MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Site ve Forum Hakkında (https://www.msxlabs.org/forum/site-ve-forum-hakkinda/)
-   -   MsXLabs.org - Teknik Problemler (https://www.msxlabs.org/forum/site-ve-forum-hakkinda/4109-msxlabs-org-teknik-problemler.html)

NeutralizeR 7 Mart 2006 16:31

Merhaba,

Son birkaç gün kesintilerle karşılaştınız. Bu durumdan dolayı üzgünüz. Sunucumuzda donanımsal güncellemeler yapılmaktaydı ve maalesef test için yeterli zaman yoktu. Server Management hizmeti almış bulunmaktayız, ayrıca donanımsal takviye de yapıldı. Kesintisiz ve sorunsuz bir şekilde sitemizde vakit geçirmeye devam edebilirsiniz.

Alıntı:

24x7x365 (5 minute interval) Server
Monitoring with Reboot
Unlimited Admin Work Time
Backend Server Software Upgrades
CPanel Technical Issues
3rd Party Software Installation
Disaster Recovery & Hack Recovery
System Security, Optimization and Hardening

2 GB takviye ram almayı düşünüyoruz.
Saygılar

NeutralizeR 13 Nisan 2006 16:21

MySQL Server ve Web Server olarak çift sunucu üzerinde çalışmaktayız.

Dünkü kesintinin giderilmesi DataCenter'la aramızda geçen bir yanlış anlamadan dolayı uzamıştır, üzgünüz...

NeutralizeR 23 Mayıs 2006 23:06

Hardware Firewall kurulumu esnasında teknik bir problem oluştu ve maalesef yaklaşık bir gün kadar yayında olamadık. Kesintiden dolayı üzgünüz.

Saygılar

NeutralizeR 29 Ekim 2006 17:23

Bir aksilik olmazsa Çarşamba günü her iki sunucuda da CPU ve HDD (Raid) upgrade'leri yapılacaktır ve son birkaç haftadır yaşanan yavaşlama problemi büyük ölçüde giderilecektir. Yoğunluğun daha da artması ya da upgrade'lerin yetersiz kalması söz konusu olursa, üçüncü bir sunucu ya da load-balancing takviyesi yapılacaktır.

Bilginize

Misafir 29 Ekim 2006 20:03

Umarım beklenen netice alınır. Zira eğlenceli (!) olmaktan çok can sıkıcı 1 vaziyet aldı forumda bulunmak, yüklenmeyen sayfalar yüzünden..

Misafir 3 Kasım 2006 09:16

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 247931)
Bir aksilik olmazsa Çarşamba günü her iki sunucuda da CPU ve HDD (Raid) upgrade'leri yapılacaktır ve son birkaç haftadır yaşanan yavaşlama problemi büyük ölçüde giderilecektir. Yoğunluğun daha da artması ya da upgrade'lerin yetersiz kalması söz konusu olursa, üçüncü bir sunucu ya da load-balancing takviyesi yapılacaktır.

Bilginize

Sonuç nedir?

NeutralizeR 3 Kasım 2006 15:37

Sunucular DELL marka olduğu için her parça uyumlu olmuyormuş. İşlemciler ve RAID kartları-diskleri gelmiş fakat işlemcilerin DUAL özelliklerini kullanabilmek için bazı chip'ler gerekiyormuş, bugün ya da Pazartesi ellerinde olacaklarmış. Kısacası ufak bir gecikme, aksilik söz konusu...

Misafir 3 Kasım 2006 15:45

geç olsun güç olmasın sayın admin ellerinize sağlık şimdiden...Biz burdayız sayfa geç açılsada fark etmiyor...Burda olamassak en büyük üzüntü bu bizim için...

NeutralizeR 8 Kasım 2006 02:06

Yükseltme işleminin ilk bölümü başarıyla tamamlanmıştır, performans artışını fark ettiğiniz üzere. İkinci bölüm de kısa bir süre sonra yapılacaktır. Birkaç haftadır süregelen yavaşlıktan dolayı üzgünüz.

Blue BooL 28 Kasım 2006 20:45

ben chat Box u neden göremiyorum vede en son yazılan mesajları görmem mi engellendi

virtuecat 28 Kasım 2006 22:23

Alıntı:

Blue BooL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 278700)
ben chat Box u neden göremiyorum vede en son yazılan mesajları görmem mi engellendi

son zamanlardakı sistem yogunlugu nedeni ile chat box belırlı sure dahılınde tum kullanıcılar ıcın kapanıyor kişiye veya şahsa özel bir durum yok

NeutralizeR 4 Ocak 2007 01:05

Son 4-5 gündür yaşanan yavaşlık ve kesinti problemlerinden dolayı üzgünüz.

Üç sunuculu yayın dönemimize çok kısa bir süre sonra geçeceğiz.

Her şey hazır olduğunda duyuracağız, sabrınız için teşekkürler.

NeutralizeR 24 Ocak 2007 00:37

Üç sunuculu yayın dönemine geçmiş olmamıza rağmen, hala sunuculardan birisi donanımsal olarak tam anlamıyla hazır değildir. Bu hafta sonu üçüncü sunucuyu da tam performans çalışacak hale getireceğiz ve bundan sonra kesinti, yavaşlama yaşamayacağız.

Son günlerde yaşadığımız kesintilerle ilgili bu konu altında izlenimlerinizi paylaşabilirsiniz.

MaKaLeLe 24 Ocak 2007 00:59

TAHMİN EDEBİLİYORUM SUNUCU DEĞİŞTİRME OLAYININ KARMASIKLIĞIBI WEBTASARIM YAPAN VE KENDİNE AİT SİTELERİ OLAN ARKADAŞLARIM VAR AMA BENCE NE OLURSA OLSUN 2 GÜN NON-STOP KAPALI KALMAK HİÇ MANTIKLI DEĞİL GERÇİ YAPTIĞINIZ YÜKSELTME VE GÜNCELLEME İÇİN UYARI KOYMUSSUNUZ BELLİ Bİ SÜRE DAHA BÖYLE OLACAK DİYE AMA NE OLURSA OLSUN 48 SAAT ÇOK UZUN VE ZATEN 2 HAFTADIRDA SÜREKLİ Bİ BAĞLANTI KOPUKLUĞU OLUYODU SİTE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL İSTERSE 10 GÜN KAPALI KALSIN BEN 10 GÜN AÇILDIMI DİYE BAKAR 11.GÜN TEKRAR GİRERİM ASIL SORUN SU UMARIM GERÇEKTEN DEDİĞİNİZ GİBİ OLUR VE BİZDE GEREKSİZ BAĞLANTI KOPMALARI VE ÜZÜCÜ DURUMLARLA KARSILASMAYIZ BURASI Bİ ALIŞKANLIK ÇÜNKÜ...

EMEĞİNİZ VE KULLANICILARA GÖSTERDİĞİNİZ SAYGINIZDAN ÖTÜRÜ YAPILAN HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER...

FOREVER MSXLABS..

NeutralizeR 24 Ocak 2007 01:03

Elbette normal şartlarda bu kadar uzun sürmez, taşıma-yükseltme-ekleme işlemleri. Hesapta olmayan sorunlar, geciken siparişler vs...

Sabrınız için tekrardan teşekkürler. Amacımız; yoğunluk ne kadar fazla olursa olsun, sizlere kesintisiz ve hızlı bir site sunabilmek.

MaKaLeLe 24 Ocak 2007 01:12

ve tabi herşeyden önemlisi en büyük sıkıntı maddiyat olduğuna göre haklısınız ben burda olmaktan mutluyum nasılsa herşey bizim daha rahat bağlantı kurabilmemiz için o yüzden yapılan herşeyi saygı ve sabırla karsılıyorum ilk kayıt olduğum günden bugüne 1 ay 3 gün geçti ama tek söylediğim söz keşke daha önce katılsaydım oldu adminlerin bu kadar ölçülü olması bi başka yardımcı ve siteyi önemli kılan etken olsa gerek tekrar saolun herşey için(Y)

...

tHeBruTaLiTyOfHeLL 24 Ocak 2007 01:56

Oh Be En Sonunda Geldik Siteye :rofl: YAŞASIN MsX

Misafir 24 Ocak 2007 10:03

:smiley35:

Misafir 24 Ocak 2007 10:08

Misafir 24 Ocak 2007 10:43

evimizin kapısı açıldı sonunda bir kaç istisna hariç...

alperalp2007 24 Ocak 2007 10:43

Umarım bu yeni sunucu gerçekten iyi bir perfornmas gösteririr. Biraz işlem uzun sürsede hak veriyorum sizede. Ama bence msxlabs ta çok geçmişte kalmış mesajların silinmesi lazım böylece forum içi gezinme kolaylaşır. Msxlabs'ın milyonlarca üyesi var ve milyonlarca mesajI var. Başka hiç bir forum bu kadar yükü kaldıramaz. Size tşk ediyor çalışmalarınızın devamını dört gözle bekliyorum.

HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN. UMARIM SIKINTILAR YOK OLUR MESAJLAR ARASI VE FORUMA GİRERKEN HIZLI GEÇİŞLER YAPARIZ.

Misafir 24 Ocak 2007 10:45

Alıntı:

alperalp2007 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 324802)
Umarım bu yeni sunucu gerçekten iyi bir perfornmas gösteririr. Biraz işlem uzun sürsede hak veriyorum sizede. Ama bence msxlabs ta çok geçmişte kalmış mesajların silinmesi lazım böylece forum içi gezinme kolaylaşır. Msxlabs'ın milyonlarca üyesi var ve milyonlarca mesajI var. Başka hiç bir forum bu kadar yükü kaldıramaz. Size tşk ediyor çalışmalarınızın devamını dört gözle bekliyorum.

HEPİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN. UMARIM SIKINTILAR YOK OLUR MESAJLAR ARASI VE FORUMA GİRERKEN HIZLI GEÇİŞLER YAPARIZ.

Henüz milyonlarca üyemiz yok, milyonlarca konu ve mesajlarımızın olmadığı gibi.
Ama olacak!
:lips:

alperalp2007 24 Ocak 2007 11:36

Umarım çok yakında olur. Ama önemli olan üye sayısı değil üyelerin foruma verdikleri değer. 10 üye olacağına 1 tane altın üye olsun daha iyi. Bu arada foruma katkısı olan herkese çok teşekkür ederim.

Misafir 24 Ocak 2007 17:31

Umarım siteyle ilgili problemler giderildikten sonra bir daha böle sıkıntılar yasanmaz msxsiz hayat düşünemiyorum çünkü msx e baglanmısım ben ....

:turkiye: :turkiye: :turkiye: MSX :turkiye::turkiye::turkiye:

NeutralizeR 11 Şubat 2007 12:16

Dual Xeon 3.6 işlemcili 2 web sunucusu ve bir database sunucusu hizmettedir.

Donanımsal bir sorun ya da bölgesel-genel ağ sorunu yaşanmadığı sürece site, tüm özellikleriyle birlikte artık daima hızlı olacaktır. Kapasite artırma çalışmaları şimdilik sona ermiştir.

Misafir 11 Şubat 2007 12:32

Çok Teşekkürederiz çalışmalarınızdan iyi sonuçlar aldık sitede gayet hızlı ve güzel bir şekilde dolaşabiliyorum..sayfalarda güzel açılıyor bi sorun yok..emeklerinize teşekkürler sayın admin..saygılar..

ahmetseydi 11 Şubat 2007 12:38

Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Gerçekten de beklediğimize değdi. Maaşallah pek hızlı :)

Sabreden Derviş Muradına ermiş

DrAm3vLH 11 Şubat 2007 12:50

saolun valla szlerde olmasanız

MaKaLeLe 14 Şubat 2007 03:20

SİTE ŞİMDİ ÇOK DAHA GÜZEL VE GERÇEKTEN DAHA HIZLI OLDU..YAPILAN ÇALISMALAR VE HARCANAN EMEK İÇİN TEŞEKKÜRLER

FOREVER
MSXLABS
....

NeutralizeR 8 Mart 2007 00:37

Dünden beri üçüncü sunucumuzdaki bazı donanımsal problemlerden dolayı yaşanan aksaklıklar, tamamen giderilmiştirler.

NeutralizeR 9 Mart 2007 21:46

Fazladan bir web sunucusu daha sipariş edilmiştir. Yakın zamanda 4 sunucu ile hizmet vermeye başlayacağız.

NeutralizeR 4 Nisan 2007 04:03

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 383816)
Fazladan bir web sunucusu daha sipariş edilmiştir. Yakın zamanda 4 sunucu ile hizmet vermeye başlayacağız.

4 sunuculu yayın dönemimiz başlamıştır, hayırlı olsun...

Misafir 5 Nisan 2007 02:09

Neutralizer kullanıcı KP için çok tşk ederim...msj koyduktan sonra geri dönüş çok zordu çok iyi oldu..tekrar tşkler:tender:

NeutralizeR 9 Ekim 2007 23:16

Sunucularımızın bulunduğu datacenter'la Türkiye arasında bir bağlantı problemi yaşanmaktadır. Daha kaliteli bir banta birkaç gün içinde geçilecek, yavaşlık problemi giderilecektir.

NeutralizeR 5 Kasım 2007 06:54

Yaklaşık bir aydır süren Türkiye'den siteye erişimde yaşanılan yavaşlık sorunu giderilmiştir. internap bandwidth'teyiz, daha hızlıyız.

Birkaç hafta sonra Dell Blade sunuculara geçeceğiz; daha hızlı ve kesintisiz yayın için.

KENCISii 5 Kasım 2007 07:07

evt hızlılığın farkına vardım teşekürler :rose::smiley32:

bilal_176 1 Aralık 2007 11:57

Merhabalar. Emulator/ROM/Oyun bölümü boş olarak görünüyor. Acaba bir kısıtlama mı var arkadaslar ?

Demir YumruK 1 Aralık 2007 14:12

Allah! razı olsun :)

Mikropçuk_11 1 Aralık 2007 14:22

bu sayfa görüntülenemiyordan bıktım neden oluyo hep oluyo bana lütfen yardım edin

NeutralizeR 1 Aralık 2007 15:14

Alıntı:

bilal_176 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 841618)
Merhabalar. Emulator/ROM/Oyun bölümü boş olarak görünüyor. Acaba bir kısıtlama mı var arkadaslar ?

Henüz hazır değil.

RuffRyders 2 Aralık 2007 11:36

Alıntı:

bilal_176 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 841618)

Alıntı:

NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 842049)
Henüz hazır değil.

bu konuyu tahminen ne zaman açarsınız merakla beklemekteyimde...https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/blush2.gif

Misafir 3 Aralık 2007 10:26

Hazır olduğunda duyurulacaktır. Sabır :)

NeutralizeR 3 Aralık 2007 16:54

O bölümler sırayla fakat bir anda, geniş içerikle birlikte açılacaklar.

ahmetgns 10 Mart 2008 01:00

Forum Araçları ve Arama menüleri

Forumları görüntülerken konu listesinin hemen üstünde bulunan Forum Araçları ve Arama açılır menüleri ben oturum açmışken açılmıyor, üzerine tıklıyorum hiçbir şey olmuyor. Oturumumu kapattığımda ise Forum Araçları açılır menüsü başarıyla açılıyor ve Arama artık bir menü açmayıp doğrudan arama sayfasına götürüyor.

Konuları görüntülerken ise Konu Araçları ve Arama açılır menüleri her zaman başarıyla açılıyor.

Bu sorun Internet Explorer 7'de çıkıyor, Firefox'ta bu durumla ilgili herhangi bir sorun yok.

Düzeltilebilir mi? O menüleri alt Forumları aramak için çok kullanışlı buluyordum.

Bu durumun yetkili olduğumdan kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü yetkimin olmadığı forumlarda da sorun devam ediyor. Bir de Forum Araçları altındaki Yönetici Araçları'nı da böylece kullanamamış oluyorum (doğrusu şimdiye kadar da kullanmadım zaten)

NeutralizeR 10 Mart 2008 03:50

Alıntı:

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 969215)
Forumları görüntülerken konu listesinin hemen üstünde bulunan Forum Araçları ve Arama açılır menüleri ben oturum açmışken açılmıyor, üzerine tıklıyorum hiçbir şey olmuyor. Oturumumu kapattığımda ise Forum Araçları açılır menüsü başarıyla açılıyor ve Arama artık bir menü açmayıp doğrudan arama sayfasına götürüyor.

Konuları görüntülerken ise Konu Araçları ve Arama açılır menüleri her zaman başarıyla açılıyor.

Bu sorun Internet Explorer 7'de çıkıyor, Firefox'ta bu durumla ilgili herhangi bir sorun yok.

Düzeltilebilir mi? O menüleri alt Forumları aramak için çok kullanışlı buluyordum.

Bu durumun yetkili olduğumdan kaynaklandığını zannetmiyorum çünkü yetkimin olmadığı forumlarda da sorun devam ediyor. Bir de Forum Araçları altındaki Yönetici Araçları'nı da böylece kullanamamış oluyorum (doğrusu şimdiye kadar da kullanmadım zaten)

Sorun giderildi, teşekkürler.

ahmetgns 30 Haziran 2008 10:15

Şu mesajımda [img]https://www.msxlabs.org/forum/site-ve-forum-hakkinda/ [/img] etiketlerini böyle düzgün yazamıyorum. Mesajı gönder dediğimde img kodundan sonra araya forumun bağlantısını kendiliğinden ekliyor. Neden böyle oluyor? noparse etiketlerini de kullanıyorum ama sonuç alamadım :S

DÜZENLEME: Sorunu bir şekilde geçtim. Eğer Gelişmiş Düzene Geçip ya da mesajı tekil olarak görüntüleyip düzenlersem sorun oluşmuyor. Ama mesajlar toplu olarak gösterilirken mesajı hızlı düzenleme ile düzenlersem böyle sorun oluşuyor. Mesela şimdi burada deniyelim: [img]https://www.msxlabs.org/forum/site-ve-forum-hakkinda/ [/img]

:S Bakın, hızlı düzenleme yaptım diye ilk satırdaki etiketlerin arasına da bu forumun bağlantısını koyuverdi

NeutralizeR 30 Haziran 2008 19:10

Alıntı:

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1110541)
Şu mesajımda [img]https://www.msxlabs.org/forum/site-ve-forum-hakkinda/ [/img] etiketlerini böyle düzgün yazamıyorum. Mesajı gönder dediğimde img kodundan sonra araya forumun bağlantısını kendiliğinden ekliyor. Neden böyle oluyor? noparse etiketlerini de kullanıyorum ama sonuç alamadım :S

DÜZENLEME: Sorunu bir şekilde geçtim. Eğer Gelişmiş Düzene Geçip ya da mesajı tekil olarak görüntüleyip düzenlersem sorun oluşmuyor. Ama mesajlar toplu olarak gösterilirken mesajı hızlı düzenleme ile düzenlersem böyle sorun oluşuyor. Mesela şimdi burada deniyelim: [img]https://www.msxlabs.org/forum/site-ve-forum-hakkinda/ [/img]

:S Bakın, hızlı düzenleme yaptım diye ilk satırdaki etiketlerin arasına da bu forumun bağlantısını koyuverdi

Kullandığımız site yazılımlarından birinde olan bir hata bu. Sonraki sürümüne güncellediğimizde bu sorun giderilecek.

ahmetgns 16 Temmuz 2008 18:13

İstenmeyen boşluklar

Bir iletide boşluksuz 50 karakterden fazla bir satır olursa forum 50 karakterden sonra bir tane boşluk bırakıyor, böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç var mı? Çünkü iki yerde böyle uzun bir satır gördüm ki bunlar da zorunlu olduğu için o kadar uzundu, ama ortadan boşluklanması o iki yerde de satırın boşluksuz olma amacını saptırıyordu :)

NeutralizeR 16 Temmuz 2008 20:31

Alıntı:

ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1125349)
Bir iletide boşluksuz 50 karakterden fazla bir satır olursa forum 50 karakterden sonra bir tane boşluk bırakıyor, böyle bir şeye gerçekten ihtiyaç var mı? Çünkü iki yerde böyle uzun bir satır gördüm ki bunlar da zorunlu olduğu için o kadar uzundu, ama ortadan boşluklanması o iki yerde de satırın boşluksuz olma amacını saptırıyordu :)

Limit 75 karaktere yükseltildi. Taslağı bozmaması açısından gerekli bir kısıtlama.

ahmetgns 22 Temmuz 2008 17:08

Forumlara e-posta aboneliğinde e-postanın konusu düzgün değil

MSN Teknik Destek/Bilgiler forumuna aboneyim ama bana gelen güncelleme e-postasının konusunda sadece "" güncelleme yazıyor. Halbuki bir tane konuya da günlük güncelleme abonesiyim, orada "Falanca konu" güncelleme yazıyor. Bu bütün forumlarda olan bir hata mı diye başka hiçbir foruma abone olmayı denemedim, tek bir forum aboneliğimde bu sorunu gördüm, inşaallah düzeltebilirsiniz.

Saat: 03:20
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık