MsXLabs
Sayfa 1 / 5

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Genel Mesajlar (https://www.msxlabs.org/forum/genel-mesajlar/)
-   -   Erkekler Neden Aldatır? İhanet Eder? (https://www.msxlabs.org/forum/genel-mesajlar/6515-erkekler-neden-aldatir-ihanet-eder.html)

ChinaDoll 25 Haziran 2006 01:18

Erkekler Neden Aldatır? İhanet Eder?

1 ek

Erkekler Neden Aldatıyor?

Alıntıdaki Ek 52739
Evliliğinizde aldatmayı yaşadınızsa, mutlaka durup düşünmeli,- kendiniz, eşiniz ve ilişkinizle ilgili konuları gözden geçirmelisiniz. Hatalı siz de olabilirsiniz.
Eşinizin sizi aldatması tabi ki büyük ve acı veren bir olay. Bu ilişkinizde de bir takım sorunlar olduğunu gösteriyor. Bugün size bu sorunları, aldatan erkeklerin gözünden anlatmaya çalışacağız. Onların haklı olduklarını iddia etmiyoruz. Sadece size olayın bu boyutunu göstermeye ve kendinizle ilgili önlem almanız için yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Aşağıda fikirlerini okuyacağınız 3 erkek de farklı kişilik yapılarına sahip. Cevaplarını bu açıdan görmeye çalışınız;

KadınVizyon :

Neden Aldatıyorsunuz?
Ahmet : Hem yakışıklı görünüyorum hem de kadınların beğendiği başka özelliklerim var. Karımı çok seviyorum, o da benimle ilgili özellikleri seviyor ama o zaten elimin altında. Bazen kendimi güçlü hissettirecek şeyler istiyorum. İşte o zaman yeni bir kadın buna cevap olabiliyor.
Kamuran : Karım yaptığım her şeyde bir hata bulur. Onun gözünde her zaman uygunsuz şeyler yapan birisiyim. Bu nedenle de beni cazip, ilginç, akıllı ve komik bulan kadınlar gördüğüm zaman dayanamıyorum. Kendimi o zaman yeniden doğmuş gibi hissediyorum.
Selim : Kendimi yakışıklı buluyorum ve birisi benimle ilgilendiğinde çok mutlu oluyorum. O zaman kendimi, kısa bir süre bile olsa dünyanın en hoş ve başarılı erkeği gibi görüyorum. Beni aldatmadığı sürece karımdan ayrılmayı da düşünmem..

KadınVizyon :

Karınız aldatıldığını biliyor mu sizce?
Ahmet: Sanmam. Bu konudan hiç söz açmadı.
Kamuran : Umurumda değil. Hatta bazen bilse iyi olurdu diye de düşünüyorum. Belki evliliğimize ne yaptığını değerlendirirdi.
Selim : Son derece temkinliyim.Tespit etmesine imkan yok.

KadınVizyon

: Peki başka şekilde soralım. Eşinizi aldatmanız için, sizce neyi eksik ya da yanlış yapıyor?
Kamuran : Benimle hiç ilgilenmiyor. Bu nedenle başka bir kadın benimle ilgilendiğinde büyük bir heyecan duyuyorum. Belki bu ego’mla ilgili diyeceksiniz. Belki yeterince sevgi görememekle ilgili. Ben aslında sadece sevilmek ve okşanmak istiyorum.
Ahmet : Eşim devamlı görünüşünden şikayet eder. Vücudunu beğenmediğinden söz eder. Ondan sonra da ona dokunmamı bekliyor. Aslında kilosu benim açımdan sorun değil ama bu kadar çok şikayet ettiği zaman ben de rahatsız oluyorum. Seksten zevk almadığını düşünüyorum ama bu benim kabahatim değil.
Selim : Bence iletişim ve macera bir evliliğin en önemli kavramları. Ama benim karım sürekli depresyonda. Ya işi nedeniyle, ya arkadaşları ya annesi ya da çocuklar. Üstelik seks açısından da çok tutucu. Yeni şeyler denemek ya da fantezilerime cevap vermekten çok uzak. Diyelim ki ben çok heyecanlanmışım, bir de bakıyorum bana donuk bakışlarla bakıyor. O zaman ben de dışarılarda bir yerlerde arıyorum bu heyecanı.

KadınVizyon

: Peki, bu şikayetler olmasaydı.. yine de aldatır mıydınız?
Selim : Bence aldatmak işin olmazsa olmazı. Daha önceki ilişkilerimde de hep bir yerlerde aldatan kişi oldum. Bunun heyecanı beni ayakta tutuyor.
Kamuran : Benim için seks çok önemli. Eğer karımdan yeterli ilgi ve sevgiyi görseydim, aldatmazdım.
Ahmet : Eskiden ona aşıktım. O dönem boyunca hiç aldatmadım. Şimdi ayrılamıyorum çünkü çocuklar var ama bana artık heyecan vermiyor. Ben bu heyecanı arıyorum. Belki de evlilik fikri yanlış bir fikir. Evli olmak demek tapulu olmak anlamına geliyor sanırım.

İşte, aldatan 3 farklı erkek ve düşünceleri. Size bir şey kattı mı bilmiyoruz ama eğer aldatma yaşadınız ve eşinizin hatalı olduğunu düşünüyorsanız, ileride yaşayabileceğiniz kızgınlık, depresyon ya da acı duygularına karşı önleminizi almalısınız. Hatta bu bir ayrılık da olsa..

Sevgililerin Yarısı Aldatıyor

İngiltere'de yapılan bin araştırma evli olan çiftlerin yüzde 21'inin eşlerini aldattığını ortaya koydu. Bu oran beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51'e çıkıyor.
Araştırmalara göre evlilikte aldatma daha çok duygusal boşluklar nedeniyle yaşanıyor. Kadınlar aşık oldukları için erkekler ise karşı cinsin cazibesine kapıldıkları için aldatıyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, evli olan çiftlerin yaklaşık yüzde 21'i eşlerini aldatıyor. Bu oran beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51'e çıkıyor. Evli çiftlerin aldatma nedenleri incelendiğinde erkeklerin fiziksel, kadınların ise duygusal gerekçelerle eşlerini aldattığı ortaya çıkıyor. Erkeklerin yüzde 44'ü karşı cinsin fiziksel cazibesine kapılarak eşini aldatırken kadınların yüzde 50'ye yakını aşık oldukları gerekçesiyle eşini aldatıyor. Üstelik kadınlar evliliklerinde yaşadıkları umutsuzluk ve mutsuzluk nedeniyle aldatma yoluna gidiyor.

Aldatan kadınlar arttı

Evlilik Enstitüsü'nden Psikiyatrist ve Psikoterapist Doç. Dr. Armağan Samancı'ya göre, Türkiye'de "erkek aldatır ama kadın aldatmaz" gibi bir önyargı bulunuyor. Buna karşılık kadınlar da eşlerini, flörtlerini aldatıyor hatta eşini aldatan kadın oranında artış gözüküyor. Ancak kadın ve erkeğin eşini aldatma nedenleri farklılık gösteriyor. Türkiye'de yapılan bir araştırmada evli kadınlara, "Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı" sorusu yöneltildi. Evliliği iyi olan kadınların yüzde 13'ü, evliliği orta derecede olan kadınların yüzde 9'u, evliliği kötü olan kadınların yüzde 100'ü "evet" yanıtını verdi. Samancı'ya göre, bu araştırma, mutsuz olan kadının aldatma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Eşlerini aldatan erkekler ise üç grupta inceleniyor.

Bunlar şöyle sıralanıyor:

• İlişkisindeki mutsuzluk nedeniyle mutluluk eksikliğini tamamlamaya çalışanlar: Bunlar daha çok evliliğin ilk 10 yılı içinde görülüyor.
  • Sürekli aldatma eğiliminde olan erkekler: Evlilik öncesinde de sonrasında da çoğul ilişkileri olan ve ilişkilerinde başarılı olamayan insanlar. Çocukluktan gelen iç çatışmaları var. Bağlı, güvenli ilişkiyi uzun süreli oluşturamıyorlar. Bu tür aldatma Türkiye'de daha çok yaşanıyor.
  • Bir ilişkinin içine istemeden çekilen erkekler: Bu gruptakiler evli erkeklerle birlikte olmayı tercih eden kadınlar tarafından ilişkinin içine çekilebiliyorlar.
Öte yandan aldatmanın nedenleri incelendiğinde yüzde 50 ile ilk sırayı duygusal anlamda yalnız bırakılma oluşturuyor. İkinci sırayı yüzde 30 gibi bir oranla eş ile iletişim kuramama, üçüncü sırayı ise yüzde 20 ile eşiyle cinsel sorunlar yaşama izliyor.

Aldatan erkek suçlu çocuk gibi bakıyor

Doç.Dr.Samancı'ya göre aldatan erkek kendini bazı ipuçlarıyla ele veriyor. Eşi tarafından aldatılan kadın, bazı belirsizlikler duyumsuyor. Öncelikle bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor. Ardından eşinin söylediklerinin birbirini tutmadığına tanık oluyor. Ayrıca, aldatan erkek, karısın gözünün içine "suç işlemiş çocuk gibi" bakıyor. Eve olan ilgisi ve eve ayırdığı zaman, cinsellik azalıyor.

Aldatıldığının ayrımına varan kadınların yüzde 50'ye yakınında güven duygusu ortadan kalkıyor, yüzde 35'i ise, ailenin geleceğini düşünerek 'kocam bunu nasıl yapabildi" diyor. Öte yandan aldatılan eşler ilk aşamada boşanmayı düşünse bile sadece yüzde 20'si boşanma konusunda adım atıyor. Yüzde 80'i ise sorunu çözme yoluna gidiyor.

Aldatıldığını düşünen kadınlara, emin olmadan harekete geçmemelerini söyleyen Samancı, aldatılan kadınlara şu önerilerde bulunuyor:"Aldatılan kadın sorunu eşiyle paylaşsın. Yani, 'böyle hissediyorum, böyle bir sorun var mı' şeklinde konuşsun. 'Evet' yanıtı alındığında yas süreci, sıkıntı, uykusuzluk, tedirginlik dönemi başlayabilir. Bu dönem bir kaç hafta ile bir kaç ay sürebilir. Aldatılan kişinin eşiyle biraraya gelerek sadece karşı taraftan değil kendinsinden de kaynaklanabilen sorunları çözmek için adım atması gerekiyor. Unutulmaması gerekir ki aldatılma çözülebilen bir sorundur. Çözüldüğü zaman da evlilikte geçmişe yönelik sorunları yeniden gözden geçirip çözebilmektedir."

Bir Türk eşini niye aldatır?

Aldatan çok boşanan yok.Türkiye'de eşlerini aldatan kişiler üzerinde yapılan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı.
Araştırmalara göre kadın aşk, erkek cazibe için aldatıyor. Türkiye’de de durum garip: Aldatan çoğalıyor ama kimse boşanmıyor.
İngiltere’de yeni bitirilen tamamen bilimsel bir araştırma, erkek ve kadınların eşlerini aldatmalarıyla ilgili son eğilimleri ortaya çıkardı.

Araştırmanın en temel sonucu, kadınların ‘aşık oldukları için’, erkeklerinse ‘karşı cinsin cazibesine kapıldıkları için’ aldatıyor olmaları. Sonuçlara göre, erkeklerin yüzde 44’ü karşı cinsin fiziksel cazibesine kapılıyor. Kadınlarda ise ‘aldatma sebebi’, yüzde 50’ye yakın oranla ‘aşk’. Kadınların diğer ağırlıklı ‘aldatma sebepleri’ de evliliklerindeki umutsuzluk ve mutsuzluk. Aynı araştırmanın ikinci temel sonucu da, aldatma olayının ‘sevgililer’ arasında daha çok yaşanması. Çünkü araştırmaya göre evli çiftlerde yaklaşık yüzde 21 olan ‘eşini aldatma oranı’, beraber yaşayan sevgililerde yüzde 51’e çıkıyor.

İşte Türkiye’de durum

İngilizler’in araştırması, birçok yönüyle Türk insanı için de geçerli.
Araştırmayı değerlendiren Psikiyatrist Doç. Dr. Armağan Samancı, "Türkiye’de erkek aldatır, kadın aldatmaz gibi bir önyargı var. Ama eşini aldatan kadın oranında artış gözüküyor" diyor.
Samancı, Türkiye’de de benzer bir araştırma yapıldığına dikkat çekerek, ‘Eşinizden başka bir erkekten hoşlandınız mı?’ sorusuna ‘evliliği iyi’ kadınların yüzde 13’ünün, ‘evliliği orta derecede’ kadınların yüzde 9’unun ve ‘evliliği kötü’ kadınların yüzde 100’ünün ‘Evet’ yanıtı verdiğini belirtiyor. Bu araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu da, aldatılan eşlerin ilk aşamada boşanmayı düşünmeleri, ama sadece yüzde 20’sinin boşanma konusunda adım atması.

Aldatan erkek nasıl anlaşılır?

Psikiyatrist Samancı’ya göre aldatan erkek kendini ipuçlarıyla ele veriyor. Aldatılan kadın, bazı belirsizlikler duyumsuyor. Bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ediyor. Ardından eşinin tutarsız açıklamalarına tanık oluyor. Ayrıca, erkek, karısının gözünün içine ‘suç işlemiş çocuk gibi’ bakıyor. Eve ilgisi ve ayırdığı zaman, cinsellik azalıyor. Aldatıldığını anlayan kadınların yüzde 50’ye yakınında güven ortadan kalkıyor.

ChinaDoll 25 Haziran 2006 01:37

ALDATAN EŞİN(KADIN VE ERKEĞİN )24 ÖZELLİĞİ

ÖZELLİKLER;

1- dini inançları zayıfsa,
2- aşırı siyasi görüşleri varsa,
3- daha önce boşanmamışsa,
4- üniversite eğitimi almışsa,
5- ailesinde boşanan varsa,
6- evlilik öncesi aktif bir cinsel hayata sahipse,
7- seksle aşkı birbirinden ayırtedebiliyorsa,
8- kendine güveni yoksa,
9-yaş otuzbeşse ve yolun yarısına gelmişse,
10-alkol ve uyuşturucu yüzünden zarar görmüşse,
11-bağımsızlığına düşkünse,
12-daha önce biriyle aynı evi paylaşmış ise,
13-genç yaşta evlenmiş ie,
14-7 yıldır evli ve bir çocuğu varsa,
15-şehirde yaşıyorsa,
16-partneriyle iletişimi kötü ise,
17-boşanma davasını kazanmış ise,
18-siz çalışmıyor iken o çalışıyor ise,
19-kazancı iyi ise,
20-gezmeyi seviyorsa,
21-çevresindekilerden çok kolay etkilenen bir kişi ise,
22-cinsel hayatta tatminsiz ise,
23-özgürlüğe tolerans tanıyorsa,
24-cinsiyet faktörü(erkekler aldatmaya daha meyilli)

EŞİNİZİN YA DA SEVGİLİNİZİN YAKASINDA RUJ İZİ,CEP TLF NUNDA ŞÜPHELİ MSJ LAR YOKSA SAKIN ALDANMAYIN...EĞER AŞIRI SİYASİ GÖRÜŞLERE SAHİPSE ÜSTELİK DE BÜYÜK BİR KENTTE YAŞIYORSA,SİZİ ALDATMADIĞINDAN ASLA EMİN OLAMAZSINIZ !!!!
İNGİLTEREDE IMC İSİMLİ ARAŞTIRMA ŞİRKETİ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMAYA GÖRE,EŞLERİNİ ALDATANLAR(KADIN VE ERKEK),ÇOĞUNLUKLA AYNI ÖZELLİKLERİ GÖSTERİYOR.UZMANLARA GÖRE; KADINLAR 18 İLE 29 YAŞLARI ARASINDA ALDATIYOR.DİNİ İNANCI KUVVETLİ OLAN KADIN VE ERKEKLER ARASINDA İSE ALDATMA ORANI DAHA DÜŞÜK

ahmetseydi 25 Haziran 2006 02:56

Erkekler aldatmaz yaw.Onu da nerden çıkardınız. Mesela bir eviniz var. Güzel bir ev hatta saray gibi olabilir. Devamlı o evde olmaktan bir müüdet sonra sıkılırsınız ve tetile çıkar ve otel odasında kalabilirsiniz. Havuzu da olabilir. Erkeklerin aldatması dediğiniz şey aslında budur

GusinapsE 25 Haziran 2006 03:17

Alıntı:

ahmetseydi adlı kullanıcıdan alıntı
erkekler aldatmaz yaw.. onu da nerden çıkardınız. Mesela bir eviniz var. Güzel bir ev hatta saray gibi olabilir. devamlı o evde olmaktan bir müüdet sonra sıkılırsınız ve tetile çıkar ve otel odasında kalabilirsiniz. Havuzu da olabilir. Erkeklerin aldatması dediğiniz şey aslında budur

Ya bu nasıl bir açıklama nasıl kendini savunmadır yaa.. Tatile çıkmakmış.. :@ :@
Peki yaptığınız şey bukadar masum bu kadar basitse neden bayanlar yapmıyo veya neden yapmasına izin vermiyosunuz.
Yok iki tarafında böle bi hakkı Ahmetseydi sana şiddetle karşı çıkıyorum...
' Araştırmalara göre kadın aşk, erkek cazibe için aldatıyor. '
Sanırım bu açıklama yeterli...8o|

ahmetseydi 25 Haziran 2006 03:26

Bayanların yapı olarak, yani fıtri olarak böyle bir hakkı yok. Bu işi bir bayan yaptığı zaman toplumda " Aaaa..! Kadına bak, ne kadar utanmaz" gibi hatta daha da ağır damgalar alıyor. Ama bunu bir erkek yaptığı zaman "Yaw çapkınlık işte, arada bir olur böyle şeyler" denir. Bu aradaki farkı görmüşsündür. Ama senin de dediğin gibi doğru olan her iki tarafın da yapmaması. Ben de bundan yanayım.
Evi satmadan başka eve çıkmam hiç
(Ayrıca size kimse tatil yapmanız için izin vermiyor değil. Gidin gezin, hava alın, dolaşın.. Ama bizimle beraber :P)

GusinapsE 25 Haziran 2006 03:27

Aldatmak mı sadakatsizlik mi?

Alıntı:

Bayanların yapı olarak, yani fıtri olarak böyle bir hakkı yok. Bu işi bir bayan yaptığı zaman toplumda " Aaaa..! Kadına bak, ne kadar utanmaz" gibi hatta daha da ağır damgalar alıyor. Ama bunu bir erkek yaptığı zaman "Yaw çapkınlık işte, arada bir olur böyle şeyler" denir. Bu aradaki farkı görmüşsündür. Ama senin de dediğin gibi doğru olan her iki tarafın da yapmaması. Ben de bundan yanayım.

Evi satmadan başka eve çıkmam hiç :))

(Ayrıca size kimse tatil yapmanız için izin vermiyor değil. Gidin gezin, hava alın, dolaşın.. Ama bizimle beraber :P)

Yanılıyosun artık günümüzde kadında erkekde eşini aldatıyo. Zaten öneemli olan bu değil..
Bu kadar yanlışın içinde senin hata yapmamann ...
Ne bilim aldatmakk Ahlaksız bir davranış... Kimse kimseyi kandırmasın aldatmak denince nedense herkes tek noktaya odaklanır... . Kadın ve erkek olarak ayırt etmiyorum
Ama
Bir erkek niye aldatır'a cevabım ise net ve açık: egosunu tatmin için.

ahmetseydi 25 Haziran 2006 03:45

İşte belki de kadınların net ve açık bi egoları olmadıkları için böyle bir şeye hakkı yok.
"yanılıyosun artık günümüzde kadında erkekde eşini aldatıyor''. Zaten önemli olan bu değil..
Bu kadar yanlışın içinde senin hata yapmamann ...

Ne bilim aldatmakk Ahlaksız bir davranış... Kimse kimseyi kandırmasın aldatmak denince nedense herkes tek noktaya odaklanır. Kadın ve erkek olarak ayırt etmiyorum" Bu dediğine sonun kadar katılıyorum. En iyisi kimse tatile çıkmasın ,İş toplantıları da buna dahil :)))

arwen 25 Haziran 2006 03:48

Ya kimse aldatmasın birbirini güzel güzel geçinin yaa nedir bu böyle a yaww neyse susayımm yazarsam baya yazarımm :) SUSTUM

GusinapsE 25 Haziran 2006 03:57

Aldatmak erkeklerin doğasında var egolarımız var bayanların yok gibi sözlerede katılmıyorum neden? Çünkü bir erkek gerçekten sahiplendiği ve sahiplenildiğinde bu konuyu aklının ucuna bile getirmemeli.

Zaten kadınlar baştan önyargılılar einstein in dediği gibi tabuları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur(buna benzer birşeydi aklımda kalan)
Neden erkek aldatır diye bir soruyu soran bir kadınsa zaten şartlanmıştır aldatılma fikrine... Soruyu bir erkek soruyorsa zaten ilişkisinde doğru gitmeyen bir şey vardır ki sorguluyordur.
Bence erkek gerçekten sahiplenirse(evlenirse demiyorum)ve sahiplenilirse aldatmaz diye düşünüyorum
Ama Bilemem Düşündüklerimi herkes düşünüyomu *-)

Hayatın içinde her tesadüfde bir sürpriz ,her sürprizde bir tesadüf saklıdır.Önemli olan aldanmadan, yada aldatılmadan o tesadüfe bir sürpriz ,yada o sürpriz deki tesadüfün kıymetini bilmektir.Bu aldanmak fiili yalnız gerçekleşmeyeceğine göre ozaman gerçek olmayan fiillerde aldanmaya yer olmamalıdır.

arwen 25 Haziran 2006 04:10

Uzun süreli ilişkilerden çabuk sıkılan erkek başka kadınlara yanaşarak heyecan duyar. Bazen bir ilişki ne kadar iyi olursa olsun, heyecan bittiği için erkek yeni bir oyuncak bulmuşçasına başka kadınlara yönelir.
Erkekler özellikle orta yaş bunalımına girdikleri zaman eşlerini aldatmaya başlarlar, bu sayede kendilerine olan güvenlerini tazelerler.

GusinapsE 25 Haziran 2006 04:23

Psikiyatri uzmanları 'Aldatma' diye bakılan meselenin, çiftlerin kendilerini aldatılmış hissetmeleriyle ilgili olduğunu düşünüyor. Yani aldatma ile sadakatsizlik bazen birbirine karışabiliyor.

"İnsanlar ve hayvanlar için aldatmak kuraldır, sadakat ise istisna." Tekeşlilik Efsanesi: Hayvanlarda ve İnsanlarda Sadakat ve İhanet (The Myth of Monogamy: Fidelity and Infidelity in Animals and People) adlı kitabın yazarları, psikolog David Barash ve psikolog Judith Eve Lipton, dünya üzerine yaşayan birçok çifti yakından ilgilendiren tekeşlilik olayına böyle yaklaşıyor.

Psikiyatri uzmanları 'Aldatma' diye bakılan meselenin, çiftlerin kendilerini aldatılmış hissetmeleriyle ilgili olduğunu düşünüyor. Yani aldatma ile sadakatsizlik bazen birbirine karışabiliyor. Klinik psikoterapist Rebia Erdoğan, "Kişiler ikili ilişkilerde bir araya gelirken geçmişin aktarımı ile, koptukları ilk sevgiyi, yani anne ve babadan sonraki sevgiyi verecek sevgiliyi arıyor. Ama yaşam, doğal olarak, dürtülerle hareket ederken poligamdır ve ancak ego düzeyinde bakıldığında monogamdır. Bu, şu demek: İkili ilişki, karşındakiyle birlikte yaşamı üretebilme alışkanlığını elde etmektir. Yetişkin olamadığın zaman, dürtülerinle iç kaygılarını düzene koymaya çalışırken, istesen de istemesen de komşunun bahçesindeki erik hoş gelir. Ama bu kısa sürelidir. Aldatma, temelde bir ilişkiyi üretebilmek ve yaşamı paylaşabilmek becerisini geliştirememiş insanların sonsuz bağ arayışıdır. Ve iki nedene dayanır; terk edilmişlik duygusunu kapatmak ve terk edilmek yerine kendini sürekli güvencede hissetmek, dürtüsellikteki anlık hazların sürekliliğini sağlamak" diyor.

Sadakatsizlik aldatmaya dönüyor

Prof.Dr. Psikiyatr Mehmet Sungur ise tırnak içinde 'aldatma' teriminin sorunu tanımlamayacağını savunuyor ve bu terimin adının sadakatsizlik olması gerektiğini belirtiyor. Sungur'a göre her sadakatsizlikte bir miktar aldatma vardır; ama, aldatma karşı tarafı kandırmak amacıyla yapılır. Oysa sadakatsizlikte böyle bir amaç yoktur. Ancak, sadakatsizlik devam ederken bir süre sonra amaç haline geliyor. Sadakatsizlikte eşlerden biri bir başka kişiye yöneldiği zaman, amacı beraber olduğu kişiyi aldatmak değildir. Başka kişilerle beraber olurken amaç, eşi ya da sevgiliyi aldatmak olmuyor. Sungur, "Mesela, danışanlarımız bize geldiklerinde, 'Başka biriyle beraber oluyorum, çünkü karımla seks artık eskisi kadar seksi değil' diyor. Dolayısıyla, seks artık seksi olmadığı için başkalarına yöneliyor eşlerden biri. Aldatma, eşlerden birinin başka bir partner olduğunu fark ettiği noktada başlıyor. Sorular sormaya başlıyor eş; o sorulan sorulara yalanlar geliyor ve doğrular söylenmediği zaman aldatma başlıyor. O nedenle olay bir sadakatsizlik ve aldatma da bunun bir parçası" sözleriyle durumu açıklıyor.

Aldatmanın kişiler üzerindeki etkileri

Sungur'a göre, herkesin olaydan etkileniş biçimi farklı. Bazen, insanlar tüm bu sadakatsizliği bilmelerine rağmen, eşleriyle yaşamaya devam ediyor. Bazıları ilişkiyi anında koparıyor, bazıları sürekli bocalıyor. Dolayısıyla, bunlardan hangilerinin yaşanacağı tamamen insanlara bağlı.

Sungur, aldatmaya uğramış bir kadının ifadesiyle, olaylara yaklaşımı özetlemeye çalışıyor: "Aldatılan bayan, 15 yaşında tecavüze uğramıştı; ama tecavüz, bu sadakatsizlik kadar üzmemişti onu, çünkü o bir yabancıydı. Oysa bayan, eşini en iyi arkadaşı sanıyordu. Sonuçta 'Demek ki değilmiş' kararına varmıştı. Bu hasta intihara eğilimliydi. Çünkü en iyi dostunu ve dünyaya inancını kaybetmişti. Bunun için aldatma kavramının esasını anlamak gerekiyor, insan üzerindeki etkisi nedir diye. Bir ilişki sorunun sonucu olarak mı ortaya çıkıyor, yoksa böyle bir şey olduğu için mi ilişki de sorunlar yaşanıyor? Bunun iyi kavranması lazım."
Sadakatsizliğe uğrayan kişiler neler kaybediyor?

Prof.Dr. Sungur kayıpları şöyle özetliyor: "Birincisi, kimlik kaybediyorlar. Artık aynı kişi değilim, diyorlar. İkincisi, özel olduklarına ilişkin inançlarını kaybediyorlar. Onun için özel değilmişim, beni kullandı ve attı diyorlar. Üçüncüsü, temel değerlerin kaybına bağlı olarak, kişi kendine olan saygısını yitiriyor. Burada kişiler, normal koşullarda, bir aldatmaya uğramış arkadaşlarını kınarken, kendileri bu tavra sessiz kalıyorlar.

Gidemeyişlerini utanç verici buluyorlar. Hatta bu ilişkiyi devam ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sürekli olarak sadakatsizliğe uğradıkları durumu düşünüyorlar. Bu, onların düşüncelerini kontrol edemeyişlerini de beraberinde getiriyor. Aslında kontrol etmeye çalışmamak da gerekiyor; çünkü ne kadar çabalarsanız o düşünceden kurtulmanız o kadar zorlaşıyor. Düşünceden kurtulmaya çalışmak yerine bir psikiyatrla birlikte düşünmek gerekiyor. Adalete olan inançlarında bir kayıp oluyor. Dünyanın güvenilmez bir yer olduğunu düşünüyorlar. Kendilerini en çok seven insanlar bunu yaparsa, bu dünyada kime güvenebileceklerini şaşırıyorlar."

Aldatılan kişinin başka insanlarla bağları da kopuyor. Çünkü, arkadaşları sürekli olarak soru sordukları takdirde, kendini güçsüz bulduklarını düşünüyor; sormadıkları takdirde ise kendisiyle ilgilenmediklerini düşünüyor. Amaç kaybı oluyor; ölüm düşünceleri gelişiyor. Bütün bunları düşünüp her gün bu azabı çekmek yerine, hayatlarının bitmesini istiyorlar.

Bir sadakatsizliğe uğrama durumunda bazen utanç, bazen öfke duygusu uyanıyor: "Erkekler bunu her zaman yapar lafına inanmalıydım, ama inanmadığım için kendimi affedemiyorum" durumu yaşanıyor. Bazen suçluluk duygusu yaşanıyor; kişi kendini sorumlu tutuyor ve "Onu ihmal ettim bu nedenle böyle oldu" bahanesine sığınıyor. Umutsuzluk, çökkünlük yaşanabiliyor; aldatılan kişi eş olarak yetersiz olduğunu düşünebiliyor.

GusinapsE 25 Haziran 2006 04:56

Affetmek Bir Oyun

Uzmanlara göre şöyleymiş :

Eşini aldatmak, çapkınlık yapmak, biriyle beraberken bir başkasına 'takılmak'... Bu sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın en önemli sorunlarından biri. Yine de içten bir özür ve empati her şeyi halledebiliyor. Doğru zamanlama ve biraz acı da işin püf noktası.

Affetmek bir oyun

Özür dilemek ve affedilmek istiyorsanız acı çekmeyi göze almalısınız. Yani yanlış yaptığınız insan bilmeli ki, pişmansınız, üzgünsünüz ve acı çekiyorsunuz. Aslında özür dilemek ve affetmek bu açıdan bir oyun gibi. Çünkü iki taraf da birbirini kaybetmek istemiyor. Sevgililerin acı çektiğini görünce affeden büyük çoğunluk bir yandan da adalet duygusunu sağlamış oluyor. Özür dilerken en çok ben merkezci insanlar zorlanıyor ve genellikle de özür dilemekten dolayı duydukları utançla birer türlü doğrudan iletişim kuramıyorlar. Özür dilemeyi ve affedilmeyi etkileyen en büyük etken zamanlama. Araya sıkıştırılan, geçiştirilen özürler pek işe yaramıyor.

Peki affetmeli miyiz?

Affetmekle affetmemek iki uç nokta değil tam tersi yaşanılan süreçte duyguların ne yönde gelişeceği pek belli olmuyor. Affetmek son derece acılı ve zamana yayılan bir durum içeriyor.Bu konuda bir çok psikologun üzerinde birleştiği nokta çocukları ya da aileleri yüzünden yanlış kararlar alan çiftleri ilgilendiriyor. Kimse sizi zorla affetmeye zorlamasın, hiç bir kimse için affetmiş gibi görünmeyin. Affetmek son derece kişisel bir süreç içeriyor. Önce insan acı çekeceğini bilerek ve kendini kötü hissetmeyi göze alarak affetmeye karar veriyor. Ama belli etmiyor. Bu dönemde daha çok yalnız başına kalıyor; başından geçenlere ve maruz kaldığı davranışa daha geniş bir açıdan bakmaya çalışıyor. Yani aşk her şeyi affediyor.

Uzmanlar özür dilemekte daha başarılı olanların daha kolay affedildiğini söylüyor. Karşısındakinin hislerini anlayabilen ve kendini onun yerine koyabilen eşler doğru bir zamanlamayla kolayca affediliyor

Misafir 25 Haziran 2006 05:59

Neden Aldatıyoruz ? Hesap Verin...
Sağ Elimle Yazdım, Sol Elimle Sildim.!

Bir Türk Erkeği Olarak Kalın Kafamla Cevap Veriyorum; Banane Gardaşım Özel Yaşamımdan Ya Psikologlar Uzmanlar Anlamaz Bu İşlerden Neden Böyle Şeyleri Takip Ediyorlar Ayıp Denen Bişey Var Bazı Bazı... *-)

Kim Durdurabilir Aldatanı ?
Güzel Bir Hatunu Aldım, Bir Anda Aldattım
Aklımın Bir Yerlerinde, Farklı Farklı Bilmece
Aldatmak İçin İstediğim, Duyguları Saldığım
Hedefi Seç Bedeli Geç
Resti Çek Riski Al
Aldattım Anladım Bakmadım Kim Durdurabilir Aldatanı?
Aldatmayada Kafiye Yazdık, Tamam Ben Bir Şairim Şimdi Şeklimde Oldu.
Valla Benim Suçum Yok Aldatmıyoruz, Bunları Okutuyorsunuz Sonra Aldattı Diyorsunuz Aldatmak İsteyen Aldatır Aldatmak İstemeyen Aldatmaz Bırakın Uzmanları Psikologları Zaman Kaydı Bu İnsanın Kişiliğine Bağlı...

Sözüm Forumdan Dışarı. :P

GusinapsE 25 Haziran 2006 15:14

Alıntı:

CrasHofCinneT adlı kullanıcıdan alıntı
Valla Benim Suçum Yok Aldatmıyoruz, Bunları Okutuyorsunuz Sonra Aldattı Diyorsunuz Aldatmak İsteyen Aldatır Aldatmak İstemeyen Aldatmaz Bırakın Uzmanları Psikologları Zaman Kaydı Bu İnsanın Kişiliğine Bağlı...

Ama Şuda Var Kız Odunsa Biz Napalım? :D

Sözüm Forumdan Dışarı. :P

Evet Cinnet'ten Cİnnet Geçirtecek sözlerr . Bence SEn hiç konuşma burdaa Hatta bayanların safına geç Hatta Sus Dinlee:@

Cİnnet'İn ölümü Gusinin Elinden olcak yoksa ;) ;)

:msn_party :msn_party

Mystic@L 27 Haziran 2006 23:16

Bu yazımda aldatma ya da sadakatin sürdürülememesi, ne gibi sebeplerle oluşuyor? sorusuna kadın gözüyle bir cevap vermeye çalıştım.

Genç kızlığımda biraz çapkınca sayılırdım. Gerekli altyapı olan zeka, güzellik ve cinsel cazibe de mevcut olunca hiç zor olmadı çapkınlık. (Değerlerim konusunda asla mütevazi olamadım maalesef.)

Çapkınlık derken aynı anda iki erkeği birlikte idare etmekten bahsetmiyorum. Ama birinden çabuk sıkılıp, bir diğerine fazla vakit kaybetmeden geçişten bahsediyorum. Hep de şunu gördüm ki etrafın bana ilişkin düşünceleri: "Aman bu kıza güven olmaz. Bir-iki ay arkadaşlık eder ve sallayıp atar" kapsamındaydı. Bana öyle geliyor ki bu çabuk sıkılma ve bırakma olayı biraz da; ilişki belli bir noktaya gelip te karşi taraf (erkek) daha ileri seviyede birşeyler istemeye başladığında, "- Bekaretimi evleneceğim ya da gerçekten çok fazla seveceğim, buna gerçekten değdiğine inanacağım erkeğe vermek isterim" lafı edip karşıdakini kırmamak, ancak o andaki talebi karşılıyamamak ve bunun sonucunda da "geri kafalı, çağın gerisinde kalmış kız" şeklinde damgalanmaktan bilinçaltı bir kaçış olabilirdi.

Sözü fazla uzatmayayım. Bana gerçekten inanan, sadakatime, ondan başkasına yan gözle bile bakmıyacağıma, başka erkeklere karşı nasıl davranıcağımı en iyi benim bileceğime inanan ilk erkeğe (eh tabii ki aslan gibi tabir edilen tipte, yakışıklı ve uzun boylu, güçlü kuvvetli, sağlıklı görünümünün de bunda bir etkisi vardı) bizzat ben evlenme teklifi edip, fazla nazlanmadan kabul etmesini sağlıyarak evliliğe sağlam bir adım attım.

İşin garibi, çevreme tekrar tekrar bakıyorum da hayret ediyorum, (sizin evlilikte eşinizi aldattıniz mı? Anketinin sonuçlarıyla da tamamen tezat olarak) 15 yıl süren evliliğim boyunca asla ve katiyen ihanet etmek aklımın köşesinden geçmedi. Ne zaman ki boşanmak için mahkemeye başvurdum ve boşanmamızın en iyi çözüm olacağına eşimi de inandırdım, ancak ondan sonra, onun bana yaptıklarına tek ve özet bir cevap olarak, halen onun nikahındayken, Floransa'da bir sempozyumda tanıştığım uzak doğulu masaj ustası, mühendis-ekonomistle eşime ihanet olayını gerçekleştirdim. Açıkçası hiç pişman da olmadım.

Konunun ayrıntılarını belki başka bir sefer yazarım. Tek şunu yazmadan geçemiyeceğim. Uzak doğuda cinsellik konusunda bizim en bir erkek ve güçlü kuvvetli Türk erkeklerimizinkinden çok daha fazla bilgili olanlar bulunduğu ve uygulamada da muhteşem oldukları bir gerçek. Hani "önemli olan boyut değil işlev" diyenlere pek kulak asmam ama o lafı herhalde uzak doğuluları, ya da cinsel birlikteliği onlar kadar iyi bilen erkekleri tanımak şansına erişmiş olanlar söylemiş olsa gerek diyorum bir kadın gözüyle.

Derken boşandım ve chatten benden birkaç yaş büyük bir arkadaşım oldu. İçki olayının bir erkeğe ne gibi zararlar verdiğini yaşayarak anladım. Halen anlayamadığım ise; içkinin erkekliğini öldürdüğünü anladığı halde erkekliğinin ölümüne üzüldüğü için neden o kadar çok içtiğidir. Bu çok kötü bir kısır döngüydü. İçmediği zamanlarda hiçte fena değildi oysa ki. Bu arkadaşımın içkiye ilk başlamasının eşinin kendisini aldattığını öğrenmesi nedeniyle olduğunu da anlatmadan geçemiyeceğim.

Eşinin onu neden aldattığını çok düsündüm beraberligimizde. Sunu düsündüm ki; kadinina gerçekte deger vermiyor, yanindayken bile ihmal edilmislik ve degersizlik hisleriyle bocalamasina neden oluyordu. Kendine fazla güveni olmiyan bir kadin aldatirdi böyle bir erkegi.

Ancak su da vardi ki; kendisinin aldatilmayi onca hazmedemeyisi yaninda beni aldatmakta hiçbir sakinca görmüyordu. Chatte IP numarasi kaydetmedigini bildigimden baska nicklerle özeline gidiyor ve ne kadar rahat oldugunu görüyordum. Zaten kendisi de saklamiyordu. Içince beni nasil aldattigini annesinin ona tanistirdigi bilmem kaçinci gelin adayiyla neler yaptigini anlatiyordu. Bunun nasil bir çifte deger yargisi oldugunu tarih halen çözebilmis degil. Çok sıkışınca erkekler Mars'tan, kadinlar Venüs'ten diyip isin kolayina kaçiliyor ama tanidigim insanlara bakinca bunun sadece erkeklere özgü olmadigini, tam tersi durumlar da oldugunu, kadinin hem aldattigini hem de karsisindakinin onu aldatmamasini istedigini görüyorum bazen.

Ben bizim özel iliskimizde bu durumu, onun bana yetemeyisinin kendisinde yarattigi eziklikle, daha az performansi olabilecek baska bir arkadas bulma çabasina yordum. Sonunda 27 yasinda bakire bir kizcagiz buldu ve bunu hisseden ben, onun bana her zamanki tavsiyesini tutarak kendimden epey genç biri ile birlikte oldum. Bunu da ona söyledigim anda epeyce agir hakaretler çerçevesinde olay bitti ve her ikimiz de bu izdiraptan kurtulduk.

40 yaslarinda bir kadin 26 yaslarinda bir erkekle ne paylasir? Cinsellik iyi de, yatagin ötesinde mutfakta ve sokakta, sinemada, arabada abla kardes iliskisine dönünce ne yapilir? Simdi bakiyorum da genç bir erkegin birinci ihtiyaci cinsellikse, ikincisi yemek, üçüncüsü de yaninda arkadaslarinin imrenecegi manken gibi güzel bir kizcagizla dolasmak. Olgun yastaki bir kadina yaklasimi cinsellik ötesinde de devam ediyorsa ve evlenmeye ya da beraber yasamaya dogru yöneliyorsa bunda gelecek kaygisi var. Evi, arabasi ve sürekli isi olan bir olgun bayan, ideal es kavramina giriyor bazi 26 liklarin.

Olgun yasta bir dul bayan olarak evlilik bitimindeki yasamin hizli moduna girdigimde 26 yasindaki bir gençten gece saat 3 te gelen cep telefonu mesaji ile evlenme teklifi aldigimda, cevap veremeyisimde, onun telle aramasinda da "sen ne yaptiginin farkinda misin?" diyisimde hep aldatilmak korkusu vardi. Bir 10 sene sonra, ben menapoz yollarindayken o ne yapacakti?

Yoksa toplumun deger yargilari artik önemini yitiriyor, kisi aradigini bulamadikça. O toplum bana ne verdi ki baskilari ile mutsuz etmekten baska, ben ona ne deger vereyim? Diye düsünüyor insan. "Ben bu 26-40 yas çiftlerinin evliliklerinde erkek yasliysa yürüdügüne, ama bayan yasliysa yürümeyecegine inaniyorum" demek isterdim ama gene de içimde bir yerlerde denemek denemek isteği hep taze kaldı itiraf edeyim ki.

Misafir 27 Haziran 2006 23:28

Öncelikle bu konunun erkek ya da bayan diye ayrılmasına karşıyım. Bence insan neden aldatır olmalıydı.Gruplandırma yapıldığında bayanlar erkeklere, erkekler bayanlara yükleniyor.

Özellikle eşler arasında görülen bu düşündürücü durum coğu zaman ilişkilerin bitmesine neden oluyor, neden aldatıldığını düşünmüyor aldatılan kişi, kimse dörtdörtlük değildir tabiki ama hatayı kabullenmek diye bir şey vardır. Hata üstüne hata karşı tarafı aldatmaya yönlendiriyor bu bir gerçek.

Diğer bir taraftan insan oğlu elinden kaybedene kadar değerini anlamıyor. Elindeyken belirli sebeplerden dolayı karşısındaki kişiden soğuması, umduğu şeyleri bulamaması, ve bunların hepsini başkasının tamamladığını ssanması insanı aldatmaya yönlendiriyor.

En büyük etken ise artık O'nu sevmemesidir....

Kendi düşüncelerim ve aldatmaya yorumum budur.

Mystic@L 27 Haziran 2006 23:32

seven ınsanda aldatır bence.. benım cevremdekı ınsanlar en buyuk örnek bence..
tabı o senın fıkrın saygı duyarım..
sıkılmış olabılır.ıstedıgını bulamıyor olabılır..
ERKEK İŞTE..

Misafir 27 Haziran 2006 23:44

Alıntı:

SentimentaL adlı kullanıcıdan alıntı
seven ınsanda aldatır bence.. benım cevremdekı ınsanlar en buyuk örnek bence..
tabı o senın fıkrın saygı duyarım..
sıkılmış olabılır.ıstedıgını bulamıyor olabılır..
ERKEK İŞTE..

Sizler hep bu yüzden kaybediyorsunuz...(Hepiniz değil)

"Erkek işte" dersiniz, herkesi aynı kefeye koyarsınız yargılarsınız çünkü kefenizin ayarı yok ;)

"Erkek işte" diyenlere aşırı antipatim var...Aynı şekilde "Kadın işte" diyenlere de !

Bu söze saygı duyamam.

O sözden öncekilere sözüm yoktur.

Mystic@L 27 Haziran 2006 23:50

Ama napalım bıde bızım taraftan bakın nedense genelde erkek aldatıyor..
Tabı dıkkat et genelde dıyorum yapmayanlarda var..
Neden genel olarak cogu bayan aldatır denmıyor sence,cunkı bayanlarda o huy pek yok..
ıstısnalar kaıdeyı bozmaz bu arada.
;)

GusinapsE 28 Haziran 2006 00:14

Alıntı:

MachMood adlı kullanıcıdan alıntı
Öncelikle bu konunun erkek ya da bayan diye ayrılmasına karşıyım. Bence insan neden aldatır olmalıydı.Gruplandırma yapıldığında bayanlar erkeklere, erkekler bayanlara yükleniyor.

Özellikle eşler arasında görülen bu düşündürücü durum coğu zaman ilişkilerin bitmesine neden oluyor, neden aldatıldığını düşünmüyor aldatılan kişi, kimse dörtdörtlük değildir tabiki ama hatayı kabullenmek diye bir şey vardır. Hata üstüne hata karşı tarafı aldatmaya yönlendiriyor bu bir gerçek.

Diğer bir taraftan insan oğlu elinden kaybedene kadar değerini anlamıyor. Elindeyken belirli sebeplerden dolayı karşısındaki kişiden soğuması, umduğu şeyleri bulamaması, ve bunların hepsini başkasının tamamladığını ssanması insanı aldatmaya yönlendiriyor.

En büyük etken ise artık O'nu sevmemesidir....
Kendi düşüncelerim ve aldatmaya yorumum budur.

Şimdi burası bensiz olmazz Ayıp olur ben yazmazsamm zaten bekliyosunuzda beni onun için söze giriyorum..

Şimdi machmood aldatmanın da çeşitleri vardır. Ama aslında bu sorunlar aldatmadanda çözülebilir .
İlk olrak demişsinki Neden aldatıldığı düşünmüyor. Eğerki aldatılan kadın hata yaptığı için aldatılıyosa bayanlar aynı şekil bunu size yapsın olurmu?? OLMAZ TABi..

Eğerki eş hatalıysa sorunlar konuşularak çözülmeli veya olmadı ortak yol bulunamıyormu konuşur ilişkini veya evliliğini bitirirsin..

En büyük neden sevginin bitmesi. Sevgi bittiyse zaten herşey bitmiştir o ilişkiye neden devam ediyo .. Bitirsin yeni Bİr ilişkiye öle başlasın buda aldatmaya sebeb değil..

Birde dedinki kaybedince değerini anlıyo insanlar. Evet sizdeki sorun bu işte geneliniz sadece zevk için değişiklik olması için HER GÜN AYNI YEMEK YENMEZ sözündeki fetvayla aldatıyorsunuz.Bizimde kızdığımız bu Erkekler aldatıyo sonra gelip özürler bilmem neler.Ya yapmayacaksın sevdiğine sadık kalıcaksın yada yaptın yedin bir haltt sonunu getiriceksinn çekip gidiceksin....

Misafir 28 Haziran 2006 00:27

"Partnerinin onu aldatamaya yonlendirmemesi lazim" bu ne ya..hem bi halt isliyorsunuz hemde karsidaki ne mi atiyorsun sucu..bu buyuk bi sacmalik ve sadece kendinizi rahatlatmak icin soylediginiz ama esas da kendinizin de inanmadigi bi bahane..

Aldatan hangi taraf olursa olsun..sonucta tek suclu aldatandir! gerisinin hepsi bahane baska bisi degil..isler aldatmaya gelmeden once hersey icin bi care vardir..olmadi bulamadin bi care ayrilirsin...aldatmanin hic bi bahanesi yoktur...bukadar!

Mystic@L 28 Haziran 2006 00:31

Ama işte erkekler bahane buluyor..
ya sıkıldım..
Ya ıstedıklerımı yapmıyorsun..yada sevmıyorum bunun gıbı bahaneler işte..

ahmetseydi 28 Haziran 2006 00:45

Aldatmak,insana saygı duymamaktır,ihanettir. Rejim yaparken pasta yemek gibi bi şey. önce zafer! .....sonra pişmanlık.....sonunda alışkanlık!

İhanetin şekli ve türü olmaz. Karısını aldatan,sevgilisinide aldatır,kocasını aldatan dostunuda aldatır. Dağdaki eşkiyayı bile aldatmak ihanettir. İhanetin masum tarafı olamaz. Eğer birini aldatacak kadar ondan soğur,yada saygımı kaybedersem,terketmeyi tercih ederim.

Geçenlerde Hülya Avşar, uzun beraberliklerde hissettirmeden yapılan aldatmanın, evde huzur sağladığını söylemişti :))

GusinapsE 28 Haziran 2006 00:48

Alıntı:

Aldatmak,insana saygı duymamaktır,ihanettir. Rejim yaparken pasta yemek gibi bi şey. önce zafer! .....sonra pişmanlık.....sonunda alışkanlık!

Çok Haklısın seni burda tebrik ediyorum..

Alıntı:

ihanetin şekli ve türü olmaz. Karısını aldatan,sevgilisinide aldatır,kocasını aldatan dostunuda aldatır. Dağdaki eşkiyayı bile aldatmak ihanettir. İhanetin masum tarafı olamaz. Eğer birini aldatacak kadar ondan soğur,yada saygımı kaybedersem,terketmeyi tercih ederim.
Geçenlerde Hülya Avşar, uzun beraberliklerde hissettirmeden yapılan aldatmanın, evde huzur sağladığını söylemişti :))

Şimdi ahmet sonuna kadar iyi hoş güzeldee bu hülyanın lafı nerden çıktı
Dengesiz bi laf etmiş işte demek ki o aldatmışki bunu sölüyo..
Biz sanatçı ve ünlü değiliz onların saçma sapan düşünceleri ve yaşantıları reklam yapmak için söledikleri aptal lafları ciddiye almamak lazımm..

Ama o cümleye kadar sölediklerinde haklısın tebrik ederim bir erkekten böle sözler duymak güzel .

Mystic@L 28 Haziran 2006 03:44

'Aldatmak Şeref İse ŞEREFSİZ Olmayı Tercih Ederim.'

favori deyişimdir benim..
;)

PLAYBOY 28 Haziran 2006 07:32

Bu konuda PLAYBOY un yorumu olmazsa olmaz :)
BEN HAYATIM BOYUNCA SEVDIGIM HIC KIMSEYI ALDATMADIM ALDATMAM... yeterki bunu hakketttiginden emin olayim... her zaman beklediginden fazlasini alirsin benden...

Aldatmak nin cok cesidi vardir...

1- Kadinin herhangi bir konudaki yetersizligi.
Erkek istedigi ama karsiligini goremedigi seyi, istemesine ve ikaz etmesine ragmen kadindan alamayinca, bu ihtiyacini disarda karsilar. Her konuda yani yemek yapma olarak bile dusunebilirsiniz... erkek bu durumda kendini aldatmaya hak kazanmis olarak gorur.

2- Eski hayatini birakamayanlar...

Bekarliktan kalan erkek ve kiz arkadas cevresini ailesinden ve evinden uzak tutamayan adam, bugun yarin bi sekilde o cevrenin etkisi altina girer ve istemeden bile olsa aldatir...

3- Zayif karakterliler...

Bu tur (tur dedim yaaa.. agzimdan INSAN kelimesi bile cikmadi walla :)) neyse, bu tur insanlar diyim;; ailesini ve mutlulugunu sever ama karsi tarafin gazlamasi ve onlarin aklini celmesiyle diger yone kayarlar, bu insanlar eraflarindaki diger arkadaslarinin onlari CAPKIN olarak nitelendirmesini isterler ve bunun la gurur duymaya calisirlar. Sonrada yaptiklarindan pisman olurlar ama kolay kolay degisemezler.

Bayanlar!

Unutmayinki Turkiyedesiniz!
Erkekler aldattigi zaman CAPKIN derler,,, kadin aldattigi zaman ...............
O yuzden bence bu konuda erkekle kadini (en azindan o ulkede) esit gormeyin.
Size yapilan boyle birsey varsa, (bana gore) her turlu cezayi hakketmistir. Ama Karsilik olarak onu aldatmak ; hem sizin goruntunuzu ve kalitenizi dusurur, hemde yetersiz bir ceza olur. Gerekirse Erkegin ..........ni kesin, onu oldurun, bosanin, vurun ne yaparsaniz yapin bunu sevginiz ve onu paylasamayacaginiz icin yapin. O zaman gururlu bir cevap vermis olursunuz bence.

Erkekler!

Eger yakalanacak kadar salaksan, acemiysen, aptalsan,,, bu isi denemiyceksin.
Bunu yaptigini en iyi arkadasin dahil bilmeyecek, cunku karini bu sekilde elinden bile alabilir. Bunu millet gosteris yada artislik icin degil. Kendin icin yapacaksin. Asla biriyle elele tutusmus halde dolasmiycaksin, ayni kisiyle 2 kere yanyana gorulmiyeceksin. Paradan kactigin icin karsi tarafin seni sevmesini yada baglanmasini saglamayacaksin.
Neyse daha ogut vermiyim yoksa millet burda PLAYBOY yetistiriyom zannedecek :)
Ayrica bayanlar sunu unutmayin, (benim gozlemlerimin sonuclarina gore) Turk erkekleri aldatmasa bile aldatiyormus gibi yapiyor ve siz dahil herkese oyle gosteriyor. Aldatmak kolay degildir, Buna firsat vermeyin! Izinde vermeyin! yoksa bi zevki kalmaz :) saka saka sakin kizmayin haaa.. saka yapiyom bak...

Misafir 28 Haziran 2006 11:37

Alıntı:

GusinapsE adlı kullanıcıdan alıntı
Şimdi machmood aldatmanın da çeşitleri vardır. Ama aslında bu sorunlar aldatmadanda çözülebilir .

(1)İlk olrak demişsinki Neden aldatıldığı düşünmüyor. Eğerki ALdatılan kadın hata yaptığı için aldatılıyosa bayanlar aynı şekil bunu size yapsın olurmu?? OLMAZ TABi..

(2)Eğerki eş hatalıysa sorunlar konuşularak çözülmeli veya olmadı ortak yol bulunamıyormu konuşur ilişkini veya evliliğini bitirirsin..

(3)En büyük neden sevginin bitmesi. SEvgi bittiyse zaten herşey bitmiştir o ilişkiye neden devam ediyo .. Bitirsin yeni Bİr ilişkiye öle başlasın buda aldatmaya sebeb değil..

(4)Bİde dedinki kaybedince değerini anlıyo insanlar. EVet sizdeki sorun bu iştee Geneliniz sadece Zevk için değişiklik olması için HER GÜN AYNI YEMEK YENMEZ sözündeki fetbayla ALdatıyosunuzz....

(5)Bizimde kızdımıız bu Erkekler aldatıyo sonra gelip özürler bilmemneler.. Ya yapmıcaksın Sevdiğine sadık kalıcaksın Yada yaptın yedin bir haltt sonunu getiriceksinn çekip gidiceksin....

1 - Aynı sekilde yapan bayan yok mu ? Elbette var. Hemde sırf paranoyaklığından yola cıkarak yapanlar var !
2 - Konuşularak çözülemeyen sorunlar vardır ama çözülemediği için bitmiyor ilişkiler, bir kenara atılıp unutuluyor, ta ki bir kez daha aynı sorun ortaya cıkana kadar. İlişkilerini aile korkularından bitiremeyenler için gecerli bu sözüm...
3 - Sevgi bittiyse herşey bitmez. Yıllar boyu evli kalan ilişki yaşayan insanlar hala birbirlerini seviyorlar mı sanıyorsunuz ? Ama birbirlerine karsı hiç bir zaman saygılarını, yitirmiyorlar, bu da o ilişkiyi daim kılıyor.
4 - Kaybedince değerini anlayan sadece erkekler mi ? Bu bayanlar için gecerli değil mi ? Sizler kaybedince "ooh" mu diyorsunuz ? Bu sorun genel anlamda herkes için gecerli. Değişiklik olsun diye aldatan insanların psikolojik sorunlar olduğuna bahse girerim..
5 - Özür dilemekte bir erdemdir, yanlışlık yaptığının farkına vardığının bir göstergesidir. Ayrıca bu da sadece erkekler için gecerli değildir.(Özür dilemeyi alışkanlık haline getirenler için söylemiyorum bunu)

Alıntı:

GusinapsE adlı kullanıcıdan alıntı
şu noktaya parmak basıcam bide Aldatmak sadece bedensel değil ruhsal değil
Beyinlede olur...
Yani genelde erkekler güzel bayan gördüğündee ya içine düşer yada beyninde 10 bin çeşit senorya yazar. Hatta bazıları vardır güzel bayanı gördümü kamreya çeker Salyasını akıtır işi iyice abartır :D
Ki siz erkekler bunu çok iyi bilirsiniz Hayır Dİcenizi Biliyorum Ama bunun doğru oldunu biliyosunzz. HEpiniz erkeklerin biras açık giyinmiş bayanlar gördüklerinde için düştüğünü bilirsiniz ve BUNun için eşinizin veya sevgilinizin açık giyinmesini isteemz giydiklerine karışırsınız...
Sonuç olarak erkekler herhalükarda hep altadan ve en ççok aaldatan tarafff :D:msn_party
Bunu kabul edinnn..

Tabiki sadece bedensel ya da ruhsal olmaz, zaten ne olursa olsun her şey önce beyinle olur. ;)

"Yani genelde erkekler güzel bayan gördüğündee..." diye başlayıp devam eden sözün tamamıyla saçmalık. Salya akıtmak falan bunlar yanlış sözler :)
Acık giyinmiş bayandan bahsediyorsun ve sorunun cevabını kendin veriyorsun. Özellikle kendini çirkin gören bayanlar dikkati başka şekilde cekebilmek için buna başvuruyorlar.(Herkes için gecerli değil) Erkeklerde bu tuzağa düşüyor güzelde çirkinde olsa :) (buda herkes için gecerli değil)

Fazla feminist bi yaklaşımla her halükârda, hep aldatanın erkek olduğunu söylüyorsun.Feministliğine veriyorum (F)
Alıntı:

xcherry adlı kullanıcıdan alıntı
ciddi olamassin.. aldatma ile capkinlik arasinda cok fark var..
"partnerinin onu aldatamaya yonlendirmemesi lazim" bu ne ya..hem bi halt isliyorsunuz hemde karsidaki ne mi atiyorsun sucu..bu buyuk bi sacmalik ve sadece kendinizi rahatlatmak icin soylediginiz ama esas da kendinizin de inanmadigi bi bahane..
aldatan hangi taraf olursa olsun..sonucta tek suclu aldatandir! gerisinin hepsi bahane baska bisi degil..isler aldatmaya gelmeden once hersey icin bi care vardir..olmadi bulamadin bi care ayrilirsin...aldatmanin hic bi bahanesi yoktur...bukadar!

Aldatmak ile çapkınlık arasında fark vardır bunda hemfikirim.Virtuecat'e bu konuda katılmıyorum.
Bence tek suclu aldatan değildir, daha önce de dedim sebepsiz hiç bir şey yoktur dünyada...

Misafir 28 Haziran 2006 22:03

Alıntı:

Aldatmak ile çapkınlık arasında fark vardır bunda hemfikirim.Virtuecat'e bu konuda katılmıyorum.
Bence tek suclu aldatan değildir, daha önce de dedim sebepsiz hiç bir şey yoktur dünyada...

Bir sebep elbette vardir..hic birsey sebepsiz gelismez ben bunu demedim ben bahanesi yoktur dedim..Aldatan kisinin kendine gore bir sebebi vardir ve bundan yola cikarak yapacagini yapar...ama sonucta sevidigi kisiye yapabilcegi en buyuk ihaneti yapmis olur..

Bir insan kendi iradesini kullanarak sevdigini (gerci bu durumda sevgi nekadar vardir bilmiyorum) aldatmis ise benim gozumde tek suclu odur..ve hic bir bahanesi yoktur bu durumda..(sebepleri ayri)..

Misafir 28 Haziran 2006 22:09

Aldatmak, bence her insanın doğasında var.. 1inde az diğerinde çok diye 1 kuralı da yok bu işin.. Ayrıca aldatmak sadece partnerlerin 1-1lerine 1 başkası yoluyla mı oluyor ?!
Ya arkadaşların arkadaşlara olan kasıntı halleri ?!
Ebeveynin çocuklarından sakladıkları ?!
Veya çocukların anne-babalarına yalan söylemeleri ?!
Bunlar da aldatma değil mi ?
Erkek mi aldatır sadece kadını ? Kadın da mı aldatıyor erkeğini ?
Yaşam 1 aldatmaca.. Hayal dünyamıza göre şekillendiriyorken yaşantılarımızı, kendimizi de aldatmıyor muyuz bu arada ?
Ve asıl en vahim olanı da bu değil mi, kendimizi bile aldatabiliyor olmak ?!
Kendini aldatan, 1 başkasını niye aldatmasınki bu durumda ?!

Mystic@L 28 Haziran 2006 22:19

ALDATMAK,illa erkek olsun kız olsun biriyle beraber olma yahut bırlıkte vakit geçirmek değildir.
Birçok Çeşit Aldatma görebiliyoruz çevremizde..
Bir bakış,hoş bikaç söz de bence ıhanettir.
Tabı bu benim fıkrim.Ve tek erkeklerde görmediğimi söylemiştım diğer postlarımda ve cidden bu zamanda bu tip olayların coğaldığının farkındayım..

Misafir 28 Haziran 2006 22:25

Alıntı:

xcherry adlı kullanıcıdan alıntı
Bir sebep elbette vardir..hic birsey sebepsiz gelismez ben bunu demedim ben bahanesi yoktur dedim..Aldatan kisinin kendine gore bir sebebi vardir ve bundan yola cikarak yapacagini yapar...ama sonucta sevidigi kisiye yapabilcegi en buyuk ihaneti yapmis olur..

Bir insan kendi iradesini kullanarak sevdigini (gerci bu durumda sevgi nekadar vardir bilmiyorum) aldatmis ise benim gozumde tek suclu odur..ve hic bir bahanesi yoktur bu durumda..(sebepleri ayri)..

Bu yazıyı okuyunca aklıma bir seçenek daha geldi. Genel olarak siz bayanlar erkekleri suclu buluyor ve aldatma konusunu onların üzerlerine yakıştırıyorsunuz. Erkek partnerini başka bir bayanla aldatırken, acaba karşısındaki bayan da birilerini aldatmıyor mu ? Erkekler başka bayanlarla ilişki yaşadıkları insanı aldatırken, karşısındaki bayan başka bir ilişki yaşıyor olamaz mı ?

Yani dünden süregelen savunuşum bunun erkek ya da bayan diye ayırt edilmemesi gerektiğidir...

Alıntı:

ThinkerBeLL adlı kullanıcıdan alıntı
Aldatmak, bence her insanın doğasında var.. 1inde az diğerinde çok diye 1 kuralı da yok bu işin.. Ayrıca aldatmak sadece partnerlerin 1-1lerine 1 başkası yoluyla mı oluyor ?!
Ya arkadaşların arkadaşlara olan kasıntı halleri ?!
Ebeveynin çocuklarından sakladıkları ?!
Veya çocukların anne-babalarına yalan söylemeleri ?!
Bunlar da aldatma değil mi ?
Erkek mi aldatır sadece kadını ? Kadın da mı aldatıyor erkeğini ?
Yaşam 1 aldatmaca.. Hayal dünyamıza göre şekillendiriyorken yaşantılarımızı, kendimizi de aldatmıyor muyuz bu arada ?
Ve asıl en vahim olanı da bu değil mi, kendimizi bile aldatabilyor olmak ?!
Kendini aldatan, 1 başkasını niye aldatmasınki bu durumda ?!

Kesinlikle katılıyorum fakat konu başlığınca yazılara yön verdik bu yüzden tartıştığımız konu farklıydı. Sen tüm anlamda doğruları yazmışsın. :)

Misafir 28 Haziran 2006 22:32

Alıntı:

Kesinlikle katılıyorum fakat konu başlığınca yazılara yön verdik bu yüzden tartıştığımız konu farklıydı. Sen tüm anlamda doğruları yazmışsın. :)

Konuya genel 1 bakış açısı getirmiştim ReaL Boy.. Rica ederim, utandırma beni.. https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/blush2.gif
Sey, hmm, 1 de konuya maydanoz olayım dediydim.. https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/drug.gif

Misafir 28 Haziran 2006 22:47

Alıntı:

Bu yazıyı okuyunca aklıma bir seçenek daha geldi. Genel olarak siz bayanlar erkekleri suclu buluyor ve aldatma konusunu onların üzerlerine yakıştırıyorsunuz. Erkek partnerini başka bir bayanla aldatırken, acaba karşısındaki bayan da birilerini aldatmıyor mu ? Erkekler başka bayanlarla ilişki yaşadıkları insanı aldatırken, karşısındaki bayan başka bir ilişki yaşıyor olamaz mı ?

Yani dünden süregelen savunuşum bunun erkek ya da bayan diye ayırt edilmemesi gerektiğidir...
:)

Sen beni yanlis anlamissin o konuda..eger ilk yazdigim posta bakarsan ben aldatan hangi taraf olursa olsun yazdim (yani bayan/erkek ayrimi yapmadim). Bayanlarda aldatiyor elbette, erkeklere gore orani dusuk olsada..hic bi tarafin bahanesi yok bence eger seni seviyorum diyorsa..aldatamaz.

ve her iki taraf da aldatiyorsa ortada zaten bi iliski kalmamis demektir..herkes kendi yoluna bu noktadan sonra..

DaKick 28 Haziran 2006 22:59

çünkü bu güne kadar sevdiiim hiç bi bayan ölümüne aşkı hak etmedi
erkeklerde hepsinin böyle olacağını düşünüo benje çünkü karşısına çıkanların hepsi böle oldukları için ümidi kesiolar :D haliyle ALdatıolar Bu konuda taraftarım

ahmetseydi 29 Haziran 2006 00:19

Alıntı:

DaKick adlı kullanıcıdan alıntı
çünkü bu güne kadar sevdiiim hiç bi bayan ölümüne aşkı hak etmedi
erkeklerde hepsinin böyle olacağını düşünüo benje çünkü karşısına çıkanların hepsi böle oldukları için ümidi kesiolar :D haliyle aldatıyorlar Bu konuda taraftarım

Arkadaşım öcelikle, Amaç sevgi uğruna ölemek değil, uğrunda ölünecek sevgi bulmaktır.

Bunun doğruluğuna kanaat getirdikten sonra kızlar hakkında yaptığın genelleme gerçekliğini kaybediyor. Hem senin "erkeklerde hepsinin böyle olacağını düşünüo benje çünkü karşısına çıkanların hepsi böle oldukları için ümidi kesiolar :D haliyle aldatıyorlar Bu konuda taraftarım" burda aldatma denen bir durum olamaz. Birisinden ayrılıp başka birini bulunca bu aldatma olmuyor heralde :P ^o)

kemal_18_ 29 Haziran 2006 22:26

Valla açıkçası her erkek aldatmaz ama genelde erkekler aldatır ama bu sadece erkeklerin suçuda değildir bi erkk zaten ruhen aldatıosa olay bitmiştir ben sevgilimle aramda bunu yaşadığmm için söylebilirim ki bi ilişkide erkek ve bayan arasında yaşlar ve fiziki özellikler ne kadar iki taraf içinde uygun ve tartışılmaz olsada fikirler çok farklı olabilir.

Ben kendim için söyleyebilirimki ben kız arkadaşımla bu aralar kötü durumdayım ve bu onun bana ilgisizliğinden dolayı oluo ben ne kadar onu sıkmadan ona yaklaşmak istesemde o beni hep geri itti ama ben den ayrılmak gibi bi şeyide asla düşünmediğini biliyorum ama bi erkeğin ilgiye bi bayan kadar ihtiyacı var bence ki bu karşılıklı olmalı ben kız arkadasımın benden ayrılarak 1 sene kadar uzun bi süreden sonra boşluğa düşmesinden korkuyorum o gercekten çok iyi ve çok sadık biri ama bunlar yetmiyor.

Birazda ilgi olmalı ve sırf bu yüzden ondan soğudum ve onun da benden soğumasını bekliyorum ve şu an ben tamamen koptum ve onu bekliyorum ve artık düzelceğide yok yorulduğumu hissediyorum ve onun kadar sadık biri tekrar karşıma çıkarmı bunu bilemiyorum ama sırf bu yüzden eğer bu dereceden sonra aldatmak sayılıyosa ben onu aldatıyorum...bu bi itiraf sayılmaz heralde::D

Misafir 29 Haziran 2006 22:41

Alıntı:

kemal_18_ adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 145428)
valla açıkçası her erkek aldatmaz ama genelde erkekler aldatır ama bu sadece erkeklerin suçuda değildir bi erkk zaten ruhen aldatıosa olay bitmiştir ben sevgilimle aramda bunu yaşadığmm için söylebilirim ki bi ilişkide erkek ve bayan arasında yaşlar ve fiziki özellikler ne kadar iki taraf içinde uygun ve tartışılmaz olsada fikirler çok farklı olabilio ben kendim için söyleyebilirimki ben kız arkadaşımla bu aralar kötü durumdayım ve bu onun bana ilgisizliğinden dolayı oluo ben ne kadar onu sıkmadan ona yaklaşmak istesemde o beni hep geri itti ama ben den ayrılmak gibi bi şeyide asla düşünmediğini biliyorum ama bi erkeğin ilgiye bi bayan kadar ihtiyacı var bence ki bu karşılıklı olmalı ben kız arkadasımın benden ayrılarak 1 sene kadar uzun bi süreden sonra boşluğa düşmesinden korkuyorum o gercekten çok iyi ve çok sadık biri ama bunlar yetmio birazda ilgi olmalı ve sırf bu yüzden ondan soğudum ve onun da benden soğumasını bekliyorum ve şu an ben tamamen koptum ve onu bekliyorum ve artık düzelceğide yok yorulduğumu hissediyorum ve onun kadar sadık biri tekrar karşıma çıkarmı bunu bilemiyorum ama sırf bu yüzden eğer bu dereceden sonra aldatmak sayılıyosa ben onu aldatıyorum...bu bi itiraf sayılmaz heralde::D

Çok yanlış yapıyorsun...Ondan sogudum ve onun benden soğumasını bekliyorum diyorsun... Sende her şey bittiyse neden bu ilişkiyi böyle sürdürüyorsun ? Şu sıralar yapacağın bir yanlış seni suçlu duruma düşürecektir ve kim bilir belki bu şekilde yapanlar yüzünden "erkek neden aldatır" deniliyor ve erkeklere yükleniyor...

Güzin abla gibi oldum :P abi pardon...:P

srwhite 30 Haziran 2006 00:11

Erkekler 40 lı yaşlara gelince ,bir ünvan sahibi olunca,bol paraya kavuşunca ve genç bakar bayan için iyi bir av olunca aldatır.Buna halk arasında kırk basması denir.:D

Sağlam adamlar için "söz meclisten dışarı" diyeyim ama az bulunurlar..soyları tükenmek üzeredir.:(

*TeoDora* 30 Haziran 2006 16:41

Hepinizin yazdıkları çok doğru hak veriyorum çoğunuza..
Bence bir insan partnerinde gerçek aşkı tatmışsa,paylaşımları ve zevkleri birbirine uyuyosa,ve her türlü şeyi sınırsız karşısındakine tattırıyosa o ilişki kolay kolay aldatmaya gitmez..Ama yakın çevremdede gördüğüm evlendikten sonra ilişkilerin bozulması,gerek ailesel faktörlerden,gerek birbirlerine olan saygı çerçevesini yitirmekten,gereksede çocuğun verdiği bazı sıkıntılar eşleri biranda başka konumlara götürebiliyo,Buna çok rastladım,çevrem çok geniştir..

Aldatma heriki cinsde yaşanıyo,erkek-kadın farketmez.Ama daha çok erkeğin fıtratında var.Kadın eğer her türü doyuma ulaşıyosa,ve kalbende doyurulyosa,kısaca mutluysa aldatmaya kalkışmaz,Ama erkeğin fıtratı gereği hassastır,gerek ailesel konuda sıkıntılar yaşasın,gerek maddi sıkıntılar yaşasın,kafasını dağıtmak için farklı ortamlara kendilerini atabiliyolar,Bide kötü arkadaşlarında çok etkisi olduğunu düşünüyorum.Yani çok çabuk pes ediyolar,kiminiz bana karşı çıkacaksınızdır.Ama erkeklerin yetiştirilme tarzı gereği sıkıntıya gelemezler,evde bazı iş paylaşımları çoğu erkeğe sıkıntı verebiliyo,çocuk bakımını eşler birlikte üstlenmeli,ama bazı babacıklar bu görevdende sıyrılıyolar.Kötü arkadaş etkiside çok büyük çünkü evli bir erkeğin eşini aldatamaması o erkeğin zayıflığını göstereceği için,sırf arkadaşlarının nazarında erkekliklerini ıspat etmek için aldatıyolar.Bukadar basit şeyler için bile aldatıyolar..Haa kadınlarda artık bozuldu,Daha çok evli kadınlar aldatmakta,Bunu artık biliyoruz ve sayısı arttıkça çok üzücü bir hal alıyo günümüzce..(buarada bazı erkekler bu konunun dışında,ben çevremden gördüklerimi analiz ederek örnek veriyorum)
ŞİMDİLİK BUKADAR.;)

Misafir 2 Temmuz 2006 12:56

Alıntı:

*TeoDora* adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 146320)
Hepinizin yazdıkları çok doğru hak veriyorum çoğunuza..
Bence bir insan partnerinde gerçek aşkı tatmışsa,paylaşımları ve zevkleri birbirine uyuyosa,ve her türlü şeyi sınırsız karşısındakine tattırıyosa o ilişki kolay kolay aldatmaya gitmez..Ama yakın çevremdede gördüğüm evlendikten sonra ilişkilerin bozulması,gerek ailesel faktörlerden,gerek birbirlerine olan saygı çerçevesini yitirmekten,gereksede çocuğun verdiği bazı sıkıntılar eşleri biranda başka konumlara götürebiliyo,Buna çok rastladım,çevrem çok geniştir..

Aldatma heriki cinsde yaşanıyo,erkek-kadın farketmez.Ama daha çok erkeğin fıtratında var.Kadın eğer her türü doyuma ulaşıyosa,ve kalbende doyurulyosa,kısaca mutluysa aldatmaya kalkışmaz,Ama erkeğin fıtratı gereği hassastır,gerek ailesel konuda sıkıntılar yaşasın,gerek maddi sıkıntılar yaşasın,kafasını dağıtmak için farklı ortamlara kendilerini atabiliyolar,Bide kötü arkadaşlarında çok etkisi olduğunu düşünüyorum.Yani çok çabuk pes ediyolar,kiminiz bana karşı çıkacaksınızdır.Ama erkeklerin yetiştirilme tarzı gereği sıkıntıya gelemezler,evde bazı iş paylaşımları çoğu erkeğe sıkıntı verebiliyo,çocuk bakımını eşler birlikte üstlenmeli,ama bazı babacıklar bu görevdende sıyrılıyolar.Kötü arkadaş etkiside çok büyük çünkü evli bir erkeğin eşini aldatamaması o erkeğin zayıflığını göstereceği için,sırf arkadaşlarının nazarında erkekliklerini ıspat etmek için aldatıyolar.Bukadar basit şeyler için bile aldatıyolar..Haa kadınlarda artık bozuldu,Daha çok evli kadınlar aldatmakta,Bunu artık biliyoruz ve sayısı arttıkça çok üzücü bir hal alıyo günümüzce..(buarada bazı erkekler bu konunun dışında,ben çevremden gördüklerimi analiz ederek örnek veriyorum)
ŞİMDİLİK BUKADAR.;)

Sadece etrafındaki insanları göze alarak yorum yaptığın için yazının geneline bir cevabım yok fakat erkeklerin hepsini dahil ederek " erkeklerin fıtratında var" demek sorumluluk isteyen bir cümle. Bu fıtratı neye göre yakıştırıyorsun üstümüze ? Etrafındaki olanlara göre mi ? Ben bu fıtrat üzerine yaratılmamışım. Kötü arkadaşım yok, arkadaşlarımı iyi sececek yaştayım ve beni benden başkası kolay kolay yönlendiremez.Ailem yön vererek bu yaşa getirmiş. Üstümüze yakıştırdığın fıtratı ben şahsen kabul etmiyorum ...

*TeoDora* 2 Temmuz 2006 13:50

Alıntı:

MachMood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 147551)
Sadece etrafındaki insanları göze alarak yorum yaptığın için yazının geneline bir cevabım yok fakat erkeklerin hepsini dahil ederek " erkeklerin fıtratında var" demek sorumluluk isteyen bir cümle. Bu fıtratı neye göre yakıştırıyorsun üstümüze ? Etrafındaki olanlara göre mi ? Ben bu fıtrat üzerine yaratılmamışım. Kötü arkadaşım yok, arkadaşlarımı iyi sececek yaştayım ve beni benden başkası kolay kolay yönlendiremez.Ailem yön vererek bu yaşa getirmiş. Üstümüze yakıştırdığın fıtratı ben şahsen kabul etmiyorum ...

Öncelikle bu yazdıklarımı belirttim,bütün erkekler değil,bazı erkekler konunun dışında.Demekki sende bu konunun dışındaki erkeksin..Arkadaşların belli,kişiliğin sağlam,iraden kuvvetli..Her erkek aldatmaz tabii, ben fıtratında var derken; erkeklerin kadına karşı zayıf oldukları için yazdığım bişey..Yoksa herkes için geçerli bişey değil.
Helal olsun iradesine sahip çıkan erkeğe..;)

Dikkat edersen ben diye yazmışsın.."be yapmam,benim fıtratımda yok" gibi,Sen yapmazsın peki lafım yok..Ama ben burda aldatan erkekler için yazdığım ,yakıştırdığım bi kavram..yanlış anlaşılmasın..

Ayrıca daha bir çok sebebi var aldatmanın..

Evlenmemiş birlikte yaşayan kişilerin aldatmaları,tamamen özgürlüklerinden kaynaklanır.Çünkü aralarında resmiyet yoktur.Bunun dışında birliktelikleri kıskanan kişiler vardır,yani başkasının mutluluğunda gözleri olanlar vardır.Bu güzel birliktelikleri bozmak içinde ellerinden gelen her türlü kelime oyunu ve şeytanlığı yapanlar vardır.Bunları yuva yıkıcı diyede tabir edebiliriz..:D İşte bu yaratıklar kendileri mutlu olamadıkları gibi başkalarınında mutlu olmasını istemiyolar.Bunun getirisi sevgilisini elinden almaya kadar gidiyo..Benim başıma hiç gelmedi,ama arkadaşım başına geldi,sık sıkda duyarız böyle şeyleri.Mesela çiftler arasında olan bi huzursuzluk esnasında yuva yıkıcılar direk göreve geçip,orda yapacaklarını yapıyolar.Arkadaş çok önemli.Bilhassa iki sevgilinin birlikte görüşecek arkadaşlarını çok iyi seçmeleri lazım,yani ortak arkadaşlarını..Buda aldatmanın ayrı bir boyutu.Kısaca 3. bir şahıs hiç bir şekilde o ilişkinin içinde yer almamalıdır.Çiftler arasında olan biteni bilememlidir.Çiftler tartışmışsa bunları dışardan yakın buldukları birine anlatmamalıdırlar..Baştan sizi dinleyip sonra ilişkinize gölge getirebilirler...3. şahısları ilişkiye şahit tutmamak lazım..buda ayrı bi boyut..

nobody34 2 Temmuz 2006 14:42

Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Depresif erkek aldatıyor

Erkeklerin neden aldattığını yanıtlamak pek kolay değil. Bunu sadece "poligam" yaradılışlarına bağlamak haksızlık olur.

Erken yaşlarda güç ve statü sahibi olan, bekárlık alışkanlıklarını bir türlü bırakamayan, eşinde yeterli sevgi ve desteği bulamayan erkeklerin aldatma eğilimleri daha fazla. Aldatmanın gözden kaçan bir nedeni de ruhsal bozukluklar. Özellikle depresyon, erkeklerde aldatma eğilimini tetikliyor!

Depresyon, özellikle kadınları ilgilendiren bir sağlık sorunudur ama erkekler de yakalanabiliyor. İşin kötüsü, depresyon erkeklerde daha ağır seyrediyor. Araştırmalar depresif erkeklerde intihar olasılığının daha yüksek, tehlikeli araba kullanma, riskli cinsel ilişkilere girme, saldırgan davranışlarda bulunma eğiliminin daha fazla olduğunu gösteriyor. Kısacası depresyonu bir kadın sağlığı sorunu gibi görmemekte yarar var.

DEPRESYON NEDEN ARTIYOR
Hayatımız müthiş bir hız kazandı. Sorumluluklarımız, beklentilerimiz sürekli artıyor. Daha çok çalışmak, üretmek, daha fazla performans göstermek ve bunu hep sürdürmek zorundayız. Almamız gereken kararlar fazlalaşıyor, karar alma süreçlerimiz kısalıyor. Aldığımız kararlar üzerindeki kontrolümüz azalıyor. İş güvencesi ciddi bir sorun haline geliyor. Üç-beş yılda bir tekrarlayan ekonomik krizler önümüzü görmemizi zorlaştırıyor. Daha çok çalışmak ve bu nedenle evimizden, ailemizden uzakta geçirdiğimiz süreleri uzatmak zorundayız. Aldığımız maaşlar, ne gösterdiğimiz çabaya ne de yüklendiğimiz sorumluluğa uygun. İş hayatı müthiş ve acımasız bir yarış arenasına dönüştü. İş arkadaşlarımız, çalışanlarımız, işverenle ilişkilerimiz, oldukça gergin, çekişmeli ve kopuk. İşe gidip gelmek her gün biraz daha zorlaşıyor. Trafik müthiş bir stres kaynağı haline geliyor. Yarışmacı ve acımasız metropol kültürü, çocukların ve eşlerin beklentilerini her gün biraz daha çoğaltıyor. Orta yaşlı erkekler arasında yayılan depresyonun başka nedenleri de var ama yukarıdakiler en önemlileri.

BELİRTİLERİ GÖZDEN KAÇABİLİYOR

Eğer kendinizi eskisine oranla daha sinirli, daha yalnız, yorgun, keyifsiz, isteksiz hissediyorsanız, gereksiz öfke patlamaları, hayal kırıklıkları, saldırgan davranışlar yaşıyorsanız, cinsel gücünüz ve isteğinizin yavaş yavaş azaldığını düşünüyorsanız, sabahlara daha yorgun uyanıyor, uyku bölünmelerinden veya uyksuzluktan yakınıyorsanız bu sorunlarınızın depresyondan kaynaklanabileceği aklınızda olsun. Bu sorunların bir veya birkaçını siz de yaşıyorsanız, depresyona karşı uyanık olmanız gerekiyor.

ERKEĞİN DEPRESYONU FARKLI OLUYOR!

Depresyon erkeklerde genellikle gözden kaçıyor. Erkekler muhtemelen depresyon belirtilerini saklıyor. Pek çok erkek depresyonu kendine yakıştıramıyor, "Erkek adamda depresyon olmaz" diye düşünüyor.

Erkek depresyonunda belirtiler de bilinenlerden biraz farklı. Erkekler geri çekilmek yerine saldırgan davranışlara, öfke ve hiddete yöneliyor. Depresyonla başa çıkabilmek için tehlikeli ve heyecan verici sporlara başlayan, riskli araç kullanmaya yönelen, rastgele cinsel ilişkilere giren depresif erkeklerin sayısı oldukça fazla. Uzmanlar, bu davranışlarda erkeğin kendini dünyadan uzaklaştırmak isteğinin bile olabileceğini düşünüyorlar. Tedavi edilmeyen depresyon, alkol ve uyuşturucu kullanımına yöneltebiliyor. Depresyonlu erkeklerde eşini aldatma eğilimi artıyor. Depresif erkekler arasında intihar eğilimi de oldukça yüksek. İntihar, depresif erkekler arasında dört kat daha fazla. Bunda genelde erkeklerin yaşamlarını sonlandırma bakımından kadınlardan daha önde olmalarının da rolü var.

CİNSEL GÜCÜ AZALTIYOR

Depresif erkeklerde ruhsal kökenli bedensel yakınmalar sıklaşıyor. Kendini kalp hastası, prostat problemli, hipertansiyonlu zannederek doktor doktor dolaşan depresif erkek sayısı oldukça fazla. Kas ve eklem ağrıları, baş ağrıları, gaz, şişkinlik şikayetleri sıklaşıyor. Depresif erkeklerde cinsel arzu daha azalıyor, cinsel güç eskisinden daha kötü hale geliyor. Sertleşme sorunlarının altında çoğu kez depresyon yatıyor. Depresyon, erkeğin iş hayatını da etkiliyor. Depresif erkeklerde iş başarısızlığı oldukça yaygın. Erkekler başarısızlıklarını alkolle, iş kaçamaklarıyla, sorumluluk sınırlamalarıyla geciktirmeye çalışıyorlar. Depresif erkeklerin iş kazası yapma olasılığı artıyor.

AİLE İÇİ ŞİDDETİ ARTIRIYOR

Depresif erkeklerin boşanma riski de oldukça fazla. Aile içi şiddet eğilimi artıyor. Depresyonun, fark edilmediği zaman aile bütünlüğünü etkileyen sorunlara dönüşmesi, depresif erkeklerde sık görülüyor. Özellikle anlamsız öfke atakları, saldırgan davranışlar, alkol kullanım eğilimi, yoğun yalnızlık ve hayal kırıklıkları yaşayan, unutkanlık, odaklanma zorluğu, uyku sorunları, umutsuzluk, endişe sorunları olan, kronik baş ağrısı, sindirim sorunları ve kas-eklem ağrılarından yakınan erkeklerin bu sorunlarının depresyonla yakından ilişkili olabileceğinin aklında tutmasında yarar var. Erkeklerin de depresyona yakalanabileceğini sakın unutmayın

nobody34 2 Temmuz 2006 15:17

Kadınlar Neden Aldatır?

Erkekler kadınları neden aldatır" başlığı kadın dergilerinde sıkça atılır. Ama pek "Kadınlar neden erkekleri aldatır" başlığına cesaret edilmez.

oysa ki, aldatmak tek bir cinse özgü değil. Fiili aldatmanın yanı sıra beyinde aldatma da aynı şekilde cins ayrımı olmaksızın yaşanan bir başka gerçeklik. Bir araştırmaya göre eşlerin en az üçte biri beraberliklerinde başka bir kimseyi hayal ediyor. Aldatma erkek için "el kiri" olurken kadın için ise "damga" olması çok düşündürücü. Ama her şeyden öte aldatmak sağlıksız bir davranış. Aldatılan kadının durumunu kabul etmeye zorlanması ise geleneğin ürettiği bir başka boyun ilmiği.

İŞTE SİZEBİR ARAŞTIRMANIN SONUCU

1-BUNU SEN İSTEDİN SENDROMU
Kadın aldatılmıştır ve intikam hırsı ile yanıp tutuşmaktadır. Bu aldatma hikayeleri içinde en sık rastlanan ve en kabul gören gerekçedir.

Aldatılmış kadın, hele ki olaya gözleri ile şahit olmuşsa kafasında ilk günlerde sadece iki seçenek vardır. Boşanmak ya da aldatmak. Zamanla, belki biraz da toplum baskısıyla, her iki seçenekte kaybolur ve yerini kabullenme alır. Ama bazı kadınlar, yaşadıkları travmadan kurtulamazlar, dişe diş kana kan almadan rahatlayamayacaklarını düşünürler. Aldatılmanın kadın açısından, pek çok acı verici yanı vardır, bunlardan biri de aptal yerine konmaktır. Ve kendisi de aynı şeyi yaparak, kocasından intikam almak ister. Pek çoğu, intikam eyleminden sonra pişmanlık duyar.

Kadınların intikamında tuhaf olan, bunu gizli yapmalarıdır. Benim anlayamadığım da budur zaten. İntikam, karşı taraf senin yaptığını görür ve “vay be, faka bastık, intikamını aldı “dediği zaman zevk verir. Oysa, bizim örneğimizde kadın bunu gizli tutar ve sanırım sadece kocasını aptal yerine koymak ister.

Aldatılan ve intikam için kendi de aldatan kadınlar, çoğu zaman evliliklerini devam ettirirler. Kocaları onları aldatmaya devam etse de, kadının buna bir kez karşılık vermesi kendisine yeter.
Aldatma sebebi “intikam” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Her akşam, "Çok işim var, geç gelebilirim" teranelerini dinlemekten bıkmıştım.
• Benim evimde, benim odamda, benim yatağımda bir başkasıyla yakaladım ve adam bana hala, "Hayatım inan, seni çok seviyorum" diyor.
• Bana acı çektirmekten zevk alıyordu, o da acı çeksin istedim.
• Görsün bakalım şimdi nasıl oluyormuş bu işler.

2-İNSANIN BAŞINA NE GELİRSE MERAKTAN GELİR SENDROMU

Küçük bir azınlık da olsa, toplum içinde varlıkları dolayısıyla, araştırma raporunda bahsi geçmesi icap eden bir grup da meraklı kadınlardır. Bunlar “gözüm açtım seni gördüm” derler ama eklerler, “dünya gözüyle bir tane daha göreyim.

Toplumumuzda, ilk kez kocası ile yatağa girmiş kadın sayısı hayli fazladır. İşte bu kadınların az bir kısmı, başka bir erkekle daha sevişmenin nasıl bir şey olacağını merak ederler. Hakikaten de amaçları sadece meraklarını gidermektir. Bunun için, belki özel bir çaba sarf etmezler ama gelen fırsatı da tepmezler. Bir zamanlar nerede hatırlamıyordum, bir aldatma yazısı okumuştum. Kadına sordular, kocanı neden aldatın diye, yanıtı çok yalındı: “Karşılaştırma yapma imkanım olsun istedim ve oldu” Aslında bu kadın için riskli bir durumdur, yaptığı tartıda kocası ağır basarsa amenna ama bariz bir dibe vuruş varsa, o zaman evlilik tehlikede demektir, hele ki çocuk yoksa.

Bu kadınlar genelde orta yaş grubuna mensuptur. Sanılanın aksine, kadınlarda da orta yaş sendromu mevcuttur. Kadın, hala eline yüzüne bakılır haldeyken, dünya gözüyle bir erkekle daha birlikte olmak ister. Böyle meraklı bir kadınla evli kocanın yapmaması gereken en önemli şey, karısını yatakta çok mutlu ettiğinden emin olmasıdır.

Aldatma sebebi “merak” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Karşılaştırma yapabilme imkanım olsun istedim. Oldu...
• Fatma Hanım, kendi yaşadıklarını anlata anlata bitiremiyordu, ben de sahiden yatakta böyle şeyler oluyor muymuş merak ettim.
• Orgazm denen bir şey varmış, ne olduğunu merak ettim.

3-ONUN ARABASI VAR GÜZEL Mİ GÜZEL, ŞOFÖRÜ DE VAR ÖZEL Mİ ÖZEL SENDROMU

Şoförü ya da bahçıvanı ile yatan varlıklı kadınları Türk filmlerinden tanıyoruz. Amerikan filmlerinde de şoför ve bahçıvana bir de havuzu temizleyen çocuk eklenir. Genelde bütün bahçıvan, şoför ve havuz temizleyicisi şahıslar da sözbirliği etmişçesine, geniş omuzlu, yapılı ve iyi sevişken olurlar. Gerçek hayatta ise, varlıklı kadınlar hakikaten de kocalarını orta direğe göre daha çok aldatırlar. Kadınların bahsi geçen varlığın elde edilişi sırasında ihmal ediliyor olmaları ya da gene bahsi geçen varlığın harca harca bitmez miktarda oluşu ve bu durumun, yakışıklı, bekar ve fakat çulsuz gençleri kadına çekişi bu aldatma eyleminde etkin rol oynar.

Diyeceksiniz ki, kadının hiç mi kabahati yok, valla onu sizin ahlak anlayışınıza bırakıyorum. Kocası tarafından ihmal edilen ve elinde bitmek tükenmek bilmeyen para ve binlerce genç ve yakışıklı adamla bırakılmış bir kadın ne yapsın? Sorarım size, ne yapsın?

Aslında olaya o varlıklı kadın açısından bakarsanız, onun da durumu içler acısı. Aldatmak kadın için o kadar sıradan ve yaşamını alt üst edecek bir şey değilken, yapılan işin heyecanı da olmayacaktır.

Aldatma sebebi “ihmal+varlık” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Kocam her Pazar olduğu gibi ofisteydi. Havuzda sırtıma yağ sürecek kimseler yoktu, ondan başka.

4-BENDEN HALA İŞ ÇIKAR SENDROMU

Kocalar ya da sevgililer, ilişkiler belli bir kıvama ve/veya boyuta geldiğinde, artık sevgililerine ya da karılarına ilk yıllardaki gibi davranmazlar. Kadınların ilk tepkisi şikayettir. “Sen eskiden bana şöyle yapardın, sen eskiden bana böyle yapardın” gibi. Bir süre sonra şikayetin de bir anlamı olmadığını fark ederler. Zira, erkeğin tavırlarında bir değişiklik olmamıştır. Bir süre sonra kadında yavaş yavaş kendine güven kaybı başlar.

Bu güven kaybı beraberinde, bir boş vermişlik getirir ve evli erkeklerin temel şikayeti olan, “Bu kadın tapuyu alıp, çocuğu da yaptıktan sonra kendini saldı” durumu ortaya çıkar. İlgisizlik ve ilgisizlik sonucu kendini salma kısırdöngüsünü kıracak olan gene kadındır.

Güzel giyindiği ve bakımlı olduğu bir gün kendisine atılan bir laf, ya da bir bakış, kadını harekete geçirir ve hâlâ erkekler tarafından beğenilen bir kadın olduğunu önce kendine ispatlamak ister.
Araştırmalar göstermektedir ki, kendisinden hâlâ iş çıktığını ispatlamaya çalışan kadınlar eşlerini genelde en yakınlarındaki erkeklerle aldatırlar. Çalışıyorsa iş arkadaşları ile, çalışmıyorsa da kocasının arkadaşları ile.

Aldatma sebebi “özgüven kazanmak” olan kadınların eylemlerine buldukları gerekçe cümleleri aşağıdaki gibidir:
• Ne yapsam, dönüp bakmıyordu, ben de dönüp bana bakanını buldum!
• Bana, göğüslerimin küçük olduğunu söylüyordu, değilmiş.
• Benimle hiç ilgilenmiyordu, ben de ilgileneni buldum.
• Kendime olan güvenimi yenilemek istedim, birden fazla erkek tarafından arzulanmak hiç de fena sayılmaz.
• Yıllar sona bana kur yapıldı, cevap vermeyip de ne yapacaktım.

Misafir 3 Temmuz 2006 00:06

Erkekte kadında aldatıyor bunda hemfikiriz hepimiz ama aldatmak yok denecek kadar azdır bence.

Örneğin ; Ne zaman başlar aldatmak ve aldatılan kimdir ? Birini sevdiğimi sanmışım aslında, başkasını sevdiğimi anlamışım. Anladığımı sandığımla aldatmamak için.... Sanmak ile anlamak arasındaki ne yazık ki olması mecburi olan bir süre bu.

Ve bir alıntı... ;

Aldatmak; kişisel tatmindir.Kaybedecek bi şeyin olmadığında başkasıyla herşeye boşvermektir.. Kandırırcasına...... Bu yalan dünyada birbirini kandırmaktır bineviye ve kandırıldığını bilmektir umursuzca

melish 3 Temmuz 2006 00:35

Erkek severse katıksız sever
Erkek severse delikanlı gibi sever
Erkek severse sınır tanımaz
Erkek severse çapkınlık yapmaz
Erkek severse kırmaz
Erkek severse ağlar
Erkek severse ağlatmaz
Erkek severse şeffaf sever
Erkek severse yalan olmaz
Erkek severse incitmez
Erkek severse para harcar
Erkek severse yaratır
Erkek severse araştırır
Erkek severse seksi düşünmez
Erkek severse cömert olur
Erkek severse nazik olur
Erkek severse adam olur
Erkek severse ölümüne sever
Erkek severse bir kere sever
Erkek severse ayrılmaz
Erkek severse aldatmaz
Erkek severse yalan söylemez
Erkek severse telefon parasından batar
Erkek severse aç kalır boğazından bişey geçmez
Erkek severse romantikleşir
Erkek severse en aptal aşk sarkılarını bile çok manalı bulur
Erkek severse bir sırını açıklar
Erkek severse biranın yerine sevgilisini tercih eder
Erkek severse Türkiye 1.Ligi onu alakadar etmez
Erkek severse Türkiye 1.Ligi onu alakadar etse bile sevgilisinle maça gider
Erkek severse iç güdüleri gelişir
Erkek severse hassaslaşır
Erkek severse şımarır
Erkek severse her zorluğa katlanır
Erkek severse evlenmekten korkmaz
Erkek severse ileriyi düşünür
Erkek severse kararlı olur
Erkek severse hayvani duygularından arınır
Erkek severse kızgın kumlardan serin sulara gider
Erkek severse herseyi yapar
Erkek severse aptallaşır
Erkek severse afallar
Erkek severse kavga etmez
Erkek severse arada bir düşüp bayılır
Erkek severse süpriz yapmak ister
Erkek severse heveslendirir
Erkek severse kışkırtır
Erkek severse kanatlandırır
Erkek severse ısırır
Erkek severse doğal olur
Erkek severse yaşamayı sever
Erkek severse sorumluluk hisseder
Erkek severse hiç yapmadığı şeyleri yapabilir
Erkek severse hayatı dondurur
Erkek severse sıkılmaz
Erkek severse sevdiğini söyler
Erkek severse yerinde duramaz (Hiperaktifleşir)
Erkek severse şiir yazar
Erkek severse saklamaz
Erkek severse vazgeçmez
Erkek severse rüyada gibidir
Erkek severse AŞK yarası çeker
Erkek severse pul koleksiyonunu atar
Erkek severse dağlardan çiçek toplar
Erkek severse mektup yazar
Erkek severse umudunu hiç bir zaman kaybetmez
Erkek severse olgunlaşır
Erkek severse kalpten sever
Erkek severse sinekleri öldürmez ( ne alaka )
Erkek severse akşamları uyurken kuzu saymaz
Erkek severse günde 1 saat ona yeter
Erkek severse çekip gitmez
Erkek severse erkek sinekten bile sevgilisini kıskanır
Erkek severse güzel sözler etmeye bayılır
Erkek severse gönülden yanar
Erkek severse AŞKtan yorgan döşek yatar
Erkek severse zamanın nasıl geçtiğini anlamaz
Erkek severse özel günleri asla unutmaz
Erkek severse sarhoş olur
Erkek severse arkadaslarının başının etini yer
Erkek severse son kullanma tarihi geçmiş şeyleri yemez (alakaya maydonoz )
Erkek severse gözünü dört açar
Erkek severse minibüslere kalemle sevgilisinin adını yazar
Erkek severse haklı olsa bile haksız olduğunu bazen kabul eder
Erkek severse bağışlar
Erkek severse dilencilere para verir
Erkek severse çiçek yaptırır
Erkek severse hediye alır
Erkek severse çok kolay kandırılır
Erkek severse unutmaz
Erkek severse sevgilisinin telefon numarasını kendi numarasından daha iyi bilir
Erkek severse kendine güvenir
Erkek severse ileriye yönelik yatırımlar yapar
Erkek severse doğru yoldadır
Erkek severse kazanır
Erkek severse söz dinler
Erkek severse eline geçen fırsatları iyi değerlendirir
Erkek severse güneşin doğuşunu izlemek için erken kalkar
Erkek severse hep dua alır
Erkek severse kul, köle olur
Erkek severse aşıklara saygı duyar
Erkek severse dans dersleri alır
Erkek severse eğlenmesini bilir
Erkek severse inanmak istemediği şeylere inanmaz
Erkek severse kalpden ağrı çeker
Erkek severse gözleriyle konuşabilir
Erkek severse bir çok şeyi göze alır
Erkek severse soğan ve sarımsaktan uzak durur
Erkek severse gençleşir
Erkek severse içi hep kıpır kıpırdır
Erkek severse kuşlar gibidir
Erkek severse hoşgörülü olur
Erkek severse inkar etmez
Erkek severse asla laf söyletmez
Erkek severse yanında nazar boncuğu taşır
Erkek severse içindeki zamparayı öldürür
Erkek severse sevgilisinin kokusunu 100 km uzaktan alır
Erkek severse alaskadayken bile içi yanar
Erkek severse sevgilisini ailesiyle tanıştırır

ERKEK SEVMEZSE ALDATIR.

melish 3 Temmuz 2006 00:39

Sabaha karşı 3'te eve geldiğinde, uyumamış karısının "Neredeydin bu saate
kadar?" sorusuyla karşılanan çapkın koca yalanları...

* "Ben sana dedim bilmediğimiz şeyi kullanmayalım diye. Ne işimiz olur bizim
geciktirici spreyle falan. Al sıktık şu hale bak. Ben evine bu kadar geç
gelecek adam mıyım? Bu kadar gecikilir mi? Kullanmayacaktık o mereti
kullanmayacaktıııık! Neden sana uydum bilmem ki!!"

* "Şirket olarak kadın parfümü ve ruj işine girme kararı aldık. Piyasa
araştırması yapıyoruz. Ne kadar marka kadın parfümü ve ruj varsa satın
aldık. Sürünüp birbirimize sarıldık, öptük yanımızdakini. Bizim
'Satınalma'dan Recep'i tanıyorsun, hayta işi iyice abarttı; öpe öpe bu hale
getirdi beni..."

* "İçtim. Aslında içtim dediysem çok değil ama bende yalan yok. Akşam iş
çıkışı arkadaşlarla iki tek attıktan sonra ben eve gitmek üzere onlardan
ayrıldım. O sırada sen tut uzaylılar beni kaçır! Ağzım az da olsa alkol
kokuyordu tabii. Bu onlara çok geldi. Beni uzay gemileriyle iki dakika
dolaştırıp evin önüne bıraktılar. İki dakika tabii onların saatiyle. Bizim
saatle 5 saat falan oluyor galiba. Neyse yalan olmasın..."

* "Saatlerdir bizim evi dışarıdan gözlüyorum. Bir sor niye böyle yapıyorum?
Çünkü o adi o aşağılık hırsızlar hep bu saatlerde evlere giriyorlarmış. İyi
ki de öyle yapmışım. Bir tanesini tam iş üstünde yakalamak üzereydim kaçtı
hergele... Ama daha duuuur... Arada bir bu hırsız mesailerine devam edicem.
Yakalıycam o ********leri sen merak etme hayatım."

* "Hayret, uyurgezerlik gibi bir hastalığım varmış. Daha da tuhafı, üstümü
başımı değiştirip böyle şık şıkıdım geziyorum. Hangi ara eve geldim? Hangi
ara uyudum? Sen görmeden nasıl evden çıktım? Allah düşmanımın başına
vermesin. Ne dertler var. Evlerden ırak!"

* "Sorma bugün başıma neler geldi? İnanamazsın... Pişmiş tavuğun başına
gelenler halt etsin benim başıma gelenlerin yanında... Şimdi yatalım. Çok
yorgunum. Sabah salim kafa anlatırım..."

* "Köprüde takıldım diyeceğim inanmayacaksın ama yalanım varsa şuradan
şuraya gitmek nasip olmasın... Bu saatte köprü bomboş aslında. Basmışım
geliyorum. Evime, güzel karıma kavuşmak için can atıyorum. Tam gişelerden
geçerken bir de ne göreyim, gişe görevlisi ilkokul arkadaşım Salim değil mi?
O da beni tanıdı tabii. Eee bunca yılın hasreti. Anılar, anılar derken iş
uzadı. Eh bizim Salim de oldum olası gevezenin tekiydi zaten. İnsan 7'sinde
neyse 37'sinde de o tabii. 'Salim bırak, karım bekler' diyorum yok.
Susmuyor. Görsen bir muhabbet bir muhabbet. Allahtan arkadan bir araba geldi
de..."

* "Şimdi de kadın kapkaççılar türemiş. İki tanesi bu gece iş çıkışı
Etiler'de üstüme atlayıp çantamı almak istediler. Aramızda bayağı boğuşma
geçti. Bu arada beni öpücük manyağı yapıp 'bu sapık adam bize tecavüz etmek
istedi' süsü vermek istediler. İşte bu ruj lekeleri o süsler... Ama yer mi
Anadolu çocuğu? Karakolda senin resmini gösterdim, dedim 'ihtiyacım olabilir
mi benim böyle şeylere, dünya güzeli karım var' dedim memur beylere... Doğal
olarak serbest bıraktılar..."

* "Sen değil miydin dün gece yatakta "bir kere de geç gelsen n'olur be
adam?!" diyen hayatım? İşte seni kırmamak için geç geldim. Gecikeyim diye
saatlerdir caddelerde boş boş yürüyorum. Sıkıldım bir süre sonra eve geldim.
Yoksa sen geç gel derken başka bir şey mi demek istedin?! Ben yanlış anladım
o zamaaaan. Tüh!!"

* "Ben dolaştıran taksici gördüm ama bu kadarına pes vallahi. İş çıkışı eve
bir an önce geleyim diye taksiye bindim. Koca günün yorgunluğu, hafif gözüm
kapanmış. Bir ara gözümü bir araladım Gebze'deyiz. Az daha uyusam şoför beni
İzmit'e götürecek. Neyse ki zamanında uyanmışım. Taksimetreye bir baktım
kimlik numaram gibi olmuş vallahi. 'Ben bu parayı vermem' dedim. Taksici
'yazdıysa taksimetre ben alırım' dedi. Karakolluk olduk. Bu durumda biraz
geciktim tabii.

melish 3 Temmuz 2006 00:55

Malesef genellikle olan...
erkek = aldatan
kadın = mağdur

Erkek neden aldatır?? Bir Hikaye

Yurtdışı seyahatimin dönüşünde, freeshop'ların önünden karıma,
kızıma ve sevgilime aynı mesajı çektim:
"Burada parfümler çok ucuz.
İstedigin özel bir marka var mı?"
Karım 5 adet, kızım 2 adet en pahalı marka parfümlerden istedi.
Sevgilimden gelen mesaj ise kelimesi kelimesine şöyleydi:
Benim için en güzel parfüm senin kokun. Sen gel yeter."

*TeoDora* 4 Temmuz 2006 14:12

Aldatma her iki tarafın psikolojik sorunları olduğundada yapılan bişey.Örneğin maddi sorunlar,çocukların stresi,yada her iki tarafın birbirine her yönden zevki tattıramaması sonucu,depresyon gibi bazı psikolojik sebepler ortaya çıkabiliyo.Bunalım,stresten en ufak şeylerden çıkan kavgalar ilişkiyi yıpratacak boyutlara getiriyo.Çiftler birbirlerine anlayış göstermiyo.Erkek;arkadaşlarıyla görüşmek istiyosa,kadının daha anlayışlı olması gerekiyo,sonuçta eğlenmek herkesin hakkı.Bu durumda kıskançlıklar çıkıyo..Aşırı kıskançlıkda zorla erkeği yada kadını aldatmaya götürebiliyo..Karşındakine güvensizliğini belli ettiğinde karşı taraf bundan üzülüp kendini başka kollarada atabiliyo..Kıskançlıkda ilişkilerin yıpranmasında büyük bir etken.

Aldatma doyumu yaşayamamaktanda kaynaklanır.Zaten en büyük sebeplerden biri diyebilirim.Cinsellikte karşı tarafın isteklerini yerine getirmek gerekir.Sınırsız olmak gerekir..Tamamiyle sevgiyi dokunarak belli etmek gerekir.Dokunmak çok önemli,göz öze gelmek,o elektriği ona hissettirmeniz çok önemli.Sadece evlenmek için evlenmemeli,bir ömür boyu yastığına baş koyacağınız bu insana her türlü zevki yaşatmalı ve saygı çerçevesinde ilerlemesi gerekir..Sanırım çok ince bi çizgi evlilik,çok kolay yıkılabiliyo..

Evlenmek çok ağır bir yükümlülük,çok korkuyorum.Okuduktan sonra bile düşünemiyorum..Belki düşüncem değişir kimbilir..İlişkilerimde çok dikkatli davranmaya çalışıyorum.Karşımdakini incitecek bişey yapmamaya önem veririrm.Onun hizmetini yaparım,Ona kendi ellerimle yemekler,tatlılar yaparım.Onunla maça giderim,onunla yarışlara giderim,onunla gezerim,onunla oynarız..Sevdiğimde çok fedakarım.Ortak yanların olmasıda çok önemli,Muhakkak sevdiğinizle ortak yanlarınız olmalı,Birbirinizi eğlendirmelisiniz.Birbirinizin arkadaşı,sevgilisi,o....u,hizmetçisi herşeyi olmalısınız..Yoksa erkeğin yada kadının gözü aradıklarını bulmak üzere dışarıya takılacaktır..Bu nekadar derin bir konu aklıma gelen okadar çok şey varki yazacağım..Aldatmanın bir sebebi yok,çok sebebi olduğu için aldatmalarda çok...;)

ChinaDoll 6 Temmuz 2006 01:06

Alıntı:

melish adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 147838)
Erkek severse katıksız sever
Erkek severse delikanlı gibi sever http://www.hepbiri.com/html/emoticons/005.gif
Erkek severse sınır tanımaz
Erkek severse çapkınlık yapmaz
Erkek severse kırmaz
Erkek severse ağlar http://www.hepbiri.com/html/emoticons/crying.gif
Erkek severse ağlatmaz
Erkek severse şeffaf sever
Erkek severse yalan olmaz
Erkek severse incitmez
Erkek severse para harcar
Erkek severse yaratır
Erkek severse araştırır
Erkek severse seksi düşünmez
Erkek severse cömert olur
Erkek severse nazik olur
Erkek severse adam olur
Erkek severse ölümüne sever
Erkek severse bir kere sever
Erkek severse ayrılmaz
Erkek severse aldatmaz
Erkek severse yalan söylemez
Erkek severse telefon parasından batar http://www.hepbiri.com/html/emoticons/sweatingbullets.gif
Erkek severse aç kalır boğazından bişey geçmez
Erkek severse romantikleşir http://www.hepbiri.com/html/emoticons/blush.gif
Erkek severse en aptal aşk sarkılarını bile çok manalı bulur
Erkek severse bir sırını açıklar
Erkek severse biranın yerine sevgilisini tercih eder
Erkek severse Türkiye 1.Ligi onu alakadar etmez http://www.hepbiri.com/html/emoticons/whistling.gif
Erkek severse Türkiye 1.Ligi onu alakadar etse bile sevgilisinle maça gider http://www.hepbiri.com/html/emoticons/tongue.gif
Erkek severse iç güdüleri gelişir
Erkek severse hassaslaşır
Erkek severse şımarır
Erkek severse her zorluğa katlanır
Erkek severse evlenmekten korkmaz
Erkek severse ileriyi düşünür
Erkek severse kararlı olur
Erkek severse hayvani duygularından arınır
Erkek severse kızgın kumlardan serin sulara gider http://www.hepbiri.com/html/emoticons/w00t.gif
Erkek severse herseyi yapar
Erkek severse aptallaşır http://www.hepbiri.com/html/emoticons/a080.gif
Erkek severse afallar
Erkek severse kavga etmez
Erkek severse arada bir düşüp bayılır http://www.hepbiri.com/html/emoticons/biggrin.gif
Erkek severse süpriz yapmak ister
Erkek severse heveslendirir
Erkek severse kışkırtır
Erkek severse kanatlandırır
Erkek severse ısırır http://www.hepbiri.com/html/emoticons/mf_hide.gif
Erkek severse doğal olur
Erkek severse yaşamayı sever
Erkek severse sorumluluk hisseder
Erkek severse hiç yapmadığı şeyleri yapabilir
Erkek severse hayatı dondurur
Erkek severse sıkılmaz
Erkek severse sevdiğini söyler http://www.hepbiri.com/html/emoticons/wub.gif
Erkek severse yerinde duramaz (Hiperaktifleşir) http://www.hepbiri.com/html/emoticons/w00t.gif
Erkek severse şiir yazar
Erkek severse saklamaz
Erkek severse vazgeçmez
Erkek severse rüyada gibidir
Erkek severse AŞK yarası çeker
Erkek severse pul koleksiyonunu atar
Erkek severse dağlardan çiçek toplar http://www.hepbiri.com/html/emoticons/flowers.gif
Erkek severse mektup yazar http://www.hepbiri.com/html/emoticons/read.gif
Erkek severse umudunu hiç bir zaman kaybetmez
Erkek severse olgunlaşır
Erkek severse kalpten sever
Erkek severse sinekleri öldürmez ( ne alaka http://www.hepbiri.com/html/emoticons/laugh.gif )
Erkek severse akşamları uyurken kuzu saymaz http://www.hepbiri.com/html/emoticons/tongue.gif
Erkek severse günde 1 saat ona yeter
Erkek severse çekip gitmez
Erkek severse erkek sinekten bile sevgilisini kıskanır
Erkek severse güzel sözler etmeye bayılır
Erkek severse gönülden yanar
Erkek severse AŞKtan yorgan döşek yatar
Erkek severse zamanın nasıl geçtiğini anlamaz
Erkek severse özel günleri asla unutmaz
Erkek severse sarhoş olur http://www.hepbiri.com/html/emoticons/003.gif
Erkek severse arkadaslarının başının etini yer
Erkek severse son kullanma tarihi geçmiş şeyleri yemez (alakaya maydonoz http://www.hepbiri.com/html/emoticons/tongue.gif )
Erkek severse gözünü dört açar http://www.hepbiri.com/html/emoticons/blink.gif
Erkek severse minibüslere kalemle sevgilisinin adını yazar
Erkek severse haklı olsa bile haksız olduğunu bazen kabul eder
Erkek severse bağışlar
Erkek severse dilencilere para verir
Erkek severse çiçek yaptırır
Erkek severse hediye alır
Erkek severse çok kolay kandırılır
Erkek severse unutmaz
Erkek severse sevgilisinin telefon numarasını kendi numarasından daha iyi bilir
Erkek severse kendine güvenir http://www.hepbiri.com/html/emoticons/005.gif
Erkek severse ileriye yönelik yatırımlar yapar
Erkek severse doğru yoldadır
Erkek severse kazanır
Erkek severse söz dinler
Erkek severse eline geçen fırsatları iyi değerlendirir
Erkek severse güneşin doğuşunu izlemek için erken kalkar
Erkek severse hep dua alır
Erkek severse kul, köle olur
Erkek severse aşıklara saygı duyar
Erkek severse dans dersleri alır
Erkek severse eğlenmesini bilir
Erkek severse inanmak istemediği şeylere inanmaz
Erkek severse kalpden ağrı çeker
Erkek severse gözleriyle konuşabilir http://www.hepbiri.com/html/emoticons/wub.gif
Erkek severse bir çok şeyi göze alır
Erkek severse soğan ve sarımsaktan uzak durur http://www.hepbiri.com/html/emoticons/mf_hide.gif
Erkek severse gençleşir
Erkek severse içi hep kıpır kıpırdır http://www.hepbiri.com/html/emoticons/009.gif
Erkek severse kuşlar gibidir
Erkek severse hoşgörülü olur
Erkek severse inkar etmez
Erkek severse asla laf söyletmez
Erkek severse yanında nazar boncuğu taşır
Erkek severse içindeki zamparayı öldürür
Erkek severse sevgilisinin kokusunu 100 km uzaktan alır http://www.hepbiri.com/html/emoticons/ph34r.gif
Erkek severse alaskadayken bile içi yanar http://www.hepbiri.com/html/emoticons/thumbsup.gif
Erkek severse sevgilisini ailesiyle tanıştırır

ERKEK SEVMEZSE ALDATIR.

Ne erkekemiş bea :))) Yalnız gerçekten de nesilleri tükenmediyse bir tane ısmarlamak istiyorum ALDATMAYANINDAN! (YANİ SEVENİNDENN....)

GusinapsE 6 Temmuz 2006 01:32

Alıntı:

MachMood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 147816)
Ve bir alıntı... ;
Aldatmak; kişisel tatmindir.Kaybedecek bi şeyin olmadığında başkasıyla herşeye boşvermektir.. Kandırırcasına...... Bu yalan dünyada birbirini kandırmaktır bineviye ve kandırıldığını bilmektir umursuzca

:smiley32: :smiley32: :smiley32:

Saat: 12:45
Sayfa 1 / 5

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık