![]() |
eski insanlar elktrik olmdan nasıl yaşıyorlardı |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
Elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı? ya arkadaşlar benim performans ödevimin konusu insanlar elektrik olmdan önce nasıl yaşıyordu o ama bişi bulamadım bi yardımcı olursanız sevinirim |
BENİMDE ÖDEVİM ACİL LAZIM |
Elektrik olmadan önceki yaşam nasıldı? elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı lütfen cevap hemen olsun |
bakınız Alıntı:
|
elektrik olmadan önce insanlar nasıl yaşardı elektrik olmadan önce insanlar nasıl yaşardı konusu hakkında bişey bulanınız varsa nerden bulduğunu yada yasıyı yazsın. LLLLLLLLLLLLLLLLLLÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜTTTTTTTTTTTTTTTTTTFFFFFFFFFFFFFFFFEEE EEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN |
YHA ARKADASLAR BENİM ACİLEN BU BİLGİYE ULASMAM LAZIM ÇÜNKÜ ÖDEVİMİZ.ÖĞRETMENİMİZ İSTEMİSTİ NE OLUR BULUN! |
elektriğin insan hahatındaki kullanım alanları nelerdir? 1- aydınlanma 2- ısınma 3- iletişim ... gibi uzatabiliriz. işte sende elektrik olmadan önce aydınlanmak için mum yada gaz lambası yada daha ilkel olursak meşale yada bildiğin ateş kullanırdık. gibi yazabilirsin. ısınmak için ateş vs vs bu çıkarttığın listeyi toparlarsın |
ESKİDEN İNSAN GÜCÜNE DAYALI OLARAK YAŞANIYORDU. ÇAMAŞIR YIKAMAK KÖMÜRLÜ ÜTÜ GİBİİİİİİİ |
ESKİ İNSANLAR GAZ LAMBASI İLE AYDINLATIYORLARDI.TELEFON OLMADIĞINDAN DUMAN ÇIKARIYOR,VEYA DAVUL ÇALIYORDILAR.ARKADAŞLAR,BUNLAR BİR ÖRNEK .UMARIM YARDIMCI OLUR. |
Elektrik aletleri olmadan önce insan hayatı nasıldı? elektrikli aletlerin keşfedilmesinden önce insanların nasıl yaşadıklarıve neler yaptıklarını araştırıp ünümüz insanlarının yaşayışları ile karşılaştırınız |
Alıntı:
Alıntı:
|
ya işime çook yaradı ama çook kısa yaa |
ELEKTRİK AETLERİ OLMADAN YAŞAM NASIL OLURDU??? LÜTFEN BUNU CEVABINI YAZIN ÇOK LAZIM NOLURRR:(((((((((((( |
Alıntı:
Alıntı:
|
valla çok saolun bnım de çok işime yaradı sAoluN =))))PAYlaşım İçın TşkrlR SaoLuN;) |
Elektrik olmadan önceki hayat nasıldı? abi eskiden insanlar elektiriksz nasıl yaşıyordu şöle 1. 2 sayfalık bi yazarsan çok ii olur ahdi çok saol |
KARDES KESİN İSİNE YARICAKTIR ELEKTRİK OLMADIGI ZAMANLARDA DAHA ÇOK İNSAN VE HAYVAN GÜCÜNDEN YARALANILIYORDU ELEKTRİKLİ ALETLER YOKKEN KÖMÜR ÜTÜLERİ ELDE YIKANA ÇAMASIRLAR VE ODUN FIRINLARI VARDI AYDINLATMADA MUM VE GAZ LAMBASI KULLANILIYORDU ŞİMDİKİ TRAKTÖRLERYERİNE TARLAYI HAYVANLAR SÜRÜYORDU ÇOCUKLAR AKSEMLEYİN GENELLİKLE ARALARINDA OYUN OYNUYORLRDI TELEVİSİON :D OLMADIGI İÇİN COCUKLARIN TEK EGLENCESİ BU İDİ VE PİLLİ ALELERDEN YARALANILIYORDU AMA BU ELVERİSLİ DEİLDİ ÇÜNKÜ OZAMANIN PİLLERİ ÇOK DYANIKLI DİLDİ EVLER ÇALILARLA SÜPÜRÜLÜYORDU SU VE YEMEKLER SERAMİK TNCERE VE SRAHİLERDE KAYNATILIYORDU EE EYTER BİRAZDA SİZ EKLEYİN ELİMDE TÜY BİTTİ :d hadi bb ALLAHA emanet olun kardesler |
Elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı? elektrikli aletlerin keşfedilmesinden önce insanların nasıl yaşadılarını ve neler yaptıklarını söliyebilirmisiniz |
Elektriğin keşfinden önce insanlar neler yapardı ve nasıl yaşıyorlardı? elektriğin keşfinden önce insanlar neler yapardı ve nasıl yaşıyorlardı |
Elektrikli aletlerinin keşfedilmesinden önce insanlar nasıl yaşarlardı? elektrik aletlerinin keşfedilmesinden önce insanlar nasıl yaşarlardı? |
Alıntı:
|
Elektrikli aletlerin keşfinden önce insanlar nasıl yaşadılar ve neler yaptılar? Elektrikli aletlerin keşfinden önce insanlar nasıl yaşadılar ve neler yaptılar? |
ARKADAŞIN AÇIKLADIĞI ÇOK GÜZEL OLMUŞ ONA ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM |
benimki ilk insanlar kimdi banada yardımcı olurmusunuz lütfennnnnn |
Alıntı:
|
ama arkadaşar benimde ödevim böyle nasıl yaşadıkları ve neler yaptıkları |
arkadaşlar ben buldum google insanların yaşamı veya hayatını etkileyen faktörler yazın çıkıo ben denedim sizde deneyin buldunuzda teşekkür etmeyi unutmayın :D :) |
taa lütfen bir bilgi verin.... |
çok basit şu adres Eski çağlarda insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı? |
BEN ÜTÜ İLE BİLGİ İSTEMİŞTİM AMA BENİM KARŞIMA ELEKTİRİKLE İLGİLİ BİLGİ GELDİ |
bnmde aynı ödewim ama ben buldum kafamdan da yazdım internettende ekledm bunu yapamicak ne war arkadaşlar kendi kafamızdanda yazabiliriz ben kendi kafamdan yazdım we birazda internetten ekliyorum size bişiler ösleyebilirim.yani yaşamları kolay deildi.Elektrikli süpürge yerine el süpeürgesi çamaşır makinası yerine elde yıkarlardı aynı şekilde bulaşık makinasıda geceleri karanlıtka oturdukları içni mum yakarlardı.Eskiden lamba yerine gaz lambaları wardı onnları kullanıyorlrdı.Telefon yerine mektup yazıyorlardı.arkadaşlar kısacası hayatları çok zordu kendilerinde war olan güçleriyle baş ediyorlardı.Bu yzden hergün iş wardı.Çk yorgun düşüyorlardı.ihtiyaçlar mübadele usulü olduğu için sadece ihtiyacı olan şeyleri alıyorlardı.Bilgisayar yerine kitap okuyorlardı.Eskiden bilgisyar yoktu çocuklar ödewlerini kendi araştırıyorlardı.araştırmaödewlerini internetten yapamıyorlardı...... Bu kadar bilgi yeter mi?? aklımda onca şeyy warki sizee kısaca anlatmak istedm .. |
elektrikli aletlerin keşfedilmeden önce insanlar nasıl yaşadılar ve neler yaptılar? noğlur bunu bulursanız yazın ödevim için lütfen yardım edin |
arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrr bana ilk insanların yaşayışları lazım bulan yzsın lütfennnnnnnnnnnnn |
Alıntı:
|
-------------------------------------------------------------------------------- Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
ELEKTRİKLİ EŞYALAR OLMADAN ÖNCE İNSANLAR Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu.Televizyon, bilgisayar ve telefondan mahrumdular.Haberleşmek için mektup güvecinler ve atlı postacılar ötürdüğü için çok zaman alıyordu.Senirlemek için klima vb eşyalar olmadığı için serinlemek istenince rüzgar çıkması bekleniyordu.Isınmak için kombi ve kalorifer vb eşyalar yoktu. |
arkadaşlar benim ödevimin konusu elektrikli aletler olmadan önce insanların yaşamı bana yardımcı olursanız sevinirim . . . [saygılar] |
insanlar elektirik yokken mağralarında oturur sabahları aç kaldıkları için ava çıkardılar .avlarında koyun kuzu öküz olurdu. elektrik yokken o soguk günlerde küçük bir ateşle yetinirlerdi. ama ateşi bulmakda o kadar koaly değildi . şimşek caktıgında ateşi bulmuslar. sonra sönünce cok üzülmüşler.sonra bunlar iki tası birbirine sürtüp ateşi bulmuşlar.böylece elektrik yokken atesle yetinmişler..........!!!!!!!!!!!!! |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu mum kömür ütüleri gine değişerek olmuştur daha çok çamaşırlar elde yıkanır ve bilek gücüne dayanarak işler haaledilir. buzdolabı yerine buzun yada toprağın altına mağzemeler yerleştrilir ve öyle saklanılırmış. |
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu.. ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu.. doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu |
yha arkadaslar zaten en basta yazıo odevınızın cevabı ... bnmde odev konum sızınkı gıbı ben yazıom valla |
Elektrik olmadan elektirik olmadan insanlar nasıl yşr* |
eskiden insanlar elektriksiz nasıl yaşıyorlardı |
şimdiki zamandaki insanlar elektrikle nasıl yaşıyor çok acil lütfen çabuk bulun şimdi insanlar elektrikle nasıl yaşıyor ödevim çok acil yardım ederseniz çoooooooooooooooooooooooooooooooook sevinirim |
lütfen ödevim acillllllllll |
google eski insanlar yazın 5. sırada eski insanlar yazıo oraya girin |
| Saat: 15:31 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık