![]() |
Giderken(çukur) http://www.loadtr.com/b-14790-%C3%A7ukur.jpg Bilerek mi yanına almadın giderken başının yastıkta bıraktığı çukuru Güveniyordum oysa ben sevgimize vapur iskelesi ya da tren istasyonundaki saatin doğruluğu kadar Beni senin gibi bir de annem terketmişti ki göbeğimde durur onun yokluğundan bana kalan çukur Sunay Akın |
Kal Biraz Daha Kaç mavi yasak yaşadık seninle, kaç deli gece... Düşünse, dolunay bile utanır, yıldızlar çıldırır, ağlar erguvanlar. Ben, seni işte öyle bir gecede sevdim, hesapsız. Ve düşlerim... Düşlerim sınırsızdı alabildiğine Duygularım sabırsız. Bir çocuk kadar günahsız. Sahi, sen de sevebilir misin beni seni sevdiğim kadar, dokunabilir misin yüreğime? Bak, orada sen varsın. "Mutluluk nedir?" diye sorsalar "Sen" derim alabildiğine, "Yalnız sen." Sesin, gözlerin, ellerin sonra, titreyen dudakların ve arzun çekingen Sen, benim her şeyimsin. Sensiz neye benzer bu ay, bu güneş? Çiçekler açar mı sen olmasan, Martılar uçuşur mu çığlık çığlığa? Sonra, kim aydınlatır benim gecemi, Günümü kim paylaşır? Kim sorar derdimi, Ben neye sevinirim, Kimle gülerim? Kal biraz daha... Beraber büyüttük sevinçlerimizi, Beraber öğrendik yaşama direnmeyi Sevmeyi beraber öğrendik. Bak, güneşler doğdu üzerimize Yolumuza begonyalar serildi. Ağlamak bu kadar kolay mıydı, Ve güzel miydi gülmek kadar? Herkese seni anlatmak istiyorum Seni söylemek şiir şiir. Her dizede sen olmalısın, adın olmalı çığlık çığlık... İçimi ısıtan sen, tam şuramda; ılık ılık, sen olmalısın kıpır kıpır yüreğimde... Sevdan olmalı deli dolu Ve çılgınlığın, çılgınlığın olmalı. Ben seni sevmeyi seviyorum Ve seni özlemeyi. Bu bir itiraftır... Aşkın yoksa ben de yokum Yetim düşlerimin kimsesizliği kuşatır benliğimi Hüzünler yağar gecelerime. Ben, bir garip ben olurum, Sığamam odalara, taş duvarlar üzerime üzerime gelir. Ruhum durmaz bedenimde, hücrelerim yaşamaz. Kurumuş dallara döner yüreğim, susuz çöllere... Gece böyle bitemez, ben ölürüm, Ölürüm gitme, kal biraz daha... KAL BİRAZ DAHA... İsimsiz Şairler |
Güneşim ol ilkyaz bahçelerimde Ay ışığım körfez körfez Kuzey gecelerimde sonsuz Kar açıyor ağaçlar Ve kuşlar selamsız sabahsız Geçip gidiyor denizaşırı Yalnız, yorgun, içedönük Çığlık çığlığa suskunluklarım Konuş benimle Konuş benimle Unutulmuş giz Suyu çekilmiş ırmaklar gibi O yalan gülüşlerin çırağı Ve ustası acıların Ve kıyıcığında sevmelerin Ve sevilmelerin ardıl Ve İzmir aydınlığı Ve yüreğimi ayartan imbat Dilimi özledim Konuş benimle Hamdi Topçu |
Gitme Kal BuradaSen gelince aklıma Bir bebek ağlar içimde Gözleri yumuk İnatla elleri yumruk yumruk. Seni düşününce Bir minik kedi miyavlar Annesini arar biçimde. Sen düşünce aklıma Bin bir ördek havalanır sazlardan gökyüzüne Rüzgar ağaçların kabuklarını soyar Kanatır içimde. Sen gidince, birden kaçar gider minik kedi, Havalanan kuşlar.. kanatları rüzgar alır üşür Ağlayan bebek bulamaz annesini düşünür çok düşünür.. Kar yağar bahar çiçeklerine yüreğimdeki Eser buz gibi ayrılık rüzgarı Geleceğin günü bekler.. Gitme sen Kal burada bebeğin seni ister, Kedi senin okşamanı, Kuşlar havalanmasın soğuk oralar En iyisi sen kal burada. Gönlüm sıcacık üşütmez seni Rüzgar tutuşacak bekliyor değmeni |
sevindiğim anda sen üzülürsün sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş uzak yalnızlık limanlarına aykırı bir yolcuyum dünya geniş büyük bir kulak çınlıyor içimdeki çetrefil yolculuğum kesinleşmiş sakın başka bir şey getirme aklına aysel git başımdan ben sana göre değilim ölümüm birden olacak seziyorum hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim aysel git başımdan seni seviyorum Atilla İlhan |
Şimdi git! Say ki;seninle içinde sevda geçen türküler söylemedik... Say ki;gece mektuplarını,en güzel aşk şiirlerini beraber ezberlemedik... Say ki;sevda trenini kaçırdıgım durakta bir süre beraber beklemedik Sen git...Ben gelemem bu yürekle Ya da kal...Eylül yagmurlarını bekle ... Seni yagmurdan sonra sevecegim Kimse bilmeyecek...Herkesten gizleyecegim Yagmurdan sonraki toprak kokusu olacak havada Seninle gökkusagının altından gececegim Seni yagmurdan sonra sevecegim Ve seni sevdiğimi kimseye söylemeyeceğim!!! |
Bir Çıkmaz Sokakta Ne kadar donup dolaşsam, yine de Hep o çıkmaz sokaktayım çaresiz Bir umut kırıntısı gözlerimde Yürüyorum durmadan, dalgın, sesiz Sokak o sokak, bense ben değilim Sanki bin yıllar geçmiş aradan Boşlukta bir şeyler arıyor elim Belki de mahşere dek bulunmayan .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan |
Bu Şehirden Gideceğimburalarda sensiz nasıl yaşarım artık seni öldü bileceğim. bağrıma basıp bütün taşları bu şehirden gideceğim … gönül evim talan oldu şimdi nasıl güleceğim. zincir vurup yüreğime bu şehirden gideceğim … alev alev yanıyorum söyle nasıl söneceğim. her yerinde hatıran var bu şehirden gideceğim … artık bir şey istemem her şeyi terk edeceğim. bir yüreğim,birde ben bu şehirden gideceğim …- |
Kan Denizi Bir zakkum bahçesi bir kan denizi, Yaşamak bildiğimiz, darmadağın. .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan |
VAR GİT BU AKŞAM Ne olur bu gece uykumu bölme Var git düşlerimden, var git bu akşam Tam unuttum derken, aklıma düşme Var git hayalimden, var git bu akşam Yağmur istiyorsan gözyaşıma bak Yangın istiyorsan yüreğime bak Ne olursun beni benimle bırak Var git gözlerimden var git bu akşam Nasıl unutulur, söyle sevgiler Neler yaşamıştık, bir düşün neler Her köşede durur senden gölgeler Var git gözlerimden, var git bu akşam Aldığım her nefes seni fısıldar Gelir ta kalbimden vurur şarkılar Sana mı sözlenmiş bütün akşamlar Var git anılardan, var git bu akşam |
| Saat: 19:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık