![]() |
elektirik devresi nasıl olur |
Ya heryerde aradım yok bari size sorayım dedim..2 anahtarlı elektrik devresi nasıl yapılır ? kendim yapmaya çalıştım ama ışık vermedi ampul..devrede tek ampul 2 anahtar 1 pil olucak ( kabloları söylememe gerek yok sanırım ) :D şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
|
ya arkadaşlar pille yapılan basit elektrik devresinin nasıl yağıldığını söyler misiniz? |
ilk olarak ampulu duya geçirin sonra duyun arasından kabloları geçirin anahtarda iki kablo birleşecek anahtara basınca basit elektrik devresi yapmış olursunuz |
Alıntı:
Devrenin Yapılışı -Elektrik devresindeki anahtarlarda bir giriş bir de çıkış olmak üzere iki bağlantı ucu vardır.Giriş ucuna faz iletkeni bağlanır. çıkış ucu ise kumanda edilecek olan lamba ya da lambalara bağlanır. - Devre kurulduktan sonra,pil yatağına(pil kutusu)pil yerleştirilerek,ampulün yanıp yanmadığı kontrol edilir.Anahtar açıkken devreden akım geçmez ampul yanmaz.Anahtar kapatılınca devreden akım geçmeye başlar ve ampul yanar. -Anahtarı etkisiz hale getirip, pil ve ampulü iki bağlantı kablosu ile birbirine bağladığımızda ampul sürekli yanacaktır.Burda anahtar devre dışı bırakıldığı için,anahtarın devrede akımı kontrol eden bir araç(açma-kapama ve akım geçisi) olduğu anlaşılmış olur. -Seri ve Paralel bağlı elektrik devrelerinde de aynı yöntem uygulanır. |
[QUOTE]elektrik devresi nasil yapilir nolur verin |
elektirik devresi için gerekenler sunlar canımiki adet ampul(2,2 v)2 adet duy iki adet pil(1,5 v)2 adet bil yatagı anehtar baglantı kablloları umarım yardımcı olabilmişimdir.:) |
ELEKTRİK DEVRESİ NEDİR demiyom BASİT BİR ELEKTRİK DEVRESİ NASIL YAPILIR diyom performans ödevim nolur yardım edin |
ya elektirik devresi nasıl yapılır |
| Saat: 14:17 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık