![]() |
Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik, kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yanlızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük narçiçekleri ürperirken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca Sessizliği dinliyorum şimdi ve soluğunu Sustuğun yerde bir şeyler kırılıyor Bekleyiş diyorum caddelere, dalıp gidiyorsun Adını yazıyorum bütün otobüs duraklarına Öpüştüğümüz her yer adınla anılıyor Bir de seni ekliyorum susuşlarıma Selamsız saygısız yürüyelim sokakları Belki bizimle ışıklanır bütün varoşlar Geriye mahpushaneler kalır, paslı soğuklar Adını bilmediğimiz dostlar kalır yalnız Yüreğimize alırız onları, ısıtırız Gardiyan olamayız kendi ömrümüze her akşam Gidersen kar yağar avuçlarıma Bir ceylan sessizliği olur burada aşklar Fiyakalı ışıklar yanıyor reklâm panolarında Durmadan çoğalıyor faili meçhul cinayetler Ve ölü kuşlar satılıyor bütün çiçekçilerde Menekşeler nergisler yerine kuş ölüleri Bir su sesi bir fesleğen kokusu şimdi uzak Yangınları anımsatıyor genç ölülere artık Bulvar kahvelerinde arabesk bir duman Sis ve intihar çöküyor bütün birahanelere Bu kentin künyesi bellidir artık ve susuşun İsyan olur milyon kere, hiç bilmez miyim? Sokul yanıma sen, ellerin sımsıcak kalsın Devriyeler basıyor karartılmış evleri yine Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da ölür Bir tufan olurum sustuğun her yerde Ahmet Telli |
Boşuna GitmeHac kapının önünde,hacca gitmene ne gerek. Defalarca hacca gidiyorsan,senin işin ticaret. Allah'ı kandıramazsın,hesap yerin ahiret. Sen boşuna yorma kendini,boşuna çekme zahmet. Kul hakkı yemişsen,oralarda arama affı. Allah için yapıyorsan,evinde yaparsın tavafı. Bu dünyada dürüstsen düşünme öbür tarafı. Yemişsen yetim hakkı,boşuna çekme zahmet Ali Eryılmaz |
Kavuşursak Biteriz Biz Kavuşursak biteriz biz, Biz mutlu sonlar katiliyiz. Kavuşursak biteriz biz. Sevgiyle bakan gözleri kör ederiz. Herkesin bildiği bir aşk, Herkesin attığı bir imza Herkes gibi değiliz biz. Belki biraz serseri, Belki biraz deliyiz, Ama kavuşursak biteriz biz. Pervane böceğinin mum alevine sevdası Ateş böceğinin susuzluğuyuz biz Yanar ama su içmeyiz Etrafında döner, alevle dansederiz. Bize kimseden zarar gelmez, Biz zararı ancak kendi kendimize veririz. Severiz, özleriz, aşktan ölsek kimseye söylemeyiz. Biz artık biz değiliz. Ruhlar kavuşur ve konuşur gökyüzünde bir yerde Ama bedenen kavuşursak biteriz biz. Melekler bize ağlar, biz halimize güleriz. Onu bilir, onu söyleriz, Kavuşursak biteriz biz. İki sınır ülkenin dikenli telleriyiz, Dokunursak kanar ellerimiz. Kimselere söylemez gizli gizli severiz Ama kavuşursak biteriz biz. Bir kor var içimizde yanan, Onu küllendiremeyiz. Görüşemeyiz, konuşamayız ve sevişemeyiz. Bir aşk var bizi biz yapan, Kavuşursak biteriz biz. Biz herkes gibi değiliz. İstadeğimiz zaman gelip, İstediğimizde gidemeyiz. Kahve içip, gülüp, konuşup, başbaşa yemek yiyemeyiz. Ne bir filmdeki mutlu son, Ne de göz yumulacak bir kaçamak değiliz biz. Sadece özlemle severiz, Ve kavuşursak biteriz biz. Sevda iki kişinin birbirine aşkı değil artık. Artık her aşk her ağızda sakız. Biz birbirimize aslında her aşıktan daha yakınız. Belki ayrı şehirlerdeyiz, Ama her gece aynı mehtapta buluşur, Yağmur yağarsa, çıkar, Aynı yağmurun altında ıslanırız. Bu aşkı ancak biz biliriz. Şiirleri güvercinlerin kulağına fısıldar, Mektupları suya yazarız. Biz belki ayrıyız, Ama her gün aynı geceyi sabahlarız. Melekler bize ağlar, biz halimize güleriz. Onu bilir onu söyleriz. Kavuşursak biteriz biz. . Uğur Arslan |
Sevinç Tadında Sevmek dünden kalma hüzünlerime aşmak olmuyor yüreğimi akşama daha çok var... zamanı sevinçlere bölmeliyim sevinç tadındaysa "sevmek seni" ölürsem; sevinçten ölmeliyim.. ik |
Gittin... Ben arkandan sadece baktım. Oysa söyleyecek o kadar çok şeyim vardı ki... ''gidersen, iyiye dair ne varsa içimde yitireceğim hepsini. Gidersen, sönecek içimdeki ateş ve bir daha hiç kimse yakamayacak. Gidersen, karanlığa mahkum edeceksin günlerimi. O karanlıkta yolumu kaybedeceğim...'' diyecektim sana. Konuşamadım... |
Gidene kal demem gitsin ve bir daha dönmesin ... |
Anlasana Artık anlasana artık anlasana freni patlamış gemimle ölüme gidiyorum umut terketti nerede benim denizim,ağlamamdan sıklıdı gitti benim sığınacak başka limanim yok bitti gemim iyice yan yattı,ellibir yaşında limansızım anlasana artık bak gözlerimde yağmur bulutları duman duman vücüdum üşümüş,yüreğim sıcak son kalan titriyorum,her yerim gece ,çaresizlik bu zaman dev adımlı bir ejderha içimden çıkıyor aman lohusa yatağımda , içimdeki çoçuk can veriyor anlasana artık yağmurlardayım hazanda solmuş yaprak her yanım ne kadar çok keder , acı , hep gözpınarım sanki ses duvarını aştı bir jet başımda tanrım boyasız kalmış yine tualim duvarda yarım yanlızlıktan dün konuştuğum duvarlara başımı vuruyorum anlasana artık yollarıma tuzaklı cam parçası doldu upuzun gecedeyim güneşsiz yaşamım oldu saplasanda hançerini bağrıma hayatım kayboldu varlığım , yokluğundan sararıp soldu kefenle dolaşıyorum , yaşayan ölüyüm anlasana artık derdim elli birdi , on bin elli biri çoktan geçti ispatı bakışlarımın donukluğundan besbelli içimdeki çoçuk bir zamanlar gülen seldi hücrelerim ölüyor , eskiden ümitlerim uçuşan yeldi mezartaşsız umutlarım çoktan gömüldü anlasana artık i.k |
Bir de sen gitme Akşamlar böyle biter Hep böyle dertli biter Evli evine gider Kuşlar yuvaya döner Bir de sen gitme Bir de sen gitme içimden Yaralıyım ben Giden bu yolculardan En çok ben şanssızım Ne kadar çok yaşadıysam O kadar çok yalnızım Biraz da sen ağla Ölürken bile hasretim sana Bir tek sen anla i.k |
Kal Benimle Canım Gizemin soğutur yalnızlığımı Sobamda yanan kömürün Ürkek ateşi gibi Vurursun bedenime. Bir kelebeğin Kanat çırpışına benzer yüreğim Atar hafif hafif derinlere. Dolgun bir ses tonuyla İsmini çağırır tüm varlığım Ve bir kum tanesi oluveririm Saklanırım Ruhuna. Uyandırırsan Sabahım olursun Çeker alırsın Benliğimi benden Dokunursan ellerime Akar giderim denizlerime Ve bir bahçe kurar Büyütürüm sevgini her yer de. Gidisinde yolların olurum Gelişinde yağmurlarınım Yeter ki olduğun gibi Kal benimle canım. Murat Saydam |
GITME gitme.. bekle yuregimdeki itiraflari.. bak gece sarhos.. bak sarap sehvetli.. bak daha soyleyemediklerim ne cok.. gitme.. gelislerimde anlatacagim cok sey var.. bak gece sir dolu. sarap gizemli.. gitme daha.. yuregim firtinalara gebe.. ruzgara vesikali.. daha soylemedim sana askimi.. gece sabirsiz.. gece oyle cilgin.. bak sessizlikte patlayan sevince.. anla, anla seviyorum seni.. gitme.. gitme almadan sevdami.. tenimde kac zamandir gezinen urpertiler var.. bak ayisigina.. sehvetli bir toprak kadar isikli.. gitme… bak hic dokunmadigim dogurganligim senin.. bak gece tomurcuklanmis.. sarap arzulu.. gitme .. almadan dokunuslarimi gitme.. soktum muhrunu tutkumun.. gizemlerini acacagim ruhumun sana.. gitme.. tadmadan sarhoslugumu gitme |
| Saat: 03:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık