MsXLabs
Sayfa 8 / 13

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Spor (https://www.msxlabs.org/forum/spor/)
-   -   Galatasaray Spor Kulübü Kuruluş Tarihi (https://www.msxlabs.org/forum/spor/262-galatasaray-spor-kulubu-kurulus-tarihi.html)

Kral_Aslan 9 Ekim 2007 16:08

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ro_Sevinc_GS020.jpg

İşte G.Saray'ın fikstürü

UEFA Kupası'nda H Grubu'na düşen Galatasaray'ın maç programı da belli oldu. 25 Ekim'de başlayacak maçlar, 20 Aralık'ta sona erecek. İlk maçı deplasmanda oynayacak Sarı kırmızılılar, kapanışı Ali Sami Yen'de yapacak.

İşte fikstür
25 Ekim 2007 Bordeaux - Galatasaray
8 Kasım 2007 Galatasaray - Helsingborg
29 Kasim 2007 Panionios - Galatasaray
5-6 Aralık 2007 Maç Yok
20 Aralık 2007 Galatasaray - Austria Wien

Kral_Aslan 10 Ekim 2007 10:47

1 ek
Rakiplerimizi Tanıyalım

Alıntıdaki Ek 11841

FC Girondins de Bordeaux
UEFA Kupası’nda H Grubundaki rakibimiz Bordeaux ile geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer almış, İstanbul’da 0-0 biten maçın ardından Bordeaux’da oynanan karşılaşma evsahibi ekibin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Laurent Blanc’ın çalıştırdığı Bordeaux’un Fransa Ligi’nde 5 şampiyonluğu bulunuyor. Son şampiyonluğunu 1998/99 sezonunda kazanan Bordeaux Fransa Kupası’nı 3 kez müzesine götürdü. Maçlarını 35 bin kapasiteli Stade Chaban Delmas’da oynayan Bordeaux 1881 yılında kuruldu.

2006-2007 sezonu: FC Girondins de Bordeaux
Fransa 1. Ligi’nde 2006-2007 sezonunda oynadığı 38 karşılaşmada 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Bordeaux 39 gol attı, 35 gol yedi. 57 puanla ligi 6. sırada tamamlayan Bordeaux, UEFA Kupası’na 1. turdan katılma hakkını elde etti.

2007-2008 sezonu: FC Girondins de Bordeaux
Bu sezon Fransa 1. Ligi’nde oynadığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Bordeaux, 13 gol attı, 9 gol yedi.

10.Hafta Bordeaux Lyon 1:3
9.Hafta Paris SG Bordeaux 0:2
8.Hafta Lille Bordeaux 1:1
7.Hafta Bordeaux Monaco 2:1
6.Hafta Metz Bordeaux 0:1
5.Hafta Bordeaux Lorient 2:2
4.Hafta St. Etienne Bordeaux 0:0
3.Hafta Bordeaux Le Mans 1:2
2.Hafta Auxerre Bordeaux 0:2
1.Hafta Bordeaux Lens 1:0

2007-2008 UEFA Kupası’nda FC Girondins de Bordeaux
Fransız ekibi, UEFA Kupası 1. turunda Finlandiya ekibi Tampere United ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 3-2 kazanan Bordeaux sahasında 1-1 berabere kaldı ve UEFA Kupası’nda gruplara katılmaya hak kazandı.

Transfer Dosyası: FC Girondins de Bordeaux
2007-2008 sezonuna Laurent Blanc yönetiminde giren Bordeaux transfer dönemini hareketli geçrdi. Rio Mavuba, Faubert, Darcheville, Laslandes gibi önemli yıldızlarını satan Fransız ekibi, O.Lyon’dan Alou Diarra, Senegalli defans oyuncusu S. Diawara ve forvet David Bellion’u kadrosuna kattı. Bordeaux, Arjantinli golcü Fernando Cavenaghi’yi de geçen sezon devre arasında Spartak Moskova’dan transfer etmişti.

Avrupa Kupaları: FC Girondins de Bordeaux
Avrupa Kupaları’nda oynadığı 142 karşılaşmada 71 galibiyet, 33 beraberlik ve 38 mağlubiyet alan Bordeaux, 206 gol atıp, 147 gol yedi. Bordeaux, UEFA Kupası’nda oynadığı 92 karşılaşmada 49 galibiyet, 17 beraberlik ve 26 mağlubiyet aldı. 139 gol attı 98 gol yedi. Bordeaux’un müzesinde Avrupa Kupası bulunmuyor.

Takım Kadrosu: FC Girondins de Bordeaux 2007-2008

Kaleci
Kévin Olimpa
Ulrich Ramé
Mathieu Valverde
Gilles Meslien

Defans
Fernando Menegazzo
Franck Jurietti
David Jemmali
Souleymane Diawara
Romain Bregerie
Florian Marange
Marc Planus
Benoît Tremoulinas
Bruno Ecuele Manga

Orta Saha
Henrique
Alou Diarra
Johan Micoud
Geraldo Mauricio Wendel
Pierre Ducasse
Matthieu Chalmé
Ted Lavie
Abdou Traore
Wielfried Moimbe

Forvet
Alejandro César Alonso
Fernando Cavenaghi
David Bellion
Edixon Perea
Jussie
Henri Saivet
Gabriel Obertan
Marouane Chamakh

FK Austria Wien
https://www.msxlabs.org/images/uefa/awien_0708_00.gif https://www.msxlabs.org/images/t.gifUEFA Kupası’nda H Grubundaki rakibimiz Austria Wien ile 1982 yılında UEFA Kupa Galipleri Kupası’nda eşleşmiş, İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Avusturya ekibi 4-2 kazanmış, rövanş karşılaşmasında ise Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.

Avusturya Ligi’nde 23 şampiyonluğu bulunan Austria Wien, 26 kez de Avusturya Kupası’nı müzesine götürdü. Avusturya ekibinin Avrupa Kupaları’ndaki en büyük başarısı ise 1978 yılında Kupa Galipleri Kupası’nda oynadığı final. Paris’de oynanan final karşılaşmasında Anderlect, Austria Wien’I 4-0 mağlup etmişti

2006-2006 sezonu: FK Austria Wien
Avusturya 1. Ligi’nde 2006-2007 sezonunda oynadığı 36 karşılaşmada 11 galibiyet,12 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Austria Wien 43 gol attı, 43 gol yedi. 45 puanla ligi 6. sırada tamamlayan Austria Wien, UEFA Kupası’na ön eleme turundan katılmaya hak kazandı.

2007-2008 sezonu: FK Austria Wien
Bu sezon Avusturya 1. Ligi’nde oynadığı 14 maçta 8 galibiyet,5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Austria Wien, 21 gol attı, 10 gol yedi ve 10 takımlı ligde liderliğini sürdürüyor.

14.Hafta Austria Wien Ried SV 2:1
13.Hafta Austria Salzburg Austria Wien 0:1
12.Hafta LASK Linz Austria Wien 1:1
11.Hafta Austria Wien Sturm Graz 1:0
10.Hafta Pasching ASKÖ Austria Wien 2:1
9.Hafta Austria Wien Pasching ASKÖ 1:0
8.Hafta Austria Wien Rheindorf Altach SC 1:0
7.Hafta Mattersburg SV Austria Wien 0:1
6.Hafta Austria Wien Tirol Innsbruck 6:1
5.Hafta Rapid Wien Austria Wien 0:0
4.Hafta Ried SV Austria Wien 0:1
3.Hafta Austria Wien Austria Salzburg 2:2
2.Hafta Austria Wien LASK Linz 1:1
1.Hafta Sturm Graz Austria Wien 2:2

2007-2008 UEFA Kupası’nda FK Austria Wien
Avusturya ekibi, UEFA Kupası 1. ön eleme turunda Çek ekibi Jablonec’i ilk maçta sahasında 4-3 mağlup etti, rövanş karşılaşmasında sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve UEFA Kupası 1.turunda Norveç ekibi Valeranga’nın rakibi oldu. İlk maçta sahasında Valeranga’yı 2-0 mağlup eden Austria Wien deplasmanda aldığı 2-2 beraberlikle gruplara katılmaya hak kazandı.

Avrupa Kupaları: FK Austria Wien
Avrupa Kupaları’nda oynadığı 180 karşılaşmada 58 galibiyet, 48 beraberlik ve 74 mağlubiyet alan Austria Wien, 247 gol atıp, 261 gol yedi. Austria Wien, UEFA Kupası’nda oynadığı 58 karşılaşmada 22 galibiyet, 16 beraberlik ve 20 mağlubiyet aldı. 89 gol attı 76 gol yedi.

Takım Kadrosu: FK Austria Wien 2007-2008

Kaleci
Saso Fodnezzi
Bartolomej Kuru
Szabolcs Safar
Udo Siebenhandl

Defans
Jacek Bąk
Johannes Ertl
Ronald Gercaliu
Christian Haselberger
Peter Jandrisevits
Marin Leovac
Michael Madl
Mario Majstorović
Christoph Pomper
Christian Ramsebner
Franz Schiemer
Joachim Standfest
Markus Suttner
Fernando Troyansky
Florian Weiss

Orta Saha
Milenko Ačimovič
Jocelyn Blanchard
Alexander Gorgon
Alexander Grünwald
Andreas Lasnik
Florian Metz
Arkadiusz Radomski
Yüksel Sariyar
Tomas Simkovic
Emin Sulimani
Štěpán Vachoušek

Forvet
Hannes Aigner
Saniel Kuljic
David Lafata
Wolfgang Mair
Rubin Okotie
Thomas Pichlmann
Thomas Salamon
Dario Tadic

Helsingborg IF
https://www.msxlabs.org/images/uefa/helsingborg_0708_00.gif https://www.msxlabs.org/images/t.gif
UEFA Kupası’nda H Grubundaki rakibimiz İsveç ekibi Helsingborg ile kez eşleştik. 1907 yılında kurulan İsveç kulübü maçlarını 16.600 kapasiteli Olympia Stadı’nda oynuyor. Helsinborg, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Heerenveen, 1. ön eleme turunda Drogheda ve 1. turda Trans’ı eleyerek UEFA Kupası gruplara katılmaya hak kazandı.

2006-2006 sezonu: Helsingborg IF
İsveç 1. Ligi’nde 2006-2007 sezonunda oynadığı 26 karşılaşmada 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Helsingborg 44 gol attı, 34 gol yedi. 42 puanla 14 takımlı ligi 4. sırada tamamlayan Helsingborg,, UEFA Kupası’na 2. ön eleme turundan katılmaya hak kazandı.

2007-2008 sezonu: Helsingborg IF
Bu sezon İsveç 1. Ligi’nde oynadığı 24 maçta 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Helsingborg, 40 gol attı, 33 gol yedi ve 14 takımlı ligde 32 puanla 8.sırada

24.Hafta: Hammarby Helsingborg 0:2
Helsingborg Trelleborg FF 1:1
Orebro SK Helsingborg 4:3
Helsingborg Brommapojkarna 1:1
Helsingborg Djurgarden IF 1:4
Elfsborg Boras IF Helsingborg 0:0
Helsingborg Kalmar FF 5:0
GAIS Gothenburg Helsingborg 0:3
Malmö FF Helsingborg 1:1
Helsingborg AIK Solna 2:3
Helsingborg IFK Göteborg 2:2
IFK Göteborg Helsingborg 0:0
Helsingborg Hammarby 4:2
Trelleborg FF Helsingborg 2:3
Helsingborg GAIS Gothenburg 1:1
Kalmar FF Helsingborg 2:0
Helsingborg Orebro SK 4:1
Brommapojkarna Helsingborg 1:1
Helsingborg Malmö FF 0:1
AIK Solna Helsingborg 0:1
Helsingborg Elfsborg Boras IF 0:1
Djurgarden IF Helsingborg 3:1
Helsingborg Gefle 3:1
1. Hafta: Halmstad BK Helsingborg 2:1

2007-2008 UEFA Kupası’nda Helsingborg IF
İsveç ekibi, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Estonya’nın Trans Narva ekibini deplasmanda 3-0 ve evinde 6-0 mağlup etti 1. ön eleme turunda ise İrlanda ekibi Drogheda ile deplasmanda 1-1 berabere kalan İsveç ekibi, evinde 3-0 kazandı ve UEFA Kupası’nda 1. tura yükseldi. Hollanda ekibi Heerenveen’e ilk maçta deplasmanda 5-3 mağlup olan Helsingborg evinde 5-1 kazandı ve gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Avrupa Kupaları: Helsingborg IF
Avrupa Kupaları’nda oynadığı 46 karşılaşmada 17 galibiyet, 18 beraberlik ve 11 mağlubiyet alan Helsingborg IF, 65 gol atıp, 45 gol yedi. Helsingborg IF, UEFA Kupası’nda oynadığı 28 karşılaşmada 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. 47 gol attı 26 gol yedi.

Takım Kadrosu: Helsingborg IF 2007-2008

Kaleci
Daniel Andersson
Oscar Berglund
Pär Hansson

Defans
Adama Tamboura
Andreas Landgren
Samir Beloufa
Christoffer Andersson
Erik Wahlstedt
Oscar Rönningberg
Marcus Nilsson

Orta Saha
Isaac Chansa
Andreas Jakobsson
Fredrik Svanbäck
Andreas Dahl
Marcus Lantz
Ólafur Ingi Skúlason
Leandro Castan Da Silva
René Makondele
Martin Kolář
Mathias Unkari

Forvet
Razak Omotoyossi
Olivier Karekesi
Henrik Larsson
Fredrik Olsson
Patrick Aström

Panionios GSS FC

Panionios GSS FC 1890 yılında İzmir’de yaşayan Yunanlıların kurduğu bir kulüp.

Panionios, nüfus mübadelesiyle birlikte Yunanlıların Anadolu’dan göç etmesi sonrasında faaliyetlerine 1922 yılından itibaren Yunanistan’da devam etti.

Yunanistan Birinci Ligi’nde iki sezon haricinde her zaman için yer almış olan Panionios’un en büyük başarısı 1971 yılında AEK’nın ardından ligi ikinci bitirmek. Panionios o sezon Balkan Kupasını da kazanmıştı. Kırmız-Mavi renklere sahip olan Panionios maçlarını Atina’nın Nea Smyrna semtindeki aynı adı taşıyan 11.700 kişilik stadında oynuyor.

2006-2007 Sezonu: Panionios GSS FC
Panionios geçtiğimiz sezon Yunanistan ligini 6. sırada bitirdi. Oynadığı 30 maçta 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet alan Panionios 45 puan topladı.

2007-2008 Sezonu: Panionios GSS FC
Panionios 2007-2008 sezonunda ilk 4 haftası geride kalan Yunanistan Süper Ligi’nde 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 6. sırada yer alıyor.

Aris-Panionios 0-0
Panionios-Levadiakos 2-0
Apollon Salonica-Panionikos 0-2
Panionios-AEK 0-3

UEFA Kupasında Panionios GSS FC
Panionios UEFA Kupası 1. turunda ise Fransa’nın Sochaux takımını eleyerek gruplara kaldı.
Panionios-Sochaux 2-0
Sochaux-Panionios 1-0

Transfer: Panionios GSS FC
Takımın bu yıl ki en önemli transferi Almanya’nın Schalke 04 takımından transfer edilen Micheal Delura. Diğer transferler ise Yunanistan içindeen transfer edilen ve çoğunluğu itibarıyla orta saha oyuncuları olan Manolu Skoufalu, Dimitri Siovos, Giannis Konteos, İvica Majstroviç ile forvet hattında görev yapan Kostas Kapetanos ile Bennard Yao Kumardze.

Kadro: Panionios GSS FC 2007-2008 Sezonu Kadrosu
Takımın teknik direktörlüğünü Alman Ewald Lienen yapıyor.

Kaleci
Miroslav Koenig
Haralambos Tabasis

Defans:
Giannis Maniatis
Josef Gasper
Sekou Berthe
Marcelo Jose Pletsch
Evvagelos Koutsepoulos
Griges Makos
Albi Kondi
Ivica Majstrovic
Savas Exouzidis
Hristos Hatzifountas
Manolu Skoufalis
Dimitri Siovas
Giannis Konteos

Orta Saha:
Kostas Kapetanos
Bennard Yao Kumardze
Reberio Wagner
Michael Delura
Fanouris Goundoulakis
Nikos Spiropoulos
Dario Fernandez
Marios Nicolau
Nikos Stamos
Spiros Dorovinis

Forvet:
Rafik Djebbour
Lourenço da Silva
Hristos Aravidis
Georgios Xidis
Kryaco Paulou
Dimitrios Siatmas

estudiantes 11 Ekim 2007 23:42

http://www.guzelresimler.net/data/media/25/Galatasaray_tribun.jpg

Sedef 21 17 Ekim 2007 01:18

Kral_Aslan 17 Ekim 2007 13:52

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_kf_Feldkamp011.jpg

Kalli'den transfer raporu

Galatasaray yönetiminin devre arası transferi için şimdiden çalışmalara başladığı ve Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp'ın yönetime 5 hafta sonra hangi mevkilere transfer istediği konusunda bir rapor vereceği öğrenildi.

LİG TV'nin haberine göre Avrupa'da ve Güney Amerika'da birçok futbolcuyu takip eden Futbol komitesinin Feldkamp'ın istediği mevkilere göre takip edilen oyuncuları değerlendirmeye alacağı kaydedildi. Alman çalıştırıcının, özellikle kaleci ve stoper mevkiinde transfer talebinin olabileceği belirtilirken, Carrusca'nın da devre arasında gönderilebileceği ileri sürüldü
Bu arada Ankaraspor maçının hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da, teknik direktör Feldkamp "Sezona iyi bir başlangıç yaptık. İyi gidiyoruz. Ancak bu aranın üzerinizde rehavete neden olmasından korkuyorum. Ankaraspor maçına da her zamanki ciddiyetle hazırlanarak iyi motive olmanızı istiyorum" dedi.
Sarı kırmızılılarda dünkü antrenmanda sağ dizinden sakatlanan ve mr'ı çekilen Hasan Şaş'ın 2-3 gün dinlendirileceği Ankaraspor karşılaşmasında oynayıp oynamayacağına maç günü karar verileceği belirtildi.

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_kf_Sevinc_GS024.jpg

İlk Fortis hasılatı Mehmetçik'e

G.Saray da Mehmetçik'e yardım kampanyası için düğmeye bastı.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, dün akşam yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak ilk Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasının tüm hasılatını, Haberturk Televizyonu'nun Milli Takımımızla birlikte düzenlediği "Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası"na bağışlama kararı almıştır.

Kral_Aslan 18 Ekim 2007 13:10

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ad_Sevinc_GS019.jpg

Cimbom'da 102. yıl kutlamaları

Galatasaray Kulübü'nün, 102. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları yarın başlayacak.

102. yıl etkinlikleri kapsamında, yarın kulübün kurucusu Ali Sami Yen, Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

Etkinlikler çerçevesinde 20 Ekim Cumartesi günü ise ilk olarak Galatasaray Lisesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak ve saygı duruşunda bulunulacak. Kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın konuşmasının ardından, en kıdemli üye yaş kütüğüne 102. yıl plaketini çakacak.
Tören, 50 yıllık Divan Kurulu üyelerine berat ve madalyalarının verilmesi, kazanılan ödül ve kupaların tanıtımı, müzeye teslimi ve geleneksel Galatasaray pilavının yenilmesiyle sona erecek.

Kral_Aslan 18 Ekim 2007 17:22

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_im_Lincoln_Sevinc001.jpg

"Tanrı beni olmam gereken yere gönderdi"

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldız futbolcusu Cassio Lincoln, Florya Metin Oktay tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Galatasaray'daki günlerini ve Türk vatandaşlığına geçip geçmeyeceği hakkında açıklamalar yaptı.

İşte Lincoln'ün açıklamaları:

"Bu basın toplantısını kendim istedim. 4 aydır buradayım ve 4 aydır yaşadığım mutlulukları paylaşmak istedim. Sizler için zor olmuştur yeni bir transferin 4 aydır konuşmamış olması, anlayışınız için teşekkür ederim. Ben de farkındayım konuşmak istiyorsunuz, gerek dil zorluğu gerekse de yönetimin konuşmamamı istemesi nedeniyle konuşmadım. Hepinize anlayışı için teşekkür ederim."

"HERKES BENİ SEVDİĞİNİ HİSSETTİRDİ"
"Türkiye'ye gelir gelmez bu kadar kısa sürede adapte olmayı beklemiyordum. Ama çok kısa bir sürede kendimi evimde hissettim. Bu adaptasyonda da bir çok kişinin katkısı oldu. Herkes bana yardım etti. Sahalara bakım yapan arkadaşlardan Başkana, oteldeki arkadaşlardan gazetecilere kadar herkes beni sevdiğini hissettirdi, herkese teşekkür ederim."

""Beşiktaş maçı kampında yaşanan olaylarına gelirsek tek bir cevap vereceğim, herkesin anlamasını istediğim bir cevap olacak: Burada bulunduğum 4 ay boyunca yaşadığım tek olumsuz olay bu. Tabii ki yaşamak istemediğim bir olay ama insan hayatında herşey istediği gibi gelişmiyor. Bu olayda hatalıyım, kulübün kuralları vardır ve ben bunlara uymadım. Beni ziyarete gelen insanlar yakın dostlarımdı, ailem gibi gördüğüm insanlardı. Buraya gelip ertesi günkü derbi için beni yüreklendirmeye gelen insanlardı. Ama kurallar dahilinde düşünülürse ben hata yaptım. Ben zaten bu karar toplantıda açıklandığımda tüm takım arkadaşlarımdan onları yalnız bıraktığım için özür diledim. Onlar da bana destek verdiler. Sonra hocamla görüştüm. Ben karara saygı duyduğumu ama karara katılmadığımı da kendisine ilettim. Çok üzüldüm, bunu saklamakta sakınca görmüyorum, zaten o gün beni statta gördünüz. Sabaha kadar uyumadım, şok olmuştum. Bu kadar ağır bir karar beklemiyordum açıkçası. Ama sonuçta bir karar alınmıştır bana da uymak düşer. Ama şunu söylemek istiyorum; Biz buraya hocamız için oynamaya gelmedik, Galatasaray'a hizmet için varız. Hoca da Galatasaray'a hizmet için burada.

"TARAFTARLARIN TEZAHÜRATLARI MORALİMİ YÜKSELTTİ"
"Ben bu gerçekten yola çıkarak kararı kabullendim. Beşiktaş maçının ertesi günü hocamla toplandık. Kararın üzüntüsünü onunla paylaştım. O da bana 'Peki bundan sonra ne olacak' diye sordu. Ben de şu yanıtı verdim: Ben buraya geldiğim ilk günden beri mutluyum ve 10 yıllık profesyonel bir futbolcuyum. Elimden gelen en iyi şeyi yapmak için geldim buraya. Hoca mutlu oldu ama benim mutsuzluğum sürüyordu. Ama Sion maçı öncesi 15-20 bin kişi benim adımı bağırınca yine şok oldum. Taraftar bana öyle bağırınca herşeyi unuttum diyebilirdim ama onu demiyorum. Ancak şunu da söyleyeyim, o tezahüratlarla moralim %80 oranında düzeldi ve taraftar sayesinde oldu bu. Ben o sayede çok iyi bir maç çıkardım."

"FUTBOLU GALATASARAY'DA BIRAKACAĞIM"
"Galatasaray ile 4 yıllık mekavelem var ve 4 yılı burada geçirmeyi düşünüyorum. O 4 yılın sonunda da futbolu bırakmayı düşünüyorum. Yani futbolu Galatasaray'da bırakacağım."

"MİLLİ TAKIM KOLAY, ADIMI DEĞİŞTİRMEK ZOR !.."
"Milli Takım konusuna gelince. Ben de açıkçası gazetelerden takip ediyorum bu konuyu. Şu ana kadar bana resmi olarak gelmiş hiçbir teklif yok. Ama teklif gelirse çok gurur verici olacak iyi bir futbolcusunuz ki bir Milli Takım'dan size teklif geliyor demektir. Eğer böyle bir teklif gelirse yakınlarımla beraber oturur konuşurum. Ben Türk vatandaşlığına geçersem Türk Milli Takımında oynamak benim için zor olmaz. Benim için zor olan adımı değiştirmek olur. Teklif gelirse bunu ciddi biçimde düşünürüm."

"G.SARAY'DA GÖRDÜĞÜM DESTEĞİ HİÇBİR YERDE GÖRMEDİM"
"Daha önce hiç seyircisiz maç oynamamıştım. Çok az seyirciyle oynadığım maçlar vardı ama seyircisiz maçı ilk kez oynuyorum. Şu ana kadar oynadığımı bütün kulüplerin çok taraftarı vardı. Ama Galatasaray'da gördüğüm desteği hiçbir yerde görmedim. Şu ana kadar seyircisiz oynadığımız maçlarda iyi işi çıkarttığımıza inanıyorum. UEFA Kupası maçlarında seyircinini bizim için ne büyük bir destek olduğunu daha iyi anladık."

"TANRI BENİ OLMAM GEREKEN YERE GÖNDERDİ"
"Gelişimle ilgili de şunu söylemek istiyorum. Brezilya'dan Türkiye'ye gelirken Almanya aktarmasında menajerimi arayıp birinin beni karşılayıp karşılamayacağını sordum. O da gülerek herhalde bir kaç kişi seni karşılar dedi ama gülüyordu. Ve İstanbul'a gelince beni karşılayan kalabalığı görünce inanamadım. Tanrı beni olmam gereken yere gönderdi diye düşündüm. Sunun için ayrıca teşekkür ediyorum."

"KANIMIN SON DAMLASINA KADAR GALATASARAY İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"
"Geldiğimden beri iyi futbol oynamam için bir ortam sağlandı burada. Sadece Beşiktaş maçından önceki kötü olay oldu olumsuz. Bana da böyle güzel bir ortamda sadece futbolu düşünmek kalıyor. Ben hep gittiğim kulüplerde benden önce oynamış başka oyuncularla karşılaştırıldım. Hagi ile karşılaştırılınca alçakgönüllü olmak zorundayım. Çünkü ben Hagi'nin burada bıraktığı izleri, burada başardıklarını başkasının yapabileceğine inanmıyorum. Portekizce'de olan bir tabir vardır, Türkçe'de de var; ben kanımın son damlasına kadar Galatasaray için mücadele edeceğim. Hagi hakkında o kadar çok şey anlatıldı ki burada günün birinde tanışmayı çok isterim. Hatta sizin de sayenizde belki beraber bir röportaj yaparız."

"Doğrusunu söylemek gerekirse herkes bana 32 yaşında futbolu bırakmanın erken olacağını söylüyor. Ama ben hep hayatımı programlamayı seven bir insanım. Ama tabii ki geleceği bir tek Tanrı bilir. Ben 32 yaşına geldiğimde kendimi oynayacak gibi hissedersem kararımı gözden geçiririm."

"ALEX F.BAHÇE BEN G.SARAY İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"
"Hiçbir oyuncu başka bir oyuncu ile karşılaştırılmak istemez. Alex tanıdığım ve iyi bir oyuncu. Zaten Brezilya Ümit Milli Takımında beraber oynamıştık. Alex F.Bahçe'nin kontratlı oyuncusu ve elinden geleninin en iyisini F.Bahçe için yapmak zorunda. Ben de aynı şekilde G.Saray'ın kontratlı oyuncusuyum ve elimden gelenin en iyisini G.Saray için yapmak zorundayım."

"MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILMAYINCA KULÜBÜME KONSANTRE OLDUM"
"Brezilya Milli Takımına niye çağrılmadığımı bilmiyorum. Son yıllarda sürekli Avrupa'da oynadım ve hep ilk 11 oyuncusu oldum, niye çağrılmadım bilmiyorum. Ama bu sayede kendi kulüp takımıma daha iyi konsantre oldum."

(1999 yılında bir Brezilya-Avusturya maçında 9 dakika oynadığı görünüyor. A Milli Takım maçı mıydı, eğer öyleyse zaten Türk Milli Takımında oynayamaz şeklindeki soru üzerine)

"Doğrudur 9 dakika oynadım ama o A Milli Takım değildi, 23 Yaşaltı Milli Takım maçıydı. Ben o zaman 19 yaşındaydım."

"BREZİLYALILAR YARDIMCI OLMADI"
"Türkiye'de oynayan diğer Brezilyalı oyuncularla tanışıyoruz ama çok da görüşemedik. Zaten daha evimi bile yeni kuruyorum. Bekarım, o yüzden eve taşınmak zor oluyor. Ama 'Adaptasyonuna yardımcı oldular mı?' derseniz cevabım hayır. Adaptasyonuma yardımcı olan tek kişi G.Saray Menajeri Mustafa Turgan'dır."

"ŞİMDİ ARTIK GRUPLARA KONSANTRE OLACAK"
"UEFA Kupası'ndaki grubumuz kolay bir grup değil, çünkü herkes elinden gelenin en iyisini yapacak. Bize karşı diğer takımlar daha yüksek performansla oynayacak. UEFA Kupası'nda şu ana kadar yaptıklarımızı unutmak zorundayız. Bu sene geçtiğimiz turları düşünerek devam edemeyiz. Şimdi artık gruplara konsantre olacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız."

"3 AYLIK BİR TAKIMIZ"
"2000'de UEFA Kupası'nı kazanan takımı çok iyi tanıdığımı söyleyemem ama aldığım duyumlar o futbolcuların birkaç senedir beraber oynadığı yönündeydi. Siz de biliyorsunuz ki bir takımda futbolcular bir kaç sene beraber oynayınca verim yükseliyor. Biz ise 3 aylık bir takımız. Ama bu da bir mazeret değil. 3 aydır beraberiz, elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyoruz."

"TÜRKİYE'DE LİG VASAT DEĞİL"
"Türkiye Ligi'nin vasat olduğuna inanmıyorum. Çünkü Almanya Ligi'nden geçen önemli oyuncu kadarı Türkiye'den de geçti. Bundesliga tabii ki çok organize bir lig, ama Turkcell Süper Lig de çok organize bir lig. Beni şaşırtan bir olay yaşamadım."

"Galatasaray'a transferim uzun bir süreç aldı ama bu benden kaynaklanmadı."

"Daha önce oynadığım liglerde bu kadar sertlik yoktu. Çünkü oynadığım ortamlarda birebir markaj altında oynamıyordur. Ben G.Saray için ne ifade ettiğimi biliyorum ve rakipler de bunu biliyor. Bundan dolayı markaj altında oynamamı normal buluyorum. Hakemlere de yönetimlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bu sertlik gitgide artacak, hakemlere de bunu söylemek istiyorum. Zaten şu ana kadar gayet iyi idare ettiler bundan sonra da iyi idare edeceklerine inanıyorum."

Kral_Aslan 20 Ekim 2007 10:31

Kral_Aslan 26 Ekim 2007 10:18

Uefa Kupası H Grubu 1.Maçı

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_u1_Galatasaray_Bordeaux007.jpg

Ne oldu sana?

Cimbom iyi başladı kötü bitirdi !.. Grubun kilit karşılaşmasında Bordeaux deplasmanına konuk olan Galatasaray iyi başlayıp 1-0 öne geçtiği maçta Bordeaux'nun iki golüne engel olamayınca sahadan puansız ayrıldı.

Maçın ilk dakikalarında Bordeaux baskılı gözükmesine karşın etkili bir atak geliştiremedi. 15. Dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline alan sarı kırmızılılar Ümit Karan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Nonda ile gole çevirerek maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra da rakip kalede Hasan Şaş'ın liderliğinde etkili ataklar geliştiren Galatasaray Nonda ve Ümit Karan'la önemli fırsatlardan yararlanamadı. İkinci yarı sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Rakip alanda çoğalmayı başaramayan ve savunmasında açıklar veren sarı kırmızılılar 52.Dakikada Cavenaghi 63. dakikada da Chamakh'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

BORDEAUX: 2 GALATASARAY: 1

STAT: Chaban-Delmas
HAKEMLER: Robert Malek, Konrad Sapela, Marcin Lis

BORDEAUX: Rame, Marange, Tremoulinas (Dk 75 Wendel) , Chalme, Diawara, Jemmali (Dk 30 Planus), Menegazzo Dk61 Diarra), Micoud, Ducasse, Cavenaghi, Chamakh
TEKNİK DİREKTÖR: Lauren Blanc

GALATASARAY:Orkun, Uğur (Dk 78 Carrusca), Song, Servet, Volkan, Barış (Dk 72 Mehmet Topal), Linderoth (Dk 86 Serkan), Arda, Hasan Şaş, Nonda, Ümit
TEKNİK DİREKTÖR: K.Heinz Feldkamp

GOLLER: 21.Dk (Nonda) (Galatasaray) 52.Dk Cavenagh 63 Dk Chamakh (Bordeaux)
SARI KARTLAR: Hasan Şaş,( Galatasaray) Diarra (Bordeaux)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4.Dakikada Menegazzo'nun sağ kanattan şık çalımlarla girip Galatasaray ceza sahasına doğru yaptığı ortaya kimse dokunamadı.

9.Dakikada Galatasaray maçtaki ilk tehlikeli atağını Arda ile geliştirdi. Sevet'in uzun pasında Nonda topu ceza sahasında bulunan Arda'ya doğru indirirken, genç futbolcunun plase vuruşu kalecide kaldı.

Penaltı Gol 21.Dakikada Ümit Karan'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Nonda ağlara gönderdi. Durum 0-1

27.Dakikada Hasan Şaş Bordeaux savunmasının arkasına sarkan Ümit Karan'a nefis bir pas attı.Kaleci ile karşı karşıya kalan Ümit Karan'ın vuruşunu kaleci son anda ayaklarıyla çıkardı.

36.Dakikada Ducasse'nin Galatasaray'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu Orkun iki hamlede kontrol edebildi.

38.Dakikada Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı top Chalme'nin önünde kaldı. Chalme müsait durumda aşırtma vuruş deniyince top auta çıktı.

40.Dakikada Sol kanattan Arda'nın Bordeaux ceza sahasına doğru yaptığı adrese teslim ortayı Nonda kalecinin üstüne vurunca sarı kırmızlılar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamamış oldu.

43.Dakikada Hasan Şaş Bordeaux savunmasının arkasına doğru sarkan Nonda'yı topla buluşturdu. topu önünde bulan Nonda'nın sağ çaprazdan çektiği şut etkisiz kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

47.Dakikada Arda iki kişiyi oyundan düşürerek pasını Barış'a doğru attı. Topu önünde bulan Barış'ın şut girişimi etkisiz kaldı.

50.Dakikada Bordeaux Tremoulinas sol kanattan etkili geldi. Ceza sahasına ortalanan topu önünde bulan Micoud'un şutunu Orkun kontrol etti.

Gol 52.Dakikada Chamakh'nin sol çizgiden yaptığı ortayı önünde bulan Cavenaghi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Durum 1-1

Gol 63.Dakikada Bordeaux sol çizgiden yine etkili geldi. Marange'ın ortasına kafayı vuran Chamakh topu ağlara gönderdi. Durum 2-1

74.Dakikada Hasan Saş Bordeaux savunmasının arkasına doğru sarkan Nonda'yı topla buluşturdu. Topu önünde bulan Kongolu futbolcunun sert şutu üsten auta gitti.

MAÇTAN NOTLAR

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Galatasaray taraftarları, UEFA Kupası'ndaki ilk grup karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadılar.
Chaban Delmas Stadı'nda kendilerine ayrılan yerleri dolduran yaklaşık 3 bin sarı-kırmızılı taraftar, karşılaşmanın başlamasından saatler önce yerlerini alarak takımlarını desteklediler.

Futbolcuları tek tek tribüne çağırarak selamlayan taraftarlar ayrıca, ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' tezahüratları yaparak terör örgütünü de protesto ettiler.

Öte yandan, Bordeaux taraftarlarının Galatasaray maçına fazla ilgi göstermediği görülürken, stattaki boşluklar dikkat çekti.

TERÖRE TEPKİYE İZİN YOK
Galatasaray Kulübü'nün PKK terör örgütü tarafından son dönemde gerçekleştirilen eylemlere tepki çabaları UEFA'dan döndü.
Sarı-kırmızılı takımın Bordeaux karşılaşması öncesi saygı duruşunda bulunmak ve maçta kollarına siyah bant takmak için izin talebinin UEFA tarafından kabul edilmediği bildirildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Fransız polisi, Bordeaux-Galatasaray karşılaşması için yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Özellikle PKK sempatizanları tarafından olası taşkınlıkların yapılabileceği gerekçesiyle uyarıldığı öğrenilen Fransız yetkililerin, Chaban Delmas Stadı içi ve çevresinde çok sayıda polisi görevlendirdiği görüldü.

BLANC'DAN SÜRPRİZ KADRO
Bordeaux Teknik Direktörü Laurent Blanc, Galatasaray karşısına sürpriz bir ilk 11 sahaya sürdü.

Fransız teknik adamın, ilk 11 oyuncuları olarak daha önceki maçlarda görev verdiği Diarra, Alonso, Bellion, Jussie, Wendel ve Planus'u Galatasaray karşısında yedek soyundurması, Fransız gazetecilerin de şaşırmasına neden oldu.

Laurent Blanc'ın, 2 gün sonra ligde oynayacakları Valenciennes karşılaşması nedeniyle böyle bir değişiklik yapmış olabileceği yorumu yapıldı.

Demir YumruK 29 Ekim 2007 20:55

Bana bunlarla gelmeyin

Sakatlıklar hakkındaki sorulara yanıt vermeyen Feldkamp, 'Oynamayanları değil sahadakileri konuşalım. Bugün eksiğimiz yoktu, takımın performansı mükemmeldi' dedi.
29.10.2007

Kalli çok mutlu

Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp Denizlispor karşılaşması sonrasında az ama öz konuştu. Karl Heinz Feldkamp, yeniden liderlik koltuğuna oturmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Çok mutluyum” dedi. Kadrodaki eksiklerle ilgili bir soruya, “Bugün eksiğimiz yoktu” yanıtını veren Alman teknik adam, “Maçtan önce de herkes eksikleri konuştu. Oysa kazananları konuşmak lazım, eksikleri değil. Bence takımın performansı mükemmeldi” ifadesini kullandı.

Forvete övgü

Özellikle forvet oyuncularına övgüler yağdıran Feldkamp, “Maça çok iyi başladık ama bizim hatamızdan rakip beraberliği yakaladı. Nonda ve Ümit de çok iyi oynadı. Zaman zaman defansa bile yardımcı oldular” yorumunu yaptı. Tecrübeli hoca Hasan Şaş’ın sağda oynamasına da maçtan önce teknik heyetle birlikte karar verdiklerini söyleyerek, “Tüm kararlarımı yardımcılarımla birlikte alıyorum. Hasan da gerçekten iyiydi” diye konuştu.

estudiantes 2 Kasım 2007 23:29

http://www.galatasarayresimleri.org/components/com_ponygallery/img_pictures/originals/duvarkad0it2_20070519_1835058796.jpg

Demir YumruK 3 Kasım 2007 11:56

Lincoln dönüş hazırlığında

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_8201_lincoln3110.jpg

Fortis Türkiye Kupası'ndaki ilk maçında önceki akşam Denizlispor'u 2-1 yenen Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı.
3.11.2007

Fortis Türkiye Kupası’ndaki ilk maçında önceki akşam Denizlispor’u 2-1 yenen Galatasaray, Turkcell Süper Lig’de Gaziantepspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Antrenmana Okan katılmadı, Hakan Şükür ile Ayhan ise kondisyoner eşliğinde koştu. Karl Heinz Feldkamp, şut ve kanat ortaları üzerinde özel çalışma yaptırırken Lincoln, idman sonrası frikik attı.
Rakipler lig sınavında
Galatasaray’ın UEFA Kupası’ndaki rakipleri, bugün lig maçlarında önemli sınavlar verecekler. Fransız temsilcisi Bordeaux, saat 18.10’da Nancy ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu mücadele Kanal A’dan canlı olarak ekranlara gelecek. Yunan takımı Panionios, saat 16.45’te başlayacak maçta Heraklion ile Avusturya ekibi Austria Wien de saat 19.00’da Altach ile puan mücadelesi yapacak.

Kral_Aslan 8 Kasım 2007 16:25

Galatasaray keskin virajda!..

http://img.mynet.com/spr/GSSevinc23.jpg

Galatasaray, UEFA Kupası 2. tur H Grubu'ndaki ikinci maçında bu akşam İstanbul'da İsveç'in Helsingborg takımını konuk edecek.

Gruptaki ilk maçında deplasmanda Fransız temsilcisi Bordeaux'ya 2-1 mağlup olarak kötü bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, kendi seyircisi önünde Helsingborg'u yenerek hem moral kazanmanın, hem de iddiasını sürdürmenin planlarını yapıyor.

Sarı-kırmızılılarda Helsingborg karşılaşması öncesi Ayhan, Özgürcan ve Okan'ın sakatlıkları sürerken, Linderoth, Sabri ve Hakan Şükür'ün ise oynayabilecek durumda oldukları açıklandı. Ayrıca, dün yapılan antrenmanda kasığından sakatlanan Uğur'un tedavisi de sürerken, bu oyuncuyla ilgili kararın maç saatinde verileceği bildirildi.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Leslie Dean yönetecek.

GALATASARAY: Aykut (Orkun), Uğur, Song, Servet, Volkan, Hasan Şaş, Linderoth, Lincoln, Arda, Hakan Şükür (Ümit), Nonda
HELSİNBORG: Daniel Andersson, Wahlstedt, Jakobsson, Rönningberg, Tambourg, Makondele, Dahl, Lautz, Christoffer Andersson, Larsson, Omotoyossi

Hakem: Michael Leslie Dean
Stat: Ali Sami Yen
Saat: 20.00
Yayın: D-Smart

Demir YumruK 8 Kasım 2007 16:34

Efsanelerin gecesi

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_8749__efsaneler0811.jpg

Galatasaray-Helsingborg karşılaşması, Avrupa futbolunun yaşayan iki efsanesi; Hakan Şükür ve Henrik Larsson'u karşı karşıya getirecek.
8.11.2007

Galatasaray ile Helsingborg’un Ali Sami Yen Stadı’nda kozlarını paylaşması, Avrupa futbolunun yaşayan iki efsanesi; Hakan Şükür ve Henrik Larsson’u karşı karşıya getirecek olması nedeniyle yabancı basın mensupları tarafından büyük ilgi görüyor. UEFA, 36 yaşındaki iki yıldız için özel bir dosya hazırlayarak, internet sitesinde geniş yer verdi. Kariyerlerindeki son yıllarını yaşayan iki efsanenin daha önce milli maçlarda karşı karşıya geldiğini hatırlatan UEFA, bu şölenin kesinlikle izlenmeye değer olduğunu vurguladı. Larsson, İstanbul’a gelmeden önce yaptığı açıklamalarda, Şükür’ü yere göğe sığdıramayarak, “O, Avrupa futbolunun en büyük isimlerinden biri. Aynı sahayı paylaşmak büyük zevk olacak. Galatasaray bizden çok daha kaliteli bir takım. Bu yüzden çok iddialı değiliz. Sadece elimizden geleni yapacağız” demişti. Kral ise Larsson’un kalitesini Celtic ve Barcelona’da fazlasıyla kanıtlandığını belirtip, “Kesinlikle durdurmak zorunda olduğumuz bir yıldız” ifadesini kullandı.

Kral_Aslan 10 Kasım 2007 15:18

http://www.resimcity.com/data/media/93/www.resimcity.com_galatasaray_resimleri_5_2.jpg

Demir YumruK 12 Kasım 2007 13:36

'Tadını çıkarın'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9237__kali1211.jpg

Kalli, 'Sıkıntıları konuşmayalım. Kazandığımız, güzel bir maç oynadık. O zevki çıkarmaya çalışın. Çünkü ben öyle yapacağım' diye konuştu.
12.11.2007

‘Bunlara gerek yok’

Galatasaray Teknik Direktörü Karl-Heinz Feldkamp, 90 dakika sonrasında düzenlediği basın toplantısında, medya mensuplarının son günlerde yaşanan sıkıntılarla ilgili sorularını yanıtsız bırakmayı tercih etti. Kalli, “Kazandığımız, güzel bir maç oynadık. O zevki çıkarmaya çalışın, tadını çıkarın. Çünkü ben öyle yapıyorum ve bu heyecanı yaşıyorum. Futbolun dışında o kadar çok şey konuşuldu ki, artık bunlara gerek olmadığını düşünüyorum. Oyuncularımı kutluyorum” açıklamasını yaptı.

‘Nonda şu an en önde’

Hakan Şükür’ün takım içinde huzursuzluk çıkardığı yönündeki haberleri takip etmediğini dile getiren Alman hoca, sözlerini şöyle tamamladı: “Oyuncularım arasında böyle bir şey fark etmedim. O da kadrodaydı zaten. Hepsi kenetlendi ve moralleri iyiydi. Oyunun başlangıcında beklemediğimiz bir gol yemek, moral bozukluğuna yol açtı. Ama oyuncularım hemen toparlanmasını bildi. Daha da farklı kazanabilirdik. Nonda, şu an takımda golcülük konusunda en önde olanı. Serkan Çalık da harikaydı.”

Kral_Aslan 16 Kasım 2007 11:48

https://www.msxlabs.org/forum/images/news/galatasaray-uefa-cup-winner.jpgUEFA'NIN YANLIŞINA GALATASARAYLILARDAN TEPKİ!..

UEFA Kupası sahibi Galatasaray'ın adı kupanın altındaki büste yanlış yazıldı. İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkez binasında yer alan kupaların altındaki cam büstte isimleri yazılı şampiyon takımlar arasında bulunan Galatasaray'ın yanlışlıkla 'Galatazaray' olarak yazılması tepki çekti.

Yıllara göre şampiyon takımların isimlerinin yazıldığı UEFA ve Süper Kupa kürsülerinde, 2000 yılında Galatasaray yerine 'Galatazaray' yazılması, özellikle bölgede yaşayan Türklerin eleştirilerine neden oldu. Tepki gören yetkililer, söz konusu yanlışlığın en kısa zamanda düzeltileceğini söyledi.

Demir YumruK 16 Kasım 2007 12:25

http://www.fotomac.com.tr/2007/11/16/im/77BB925ADF863D4AB78DCB1Fb.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Mellberg hazır

Savunmaya takviye yapmayı düşünen Galatasaray, Aston Villa'da forma giyen Olof Mellberg'i gündemine alırken, İsveçli oyuncunun bu transfere sıcak baktığı öğrenildi. Linderoth'tan Galatasaray hakkında bilgi alan 30 yaşındaki futbolcunun, "Şartlarda anlaşabilirsek Galatasaray'a gelebilirim" dediği bildirildi.

http://www.fotomac.com.tr/2007/11/16/im/7314453EB00ADA43A413DDC4b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Amerika'dan Kral'a teklif
Gullit'in çalıştırdığı, Beckham ve Xavier'in forma giydiği Amerikan ekibi, Hakan Şükür'ü çok istiyor.

Türkiye'de futbolu bırakması tartışılan Hakan Şükür'e, Amerika'nın Los Angeles Galaxy takımından teklif geldi. Hollandalı efsane oyuncu Gullit'in çalıştırdığı, David Beckham'ın forma giydiği ABD takımı yıldız oyuncuyu transfer etmek için kesenin ağzını da açıyor. Gullit'in çok istediği Hakan Şükür'e, Galaxy'de
forma giyen eski takım arkadaşı Abel Xavier de iyi referans verdi. Hakan Şükür ise kararını sezon sonunda vereceğini söyledi.

Transferlere devam

SARI-kırmızılı taraftarlar, sezona flaş transferlerle giren yönetimden devre arasında da aynı başarıyı bekliyor. Avrupa kupasında alınan kötü sonuçlar sarı-kırmızılıları transfer beklentisi içine sokarken, taraftarlar özellikle, kale ve savunmaya takviye yapılmasını istiyor.

http://www.fotomac.com.tr/2007/11/16/im/E0E82792E8B92C408719BAA0b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif G.Saray yıldız'ı bitirdi

Sarı-kırmızılılar, Sivasspor ile 3 milyon euro artı 2 futbolcu karşılığında büyük ölçüde anlaşmaya vardı. Bu transferde tek pürüz, G.Saray'ın vereceği 2 futbolcuyu Sivasspor'un seçecek olması. Mehmet Yıldız, sezon başında adeta Fenerbahçe'nin kapısından dönmüş ardından da Beşiktaş, bu futbolcu için nabız yoklamıştı

Ligde şampiyonluğa koşan Galatasaray, http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
Sivasspor'un süper forveti Mehmet Yıldız'ın transferinde mutlu sona çok yaklaştı. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, geçtiğimiz günlerde Sivasspor kulübü ile Mehmet Yıldız için masaya oturarak 3 milyon euro artı 2 futbolcu karşılığında büyük ölçüde anlaşmaya vardığı öğrenildi. Sivasspor'un Mehmet Yıldız konusunda Galatasaray'la anlaşırken, "Vereceğiniz 2 oyuncuyu biz seçeriz" şartını koyduğu, bu şartın şu an için aradaki tek pürüz olduğu belirtiliyor.

Mehmet Yıldız, sezon başında adeta Fenerbahçe'nin kapısından dönmüştü. Bu futbolcunun sarı-lacivertlilerle prensip anlaşması yapmasının ardından fiyat artırması üzerine Fenerbahçe'nin Mehmet Yıldız'dan vazgeçtiği belirtilmişti. Beşiktaş da uzun süredir Mehmet için nabız yokluyordu. 26 yaşındaki Yozgat doğumlu Yıldız, 1.85 m boyunda, 81 kilo ağırlığında. Forvet oynayan, güçlü fiziği ve bitip tükenmek bilmeyen enerjisi ile dikkat çeken tecrübeli futbolcu bu sezon Sivasspor'da altın çağını yaşıyor.

Adnan Sezgin Fatih Tekke için gitti

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transfer çalışmaları için 2 gün önce Rusya'ya gitti. Sezgin'in burada 2 futbolcu için görüşmeler yaptığı ifade edildi. Bu oyunculardan birinin Zenit'li Fatih Tekke olduğu öğrenildi. Adnan Sezgin'in, Zenit Başkanı Fursenko ile pazarlık masasına oturduğu iddia edildi. G.Saray'ın Rusya'da bir kaleci ile de görüştüğü dile getiriliyor.

Kral_Aslan 19 Kasım 2007 17:35

Galatasaray'da operasyon geliyor !..

Galatasaray iki günlük iznin ardından Trabzonspor maçının hazırlıklarına yeniden başlarken basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Feldkamp, devre arasında takımda bir operasyon yapılacağını ve yönetimden mutlaka transfer isteyeceğini söyledi.

Almanya'da 1 haftadır özel işleriyle ilgilendiğini, dinlendiğini ve formda bir şekilde döndüğünü belirten Feldkamp, takımın iyi olmadığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade etti. Çok genç bir takım olduklarını da vurgulayan Feldkamp UEFA Kupası'nda şu ana kadar iyi oynamalarına rağmen istedikleri sonuçları alamadıklarını söyledi. Feldkamp sezon başında Ankaraspor'a kiralanan Necati ve milli takımdaki performansıyla dikkat çeken Emre Aşık'la ilgili sorulan sorulara da yanıt verdi.

Demir YumruK 19 Kasım 2007 19:22

Ve Sezgin döndü

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9931__adnansezgin1008.jpg
Moskova seferini tamamlayan Adnan Sezgin, 'Henüz transfer yok. Sadece araştırma yaptım' diye konuştu.
19.11.2007

Geçtiğimiz günlerde Rusya’ya giderek çeşitli transfer girişimlerinde bulunan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Türkiye’ye döndü. Bir kaleci, stoper ve forvet peşinde olduğu konuşulan Sezgin, “Henüz gerçekleşen bir transfer yok. Sadece araştırma yaptım” diye konuştu. Sezgin’in Moskova temasları ile ilgili olarak detaylı bir sunum hazırladığı, raporun Adnan Polat, Haldun Üstünel ve teknik direktör Karl-Heinz Feldkamp ile birlikte masaya yatırılacağı öğrenildi.

Arda'ya Premier kanca!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9935__arda1911.jpg

Norveç maçında genç yıldızı izleyen Everton ve Manchester City yetkililerinin, Sarı-Kırmızılı oyuncu için olumlu not verdiği öğrenildi.
19.11.2007

Yine gözde haline geldi
Geçen sezon başında yaptığı patlamayla Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen, yönetimin 20 milyon Euro fiyat biçtiği Arda Turan, yaşadığı büyük düşüşü çabuk atlattı. Sakatlıktan kurtulduktan sonra tekrar yükselişe geçen 20 yaşındaki oyuncuyu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton ile Manchester City’nin takibe aldığı öğrenildi. İngilizler’in ilk olarak Yunanistan, sonrasında da Norveç karşılaşmasında Arda hakkında detaylı rapor hazırladığı belirtildi.
Takibe devam edecekler
Arda, Yunanistan mücadelesinde vasat bir performans ortaya koyarak ikinci yarıda oyundan alınmıştı. Fakat genç yetenek A Milli Takım’ın Norveç galibiyetinde büyük rol oynadı ve UEFA tarafından maçın adamı seçildi. Galatasaray’ın Bordeaux sınavını da Arda için izleyen İngilizler’in olumlu rapor hazırladığı, ancak takibe bir süre daha devam etmeye karar verdikleri ifade edildi. İyi bir teklif gelmesi halinde yıldız futbolcunun gitmesine izin verilebileceği kaydedildi.
Kısa kısa
‘Polat artık daha dikkatli’

Galatasaray İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu, Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın geçen sezon çok lüzumsuz çıkışlar yaptığını söyledi ve ekledi: “Ancak şimdi daha dikkatli. Yerinde hamleleri var. Kulübe daha da faydalı olacağına inanıyorum” dedi.
‘Linderoth’u yetiştirin...’
Kalli, Almanya’dan döner dönmez sağlık ekibi ile bir görüşme yaptı. Trabzonspor maçının zirve yarışı açısından çok önemli olduğunu söyleyen Feldkamp’ın, sakatlığı süren Linderoth’u, kritik deplasmanda mutlaka kadroda görmek istediği bildirildi.
Florya’da özlem bitiyor
Haftasonunu izinli geçiren Sarı-Kırmızılı futbolcular, Trabzonspor maçının hazırlıklarına bugün devam edecek. Florya’da saat 11.00’de başlayacak olan antrenmanda, ülkesinden dönen Kalli’nin de yer alacağı belirtildi. Cim Bom, hazırlıklarını milli takımlarında bulunan oyuncularından yoksun sürdürecek.
‘Rekabet güzeldir!’
Devre arasında bir kaleci transfer etmek isteyen Galatasaray Yönetimi’nin bu hamlesi, Sarı-Kırmızılı ekibin 26 yaşındaki file bekçisi Orkun’u endişelendirmiyor. Orkun, “Rekabet güzeldir. Biz sadece işimize bakmalıyız” diye konuştu.
Serkan’ın idolü Michael Owen
Gençlerbirliği karşısında Sarı-Kırmızılı takımda ilk kez 11’de sahaya çıkan Serkan Çalık, ortaya koyduğu performansla beğeni toplamıştı. Çalık kendisine Michael Owen’ı örnek aldığını ve İngiliz yıldız gibi yeteneklerini geliştirmek istediğini söyledi.
Geri sayım sürüyor...
Temelinin ne zaman atılacağı merak konusu olan Seyrantepe Stadı için geri sayım sürüyor... Ankara ile yoğun görüşme trafiğine devam eden Galatasaray Yönetimi, Başkan Canaydın’ın talimatıyla Aralık ayının ilk haftasında temel atmayı hedefliyor.

Lincoln bildiğiniz gibi

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9933__lincoln1911.jpg
Ülkesindeki yardıma muhtaç ailelere maddi-manevi destek veren Aslan'ın Sambacısı Cassio Lincoln, devre arasında Brezilya'da küçük bir turnuva düzenleyecek.
19.11.2007

Zor bir çocukluk geçiren, babasını yoksulluk yüzünden kaybeden ve son yıllarda ülkesindeki yardıma muhtaç ailelere maddi-manevi destek veren Aslan’ın Sambacısı Cassio Lincoln, devre arasında Brezilya’da küçük bir turnuva düzenleyecek. Güney Amerika basınında yer alan habere göre, kariyerinin en yüksek ücretini Galatasaray’da kazanan 28 yaşındaki oyuncu, organizasyonun tüm gelirini yoksullara bağışlayacak. Lincoln’ün geleneksel olarak yaz aylarında düzenlediği turnuvanın en dikkat çekici yanı, karşılaşmaları izlemek isteyenlere bilet satılmaması, bunun yerine herkesin yiyeceklerle gelmesinin talep edilmesiydi.

Song sıkıntısı!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9809__song1811.jpg

Metz'e gitmeye sıcak baktığını açıklayan Kamerunlu?nun sözleri büyük sıkıntı yarattı. Tecrübeli futbolcuyu ikna etmeye çalışan yönetim, alternatifler üzerinde duruyor...
18.11.2007

Arayışlar yoğunlaştı
Sarı-Kırmızılı ekipte Rigobert Song sıkıntısı... Tecrübeli futbolcunun L’Equipe’e yaptığı açıklamada, Metz’den teklif aldığını, yeni bir heyecan aradığını ve Fransız temsilcisine gitmeye sıcak baktığını söylemesi, yönetimi harekete geçirdi. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kamerunlu’nun yerine alternatif isimlere yönelen idareciler, forvet ve kaleci arayışlarına şimdilik ara verip, stoperlerle görüşmeye başladı.
Telefon trafiği ve...
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, transfer çalışmaları için bir süredir Moskova’da bulunuyor. Rusya’da çeşitli temaslarda bulunan Sezgin, Fransa’dan gelen haberin ardından önce Polat’la, ardından da Feldkamp’la telefonda görüştü. Song’un Afrika Kupası sebebiyle ikinci devrede bir süre Galatasaray’dan ayrı kalacağını da hesaba katan Sarı-Kırmızılılar, Canaydın’ın onayıyla kesenin ağzını ardına kadar açmaya karar verdi.

Love-Jo pahalı geldi

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9803__love1811.jpg
Vagner Love ile Jo'nun astronomik bonservis bedelleri nedeniyle transfer gündeminden çıkarıldığı öğrenildi.
18.11.2007

20’şer milyon Euro
Transfer çalışmaları için Rusya’ya giden Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’in kimleri listesine aldığı merak ediliyordu. Söz konusu yer Moskova olunca, Sarı-Kırmızılı taraftarların beklentisi de Vagner Love ile Jo üzerinde yoğunlaşmıştı. Ancak iki Brezilyalı yıldızın bonservis bedelinin de 20 milyon Euro’dan başlaması, Galatasaray Yönetimi’ne daha teklif sunmadan geri adım attırdı. Sezgin, “Bu iki oyuncu kesinlikle gündemimizde yoktur” dedi.
Dört bir yana...
Rusya'da şampiyonluk ipini göğüsleyen Zenit’in golcüsü Fatih Tekke ismi akıllara gelen bir diğer alternatif olsa da, Sarı-Kırmızılılar bu futbolcunun da listelerinde bulunmadığını dile getirdi. FK Moskova’nın golcüsü Maxi Lopez konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, Barcelona’nın eski yıldızını Ruslar’ın şimdilik satmayı düşünmediği de gelen haberler arasında. Transfer harekatı, önümüzdeki günlerde Avrupa’nın dört bir yanına dağılacak.

Canaydın: 'Henüz karar vermedim'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9807__canaydin1811.jpg
Başkan Canaydın, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Haznedaroğlu'nun açıklamalarını tekzip etti.
18.11.2007

Sarı-Kırmızılı kulübün 2. Başkanı Semih Haznedaroğlu, “Galatasaray’ın menfaati ne gerektiriyorsa onu yapacağım” diyen Özhan Canaydın’ın Mart 2008’deki seçimlere adaylığını koyacağını söylemişti. Ancak Cim Bom’un patronu Canaydın, dün kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Haznedaroğlu’nu tekzip etti. Canaydın söz konusu duyuruda şu ifadeleri kullandı: “Galatasaray’ın gündeminde seçim yoktur. Sezon başında belirlediğimiz çok çalışma, birlik ve beraberlik içerisinde bu hedeflere ulaşma amacı vardır. Sevgili İkinci Başkanım içinden geçen dileği ifade etmiştir. Seçimlere daha 4 ay gibi uzun bir süre bulunmaktadır. Seçime girme konusunda daha kesin bir kararım bulunmadığı gibi, önümüzde çözmek için çalışmamız gereken birçok konu vardır. Onlarla ilgileniyoruz”

Pommer 20 Kasım 2007 19:17

no_fear Ben Galatasaray lıyım Ama Beşiktaş 1903 te Kuruldu

Demir YumruK 21 Kasım 2007 13:00

'Kalli Lincoln'un babası'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10167__kalli2111.jpg

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat; Canaydın'dan Kalli'ye, Lincoln'den Şükür'e bir çok konuda FANATİK'e çarpıcı açıklamalar yaptı.
21.11.2007

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat; Canaydın’dan Kalli’ye, Lincoln’den Şükür’e bir çok konuda FANATİK’e çarpıcı açıklamalar yaptı: “Yönetimin Kalli ile, Kalli’nin Lincoln ile sorunu varmış. Saçmalık. Bizim aramızda sıfır problem var; Lincoln de Feldkamp’a ‘baba’ diyor zaten. Değişim hep olacak; kim yararlıysa kalacak, kim zararlıysa gidecek. Buna ben de dahilim. Şu anda Hakan Şükür hakkında yorum yapmam. Çünkü konuşulması bile hem kulübe hem de Hakan’a zarar veriyor.”

Lincoln&Kral şoku!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10147__sukur2111.jpg

İdmanda sakatlanan iki futbolcunun Trabzon'da oynamalarının zor olduğu açıklandı.
21.11.2007

Kapalı kapılar ardında yapılan idmanda çarpıştıkları belirtilen iki futbolcunun sakatlanarak çalışmayı yarıda bıraktığı ve Trabzon’da oynamalarının zor olduğu açıklandı.
Derbiden sonra...
Galatasaray'ın gündeminde yine Cassio Lincoln ve Hakan Şükür’ün durumu ön plana çıktı! Beşiktaş derbisinde kadro dışı kaldıktan sonra teknik direktör Kalli ile araları bozulan iki futbolcu, önem değeri yüksek karşılaşmalardan önce bir şekilde sakatlanıp tribünde yer alıyorlardı. Sambacı ile Kral’ın bu kez de kritik Trabzonspor deplasmanına 4 gün kala, kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen antrenmanda çarpışarak sakatlanmaları sıkıntı yarattı.
Sürat çalışması
Tedavilerine başlanan iki oyuncunun da Trabzonspor karşısında forma giyebilme ihtimallerinin düşük olduğu bildirildi. Öte yandan Sarı-Kırmızılı ekibin dünkü idmanda; sürat, ikili mücadele ve şut çalışması yaptığı, daha sonra teknik bir program uygulandığı ifade edildi. Okan, Bouzid ve Linderoth’un hazırlıklarını hem salonda hem de sahada sağlık ekibi eşliğinde sürdürdüğü, Ayhan’ın ise fizyoterapistler eşliğinde çalıştığı kaydedildi.
Ali KEMERTAŞ
Kısa kısa
‘Ben de Kalli’yi iyi tanıyorum’

Aslan’ın 29 Kasım’da UEFA Kupası H Grubu’nda çok kritik bir maça çıkacağı Panionios’un teknik direktörü Ewald Lienen, Kalli’ye mesaj gönderdi. Feldkamp’ın, “Onu iyi tanıyorum. Eskiden öğrencimdi. Büyük aşama kaydetti” sözlerine cevap veren Lienen, “Ben de Kalli’yi iyi tanırım. Buradan puan almakta çok zorlanacaklar. Benden söylemesi” diye görüş bildirdi.

Volkan: Gitmemi Gerets istedi
Cim Bom’dan ayrıldıktan sonra Ankaraspor’a transfer olan, ardından Gaziantepspor’a giden Volkan Arslan, Sarı-Kırmızılı ekipten ayrılmasını Eric Gerets’in istediğini söyledi. Volkan, “Her sezon kendimi kanıtlamaya çalışmaktan bıkmıştım. Türkiye’de benim stilime benzer bir futbolcu olduğunu sanmıyorum. A Milli Takım’da oynayanlar benden iyi değil” dedi.
Igor Camargo dünden razı!
Sarı-Kırmızılı ekibin transfer listesinde yer alan 24 yaşındaki Brezilyalı golcü Igor de Camargo’nun, iyi bir teklif gelmesi halinde Standard Liege’den ayrılmaya sıcak baktığı öğrenildi. Sambacı’nın yakın çevresine, “17 yaşımdan beri Belçika’da oynuyorum. Artık yeni bir heyecan lazım. Kariyerimi daha üst noktalara taşımam lazım” dediği ileri sürüldü.
Ve Isaksson gözden düştü
Teknik direktörü Sven Goran Eriksson kendisine forma şansı tanımadığı için Manchester City’den ayrılmak istediğini açıklayan ve Galatasaray Yönetimi’nin transfer listesinde yer alan Andreas Isaksson, İngiliz ekibinde gözden düştü. İsveçli hoca, milli takımda İspanya’dan 3 gol yiyen vatandaşını, “Çok hata yaptı. Gelişim göstermiyor” diyerek eleştirdi.
‘Felipe’yi hiç unutmuyorum...’
Tam 13 yıl formasını giydiği Galatasaray’dan kovulurcasına gönderilen Ergün Penbe, Sarı-Kırmızılı ekipte geçirdiği günleri büyük keyifle andığını söyledi. Ergün, “UEFA Kupası Finali’ni asla unutamam. Bir de kısa süre takımda kalmasına rağmen Felipe ile oynamak büyük keyifti. Hagi’nin yeri bir başka elbette. Milli takım defterini kapamadım” diye konuştu.
Mellberg işi suya düştü
Aston Villa’daki sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 30 yaşındaki stoper Mellberg, Kalli’nin de isteğiyle Galatasaray’ın gündemine gelmişti. Ancak İtalyan yayın organı Gazzetta dello Sport’un haberine göre, Juventus ile Milan da tecrübeli oyuncunun peşinde olduğu, Mellberg’in ise Juve’de forma giymeye daha sıcak baktığı, bu transferin Ocak’ta biteceği ileri sürüldü.
‘Ben de Kalli’yi iyi tanıyorum’
Aslan’ın 29 Kasım’da UEFA Kupası H Grubu’nda çok kritik bir maça çıkacağı Panionios’un teknik direktörü Ewald Lienen, Kalli’ye mesaj gönderdi. Feldkamp’ın, “Onu iyi tanıyorum. Eskiden öğrencimdi. Büyük aşama kaydetti” sözlerine cevap veren Lienen, “Ben de Kalli’yi iyi tanırım. Buradan puan almakta çok zorlanacaklar. Benden söylemesi” diye görüş bildirdi.
Florya’da su kesintisi
İSKİ, Sefaköy-Florya isale hattında yapılacak bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle yarın Metin Oktay Tesisleri’ne su verilemeyeceğini Sarı-Kırmızılı yönetime bildirdi. Bu gelişme üzerine futbolcuların sıkıntı yaşamaması için tesis yetkilileri bir dizi önlem aldı.

'Ne de olsa lideriz'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10145__lideriz2111.jpg

Cim Bom'un başarılı futbolcuları Tobias Linderoth ile Orkun Usak dün Mecidiyeköy'deki GS Store'da Sarı-Kırmızılı taraftarlarla buluştu.
21.11.2007

Cim Bom’un başarılı futbolcuları Tobias Linderoth ile Orkun Usak dün Mecidiyeköy’deki GS Store’da Sarı-Kırmızılı taraftarlarla buluştu. Yoğun ilgiyle karşılaşan iki oyuncu, lisanslı ürünleri imzaladıktan sonra iddialı açıklamalar yaptı. İsveçli futbolcu, “Namağlup olmanın bir anlamı var. Bunu düşünerek sahaya çıkacağız. Lideriz ve lider gibi oynamalıyız. Sakatlığımın nedeni, yoğun maç temposudur diye düşünüyorum” dedi. 26 yaşındaki file bekçisi ise, “Transfer haberlerinden etkilenmiyorum. Biz işimize bakıyoruz. Yeni bir takımız ve zamana ihtiyacımız var. İnsanların bizi eleştirirken bunu da göz önünde bulundurması lazım” diye konuştu.

Camargo!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10043__camargo2011.jpg

Kalli'nin onayını alan Adnan Sezgin, Igor de Camargo'yu izlemek için son kez Belçika'ya gidecek. Brezilyalı yıldızda kader günü 30 Kasım...
20.11.2007

Anderlecht maçı...
Galatasaray'ın, Belçika’da Standard Liege forması giyen Igor de Camargo ile ilgilendiğini 10 Kasım’da okuyucularımıza duyurmuştuk. 24 yaşındaki golcüyü yakın takibe alan Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, izlenimlerini teknik direktör Feldkamp’a iletti. Alman hocanın onayıyla girişimler ivme kazanırken, Sezgin’in 30 Kasım’daki Anderlecht-Standard Liege maçını izleyerek Camargo hakkındaki son kararı vereceği ve gelişmeye göre düğmeye basılacağı öğrenildi.
17 yaşından beri...
Kariyerine Genk’te başlayan Igor, burada 57 maçta 10 gol attı. Kiralık gittiği Heusden-Zolder’de 27 karşılaşmada 16 gol kaydeden genç oyuncu, Genk’e döndüğünde 11 mücadeleye çıkıp 1 kez ağları sarsabildi. FC Brüssels’e transfer olan Sambacı, 26 maçta 11 gol atınca Standard Liege yolunu tuttu. 2005’ten beri Liege’de oynayan Camargo’nun bu sezon 5 golü var. 1.87’lik Igor’un en önemli özelliği, 17 yaşından beri Belçika 1. Ligi’nde forma giyiyor olması.
M. Ali SABUNCU
Kısa kısa
Garantisi Linderoth’tan

Aslan’ın İsveçli orta saha oyuncusu Tobias Linderoth, ismi Galatasaray’la anılan vatandaşı Mellberg’e övgüler yağdırdı. Linderoth, Aston Villa’da görev yapan 30 yaşındaki stoper için şunları söyledi: “Yönetimin onu isteyip istemediğini bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki, Mellberg son derece karakterli, güçlü ve yetenekli bir futbolcu. Gittiği her takımda kendini kabul ettirmiştir.”
‘Suazo artık gündemde yok’
Adnan Sezgin, yaz döneminde transfer etmek istedikleri Humberto Suazo ile artık ilgilenmediklerini açıkladı. Sezgin, “Araştırmalarımız sürüyor. Teknik heyet ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Henüz sonuçlanmış bir girişim yok” dedi.
Isak gemileri yaktı!Cim Bom’un transfer listesinde yer alan Manchester City’nin 26 yaşındaki file bekçisi Andreas Isaksson, İngiliz gazetesi Mirror’a konuştu: “Sven (Eriksson) beni oynatacağına söz verdi. Ama bana niye şans vermediğiyle ilgili hiç bir açıklama yapmadı. Ocak ayına kadar maçlarda neler olacağına bakacağız. Ama ayrılmaya karar verdim, dönüşü olacağını sanmıyorum.”
Zorlu maraton başlıyor...
Lige fırtına gibi başlayan ve ezeli rakipleri Fenerbahçe’ye 6, Beşiktaş’a da 7 puan fark atan Galatasaray’ın zorlu maçları başlıyor... Sarı-Kırmızılılar üst üste deplasmanda Trabzonspor, yine deplasmanda Panionios, İstanbul Belediye ve Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşılaşacak. Daha sonra Sivasspor’u evinde ağırlayacak olan Aslan, A.Wien ile kritik bir sınava daha çıkacak. Bu maçların kazanılması halinde hem teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, hem de yönetim rahat bir nefes alacak.
Buluşma günü geldi
Sarı-Kırmızılı ekibin tecrübeli futbolcuları; Ayhan Akman, Tobias Linderoth ve Orkun Usak, bugün Mecidiyeköy’deki Galatasaray Store’da taraftarlarla buluşacak. Saat 14.30 ile 15.30 arasında gerçekleştirilecek organizasyonda futbolseverler, hayranı oldukları oyuncularla sohbet etme ve ürünlerini imzalatma fırsatını bulacaklar. Orkun, Galatasaraylı taraftarlarla buluşacağı için son derece heyecanlı olduğunu söyledi ve tüm Cim Bomlular’ı Mecidiyeköy’e çağırdı.
‘Bu maçı alıcaz!..’
Galatasaraylılar, takımlarının deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı kritik maçtan galibiyetle döneceğine emin... Popüler taraftar sitesi galatasaray.com’da yer alan anketteki, “Sizce Galatasaray’ın Trabzonspor ile oynayacağı maç nasıl sonuçlanacak” sorusunu yanıtlayan 25 bini aşkın futbolseverin yüzde 81’i, “Kazanırız”, yüzde 11’i “Berabere biter” cevabını verdi. Sarı-Kırmızılı ekibin kaybedeceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 8’de kaldı.

Demir YumruK 23 Kasım 2007 13:03

http://www.fotomac.com.tr/2007/11/23/im/8FC5D5B818696B4FA1A32B33b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif G.Saray Gökhan ve Holosko'nun peşinde

G.Saray yönetimi, Kayserispor'un tecrübeli golcüsü Gökhan Ünal'ı Ocak'ta transfer etmek için bastırıyor. Listedeki diğer isim de Manisasporlu Holosko.

Biri bitecek

Forveti güçlendirmeyi planlayan Cimbom, Holosko ve Gökhan Ünal'dan birisini transfer etmek istiyor.

Galatasaray'da Feldkamp ile ters düşen Hakan Şükür'ün sezon sonunda futbolu bırakmasının gündeme gelmesi sarı-kırmızılı ekibi harekete geçirdi. Manisa'dan Holosko ve Kayseri'den Gökhan Ünal'ı gündemine alan Galatasaray yönetimi sezonun bitmesini beklemeden iki oyuncudan birisini transfer ederek kadrosunu güçlendirmek istiyor.

YEŞİL IŞIK YANDI

GÖKHAN'ı daha önce de transfer etmek isteyen ancak Kayserispor yönetimine takılan Galatasaraylı yöneticilerin, Mehmet Özhaseki ile temasa geçtikleri ve bu defa olumlu yanıt aldıkları öğrenildi. Manisa'nın da Holosko'yu satmaya sıcak baktığı bilinirken, sarı-kırmızılı ekibin ocak ayına kadar bu iki oyuncudan birisini bitirme aşamasına getirmesi bekleniyor.

Misafir 23 Kasım 2007 23:00

Teknik Direktör Karl Heinz Feldkamp, 25 Kasım Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapılan antrenman sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Karl Heinz Feldkamp, çarşamba gününden itibaren Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladıklarını belirterek, "İyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Takım içinde güzel bir havamız var" dedi.

Ligde normal bir şekilde yollarını devam edebilmek için Trabzonspor maçına hazır olmaya çalıştıklarını vurgulayan Feldkamp, nasıl bir sonuç beklediğinin sorulması üzerine, "Hiçbir teknik direktör bir maça çıkarken beraberliğe oynayacaklarını söylemez. Namağlup gidiyoruz ve beraberliklerimiz var. Tabii ki beraberliğe oynarsanız mağlup olmanız çok olası." cevabını verdi.
Galatasaray’ın yoğun maç trafiğine girecek olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Feldkamp, "Benim için şu anda tek maç, pazar günü yapacağımız Trabzonspor karşılaşması. O mücadelenin ardından durumumuzu gözden geçirip, diğer maçlara bakabiliriz" demekle yetindi.

Karl Heinz Feldkamp, takımda artan sakat futbolcu sayısının kendileri için sıkıntı olduğunu, fakat hiç bir zaman bahane olmayacağını kaydetti. Forvette Hakan Şükür ile Nonda’nın sakatlıklarının devam ediyor olmasıyla ilgili olarak, "Bu tip şeylerin zaten hesabını yapmak zorundayız. Özgürcan, Serkan ve Ümit gibi forvetlerimiz var. Bunlar hesaplarımızın içinde" derken, şunları söyledi:

"Aslında sakatlıklar konusunda tam sınıra vardık. Linderoth olsun, Hakan Şükür olsun, böyle giderse altyapıdan bazı futbolcuları çağırma durumumuz olabilir. Bazı sakatlıklardan ise hiç bahsetmiyorum. Sabri Milli Takım’da sakatlanması sonrası 7 hafta oynayamadı. Ayhan önemli bir ameliyat geçirdi. Yine Okan’ın sakatlığı. Asıl sorun sakatlıkların olması değil, çok yoğun bir maç trafiği içinde olmamız. Hafta içi ve hafta sonu maçlar yapmamız bunu etkiliyor. Maçlarla alakası olmayan şanssız sakatlıklarımız da oldu. Linderoth’un kasığında sakatlığı çıktı. Biliyorsunuz, Hakan Şükür ile Lincoln antrenmanda çarpıştılar. Fakat Lincoln’ün bu hafta oynayabilecek duruma gelmesi bizim için sevindirici bir durum. Sakatlıklar işin bir parçası." Takımdaki sakat oyuncularla ilgili fazla konuşulduğunu da kaydeden Karl Heinz Feldkamp, "Sakatlıkları konuşuyoruz ama buna gerek yok. Trabzon’a gidecek kadar oyuncumuz var ve onlarla gideceğiz. Eğer Linderoth’un sakatlığı dolayısıyla sahada Mehmet Topal’ı veya Uğur’u görürsek, bu oyuncuların kendilerini ispat etmesi açısından pozitif düşünebiliriz" diyerek sözlerini tamamladı

Demir YumruK 24 Kasım 2007 13:41

Mellberg kıymete bindi

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10438__melberg2211.jpg

Daily Mirror Gazetesi, Galatasaray'ın da transfer listesinde bulunan Aston Villa'nın İsveçli stoperine Milan ve Juventus gibi devlerin de talip olduğunu yazdı.
24.11.2007

Ayrılmak istemiyor
Galatasaray'ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Aston Villa’nın stoperi İsveçli Olof Mellberg’e olan ilgi gün geçtikçe artıyor... İngiltere’nin saygın gazetelerinden Daily Mirror, tecrübeli kaptana İtalya’nın köklü ekiplerinden Milan ve Juventus’un da talip olduğunu yazdı. Sarı-Kırmızılı ekipte forma giyen Linderoth’un da yakın arkadaşı olarak bilinen Mellberg’in, şimdilik Türkiye’ye gelmeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Tecrübeli oyuncunun şu an için İngiltere’den ayrılma niyetinde olmadığı bildirildi.
Kalede son durum
Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için arayışlarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar, kulübüyle 2 milyon Euro’luk bonservis bedeli karşılığından anlaşma sağladığı Manchester City’in İsveçli kalecisi Isaksson’dan gelecek cevabı da merakla bekliyor. Cim Bom’un halen kalesini koruyan Orkun Uşak, kaleci transfer edileceği haberlerinin kendisini olumsuz etkilemediğini belirterek, “Benim işim çok çalışmak ve verilen görevi layıkıyla yerine getirmek. Kendime güveniyorum ve her türlü rekabete hazırım” dedi.

Balta, Trabzon maçında oynuyor

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10436__idmangs2411.jpg

Norveç ile oynanan milli maçta Carew'in darbesiyle sağ ayak başparmağından sakatlanan Hakan Balta'nın Trabzonspor maçında oynayacağı belirtildi.
24.11.2007

Norveç ile oynanan milli maçta Carew’in darbesiyle sağ ayak başparmağından sakatlanan Hakan Balta’nın Trabzonspor maçında oynayacağı belirtildi. Dün yapılan idmana katılan genç oyuncunun performansıyla alkış aldığı ve 11’de sahaya çıkmasına kesin gözüyle bakıldığı bildirildi. Galatasaray bugün sabah yapacağı idmanın ardından akşam saatlerinde Trabzon’a uçacak.

Kongre rüzgarı

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10504__canaydin2411.jpg

Başkan Canaydın, yaklaşan seçimler öncesi, camianın önde gelenlerine projelerini anlattı.
24.11.2007

Muhalifler yer aldı
Başkan Özhan Canaydın, dün Galatasaray Lisesi’nde, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen toplantıya katılarak projelerini anlattı. Bazı yönetim kurulu üyeleri ile camianın önde gelen isimlerinin katıldığı toplantıda özellikle yönetime muhalif isimlerden Duygun Yarsuvat, Hayrettin Kozak ve Anıl Büyükeroğlu’nun da yer alması dikkat çekti. Toplantının, önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulla bir ilgisi bulunmadığı ifade edildi.
Fikir alış verişi
Sarı-Kırmızılı kulübün eski divan kurulu başkanlarından olan kulüp ikinci başkanı Semih Haznedaroğlu toplantının içeriğiyle ilgili bilgi vermezken, “Genel bir fikir alışverişi oldu. Galatasaray’ın menfaatlerini görüştük. Her ne kadar toplantıda muhalif insanlar olsa da hep beraber Galatasaray örf ve adetlerine yakışır biçimde görüşlerimizi aktardık” ifadelerini kullandı. Ancak 50 kişinin geldiği ve 4 saat süren toplantıda Canaydın’ın mart ayındaki seçimler öncesi projeleri hakkında katılanlara çeşitli bilgiler verdiği kaydedildi.

Demir YumruK 24 Kasım 2007 16:37

http://www.fotomac.com.tr/2007/11/24/im/8B4C5392FCCB164F93144F77b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Hakan'a tarihi ceza verilecek

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, kendisi hakkında "Bana farklı, medyaya farklı konuşuyor" diyen Hakan Şükür'e tarihi ceza vermeyi planlıyor. Polat'ın, Hakan'ın GSTV'de yaptığı açıklamaların kasedini incelemeye aldırttığı öğrenildi.

Sedef 21 24 Kasım 2007 16:39

Demir YumruK 24 Kasım 2007 16:43

Barış-Hasan savaşı

Feldkamp sağ kanatta Barış Özbek ile Hasan Şaş arasında tercih yapmakta zorlanıyor. Hasan idmanlardaki hırsı ile formayı zorlarken, Alman Ümit Milli Takımı'nda gol atan Barış da istim üstünde. Kalli'nin iki oyuncudan birer devre de yararlanabileceği ifade ediliyor.

RuffRyders 25 Kasım 2007 11:39

Cimbom Superleague Formula'da

Superleague Formula, gelecek yıl ağustos ayında başlayacak olan motorsporları organizasyonunda mücadele etmek ve dünyanın sayılı futbol kulüpleriyle birlikte start düzlüğünde yer almak üzere G.Saray Spor Kulübü’nü davet etti.

Dünyanın sayılı futbol kulüplerinin renk ve armalarıyla yarışacak olan, 750 beygir gücündeki ve 12 silindirli 20 Formula aracının yer alacağı Superleague Formula organizasyonuna, G.Saray’ın yanı sıra AC Milan, FC Porto, Olympiakos, PSV Eindhoven, B.Dortmund, Anderlecht, Flamengo ve FC Basel’in de katılması kesinlik kazandı.
http://img518.imageshack.us/img518/4890/back616sn2.jpg

Demir YumruK 26 Kasım 2007 15:13

Sevinçten havalara uçtu

G.Saray, Avni Aker Stadı'nda nefesleri kesen derbide Trabzonspor'u Serkan Çalık'ın 89. dakikada attığı müthiş golle devirerek, averajla liderliğini devam ettirdi. Büyük heyecana sahne olan maçta 105 gün sonra taraftarı ile buluşan Trabzonspor, kendisine gönül verenleri yine kahretti. Çok akıllı bir futbol ortaya koyan Cimbom'da en çok top çalan oyuncular Lincoln ve Mehmet Topal oldu.

Önemli eksikliklere rağmen derbiden zaferle ayrılan G.Saray, Panionios maçı öncesinde güven verdi. Ligin tek namağlup takımı Aslan, en çok gol atan ve en az gol yiyen ekip durumunda. Trabzonspor'daki kötü gidişe Ersun Yanal da çare olamadı. Yanal, ligde G.Saray'a karşı görev yaptığı son 7 maçı da kazanamadı. Kaplan, son 6 Süper Lig maçında da sadece 1 galibiyet alabildi.

Cimbom klasiği

Trabzon'a karşı son yıllarda Avni Aker'de bariz üstünlüğü olan Cimbom, geleneği bozmadı. Üç puanı tek golle alıp liderliği korudu.

G.Saray,çekinerek gittiği Trabzon deplasmanından 3 altın puanla dönerek bordo- mavililer karşısında son yıllardaki üstünlüğünü sürdürdü. Son 11 sezonda Trabzon ile Avni Aker'de oynadığı 11 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik alan ve sadece geçen sezon 3-1 kaybeden sarıkırmızılılar, dün yine gülmeyi başardı. 6 as oyuncusundan http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
yoksun olmasına rağmen Serkan'ın golü ile 3 altın puan aldı.

TOPAL-ARDA MÜKEMMELDİ
Sarı-kırmızılılar, Sivasspor'un kazandığı haftada bu galibiyetle liderliğini de korumuş oldu. Cimbom'da Serkan Çalık, Arda ve Mehmet Topal oynadıkları futbolla galibiyetin mimarı olurken, Lincoln de doksan dakika sahanın her yerini dolaştı. Trabzon'da ise Ceyhun ve Yattara beklenen futbollarını sergileyemedi. Ev sahibi ekip yakaladığı az sayıdaki pozisyonu da değerlendiremeyince puansız ayrıldı.

Karan yolcu

Kadroda yaptığı sürpriz değişikliklerle ün yapan Kalli, dün akşam da Ümit'i kesti. Golcü futbolcu ayrılmanın eşiğinde.

Galatasaray'da Serkan Çalık sürprizi... Sık sık kadroda yaptığı değişikliklerle gündeme oturan teknik direktör Feldkamp, dün Trabzonspor karşısında bir sürprize daha imza attı ve Serkan Çalık'ı tek forvet olarak sahaya sürdü. Nonda ve Hakan Şükür'ün sakatlığında gol ayağı olarak herkes Ümit Karan'ın görev yapacağını http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
beklerken, Kalli, Karan'ı yanında oturtarak şaşırttı.

İDDİALAR GÜÇLENDİ

Kalli, maç 0-0 olmasına rağmen bitime 2 dakika kalaya kadar Ümit Karan'ı kulübede tutarak onu takımda istemediğinin sinyalini vermiş oldu. Bu durumdan son derece rahatsız olan Karan'ın devre arasında başka bir takıma gideceği iddiaları bu şekilde kuvvetlenmiş oluyor. Kalli ile golcü oyuncunun arasının iyi olmadığı da dile getiriliyor.

Kral_Aslan 27 Kasım 2007 10:27

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_zu_HakanSukur011.jpg

Kral veda ediyor

Galatasaray'da son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından yıpratıldığını düşünen Hakan Şükür'den, "Cim-Bom'a veda' kararı geldi. Sarı-kırmızılı ekipteki görevine noktayı koyacak yıldız golcünün, futbolu bırakıp bırakmama konusuna ise performansına göre yine sezon sonunda karar vereceği öğrenildi.

Hakan Şükür'ün çok sevdiği Galatasaray'dan ayrılma kararını aldıran olaylar adım adım gelişti. Ligin ilk beş haftasında attığı beş golle sezona fırtına gibi başlayan ve Metin Oktay'ın, ligin en çok gol atan oyuncusu rekorunu kıran, Milli Takım'da da eski günlerine dönen Hakan Şükür'ün, sakatlığıyla birlikte forma giyememeye başladığı dönemde çıkartılan dedikodular ve Beşiktaş maçı öncesinde yaşanan kadro dışı kalma olayına çok üzüldüğü bildirildi.

DESTEK KARARI ÇIKTI
Gazetelerdeki spekülasyonlar üzerine, geçen hafta toplanan yönetim kurulu, önce Hakan Şükür sorununu masaya yatırdı. Polat'ın bu toplantıda, Galatasaray'a uzun yıllar başarıyla hizmet veren Hakan Şükür'ün sezon sonuna kadar mukavelesi bulunduğunu hatırlatarak, medyadaki haberlerin aksine aralarında hiçbir sorunun bulunmadığını, golcü oyuncunun zamanı geldiğinde formasına yakışır şekilde jübilesini yaparak bırakması gerektiğini söylediği belirtildi. Yönetimin tüm üyelerinin de aynı fikri ifade ettikleri toplantıda Hakan Şükür'e destek olunması gerektiği kararı çıktı.
Trabzonspor maçı öncesinde yakın çevresine konuşan Adnan Polat'ın, ocakta yapılacağı iddia edilen operasyonun aksine Hakan Şükür'ün sezon sonuna kadar Galatasaray'da forma giyeceğini söylediği vurgulandı.

Ancak, yönetimde bu gelişmeler yaşanırken, hakkında çıkan haberlerden son derece rahatsızlık duyan Hakan Şükür şok kararını aldı. Kral'ın, kendisi üzerinden kulübün yıpratılmaya çalışılmasını engellemek için sezon sonunda Galatasaray'la yollarını ayırmaya karar verdiği bildirildi. Kaptan'ın kadro dışı kaldığı Beşiktaş maçı sonrasında Alman hoca tarafından da yalanlanan 'Feldkamp'la küs' iddialarının sürdürülmesine bir anlam veremediği, bu durumun da takıma zarar verdiğini düşündüğü ifade edildi.Trabzon deplasmanına sakatlığı nedeniyle gitmeyen, ancak takımın motivasyonunun bozulmaması için bu kararını arkadaşlarından saklayan Hakan Şükür'ün, önümüzdeki günlerde ayrılık kararını önce yönetimle ardından da kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi.

MİLLİ TAKIM BEKLEYİŞİ
Galatasaray'dan sözleşmesinin bitiş tarihi olan sezon sonunda ayrılacak Şükür'ün, futbolu bırakıp bırakmama konusunu ise Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası finallerini de düşünerek, bu dönemde açıklayacağı bildirildi. Milli Takım'a finallerde veda etmek isteyen efsane golcünün, Galatasaray'a da 8. şampiyonluk kupasını da kaldırarak ve taraftarlarına teşekkür ederek veda etmek istediği bildirildi.

Kaynak: Milliyet

anaRasha 27 Kasım 2007 10:31

http://img507.imageshack.us/img507/2327/n52675503414902337930ka7.jpg:P

Demir YumruK 27 Kasım 2007 14:31

İstanbul'da 11'de Trabzon'da yedek!
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10860_karan280.jpg

Feldkamp'ın, İstanbul'daki son taktik provada forvette Ümit Karan ile Serkan Çalık'ı oynattığı ve Trabzon maçına bu ikiliyle çıkmayı planladığı öğrenildi.
27.11.2007

Feldkamp’ın, İstanbul’daki son taktik provada forvette Ümit Karan ile Serkan Çalık’ı oynattığı ve Trabzon maçına bu ikiliyle çıkmayı planladığı öğrenildi. Ancak karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala bu kararından vazgeçen tecrübeli hoca, sahaya çift forvetle çıkmayı uygun gördü ve hücum hattına Lincoln ile genç Serkan’ı yerleştirdi. Ümit, 87. dakikada oyuna alınmasıyla ilgili olarak, “Bu konuda kesinlikle yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Demir YumruK 27 Kasım 2007 19:58

G.Saray'da Feldkamp devrimi!

Necati ve Kabze'yi sezon başında gönderen Kalli, Hakan-Ümit'i de gözden çıkardı
Forvet kesen!

Necati ve Kabze'yi sezon başında gönderen Kalli, Hakan-Ümit'i de gözden çıkardı.

G.Saray'da forvet Feldkamp'ın gazabına uğradı. Son şampiyonlukta başrolü oynayan 4 silahşordan Hasan Kabze ve Necati'yi sezon başında gönderen Alman hocanın, Hakan Şükür ve Ümit'i de gözden çıkardığı belirtiliyor. Hakan'la Beşiktaş maçında kadro dışı bıraktıktan sonra arası açılan Kalli, Trabzon'da yedek oturtarak Ümit Karan'a da gözdağı verdi.

NONDA-SERKAN'A http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA== KALDI ADNAN

Polat hakkındaki açıklamaları nedeniyle yönetimde de desteği kalmayan Hakan ile ocakta yolların ayrılacağı ifade ediliyor. Kalli, Ümit için açık bir kapı bırakırken, bu oyuncunun da toparlanmaması halinde sezon sonu gönderileceği öğrenildi. Kalli'nin forveti kalan maçlarda Nonda-Serkan ikilisine emanet etmesi bekleniyor.

Gençlik ateşi

Dinamik bir takım yolunda kararlı adımlar atan Kalli, Cimbom'un ortalamasını 29'dan 24.5'e indirdi; meyvelerini toplamaya başladı.

5'İ 21'İN ALTINDAYDI

G.Saray, genç oyuncularının sırtında yükselmeye devam ediyor... Trabzon gibi zor bir deplasmanda yaşı 21 ve altında olan 5 futbolcu ile sahaya çıkan Cimbom, kritik bir zafere imza attı. Gençlere verdiği önem ile bilinen teknik direktör Feldkamp'ın kararlı adımlarıyla yaş http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
ortalaması giderek düşen sarı-kırmızılı takım; dinamik futboluyla hem beğeni topluyor hem de puanları...

HAYATİ GALİBİYET

Geçen sezonun son maçında Bursa önüne yaş ortalaması 29 olan bir takımla çıkan ve 2-0 kaybeden Aslan, Trabzon karşılaşmasına ortalaması 24.5 olan bir 11'le başladı. Kulübedekiler de dahil edildiğinde ortalaması 24.2'ye inen G.Saray, golü de maçın son bölümlerinde bularak, hem dinamizmin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi, hem de hayati bir galibiyet aldı.

Birisi mutlaka
Ara transferde bir santrfor alacak olan yönetim Kayseri ve Sivas'la görüşmeleri sürdürüyor. Son çare ise yabancı.

ÖNCELİK YERLİDE

HAKAN Şükür ve Ümit Karan'ı gözden çıkaran G.Saray, ara transferde kadrosuna yeni bir santrfor katmak için girişimlerini sürdürüyor. Kayserisporlu Gökhan Ünal'dan söz alan ve kulübünü ikna etmeye uğraşan yönetim, Sivassporlu Mehmet Yıldız'ı ise yedekte tutuyor.

HOLOSKO SON ÇARE ÖNCELİĞİ

Gökhan'a veren Cimbom'un ikiyerli golcüden birisini mutlaka transfer edeceği belirtildi. Vestel Manisasporlu Holosko'yu da listesine alan Aslan, yabancı statüsünde olması nedeniyle Slovak golcüye son çare olarak bakıyor. Transfer para+ takas formülü ile bitirilecek.

Panionios'u devirmeliyiz
"Bizim için dönüm maçı, yeneceğiz. F.Bahçe ile Beşiktaş'a da başarılar".

GRUPTAN ÇIKACAĞIZ

G.Saray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Panionios maçının, kendileri için dönüm noktası olacağını söyledi. Sezgin, "UEFA'da ilk iki maçı kaybettik. Panionios, dönüm noktası. İyi bir sonuç alacağımıza ve gruptan çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

EL ELE VERMEMİZ GEREK

Sezgin,ezeli rakiplerine de başarı diledi. "F.Bahçe ve Beşiktaş'ın da Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli karşılaşmaları var. Onlara da başarılar diliyorum" diyen Sezgin, "Ülke puanımızı artırabilme adına hep beraber başarılı olmalıyız" ifadesini kullandı.

Çalışkan Hakan

Trabzon'da görevini eksiksiz yapan oyunculardan biri olan Hakan Balta, formasını sağlama aldı. Sol kanatta ilerigeri çalışarak takdir toplayan Hakan, adı UEFA'ya bildirilen listede olmadığı için Panionios sınavında forma giyemeyecek.

Demir YumruK 28 Kasım 2007 14:23

Bomba gibi düştü

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10930__canaydin2811.jpg

Canaydın'ın önceki gün Çırağan Sarayı'nda başkanlığa tekrar aday olacağını ima etmesi, Sarı-Kırmızılı camiada bomba etkisi yarattı.
28.11.2007

Herkes bekliyordu

Geçirdiği pankreas ameliyatı nedeniyle yaklaşık 50 gün boyunca Sarı-Kırmızılı kulüpten uzak kalan ve taburcu olmasına karşın ciddi sağlık sorunları olduğu konuşulan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Mart 2008’deki seçimlere girip girmeyeceğini bir türlü söylemiyordu. Bunun üzerine yakın dostu olan Adnan Öztürk’ün, Canaydın seçime girmemesi halinde liste hazırlayacağı iddiası gündeme gelmiş, muhalefetin önde gelen isimlerinden Taner Aşkın ise adaylığını resmen açıklamıştı.

Kulisler kaynıyor

Tecrübeli futbol adamı, tüm bu gelişmelerin ışığında önceki gün Çırağan Sarayı’nda, Kulüpler Birliği Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu açıkladı. Bunun anlamı, Galatasaray’daki görevine de devam edeceğiydi. Çünkü Özhan Canaydın’ın Sarı-Kırmızılı kulüpten sadece sağlık sorunları sebebiyle ayrılacağı düşünülüyordu. İşte Özhan Canaydın’ın bu hareketi, camiada bomba etkisi yarattı. Kulisler şimdi seçim dedikodularıyla çalkalanıyor ve listelerin şekillenmesi için görüşmeler yapılıyor.

Bu tarihe dikkat!

Seçim ustası olarak tanınan Özhan Canaydın, imasını yaparken de çok güzel bir zaman belirledi. Çünkü tecrübeli yöneticinin açıklamasından çok kısa bir süre önce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Seyrantepe Projesi’nin 14 Aralık 2007’de hayata geçirilmesine onay verdiği haberi gelmişti. Akıbeti merakla beklenen temel atma törenini Erdoğan gerçekleştirecek. Seyrantepe’de temel atılması, seçimlerde Başkan Özhan Canaydın’ın en büyük kozu olacak.
Raşit ALTUN

Kısa kısa

Stat çimine rötuş yapıldı

Gençlerbirliği maçında iki takım futbolcularını da zorlayan Ali Sami Yen Stadı’nın çimleri bakıma alındı. Zeminde çeşitli düzenlemeler yapıldığı ve tüm sıkıntının giderildiği belirlendi.

Cim Bom’da milli gurur

Fransa ile özel maçlar yapacak olan U-17 Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosuna Galatasaray’dan tam 5 futbolcu çağrıldı: Emrah Yollu, Emre Çolak, Semih Kaya, Berk Neziroğulları ve Cem Sultan.

Dikkat dikkat! Girişler ayrıldı

Sarı-Kırmızılı yönetim, Ali Sami Yen’deki son 2 maçta Kapalı Üst Tribün girişlerinde yaşanan sorunlardan dolayı, kombine ve biletli giriş yerlerinin ayrıldığını açıkladı. Pazar günkü Belediye maçıyla geçerli olacak uygulamaya göre, Kapalı Üst Tribün’de kombinesi olanlar maraton girişini, bileti olanlar ise cadde tarafını kullanacak.

Özgürcan Özcan sıra bekliyor

Hakan Şükür ile Nonda’nın sakatlığında Ümit Karan’ın kulübede oturup Serkan Çalık’ın ilk 11’de sahaya sürülmesi, Özgürcan Özcan’a da moral verdi. Genç oyuncunun yakın çevresine, “Sıranın bana da geleceğini biliyorum. O yüzden her an kendimi hazır tutuyorum. Fırsat verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmak zorundayım” dediği öğrenildi.

Mehmet Düz’e teklif yağıyor

3 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray PAF takımının yıldızı Mehmet Düz’e, Süper Lig kulüplerinden transfer teklifi yağıyor. Forvet arkası oynayan genç yeteneği Gençlerbirliği, Ankaraspor ve Rizespor gibi kulüplerin yakından takip ettiği belirlendi. Mehmet, “En büyük hayalim Galatasaray A Takımı’nda forma giymek. Umarım bize de şans verilir” dedi.

Yüzmede rekor üstüne rekor

25-26 Kasım 2007 tarihlerinde Burhan Felek Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası milli takım seçmelerine Galatasaray 10 yüzücü ile katıldı. 10 kulüpten 70 sporcunun yer aldığı yarışlarda Sarı-Kırmızılı 5 yüzücü barajı geçti. Burcu Dolunay 200 m. serbest ve 100 m. karışıkta, Ömer Aslanoğlu ise 100 m. kurbağalamada Türkiye rekoru kırmayı başardı.

'İhtiyacımız olan işte bu'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10928__kali2811.jpg

'UEFA'da henüz maç kazanamamış olmamız beni çok rahatsız ediyor' diyen Kalli, 'Önümüzde 2 final var. Ne yapmamız gerektiği de gayet açık' ifadesini kullandı.
28.11.2007

Bordeaux+Helsingborg!

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, dün Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yarınki Panionios deplasmanını değerlendiren Kalli, “UEFA’da henüz maç kazanamamış olmamız beni çok rahatsız ediyor. Önümüzde 2 final var. Ne yapmamız gerektiği de gayet açık. Bordeaux’da oynadığımız ilk devredeki futbolu, Helsingborg maçının ikinci yarısında ortaya koyduğumuz futbolla birleştirmeliyiz” dedi.

Yine yaptı esprisini!

Kadrodaki 5 forvet oyuncusunun da hazır olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, espri yapmaktan da geri kalmadı: “Belki onlardan birini defansa veya orta sahaya alabiliriz. O konuda siz de bana yardımcı olabilirsiniz. Eğer böyle 11’ler gelirse bir gözden geçireceğim, söz. Bana yapılabilecek her türlü yardımdan dolayı herkese teşekkür ederim. Sakatların durumu çok önemli değil. 10 kişiyle sahaya çıkmayacağız, o kesin. Oynayanlar, oynamayanları aratmayacaktır.”

‘Lincoln’den memnunum’

Kalli, “Lincoln’ün sezon başında oynadığı futbolla şu anki performansı arasında fark var mı?” sorusunu yanıtlamaktan kaçındı. Bir süre sonra konuyla ilgili cevap veren tecrübeli hoca, “Almanya’da oynadığı futbola göre büyük fark var. Oradakinden daha fazla oynuyor burada. Ümit ediyorum ki, sakatlık olmadan oynamaya devam eder” diye konuştu.

Sabrın sonu Serkan

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10926__serkan2811.jpg

Serkan Çalık, G.Birliği ve Trabzonspor'a attığı 2 golle Galatasaray'a 6 puan kazandırdı.
28.11.2007

Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında attığı 2 golle Galatasaray’a 6 puan kazandıran Serkan Çalık, “Tabii ki insan oynayamadığı için üzülüyor. Her futbolcu oynamak ister. Bekledim, şans geldi ve elimden geleni yapmaya çalıştım” diye konuştu. 21 yaşındaki forvet sözlerine şöyle devam etti: “Hedefim Galatasaray’da kalmak ve devamlı forma giymek. Benim gol atmamdan çok, takımın kazanması önemli. Panionios ile çok önemli bir maç oynayacağız. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Yunan taraftarlar ateşlidir. Ama bizim bu atmosfere karşın sakin olmamız gerekiyor. Ama gol atmaya ihtiyacımız var. Bu nedenle hücum yapacağız. Savunmada açık bırakmamak gerek. Takımdaki bir çok futbolcu sakat ama geniş bir kadromuz var ve sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim işimiz sahaya çıkıp üzerimize düşeni yapmak...”

Misafir 28 Kasım 2007 18:34

http://img443.imageshack.us/img443/365/golsevinciez1.gif
Galatasaray Atina Yolunda

Galatasaray Futbol Takımı, UEFA Kupası H Grubu’nda oynayacağı Panionios GSS karşılaşması için bugün saat 15:00’da 1481 Incentive Organisation’ın düzenlediği özel uçuşla Atina’ya gidecek.

Okan Buruk, Ayhan Akman ve Barış Özbek sakatlıkları nedeniyle, Hakan BaltaAdnan Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri Haldun Üstünel, Tunca Hazinedaroğlu ve Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin eşlik ediyor.

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp bugün saat 18:30’da Panionios Stadı’nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının ardından Galatasaray, saat 19.00’da yalnızca ilk onbeş dakikası basına açık son antrenmanı yapacak.

Galatasaray Spor Kulübü Resmi Sitesinden alınmıştır

Demir YumruK 28 Kasım 2007 19:03

'Atina'dan galip döneceğiz'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11038__adnansezgin1903.jpg

Adnan Sezgin, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, 'Atina'dan galip gelerek İstanbul'a döneceğiz. Bu gruptan çıkma adına da önemli bir adım atmış olacağız' dedi.
28.11.2007

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Panionios takımıyla çok önemli müsabaka yapacaklarını belirterek, "Panionios maçı bizim için dönüm noktası olabilir. Telafisi ve mazereti olmayan bir maça gidiyoruz. Gruptan çıkmak için mutlak kazanmalıyız. Umut ediyorum ve ümitliyim de. Atina’dan galip gelerek İstanbul’a döneceğiz. Bu gruptan çıkma adına da önemli bir adım atmış olacağız" dedi.
Basın mensuplarının takımdaki sakat futbolcuların durumunu sorması üzerine de Sezgin, "Biliyorsunuz Ayhan ameliyat geçirdi ve kadroda yok. Barış’ın sakatlığı var. Okan ve Bouzid de öyle. Tabii ki sakatlarımız var, ama hiçbir mazeretin arkasına saklanmamalıyız. Eldeki kadroyla çok iyi mücadele edip, bu maçtan galip gelmek istiyoruz" diye konuştu. Sarı-kırmızılı kafile daha sonra özel uçakla Atina’ya hareket etti. Panionios Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol
Federasyonu’ndan Aberto Undiano Mallenco yönetecek.

'Savunma yapacağız'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11043_250px-Ewald_Lienen280000000.jpg

UEFA Kupası İkinci Tur H Grubu'nda, yarın Galatasaray'a karşı mücadele verecek Panionios takımının Alman Teknik Direktörü Ewald Lienen, kırmızı-lacivertli ekibin maçta savunmaya ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.
28.11.2007

Lienen, yaptığı basın toplantısında, takımının performansı ve bu çerçevede sahada izlenmesi gereken strateji konularına değindi. Takımının geçtiğimiz hafta Selanik PAOK ekibine karşı 3-1 mağlup olduğu mücadeleden edindiği izlenimin savunma konusunda sıkıntı yaşandığı olduğunu kaydeden Lienen, "Savunma konusundaki sorunla mücadele etmemiz gerek. Bunu da savunma ve hücum arasında daha iyi denge sağlayarak yapmalıyız" şeklinde konuştu.
Gerek Avrupa gerekse Yunanistan’daki tüm karşılaşmalarda, bütün organizasyonlarda iyi savunma yapılmasını istediğini belirten Lienen, "Galatasaray hücumda etkili ve güçlü hücum oyuncuları olan bir takım. Bir takımın beyni o takımın liberosudur" dedi. Lienen, oyuncu değişikliğine gidip gitmeyeceği konusunda ise "Hücum oyuncularımızın özellikle son oyunlarda çeşitli hataları oldu, ancak 4-5 oyuncu değiştirip de aynı kalitede yerlerine başka oyuncular koyabilme lüksümüz yok. Bu çerçevede savunma ve hücumda takım oyunu çıkarmamız gerek. Hücum oyuncularının anlaması gereken konu boş alanları doldurmaları ve bu sayede iyi bir savunma bloğu kurulmasıdır. Gücümüzün farkındayız ve aleyhimize olabilecek skorları değiştirebileceğimizin bilincinde olduğumuzu görüyorum. Oyuna daha iyi konsantre olmalıyız" diye konuştu.

PANİONİOS

İzmir’de 1890 yılında kurulan ve Yunanistan futbol tarihinde lig şampiyonluğu bulunmayan Panionios, 1979 ve 1998’de Yunanistan Kupası’nı, 1971 yılında ise Balkan Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. UEFA’da seri başı olmadan elemelere katılan Panionios, adını gruplara yazdırarak büyük bir başarıya imza attı. UEFA Kupası’nda eşleştiği Fransız Sochoux, Panionios’a turu geçmesi konusunda şans tanımasa da Yunan ekibi, Fransız rakibini deplasmanda 2-0 mağlup ederken, kendi sahasında 1-0 yenilgi alsa da turu geçmeyi başardı. Panionios, UEFA Kupası’nda bu güne kadarki 17 karşılaşmasının, 6’sını kazanırken 11’inde mağlup oldu. Avrupa Kupaları’nda ise 27 kez mücadele veren Yunan takımı, bugüne kadar, kaydettiği 32 gole karşın ağlarında gördüğü 46 gol ile 15 yenilgi alırken 12 galibiyete imza attı.

LİENEN VE TRANSFERLER

Öte yandan, 2006 yılında yolunu Panionios ile birleştiren Alman teknik adam Ewald Lienen (53), Almanya Bundesliga’da Duisburg, Hansa Rostock, FC Köln, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96 ve İspanya’da CD Tenerife takımlarını çalıştırdı. Yunanistan Süper Ligi’ni geçtiğimiz sezon beşinci sırada tamamlayan Panionios, bu sezon başında Michael Delura (Schalke), Bennard Yao Kumordzi (Egaleo), Ivica Majstorovic (Unterhaching), Kostas Kapetanos (İraklis), Dimitris Siovas (Skoda Ksanti), Manolis Skoufalis (Kerkira) ve Yannis Kontis’i (Fostiras) transfer ederek renklerine bağlamıştı. Bu çerçevede, Yunan ekibinin kadrosu, Miroslav König, Haralampos Tambasis, Dario Kresic (Kaleciler), Yannis Maniatis, Jozef Gaspar, Sekou Berthe, Marcello Pletsch, Evangelos Koutsopoulos, Grigorios Makos, Nikos Spiropoulos, Ioannis Kontoes, Lazaros Bourelakos, Spyros Gitsalis (Defans), Manolis Skoufalis, Kostas Kapetanos, Lourenço, Hristos Aravidis, Bennard Kumordzi, Ribeiro Wagner, Yannis Kondis, İvica Majstorovic, Fanurios Gundulakis, Dario Fernandez, Themis Gousoulis, Marios Nikolau (Orta saha), Rafik Djebbour, Michael Delura, Kyriakos Pavlu (Forvet) olarak şekil kazandı.
Yunan Ligi’nin 9. haftası sonunda 14 puanla 7. sırada yer alan Painonios, maçlarını 11 Bin 700 kişilik Nea Smirni’deki Panionios Stadı’nda oynuyor.

Kral_Aslan 29 Kasım 2007 10:08

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_0b_Sevinc_GS032.jpg

Olmak ya da olmamak !..

2000 yılında UEFA Kupası'nı müzesine götürerek ismini Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran Galatasaray bu akşam grubundaki en kritik maçta Yunan temsilcisi Panionios'la karşı karşıya geliyor.

Grubunda oynadığı ilk iki maçını kaybederek büyük bir yara alan Cimbom'da tek hedef Yunan temsilcisi yenerek tur şansını son maça taşımak. Karşılaşmaya ofansif bir oyun anlayışıyla çıkacak olan sarı kırmızılılarda sakatlığı geçen Linderoth'un bu zorlu müsabakada forma giymesi beklenirken, Feldkamp'ın forvette Trabzon maçında galibiyet golünü getiren genç Serkan ve Nonda ikilisine görev vermesi bakleniyor. Saat 21.00'de Nea Smyrni stadında oynanacak olan bu zorlu müsabakada Alberto Undino Mallenco düdük çalacak.
MUHTEMEL 11'LER ŞÖYLE:
STAT: Nea Smyrni
HAKEMLER: Alberto Undino Mallenco, Josip Martinez, Roberto Alonso Fernandez
PANİONİOS: König, Kontoes, Berthe, Spiropoulos, Makos, Majstorovic, Goundoulakis, Aravidis, Kumordzi, Kapetanos, Djebbour
TEKNİK DİREKTÖR: Ewald Lienen
GALATASARAY: Orkun, Volkan, Servet, Song, Uğur, Arda, Lincoln, Linderoth, Hasan Şaş, Serkan, Nonda
TEKNİK DİREKTÖR: K.H.Feldkamp

Demir YumruK 29 Kasım 2007 14:22

'Hakan'ın son senesi'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11090_hakann%C4%B1n280.jpg

Polat, "Hakan'a kontratı bitince yeni sözleşme yapmayacağımızı ilettik. O, bunu kabul etmedi ve 2 sene daha dışarıda oynamak istediğini söyledi" dedi
29.11.2007

‘Sözleşme uzatılmayacak’
Sarı-Kırmısılı kulüpteki Hakan Şükür polemiği bitmek bilmiyor... Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, konuyla ilgili olarak yazarımız Oğuz Dizer’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Polat, “Hakan’a kontratı bitince sözleşmesini uzatmayacağımızı ve jübile yapmak istediğimizi söyledik. O, teklifimizi kabul etmediğini, gerekirse futbol hayatına 2 sene daha dışarıda devam edeceğini, ondan sonra dönüp, jübilesini yapacağını iletti. Ama karmaşa yaşanmasa daha iyi olurdu” diye konuştu.

‘Takımı gençleştiriyorum’

Hakan Şükür’ün kendisi için canlı yayında sarf ettiği, “Bazen bana farklı, medyaya farklı konuşuyor diye düşünüyorum” sözlerini de değerlendiren Polat, “Hakan’ın basın toplantısı yapmasını bekliyorum” ifadesini kullandı. Tecrübeli yönetici şöyle devam etti: “Takımı gençleştiriyorum. Bu değişimleri yaşamak zorundayız. Yeni yapılanmada bu tür sıkıntılar çekilmesi doğaldır. Ama bu yoldan dönmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle olamaz.”

Son provada eğlendiler

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11086_eglendiler280.jpg

Cim Bom'un Panionios sınavı öncesi gerçekleştirdiği son idmanda keyifler yerindeydi.
29.11.2007

Cim Bom’un Panionios sınavı öncesi gerçekleştirdiği son idmanda keyifler yerindeydi. Futbolcuların birbirleriyle sürekli şakalaşması dikkat çekti. Bu arada Yunan ekibinin hocası Lienen’in yardımcısının antrenmanı takip ettiği öğrenilince, Galatasaraylı yetkililer araya girerek, Panionios temsilcisinin sahadan ayrılmasını kibar bir dille istedi. Lienen’in yardımcısı bunun üzerine idman alanını terk etti. Sarı-Kırmızılılar, çalışma tamamlandıktan sonra kampa girerek maç saatini beklemeye koyuldu.

Kısa...Kısa...

‘Yeni İzmir’de beraberlik yok!

Panionios, Avrupa kupalarında 28 kez mücadele etme şansı yakaladı. Bu maçların 13’ünü ‘Yeni İzmir’ anlamına gelen Nea Smyrni Stadı’nda oynayan Yunan ekibi, sahasında hiç berabere kalmadı. Seyircisi önünde 8 galibiyet elde eden Panionios, 5 mücadeleden ise mağlubiyetle ayrıldı.
Şükür&Tobias görev bekliyor

Sakatlıkları sebebiyle Trabzonspor deplasmanına götürülmeyen oyunculardan Hakan Şükür ile Tobias Linderoth’un, Panionios karşısında yedek kulübesinde oturacakları öğrenildi. İki futbolcunun da oyunun ilerleyen dakikalarında şans bulmaları bekleniyor.

Demir YumruK 30 Kasım 2007 16:24

Aslanım UEFAladı

Dün Atina'da iki farklı Galatasaray izledik. İlk yarıda tek bir pozisyon dahi bulamayan Aslan, 2. yarıda gerçek kimliğine bürünerek kükredi ve rakibine indirdiği 3 pençe ile Atina'dan zaferle döndü. Galatasarayımız'a galibiyeti getiren golleri 50'de Serkan Çalık, 63'te penaltıdan Song ve 83'te Hakan Şükür attı.

G.Saray'da geleceği tartışılan Hakan Şükür'ün Linderoth'un yerine 2. yarıda görev alması, maçın gidişatını değiştirdi. 'Kral' girer girmez goller art arda geldi. Haftalardır Cimbom'u adeta 1 kişi eksik oynatan Lincoln yine vasat bir futbol ortaya koydu. Trabzon derbisinin kahramanı Serkan dün de maça damgasını vurdu.

İşe koyuldu

Kısır geçen ilk yarının ardından açılan sarı-kırmızılı takım Panionios'u Serkan, Song (P) ve Hakan'ın golleriyle geçti.

Galatasaray, Panionios'u deplasmanda 3-0 mağlup ederek, UEFA Kupası'ndaki ilk galibiyetine ulaştı. Bordeaux ve Helsingborg'a yenilmesinin ardından elenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan sarı-kırmızılı ekip, Yunan ekibi karşısında maça iyi başlayamadı. Oyunu sahasında kabul eden Cimbom, ilk yarı Panionios kalesine şut http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
atamadı, gol pozisyonu bulamadı.

MAKOS'A KIRMIZI

Ancak 2. yarı farklı bir Galatasaray vardı sahada. Daha fazla rakip kalede gözüken sarı-kırmızılı ekip, Arda'nın pasında Serkan'ın açılışı yapmasıyla birlikte golleri sıraladı. Önce Song penaltıdan, ardından da Hakan ağları havalandırdı ve Galatasaray maçı 3-0 kazandı. Makos'un 63'te atılması de Cimbom'un işini kolaylaştırdı.

Çok akıllı oynadık

Galatasaray'ın çalıştırıcısı: Şans bekledik ve bunu iyi değerlendirdik. Aslında 2-0 dan sonra maç bizim için bitmişti. 3-0 da gayet güzel bir skor.

G.Saray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, ilk yarısını endişe içinde izlediği maçta Panionios karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kalli, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Çok konsantre ve çok akıllı oynadık. Gol için şans bekledik. Bulduğumuzda da değerlendirdik. 2-0 yapınca maç bizim için bitmişti. Ama http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
3-0 da gayet güzel bir skor oldu" dedi.

HAKEM CEVAPLASIN

Takım olarak bu maçı mutlak kazanmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Alman hoca, bir Yunan gazetecinin "Biliyor musunuz? İlk gol 1 metre ofsayttı. Hakemin bu galibiyette çok büyük rolü var. Ne diyeceksiniz?" şeklindeki sorusunu, "Bu soruyu bana değil lütfen hakeme sorun. Bu konuda benim herhangi bir yaptırımım olamaz" diye yanıtladı.

Song yine 90'a taktı

Tecrübeli oyuncu kullandığı penaltıda topu, kurtarılması imkânsız yere attı.

YENİ PENALTICI

Galatasaray, Panionios'u mağlup edip İstanbul'a üç puanla dönerken takımın tecrübeli ismi Song da penaltı golüyle galibiyette büyük pay sahibi oldu. Galatasaray'ın 63'te kazandığı penaltıda atışı Lincoln'ün kullanması beklenirken topun başına Rigobert Song geldi.

ÇOK SOĞUKKANLI

Kamerunlu futbolcu soğukkanlı http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
bir vuruşla topu, doksandan ağlara gönderirken kaleci Tambassi'yi çaresiz bıraktı. Song, kupadaki Denizli maçında da durum 1-1'ken kullanıldığı penaltıyı üst köşeye gönderip takımının maçı 2-1 kazanmasını sağlamıştı.

Demir YumruK 1 Aralık 2007 18:14

Aslan sakata geldi

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11400_linderothh28000.jpg

Turkcell Süper Lig lideri Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yarın sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını tamamlarken,sakatlıkları süren Linderoth, Barış, Bouzid, Carrusca ve Okan yarınki maçta oynamayacak.
1.12.2007

Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası’nda basına ve taraftara kapalı yapılan idmanla hazırlıklarını tamamladı. Hakan Şükür, Song, Hasan Şaş ve Lincoln’ün tamamlanan tedavilerinin ardından, antrenmanın tümüne takımla birlikte katıldığı açıklandı.
Sakatlıkları süren Linderoth, Barış, Bouzid, Carrusca ve Okan’ın tedavilerine Metin Oktay Tesisleri Sağlık Merkezi’nde devam edildiği belirtilirken, Bouzid ve Barış’ın tedavilerinin ardından salon ve sahada fizyoterapistler eşliğinde takımdan ayrı özel birer çalışma yaptıkları ifade edildi. Bu oyuncuların, yarınki karşılaşmada oynayamayacakları öğrenildi.

Aslan'ın savaşçısı!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11389_song280000.jpg

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, kendisini bir "Savaşçı" olarak nitelendirerek, formayı almak için çok çalışmak gerektiğini bildiğini söyledi.
1.12.2007

Song, Galatasaray Kulübü’nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi’nin Aralık sayısında yer alan röportajında, geçen sezon kendisi için çok şeyin söylendiğini ve yazıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Sakat ya da hasta olduğumdan dolayı oynamadığım yazıldı. Sorunum varmış gibi yansıtıldı. Ancak bunun böyle olmadığının kanıtı bu sezon Galatasaray’da oynuyor olmamdır. Sezon başında kadroda iki stoper mevki için beş futbolcu vardı. Sezon başında aramıza yeni iki stoper arkadaş katıldığında benim hakkımda ’Gidecek, gitmeli’ yorumlarının yapıldığını biliyorum. Fakat benim de bildiğim bir şey var ki; yıllardır futbol dünyasının içinde tecrübeleri olan biriyim ve ben bir futbol savaşçısıyım. Zorlukları her zaman severim. Formayı almak için çok çalışmam gerektiğini bilirim."

Geçen sezon şampiyonluk unvanlarını koruyamamalarının nedenlerinin sorulması üzerine Kamerunlu oyuncu, bir futbolcu olarak bunu açıklamanın zorluğuna değinerek, geçen sezon üzerlerindeki "Şampiyon takım" baskısını kaldıramadıklarını dile getirdi. "Belki de biz takım olarak bu baskıyı kaldırmaya hazır değildik" ifadesini kullanan Song, iyi bir takım olmalarına rağmen şampiyonluğu tekrarlayamadıklarını anlattı.

"SEVİLDİĞİMİ HİSSETTİĞİM İÇİN BURADAYIM"

Rigobert Song, kariyerinde hiçbir kulüpte dört sene oynamadığının hatırlatılması üzerine, "Ben burada sevildiğimi hissettim. Galatasaray’a geldiğim ilk gün kendimi nasıl iyi hissettiysem, şimdi de öyle hissediyorum" dedi. Galatasaray’da samimiyetin olduğunu ve büyük bir aile gibi olduklarını anlatan Song, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman büyük sevinçler yaşamasak da takım arkadaşlarımla birlikte çok şeyi paylaştık. Güzel günlerimiz de oldu, üzüldüğümüz günler de. Ailem de İstanbul’da çok memnun. Böyle olunca kariyerimde ilk kez bir kulüpte dördüncü sezonuma girdim."

"HER ZAMAN TEKLİFLER ALDIM"

Tecrübeli futbolcu, her zaman transfer teklifleri aldığını belirterek, Avrupa’nın bir çok kulübünden teklif aldığını ve bunların kendisini onurlandırdığını anlattı. "İyi bir oyuncuysanız, size teklifler gelir" diyen Song, şunları kaydetti: "Sözleşme imzaladığınız gün, kontratınızın son gününe kadar o kulüpte kalmayı arzulayarak, planlayarak o imzayı atarsınız. Ben de Galatasaray ile üç yıllık sözleşme yaptığımda bu fikre sahiptim ve bunu gerçekleştirdim. Galatasaray’da oynamak futbola olan motivasyonumu artırıyor. Çünkü Galatasaray her sezon başında büyük hedefleri olan bir kulüp. Şampiyon olmak, kupayı kazanmak ve Avrupa’da en iyisini yapmak istiyor. Bu sezon sonunda kontratım bitiyor. Bugünlerde bu konuyu aklıma getirmiyorum ama profesyonel futbolcu olarak Ocak ayından itibaren elbette ki bu konuyu yöneticilerimizle görüşeceğim. Önemli olan, onların bana gelecekte ihtiyaçları olup olmayacağını söylemeleri. Bana verecekleri cevaba göre, gelecek sezon nerede olacağıma karar vereceğim."
Geçen sezonki teknik direktörleri Erik Gerets’i öven Rigobert Song, "Gerets çok sağlam karakteri olan bir teknik direktördü. Çok iyi anlaşıyorduk. Ancak mutlaka bazı konularda fikir ayrılığımız oluyordu, bu da çok normal" dedi. Song, bu sezon savunmada birlikte oynadığı Servet’in çok iyi futbolcu olduğunu kaydederek, birbirlerinin eksiklerini iyi tamamladıklarına inandığını söyledi. Geçen sezona göre daha iyi takım olduklarını ileri süren Song, yeni gelen oyuncuların çok kaliteli futbolcu

'Ateşi hala yanıyor'

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11342_1FAN11ER1-B-Y28000.jpg

UEFA, Cim Bom'dan ayrılması gündeme gelen Hakan Şükür'e övgüler yağdırdı ve 36 yaşındaki golcünün Panionios maçındaki performansıyla göz doldurduğunu yazdı.
1.12.2007

Yine damgasını vurdu
Türk Futbol Tarihi’de en çok gündeme gelen isimlerden olan Hakan Şükür, hakkında yapılan onca spekülasyonlara karşın Panionios maçına da damgasını vurdu. UEFA’nın resmi internet sitesi, maç sonrası Hakan Şükür’ü manşetine taşındı. Hakan’ın 2000 yılında UEFA Kupası’nı kaldırdığı fotoğrafı kullanan site, ‘Hakan için ateş hala yanıyor’ başlığını attı. Oyuna ilk 11’de başlamayan, ancak ardından Feldkamp tarafından sahaya sürülen 36 yaşındaki forvetin takımını ateşlediği ifade edildi.

Ayrılık mesajı verdi

Tecrübeli golcünün açıklamalarına da yer veren UEFA, Hakan’ın Galatasaray’dan ayrılma noktasında olduğunu belirtti. Milli futbolcu, “Belki önümüzdeki sezon bu formayı giyemeyeceğim. Ancak ayrılmadan önce tüm gücümü Galatasaray’a vereceğim. Umuyorum tekrar Türk Milli Takımı’ndaki yerimi alabilirim. Kimsenin dediğine inanmak istemiyorum. Gidersem, yurtdışına gidebilirim” diye konuştu. Site, Sarı-Kırmızılılar’ın gruptan çıkmak için Austria Wien’i yenmek zorunda olduğunu da vurguladı.

Sakatlar kervanı!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11338_1FAN11AR2-Y2800.jpg

Büyükşehir Belediyespor karşısında yarın zorlu bir sınav verecek olan Galatasaray'da Ayhan ile Arda yok. Song ve Linderoth'un oynaması zor, Barış ise belki
1.12.2007

Ayhan idmana çıktı ama...

Bu sezon sakatlıklardan beli bükülen Sarı-Kırmızılı ekip, yarın Sami Yen’de ağırlayacağı İstanbul B.Belediye karşısında da eksik kadroyla mücadele edecek. Tedavisi süren Ayhan Akman’a, Panionios maçında sakatlanan Arda ve Song da katıldı. Ayhan dünkü idmana çıkıp takımla çalıştı ancak henüz hazır değil. Arda da kesinlikle oynamayacak. Song’un durumu çok zor. Sakatlığı nükseden Linderoth’un durumu da Song gibi, umut var ama çok az. Barış ise, sakatlar içinde oynama olasılığı en yüksek isim.

Gündüz maçına davet

Kalli'yi en çok, Lig’de şu ana kadarki 13 maçın tümünde 90 dakika forma giyen Song’un olmama olasılığı düşündürüyor. Atina’dan maç sonrası sabaha karşı İstanbul’a dönen Sarı-Kırmızılılar, dün akşam üzeri tek idman gerçekleştirdi. Yarın saat 15.30’da başlayacak karşılaşmanın biletleri de satışa çıktı. Biletix gişelerinden temin edilebilecek biletlerin fiyatları, 22 ile 400 YTL arasında değişiyor. Yönetim, tüm taraftarları takımlarını desteklemek için stada davet etti.

Sedef 21 1 Aralık 2007 18:27

Misafir 2 Aralık 2007 14:38

http://img259.imageshack.us/img259/298/song2zx1.jpgGalatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, kendisini bir "Savaşçı" olarak nitelendirerek, formayı almak için çok çalışmak gerektiğini bildiğini söyledi.

Song, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Aralık sayısında yer alan röportajında, geçen sezon kendisi için çok şeyin söylendiğini ve yazıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Sakat ya da hasta olduğumdan dolayı oynamadığım yazıldı. Sorunum varmış gibi yansıtıldı. Ancak bunun böyle olmadığının kanıtı bu sezon Galatasaray'da oynuyor olmamdır. Sezon başında kadroda iki stoper mevki için beş futbolcu vardı. Sezon başında aramıza yeni iki stoper arkadaş katıldığında benim hakkımda 'Gidecek, gitmeli' yorumlarının yapıldığını biliyorum. Fakat benim de bildiğim bir şey var ki; yıllardır futbol dünyasının içinde tecrübeleri olan biriyim ve ben bir futbol savaşçısıyım. Zorlukları her zaman severim. Formayı almak için çok çalışmam gerektiğini bilirim."

Geçen sezon şampiyonluk unvanlarını koruyamamalarının nedenlerinin sorulması üzerine Kamerunlu oyuncu, bir futbolcu olarak bunu açıklamanın zorluğuna değinerek, geçen sezon üzerlerindeki "Şampiyon takım" baskısını kaldıramadıklarını dile getirdi. "Belki de biz takım olarak bu baskıyı kaldırmaya hazır değildik" ifadesini kullanan Song, iyi bir takım olmalarına rağmen şampiyonluğu tekrarlayamadıklarını anlattı.

"SEVİLDİĞİMİ HİSSETTİĞİM İÇİN BURADAYIM"
Rigobert Song, kariyerinde hiçbir kulüpte dört sene oynamadığının hatırlatılması üzerine, "Ben burada sevildiğimi hissettim. Galatasaray'a geldiğim ilk gün kendimi nasıl iyi hissettiysem, şimdi de öyle hissediyorum" dedi.

Galatasaray'da samimiyetin olduğunu ve büyük bir aile gibi olduklarını anlatan Song, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman büyük sevinçler yaşamasak da takım arkadaşlarımla birlikte çok şeyi paylaştık. Güzel günlerimiz de oldu, üzüldüğümüz günler de. Ailem de İstanbul'da çok memnun. Böyle olunca kariyerimde ilk kez bir kulüpte dördüncü sezonuma girdim."

"HER ZAMAN TEKLİFLER ALDIM"
Tecrübeli futbolcu, her zaman transfer teklifleri aldığını belirterek, Avrupa'nın bir çok kulübünden teklif aldığını ve bunların kendisini onurlandırdığını anlattı.

"İyi bir oyuncuysanız, size teklifler gelir" diyen Song, şunları kaydetti: "Sözleşme imzaladığınız gün, kontratınızın son gününe kadar o kulüpte kalmayı arzulayarak, planlayarak o imzayı atarsınız. Ben de Galatasaray ile üç yıllık sözleşme yaptığımda bu fikre sahiptim ve bunu gerçekleştirdim. Galatasaray'da oynamak futbola olan motivasyonumu artırıyor. Çünkü Galatasaray her sezon başında büyük hedefleri olan bir kulüp. Şampiyon olmak, kupayı kazanmak ve Avrupa'da en iyisini yapmak istiyor. Bu sezon sonunda kontratım bitiyor. Bugünlerde bu konuyu aklıma getirmiyorum ama profesyonel futbolcu olarak Ocak ayından itibaren elbette ki bu konuyu yöneticilerimizle görüşeceğim. Önemli olan, onların bana gelecekte ihtiyaçları olup olmayacağını söylemeleri. Bana verecekleri cevaba göre, gelecek sezon nerede olacağıma karar vereceğim."

Geçen sezonki teknik direktörleri Erik Gerets'i öven Rigobert Song, "Gerets çok sağlam karakteri olan bir teknik direktördü. Çok iyi anlaşıyorduk. Ancak mutlaka bazı konularda fikir ayrılığımız oluyordu, bu da çok normal" dedi.

Song, bu sezon savunmada birlikte oynadığı Servet'in çok iyi futbolcu olduğunu kaydederek, birbirlerinin eksiklerini iyi tamamladıklarına inandığını söyledi. Geçen sezona göre daha iyi takım olduklarını ileri süren Song, yeni gelen oyuncuların çok kaliteli futbolcular olduğunu sözlerine ekledi.
Mynet Haber

Demir YumruK 3 Aralık 2007 15:15

Hasan idmana çıkmadı

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11673_hasan28000.jpg

İstanbul Belediye maçında kırmızı kart gördükten sonra devre arasında Galatasaray'dan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş, antrenmana çıkmadı.
3.12.2007

Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, yaklaşık 1 saat süren antrenman öncesinde futbolcularıyla tesislerde yarım saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında yapılan idmanda, dünkü karşılaşmada 90 dakika forma giyen futbolcular rejenarasyon çalışmasının ardından tesislere gitti. Feldkamp, bir grup oyuncuyla birlikte yan sahaya giderek, burada özel bir antrenman yaptırdı.
Sakatlığı geçen Barış Özbek de bu çalışmada yer alırken, sakatlıkları devam eden Ayhan, Mehmet Güven ve Bouzid takımdan ayrı koşu yapmakla yetindiler. Antrenmanı yönetici Haldun Üstünel de takip etti.

HASAN İDMANA ÇIKMADI
İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kırmızı kart gördükten sonra devre arasında Galatasaray’dan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş, antrenmana çıkmadı. Hasan’ın sakat olduğu için antrenmana çıkmadığı ifade edilirken, bu oyuncunun, sabah tesislerde tedavi olduktan sonra MR çektirdiği açıklandı. Hasan’ın kırmızı kart gördükten sonra oyundan çıkarken tartıştığı futbol takımı menajeri Mustafa Turgun, Hasan’ın maçtan sonra kendisini telefonla arayarak özür dilediğini belirterek, "Biz dün akşam olayı kapattık. Bugün de kendisini görmedim. Sabah tedavi olup MR’a gitmiş" dedi.
Hasan’ı kararından mutlaka döndüreceklerini ifade eden Mustafa Turgun, kendisinin ve futbolcu arkadaşlarının tecrübeli oyuncuyu bu kararından vazgeçireceklerini söyledi. Turgun, Hasan’a kulüpten para cezası verileceğini de belirtti.

YARIN İZİN
Galatasaraylı futbolcular, yoğun lig ve Avrupa kupası maçlarının ardından yarın nihayet izin yapacak. Günü dinlenerek geçirecek futbolcular, Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçın hazırlıklarını çarşamba günü basına kapalı olarak yapacakları çift antrenmanla sürdürecek.

Başın öne eğilmesin 2-2

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_11581_basbb0312.jpg

Ali Sami Yen'de henüz 40. dakikada Belediye 2-0 öndeydi. 72'de Hakan Balta ile farkı bire indiren Cim Bom, 90+2'de Ümit Karan'la beraberliğe ulaştı ve 2 puanlık kayba karşın namağlup unvanını koruyarak teselli buldu.
3.12.2007

Ali Sami Yen’de gün büyük bir şokla başladı. Dakikalar henüz 40’ı gösterirken skorbordda Belediye’nin 2-0’lık galibiyeti yazıyordu. Kalli ikinci yarıda bütün riskleri aldı, Özgürcan hariç tüm forvetlerini sahaya sürdü ve Galatasaray inanılmaz oynamaya başladı. 72’de Hakan Balta ile farkı bire indiren Cim Bom, galibiyet için rakip kale önünde üs kurdu. Sayısız pozisyonda devleşen Hasagiç, 90+2’de teslim oldu. Ümit Karan’la beraberliğe ulaşan Sarı-Kırmızılılar, 2 puanlık kayba karşın namağlup unvanını koruyarak teselli buldu.

Stat:
Ali Sami Yen
Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Aleks Taşcıoğlu
Galatasaray: Orkun xx, Uğur xx, Song xx, Servet xxx, Hakan Balta xx, Hasan x, Mehmet Topal x (Dk. 46 Nonda x), Lincoln x (Dk. 25 Sabri xx), Arda xx, Hakan Şükür xxx, Serkan xx (Dk. 78 Ümit xxx)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç xxx, Kerim xx, Cesario xxx, Volkan xx, Ekrem xx, Sertan xx (Dk. 78 Rızvan x), Efe xx, Ünal xx, İlyas xx (Dk. 67 Orteman x), Erman xxx, Adriano xx (Dk. 90 Gökhan ?)
Goller: Dk. 10 Cesario, Dk. 40 Sertan (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 72 Hakan Balta, Dk. 90 Ümit (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Efe, Dk. 40 Ekrem, Dk. 77 Hasagiç, Dk. 86 Orteman (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 73 Hasan (Galatasaray)
Kırmızı Kart: Dk. 80 Hasan (Galatasaray)
Ne goldü ama!
Bu sezon ligde 4 maçta Aslan'ı ipten alan Ümit Karan, bu kez de son dakikada topu nefis kontrol edip, öyle bir döndü ve vurdu ki, attığı jeneriklik golle takımına hayat verdi.

Her zamanki gibi tribünleri boş bırakan Sarı-Kırmızılı taraftarlar, seyir zevki yüksek bir maçı kaçırdı... 7. dakikada İlyas, çalımlarla ceza sahasına yaklaştı, sert vurdu, top kaleci Orkun’da kaldı... 9’da Arda sol kanattan çalımlarla son çizgiye indi ve Hakan Balta’yı gördü. Hakan Balta’nın ortasına Lincoln kafayı vurdu, aut...
11’de Erman sağdan aut çizgisine indi, geriden gelen Santos’u gördü. Santos sert vurdu gol: 0-1.
17’de Serkan’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Lincoln kullandı, top Hasagiç’te kaldı...
25’te Lincoln sakatlanarak oyundan çıktı... 32’de Sabri sağ kanattan ortaladı. Penaltı noktası üzerindeki Hakan Şükür topa dokunamadı... 34’te Belediyespor defansının yaptığı hata ile topu kapan Hakan Şükür, Hasan Şaş’a verdi. Şaş, kalecinin üzerinden aşırttı ama defans topu çıkarttı...
40’ta Adriano’nun soldan indirdiği topla ceza sahasında buluşan Sertan, Orkun’un üzerinden aşırttı ve gol: 0-2. 41’de Serkan’ın sağdan ortasında, ceza sahası dışından Hakan Balta sert vurdu; top az farkla dışarıda. 42’de Hasan ceza sahasına ortaladı, Sabri indirdi, Arda sert vurdu, aut...
İkinci yarı tek kale
Kalli 2. yarıya Mehmet Topal’ın yerine Nonda ile başladı. 48’de Arda, ceza sahası içerisinde topla buluştu. Kale sahası önündeki Nonda’yı gördü. Nonda vurdu, top Hasagiç’te kaldı.
58’de ceza sahası çizgisi üzerinde Arda topla buluştu, sert vurdu, korner. 63’te Hakan, ceza sahası içerisinde Nonda’ya indirdi. Nonda vurdu... Defans topu kornere çeldi.
70’te Hasan Şaş’ın ceza sahasına ortaladığı topu Hakan Şükür indirdi. Nonda sert vurdu... Hasagiç çıkardı. 72’de Hakan Balta ceza sahasında önünde kalan topa sert vurdu ve Galatasaray’ın golü geldi: 1-2.
80’de ara pasına hareketlenen Ümit Karan, Hasagiç’in müdahalesi ile yerde kaldı, hakem ‘devam’ dedi. Bu pozisyona itiraz eden Hasan Şaş, 2. sarıdan kırmızı kart görerek son 10 dakikada takımını yalnız bıraktı.
84’te Servet sağdan ceza sahasına girdi, sert vurdu... Top yan ağlarda kaldı... 88’de Sabri’nin serbest vuruşunda köşeye giden topu Hasagiç çıkardı... 90+2’de Arda’nın pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Ümit Karan döndü, vurdu ve son dakika golü ile takımına 1 puanı kazandırdı: 2-2.

Raşit ALTUN

Kral_Aslan 4 Aralık 2007 10:24

http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_az_HasanSas014.jpg

Ve Hasan beklenen açıklamayı yaptı !..

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüğü kırmızı kartla çılgına dönen ve ligin devre arasında Galatasaray'dan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş beklenen açıklamayı yaptı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre herkesi şoke eden sözlerinin arkasında olduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, yıllardır haksızlığa uğradığını kaydetti. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Benim derdim Galatasaray'la değil. Benim derdim, çocukluğumdan beri renklerine aşık olduğum ve şimdi de formasını gururla sırtımda taşıdığım Galatasarayımdan beni ayıran sebeplerle. Galatasaray'ı çok seviyorum, fakat artık yapılanlara da dayanamıyorum" ifadelerini kullandı. Galatasaray'a veda etme kararını bir anlık sinirle almadığına dikkat çeken Hasan Şaş şöyle devam etti:
"Bana sahada futbol oynatmak istemeyenleri gördükçe sinirlerime hakim olamıyorum. Adımı çıkarmışlar bir kere. Ne yapsam suçlu oluyorum. Rakiplerimize faul bile çalınmayacak pozisyonlarda bana sarı kartı tereddüt etmeden çıkarıyorlar. Her insanın siniri, dayanma gücü vardır. Damarıma basarsanız da patlar. Ben sahada her şeyini veren, formasını sonuna kadar terleten, hırslı bir oyuncuyum. Ama bu hırsımı bana karşı kullanmalarına asla izin veremem."
Hasan, sarı-kırmızılı yöneticilerle görüşerek devre arasında Avrupa'da bir kulübe gitme kararını bildireceğini de söyledi. Veda kararını üzülerek aldığını ifade eden yıldız oyuncu, "Türkiye'de artık futbol oynamayacağımı düşünüyorum. Ben de bu nedenle böyle bir karar aldım. Şu an için bir planım yok, ama her şey devre arasında netleşecektir. Futbolu bırakmayacağım. Gelecek tekliflere göre futbol hayatıma Avrupa'da devam edeceğime inanıyorum" diye konuştu.

Demir YumruK 4 Aralık 2007 16:11

Pusuya yattı

Beşiktaş'ı Lincoln ve Hakan'sız deviren, Trabzon'u genç Serkan'la yıkan yaşlı kurt, Kanarya'ya da sürpriz bir takım&taktik hazırlıyor Feldkamp'ın, Kadıköy'de Hakan ile Serkan'ın yerine Nonda&Ümit'i oynatacağı, Lincoln'ün yerine de Barış Özbek'i hazırladığı ifade ediliyor.

Belediye beraberliğiyle liderliğini sürdüren G.Saray'da gözler F.Bahçe maçına çevrildi. Teknik direktör Kalli maç kasetlerini izleyerek Kanarya'nın şifresini çözmeye başlarken, ezeli rakibine de sürprizler hazırladığı konuşuluyor. Beşiktaş'ı Hakan ve Lincoln'ü kadro dışı bırakmasına rağmen 2-1, Trabzon'u http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
ise deplasmanda Serkan'ın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başaran yaşlı kurtun, Kadıköy'de de kadroda değişiklikler yapacağı ifade edildi.

YARIM SAAT TOPLANTI
Belediye maçının forveti Hakan-Serkan'dan memnun kalmayan Feldkamp'ın F.Bahçe karşısında Nonda ile Ümit ikilisine yer vereceği bildirildi. Oynaması zor olan Lincoln'ün yerine ise iyileşen Barış Özbek'in görev yapması bekleniyor. Alman hoca, Alex'i Barış ya da Linderoth ile durdurmayı planlarken, ayrıca şok presle Kanarya'yı şaşırtmayı hedefliyor. Kalli dün oyuncuları ile tesislerde yarım saat toplantı yapıp taktiğini anlatmaya başladı.

Lincoln derbide yok

Belediye maçında sakatlanarak oyundan çıkan Cassio Lincoln'ün F.Bahçe'ye karşı forma giymesinin zor olduğu açıklandı.

Cassio Lincoln yüzde 90 yok!

Belediye maçında sakatlanarak oyundan çıkan Cassio Lincoln'ün F.Bahçe'ye karşı forma giymesinin zor olduğu açıklandı. Acıbadem Hastanesi'nde dün MR'ı çekilen Brezilyalı yıldızın durumu hakkında bilgi veren kulüp doktorları, "Arka kaval adalesinde ödem var. Tedavisine başladık. Çarşamba gününden itibaren durumunu gözlemleyip,oynayıp oynamamasına karar vereceğiz" dediler. Ancak adale sakatlıkları çabuk geçmediği için Lincoln'ün derbiye yetişme şansının çok az olduğu bildirildi.

Hasan yanacak

İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında sinirli hareketleriyle dikkat çeken ve gördüğü gereksiz kırmızı kartla Galatasaray'ı 10 kişi bırakan Hasan Şaş'a ceza yolda.
Hasan yanacak

KALLİ RAPOR HAZIRLIYOR

İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor karşısında sinirli hareketleriyle dikkat çeken ve gördüğü gereksiz kırmızı kartla Galatasaray'ı 10 kişi bırakan Hasan Şaş'a ceza yolda. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın vereceği rapor doğrultusunda sarı-kırmızılı oyuncuya talimat gereği 20 ila 30 bin http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
dolar arasında para cezası kesilecek.

CANAYDIN DEVREYE GİRDİ

G.SARAY Başkanı
Özhan Canaydın Şaş'ın, "Takımdan ayrılacağım" şeklindeki sözleri için "Fevri açıklama" dedi. Canaydın, "Kapalıdaki taraftarlarla bir sürtüşmesi oldu. Sanırım onun etkisiyle böyle dedi. Ama kararından vazgeçireceğiz" diye konuştu. Bu arada Hasan dünkü idmana sakatlığı nedeniyle çıkmadı. Ama MR'ı çekilen Şaş'ın sakatlığının olmadığı açıklandı.

Servet Çetin alkış alıyor

Son haftalarda gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Servet Çetin, Fenerbahçe derbisi öncesinde güven veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye maçında hatasız oynayan ve ileri çıkışlarıyla da hücuma destek veren sarı-kırmızılı oyuncu, "Saracoğlu'na 3 puan için gideceğiz" dedi.

Zirveye çıkmadım

"Henüz gelebileceğim en üst noktaya gelmedim. Zira almam gereken çok yol, yapmak istediğim çok şeyler var".

HEDEFLERİ VAR
G.Saray'ın İsveçli futbolcusu Linderoth, kariyerinde henüz zirveye ulaşmadığını söyledi. Tamsaha dergisine konuşan sarı-kırmızılı oyuncu, "Öyle zannediyorum ki, ben henüz gelebileceğin en üst noktaya gelmedim. G.Saray ile zirveye çıkmak istiyorum" dedi.

ÇOK MUTLUYUM

Ön libero olarak http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
oynayan oyuncuların çok çalışmak zorunda olduğunu ifade eden Linderoth, "Buraya geldikten sonra Türkiye ve İstanbul için edindiğim izlenimlerim sürekli olarak pozitif yönde gelişiyor. G.Saray'da olduğum için mutluyum" diye konuştu.

Demir YumruK 6 Aralık 2007 14:18

Derbiyi fazla büyütmeyin

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2007/12/7_189614_orkun280.jpg

Fenerbahçe ile oynamakla, herhangi bir takıma karşı oynamak arasında pek fark kalmadı.
6.12.2007

Fenerbahçe ile oynamakla, herhangi bir takıma karşı oynamak arasında pek fark kalmadı. Avantajlı olan biziz
Küme düşen takım kalecisinin transferiyle, 13 yıldır çalışmayan hocanın transferi bence aynı şey...
Galatasaray’a transfer olduğunda, kimse onun böylesine başarılı bir performans ortaya koyacağını tahmin etmemişti. Ama şimdi Sarı-Kırmızılı ekip, Süper Lig’in en az gol yiyen takımı konumunda, 14 hafta geride kalırken. Mimikleri, heyecanı, motivasyonuyla taraftarın gönlünde taht kurmaya başladı bile. Yayın danışmanımız Hakan Can, Türk futbolunun belki de son dönemlerdeki en renkli kalecisi Orkun Usak’la çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. Söz sırası şimdi Orkun’da:

İyi ki ayrılmışım

1997 yılında Galatasaray’ın PAF Takımı’nda oynamayı reddettim. Çünkü kişisel gelişimime bir şey katacağına inanmıyordum. Galatasaray’ın bünyesinde 2-3 sene, 2. ve 3. lig takımlarına kiralandım. Şimdi geldiğim yerde o günkü kararımın büyük etkisi var. Neyi başarıp başaramadığınızı antrenmanda öğrenemezsiniz. Önemli olan maçta oynamak ve performansınızı görmek. Herkes benim iyi bir kaleci olduğumu söylüyordu. Ama bir türlü başaramadığımı Erciyes’te başardım...

Dönüşüm çok tuhaftı

Florya’ya geldiğim ilk gün yabancı bir kulübe gelmiş havası vardı, ama bir de daha önceden oynamış olduğum yere gelmenin değişik bir havası vardı. Çoğu insanı tanıyorsun ama yabancısın! Kamp dönemi biraz zordu. Futbolcular yeni, hoca yeni. Kamp dönemi duygusal yönden benim için çalkantılı geçti.

Kazağıma bile taktılar

Bu gariplikte bir parça basının da payı var. Ben istedim ki, oyunumla ilgili eleştiriler olsun. Ama maçta giydiğim kıyafete, arkadaşlarımla saha içindeki diyaloglarıma bile laf söylendi. Küçüklüğümden kalma mimiklerim var. Ona bile eleştiri yaptılar. Benim oyunumla ilgili ne olumlu ne de olumsuz bir eleştiri var. Boğazlı kazak giymemi dahi eleştirmeleri gerçekten beni çok üzüyor.

Kalli’nin yaklaşımı harika

Kalli hoca, 2-3 idman sonra benle konuştu. Sonra da Aykut’la konuştu. Sezon içerisinde bizden ne beklediğine dair bir konuşma yaptı. Oynamadığım Vestel maçında yine bir konuşma yaptık. Teknik direktörümüz, Aykut ve benle devamlı diyalog halinde. O gün neden beni ya da Aykut’u tercih ettiğini açıklıyor ve sahaya rahat çıkıyoruz. Hocanın bu yaklaşımından dolayı oynamadığınız zaman üzülmüyorsunuz. Teknik direktörümüz 45-50 yıldır futbolun içinde. Hem yaşam adına hem de futbol adına ne yapılması gerekiyor, ne yapılmaması gerekiyor hepimizden çok daha iyi biliyor.

Babam bile gol yememi istedi!

İlk yediğim gol beni yıkmadı. 6. maçta gol yedim. Babam bile esprili bir şekilde, “Artık golü ye de rahatla” diyordu. Galatasaray’ın kalesinde kendini çok fazla gösterecek pozisyon gelişmiyor. Oysa herhangi bir takımda devamlı pozisyon geldiği için kaleci performansı daha fazla ön plana çıkabiliyor.

Türk kaleci kompleksi var

Ben bir Türk kalecisiyim. Bu takımda daha önce Mondragon, Taffarel ve Simoviç gibi iyi yabancı kaleciler görev almış. İnsanların bu takımın kalesinde yine bir yabancı kaleci olmasını istediğini ve “Ona güveniriz” imajı olduğunu sezdim. İnsanlarda, “Nasıl olur da Galatasaray kalesinde küme düşmüş bir takımın kalecisi olur?” kaygısı var. ‘Küme düşmüş bir takımın kalecisi nasıl Galatasaray’ın kalesini korur’ ile ‘13 yıldır takım çalıştırmamış bir hoca nasıl Galatasaray’ı çalıştırır’ bence aynı şey.

Beni bilmeleri mümkün değil

Bizimle bir arada yaşamayan, mesaisi olmayan insanların hakkımızda yaptığı yorumlar sadece 90 dakika gördüğü kadar olur. Ben ne yapıyorum, nasıl bir insanım? Bunları bilmesi mümkün değil. Hayatımda her zaman bir adım öncesinden, bir adım sonrasında çok daha iyi şeyler yapacağıma inanıyorum.

Mondragon da sorun yaşadı

Ben buraya gelene kadar 100 maç oynadım, ama hiçbirisi burada oynadığımız 1 maç kadar değerli değil. Burada, sanki senden önceki kaleci devam ediyor da, sen onun bıraktığı 6 yıldaki performansı devam ettirecekmişsin gibi bir beklenti var. Benim yaşadığım sorunları Mondragon da ilk zamanlarında yaşıyordu.

Gol yersiniz, 10 kişi size bakar

Kalecinin kendi içinde farklı bir dünyası vardır. Kaleci olacak bir insanın kafa olarak ve ruhen diğer oyunculardan çok daha güçlü olması gerektiğine inanıyorum. Sellere, fırtınalara maruz kalan birinci isim kalecilerdir. Takım mağlup olur, onlar üzülür. Ama sen, hem mağlup olduğun için üzülür hem de gol yediğin için üzülürsün. Kalecilik yapan insanlar beni çok daha iyi anlayacaktır. Penaltıdan dahi gol yeseniz, kendi kendimize devamlı sorular sorarız. Bir hata yaparsınız, önünüzdeki 10 kişi size bakar. Ya kafanızı kuma gömeceksiniz ya da motivasyonunuzu sağlayıp oyuna döneceksiniz.

Süreci çok iyi geçirdik

Derbi maçlar eskiden ligdeki konumunuzu belli ediyordu. Ama şimdi öyle bir düzen yok. Her takım, her takımı yenebiliyor. Fenerbahçe ile oynamakla, herhangi bir takımla oynamak arasında pek fark kalmadı. Şu anda 4 puan öndeyiz ve bizim için bu bir avantaj. Tabii ki bu maçın psikolojik baskısının yoğun olacağı kesin. Bence yeni oluşan bir takım için şu an geldiğimiz nokta çok önemli. Şimdi herkesin kendini ispat dönemine girdik. Bu süreci biz çok olumlu geçirdik.

Baskı olacağı kesin

Fenerbahçe’ye karşı sanırım Kadıköy’de 3 ya da 4 karşılaşmam var. Dışarıda şöyle bir söylem var: “Fenerbahçe’yi yenin, ama şampiyon olmayın!” kaybettiğiniz zaman cebinizdekileri almıyorlar, eksi de olmuyorsunuz. Ama tabii ki psikolojik olarak diğer maçlardan daha ağır geçeceği belli.

Anlatsam roman olur

Şu an için konuşursak, kariyerim bence bir başarı öyküsü. 1997 yılında Beykozspor’da profesyonel oldum. 2007’de Galatasaray’da oynuyorum. 10 senede yapılmaması gereken o kadar çok hata yaptım ki, buna rağmen bir şeyler verebiliyorsam futbola, o iradeyi ve azmi göstermişsem, gerçekten kitap olur. Kendime, “Tamam artık benden bir şey olmaz” dediğim zamanlar oldu. Şimdi burada olmam, kendimi burada görmem kitap olur.

Lincoln’den keyif alıyorum

Lincoln’ün frikiklerini tutmaya çalışmaktan büyük keyif alıyorum. İstediği yere atabiliyor. Bazen ben de düşünüyorum ve atmaya çalışıyorum. Ama o düşünmüyor. Direkt vuruyor ve istediği yere gönderiyor. Lincoln topa hükmediyor. Ondan gol yemek bile bence bir keyif. İdmanlarda gerçekten çok eğleniyoruz.

En büyük hayalim Milan...

Çocukluğumdan beri Dünya Kupası’nda oynamak hayalim. Galatasaray’da yıldızlarda oynarken Avrupa Şampiyonası’nda ve Dünya Kupası’nda forma giymek en büyük hayalimdi. Hatta arkadaşlara, “Parma’da, Milan’da oynayacağım. Size de bilet göndermeyeceğim!” diye takılıyordum. Bu hayalimi gerçekleştirme düşüncem var.

Gündem Lincoln

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2007/12/7_189612_06FAN12LIN-B-Y280.jpg

Lincoln'ün derbide oynayıp oynamayacağı henüz netleşmedi.
6.12.2007

Gökmen Özdenak:
Taraftar sabırla Lincoln’ün kükremesini bekliyor. Ama o, miyavlamaktan öteye geçemedi...
Oğuz Dizer:Canaydın gerekli mesajı vermiştir. Akort hazırlıkları başladı demek ki!..
Can Çobanoğlu:
Asıl dert kükremek değil. Bu yönetimin felsefesi, hakikaten ABD’de tez konusu olur!
Serdar Dinçbaylı:
Lincoln bacaklarından önce kafasındaki soru işaretlerini çözmeli ki, beklentileri karşılayabilsin
Sadece miyavlıyor
araftar, sabırla Lincoln’ün kükremesini bekliyor. Ancak Lincoln, bırakın kükremeyi, miyavlamadan öteye geçemedi. Sayın Canaydın, Lincoln’ün neyine güvenerek Fenerbahçe maçında kükreyeceğini söyleyebilir? Geldiğinden bu yana Brezilyalı futbolcuyu dikkatle izliyorum; isim mi olarak geldi yoksa cisim mi? Onu çıkartamıyorum. 2 mükemmel gol ve birkaç da güzel pas... İşte o kadar. Artık kulüp başkanlarının, ‘Hedefimiz Avrupa’ diye yola çıkıp, lokal komplekslerini tatmin amaçlı büyük paralar harcayarak, yıldız fotokopileri getirmelerini kimse yemiyor! Senelerdir ‘Dünya kulübü olacağız’ diyenlerin, kulüplerinin geleceğini sorumsuzca ipotek altına alacak ekonomik savurganlığını ve 1’e 3 gibi yüksek oranlarda harcadıkları milyonlarca Euro’nun bugün oynanan futbolda karşılığı var mı? Evet var; holiganizm.
Gökmen ÖZDENAK
Kızım sana!..
anaydın, “Kızım sana söylüyorum, oğlum sen anla” demiş ve gerekli mesajı vermiştir. Anlayan anlar, anlamayan için tamtamlar çalar! Lincoln için tamtam sesleri henüz duyulmasa da, Canaydın’ın uyarısını dikkate almalı! Akort hazırlığı başladı demek ki.
Bu sitem yanlıştır, zamansızdır diyebilir miyiz? Brezilyalı, alışma dönemini fazla uzattı. Yaşamının en fazla para kazanacağı döneminin hakkını vermeli. Bu nedenle herkesten fazla çalışacak ve sağlığına da iyi bakacak! İstanbul’un balığı meşhurdur. Eğer Boğaz tarafında promil yüklemesi eşliğinde rüzgara karşı balıklanırsan, üşütürsün. Ateş bastı gibi gelse de, bel soğur, ayaklar tutulur ve gecenin sanal formu sahaya çıkınca kaybolur!
Bu detayları Canaydın vurgulamaya başladığında da, genellikle ‘oğlum sen anla’ uyarısının muhatabı kaybolur. Elbette yazık olur. İki tarafa da!
Oğuz DİZER
Kükremek mi?
ezon başında Lincoln transferini bir dernek açılışından çıkarken merdivenlerde müthiş bir bomba olarak Özhan Abi açıkladığında, iki konu aklıma takılmıştı. Birincisi; alışılmamış bu anons şekli Özhan Abi’nin başkanlık duruşuna ne kadar uygundu? İkinci ve önemli olanı ise çıplak gözle seyrettiğim ve daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi; Lincoln iyi futbolcu, ama uyum ve oyunda devamlılık sorunu yaşayan bu oyuncunun ne kadar araştırılıp, alındığıydı. O günkü Özhan Abi demeci ile bugünkü ‘kükreme’ sitemi ve bir var bir yok Lincoln’ün alınma kararını veren Adnan Polat’ın serzenişini gördükten sonra karar verdim ki, Cim Bom’da asıl dert; kükremek değilmiş.
Ve düşündüm ki, Galatasaray’ın yönetim felsefesi, aynı transfer politikası ve takım yönetmek gibi becerileri, hakikaten ABD’de tez konusu olur!.. Sezgin’in de dediği gibi...
Can ÇOBANOĞLU
Beklenti bitmez
dnan Sezgin’in bir lafı vardı: “Galatasaray’da transfer bitmez.” Bitmez bitmesine, ama taraftarın da beklentisi bitmez...
Canaydın’ın da Lincoln’den beklentisi var: “Sahada da aslan gibi kükrese de görsek...” Oysa başta uyaran çok olmuştu, “Problemli bir futbolcudur, istikrarı da yoktur.” İlk haftalarda şahaneydi Lincoln. Kalli-Hakan-Lincoln itişmesinden sonra futbol olarak durdu. Sadece tekmelerden şikayet eder oldu. Türkiye’de kimler mi tekme yemedi; Kosecki yedi, Kubilay yedi, Tanju yedi, en önemlisi Hagi yedi, gıkı çıkmadı. Kimler mi yemiyor şimdi; Hakan yiyor, Arda yiyor, Nonda yiyor. Sırf Galatasaraylılar mı yiyor tekmeyi? Hayır, tüm yıldızlar yiyor.
Bacaklarından önce kafasındaki soru işaretlerini çözmeli ki, başta Canaydın’ın olmak üzere tüm camianın beklentilerini karşılayabilsin Sambacı.
Serdar DİNÇBAYLI

Durumu belirsiz
Lincoln’ün derbide oynayıp oynamayacağı henüz netleşmedi. Sambacı’nın Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki tedavisi günde çift seansla devam ediyor. Kulüp doktorları, Brezilyalı yıldızı Fenerbahçe maçına yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.

Kral_Aslan 7 Aralık 2007 17:07

"FB maçı şampiyonluk için önemli değil"

http://img.mynet.com/spr/Feldkamp22.jpg

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Fenerbahçe ile hafta sonunda oynayacakları derbi maçın, şampiyonluk adına çok önemli bir karşılaşma olduğunu düşünmediğini söyledi.

Feldkamp, bugün yapılan antrenman sonrasında, derbi maç ile ilgili basın toplantısı yaptı. Alman teknik adam, daha önlerinde 20 maçın bulunduğunu belirterek, ''Şampiyonluk adına çok önemli bir maç olduğunu düşünmüyorum. Benim için önemli olan, genç takımım zor bir deplasmanda, Fenerbahçe karşısında kendini hareket ve oyun olarak nasıl gösterecek? Benim için önemli olan o. Mağlup olunabilir ama önemli olan mağlup olurken, bu nasıl olacak?'' diye konuştu.

Kendilerinin de bir gün mutlaka ligde maç kaybedeceklerini dile getiren Feldkamp, ''Belki bu olduğu zaman beni yollayabilirler, bunu bilmiyorum. Beni ilgilendiren Galatasaray. Onun için bugün idmana çıkmadım, yönetimle görüşmem gereken konular vardı'' dedi.

Feldkamp, orta sahanın etkili oyuncuları Lincoln ve Linderoth'un büyük bir ihtimalle oynayamayacak olmasının, bir antrenör için çok zor bir durum olduğunu ima etti.
Orta sahada Ayhan'ın yokluğunun da unutulmaması gerektiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, 'Bir hoca için kapanması zor büyük bir delik'' dedikten sonra sözü transfere getirerek, ''Aralık ayında zamanı geldi, bana sorarsanız. Biraz hava almamız, geniş düşünmemiz için zamanı geldi'' ifadelerini kullandı.

''Galatasaray'ın 8 yıldır Kadıköy'de başarılı olamaması sizde stres yaratıyor mu?'' sorusu karşısında gülen Feldkamp, daha sonra ''Evet'' yanıtını verdi. Alman teknik adam, Fenerbahçe'nin en tehlikeli oyuncuları kimler?'' sorusunu, ''Bunu size niye söyleyeyim ki? Benim takımımızda olsaydınız belki söylerdim. Ama çok iyi bir takım olduklarını söyleyebilirim'' diye yanıtladı.İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrasında takımdan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş'ın gitmesinin ya da kalmasının kendi işi olmadığını söyleyen Feldkamp, kendisinin bu konuda, sadece sorulması halinde fikir belirtebileceğini kaydetti. Bütün bir hafta boyunca takımı biraraya getirmek için çalıştığını anlatan Fledkamp, defansta forvet kadar alternatifinin olmadığını söyledi.

Demir YumruK 7 Aralık 2007 18:28

http://www.fotomac.com.tr/2007/12/07/im/D2334A25E1F89641A8C994EAb.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Şöleni kaçırmayın
F.Bahçe evindeki tüm maçlarda gol atmayı başardı. Kimseye yenilmedi Ligin namağlup tek takımı G.Saray deplasmandaki 7 maçı boş geçmedi.

Son yıllarda ezeli rakibi G.Saray'a karşı ezici bir üstünlük kuran F.Bahçe, yarınki maçta da favori. Sahasında bu sezon hiç yenilmeyen F.Bahçe, ligin en fazla gol atan takımı sıralamasında da (G.Saray'dan sonra) ikinci. F.Bahçe 14 maçta attığı 23 golle maç başına 1.64 gol ortalaması tutturdu. F.Bahçe bu sezon sahasındaki tüm maçlarda gol atmayı da başardı. http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
Sarı-lacivertli takımın en skorer oyuncusu ise Kezman'ın sakatlığında forma giyen Semih Şentürk (6) oldu. Semih'in 4 de asisti var.

Derbinin gollü ve zevkli geçeceğine bir başka delil de G.Saray'ın ligin en golcü takımı unvanına sahip olması. Üstelik G.Saray bu sezon deplasmanda oynadığı tüm maçlarda gol attı. Sarı-kırmızılı ekip 14 maçta 27 gole ulaşırken maç başına 1.93 ortalamayla da rakiplerini kıskandırıyor. Hakan Şükür, Nonda gibi forvetlere sahip Cimbom'da en skorer isim ise fazla şans bulamayan Ümit Karan. Tecrübeli oyuncu geçen yıl Saracoğlu'ndaki maçta takımının tek golünü atmıştı.

G.Saray karavanacı
Son 6 derbi masaya yatırıldığında F.Bahçe'nin daha az şut atmasına rağmen G.Saray'dan fazla gol attığı görülüyor. Sarılacivertli oyuncular, daha az şut atmasına rağmen isabet oranında da G.Saray'a fark atıyor.

Fener'in hepsi forvet

F.Bahçe'nin yabancı oyuncuları içinde G.Saray'a gol atamayan tek isim (Roberto Carlos ilk kez oynayacak) Deivid. Sarı-lacivertli ekibin 6 yabancısından Alex (2), Kezman, Edu, Lugano, Appiah bir kez Cimbom'a gol attı.

Penaltılar Aslan'a
Bu sezon G.Saray 5 penaltı atışı kazanırken, Beşiktaş ve Trabzon birer kez beyaz noktanın başına geçti. Üç büyüklerde penaltı kazanamayan tek takım ise F.Bahçe. Sarı-lacivertli takım lehine 14 haftada hiç penaltı verilmedi.

Kanarya güçlü kanatlı
F.Bahçe bu sezon oynadığı 14 maçta kanatlardan geliştirdiği ataklarla çok gol attı. Kazanılan 23 golün 8'i sağ kanattan, 6'sı ise sol kanattan geliştirilen ataklarla kaydedildi. Kanarya'nın filelerle buluşturduğu 9 top ise kaleyi karşıdan gören pozisyonlardaydı.

Aslan göbekten deliyor
G.Saray ise F.Bahçe'nin aksine kazandığı 27 golün 17'sini rakip defansın orta bölgesinden buldu. Aslanlar ceza sahası dışından 5 gol atarken; Lincoln (2) Serkan Çalık ve Mehmet Topal 1'er gole imza koydu. Sarı-kırmızılı ekip kanatlardan da 5'er gol attı.

Birer frikik golü attılar
G.Saray, Volkan ile bu sezon tek frikik golünü atarken, penaltıdan 4 gol kaydetti. F.Bahçe ise korner atışlarından 4, duran top organizasyonundan 2 gol attı. Sarı-lacivertli ekip, Tümer ile frikikten bir gol buldu. F.Bahçe hiç penaltı atışı kullanmadı.

http://www.fotomac.com.tr/2007/12/07/im/59B69F0C5D11BA4FBB251EBCb.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Kovulabilirim

"Bir gün biz de maç kaybedeceğiz. Eğer derbide yenilirsek yönetim beni gönderebilir. Bugün (dün) onun için idmana çıkmadım, yönetim ile bu konuları görüştüm"

Gönderebilirler

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, dünkü basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Alman hoca şunları söyledi: "F.Bahçe ile oynayacağımız maçın şampiyonluk adına çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bir gün yenilirsek veya derbiyi kaybedersek yönetim beni gönderebilir. Onun için bugün (dün) antrenmana çıkmadım ve yönetimle bu konularda görüşmelerde bulundum.

Ortada sorun var

Linderoth, Lincoln ve Ayhan'ın Fenerbahçe'ye karşı oynayamayacak olması bir antrenör için kapanması gereken çok büyük bir delik. Defansta forvet kadar alternatifim yok. Cumartesi günü (yarın) Türkiye için süper bir maç olacak. Biraz hava almamız, geniş düşünmemiz gereken bir döneme girdik. Hasan Şaş'ın gitmesi benim işim değil. Ama bana sorarlarsa fikrimi söylerim."

Belki beni kovarlar

"Şampiyonluk için çok önemi yok ama Fener'e karşı oynamak zevktir. Bir gün mutlaka maç kaybedeceğiz, belki o zaman beni yollarlar!".

G.Saray Teknik Direktörü Feldkamp, F.Bahçe derbisinin şampiyonluk adına çok önemli bir maç olmadığını ancak yenilgi halinde belki de gönderilebileceğini söyledi. Önlerinde daha 20 maç bulunduğunu belirten Alman hoca, "Benim için önemli olan, genç takımım zor bir deplasmanda, F.Bahçe karşısında kendini oyun ve hareket olarak http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==
nasıl gösterecek? Mağlup olunabilir ama önemli olan bu nasıl olacak" dedi.

EKSİKLER ÖNEMLİ BİR DELİK

Kalli, kendilerinin de bir gün ligde mutlaka yenileceğini hatırlatarak, "Belki bu olduğu zaman beni yollayabilirler, bunu bilmiyorum" ifadesini kullandı. Lincoln, Linderoth ve Ayhan'ın sakatlığının bir antrenör için "kapanması zor bir delik" olduğunu da belirten yaşlı kurt şöyle konuştu: "F.Bahçe'ye karşı oynamaktan her zaman zevk aldım. Türkiye için süper bir maç olacak. 8 yıldır kazanamamak stres yaratır mı, evet!"

http://www.fotomac.com.tr/2007/12/07/im/60D2FBCAD192BF4180950F93b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Geçiş yasak
Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'ün bindirmelerine karşı sağda Uğur-Sabri, solda ise Balta-Volkan ikilisi set çekecek.

Galatasaray'da derbi taktiği yavaş yavaş belli olmaya başladı. Fenerbahçe'nin kanatlardan özellikle Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'ün yaptığı sürpriz bindirmelerle tehlikeli olduğunu belirleyen teknik direktör Feldkamp, Kadıköy'de sağ kanadı Uğur-Sabri, sol kanadı ise Hakan Balta-Volkan ikilisi ile kapatacak. http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA==

HERKES PRES YAPACAK

Alman hoca, Carlos
ve Gönül'e boş alan bırakmamalarını istediği dört oyuncusundan, top G.Saray'a geçtiğinde ise ataklara destek vermelerini talep etti. Kalli'nin savunma ağırlıklı bir takım çıkarmasına rağmen rakibe önde basacağı da belirtiliyor. Tüm oyuncular pres yaparak, F.Bahçe'ye oyun kurma şansı vermeyecek.
Yaşar YALÇIN

Demir YumruK 8 Aralık 2007 13:23

Kadıköy Aslanı!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2007/12/7_189878_08FAN14KALLI-B-Y280.jpg

Cim Bom, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı 49 lig maçında 9 kez gülebildi.
8.12.2007

Cim Bom, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı 49 lig maçında 9 kez gülebildi. En farklı galibiyetini ise, 1992-93 sezonundaki 4-1’lik skorla Kalli yönetiminde elde etti.

Fener’in ezici üstünlüğü

Galatasaray'ın, özellikle son yıllarda Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında başarısız olduğu gün gibi aşikar. Öyle ki, Sarı-Kırmızılı ekip, bugüne kadar lig maçlarında rakibine 49 kez konuk olmuş, bu mücadelelerin sadece 9’undan galibiyetle ayrılabilmiş. Sarı-Lacivertli ekip karşısında 28 kez sahadan yenik ayrılan Cim Bom, 12 kez de beraberlikle evine dönmüş. En son galibiyetini 1999-2000 sezonunda 2-1’lik skorla alan Aslan, o günden bu yana, Kadıköy’de galibiyete hasret kalmış.

Kara tablonun yüz akı

Son galibiyetinin ardından rakibi karşısında deplasmanda 7 lig sınavı daha veren Sarı-Kırmızılılar, bırakın galibiyeti, beraberlikle bile tanışamamış. Bu bölümde ev sahibinin 18 golüne, sadece 2 golle karşılık verebilmiş. Bu kara tablonun yüz akı ise, Feldkamp yönetiminde kazanılan 4-1’lik galibiyet. İşte taraftarlar da, 1992-93 sezonunda elde edilen bu zaferin mimarına güveniyor en çok. Yeni bir Kadıköy zaferi beklentilerinin yüksekliğinde, Kalli faktörü ön planda yani.

İşte 9 zafer

1960-61 38. hafta 1-2
1972-73 27. hafta 0-1
1975-76 12. hafta 1-3
1980-81 19. hafta 0-1
1986-87 5. hafta 1-2
1987-88 28. hafta 1-2
1990-91 13. hafta 1-2
1992-93 25. hafta 1-4
1999-00 9. hafta 1-2

Merhaba ezeli rekabet!

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2007/12/7_189876_ezeli280.jpg

Sarı-Kırmızılı takımda 9 futbolcu, Kalli'nin görev vermesi durumunda ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde mücadele edecek
8.12.2007

Linderoth başka maça

Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinin heyecanı, iki takım futbolcuları için de apayrı yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı takımda, teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın görev vermesi durumunda 10 futbolcu, bu heyecanı ilk kez yaşayacak. Kaleci Orkun, daha önce Fener formasını giymiş olan Servet, sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı kesinlik kazanmayan Brezilyalı Lincoln, iki genç gurbetçi Barış ile Serkan, Hakan Balta, Volkan, Nonda ve Bouzid, bu akşamı iple çekiyor. Sakat olan Linderoth da, bir başka buluşmayı beklemek zorunda kalacak..

En kıdemlisi Hakan

Cim Bom’da bu kadar çok derbi tecrübesi az futbolcu bulunurken, 8 isim ise daha önce Fenerbahçe’ye karşı Sarı-Kırmızılı formayı giyme onurunu yaşadı. Bunların başında, hiç kuşkusuz Türk futbolunun hemen her alanda gol rekorlarını elinde bulunduran Hakan Şükür geliyor. Song, kaleci Aykut, Ümit Karan, Sabri, Arda, Uğur ve Mehmet Topal da, Kanarya’ya karşı mücadele vermiş futbolcular. Tabii bunlara Ayhan ile Hasan Şaş da eklenebilir, ancak biri sakatlığından ötürü, diğeri ise cezalı olduğundan bu akşam takımdaki yerlerini alamayacak.

Kısa...Kısa...

Haydi açık artırmaya

Arda’nın, Norveç-Türkiye maçında giydiği forma, Alanya’daki muhtaç öğrenciler için umut oluyor. Hakem Kuddusi Müftüoğlu, milli futbolcuların imzaladığı ve kendisine verilen Arda’nın formasını Alanya Yardıma Muhtaç Öğrencileri Koruma Derneği’ne hediye etti. Bu akşam 20.00’de Kleopatra Beste Otel’de açık artırmayla satılacak formadan elde edilecek gelir, çocuklar için harcanacak.

Temel 13 Aralık’ta

Galatasaray Kulübü, yeni yapılacak Aslantepe Ali Sami Yen Kompleksi’nin temelinin, 13 Aralık’ta atılacağını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı törenle ilgili ayrıntılar, 10 Aralık’ta kulübün resmi internet sitesinden yayınlanacak. Bu arada Şişli Belediye Meclisi, Seyrantepe’nin adını oy birliği ile Aslantepe olarak değiştirilmesi kararını aldı.

Gerets Ümit'e talip

http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/2007/12/7_189874_gerest280.jpg

Cim Bom'un eski teknik direktör Eric Gerets, Sarı-Kırmızılı takımda son dönemde fazla forma şansı bulamayan Ümit Karan'ın peşine düştü.
8.12.2007

Cim Bom’un eski teknik direktör Eric Gerets, Sarı-Kırmızılı takımda son dönemde fazla forma şansı bulamayan Ümit Karan’ın peşine düştü. Djibril Cisse’nin formsuzluğu nedeniyle golcü arayışına başlayan Marsilya’nın hocası, Cim Bom’un tecrübeli golcüsü için yakında Galatasaray Kulübü’nün kapısını çalmaya hazırlanıyor. Ümit’in de, bu teklife sıcak bakacağı belirtiliyor.

Saat: 00:32
Sayfa 8 / 13

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık