MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Reboot and select proper boot device hatası ve çözümü nedir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/322584-reboot-and-select-proper-boot-device-hatasi-ve-cozumu-nedir.html)

Misafir 21 Mayıs 2010 11:37

yeni aldığım bilgiseyardan böle sorunlar geliyor şimdi kullandığım bilgiseyar eski bilgiseyarım neyse
bilgiseyarımı açarken bu hata çıkıyor herkez biosa girindiyor ama ben del e basınca biyere giriyor orda bilgiseyarın ayarları var ve onların sölediği yerleryok orda zaman advanced boot tool ve exit var ( exit olduğundan emin değilim ama ordan çıkmak için kullanılan bi sekme ) onların dediği biosu bulamıyorum.

Misafir 21 Mayıs 2010 11:48

reboot and select proper Boot device

bilgiseyarımı açarken bu yazıyı alıyorum reboot and select proper Boot device herkez biosa gir diyorama biosa girmiyor bi mavi yere giriyor orda zaman ayarları advanced boot tools ve exit var ( exit olduğundan emin değilim ) ne yapacağımı şaşırdım

Misafir 21 Mayıs 2010 12:16

devamı

advancedde bios advanced yok başka seçenekler var seçenekleri sayıyorum : JumperFree Configuration , USB Configuration, CPU Configuration, Chipset , Onboard Devices ,Configuration, PCIPnP SEÇENEKLERİ VAR

KaNKaWaReZ 21 Mayıs 2010 12:17

Sorunları Aşağıdaki Yöntemleri Deneyiniz..

1. Başlat / Çalıştır / Msconfig Yazın Açılan Pencerede "Tüm Önyükleme Yolları Denetle" Seçip Uygulayın Ve Tamam Diyin Bilgisayarı Yeniden Başlatın.

2.
Bugün “Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key” sorunundan, hatasından bahsetmek istiyorum. Bilgisayar açılırken siyah bir arkaplanda beyaz bir yazıyla bu hatayı alırsınız. Herhangi bir tuşa bastığınızda yine bu hatayı verir alt alta ekran bu mesajla dolar.
Öncelikle hatanın çevirisini yapacak olursak, karşılığı: “ Önyükleme yapın ve önyükleme aygıtını seçin veya seçilen önyükleme aygıtına önyükleme medya(CD, DVD) aracı ekleyin ve bir tuşa basın. ” dır.
Resmi internetten buldum. Görüldüğü gibi any key yerine a key de yazabilir. A key demek A’ya basın demek değildir. Bir tuşa basın demektir.
Gelelim bu sorunu nasıl çözeceğimize. Hatadan da anlaşılacağı üzere bilgisayarınız HDD’yi göremediği için başlatılmamaktadır.
1) Öncelikle BIOS ayarlarınıza bakmanız doğru olur. Bilgisayar açılırken DEL tuşuna bastığınızda BIOS ayarlarına yönlendirilirsiniz. Advanced BIOS Features kısmına girin ve aşağıdaki resme yakın bir menü gelecektir. Farklı olma ihtimali vardır. First Boot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak Hard Disk yaparsınız. Kaydedip çıkarsınız, bilgisyarınız yeniden başlar.
Eğer zaten HDD seçili ise 2. yönteme bakınız.
2) 1. yöntemde size yarar bir şey bulamadıysanız, 2. yöntem %80 probleminizi çözecektir. Bilgisayar ilk HDD’yi görmesine rağmen HDD’yi başlatamıyorsa HDD’de sorun vardır. Sorun donanımsaldır. Kasayı açmanızı veya açtırmanızı ve bağlantıları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Temazsızlık, bağlantı hataları vb. gibi problemlerden kaynaklanabilir. Öncelikle harddisk bağlantılarını kontrol edin. Kasanın içini açmışken temizlik yapmanızı da öneririm. Tozunu alın, yıkayın falan demiyorum ha! 2 kere bu sorunla karşılaştıysam ikisinde de temazsızlık vardı. Temazsızlık var ise kablonuzu değiştirmelisiniz. Değiştirdiğinizde yine aynı hatayı alıyorsanız %90 HDD niz bozuk, %10 ihtimal de HDD’nizin anakartınıza bağlı olduğu Sata/ide kanalı bozuktur. Kanalı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.
Bu hatayı aldığınız sürece format atmanız da mümkün değildir. Çünkü bir önyükleme aracı başlatılamıyor demektir. Bu durumda Windows da başlatılmaz. Bu da büyük ölçüde son söylediğim yöntemi doğruluyor.
Kasayı daha önce açmadıysanız, açmayı denemenizi tavsiye etmiyorum. Profesyonel birisi yanınızda olsun! Hem açmayı öğrenirsiniz
>Kaynak<

Sorun Çözülmediyse Tekrar Yorumu Belirtin.

Misafir 21 Mayıs 2010 12:24

bende advanced bios features yokki advancedde öle bişi yok

bende advanced bios features yok

KaNKaWaReZ 21 Mayıs 2010 12:26

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1779132)
bende advanced bios features yok

Anakartınız Marka Modeli Yazar mısın ?

Misafir 21 Mayıs 2010 12:30

bilmiyorum

bilgiseyardan pek anlamam anakartımın modelinin nerde yazdığını sölerseniz hemen gerekeni yapar bulurum

Misafir 21 Mayıs 2010 12:42

bumu acaba

bu olabilirmi Pentium(R)Dual-CORE CPU E5200 E 2. 50G

KaNKaWaReZ 21 Mayıs 2010 12:44

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1779137)
bilgiseyardan pek anlamam anakartımın modelinin nerde yazdığını sölerseniz hemen gerekeni yapar bulurum

Buradan Yazılımı İndirin >> CPU-Z 1.54

Ekran Görüntüsü;
http://img175.imageshack.us/img175/649/cpuzmainboard.png
Manufacturer: Anakart Üreticisi
Chipset: Marka/Model

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1779149)
bu olabilirmi Pentium(R)Dual-CORE CPU E5200 E 2. 50G

Bahsettiğiniz İşlemci.

Misafir 21 Mayıs 2010 12:47

kardeş sen beni anlamadın

bu küçük leptopun gerçek bilgiseyarım bozuldu ona giremiyorum hata verdiği yerde kalıyor ben masaüstüne kadar girebilsem konu açarmıydım verdiğin programı nasııl indirim

Misafir 21 Mayıs 2010 12:53

ana kart cd siinin üstünde bu yazıyor

ana kart cd sinin üstünde Yapıcı İNTEL IUCD VER. 2.4

Misafir 21 Mayıs 2010 13:26

öbür bilgiseyarım açılırken reboot and seleck proper boot device hatasını veriyor dolayısıyla orda takılıp kalıo ilerlemio biosda advanced menüsünde bios advanvanced yok herkez ordan yapılır diyor oraya giriyorum yok bi yapamadım geçen bi konu daha açtım ilgilenen bi kardeş vardı oda cevap vermiyor lütfen birgün sizin işiniz bana düşer ben size yardım ederim bilgiseyarımı özledim bu leptopta hiçbir oyun oynanmıyor lütfen yardım

KaNKaWaReZ 21 Mayıs 2010 13:28

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1779153)
bu küçük leptopun gerçek bilgiseyarım bozuldu ona giremiyorum hata verdiği yerde kalıyor ben masaüstüne kadar girebilsem konu açarmıydım verdiğin programı nasııl indirim

Verdiğim Programı Çalıştırdın mı ? Üst Mesajıma Dikkatli Bakarsan Anakart/Chipset Görebilirsin Yerini Bilmiyorsanız "Mainboard" Sekmesine Tıklayın Ulaşabilirsin.

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1779157)
ana kart cd sinin üstünde Yapıcı İNTEL IUCD VER. 2.4

Bahsettiğiniz İntel Anakart CD Driver Versiyonu.

Her Anakartta "Advanced BIOS Features" Yazmıyorsa Boot Bölümü Var mı ? Varsa Ona Bi Gözatın.

Resimdeki Gördüğü Gibi
Yapacaksınız 1. Sıraya HDD Ayarlayacaksın. Hiç Bişey Yoksa Anakartınız Bios Güncelleştirme Yapın. Anakartınız Güncelleştirme Yaptıktan Sonra Bazı Özellikler Açılabilir/Açılmayabilir. Bios Güncelleme Hakkında Bilginiz Yoksa Hiç Dokunmayın Derim.
Siz En Yakın Bilgisayarcıya Götürüp Baktırın Sorun Neymiş Hemde Bilginiz Olur. Buradan Anlatıp Cevap Vermek Pek Sağlıklı Olmaz.

Misafir 21 Mayıs 2010 13:37

boot bölümü var

boot bölümü var orda boot devicepriority , boot settings configuration ve security var

KaNKaWaReZ 21 Mayıs 2010 13:58

Boot Devide Priority'e Girin

Benim Bios'ta Şöyle;
1.Boot Device Floopy Group
2.Boot Device CD-Rom Group
3.Boot Device HDD Group
4.Boot Device Network Boot Group

Altında
HDD Group Boot Priority Windows Kurulu Olan HDD Seçili.

Siz Yapmanız Gereken
1.Boot Device Floopy Group Seçili İse Onu HDD'yi Seçin.

"HDD(Harddisk) Group Boot Priority" Var mı ? Varsa Kaç Tane HDD(Harddisk) Mevcut ? Windows Kurulu Olan HDD'yi Seçmeniz Önerilir.

Misafir 21 Mayıs 2010 14:03

onlarda yok

1.st boot device var 2nd boot device var 3rd boot device var . 1. ye 1st floppy driv , 2. sine hard drive 3. süne 4M-TSST corp CDD KOYDUM ONLARDAN BAŞKA KOYULUCAK SEÇENEK YOK ATTA HİÇ BİŞEY YAZMIYOR

KaNKaWaReZ 21 Mayıs 2010 14:23

1. Floopy Drive Yerine HDD'yi Seç, 2. HDD Yerine Floopy Olarak Yerini Değiştirmeyi Deneyin.

"HDD(Harddisk) Group Boot Priority" Bios'ta Var mı Bilmiyorum Biraz Kurcalarsan Belki Çıkabilir "boot settings configuration"a Baktınız mı ?

Misafir 5 Ağustos 2010 04:24

benim ana kart p7h55 m orda hdd yi açılışta nasıl ayarlarım sizin dediğinz yerde first boot device yok

Misafir 17 Nisan 2011 12:52

benim leptoptada aynı sorun var biosa da giremiyorum reset atıyor asus yazısı geliyor daha sonra bu yazı geliyor del tuşuna basmama rağmen bişe gelmiyor....

ICE-MAN 17 Nisan 2011 13:40

boot bölümü her anakartta farklı olabilir. biosa girmek için bazı cihazlar F2 tuşunuda kullanabilirsiniz.
boot menüsü mutlaka vardır first boot yazmaya bilir 1-2-3 diye alt alta sıralanmıştır bu menülerdeki sürücüleri değiştirmek için Page Up ve Page Down tuşlarını kullanarak seçim yapabilirsiniz. Bios ta yaptığınız değişiklere dikkat edilmesi gerekit. Boot bölümünü dikkatli incelerseniz sürücü sırasını nasıl değiştireceğinizi bulabilirsiniz..

Misafir 3 Ağustos 2011 13:51

kankawareze katılıyorum önce bi daha format at pc'ne.Benim arkadaşımada olmuştu bu olay formattan bi gün sonra insanın başına qelio reboot hatası.Format at o 24 saat içnde indirip yüklemeye bak.Yada laptopunla indir ona yükle...

Misafir 13 Eylül 2011 15:39

bu sorun bendede var ben format atabılıyorum ama yıne bole oluyor ancak kasayı acıp temızlemek hardisk kın kablalarını yerlerıne tam takmak yada hardısk bozuktur ben yapamadım kasayı acsam yapamam ama soledıklerım gıbı olması lazım

Misafir 5 Nisan 2012 11:14

SELAM ARKADASLAR
BANA ACİL YARDIM LAZIM BİRİSİ YARDIMCI OLABİLİRMİ

Misafir 5 Nisan 2012 11:35

SELAM ARKADASLAR
benim lapotop casper nirvana 2430 startup repair offline diye sorunum var baya ugrastım çözemedim bana acil yardımcı lazım bunaldım yardım edebilirmisiniz

Misafir hasan 5 Nisan 2012 11:47

Start up repair offline

arkadaslar benim laptop casper nirvana 2430 sorunu çözemedim yardım edebilirmisiniz

Misafir 22 Mayıs 2012 21:09

kardeş aynı hata bendede verdi harddiski takıp bios açtığımda da harddisk görünmüyo nasıl yapacaz

Misafir 3 Haziran 2012 14:00

bazen disk okuma hatası oluyor
bazende Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key hatası çıkıyor
ve harddisk ışığı söndüğünde veya yanık kaldığında donup kalıyor.

Misafir 20 Haziran 2012 12:59

devamı

ondan sonra napıcaz

Misafir 10 Temmuz 2012 18:36

abicim benim laptop ta da var benim laptopda açılırken american megatrends diye yazı geliyo altında da yazılar yazıo bu sorunu american megatrends den nasıl çözerim

Misafir 8 Ekim 2012 21:29

bende first boot devince diye seçenek yok napcagım bi yardım

Misafir 17 Ekim 2013 22:45

beyler adam gibi video çekin anlıalım yardım edin lütfen.ü

Misafir 16 Kasım 2014 17:46

Ben tüm tuşlara bastım ama menü bile gelmiyor leptopum casper acaba neden nenü bile açılmıyor

Misafir 7 Şubat 2015 19:10

Ctrl+Alt+zHerhangi bir tuś...

arızalı 19 Şubat 2015 12:45

Ben de ayni sorunu yasiyorum ayni hatayi veriyor bilgisayar acilirken delete bastim ayarlar gorundu ekranda fakat sizin soylediginizden biraz farkli

Misafir 4 Temmuz 2015 01:11

Yardim edn benin pcde biosa girdim hddyi gormuyor kasayi acp temizledim yine duzelmedi lutfen yardim edin

runeşya 4 Temmuz 2015 21:50

Bilgisayarınızın açılışı sırasında Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected Boot device andpress a key şeklinde bir hata alıyorsanız eğer boot ayarlarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu makalemizde bu işlemin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz.

Bir kaç sebepten dolayı Reboot and Select proper Boot device hatası ile karşılaşabilirsiniz.
Bir kaç madde ile olası sebepleri belirtmek gerekirse...

Ön yükleme diskini seçme ile ilgili bir problem olabilir.
Birden fazla disk kullanıyorsanız ve boot ayarları ile ilgili bir sorun oluştuysa yanlış disk üzerinden ön yükleme yapıyor olabilir.
Bilgisayarınıza takılı olan harici bir disk ön yükleme sorunu oluşturuyor olabilir.
Diskinizin data yada güç kabloları ile ilgili bir problemi olabilir.
Diskiniz arızalanmış olabilir.

Sisteminiz açılış sırasında ön yükleme yapılacak olan diskinizi göremiyor olabilir. Boot ayarlarını kontrol etmek için bios menüsüne girmemiz gerekiyor.
Bilgisayarımızın açılış ekranında Bios menüsüne girmek için gerekli tuşa basıyoruz. Genellikle DEL tuşu ile giriş yapılır ama anakart markasına göre değişiklik gösterebildği için açılış sırasında ekrandaki yazılara dikkat ederseniz hangi tuşla girileceğini genellikle yazar yada anakart'ın kitapçığından bakabilirsiniz.

BIOS menüsünü açtıktan sonra menüler içinde BOOT yazan bir seçenek bulmanız gerekiyor. Genellikle Advanced BIOS Features seçeneğinin altında yer almaktadır

. Windows 10Windows 8.1Windows 8 Windows 7 Windows XP DLL Hataları Antivirus Teknoloji Eğitimler
Anasayfa » Windows 7 Hataları » Reboot and Select proper Boot device Hatası ve Çözümü
Reboot and Select proper Boot device Hatası ve Çözümü
Yazar: bariskorzay 15/05/2013 Kategori:Windows 7 Hataları, Windows 8 Hataları, Windows XP Hataları 7 Yorum

Boot_hatasi
Bilgisayarınızın açılışı sırasında Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected Boot device andpress a key şeklinde bir hata alıyorsanız eğer boot ayarlarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu makalemizde bu işlemin nasıl yapılacağını inceleyeceğiz.

Bir kaç sebepten dolayı Reboot and Select proper Boot device hatası ile karşılaşabilirsiniz.
Bir kaç madde ile olası sebepleri belirtmek gerekirse...

Ön yükleme diskini seçme ile ilgili bir problem olabilir.
Birden fazla disk kullanıyorsanız ve boot ayarları ile ilgili bir sorun oluştuysa yanlış disk üzerinden ön yükleme yapıyor olabilir.
Bilgisayarınıza takılı olan harici bir disk ön yükleme sorunu oluşturuyor olabilir.
Diskinizin data yada güç kabloları ile ilgili bir problemi olabilir.
Diskiniz arızalanmış olabilir.

Sisteminiz açılış sırasında ön yükleme yapılacak olan diskinizi göremiyor olabilir. Boot ayarlarını kontrol etmek için bios menüsüne girmemiz gerekiyor.
Bilgisayarımızın açılış ekranında Bios menüsüne girmek için gerekli tuşa basıyoruz. Genellikle DEL tuşu ile giriş yapılır ama anakart markasına göre değişiklik gösterebildği için açılış sırasında ekrandaki yazılara dikkat ederseniz hangi tuşla girileceğini genellikle yazar yada anakart'ın kitapçığından bakabilirsiniz.

BIOS menüsünü açtıktan sonra menüler içinde BOOT yazan bir seçenek bulmanız gerekiyor. Genellikle Advanced BIOS Features seçeneğinin altında yer almaktadır.
bios_ayarlari

Yukarıdaki resimdeki gibi benzer seçenekler göreceksinizdir.
First Boot Device yani bilgisayarınızın ilk açılışında hangi birime bakacağının ayarları yapıldığı seçeneğin üzerine tıklayıp Hard Disk'i seçiyoruz.
Eğer resimdeki gibi USB-HDD seçili ise ve bilgisayarınızda bir USB Bellek yada Harici Disk takılı durumdaysa bu harici birimlerden başlatmaya çalışıyor olabilir. Bu yüzden bilgisayarınıza takılı olan harici birimleri çıkararak yeniden başlatmayı yada boot ayarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Eğer bilgisayarınızda birden fazla disk takılıysa ön yükleme yapılacak olan disk seçiminde bir sorun olabilir. Kontrol etmek için Hard Disk Boot Priority seçeneğine girerek sisteminizin yüklü olduğu diski seçmeniz gerekmektedir.
Gerekli seçimleri yaptıktan sonra yapılan değişiklikleri kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatarak test edebilirsiniz.
Eğer yine aynı hatayı alırsanız donanımsal bir probleminiz olması olası bir ihtimaldir. HardDisk'inizin data ve güç kablolarını kontrol ediniz gerekirse çıkarıp takabilirsiniz. Eğer bu yaptığınız işlem de sonuç vermezse HardDisk'iniz de donanımsal bir sorun olma olasılığı yüksek gözüküyor.

Misafir 12 Eylül 2015 03:45

1 hdd 2 usb hdd 3 tsstcorp cd falan ama olmuo

Saat: 01:39

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık