![]() |
Türk Rap'inin Şu Anki Durumu Sizce Nedir? Türk rap Hızla başarı kaydetmeye ve yayılmaya devam ediyor. Sizin görüşünüz nedir ? |
Aslında Pek Iç acıcı degil cünkü onüne gelen rap ci oluyor ve albüm cıkartıyor pek anlamıs degilim :bilmem: |
Bencede hızla gelişiyo Rapperlerin çoğalması Rap kültürünün daha geniş kitlelere ulaştığını buda daha çok kişiye hitap edildiğinin ve Rap müziğin dinlenme oranının arttığının anlamına gelir. Bende severek dinliyorum. https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/rolleyes.gif |
bence su an en iyi konumda rap rock ve pop çok salakça:) |
bence rap hızla ilerliyor ama her önüne gelende rapçi olmasın kardeşim ogeday gibi ıyy iki cümle yazıp müzik bitene kdr tekrarlıyor o kadar yok ali ata bak al ogeday sen şimdi bunada rap tarzı uydurursun :poke: |
bence fena diil ama her gelen rap yapıyo bide güzel olsaaa |
Şuanki durumu iyi degil çünki yeni albüm çıkaran yok birbirlerine laf atıyolar başka bişe yok |
Her önüne gelen rapçiyim dediği için içine ettiler açıkçası iki kelime söyleyen arkaya tıngır tıngır bir müzik al sana rapçi bunların hepsi hikaye güzel sağlam rap yapan çok az yani rapçiyim diye geçinenlere göre az ;);) bu benim düşüncem saygılar |
Bencede her önüne gelen rapçi ve düzgün rap yapan çok az ama madem bunu yarattılar bundan herkes yararlanabilir yani düzgün bikaç mc dışında kimsenin kimseden bi farkı yok asıl rap söyliyip dışarda kro olanlar rapi bozuo bence öyle örnekler çok... |
aynn o kadar çok hızLı geLişio ki iLLet rockı biLE geçiceiz :D |
ben 8 senedir hiphop aleminin içindeyim türkçe rap aslında bu seneye kadar hatta bu son 2-3 aya kadar hiç dinlemezdim. ki dinlediim kişiler çok sınırlı. neden dinlemiodum?? çünkü bu zamana kadar ve aslında hala TURKİSH RAP adı altında şarkıları yapıp sanki rap müziği kendileri bulmuşlar gibi laflar ediolardı ve o yetmezmiş gibi amerikadaki yani rapin en iileri olanlara laf edip onları sewmiorz dinlemiorz dienler wardı. bu yüzden hiç dinlemezdim. bu aralarda aslında sadece türkçe rapi nası bişe olduğunu tarzlarının nası olduğunu öğrenmek için dinliorm. ben yaklaşık 1.5 sene önce MClik yapmaya başladım. ama sadece şu an 2 şarkım war ve albüm çalışmaları yapıorz. ama benim albümümdeki şarkıların hiç biri TURKİSH RAP dedikleri gibi bişe diil. çünkü rap müziği amerikalılar çıkarmış ve tupacta gangsta rapi ortaya çıkarıp rapteki son noktayı koymuştur. rap müzik budur. he deselerki turkish rap rap müziğn bi dalıdır R&B gibi mesela. o zaman bişe demem. ama kişilerin turkish rap dedikleri şeyi 0dan çıkarmışları gibi konuşmalarına cidden sinir oluorm. şu anda türkiyede gangsta rap yapanlar çok az. ceza bu son albümünde falan turkish rapten biraz daha uzaklaştıki bu benim daha çok hoşuma gitti. ayrıca batı tarzında sokak dilinde zenci tarzında şarkı yapanlar şu an sadece underground olarak sölüolar. neyse ya biraz fazla konuştum :D konuyu biraz toparlamak gerekirse türkçe rap (turkish rap demiorm :) ) bu aralar gelişti gerçekten. rapperlar çoğaldı ama aralarda kötü rap yapanlarda çıkmıo diil. onnarda iilerin yanında biraz kayboluolar yani bence bi sorun teşkil etmez onlar. herkese saygılar... |
bence cok hatalar var ...daha dogru dürüz dünyaca acilmamisiz ... türkce rap deki tüm rapciler birbirlerie destek olacagina önüne gelen diss atiyor ... |
su anda rap dunyası gelsıme asamasında yanı turkce rapın alt yapısı daha su gectımız 10 15 yıl oldu. rock ıle karsılşastırırsak rockın mazısı uzun Turkiyede.. ama bnce rap TÜRKÇERAP 5 yda en fazla 10 yıl sonra encok dınlenen muzık rap olacaktırr.. |
bence şu anda piyasada çok fazlaa kendini rapçi sanan kişilervar we bi çoğunda doğru düzgün söz bile yok ayrıca rapi sadeceküfür ve diss olmaktan çıkarılması gerekiyo yoksa rape dışarıdan bakanlar bizlere sadece küfürbaz kavgacı tipler olarak bakmaya devam edicekler ben bunun böyle olmadığının anlatılması taraftarıyım Mc DeVe (Ültimaton) |
benım kalbımde yerı cok buyuk ve bence hak ettıği değer verılmıyor |
Alıntı:
katılıyorum ama her insanı dinlemiorm şahsen belli başlı rap te bir karizma ve ünü olanları dinliorm (H) |
T-rap'i türkçeleştirmeye ne dersiniz??? Sende Türkçe'ye saygılı olmak mı istiyorsun?? Bizimle gel t-rap ve türkçe'ye yakışan olarak rap'te ki bazı ingilizce kelimeleri türkçeleştirelim.....el ele verip(pessimist: karanlık rapçi demek gibi.... underground: yeraltı demek gibi) sende bize katıl!!! Mezarlık_Rapcileri&Pisiko187 |
gelebiliriiiiim |
Bence türkiyede rap müzik piyasası can çekişiyor. Yıllardır süre gelen bir Ceza&Sagopa Kajmer tartışması var ki herkes buna takılıp kaldı. Mclere hayranlık fanatizm derecesine ulaştı. Herkes birlik olup elinden geleni yapmaları gerekirken sadece birbilerini kötülüyorlar. Hatta kavgalar ve taraf tutma olayları yüzünden gerçekten emek verip güzel şeyler başarmış insanları değer vermeden bir köşeye atıyoruz. Undergraund piyasasında ise uzun zamandır kavgalardan başka bişey dinlemez olduk. Eğer farkındaysanız eskiden yapılan bir şarkıyı 3-5 ay dinleyebiliyorduk şimdi sadece bir iki defa dinleyip bir köşeye atıyoruz. Yeni çıkan iyi mcler olmamasının sebeni ben şunu dinlerim ya o da kimmiş dememiz. Rap piyasasın sevgi, saygı ve birlik kalmadı. Herkes birbirinin arkasında kuyu kazmakta. Böyle asla ilerleyemeyiz. |
Arkada$ın da dediqi qibi önüne qelen rap'ci oluyo.bence de rap hızla ilerliyor..şuanda görüyoruz ki bazı reklamlarda rap söyleniyo.. dahada ilerleyeceqine inanıyorum.. |
benim görüşüm 95 teki rap daha güzeldi.türk enstrümanlar felan kullanılıyodu yani bize o hoş geldi :P,şimdiki rap çler en çok para karı bende benim arabam şöyle ,bol bezbol elbiseleri bol paçalar elbiseler giyiniyolar,ama 95 tekiler öyle değildi mesela akrakan erci e takım elbise gömle normal giyinirlerdi,şimdikiler çok yapmacık taklitçi geliyor(BENİM GÖRÜŞÜM) :) |
Dediğin gibi evet cok sayıda özenti taklitci var Bunların yanısıra cok iyi mc Lerde var. Rap te giyim tarzını şahsen ben pek önemsemiyorum. Rap te söz,ses ve hız önemLidir. ßence rap e iLgi git gide artıo ve şuan ki durumu iyi ve daha iyi oLucaktır diyorum.. |
Rap'in $u anKi durumu geçmiş yıllara oranla daha iyi ve dağlık dediğimiz kesime bile yayılmış durumda. Ama daha da iyi olcak. Rap'te son zamanlarda bölünmeler başladı. bu bölünmelerin ortadan kalkması bizim elimizde. Fakat bazı rapçiler çalıntı beat ve söz kullanarak kendilerini küçük düşürüyorlar ve aynı zamanda Trap 'in de gelişmesini engelliyorlarr.! Çalıntı yapacaklarına hiç yapmasınlar ßu i$i! |
bence şu anki rapin durumu çok iyi ve hızla gelişiyor.Böyle giderse evrensel müzik rap olacak keşke olsa bizde artık kanallarda rap görebilmek için tv başında uyuklamasak:D |
rap suan ilerlioo gitiikcede dahada iii olacaq mkim gerceq rapci belli olacaq oqee |
Türkiye insanı rap i herkesin bildiği gibi cartel le tanıdı.söyledikleri parçaları dinlerken bu ne ya nasıl bi şarkıdır gibi düşünceler belirdi herkesin aklında.kimse rap in ne olduğunu bilmiyordu.belli bi kesimin ilgisini çekti ve sonra iyice söndü.peşini kovalayanlar oldu kimileri daha ilgilenmedi.doksanlı yılların sonlarında Türkiye de gençlerin birçoğu kendi maddi olanaklarıyla bişeyler yapmaya çalıştı.geneli de home studio çalışmalarını sergiledi.gerek sözleri gerekse müzik altyapısı vasatında altındaydı.fakat şu var ki Türkiye de bi rap müzik altyapısı olmadığından bunları normal karşıladık hep.bu işe Almanya da devam edenler daha şanslıydı. çünkü orada bi rap altyapısı vardı.TR rapi 2000 den bu yana takip ediyorum.birçok rap yapan oldu, geldi ve geçti.burdaki arkadaşlar demişler herkes kendini rapçi sanıyor.çok kötü rap yapanlar oluyor demişler, haklılarda.Şu varki çeşitlilik olacak, iyi yapanda yapmayanda olacak.Zaten beğenilenler her zaman piyasada tutunacaklardır.Ki zaten iyi yapanlarda ortada. rock ve rap i karşılaştıran arkadaşlara sesleniyorum.Rock Türkiyede bildiğim kadarıyla 60 lı yıllardan bu yana var.rap in geçmişi 20 yıl bile olmadı + toplum rapin ne olduğunu son 5 yıldır biliyor.bu sonuçlara göre bile rap in bu kadar seviyeye ulaşması harikulade birşey. Son bi iki ekleme: hard rock + metal olarak tabir edilen tür ve pop artık düşüşte. İnsanlar artık Rap e yöneliyorlar. çok kısa zamanda rap severler ikiye katlanacak.. |
sago olmasa türkçe rap bi hiç özenti katnıyo |
Gecmıse bakarsak eger bu oranla rep akımı ıstedıgı potaya dogru hızlı adımlar atmak ta ve gercekten ıyı albumler cıkmakta. |
ewet rap cartel ve erci_e ile geldi ancak rap 1970 li yıllardan sonra çıktı.. ve sago en süperi |
Türkiye'de rap'mi varmış ? :bilmem: |
Bazı çevreleri kör ettiğinden onlar göremiyor olabilirler =) |
Sağlam yapı olsun ki kör gözlerimiz açılsın :) |
türkçe rap hızla genişliyor. Fakat gereken dinleyici kitlesine daha sahip olmamadı. |
Önüne gelen rapçi olmuyo olduğunu sanıyo...Rapin ilerleyeceğine eminim ki zaten hızla ilerliyor.! Türkiye rapten ibaret olmalı:D:D:D rapi seviyorum yaa:cl: |
ya türkçe rap ilerliyor ama rap in ilerlemesi için gençlerin sewdii tarzda rap yapılmalı.Mesela GangstaRap gibi. |
bence gün geçtikçe dahada ilerliyor ve ilerlemeyede devam edecek günümüzde çoğu kişi rap dinlemekte ki adını bilmedğimiz belki bir sürü rapçi var onlarda profosyonel olmasa bile rapin üstünde durdukça araştırdıkça iyi yerlere gelebilirler diye düşünüyorum.. |
bencede rap müziği giderek gelişiyor türkiyede |
...RAP'İN STARI SAGOPA DIR... BUNU HERKES BÖYLE BİLSİN... |
zaten önüne gelen rapper oLamaski. Yetenek ister.. örneğin no1 :D |
Alıntı:
Arkadaşıma katılıyorum Her onune Gelen bu ısı yapmalalı ... |
sagopa sayesinde...gayet iyi......(Y) |
GİT DİGE İİYE GİDİYO BENCE AMA SİZİ BİLEMEM BEN VE HEPİNİZE S.A |
Türkçe rap yeni bir devrim başlatıyor perdeler aralanıyor. Almanya ve Avrupadan insanlarla pendik underground kadıköy underground ve diğer şehirlerden insanlar düet yapıyorlar. Bu aralar ilerleme kaydetmiş durumda. Gurur duyuyorum (: |
sagopa harici hicbiri bi sanat yapamıyo bence |
Son dönemde gittikçe iLerLeme kaydetti.Undergroundan birçok isim Bandrollü yada Yarı Bandrollü aLbümLer iLe üst piyasaya çıktı... |
Bir prodüktör olarak bence RAP ismini önce değiştirmeleri lağzım.Çok saçma bişi.Düşünsenize,Türkçe Rtymic Amerikan Poem (Rtimik Amerikan Şirri).Bu arkadaşlar türkçe amerikan şiirleri mi yazıolarmış şimdi???E tam özentilik oldu hatta hırsızlık oldu şimdi.Biz Rap yerine RTŞ Diyelim Daha iyi.RİTMİK TÜRK ŞİİRİ |
acıkcası ilerledii flan yok sadece bir iki rapper aldı başını gidiyoo onun dısında da önüne gelen albüm cıkartıyo we kulak tırmalıyıcı müzikler üretiyooo |
selam arkadaşlar bence turk rap i hiç bir ilerleme kaydetmiyor saysanız 10 tane repçi çıkmaz bunun sebebi rapçiler birbirlerine destek olmadığındandır herkes 1 numara olmak için ugraşıyor bence bu çok yanlış sanki 1 numara olana dünyayı vericekler ben 4 yıldır rep müzik dinliyorum ve söz yazıyorum türkçe rap diyemiyorum çünkü bıktırdılar birbirlerine bulaşmaktan başka bişey yaptıkları yok ceza sagopa kajmer ve lordstarr dinliyorum bu adamlar bence bu işin bel kemiği birbirlerine destek olsalar türk rap i 1 numara olur arkadaşın biri sadece sagopa diyor bence bu çokk yanlışş bütün rapçilerimize destek vermeliyız elvette hatalar olucaktır herkes hata yapabilir ben dinlediklerimi yazdım kimse bir numaradır demedim zaten bu durumda olmamızın tek sebebi tek taraflı davranmaktan kaynaklanıyor........ |
ceza hariç çok kötü |
Türk Rap'ini bilmem de Türk Hip-Hop'ı aldı başını gidiyor ve durdurulmaz hal alıyor Sagopa sayesinde.. Her hızlı söyleyen ben rap söylüyorum bakın diye çıkarsa ortalığa işin içinden çıkılmaz bir hal alınır bu gidişle... |
| Saat: 00:48 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık