![]() |
Geleneksel Japon Müziği Birçok geleneksel Japon müzik türleri(Hogaku) bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri:
Pop Kültürü J-pop ya da Japon pop müziği ile popüler Japon şarkıları olan enka, Japon müziğinin en sevilen türleridir. Amatörlerin şarkı söylemelerini destekleyen karaoke şimdi tüm dünyaya yayılmıştır. Japon çizgi resimli öyküleri ve animasyon filmleri de dünyadaki genç kuşak tarafından iyi bilinmektedir. Astro Boy, Doraemon, Pokemon ve Spirited Away popüler eserler arasında yer almaktadır. |
böle sanki küçük kızlar söliyomuş gibi bazi müzikleri varya onları seviyom ben yha :) |
Alıntı:
|
akarina, kokariana nasıl bi çalgı????? :) sanırım japonlara ait bir tür enstrüman yanılıyormuyum?? |
yaniriyosun ore bi cargi yok Jpop sarkicilarindan ornekler: Ayumi Hamasaki Mika Nakashima Aiko Ai Otsuka Do as Infinity gibi sanatcilar ve gruplar cok tutuluyor tabi daha bi suru var |
biraz japonca müzik dinlemek için japon mtvsinin sitesine girdim ama klipleri izleyemedim üstelik ingilizce açıklamalı olmasına rağmen nerden kliplerini dinleyebilirim? |
crunchyroll adinda bi site var sirf japonya diir butun asya ire irgiri krlipreri burabiricagini dusunuyoum |
bn visual kei yle ilgili bişi sorcam(umarım doğru bölümden sormuş olurum) bütün visual kei grupları erkek mi grup üyeleri bayan olan visual kei grupları var mı,bu visual keiyi sadece erkekler mi yapıyor yoksa.bayan gruplar varsa yazar mısınız*-);) |
arkadaslar valla kımın ne dusundugu benı pek ılgılendırmez bence japonlarda gayet guzel kulaga hos gelen muzıkler yapıyorlar |
bencede oyle geleneksel muzıklerı ayrı bır tat sunuyor. Bırde su japonların anımasyon ve cızgı fılım jenerıklerındekı muzıkler bence super valla tek kelımeyle cok guzel |
Alıntı:
buyuzden benim bildigim bayan bir Visual Kei sanatcisi yada grubu yok =] visual kei kiyafet ve makyajlari daha cok erkeklere yonelik [Miyavi ve Uruha yi saymiyorum onlar herseyi giyiyo] ama tekrar bakarim =] |
Alıntı:
|
bu gruplara baktım ama en iyi visual kei grupları erkekler kadınlar onlar kadar başarılı değil müzikleri çok ağır(exist trace) görünüşleri de erkekler kadar iyi değil çok korkunçlar |
Ewt o konuda biraz haklısın, bayan gruplar müzik açısından pek başarılı değiller |
erika sawajiri=diye japon şarkıcı varmı acaba varsa hangi tarzda çalıyor. çünkü ben o isimde birini youtube de gördümde japonca şarkı söylüyordu |
yaa japonyada rap müzik ne alemde var mı önerebilecein rapçiler erikacıımmm |
Erika Sawajiri bir model ve oyuncu. Arada sirada Yuko Ogura gibi sarki soyluyor ama gercek meslegi model ve oyunculuk |
beni aydıınlattıığğıın için teşşekkür ederim erika |
paylaşımlarınız için teşekkür ederim |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
J-Rap olarak önereceğim şarkılar ; Kansha - RSP Lil'b - Orange |
Alıntı:
|
sesleri çok tatlı oluyo.Sanki küçük ceylan sarkı söylüyormus gibi:D |
ince sesli ve insanın içini okşayan bir tonları var bence iyi müzik yapıyorlar ayrıca geleneksel çalgılarının tınılarıda çok hoş bence :D |
crunchyroll - feed your need! bu adreste asya müzikleri ve animeleri var bende üyesiyim eminim beğenirsiniz |
Ayumi Hamasaki çok iyi çok beğendim sabah akşam dinliyorum özellikle şunlar: Still Alone Angel's Song Fairyland bunları mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim ;) |
Alıntı:
Faye Wong - You Shi Ai Qing Tu You Xu Ming şarkıyla birlikte sallanıyorum, harika. Birde japonlar hakkında bişiler diyeim, Japonlar (daha sohbet etmek nasip olmadı ama) geleneklerine bağlılıklarıyla, yaşayış tarzlarıyla, zarif hareketleriyle her zaman ilgimi çekmiş insanlardı. Ancak sanıyorum şehirleşmenin etkileriyle çok değiştiler. Animelerde orada burada sadece kısa etekli liseli kızlar, daha çocuk denebilecek şarkıcılar (bizdeki Küçük Emrah gibi :) ) Söylemektense frikik vermeyi tercih ederler. Jrock diye bişeyleri var, hiç yakışmıyor japonlara. kaç ritm ile çalınıyorsa sadece kafa şişiriyor. Neyse dinlemiyorum o kadar. Birde Nostaljik parçalar var. japonların söyleyişi ile cok güzel oluyor. Mesela ELT- nostalgia. Sonra piano çalmaları çok güzel. Meiko kaji, Hajime Chitose, Masafumi Akikawa, Mika Arisaka, Akira Yamaoka, Horie Mitsuko *candy candy* Takako Uehara, Matsu Takako, Younha, Erika-Destination Nowhere Müzik insanı rahatlatmalı, japonlar bu işten anlıyor. :wave::walk::wave::banana::banana::muz::banana::banana: |
Alıntı:
The Gazette ve Miyavi daha çok feminen takılırlar ama her singlerlarında tarzları daha da değişiklik göstermektedir. bazen bir kadın bazen bir erkek. |
feminen mi? oO hakaret gibiydi bu oO tamam Miyavi konu disi ama bu~~ feminen?! :moo: |
o__O valla yalnış anlaşılığından bu kadar şey ettiremezdim. o_O özür dilerim valla.. visual kei'yi bizim toplumumuza anlatırsak uzun uzadıya anlamazlar. aslında feminen sözcüğünü o bakımdan kullanmadım. bildiğimiz erkekler sonuçta. ben de gazetto seviyorum. ama yani nasıl desem. anladın sen onu..^^ |
Feminen tabii :naughty: Ama adı üzerinde, visual kei. Yani görsel olarak feminen. Dişideki estetiği yakalayabilmek için feminen kıyafet ve makyaj tercih ediyorlar. Ama üyelerde bir sakatlık yok, hepsi sonuna kadar erkek (sw) |
| Saat: 21:52 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık