![]() |
ŞEHİR EŞKİYALARI Biz önceden eşkiyaları Dağlarda bilirdik Şimdi şehirlerde Kol gezer olmuşlar Ellerinde silah Gözlerinde gözlük Adam korkutarak sindirip Yol keser olmuşlar Emiyorlar sülük gibi Fakirin yoksulun kanını Alıyorlar acımadan Milletin hiçe sayarak canını Batırıyorlar zavallıların düşkünlerin Bi çaresizlerin ocağını Başımıza musallat oldu Şehir eşkiyaları Bizler yarattık böyle namussuzları Başımızdan atamadık korku belasını Unutmuşuz bir kez hak hukuk davasını Ondan yüz buluyor Şehir eşkiyaları Zulme boyun eğmek Çaresizlik demek En kutsal kazanç Arın teri olan emek Varmı çoluk çocuğun rızkını Bunlara yedirmek Kovun vurun başımızdan gitsin Şehir eşkiyaları Nafiz YILMAZ |
BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var dağında Meyve ağaçları çiçek açar bağında Her çeşit otlar yeşerir toprağında Yeşili başkadır benim köyümün XXX Köyümün kenarından akar çayı Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı Unuttum sanma orda olmayı Dostluğu başkadır benim köyümün XXX Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağa'ya Sevgisi başkadır benim köyümün İbrahim SEVİNDİK |
CAN BOĞAZA GELİNCE NE YAPARSIN Ansızın boğaza canın gelince Nereye bakarsın, neler yaparsın? Ölüm durumunu aklın bilince Nereye bakarsın, neler yaparsın? Eşin, yavrun, dostun çoğu başında. Dua yarışında, su telaşında. Bir hareket yok gözünde, kaşında. Nereye bakarsın, neler yaparsın? Gözlerin tekbir yere odaklanmış, Aradığın neyse sanki saklanmış “İyileş “diye çok şey adaklanmış Nereye bakarsın, neler yaparsın? Geçtimi aklından hayat filimin Faydası yok, gördün gücün, ilimin. Orhan zamanıdır gönül dilimin. Nereye bakarsın, neler yaparsın? ORHAN AFACAN İZMİR-VAKİA SUR. AYET-83 |
İNCELEDİM VÜCUDUMU ÖMRÜMCE AYNADA İnceledim vücudumu ömrümce aynada En güzel benim yüzüm sanırım bu dünyada. Kulaklarım,kaşlarım en münasip durumda. Ağzımı,burnumu başka bir yere koyamadım. Gözlerim,gözbebeğim harika ve kusursuz. Görüşü,düşünce gibi sınırsız ve sonsuz. Hiçbirşeye benzemiyordu gözlerim onsuz. Gözkapağımı,kirpikleri atlayamadım. Düşünce demişken ben,Aklımı aldım ele. Neneden,nasıl,niçindir tasarlayamadım. Ne demeli bilmem ki bir et parcası dile. Tefsir yapacak bir lüğata rastlayamadım. Ağzımla,dudaklarım yüzümün bütünlüğü Hemen farkediliyor dişlerin üstünlüğü. Gülüşün güzelliği,sözlerin düzgünlüğü Söküpte birtanesini bile atamadım. Çercevesi yüzümün saçlarım güle güle Güzelliği verdiğim besbelli benim güle. Renklerdim yüzümü,gözümü makyaj ile. O,gerçek güzelliğin tadına varamadım. Kol,ayak sağlı-sollu,parmakları boğumlu. Birbirine benzerler,birbiryle uyumlu. Ne bir eksik,ne bir fazla ORHAN değil sorumlu. Beş parmağın sırrını bir türlü açamadım. Boy,post,endam yerinde pek ideal vücudum. Bilim,ilim,kudret sahibinidir mevcudum. Yaşamak için nefes nefes hava soludum Ruh-havamı; hava ruhmu 'dur anlayamadım. OL ve ÖL emri vucudumun her noktasında. Tükendi mantığım DARVİN'ın iddiasında. İşlediğim hayırla,günahların dışında Bende,bana ait olan birşey bulamadım.. orhan afacan |
şiirim sizce nasıl olmuş cevaplıyın lütfen... Uyumsuz Siyah ve Beyaz, Tamamen uyumsuz renkler. Siyah beyazı kirletir. Ve beyaz kirlenir. Ama siyah hep aynı kalır. Soğuk, karanlık ve sessiz. Beyaz bu kalkanı geçemez ama, Kirlendiğinde içinde biraz olsun o iyi kız kalır... |
TANKLARI DURDURDUK TANKLARI DURDURDUK Ülkücü, Tayyipçi, Halkçı, Gezici. Gücü oluşturduk birlik olarak. Vurucu, yıkıcı, hemde ezici Tankları durdurduk dimdik durarak. Ölümü, zulümü göze alarak, Tekbir okuyarak, marşlar çalarak. Ellerde bayraklar şaha kalkarak. Tankları durdurduk dimdik durarak. Yaşasın istedik tek demokrasi. Düşünülmesin asla bunun aksi. Alalım milletçe bundaki dersi. Tankları durdurduk dimdik durarak. Dargınlığı, haksızlığı unuttuk. Öfkemizi, kinimizi soğuktuk. Devlete olan sadakati tuttuk. Tankları durdurduk dimdik durarak. Hiçbir güç olamaz halkın üstünde. Yer, yerinden oynar yürüdüğünde. Hava limanı, boğaz köprüsünde. Tankları durdurduk dimdik durarak. Şahadet etti yüz altmış bir hayat. Tutulmadı hiç edilen nasihat. Orhan: Isra-beşi tekrarla anlat, Tankları durdurduk dimdik durarak. ORHAN AFACAN- İZMİR-17.07 .2016- 3 - Abdulbaki Gölpınarlı: O iki taşkınlıktan birincisinin mukadder zamânı gelince size, azâp etmede çetin, kuvvetli kullarımızı gönderdik de yurdunuzun tâ içine girip sizi araştırdılar ve bu, yerine getirilen bir vaatti. |
Bugün günlerden pazartesi Duyulmuyor çok derinden gelir sesi Aslında ensemdedir nefesi Benimlen çok uğraşır acep neyin nesi |
Çıktım yine böün yola heçç bakmadan sağa sola Zararlı dedilee içmen kola Ahh yoruldum verek şorda mola Akıllar yeterince çalışmaz Başa gelineni anlamaz İşimiz oldu artık niyaz Çizgi film vardı uçankaz |
15 TEMMUZ TARİH İTİBARİYLE 15 Temmuz Tarihi itibariyle. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Sınamayın bizi asla yâriyle. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Hainler “”Truva”” adlı taburunuz. Suçlarla dopdolu suç raporunuz. Her tedbire rağmen sürter burnunuz ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Tarihi acınız, yine öcünüz. Körüklüyor sanki süper gücünüz. Gelin yetmiş ikiniz, azdır üçünüz. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Vatan için ölmek benim genimde. Bin yıllık eskimle, gelen yenimle. Ay, yıldızın rengi var bedenimde. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. Üç günlük hayatta dünya bir hancı. Herkesin kendine dini,inancı..(1) Mahşer için eyle esas kazancı. ASIMIN Nesli’nden Hasmın Nesline. ORHAN AFACAN 13.08.2016-İZMİR KÂFİRÛN Suresi (1) Elmalılı (sadeleştirilmiş): hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz. |
Ne demişler kaçan kovalanır demişler Erkek-Kadın bunu böyle bilmişler Güzel laf edeni zengin olanı seçmişler Sonrada birbirini yemişler Ben böyle iyiyim Yalnızlığın gözünü seveyim Yanıma sokulma bak seni döverim :D Karnım açıktımı et döner yerim Kedinin biri buldu ciğeri en sonunda Artıkım mutluluk onun kolunda Öyle şaşkındıki çıkış hangi yolunda :D Gidiyorum bak dedi yarın buluşalım burda Beste benim güfte benim köftede senin ossun :D:P |
| Saat: 14:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık