok gibi kirpiklerin yitirsemde seninle beraber kendimi gitmeliyim diyorum sana, gitmeliyim anla... gitmeliyim diyorum sana; gitmeliyim; ama bilki yalnız gitmiyorum. artık bende bir sen varsın onu da götürüyorum yanımda. giderken sana da birşey bırakıyorum beni hatırlaman için; zavallı, aciz ve hasta birşeyi; yüreğimi sana bırakıyorum; gitmeliyim diyorum sana; gitmeliyim sevdiğini söyle bana söyleki kalayım... Gönül Yiğit |
Amansız bir deprem kopar Yıkılır kalırsın bir dağ olsan da Hele bir sevdiğin terketsin de gör Bu koca dünyayı yakasın gelir Eski resimleri yırtasın gelir Bütün aynaları kırasın gelir Sırtına bir hançer vurulsun da gör... MEHMET ÖZDENİZ |
1. Bir sadrazam ölmüş; faytonu yokuş aşağı Sirkeci'ye götürülüyor eller üzerinde. Kara bir gemiyle Eyüp Sultan'a gömülecektir. 2. Yerine atanan bir istimbot da rıhtıma yanaşmış sarı şeritli ak. Yukarı hükümete iktidara çıkıyor. 3. İki alay karşılarış yolun ortasında. Bir gelgit. Ağır ve sert bakarlar birbirlerine durmak eylemi. (Çok Eski Adıyladır) Ece Ayhan |
Gidelim Sen nazlı cananım, ben senin delin Tut elimden, sevgiliye gidelim Kırılmış kanadım, tutmuyor elim Tut elimden, sevgiliye gidelim Bu dünya sevgiyi yaşamak için Sevmek sevilmek var, yalnızlık niçin Güzellik, çirkinlik insanlar için Tut elimden, sevgiliye gidelim Gel nazlı çiçeğim, dinle deliyi Boşver, bırak yağsın yağmur doluyu Elinden içerim, sen ver ağuyu Tut elimden, sevgiliye gidelim. Engin Tunca |
Ne esnaf ne tüccar ne efendi Senin kadar değil düşünceli Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Sevmesi sana mahsustur Yüreğin hükmedince, Boynun damarları kabararak Türkü söylersin söyleyince, En iyi sen gülersin, Ölürsün öl deyince, Sana mahsus çalışmak. Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Cahit Külebi |
Ağla Diyorsun Bana ey yürekli değişen kesinlik bencil bir kinin erdeminde boğulan karınca -ağla diyorsun bana senin ülkende gözlerim kaldı inatla suladım yüreğimi sıradan bekleyişler ve kederli hıçkırıklar yarattım sana körpe sevinçler veren ıslak ve karanlık sokaklardan -ağla diyorsun bana gözyaşları aşkın kanıtı mı? Metin Güven |
Beklemenin hain sırıtmasından sıkılıp, Derdimi anlatmaya kız kulesine oturmaya gittim. Her zamanki misafirperverliği yerinde; Bir çay, bir sigara… Ardından rüzgar geldi.. O da dertli; Nefesi boşa harcanan aşkların Anlamlı sözlerini almış getirmiş.. Sağ olsun eli hiç boş gelmez. Denizin bir iki köpüğüyle Sohbetimiz tam bir efsane… Müsadenizle dedim, Yalnızlığımın karnı acıktı, Gitmeliyim eve… En kalabalıklarda yalnız olmak Sıkar canını… Şarkılarda tutuklu kaldım ardından. Sol anahtarımın bir yedeğini bıraktığım Tüm aşklarımın kapısını çaldım. Hiç biri açmadı.. Evlerinden; Çaresizliğime atılan kahkahalar geldi, Terslemedim, güldüm geçtim. Yanağıma atılan her tokatta öbür yanağımı gösteremek Maalesef adetim…! Bir tutamlık nefesimle, Sitemim yarım kalırdı Bari bırakında Bende bir o kalsın dedim…! ZİYA ERBAŞ |
sana kal demeyeceğim kalbim kan ağlasa da sana yinede kal demeyeceğim sen bir göçmen kuşu gibi zamani geldi gitmem lazım diyorsun bir yerde uzun süre kalamam nefes almak için özgür olmam lazım kendi ayaklarımın üzerinde durup bastığım toprağı hissetmem lazım diyorsun ya sana kal demeyeceğim kalbim cam kırıklarıyla dolu ama yinede sana kal demeyeceğim gitmeyi isteyen sensin üstelik arkana bile bakmadan gecenin karanlığında sessizce giden,sensin belki birgün yeniden dönersin kimbilir belki birgün.... dön bir arkana bak kalbim kan ağlıyor dön bir arkana bak kalbim gitme kal diyor sessizliğim bir çığlık gibi yeri göğü inletiyor duymuyor musun duymuyor mu kalbin tüm hücrelerim kal diye haykırıyor dön bir arkana bak ama yinede sana gitme kal demeyeciğim seni yolundan döndürmeyeceğim gitmeyi sen istedin sensizlik içimi yaksa da sana gitme,kal demeyeceğim ister inat de,ister gurur ama yinede sana........ gitme işiğimi söndürme gitme sensizlik yanlızlıktan bile kötü gitme kal....... |
Tek bir söz bile söyleyemedim, ağzımı açtım ama sesim çıkmadı... çıkamadı belki de... belleğimi zorladım –gitme-den başka bir kelime gelmedi aklıma... niye diye sorsa verecek cevabım yoktu... alıştım sana bile diyemezdim ki daha alışmamıştım bile kendime... kendi yaşadıklarıma duygularıma yaptıklarıma bile her saniye şaşıran ben bir başkasına alıştım sana diyemezdim... demedim de... gitti... baktım arkasından... uzun uzun... hiç birşey hissetmediğimi anladığım an hüzünlendim... kızdım kendime... her zaman söyleyecek çok şey bulan ben tek kelime bulamıyordum... avuttum mu kendimi böylesi daha iyi diye gerçekten de böylesi daha mı iyiydi bilmiyorum... sanırım bilemeyeceğimde... insan yalnız ve kendine dönük bir hayvan mıydı gerçekten... kaybettiklerinde birlikteliğine mi yoksa kendine mi üzülüyordu... daha fazla birlikte paylaşım yaşayamadığı için mi yoksa bir süre yalnız kalacağı için mi panik yaşıyordu... kalınca bir başına aklına güzel anıların gelmesi ve eğer yalnızlık uzun sürerse kötü günlerin azalıp geçmişin sanki bir peri masalına dönüşü bir aldanma mıydı? asla olmayacağını bile bile özlemek eskiyi, güzel bir filmmiş gibi bahsetmek yenisini bulamamanın bir sonucu mudur yoksa o kadar değerlimiydi yaşananlar gerçekten... bunu bir gerçek varsaydığım da artıyor zaman zaman o gün tek kelime bile söyleyememenin verdiği tuhaf sızı... şimdi düşündüğümde söyleyecek çok şeyim var... ...gitme... ...çünkü... ...seni seviyorum... ...belki kendime alışamadım ama sana alıştım... ...gitme... ...ve beni mahrum bırakma gülüşünden... ...gitme... ...kendinden röfleli saçlarından... ...güzel ellerinden ve onları şekillendirme biçiminden... ...gitme... ...kulaklarım sesini özlemesin... ...gözlerim aramasın her yerde siluetini... ...gitme... ...benzer birini gördüğümde titremesin dizlerim durduk yerde... ...gitme... ...aşktandır hırçınlığım... ...gitme... ...tenim tenini özlemesin... ...gitme... ...yarım kalır her şey inan bana... ...konuşacak, yapacak çok şeyimiz sevişecek çok zamanımız var daha... ...gitme... ...ne olur... ...gitme... ...beni sensiz bırakma... ...diyemedim... ...gitti... NECİP FAZIL |
Sorsam Anlatirmisin? Mutluluk nedir diye sorsam, bana anlatir misin? Ben sensiz hic mutlu olmadim, o duyguyu hic tatmadim Sen, bensiz mutlu olursun sanmistin Simdi soruyorum sana, mutlu musun? Sevilmek nesil birsey, diye sorsam, tarif eder misin? Benim sevgim az gelmisti sana Seni cok seven birini bulmustun zamaninda Simdi soruyorum sana, seviliyor musun? Güzel olmanin anlamini anlatir misin bana? Beni begenmeyip, bakmistin bir baskasina Önemli olan ic güzelligi, bunu ögretmediler mi sana? Güzel dedigin o insan anliyor mu seni, soruyorum sana? Terkedilmek nedir, bunu anlatiyim mi sana, Bilmem ki, simdi sana nasil soyyleyeyim bunu? Icindeki tüm temiz duygularin öldügü an Bir eski mendil gibi atildigin zaman Arkasina dönüp, gözyaslarina bakmayan Birini seversen, anlarsin terkedilmenin ne oldugunu... |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık