MsXLabs
Sayfa 1 / 5

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Eski çağlarda insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/221041-eski-caglarda-insanlar-elektrik-olmadan-nasil-yasiyorlardi.html)

Ziyaretçi 25 Aralık 2008 19:14

eski insanlar elktrik olmdan nasıl yaşıyorlardı

Keten Prenses 25 Aralık 2008 19:36

Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu..
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu..
doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu

Ziyaretçi 30 Aralık 2008 14:45

Elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı?

ya arkadaşlar benim performans ödevimin konusu insanlar elektrik olmdan önce nasıl yaşıyordu o ama bişi bulamadım bi yardımcı olursanız sevinirim

medna 8 Ocak 2009 19:39

BENİMDE ÖDEVİM ACİL LAZIM

ziyaretçi 12 Ocak 2009 18:57

Elektrik olmadan önceki yaşam nasıldı?

elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı lütfen cevap hemen olsun

fadedliver 12 Ocak 2009 19:05

bakınız
Alıntı:

Keten Prenses adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1268458)
Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı.. elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı.. aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu..
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu..
doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu

Ziyaretçi 18 Ocak 2009 15:38

elektrik olmadan önce insanlar nasıl yaşardı

elektrik olmadan önce insanlar nasıl yaşardı konusu hakkında bişey bulanınız varsa nerden bulduğunu yada yasıyı yazsın. LLLLLLLLLLLLLLLLLLÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜTTTTTTTTTTTTTTTTTTFFFFFFFFFFFFFFFFEEE EEEEEEEEEEENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

cilli_2323@hot 19 Ocak 2009 17:15

YHA ARKADASLAR BENİM ACİLEN BU BİLGİYE ULASMAM LAZIM ÇÜNKÜ ÖDEVİMİZ.ÖĞRETMENİMİZ İSTEMİSTİ NE OLUR BULUN!

uchiha itachi 19 Ocak 2009 17:55

elektriğin insan hahatındaki kullanım alanları nelerdir?
1- aydınlanma
2- ısınma
3- iletişim
...

gibi uzatabiliriz. işte sende elektrik olmadan önce aydınlanmak için mum yada gaz lambası yada daha ilkel olursak meşale yada bildiğin ateş kullanırdık. gibi yazabilirsin.
ısınmak için ateş vs vs

bu çıkarttığın listeyi toparlarsın

SEVGİ 20 Ocak 2009 20:10

ESKİDEN İNSAN GÜCÜNE DAYALI OLARAK YAŞANIYORDU. ÇAMAŞIR YIKAMAK KÖMÜRLÜ ÜTÜ GİBİİİİİİİ

Ziyaretçi 22 Ocak 2009 10:41

ESKİ İNSANLAR GAZ LAMBASI İLE AYDINLATIYORLARDI.TELEFON OLMADIĞINDAN DUMAN ÇIKARIYOR,VEYA DAVUL ÇALIYORDILAR.ARKADAŞLAR,BUNLAR BİR ÖRNEK .UMARIM YARDIMCI OLUR.

suna ışıklar 30 Ocak 2009 14:14

Elektrik aletleri olmadan önce insan hayatı nasıldı?

elektrikli aletlerin keşfedilmesinden önce insanların nasıl yaşadıklarıve neler yaptıklarını araştırıp ünümüz insanlarının yaşayışları ile karşılaştırınız

Keten Prenses 30 Ocak 2009 20:15

Alıntı:

Alıntı:

uchiha itachi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1292409)
1- aydınlanma
2- ısınma
3- iletişim
...

gibi uzatabiliriz. işte sende elektrik olmadan önce aydınlanmak için mum yada gaz lambası yada daha ilkel olursak meşale yada bildiğin ateş kullanırdık. gibi yazabilirsin.
ısınmak için ateş vs vs

...

Ziyaretçi 6 Şubat 2009 17:25

ya işime çook yaradı ama çook kısa yaa

Ziyaretçi 7 Şubat 2009 12:25

ELEKTRİK AETLERİ OLMADAN YAŞAM NASIL OLURDU???

LÜTFEN BUNU CEVABINI YAZIN ÇOK LAZIM NOLURRR:((((((((((((

UnknowN 7 Şubat 2009 16:44

Alıntı:

Alıntı:

uchiha itachi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1292409)
1- aydınlanma
2- ısınma
3- iletişim
...

ısınmak için ateş vs vs

Okuyunuz ..

şeker kız 10 Şubat 2009 16:44

valla çok saolun bnım de çok işime yaradı sAoluN =))))PAYlaşım İçın TşkrlR SaoLuN;)

gogko 10 Şubat 2009 18:54

Elektrik olmadan önceki hayat nasıldı?

abi eskiden insanlar elektiriksz nasıl yaşıyordu şöle 1. 2 sayfalık bi yazarsan çok ii olur ahdi çok saol

enesunsu 11 Şubat 2009 22:12

KARDES KESİN İSİNE YARICAKTIR
ELEKTRİK OLMADIGI ZAMANLARDA DAHA ÇOK İNSAN VE HAYVAN GÜCÜNDEN YARALANILIYORDU ELEKTRİKLİ ALETLER YOKKEN KÖMÜR ÜTÜLERİ ELDE YIKANA ÇAMASIRLAR VE ODUN FIRINLARI VARDI AYDINLATMADA MUM VE GAZ LAMBASI KULLANILIYORDU ŞİMDİKİ TRAKTÖRLERYERİNE TARLAYI HAYVANLAR SÜRÜYORDU ÇOCUKLAR AKSEMLEYİN GENELLİKLE ARALARINDA OYUN OYNUYORLRDI TELEVİSİON :D OLMADIGI İÇİN COCUKLARIN TEK EGLENCESİ BU İDİ VE PİLLİ ALELERDEN YARALANILIYORDU AMA BU ELVERİSLİ DEİLDİ ÇÜNKÜ OZAMANIN PİLLERİ ÇOK DYANIKLI DİLDİ EVLER ÇALILARLA SÜPÜRÜLÜYORDU SU VE YEMEKLER SERAMİK TNCERE VE SRAHİLERDE KAYNATILIYORDU
EE EYTER BİRAZDA SİZ EKLEYİN ELİMDE TÜY BİTTİ :d hadi bb ALLAHA emanet olun kardesler

misafir1456 16 Şubat 2009 21:34

Elektrik olmadan önce insanların yaşamı nasıldı?

elektrikli aletlerin keşfedilmesinden önce insanların nasıl yaşadılarını ve neler yaptıklarını söliyebilirmisiniz

merve gül 18 Şubat 2009 16:04

Elektriğin keşfinden önce insanlar neler yapardı ve nasıl yaşıyorlardı?

elektriğin keşfinden önce insanlar neler yapardı ve nasıl yaşıyorlardı

meri 18 Şubat 2009 18:03

Elektrikli aletlerinin keşfedilmesinden önce insanlar nasıl yaşarlardı?

elektrik aletlerinin keşfedilmesinden önce insanlar nasıl yaşarlardı?

SEDEPH 18 Şubat 2009 18:33

Alıntı:

.

LivE 20 Şubat 2009 15:37

Elektrikli aletlerin keşfinden önce insanlar nasıl yaşadılar ve neler yaptılar?

Elektrikli aletlerin keşfinden önce insanlar nasıl yaşadılar ve neler yaptılar?

bonzorneds 25 Şubat 2009 20:53

ARKADAŞIN AÇIKLADIĞI ÇOK GÜZEL OLMUŞ ONA ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM

Misafir 11 Ekim 2009 19:11

benimki ilk insanlar kimdi banada yardımcı olurmusunuz lütfennnnnn

Misafir 11 Ekim 2009 19:14

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1529112)
benimki ilk insanlar kimdi banada yardımcı olurmusunuz lütfennnnnn

İlk insanlık başlangıcı Hz.Adem Hz.Havva'yla başlamıştır.İlk insanlardır.

Misafir 30 Ekim 2009 16:06

ama arkadaşar benimde ödevim böyle nasıl yaşadıkları ve neler yaptıkları

Misafir 1 Kasım 2009 19:53

arkadaşlar ben buldum google insanların yaşamı veya hayatını etkileyen faktörler yazın çıkıo ben denedim sizde deneyin buldunuzda teşekkür etmeyi unutmayın :D :)

Misafir 20 Aralık 2009 14:02

taa lütfen bir bilgi verin....

Misafir 23 Aralık 2009 19:43

çok basit şu adres
Eski çağlarda insanlar elektrik olmadan nasıl yaşıyorlardı?

Misafir 24 Aralık 2009 08:59

BEN ÜTÜ İLE BİLGİ İSTEMİŞTİM AMA BENİM KARŞIMA ELEKTİRİKLE İLGİLİ BİLGİ GELDİ

Misafir 27 Aralık 2009 21:49

bnmde aynı ödewim ama ben buldum kafamdan da yazdım internettende ekledm bunu yapamicak ne war arkadaşlar kendi kafamızdanda yazabiliriz ben kendi kafamdan yazdım we birazda internetten ekliyorum size bişiler ösleyebilirim.yani yaşamları kolay deildi.Elektrikli süpürge yerine el süpeürgesi çamaşır makinası yerine elde yıkarlardı aynı şekilde bulaşık makinasıda geceleri karanlıtka oturdukları içni mum yakarlardı.Eskiden lamba yerine gaz lambaları wardı onnları kullanıyorlrdı.Telefon yerine mektup yazıyorlardı.arkadaşlar kısacası hayatları çok zordu kendilerinde war olan güçleriyle baş ediyorlardı.Bu yzden hergün iş wardı.Çk yorgun düşüyorlardı.ihtiyaçlar mübadele usulü olduğu için sadece ihtiyacı olan şeyleri alıyorlardı.Bilgisayar yerine kitap okuyorlardı.Eskiden bilgisyar yoktu çocuklar ödewlerini kendi araştırıyorlardı.araştırmaödewlerini internetten yapamıyorlardı...... Bu kadar bilgi yeter mi?? aklımda onca şeyy warki sizee kısaca anlatmak istedm ..

Misafir 28 Aralık 2009 15:04

elektrikli aletlerin keşfedilmeden önce insanlar nasıl yaşadılar ve neler yaptılar? noğlur bunu bulursanız yazın ödevim için lütfen yardım edin

Misafir 29 Aralık 2009 15:51

arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrr bana ilk insanların yaşayışları lazım bulan yzsın lütfennnnnnnnnnnnn

_KleopatrA_ 29 Aralık 2009 15:54

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1630376)
arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrr bana ilk insanların yaşayışları lazım bulan yzsın lütfennnnnnnnnnnnn

Mağaralarda yaşıyorlardı.Ateşi bulana kadar yiyeceklerini pişirmeden yiyorlardır.Avcılık ve toplayıcılıkla yaşamını sürdürüyorlardı.Hayvanların kürklerinden ısınma ihtiyaçlarını karşılıyorlardı.

Misafir 2 Ocak 2010 17:59

--------------------------------------------------------------------------------

Eskiden daha insan gücüne dayalı bir hayat vardı elektrikli aletler yokken kömür ütüleri, elde yıkanan çamaşırlar ve odun fırınları vardı aydınlatmada ise gaz lambaları, çıralar ve mum kullanılıyordu
ihtiyaçlar mübadele usulü giderildiği için herkes sadece ihtiyacı olan şeyi alıyordu

Misafir 3 Ocak 2010 19:59

ELEKTRİKLİ EŞYALAR OLMADAN ÖNCE İNSANLAR
doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu.Televizyon, bilgisayar ve telefondan mahrumdular.Haberleşmek için mektup güvecinler ve atlı postacılar ötürdüğü için çok zaman alıyordu.Senirlemek için klima vb eşyalar olmadığı için serinlemek istenince rüzgar çıkması bekleniyordu.Isınmak için kombi ve kalorifer vb eşyalar yoktu.

Misafir 4 Ocak 2010 19:12

arkadaşlar benim ödevimin konusu elektrikli aletler olmadan önce insanların yaşamı bana yardımcı olursanız sevinirim . . . [saygılar]

Misafir 7 Ocak 2010 13:30

insanlar elektirik yokken mağralarında oturur sabahları aç kaldıkları için ava çıkardılar .avlarında koyun kuzu öküz olurdu. elektrik yokken o soguk günlerde küçük bir ateşle yetinirlerdi. ama ateşi bulmakda o kadar koaly değildi . şimşek caktıgında ateşi bulmuslar. sonra sönünce cok üzülmüşler.sonra bunlar iki tası birbirine sürtüp ateşi bulmuşlar.böylece elektrik yokken atesle yetinmişler..........!!!!!!!!!!!!!

Misafir 9 Ocak 2010 19:31

doğadan aydınlatma,ısınma,ve yemek pişirme alanında daha çok faydalanılıyor, şimdiki elektrikli aletlerin yaptığı işler se insan ve hayvan gücüne dayalı olarak yapılıyordu mum kömür ütüleri gine değişerek olmuştur daha çok çamaşırlar elde yıkanır ve bilek gücüne dayanarak işler haaledilir. buzdolabı yerine buzun yada toprağın altına mağzemeler yerleştrilir ve öyle saklanılırmış.

Misafir 11 Ocak 2010 18:28

Misafir 12 Ocak 2010 13:25

Misafir 14 Ocak 2010 14:45

yha arkadaslar zaten en basta yazıo odevınızın cevabı ... bnmde odev konum sızınkı gıbı ben yazıom valla

Misafir 14 Ocak 2010 20:00

Misafir 15 Ocak 2010 15:18

Elektrik olmadan

elektirik olmadan insanlar nasıl yşr*

Misafir 16 Ocak 2010 19:22

eskiden insanlar elektriksiz nasıl yaşıyorlardı

Misafir 16 Ocak 2010 19:39

şimdiki zamandaki insanlar elektrikle nasıl yaşıyor
çok acil lütfen çabuk bulun

şimdi insanlar elektrikle nasıl yaşıyor
ödevim çok acil yardım ederseniz çoooooooooooooooooooooooooooooooook sevinirim

Misafir 17 Ocak 2010 09:19

lütfen ödevim acillllllllll