![]() |
BİR RÜYAYMIŞ YAŞADIKLARIMIZ Aşk, Tası tarağı toplayıp, gitmiş yüreğimizden. Birbirimize inançlarımız, Heyecanlarımız, Gün geçtikçe kaybolmakta... Uzaklaştık birbirimizden... Şimdi, Yeniden başlamak. Eski günlere yenibaştan dönmek, Boşuna... Kırılan bir cam bardağını Ne kadar eski haline getirebilirsin? Saksıdaki bir çiçek, Dayanabilir mi, Uzun zaman susuzluğa ? İçimizdek ateş sönmüşken, Nasıl yanar bir daha? Gel, Unutalım bütün olanları... İçimiz titremeden, İçimiz sızlamadan, İçimiz yanmadan, Kahrolmadan.. Acıları geçmişe bırakalım. Unutalım bütün olanları... Düşün ki, Ben seni öyle, ölesiye sevmedim. O, Altı dokuzluk vesikalık resmini Kara kalem portreni çizmek için istedim. Ya da, Unutmuşum, Cebimde kalmış.. Şimdiki bu kör kütük sarhoşluğuma bakma sen.. Önemseme.. Aldırış bile etme.. Nedenini sorma sakın.. Ben seni tanımadan önce de Böyle çok içerdim. Tut ki, Fuar kapısında, Her iş çıkışlarında, Seni beklemedim. Kim bilir ? Belki sevgi otobüsleri gelecekti o durağa Binip gidecektim. Bir daha dönmeyecektim geriye ? Düşün ki, Dilimizden düşürmediğimiz şarkımızı Kucağında dinlerken.. Ben ağlamadım... Gözlerime toz kaçtı, Delicesine esen imbat rüzgarlarından... Sen beni hiç çağırmadın Şimşekler çakan, Korktuğun karanlık gecelerine Ve O gecelerde Bir bebek gibi sarılmadın bana.. Ellerimi sıkı sıkı tutmadın..... Kısa ayrılıklar sonrası Binbir özlemlerle, Hasretlerle yüklüyken... Ben, Elimde çiçeklerle Sana hiç gelmedim. Doyasıya öpmedim dudaklarından. Çıldırasıya sevişmedik sabahlara kadar. Hem de hiç... Bütün yaşadıklarımız Bütün olanlar.. Bir yıldız kümesiydi.. Gök yüzünden kayan.. Bir rüyaydı Onca yaşadıklarımız... Çoktan sabah oldu Uyan. NECDET GÖKNİL |
Garnitür yaşamlar zor algılamalarım uzanmaz garnitürden yaşadığımız için hepimizi yüreğim zor içine almaz ... düşününce anlıyorum düşlerimi ve her ne şekilde olurlarsa olsunlar günlük söylemlerden şu anlamsız söylevlerden kaçarak ölümüm gibi seviyorum hepimizi ... bir noktadan sonra sana bağlılığımı yadsısamda gerçeklerin sihirli renkleri dikiliyorlar karşıma zor...ama...yine de sen de gir içeri belki konuşuruz vardır hepimizin nasıl olsa konuşulacak bulutsu gizemleri ... işin garibi tam anlatamasamda şu garnitürlerden meydana gelişimizi ve süslü püslü yer yüzünün törenle ve özenle donatılmış masalarında zor badem gözlerinin içinde arasamda bulamam hepimizi bulamam yakınlaştığımızın sevinçli belirtilerini Necmi Dayan |
Herkesin SiirLeri... Senin Haberin yok...<3 Birtanem,ağLıyorum yine, Beni duyuyormusun? Duysan yanımda oLurdun, Senin Haberin yok... Her gece ağLıyorum! Keşke yanımda oLsan, GözyaşLarımı siLip, SaçLarımı okşasan! Bu araLar sana çok ihtiyacım var... Birtanem,ağLıyorum yine, Beni duyuyormusun? Duysan yanımda oLurdun, Senin Haberin yok... Her gece arıyor GözLerim Seni, Soruyorum KaLbime, Beni Seviyormu Beni? Ben Seni Seviyorum... Birtanem,ağLıyorum yine, Beni duyuyormusun? Duysan yanımda oLurdun, Senin Haberin yok... Hayatta sadece Sen varsın benim için! Bu gerçeği biLiyorum,biLdiğim için yaşıyorum... Birtanem,ağLıyorum yine, Beni duyuyormusun? Duysan yanımda oLurdun, Senin hiçbir şeyden Haberin yok...!!! HüLya.B :)(K) |
Sen Bazen kaçmak istiyorum bu şehirden Ne yana dönsem sen, kimi görsem sen.. Olmuyor işte, yoksan yaşanmıyor birtanem.. Gitmek bahane, ben olmuşum ''SEN'' Şimdi bilmem o güzel gözlerinde kimin gözleri.. O beyaz, zarif ellerinde kimin elleri.. Benim gönlümde esiyor hasret yelleri.. Ne çare bilmezsin sevdiğim, içimdeki özlemi. O tatlı gözlerine bakmaya korkuyorum; Bakarsam gözlerim gözlerine kilitlenir biliyorum, Seni, sensiz yaşıyorum, her gün dua ediyorum.. Bir gün seversin diye ümitle bekliyorum.. Damla_Tanesi |
Haktın Haktın Gözlerimden yaş değil, Sen aktın. Sen bana yar, Ayrılık değil, anamın, Ak sütü gibi haktın. Meçhul sevgiliye___________ ? 16-02-2009-Pazar Tuğrul Ahmet Pekel |
Özledim seni kadınım Özledim seni kadınım Özledim vesselam, özledim seni kadınım. Özledim öpemediğim dudaklarını, Özledim okşayamadığım tenini, Özledim sevgi ile bakan, Özledim bal tadında bal rengi gözlerini. Özledim bir tanem. Özledim kadınım seni. Yeter artık beklettiğin. Sabır taşının, Tükendiği yerdeyim. Sevda Çiçeğim’e_________________ Bir ben, bir sen, birde aşkımız. 10-05-2008-Cumartesi Tuğrul Ahmet Pekel |
Bir HayaLdi...<3 Akşam oLdu,Karardı Hava, yine! GözLerimi kapattım uyumaya çaLışıyorum Sessizce... SabırsızLıkLa bekLiyorum, Sabah oLsun,Güneş doğsun, BüyükLer işe,CocukLar okuLa, Koşsun... Evet,Sabah oLdu, Güneş doğdu! Cıktım evden,bekLiyorum Seni, Oturduğun Binanın önünde, Beraber okuLa gideriz diye... Sonunda geLdin, "Günaydın" deyip,ELini verdin! Tuttum eLini,sıcacık! Yürüdük okuLa,Bizi görenLer dedi, "Vaay iki Aşık"... Cok utandım,yavaşca o sıcacık, eLini bıraktım! SarıLdık birbirimize,böyLe çabuk geçiyor, Zaman, Seni düşündükce... Sen kendi Sınıfına,Ben kendi Sınıfıma, Yani tüm yaşananLar,güzeL bir HayaLdi yaLnızca...!!! HüLya.B:)(F) |
Bir elif miktarı sesizliğin Ebedi sükunet gibidir bana Reçetesidir varlığın Neşterle kazınmış zamana Ahuzar olur dururum Özlemin içimi yaktığında Zevk verir bana Deryalarda düşünmek seni Emsalin yoktur Mecnun'un Leyla'sı gibi İstimlak etmişsin artık Ruhumun yok senden başka sahibi. Erdem Karasu(Bi nöbet hatırası) 07 Kasım 2007 |
Dairlerde içimizde kanserli hücreler gibi sinsi sinsi çoğalıyorsun yıkımcı pazarlarında geri dönüşümsüz harac mezat parça parça insanlığımızı satıyorsun oysa biliyorsun sana gülmeyecek güneşler rengarenk eteklerini toplayacak içinden çekilecekler o çok sevdiğin menekşeler dokunmadan omuzlarına bir akşam üstü sana vedasız çekip gidecekler bomboş kalacaksın kazı kazanlar gibi üçü bir arada olmayacaksın kaçıracaksın tüm buluşmalarını beklediğin beni bulamayacaksın dolunaylı gecelerde kıpkızıl mezar taşlarımızda ölümcül kokacaksın avuçlarında arınmamış pamuk kozaları zehirli kaktüs meyvaları kalbini şeytanlara sunacaksın necmi dayan |
Sevgilimi ayrılığın kollarına bıraktım Sevgilimi ayrılığın kollarına bıraktım Ayrıldığımız kapının eşiği aşkınla doluydu Tanrı büyüktür nasılsa kavuşacağız Kavuşacağımız yerde ayrıldık bunu bil .....şimdilik Senden ayrıldım çünkü bana uygun gördüler .....bu ayrılığı .....................yukarda ki şiir El Mütenebbi- Çeviren: Metin Fındıkçı- Cumhuruyet Gazetesi Kitap Ekinden Şiir Atlası_ Cevat Çapan... ... hiç biri öldüğümden emin değildi aşkım hatta kendim bile mücadelenin ortasında yaşadığın şehrin göbeğinde hatta sen bile dalgaların kıyısında gülümserken kayıp giden senden uzaklaşan gözlerime hiç birinin aşkım hiç birinin emin değildim yaşadığından rüzgâr esiyordu üzerime serilmiş naylon bezimi uçuruyordu üşüyordum duyuyordum cesedimin çığlıklarını ve şehrin delileri koşuyorlardı ve şehrin ıslak kumsallarına isimlerimizi aşkım ışıklar içinde neşeyle kazıyorlardı görüyordum aşkım onları görüyordum tırnaklarıyla tutunuyorlardı alçakların saçlarına sımsıkı düşünüyorlardı yaslı analar düşünüyorlardı ölen çocuklarını öç istiyorlardı yürekleri bulutlar gibi sızlar her nedense susuyorlardı o çok bilmiş bilgili karanlıklar bu saatten sonra kime ne anlatacağım aşkım kime ne yüreğim çöl kumları içindeyken cesedim bile bıkmış namertlerden cesedimi bile alıp gitmişim piçlerin döneklerin kanlı pençelerinden necmi dayan |
| Saat: 13:15 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık