MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Sağlıklı Yaşam (https://www.msxlabs.org/forum/saglikli-yasam/)
-   -   Akıllı Kadınlar Neden Yalnızdır? (https://www.msxlabs.org/forum/saglikli-yasam/35422-akilli-kadinlar-neden-yalnizdir.html)

Misafir 5 Temmuz 2007 13:41

Akıllı kadınlar neden yalnızdır? Cevabı uzun… ama erkek egemen toplumlarda çok normal. Adeta bir kural.

Televizyonla beslenen, medyatik refleksli toplumumuzun bazı erkekleri, gücün ve iktidarın karşı cinse geçmesi halinde çıldırıyor. Bir aşağılık kompleksi durumu yani… cennet anaların ayakları altında deyip, kadın döven zavallıların düştüğü acz…

Erkek hep zeki kadından hoşlanır ama zamanla bu zeka yarışında yenilince kızar, küser ve ağlar. Tıpkı yenilgiyi hazmedemeyen bir çocuk gibi. Zeki kadınlar erkeklerin çocuk alt beyinlerinin gelişmediğini bilirler. (gelişmez çünkü doğurganlık yoktur) Şirket sahibi, yönetici hatta başbakan bile olsalar “aslında” onların hiç büyümeyen bir çocuk olduklarını unutmazlar ve akılları sayesinde her zaman onların istediğini yapıyormuş gibi davranıp, kendi yasalarını uygularlar. Zavallı erkek, iktidarın hep kendisinde olduğunu sanır.

Akıllı kadınları yanlarında taşımaktan hoşlanan erkekler, zamanla onlardan kaçmanın yollarını ararlar. Çünkü kadın zekasıyla üstünlüğü ele geçirmiştir. Erkekse kendini eksik ve iktidarsız hisseder. Hem akıllı kadından hoşlanır, hem de akıllı kadından korkar ve kaçar. Yaşadıkları ilişki boyunca yanındaki sevgililerinin zekasıyla övünürken, o zeka kendilerine karşı kullanıldığında öfkeden çılgına dönerler ve hatta kaba kuvvete başvururlar. Bu yüzden akıllı kadınlar hep yalnızdır.

Erkeği onu kandırdığını sanırken, o çoktan ilk kaçamağı yakalamıştır. Telaş yoktur. Çünkü derinlere sessiz inilmelidir ki korkup kaçan olmasın. Bunu düzgün sevdikleri için yaparlar. Amaçları rezil etmek değil, kendisine yapılan haksızlığı tam ve doğru olarak bilme hakkını elde etmektir. Yarım yamalak nefretleri sevmez akıllı kadınlar. Öfkesine değecek düşmanlar lazımdır onlara…

Akıllı kadınlar her şeyini verir ve her şeyini alır. Acıları boylarını aşsa da gıkları çıkmaz. Dillerinde pişmanlık cümleleri dolaşmaz. Kendine olan saygılarını ve ayaklar altına almadıkları gururlarına sahip çıkarlar. Kan kusarlar ama kızılcık şerbeti içtiklerini söylerler.

Akıllı kadınlar erkeklerini başkalarına ezdirmezler. Kendileri ezerler. Bunu gururlarını incitmeden yapmaya çalışırlar ama sonunda hep haksız olan onlar olur. Onlar önce susar, sonra sorgular, ondan sonra da cevap verirler. Sustuklarında dillerini dikenli tellere dolar, konuşunca önce kendileri kanarlar…

Akıllı kadınların “konuşacak çok şeyleri olduğu için suskunlukları da büyük olur” Akıllı kadınlar kendini ezdirmez. Akıllı kadınlar salağı oynayamaz. Akıllı kadınlar kendilerine haksızlık etmez. Akıllı kadınlar “mış” gibi yapmaz. Akıllı kadınlar aşıkken de akıllıdır. Bu yüzden hep yalnız kalırlar.

Kahraman Tazeoğlu

The Unique 5 Temmuz 2007 13:49

işte ana konu bu akıllı oldukları için yanlızlar :D:D

Misafir 5 Temmuz 2007 13:53

Bir Fıkra geldi aklıma fıkranın sonu yorum yapmam yeter sanırım :)

Akıllısı evlenmez yanlız yaşar yanlızlık paylaşılmaz :)

Misafir 5 Temmuz 2007 13:53

Kendilerini çok akıllı gördükleri için;Karşı cinstede kendi akıl zenginliğini,kendi güçlülüğünü aradıklarından vede bunun neticesinde o seviyede(kendince) birey bulamadıkları için yalnız olabilirler...Ama Bilmiyorum yinede *-)

Tiglon 5 Temmuz 2007 13:58

kadınlar da fazla akılı olmasın yaknız kalmnazlarr

Misafir 5 Temmuz 2007 14:02

Kahraman ne söylemişse doğru söylemiştir :drool:

Misafir 9 Temmuz 2007 20:45

Daha önce de bu yazıyı bir başka konu altına aktarmıştım, buraya da kopyalıyorum. Belki akıllı kadının yalnızlığına iyi bir yanıt olur, kim bilir :dontknow:

Alıntı:

ThinkerBeLL adlı kullanıcıdan alıntı
Bir konuşma sırasında adamın biri kadının birine sormuş:
-Nasıl bir erkek arıyorsun?
Kadın bir süre sessiz kaldıktan sonra adamın gözlerinin içine bakarak sormuş:
-Gerçekten bilmek istiyor musun?
Adam biraz isteksiz, "Evet" demiş.
Ve kadın başlamış anlatmağa...
-Bugün ve bu yaşta bir kadın olarak, bir erkeğe onun benim için benim kendime yapabileceğimden fazla ne yapabileceğini soracak konumdayım. Kendi masraflarımı karşılayabiliyorum; bir erkeğin ya da bir başka kadının yardımına gerek duymadan evimi idare
ediyorum. Böyle olunca, "Sen masaya ne koyuyorsun?" sorusunu sorma konumundayım.

Adam kadına bakmış. Paradan söz ettiğini düşünüyormuş. Kadın hemen bu düşünceyi düzeltmiş:
-Sözünü ettiğim, para değil. Ondan öte bir şey istiyorum. Hayatın her alanında mükemmeliyeti arayan bir erkeğe ihtiyacım var.
Adam arkasına yaslanıp kollarını kavuşturarak kadından biraz daha açıklama istemiş. Kadın başlamış anlatmağa:
-Kendini zihnen mükemmelleştirmeye çalışan birini istiyorum, çünkü sohbet ve zihnen uyarılma arıyorum. Basit bir adama ihtiyacım yok. Ruhen mükemmelleşmeye çalışan birini arıyorum, çünkü dengesiz bir birleşmeye ihtiyacım yok. İnananlarla inanmayanların bir araya gelmesi felakete yol açar. Bir kadın olarak yaşadıklarımı anlayacak kadar duyarlı, ayağımı sağlam basmamı sağlayacak kadar güçlü bir erkek arıyorum. Saygı duyabileceğim birini arıyorum. Ona boyun eğmem için onu saymam gerekir. Kendi işini yürütemeyen adama boyun eğemem. Boyun eğme konusunda sorunum yok... Yeter ki buna değer biri olsun. Tanrı kadını erkeğe eş ve yardımcı olarak yaratmış. Kendine yardım edemeyen adama ben yardım edemem.
Kadın aklından geçenleri böyle döküverdikten sonra adama bakmış. Adam yüzünde şaşkın bir ifadeyle otura kalmış:
-Çok fazla istiyorsun, demiş.
-Değerim çok fazla, diye yanıtlamış kadın.

Sanıyorum akıllı kadın gerçekte ne istediğini ve ne istemediğini bildiği, seçim yapabilme keyfiyetine sahip olduğunun farkına vardığı an yalnız kalıyor, bazen de yalnızlık kendisine uygun o ruh ikizinin aslında bulunmadığını farkettiğinde kendi seçimi oluyor..

_spirit_ 10 Temmuz 2007 16:58

Bu resimli hikaye bana c.tesi günü akşam izlediğim güzel ve dahi miydi neydi? behzat uygurla ekmek teknesinde oynayan bir kız vardı onlar sunuyorlardı. Önce anlamaya çalıştım ve kızlar o kadar zeki insanları görünce karşılarında şaştılar tabi hepsini binbir bahaneyle istemediler sonra daha farklıları geldi bu program çok hoşuma gitmedi ama burada akıllı olan bayanlar değil erkeklerdi. Ben çok yadırgadım programı :(

ELeCtRiC 21 Temmuz 2007 15:13

Her zaman bir şeylerin peşindedir bu kadınlar. Peşine düştükleri şeylere öyle inanılmaz bir şekilde motive olmuşlardır ki. Onların bu motivasyonunu kimse bozamaz. Bozmaya yeltenirse vay haline!

Misafir 21 Temmuz 2007 15:19

birçok erkek kendisinden akıllı bi kadınla birlikte olmayı gururuna yediremez çünkü :)

pis_kedi 29 Temmuz 2007 23:43

akıllı kadın zavallılıkları, insanın içine düştüğü illeti ve kendi hayatının yanısıra başkalarının hayatını da anlayabilir ve erkekler genellikle kendi zavallılıklarını , eksikliklerini ve aciz oldukları durumları görmezden gelmek isterler fakat karşılrnda daima yanlşlarının ve eksiklerinin farkında olan birini görmek sinirlerini bozabilir :D

arrjin 3 Ağustos 2007 21:40

Akıllı kadın erkege ihtiyaçı olmadıgı bildiği için yanlızlar aslında yablız deyilller etrafında kimsenin olmasını istemedigi için

MYDMR 9 Ağustos 2007 21:55

askta mantık yoktur.akıllı olan olmayan tüm insanlar kadın erkek farketmez,duygularına bazen yön veremeyebilir..böle kadınlar da birilerinin kendine ya ayak bagı olmasını istemiyo yada bi baglanırsam bi daha bırakamam gibi düsünerek hic baslamıyordur ilişkiye..bazı kadınlar da bazı erkeklerin baskıcı tutumlarına karsı hep karsı durduklarından dolayı gecimsizlik cıkıyordur.maco olan erkekler kendi istediklerini yaptırmak isterler ama akıllı olan kadına sökmezz bu tavırlar yani:D:D

MMDMR 9 Ağustos 2007 21:57

fazla akıl sağlığa zararlı :)

Misafir 10 Ağustos 2007 00:54

Akıllı kadınların yalnız olduğu ispatlanmışmıdır? İspatlandığını varsayarsak nedeni erkeklerin onlardan daha üstün olabilecek bir kadını kabullenememeleri olabilir. Çok göreceli bir yazı olmuş ama o şair gözüyle bakmış :)

CnTn 11 Ağustos 2007 14:11

AKILLI KADIN BIRAS CAZGIR OLUR ONDAN OLSA GEREK

MaLiNBeR 17 Ağustos 2007 00:24

çünkü onlar akıllı olduklarını zannediyolar da ondan...?:D:D:D:D

Samenta 25 Ağustos 2007 17:56

Yerinde bir tespit olmus :D Kendimi gördüm birden yazida :) Dogru söze ne denir,aynen katiliyorum. Yalnizlik kaderimiz :D

gizemli7575 7 Eylül 2007 00:12

Alıntı:

NoRanynn adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 561243)
Akıllı kadınlar erkeklerini başkalarına ezdirmezler. Kendileri ezerler. Bunu gururlarını incitmeden yapmaya çalışırlar ama sonunda hep haksız olan onlar olur. Onlar önce susar, sonra sorgular, ondan sonra da cevap verirler. Sustuklarında dillerini dikenli tellere dolar, konuşunca önce kendileri kanarlar…

Akıllı kadınların “konuşacak çok şeyleri olduğu için suskunlukları da büyük olur” Akıllı kadınlar kendini ezdirmez. Akıllı kadınlar salağı oynayamaz. Akıllı kadınlar kendilerine haksızlık etmez. Akıllı kadınlar “mış” gibi yapmaz. Akıllı kadınlar aşıkken de akıllıdır. Bu yüzden hep yalnız kalırlar.

Öyle güzel anlatmışki (aynı ben ;)) ekleyecek bişi bulamadım.

Yalnız şu çok komikti "Akıllı kadınlar erkeklerini başkalarına ezdirmezler. Kendileri ezerler.":rofl:

goksu18 11 Eylül 2007 16:45

akıllı kadınlara hiç bir erkek katlanamz kii

aileen 12 Eylül 2007 18:05

ben akıllı kadınların yalnız olmadını biliyordum.*-)
demeki degilmis :smiley35:

MaRCeLLCaT 27 Aralık 2007 17:29

akıllı kadın bilir karşısındakini anlar erkek ise hep anlaşılamamk için çabalar kadın tek bir hayat ister erkek ise özgür olmak akıllı kadın yalnızdır

ve her akıllı kadın bir zamanlar yaşadıkları yüzünden akıllanmıştır bir daha aynı şeyleri yaşamamk için akıllı davranmak zorundadır....

AeraCura 2 Şubat 2008 12:04

“konuşacak çok şeyleri olduğu için suskunlukları da büyük olur”

ve hemen hemen hiç bi erkek anlamaz bu suskunlukları...bu yüzden yalnızdırlar...

:uf:

The Unique 2 Şubat 2008 14:55

kadınlar mı suskun :noangel: bence akıllı kadınlar erkeğe muhtaç olmadığından yanlızdırlar :P

satoshi sd 3 Şubat 2008 09:40

Bi erkegin gereksiz bi varlık olduunu coktan anlamıştırda ondan :D

Misafir 9 Mayıs 2008 22:08

Akıllı bir kadın aynı zaman da da tahammülsüz olur taviz vermez kendinden bu yüzden yalnızdır:)

fadedliver 25 Mayıs 2008 20:03

akıllı kadın yalnız olur çünkü bi erkekle hayatını baltalamaz.berbat etmez:D

MeLL 18 Temmuz 2008 16:24

Akıllı kadınlar zor olurlar o yüzden yalnız olurlar
Çoğu insan kolayı varken zoru tercih etmez.Ama genelde zor olan daha değerlidir...
Bu benim düşüncem,katılmayan varsa affola:);)

The Unique 18 Temmuz 2008 16:31

akıllı kadınlar akıllı olduklarını sandıkları için yalnızdır :D

MYDMR 18 Temmuz 2008 20:33

Akıllı kadınlar hep yalnızdır diye bişi yok:PAkıllıyım ama yalnız da degilim:cici:

Misafir 18 Temmuz 2008 20:37

Hiçbir kadını bütünüyle elde edemezsiniz...Kendisine ait bir dünyası vardır ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez. Hiçbir anahtar o dünyanın kapısını açamaz. Yalnızlık onun sığınağıdır.O sığınağa ne zaman gireceğine, ne kadar kalacağına hep kendisi karar verir. Sığınaktayken oradan çıkmaya zorlarsanız onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz...

Can Dündar..

Lavie 22 Temmuz 2008 10:38

Alıntı:

fadedliver adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1066781)
akıllı kadın yalnız olur çünkü bi erkekle hayatını baltalamaz.berbat etmez:D

eminim sende öle yapıyorsundur...

The Unique 22 Temmuz 2008 11:04

Bence akıllı kadınlar biz erkeklerin kahrını çekmemek için yanlız kalıyor :noangel:

Lavie 22 Temmuz 2008 13:56

konuyu baştan okusaydın bu yazının ilk önce yazıldını görürdün canım benim:D:D

Atay 22 Temmuz 2008 14:17

Kadınların Saçı Uzun Aklı Kısadır

MeLL 22 Temmuz 2008 14:41

Alıntı:

Atay adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1129030)
Kadınların Saçı Uzun Aklı Kısadır

Saç uzunluğu ile akıl ölçülüyorsa uzun saçlı erkeklerde çok
Ama fikrinize katılmıyorum tabi...

Lavie 22 Temmuz 2008 14:44

bu söz cok sacma .böle düşünen erkekler genellikle aşagılamak amaçlı kullanırlar.ve bu sana hiç ama hiç yakışmadı.bende erkekler hakkında yazılanları sölemek isterdim ama senin seviyene immem.

acıkcası bu konun da mantıklı oldunu düşünmüyorum.ben yalnız degilim şimdi ben delimiyim?.

MeLL 22 Temmuz 2008 14:53

Alıntı:

Lavie adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1129049)
bu söz cok sacma .böle düşünen erkekler genellikle aşagılamak amaçlı kullanırlar.ve bu sana hiç ama hiç yakışmadı.bende erkekler hakkında yazılanları sölemek isterdim ama senin seviyene immem.

acıkcası bu konun da mantıklı oldunu düşünmüyorum.ben yalnız degilim şimdi ben delimiyim?.

Lavie sanırım benden değil üstteki arkadaştan bahsediyorsun dimi??

MaRCeLLCaT 22 Temmuz 2008 15:33

sanırım tamamen değiştim bu evlilik insanı değiştiriyor ...
bu soruya evlendikten sonraki cevabım akıllı kadınlar yeterince akıllı olmadıkları için yalnızdır :D

Lavie 22 Temmuz 2008 16:51

Alıntı:

MaRCeLL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1129085)
sanırım tamamen değiştim bu evlilik insanı değiştiriyor ...
bu soruya evlendikten sonraki cevabım akıllı kadınlar yeterince akıllı olmadıkları için yalnızdır :D

deneyimlerine yada tecrubelerine inanıyorum:Dbende bunu anlatmak istemiştim sen daha acıklayıcı konustun saol:)

Alıntı:

MeLL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1129055)
Lavie sanırım benden değil üstteki arkadaştan bahsediyorsun dimi??

elbette senden bahsetmiyorum cnm.

MaRCeLLCaT 22 Temmuz 2008 18:12

15 günlük deneyimlerine güveniyor olmanda akıllı bir kadın olduğumu gösterir ....Yalnızda değilim ozaman soruda bir yanlışlık var soru sanırım akıllı kadınlar yalnız kalırmı olmalıydı ?? bu şartlardaki cevabım ise yine tabiki hayır olacakrı :D

Lavie 22 Temmuz 2008 18:42

Alıntı:

MaRCeLL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1129234)
15 günlük deneyimlerine güveniyor olmanda akıllı bir kadın olduğumu gösterir ....Yalnızda değilim ozaman soruda bir yanlışlık var soru sanırım akıllı kadınlar yalnız kalırmı olmalıydı ?? bu şartlardaki cevabım ise yine tabiki hayır olacakrı :D

cok haklısın bende hemen evlenmek istiyorum:D:D:D

A.Arda 23 Temmuz 2008 02:40

Akıllı kadınlar yalnız falan değildir.. Bu sadece yalnız olan bazı kadınların; kendi kendilerine "Benim neden sevgilim yok?" veya "Ben neden düzgün bir ilişki yaşayamıyorum?" sorularını sorduktan sonra, sadece ama sadece kendilerini tatmin etmek maksadıyla uydurdukları birşeydir..
Zaten akıllı kadınlar yalnız oluyor dersek eğer, bunca sevgilisi olan bayana bir bakıma aptalda demiş oluruz.. Kaldı ki hiç alakası yok, çünkü şahsen benim bütün sevgililerim oldukça zeki ve akıllıydı..
Bana kalırsa akıllı olmayan birileri varsa eğer; bunlar kesinlikle yalnızlıklarının sebebi olarak "Yüksek IQ"larını gösteren kişilerdir ..
Gerçek anlamda akıllı kadın ise asla ama asla yalnız kalmayan, aklını birazda sahip olduğu şeyi kaybetmemek için kullanan kadındır..

Atay 28 Temmuz 2008 09:59

Atay Doğrulari soyler hiç bi kadın yaLniz değiLdir :)

ve saç kelimesi bizde meşurdur hata yapan her kadına soylenir. bizde uzun saçliyiz ( karizma )

Misafir 29 Temmuz 2008 18:52

İnsanların yaradılışından gelen bir özellik bu... Yani kadının zekasının biraz daha erkeğe oranla düşük olması... Lafımı terse çekmeyin, kadınlar gerizekalı demedim. Ama bakarsanız genelde tanınmışlar, mucitler, alimler, ermişler ve özellikle peygamberler hep erkek... Bu açıklama da yeterli olur umarım... Kadınlar hakkında tam teşekküllü bilgi edinmek isteyene adres, Kur'an da Nisa Suresidir. Kimse terse çekme alınma gibi şeylerle bana cewap yazmsın bu konuda... Söylediklerim gayet açık ! :)[

Lavie 30 Temmuz 2008 09:50

hayır efendim gayet açık yazmamışsın!tam aksine bişiler sacmalamışsın
söyledigin sürede konumuzla ilgili bir ayet göremedim.
bu arada konumuz üstünlük yada kim daha akıllı degil.

Misafir 30 Temmuz 2008 12:16

Alıntı:

Lavie adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1134124)
hayır efendim gayet açık yazmamışsın!tam aksine bişiler sacmalamışsın
söyledigin sürede konumuzla ilgili bir ayet göremedim.
bu arada konumuz üstünlük yada kim daha akıllı degil.

Tam tahmin ettiğim gibi, yine bir bayan we ne kadar uyardımsa da yanlış anlıyor... Erkek arkadaşın warsa o okusun !!!

BU ARADA, BENİM SÖYLEDİKLERİMİ TAM TEŞEKKÜLLÜ OKURSAN ZATEN KİMSEYE CİNSİYETİNDEN DOLAYI Bİ AYRIM DA YAPMIYORUM... SEN NE KADAR FEMİNİSTSEN BEN DE O KADAR HUMANİSTİM. BAK SANA NE DİCEM; İNSANLARIN EN HAYIRLISI, İNSANLIĞA FAYDALI OLANDIR (HADİS-İ ŞERİF) DİKKAT ETTİYSEN İNSANLIĞA FAYDALI OLANDIR DİYOR.. FEMİNİZME DEĞİL

Lavie 30 Temmuz 2008 12:34

seninle anlaşamayacagımız kesin .ben feminist degilim arkadaşlarla aramdaki komik bir espiri:Pbeni tanıyan herkeste bilir.

yazılarınız konuyla alakalı olursa sevirim.

DreamLiKe 30 Temmuz 2008 12:58

akıllı kadınların konusacakk cok seyleri oldugu ıcen suskunluklarıda böyük olar .. akıllı kadınlar kendini ezdirmes, akllı kadınlar salagı oynamaz,akıllı kadınlar kendine haksızlık etmes, mış gibi yapmaslar akıllı kadınlar aşıkkende akıllıdır bu yuzden hep yalnız kalırlar
bence bölee :)

DERF_YORK 31 Ağustos 2008 23:24

Çünkü Akılları hislerinden önce gelirr...
Hislerine güvenmeyi değil Mnatığının sesini dinledikleri yada onu Gerçek bir kalple seven biri karşısına çıkmadığı için olabilirmi ???

Saat: 06:02
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık