![]() |
Arkadaşlar benim acil geometrik şekillerin alan formüllerini yazmam gerekiyor ama bulamadım!Geometrik şekillerin alan formüllerini basitçe yazarsanız çok sevinirim!:D Şimdiden çook teşekkürler. :D |
Alıntı:
|
Çevre formülleri tüm geometrik şekiiler için aynıdır. Çevre = şekli oluşturan kenarlerın uzunlukları toplamı ** Sadece çember ve daire için kenar olarak bahsedebileceğimiz bir eleman olmadığından onun formülü şu şekildedir 2πr = Çevre Dörtgenlerin alanları: Tüm dörtgenlerin alanı taban uzunluğu x yükseklik formülü ile bulunur. |
Çok teşekkür ederim çok güzel olmuş ama bunlar biraz az oldu.Bana daha fazla bilgi lazım.Sadece kare ve dikdörtgen yetmiyor ama yine de çok teşekkür ederim.Daha çok şekil bilgisi verirseniz çoook mutlu olurum.Teşekkürler!!! 8-| 8-| |
ARKADAŞLAR DAHA İYİ YAZIN BEN ANLAYAMADIM DAHA YENİ 5 E GEÇTİM BOLUR BİRAZ BİLGİ ALDIM SAOLUN |
Alıntı:
|
geometrik şekillerin alan ve çevre formülleri |
dikdörtgenin alanı=a.b çevresi 2a+2b paralelkenar alanı=b.hb çevresi 2a+2a üçgen alanı=b.hb/2 çevresi a+b+c dörtgen alanı=h.(a+b)/2 çevresi a+b+h(1/sina+1/sinb) çokgen alanı= 1/4.n.b.b.cot pi/n çevresi n.b n=kenar sayısı b= kenar uzunluğu kara alanı a.a çevresi h.a |
lütfen geometri şekillerinin özellikleri formulü ve problem |
lütfen biriniz yardım edi hey!!!! 70 milyon |
atatürk ün 5 tane anısı Atatürk Galatasaray Lisesi'nde öğrencilerden birine sordu: -Nil olmasaydı, Mısır ne olurdu? Öğrenci,çabuk yanıt vermek için boş bulunup: -Hapı yutardı...dedi. Bu yanıt Atatürk'ün hoşuna gitti.Öğrenciye on numara verdi. YURDUMUN TOPRAĞI TEMİZDİR Kral Edvard İstanbul'a geldiği zaman,yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı. Atatürk rıhtımda onu bekliyordu.Deniz dalgalıydı.Kralın bindiği motor,inip çıkıyordu. İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada,eli yere değerek tozlandı. O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu. Bunu gören Kral bir mendille elini silmek istediği zaman Atatürk: -Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez,diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı. DEVRİM BİR ANDA OLUR YA DA OLMAZ Atatürk yazı devrimini gerçekleştirmişti. Yaşlı,genç,kadın,erkek tüm yurttaşlar yeni harfleri öğrenmek için gece gündüz kurslara gidiyorlardı. Devrimi izleyen iki yıl içinde bir buçuk milyon vatandaş okur yazar olmuştu. yazı devriminin en dikkate değer yanı,Atatürk'ün bu devrimin yerleşmesinde en ufak bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır. Örneğin bazı kimseler kendisine: -Paşam,ilkokulların ilk sınıflarından itibaren yeni harflerle öğretime başlayalım. O kuşakla birlikte ortaokulu,liseyi ve üniversiteyi izletelim,diyorlardı. Atatürk bu görüş ve düşüncelerin hiçbirisine yanaşmadı. -Devrim ya bir anda olur,yada hiç olmaz,dedi. YAPACAKLARIMDAN SÖZ EDİN Bir soruşturma dolayısıyla,Atatürk'ün başardığı işlerden Vasıf Çınar söz açmıştı. Kendisine Sordu: -Sizin en büyük eseriniz hangisidir? Atatürk'ün kısa cevabı şu olmuştu: -Benim yaptığım işler,biri ötekine bağlı gerekli olan işlerdir.Fakat,bana yaptıklarımdan değil, Yapacaklarımdan söz edin. BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK Yazı devriminden sonra(1928),Atatürk'ün kara tahta başındaki resmi görülünce,O'na "başöğretmen" denilmeye başlanmıştı. Aslında,adlandırmada geç kalınmıştı. Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra,bir İstanbul gazetecisi kendisine şöyle bir soru yöneltmişti: -Yurdu kurtardınız.Şimdi ne yapmak istrerdiniz? Hiç duraklamadan şu cevabı vermişti: -Milli Eğitim Bakanı olarak Türk Kültürünü Yükseltmeye çalışmak,en büyük amacımdır. Ondan sonra Atatürk nerede görünse,mutlaka orada bir okula girer,öğretmen ve öğrencilerle konuşurdu. Birgün Atatürk'ün yolu köy okuluna düştü.Tek sınıflı okulda bir genç öğretmen ders veriyordu. Atatürk sınıfa girince,öğretmen kürsüsünü terk etti. Atatürk: -Hayır,yerinizde oturunuz ve dersinize devam ediniz,dedi.Eğer izin verirseniz,bizde sizden faydalanmak isteriz.Sınıfa girdiği zaman,Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir |
İNG niye olmuyo matematik izle yazıyom acılmıyo |
ama olmaz yani formüller yokk ama yaaa lütfen koyunnn |
nolur yazın arkadaşlar ben 5 e geçtim bu özel ödev |
ya bana yüksekliğin formülünüü yazın cauk |
ben geometrik şekiilerin alanını istiyorom |
ya soru arıyoz |
üçgen alanı taban çarpı yükseklik bölü iki |
dikdörtgenin alanı=a.b çevresi 2a+2b paralelkenar alanı=b.hb çevresi 2a+2a üçgen alanı=b.hb/2 çevresi a+b+c dörtgen alanı=h.(a+b)/2 çevresi a+b+h(1/sina+1/sinb) çokgen alanı= 1/4.n.b.b.cot pi/n çevresi n.b n=kenar sayısı b= kenar uzunluğu kara alanı a.a çevresi h.a |
Daire O (Çemberin çevresi formülü Ç=2xpixr (3 alınız) Ç=2xr Ç=2xr=20yse Ç=20xpi=(pi'den 3 alınız)-(3.14) |
geometrik şekiller ve özelliklerini de yazarmısınız lütfeeeeeeeeen |
bence bu geometri zor bişey ya :) |
dikdörtgen ve kareden başka bilgi versen çok daha iyi olur bütün ödevimi buradan yapa bilirdim =) |
MATAMATİK ALAN VE ÇEVREYİ BİLMİYORUM SESLİ ARAŞTIRMA YAPIYORUM OLMUYO BEN 5.SINIFA GİDİYORUM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ |
geometrik şekilleirin alan ölçüleri geometrik şekillerin alan ölçülerini söyler misiniz?? |
Alıntı:
|
bu sorunun cevabı doğrumu bunlar matematik alan sorularumı |
bu karenin neden cevresi yok? |
lütfennnnnnn en gülnur biriniz bana yardım etsin ya bu benim için cok az bir bilgi biraz daha yazı yazmanızı istiyrun arkadaşlar................................................................. ........................................................................... ................. bu noktalı yerlerdde soro yazıyo artık sizin aklınıza hangi veya nasıl sorular geliyorsa öyle bilin |
ÇEMBERİN ALAN VE ÇEVRESİ:A=(Pİ.r'nin karesi) Ç=(2.Pİ.r) KARENİN ALANI:a.a DİKDÖRTGENİN ALANI:a.b ÜÇGENİN ALANI:TABAN.YÜKSEKLİK/2 |
cevapları EOMETRİK CİSİMLERİN ALANLARI NASIL HESAPLANIR? KARE'NİN ALANI: A = a.a (a karenin bir kenarı) örnek: Bir kenarının uzunluğu 2cm olan karenin alanını bulunuz. A= 2.2= 4cmkare(cm2) DİKDÖRTGEN'İN ALANI: A = a.b (a kısa kenarı, b uzun kenarı) örnek: Uzun kenarı 7cm ve kısa kenarı 4cm olan dikdörtgenin alanını bulunuz. A= 4.7= 28cmkare YAMUK'UN ALANI: A = (a+c).h / 2 (a alt taban uzunluğu, c üst taban uzunluğu, h yükseklik) örnek: Alt taban kenarı 7cm, üst tabanı 5cm ve yüksekliği 6cm olan yamuğun alanını bulunuz. A= (7+5).6/2= 12.6/2= 72/2= 36cmkare PARALELKENAR'IN ALANI: A = a.h (a taban kenarı, h tabana inen yükseklik) örnek: Tabanı 8cm ve tabana inen yüksekliği 5cm olan paralelkenarın alanını bulunuz. A= 8.5= 40cmkare EŞKENAR DÖRTGEN'İN ALANI: A = e.f / 2 (e ve f eşkenar dörtgenin köşegenleri) örnek: Köşegen uzunlukları 5cm ve 6cm olan eşkenar dörtgenin alanını bulunuz. A= 5.6/2= 30/2= 15cmkare KÜP'ÜN ALANI: A = 6.a.a (a küpün bir kenarının uzunluğu) örnek: Bir ayrıtının uzunluğu 3cm olan küpün alanını bulunuz. A= 6.3.3= 54cmkare DİKDÖRTGENLER PRİZMASI'NIN ALANI: A = 2( a.b + a.c + b.c) (a en, b boy, c yükseklik) (kibrit kutusu) örnek: Boyutları 1cm, 2cm, 3cm olan dikdörtgenler prizmasının alanını bulunuz. A= 2(1.2+1.3+2.3)= 2(2+3+6)= 2.11= 22cmkare KARE PRİZMA'NIN ALANI: A = yanal alan + 2.taban alan A = 4.a.b + 2.a.a (a kare olan tabanın bir kenarı, b yükseklik) örnek: Taban kenarı 2cm ve yüksekliği 3cm olan kare prizmanın alanını bulunuz. A= 4.2.3+2.2.2= 24+8= 32cmkare SİLİNDİR'İN ALANI: A = yanal alan + 2.taban alan A = 2.π.r.h + 2.π.r.r (π=3,14 alırız, r taban yarıçapı, h yükseklik) örnek: Taban yarıçapı 1cm ve yüksekliği 4cm olan silindirin alanını bulunuz.(π=3) A= 2.3.1.4+2.3.1.1= 24+6= 30cmkare DİK PRİZMALAR Küp, Kare Prizma, Dikdörtgenler Prizması, Üçgen Prizma DİK PRİZMALARIN YÜZEY ALANI: A= 2.(taban alanı) + (yükseklik).(tabanın çevre uzunluğu) örnek: Taban alanı 24 cmkare, yüksekliği 9cm, taban çevresi 24 cm olan üçgen dik prizmanın yüzey alanını bulunuz. A= 2.(24) + (9).(24) A= 48 + 216 = 264cmkare teşükkürü cok görmeyin:D |
2 bişe slicem 1. sorum ck klaydı 2.bnm yarn perfrmans war oklda mat den kare alan fomulu lazm anlatımlı :(((( |
ben kare veya dikdörtgeni yaptım bana diğerleri lazım |
ya 7. sınıf denklem çözümlerinide verseydiniz keşke |
ACİL ALAN FORMÜLÜ LAZIM ARKADAŞLAR EŞKENAR DÖRTGENSEL BÖLGE NİN ALANI GEREKİYOR BASİT BİR SEKİLDE YAZA BİLİR MİSİNİZ :^):smiley25::smiley25::smiley25::smiley25: SİMDİDEN TEŞEKKÜRLER:walk::walk::walk::dontknow: |
yardım ya bu bilgiler yetmiyor birazdaha ben arkadaşlarıma katılıyorom kare dikdörtgenle olmuyor birazdaha ama sa olun yinede elinize salık |
geoitin formülü alanı çevresi |
yaa karenin çevresi yok tu |
çok daha kısa yazılırsa memnun olurum |
Kare ve Dikdörtgen Dikdörtgen: Düzlemde üçü doğrusal olmayan A, B, C, D noktalarının birleşiminden elde edilen dörtgenin açıları dik ise [AB], [BC], [CD], [DA] doğru parçalarının birleşim kümesidir. Kare: Bütün kenarları ve bütün açıları birbirine eşit olan dörtgene kare denir. Kare, dikdörtgenin tüm özelliklerini taşıdığı için dikdörtgendir. Bunu şöyle de açıklayabiliriz , çokgenlerde isimlendirmeler genelde şeklin özelliklerini belirtici şekilde olur yani isminden şeklin neye benzediğini çıkarabilirsiniz. Dikdörtgen'i incelersek DİK-DÖRT-KENAR gibi üç kelimenin birleşiminden oluşmuş bir isme sahip olduğunu görürüz ve kare de bu özelliklere sahip olduğundan her kare bir dikdörtgendir. Ayrıca düzgün olma özelliği taşıyan tek dörtgen KAREdir. Düzgün olma, çokgenin her kenar uzunluğunun eşit ve her iç açısının ölçüsünün aynı olması özelliklerini aynı anda barındırmayı gerektirir. DİKDÖRTGEN 1. Dikdörtgen Karşılıklı kenar uzunlukları eşit ve bütün açıları 90° olan dörtgene dikdörtgen denir. Dikdörtgen paralelkenarın açıları 90° olan halidir. Bu nedenle paralelkenarın sahip olduğu bütün özelliklere sahiptir. 2. Dikdörtgenin Alanı ve Çevresi a. Dikdörtgenin alanı farklı iki kenarının çarpımına eşittir. A(ABCD) = a · b b. Bütün dörtgenlerde olduğu gibi dikdörtgende deköşegen uzunlukları biliniyor ise alanı, A(ABCD) = 1/2 | AC | · | BD | sin · α c. Dikdörtgenin çevresi Ç(ABCD) = 2a + 2b KARE 1. Kare Bütün kenar uzunlukları eşit ve bütün açıları 90° olan dörtgene kare denir. 2. Karenin Alanı Bir kenarı a olan karenin alanı A(ABCD) = a² 3. Karenin Özellikleri a. Karenin köşegenleri birbirini dik ortalar. Köşegenlerin kenarlarla yaptığı açılar 45° dir. b. Bir kenarı a olan karenin köşegeni |AC| = |BD| = a2 |
http://www.msxlabs.org/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=1746350 teşekkürler ama aradığım şeyi bulamadım :) |
Alan Nasıl Hesaplarnır ALAN Karesel Bölgenin Alanı: Bir kenarı kendisiyle çarpılır. A=a.a (a karenin bir kenarı) Dikdörtgensel Bölgenin Alanı: Uzun kenarı ile kısa kenarı çarpılır. A = a.b (a kısa kenarı, b uzun kenarı) Yamuksal Bölgenin Alanı: Alt taban ile üst taban toplanıp yükseklikle çarpılır.Çıkan sonuç ikiye bölünür. A = (a+c).h / 2 (a alt taban uzunluğu, c üst taban uzunluğu, h yükseklik) Paralelkenarsal Bölgenin Alanı: Yükseklik ile yüksekliğin indiği kenar çarpılır. A = a.h (a taban kenarı, h tabana inen yükseklik) Üçgensel Bölgenin Alanı: Üçgenin alanını bulmak için yükseklik ile yüksekliğin indiği kenar çarpılır ve çıkan sonuç ikiye bölünür. Dik üçgenin alanı bulunurken dik kenarlar çarpılır ve çıkan sonuç ikiye bölünür. |
matematik Üçgen,dik üçgen,kare,dikdörtgen,paralelkenar,eşkenar dörtgen,yamuk alanları nasıl bulunur? Çemberin çevresi ve alanı nasıl bulunur? |
dörtgenlerin alan ve çevre formulü |
arkadaslar acıl yardım ya hoca bı odev verdı yapamıyorum dogru duzgun cıkmıyor ne 1.düzgün olmayan geometrik şekillerin şekilerin hesaplarını yapmak 2. düzgün olmayan geometrik şekıler 3 tanımı ve çesitleri 4. düzgün olmayan geometrik şekillerin cevre ve alan baglantıları |
ya üçgenin alanını bilen yok mu |
byler bana uçgenın alanı ile ilgilı soru ve çozumlerını paylaşırmısınz |
| Saat: 00:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık