MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Elektrik devresi nedir, nasıl yapılır? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/224070-elektrik-devresi-nedir-nasil-yapilir.html)

Misafir 15 Şubat 2010 20:52

elektirik devresi nasıl olur

Misafir 16 Şubat 2010 00:11

Ya heryerde aradım yok bari size sorayım dedim..2 anahtarlı elektrik devresi nasıl yapılır ? kendim yapmaya çalıştım ama ışık vermedi ampul..devrede tek ampul 2 anahtar 1 pil olucak ( kabloları söylememe gerek yok sanırım ) :D şimdiden teşekkürler...

Misafir 16 Şubat 2010 17:56

Alıntı:

Ziyaretçi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1295284)
Ya arkadaşlar ben tahtanın üstüne basit elektrik devresi yapıcam ödevim var ama nasıl yapılacağını bilmiyorum hangi aletler gerekiyor neler gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

ya benim bildiğim malzemeler bağlantı kablosu,pil,duy,pil yatağı, anahtar v.s

Misafir 17 Şubat 2010 17:48

ya arkadaşlar pille yapılan basit elektrik devresinin nasıl yağıldığını söyler misiniz?

Misafir 17 Şubat 2010 18:13

ilk olarak ampulu duya geçirin sonra duyun arasından kabloları geçirin anahtarda iki kablo birleşecek anahtara basınca basit elektrik devresi yapmış olursunuz

nötrino 17 Şubat 2010 18:49

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1696379)
Ya heryerde aradım yok bari size sorayım dedim..2 anahtarlı elektrik devresi nasıl yapılır ? kendim yapmaya çalıştım ama ışık vermedi ampul..devrede tek ampul 2 anahtar 1 pil olucak ( kabloları söylememe gerek yok sanırım ) :D şimdiden teşekkürler...

Elektrik devresinde,anahtarın görevi akımı kontrol etmesidir(açma-kapama ve akım geçisi).Basit bir elektrik devresinde anahtar sayısının birden fazla olması ampulün parlaklığını değiştirmiyordur.Ama ampulün yanması için mutlaka anahtarın kabloya temas etmesi gerekir yani devrenin tamamlanması gerekir.
Devrenin Yapılışı
-Elektrik devresindeki anahtarlarda bir giriş bir de çıkış olmak üzere iki bağlantı ucu vardır.Giriş ucuna faz iletkeni bağlanır. çıkış ucu ise kumanda edilecek olan lamba ya da lambalara bağlanır.
- Devre kurulduktan sonra,pil yatağına(pil kutusu)pil yerleştirilerek,ampulün yanıp yanmadığı kontrol edilir.Anahtar açıkken devreden akım geçmez ampul yanmaz.Anahtar kapatılınca devreden akım geçmeye başlar ve ampul yanar.
-Anahtarı etkisiz hale getirip, pil ve ampulü iki bağlantı kablosu ile birbirine bağladığımızda ampul sürekli yanacaktır.Burda anahtar devre dışı bırakıldığı için,anahtarın devrede akımı kontrol eden bir araç(açma-kapama ve akım geçisi) olduğu anlaşılmış olur.
-Seri ve Paralel bağlı elektrik devrelerinde de aynı yöntem uygulanır.

Misafir 17 Şubat 2010 18:54

[QUOTE]elektrik devresi nasil yapilir nolur verin

Misafir 17 Şubat 2010 20:43

elektirik devresi için gerekenler sunlar canımiki adet ampul(2,2 v)2 adet duy iki adet pil(1,5 v)2 adet bil yatagı anehtar baglantı kablloları umarım yardımcı olabilmişimdir.:)

Misafir 19 Şubat 2010 18:23

ELEKTRİK DEVRESİ NEDİR demiyom BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ NASIL YAPILIR diyom performans ödevim nolur yardım edin

Misafir 20 Şubat 2010 14:31

ya elektirik devresi nasıl yapılır

Saat: 14:17

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık