![]() |
Yalnizlik Neden gulmesin gul gibi yuzler; Nicin aglasin o guzel gozler; Niye sevgiye sevimsiz sozler, Soylenir diye sasar aglarim. Su gordugumuz reng-a-reng cicek, Sevdali bulbul, ari, kelebek, Yek digerini birakip gidecek: Vefasizliga bakar aglarim. Solmasin dersin sunbulum, gulum; Yarin elinden alacak olum; Butun dunyayi inletse unum; Caresizlikten cosar aglarim. Nes'e gizlenir, coker bir melal; Her vucud, her sey mahkum-i zeval; Son nefese kadar tukenmez cidal. Tukenmez derdim sayar aglarim |
Birden rüzgar hayat gibi esince Karanlıklar ağır ağır gerindi Denizdeki içli hayat bu gece Sonu gelmez ölümden de derindi Bu ilahi büyüklüğün nefesi Doldurmuştu nihayetsiz boşluğu Andırırdı hayattaki son sesi Dalgaların sahildeki soluğu Nazım Hikmet |
Her günüme Bir yudumluk seni istiyorum Bir yudum Doyumluk değil Tadımlık dır yudum. Seni, Deniz deniz içmek isterdim oysa Sonra, Yine doyumsuzluğunu hissederdim arzularımda Bir yudumluk seni istiyorum diyorsam Merhamet et beni anla. Bazen,Ses ol gel diyorum Bazen,Bir bakış Bir yudumluk diyorum ya.. Unutma.. Sarman zor Kalman imkansızsa durma Ama beni Tamamen de sensiz bırakma. Öyle alıştım ki sana mutluluğum Tutku de tiryakilik de sevda de Ne dersen de adına Bir yudumluk gel Gel de bana İster gündüzüme iste akşamıma Doyumluk değil Tadımlık bir tat ver bana Oysa ,deniz deniz içmek isterdim seni İmkan olsa.. Nevin Kurular |
AKLIMA SENDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR Kelimeler eskiyor neyi ne zaman söylesem, hepsi sensin aklıma senden başka bir şey gelmiyor, desem ki gurbetteyim türküler uzun,gurbet sensin türküler sen, desem ki yalnızım dağlarda, günler bitmiyor,yalnızlık sen, dağlar sen,günler sensiz. Aklıma senden başka bir şey gelmiyor. Aklım sende,sen yüreğimde, yüreğim temaşada gözlerini, gözlerin üzüm bağlarında temmuz ayında bağbozumuna zaman var. Gözyaşlarımı topluyorum şimdi,üzümler toplanırken şaraba katacağım,en tatlı şaraba senin adını koyacağım ve sarhoş olacağım içmeden bir yudum. Ben böyle bir sevdayı binlerce yıl önce bir kitapta okumuştum,lakin unutmuştum,yaşarken aklıma geldi,oysa yaşanılması mümükünsüz bir masal demiştim okurken o destanı,yaşamayan bilemez bu yaşananı,aklıma senden başka bir şey gelmiyor. Güzellik için sözler arıyorum,aklıma senden başka bir şey gelmiyor,konuşılacak konular şurdan burdan geçmiş ve gelecekten,aklıma senden başka bir şey gelmiyor. Şiir yazmak için oturuyorum,içimde coşkular taşıyor, kağıtlara dökeceğim dıygularımı kalemim hazır yazacağım ne yazacağım, aklıma senden başka bir şey gelmiyor. Bayram yaklaşıyor şehir cıvıl cıvıl, kalabalıklar sevinçli,hediyeler alacağım bu bayram sevdalarımı giydireceğim, aklımda kalanlara kartlar göndereceğim aklıma senden başka kimse gelmiyor. Bir şarkı dinlerken hayal kuruyorum,sigaramı çekiyorum derinden,gözlerim dalıyor,ufukta gün batıyor,biriyle gidip konuşsam diyorum aklıma senden başka kimse gelmiyor. Canım sıkıldığında,efkar bastığında beni,yapayalnız yürümek istemiyorum,birini arıyorum yanımda, aklıma senden başka kimse gelmiyor. Ve yüreğinde papatyalar açan kız yaşamamın sebebini arıyorum aklıma senden başka bir şey gelmiyor. ....................................... Oğuzkan Bölükbaşı |
Affet Göz kaptırdığım renkten,kulak verdiğim sesten, Affet senden habersiz aldığım her nefesten... (1980) Necip Fazıl Kısakürek |
Genç çağdayım, kendimi bir dikenli yolda buldum; Hıçkırıklar işittim, gül ve bülbül bağlarından. Felaketler topladım, Anadolu dağlarından; Uzun sazlı Aşıklar diyarında şair oldum. Ezgi koydum, ahlarla, figanlarla Türk şi'rine, Öz dilimde haykırdım, "ey milletim, uyan!" diye; Viran yurdun dolaştım, bir şehrinden bir şehrine; Saç ve sakal ağarttım ben de, "Vatan, vatan!" diye. Mehmet Emin Yurdakul |
Yalnızlık Neden nefret ediyorsunuz benden Ne yaptım size Oysa yüzüme gülüyordunuz Beni sevdiğinizi söylüyordunuz Beraber geziyor, Sohbet ediyor Eğleniyorduk Ne yazık ki her şeyin yalan olduğunu Benin kandırıp Yanımda sahte yüzlerinizle dolaştığınızı Bana zor tahammül ettiğinizi Öldüğümde anladım Öldüğümde cenazemin yalnız Ruhumun ağlamaklı oluşundan Anladım gerçekleri Soğuk toprağa girerken Yoktunuz Yalnızdım Oysa yaşarken de yalnızmışım Dostlarım dediklerim için Sıkıntıdan başka bir şey değilmişim Şimdi göçerken bu dünyadan Ebediyete doğru yola çıkarken Hüzünle bakıyorum Geçmişime Yaşanmış anılarıma Ve insanlara güvenmemem gerektiğini Her şey için geç kalmışken anlıyorum Yazarı bilinmiyor |
Sevdim çok sevdim Tanıdım aşkın en saf halini Kokladım gecelerce Bıraktığın eşyayı boş evi Aşka küsmüş bir beden ve bir yürek varken bende.. Nerden tanımıştım ki seni yüreğime girdin içime öylece usul usul değildi gelişin birden bire anidendi.. Neye uğradığımı şaşırmış yüreğim, teslim olmuştu ellerine.. Belki farkındaydın bütün bunların ve beklide bilerek isteyerek yapmıştın.. neden diye sorma dedin bana, neden arama dedin.. Sustum, sustu yüreğim, sustu dilim ... Nasıl geçirdik günleri hatırlar mısın biran bile olsa… bir an düşündün mü ardında bıraktığın bu yüreğiii… Bir gidiyorum dıyemeden gittin.. ardından bana kalansa boş bir ev ve çalan zilelre inat açılmayan bir demir kapı ve önünde hıçkırıklara boğularak tekmeler atan bennn… Uzanamadı elim telefona Defalarca gidip geldi Yenik düştüm kendime Göre göre Aramadım mı seni? Aradım da açtın mı sanki… Her telefon açışımda karşımda o soğuk bu zgibi ses bana “aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor, Mobil telefon kapalı yada kapsama alanı dışında” dedi.. gidiyordun.. yoldaydın ve telefonunu kapatmıştın.. Açılmadı mı o telefon; açıldı ama gidiyorum kelimesi gibi bir telefon bile çoktu bana değil mi?...Bildiğim halde gittiğini belki dedim belki gitmemiştir.. Belki gitmemiştir.. Küçük düşmekse yaptığım, gurursuzluksa ben senin için hiç gururumu öne sürmedim kii. Varsın olsun; gurursuz olayım, varsın olsun küçük düşeyim.. Kendime yenik düştükten sonra.. Gurur sandığım aslında Ümitsizliğimdi Anladım temelli gittiğini Haklıydın üstelik Suç benimdi Ümitsizliğim olmadı benim hiç senin söylediklerinle yeşeriyordu üstelik ümitlerim.. Sen bir yer açacaktın, ben orda çalışacaktım, değil mi? Yada başka bir şehirde bir ev tutacaktık, bahçeli üstelik. Bahçesinde bir şeyler yetiştirecektik.. Beraberce…. Ama gittin, gidişini bilmeden gittin. Suçlu muydum , suçsuz mu? Haklı mıydım, haksız mı? Sevdim ama sevildim mi? Bilmiyorum… Beni senin bütün bilinmezliklerinle bıraktın ve gittin.. Temelli miydi gidişin.. evet sanırım öyleydi değil mi? Yine kendim sorup kendim cevaplıyorum, her zaman olduğu gibi değil mi? Sana soru sorulmaz, sen sorarsın.. Senden bir şey beklenmez, sen beklersin…. Sen üzülme gülüm incinme Canımın içi iki gözüm sakın küsme Bana hediye bırak bütün kederleri Ben ağlarım ikimizin yerine Canımın İçi derdin yaa. Artık nefret ettim bu kelimeden.. Sen söylemiyorsun çünkü.. Sensiz bütün kelimeler lanetli dilimde.. nefesimde sende kitli.. bir oksijen tüpüne bağlı sanki hayatım.. biterse bende biterim.. ne çok büyütmüşüm içimdeki sevgiyi sana rağmen bilmiyorum.. dedim yaa artık ben susuyorum, gözlerim anlatsın sana herşeyiii.. Ben sustum ama onlar dinmiyor ki, ah bir yapa bilsem bir yapabilsem.. neler yaparım bende bilmiyorum.. Bildiğim tek şey ben her gece sana ağlıyorummm… Ama sen sakın ağlama Canımın İçi, Nazar Boncuğum Sakın Ağlama.. Hep Gül ve Hep Mutlu Ol.. Ben aldım bütün kederlerini, unutma onları burada bana bıraktığını.. Bilirsin aslında adaletsizliğini İstemezsin hani sen de bittiğini Ama kendinden yanadır ya hep yürek Feda edip aşkı korur ya kendini Herkesi susturdum senle ilgili konuşamıyorlar.. Hoş zaten Kim biliyor ki? Herkezden saklı yaşadığım sevdam, kimselere anlatamadığım özlemim, sebebini bilmediğim ayrılığım. Bir gün dinecek özlemim, bir gün bitecek hasretim bunu biliyorum. Ya aşkımı anlayacaksın yada yine kendini haklı çıkaracaksın.. Ama bir gün dinecek özlemim biliyorum.. Ya hayatta… Ya toprakta… İşte Sen O zaman inanacaksın aşkıma ve bana... |
Seni düşündüm Bu gün seni düsünüp, daldim yine derine Hüzün tahtini kurdu, mutlulugun yerine Yillar geçti pespese, senden hâlâ haber yok Beyhûde, rastlanmiyor, nedense benzerine... Unutmak kolay olsa, bunu her kes yapardi Avunmak çâre ise, gönül bir pay kapardi Silinmez izler mevcûd, yüregime naksolmus Öyle olmamis olsa, belki çoktan kopardi... Raftan aldim usulca, albümü karistirdim Hayâlinin ardindan, düsümü yaristirdim Çatmissin kaslarini, içli, küskün bakislar Yine senden habersiz, kalpleri baristirdim... Mor menekse elinde, ilk sayfada ki resmin Onun hemen üstünde, yaldizli yazan ismin Hâtirâlar vuruyor, çekemiyorum artik Kim bilir nerelerde, özlettirdigin cismin?.. Son yazdigin mektubu, tuttum, aldim elime Okumayi istedim, ondan bir kaç kelime Olmadi, yapamadim, yutkundum da yutkundum Prangalar vuruldu, sanki bir an dilime... Orta sayfada bir gül, kurumus yillar önce Dayanamiyor artik, sizlatan bu dirence Hâlinden memnûn degil, mahzûn, boynu da bükük Besbelli ki aciyor, bana, benden çok bence... Ellerimin içine, koydum söyle basimi Tutamadim, koyverdim, gözlerimden yasimi Daha ne kadar sürer, yoklugunla dostlugum? Kendimi unutturdun, adim sabir tasi mi? Veremedigim yüksük, son sayfada duruyor Sanki o da kederli, sâhibini soruyor Hiçkiriklarim artip, yigiliyorum yere Tasan gözpinarlarim, zannetme ki kuruyor!.. Kanepeye yaslanip, hüngür-hüngür agladim Erkekler aglamazmis, seller gibi çagladim Verem olurcasina, cigerimi dagladim Yoklugunda varligin, zâten tek avundugum Bir gün dönersin diye, yine ümid bagladim... 02.10.2000 Landsberg 03:50 M. Engin Karatay |
Sancı Handiyse kuşlar uçacak ellerimden Bakışlarının içerilerine doğru Gözlerimden dudaklarımdan yenidenBaşlar uğuldamaya bir erkek yavru Estikçe yücelir bozkır ortasında Bulutların limanlarına sokulur. Öfkelerin aydınlattığı sularda yelkenlerine kelepçeler vurulur Saplandıkça dikenli düşler geceme Gündüzler dayanmaz kızır gerilime Işır kirpiklerimde ozan utancı Bir çıkmaz sokaktayım gel bini çıkar Tütün bas gözlerime gözlerim kanar Pıhtılaşır beynimde yavuz bir sancı Teoman Aktürel |
| Saat: 13:22 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık