![]() |
gitmek herzamn daa kolaydr kalan daa cok aci ceker we üzülr |
GİT YA DA KAL git ya da kal benim için ikisi de bir senden kalma bu sevda avuçlarımda kir git ya da kal benim için ikisi de bir... ve karanlık karanlık gözlerin yine zifir sen akrep sokmuş beynimde tek fikir git ya da kal ikisi de bir.... Recep Cem ÇELEBİ |
kalmak kolay yapman gereken bişey yok ;) |
Gitmek kolaymı sanıyorsun sen. Bakma gözlerime öyle acıtrcasına. Olmadı işte sevsekte olmadı,kendi sularımızda boğulduk biz. Derinlikler sebebimiz oldu. Taştan duvarlar ördük aramıza, Şüpheden setler çektik rtrafa, Kıskanç bakışllar yaraladı kalbimizi. İnanmadık hiçbir zaman sevgimize güvenmeyi unuttuk. Acabalar doldurduk beynimize. Duygular rehin kaldı kalbimizde, hiç gün ışığı göstermedik, Karanlık delhizlerde kayboldular. Labirentler ördük içimize, Çıkışını kendimiz bile bilmedik. Gururu marifet saydık aşkın üstünde. Suskun saatlerde cümlesiz zamanlar geçirdik, Amaçsız yarınlarımıza koşar adım gittik. Yalanları gerçek sandık,kendimiz bile inandık söylediklerimize. Sevdaya dahil ne varsa yıktık yaktık. Aşk ateşine kıskançlık külleri serptik sönsün diye. Sonra üşüdük buz kesti her yerimiz. Önce şüpheye sarıldık ısıtmadı. Sonra gururun ardına gizlendik saklamadı. Yalanlara koştuk birden ama çıplaktık. Örtmedi üzerimizi dahada ayaz vurdu ayaklarımıza. Üşüdük üşüdükçe uzaktık birbirimize. Biz seninle olmadık. Bulamadık sevdaya çıkan yolu. Sen sağ , ben selamet. Bir daha karşılaşmayalım ,hep uzak olalım. Unutalım yaşayamadığımız aşkı, Unutalım hiç olmayan seni, beni Yani bizi!... SELDA AKYILDIZ |
Gittin İçimde Kaldı Ayrılık Gittin Ayrılırken buz tutmuş bıyıktı gözlerin Kaçamak ellerimiz komutsuz sallandı Dudaklarımızda sıradan sözcükler Vedalaşmayı bile beceremedik Son bir bakış kaldı arkanda Kalabalığa karışan Her şey düzmece bir dinginliğe gömüldü Gittin. İçimde Yığınlarca kitap kaldı uçuşan Sözcükler beynimin köşelerinden Çıkıp korkuttular gecelerimi Peşimden geldi gölgeler Aynalara bakamaz oldum Hiçbir oyun avutmadı beni Yaşamıma sığmayan bir şey kaldı İçimde. Kaldı Yeni bir kent işkenceye hazır Ödeşemedim gittiğin mevsimlerle Belleğimi silkeleyip anılardan Tik tak çaldın uzun zaman Alışamadım yarımlığa Düşlerimde intihar tutkuları Sırtımda hançerinin oyduğu boşluk Kaldı. Ayrılık Çoğalarak giriyor günlerime Senden başka kim bilebilir Geçmişin dökümünü yaptığımı Ağır ağır pulsara dönüşürken güneşler Sonbahar hüznüne benziyor pencerede Artık konuk beklemeyen gözlerim Sayfalar da bitti ışık da her yanı kapladı A. Kadir Bilgin |
Buralardan Gitme çok su verilince ölür ya çiçekler çok ağlarım çürür gözlerim gidersen eğer ben senin gül bahçende oyunlarıyla mutlu ve affedilmeyi çok seven yaramaz bir çocuğum sen ne güzel güldün;solmuyordun hem çok seviyordun hem beni yormuyordun çiçekler... çiçekler sevildikçe büyür gitme diyorum sana gitme! ...çiçeklerim benimle ölür. buralardan gitme buralar gitsin,sen gitme gitmek çözecekse.... ve biri gidecekse... buralar gitsin,sen gitme... ...sen gitme! |
GERİDE KALAN Umuttu hayatta yaşatan bizi Zemheride yazı beklerdik beraber Bilemezdim böyle bir son bekliyor sevgimizi Aşk ikimizi de aldattı bu sefer Işığı bıraktın hiç değilse gönlümde Gökyüzünü alsan da benden Gitmek çözümmüydü bilemem ama Çok şeyi de götürdün giderken Bir beni bıraktın geride Bir de beraberken yaşadığımız anları Birkaç yırtık resim kaldı artık senden Bir de hayalin gözümün önünden gitmeyen Bir de yüreğimde sevgin Sen beni bırakıp gitsen de Asla beni terketmeyen Sevgin kaldı geride Onu olsun sakın götürme.... Arif BALTACI |
Gitmek kolaymı sanıyorsun sen. Bakma gözlerime öyle acıtrcasına. Olmadı işte sevsekte olmadı,kendi sularımızda boğulduk biz. Derinlikler sebebimiz oldu. Taştan duvarlar ördük aramıza, Şüpheden setler çektik rtrafa, Kıskanç bakışllar yaraladı kalbimizi. İnanmadık hiçbir zaman sevgimize güvenmeyi unuttuk. Acabalar doldurduk beynimize. Duygular rehin kaldı kalbimizde, hiç gün ışığı göstermedik, Karanlık delhizlerde kayboldular. Labirentler ördük içimize, Çıkışını kendimiz bile bilmedik. Gururu marifet saydık aşkın üstünde. Suskun saatlerde cümlesiz zamanlar geçirdik, Amaçsız yarınlarımıza koşar adım gittik. Yalanları gerçek sandık,kendimiz bile inandık söylediklerimize. Sevdaya dahil ne varsa yıktık yaktık. Aşk ateşine kıskançlık külleri serptik sönsün diye. Sonra üşüdük buz kesti her yerimiz. Önce şüpheye sarıldık ısıtmadı. Sonra gururun ardına gizlendik saklamadı. Yalanlara koştuk birden ama çıplaktık. Örtmedi üzerimizi dahada ayaz vurdu ayaklarımıza. Üşüdük üşüdükçe uzaktık birbirimize. Biz seninle olmadık. Bulamadık sevdaya çıkan yolu. Sen sağ , ben selamet. Bir daha karşılaşmayalım ,hep uzak olalım. Unutalım yaşayamadığımız aşkı, Unutalım hiç olmayan seni, beni Yani bizi!... SELDA AKYILDIZ |
GİTME Bir eylül yangınıydı yüreğimizdeki Bir dokunsalar yaremize benzimiz sararacak Bitmeyen hasret damlalarıydı gözlerimizdeki Sarı yapraklı nehirlere karışacak. Ani bir rüzgar eseniydi ayrılık Bakışlarımızda güz çiçeği sevinçleri saklarken Vuslat kokulu nefeslerimizle ılık Soğuk karanlıklarda ellerimizi yoklarken. Ya şimdi gitmeliydin buralardan Ya da sonsuza dek yanımda kalmalıydın Kaçırmadan saçlarını ayrılık rüzgarlarından Ezelden ecele hep yanımda olmalıydın. akşam geçkini düşer buralara yağmur Ve yanlızlık daha bir çelilmez olur Umutlarım ıslak yapraklar arasında kaybolur Sabahları buğulu guneş yüzüme gülmez olur. Gitme yağmurlar seni bekler Islak saçlarında aşkı tatmak için Gitme yanlız ellerim soğuk akşamlara titrer Sıcacık ellerini yüreğime katmak için. alintidir |
Kal" deseydin, kalırdım. Demedin oysa... Kuru bir "bitmesin"den başka hiçbir şey demedin. Öyle kuru, öyle soğuk, öyle uzaktı ki ondaki anlam! Bu kadar kolay mıydı her şey, bu kadar yakın mıydık uçuruma? Savunmayacak mıydın sevgimizi? "Kal" diye haykırmayacakmıydın ardımdan? Düşündüğüm bu değildi... Hayal ettiklerim, beklediklerim başkaydı senden.. Mücadele beklemiştim oysa, yelkensiz olan gemimizi kıyıya ulaştırırız sanmıştım.. Kıyıya ulaştırırsın sanmıştım... Oysa O'nu denizin ortasında savunmasız bırakmama göz yumdun... Bu kadar yıpratıcı olamazsın... Oysa bir anlam olmalıydı yaşadıklarımızda! Paylaşılan duyguların bir anlamı olmalıydı. Yüreğimdeki martıların bir anlamı olmalıydı. Beynimizdeki melodilerin, aramızdaki çekimin, geçen akşamki sohbetin bir anlamı olmalıydı. Duygularımızın bir anlamı olmalıydı. Yüreğimdeki tüm martılar'ı uçurdun şimdi... hangi yöne gittiler bilmiyorum, geri dönerler mi bilmiyorum. Dünya boşaldı mı ne! Neden bu kadar sessizleşti birden yaşam, neden artık parlamıyor yakamozlar gözlerimde, neden artık rüzgar esmiyor... Her şey seninle mi kaldı yoksa... Mantığım, mantığımı bana bırak lütfen, ona ihtiyacım var. Bazı şeyleri anlamak için ona ihtiyacım var! Evet! Ben istedim ayrılığı, Çıkmaz yollara yönelen bendim, Kucağında bir yığın noktayla karşına çıkan bendim... Kahretsin! Bunu neden yaptığımı bilmiyorum Ve Senin buna nasıl göz yumduğunu... Tıpkı Balkondaki akasyaları sularken, fazla sudan dolayı sararacaklarını bilmediğim gibi... su onun için hayat olmalıydı oysa.. ve...sen de benim tutunacak dalım! Bazı şeyler vardı aramızda biliyorsun, olmaması gereken ama daima varolan. Farklı uçlardaydık seninle, farklı mevsimleri seviyorduk farklı zamanlarda.... sen büyük fırtınalara vardın, bense lodostan bile ürküyordum.. Oysa başardığımız şeyler vardı her şeye rağmen, daha doğrusu öyle sanıyordum... Binlerce yıldız arasında, ayın güzelliğini gösterebilmekti tek amacım... yıldızları söndürmekti... sorunları yok etmekti... "bitti" deyişim öylesine bir şeydi, öylesine sıradan, şakacıktan... "hayır" demeliydin! Hatta kıyametler koparmalıydın yüreğimde, Hendekler açmalıydın yoluma gidemeyeyim diye. Sahip çıkmalıydın gözlerimdeki ay'a sevgimiz diye... Beni yolumdan alıkoymalıydın... "kal" demeliydin... defalarca "kal" demeliydin... oysa demedin... belki de senin çiçeklerin çoktan solmuştu ve ben akasyaları kışın yaşatmaya çalışmakla hata etmiştim... belki böylesi daha iyi oldu... "kal" deseydin kalırdım... hem de seve seve kalırdım. Martılarla kalırdım Yakamozlarla kalırdım Demedin oysa! Bilir misin Kaç çığlık olup yıkıldı yüreğim giderken... Bilir misin Nasıl bir cana hasretti yüreğim, yolumdan döndürecek... Bilir misin Nasıl zor oldu ardıma bakmadan çekip gitmek... "KAL" desen kalacaktım... DEMEDİN OYSA! GÜLTEN AKKAYA |
| Saat: 10:31 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık