![]() |
Vicdanının Sesini Dinle Unutmak yok diyordun, lâkin,sen unuttun bile. Seni seven bu kâlbi, avutmak,artık nafile. Ben,sensiz neyleyeyim, hasretin bitmez bir çile. Gönül bahçemde benim, benzedin,solan bir güle. Yaşanan o yıllardan, bir eser yok mu kâlbinde.? Kararsızsan sen eğer, vicdanının sesini dinle. Kıyarım bu canıma, el koynunda görmektense. Yaşamak gayri haram, seni böyle,bile bile. i.k |
SEN SOYLEMEDEN DE BILIYORUM Seziyorum ki kacacaksin.. Yalvaramam kosamam Ama sesini birak bende Biliyorum ki kopacaksin Tutamam saclarindan Ama kokunu birak bende Anliyorum ki ayrilacaksin Cok yıkkınım yıkılamam Ama rengini birak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En buyuk acim olacak Ama isini birak bende Ayrimsiyorum ki unutacaksin Aci kursun bir okyanus Ama tadini birak bende Nasil olsa gideceksin Hakkim yok durdurmaya AMA KENDINI BIRAK BENDE Aziz Nesin |
http://www.balcanet.net/resima/jpg/siir10079.jpg GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git. Ayrılık; dönüşü olmayan nehir Yalnızlık; yıkılmış bomboş bir şehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Gözyaşın kal diyor, dudakların git. Gidersem, bir daha dönmeyeceğim Kalırsam, kalbime yenileceğim Çözemedim seni delireceğim Gözlerin kal diyor, dudakların git. Duvardan insin mi resimlerimiz, Yabancı olsun mu isimlerimiz? Ya o, deli dolu gecelerimiz Anılar kal diyor, dudakların git. Bu roman da biter belki birazdan Ne aşklar yıkıldı gururdan, nazdan Ağlıyor besteler yine hicâzdan Şarkılar kal diyor, dudaklar git... Ahmet Selçuk İLKAN |
Git O siyah çantanı, koluna takıp Tanımıyormuş gibi çık, öyle git Bir yabancı gibi, yüzüme bakıp Kurulu düzenimi yık, öyle git Üzülmüş gibi, yeni bir sigara yakıp Kaçamak gözlerle , saate bakıp Öksüz misali arkanda bırakıp Ateşinle beni de yak ,öyle git Birkaç adım ilerde, durma sakın Deme bana, döneceğim gün yakın Doyasıya ağlayayım bırakın Gözümdeki yaşlarla ak, öyle git Hiçbir sözün beni teselli etmez Sevenler böyle terk edipte gitmez Sanmaki bu sevgi bende hiç bitmez Son kez olsun gözüme bak, öyle git Sendeleyip de omzuma yaslanma Yine deli dolu ol, hiç uslanma Git; havada yağmur var ıslanma Şimşek gibi alnıma çak, öyle git Duygulanıp da boynuma sarılma Bu sözlerime sakın ha darılma İstemem sus, konuşup ta yorulma Gönlüme nefretleri ek, öyle git Sakın deme bana mecburum Benim kalbim var benim de gururum Silahı alnıma dayar vururum Sen benden önce davran sık öyle git .. i.k |
Bitme, bak, içtim, yürüdüm, kederlendim Denize girdim, üşüdüm, sana geldim. Düş bitmeden sen bitme. Bitmeden sevgi gitme' Bitme! Bak, koştum, savruldum, hep örselendim. Cıgara ziftlendim, ille de seni sevdim. Uzaklarda öyle çok kederlendim. Günler bitmeden bitme. Bitmeden hasret gitme' Bu yangın geceler, bu intihar. Gidersen paramparça yüreğimde ağıtlar! Bu dolunay gecenin göğsünü yarar. Benim göğsümde de sana geniş bir yer var. Düş bitmeden sen bitme. Bitmeden sevgi gitme... Yılmaz Odabaşı |
Ruhum Gülmüyor Bitap düştüm ruhum gülmüyor, Nedensiz değil hiç bir şey, Ruhumun gıdası yok artık, Her geçen gün tükeniyorum, Ruhum içimden çekiliyor, umutlarım yok olmuş. Ortada gösterilemeyecek, boş sevgi bu bir yok oluş mu? yoksa yeniden diriliş mi sevmek istiyorum, yeniden sevmek doyasıya sınırsız sevmek, sevgime hasret birisini arıyorum gecemde gündüzümde her anımda. Boşa çırpınışlar içindeyim yok oluyorum her geçen an ruhum ve bedenim tükenişte gideceğim buralardan herkes huzurlu ve mutlu olacak ruhum gülmüyor artık. i.k |
İKİSİDE ZOR...ORTADA BİR SEVGİ VARSA...GİDEN DE ACI ÇEKER KALANDA BİRİ GÖZYAŞLARINI YÜREĞİNE AKITIR,DİĞERİ DIŞARIYA..... http://img147.imageshack.us/img147/5208/jne1my2hdlh3.gif |
Huzur Diyarı Kalk uyan ey yolcu Bu aldatan rüyadan Gözlerini aç yolcu Gör toz pembe yaşamın ardındaki karanlığı İnsanmış insanlıkmış Sanatmış sanatçıymış Bu değerleri yok ettiler Bunlar yüzünden İnsan olmaktan utandık Sanatçı olmaktan utandık Dünya gidiyor hiç maziye dönmemecesine Sevdiğimiz insanlar Bizi hançerden de beter dilleriyle Sırtımızda vururken Duygularımızın pare pare olduğunu görmedik mi? Dünyamızın yıkıldığını, viran olduğunu görmedik mi? Ey yolcu! İnsanlara olan bakış açımız büsbütün değişmedi mi? İnsanlara olan sevgimiz, saygımız mazide kalmadı mı? Aşkmış, sevdaymış Bu değerleri yok ettiler Bunlar yüzünden Aşık olduk, utandık Sevdalandık utandık Kalk uyan Ey yolcu! Gidiyoruz bu diyardan Bizleri kucaklamak isteyen Kapılarını sonuna kadar açmış olan Bütün sabrını bizi beklemekle bitiren Hiç görmediğimiz, hayallerimizdeki Huzur dolu, sevgi dolu, saygı dolu, hak dolu Diyarımıza gidiyoruz Bu diyara ELVEDA hiç özlememecesine ELVEDA </B> i.k |
Sen hic aradin mi beni baskalarinda Baska gozler baska sozler kandirabildi mi seni, Isitabildimi yuregini baska kokular Duyurabildi mi sevgiyi en derinden baska kalpler.... Yetim, oksuz hissetmedinmi kendini O herseyi bilen kaldirimlarda Yapayanliz yururken... Acaba ne yapiyor diye hic dusundun mu? Ve "ya" kelimesiyle baslayan cumlelerden sonra Icin kana kana agladi mi? Hayatimi bilmedigin aklina geldiginde merak ettin mi? Sordugun sorulara cevaplar buldun mu? Bize dair, sana dair, bana dair.... Hic kaybolmadin mi hayalimde? Hic yakalamadin mi zihninde beni? Beni dusunerek daldigin olmadimi ruyalara?... Yalvarmadin mi Tanriya tek bir hucremi gormek icin sadece saniyelerde olsa.... Simdi durust ol sevgili.. Hic yapmadim diyebilir misin? Inkar edebilir misin yasadigin iskenceyi? Her gun olup olup dirilmeyi... Hergun kadere lanet etmeyi.. Hergun bensizlikten yorulmayi... Eger itiraf edersen ; kabul edersin... Bilirsen ;anlarsin... Duyarsan ;gorursun... Beni, Bendeki cehennemi... Senden kalan cehennemi... Sensizlikten dogan cehennemi... Simdi Aglama Sevgili; Uzme beni, yapma boyle... Devirme gozlerini yere... Yansakta yanilsakta bitti... Ikimizde kendi cehenneminde yasamaya mahkum Iki gunahkar gibi... Atarken sevdayi oylece kenara.. Bunu yapmadik mi? Korkumuzdan, yargimizdan, kaygimizdan... Artik Aglamanin vakti degil Sevgili.... Sil gozlerini..... |
Seni Hatırlatıyorum Kendime Bu şehirden Bir otobüse binip gittim Yollar uzadıkça Kederim attı Çünkü sana olan mesafemde arttı Otobüs karanlık Radyoda çoktan unuttuğum bir parça çalıyor Hafif hüzünlü Oda seden bahsediyor Sonra biraz dalıyorum Gözlerimi açtığımda Küçük bir çocuk bana bakıyor Henüz yaşını doldurmamış Seni hatırlatıyorum kendime İnan En az sen kadar masum Gittikçe gidiyorum Biliyorum Bitiyorum İsmail'le dertleşiyorum Hoş ya Oda anlıyor halinden insanın Başımı cama dayayıp karanlığı seyrediyorum Akıp gidiyor zaman Akıp gidiyor yollar Ve içimden hiç sebepsiz kanıyorum Suretin görünüyor otobüsün camında Seni hatırlatıyorum kendime Ben gidiyorum... i.k |
| Saat: 10:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık