MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Derslerimde nasıl başarılı olabilirim? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/247595-derslerimde-nasil-basarili-olabilirim.html)

haşim guner 30 Nisan 2009 19:53

Derslerimde nasıl başarılı olabilirim?


fadedliver 30 Nisan 2009 20:14

Derslerde başarılı olmak isteyen bir öğrenci nelere dikkat etmelidir? Nasıl ders çalışmalıdır? Kısaca inek öğrenci nasıl olunur?

ZAMANINIZI PLANLAMADAN DERS ÇALIŞMAYIN YOKSA ZAMANINIZ YETMEZ…
(DERS ÇALIŞMA PLANI YAPMANIN YOLLARI)
  • Ders çalışmadan önce ilk yapmanız gereken şey “ben neden ders çalışmalıyım ?” “neden okulda başarılı olmalıyım” sorularına cevap bulmalısınız. Yani bir amaç, bir hedef belirlemelisiniz.
  • Kendinizi tanımaya çalışın. Çünkü kendinizi ders çalışma alışkanlıkları ve öğrenme açısından ne kadar iyi tanırsanız çalışma düzeninizi buna göre en iyi şekilde planlayabilirsiniz.
3. çalışma planı hazırlarken hangi dersin hangi saatte çalışılacağı kararlaştırılmalıdır. Zor olan veya öğrenirken zorlanılan dersler için verimli çalışma saatleri ayrılmalıdır. Verimli çalışma saatleri, zihnin uyanık olduğu, konsantrasyonun en yüksek seviyede olduğu saatlerdir. Bu saatlerin ortak bir standardı yoktur. Her öğrencinin verimli çalışma saatleri farklı olabilir. Öğrenci eğer verimli çalışma saatini bilmiyorsa kendini izleyerek bunu tespit edebilir. Ancak uzmanların genel kanısı, verimli çalışma saatlerinin bedenin dinlenmiş ve dinç olduğu saatler olan sabah saatleri olduğu yönündedir.
4. Çalışma planında her ders için bir çalışma zamanı ayrılmalıdır. Çalışma zamanının standardı yoktur. Her öğrenci, ön bilgisine, dersi anlamamış olmasına v.b. bir çok kritik durumu dikkate alarak hangi derse ne kadar zaman ayırması gerektiğini planlamalıdır.
  • Çalışma planında, çalışma süreleri mümkün olduğunca aynı saatler olmalı. Böylece o saatte çalışma alışkanlığı kazanmış olursunuz.
6. Çalışma planında yer alan dersler, okulda veya dershanedeki ders programına uygun olmalıdır. Örneğin, Pazartesi günü sabah saat 8:00-10:00 arası, okulda matematik dersi varsa çalışma planında Pazartesi öğlenden sonraya matematik dersi konmalıdır.
7. Bilindiği gibi tekrar verimli çalışmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yine bildiğiniz gibi tekrar sürekli değil, aralıklı yapıldığı taktirde daha verimli olur. Burada tekrarın çalışma prensibinden çıkan sonuç şudur: “öğrenme aralıklı yapılmalıdır.” Bu nedenle çalışma planı hazırlarken dinlenme aralarına da yer verilmelidir. Ancak bu aralar çok uzun olmamalı. Uzun aralarda tekrar derse dönmek zor olabilir. İdeal ders çalışma şöyle olmalıdır. 40 dk. Ders çalışma, 5 dk. Tekrar, 10 dk. Dinlenme, daha sonra diğer saatin çalışmasına geçilir, bu şekilde ders çalışmaya devam edilir. Ancak özellikle sayısal derslerde eğer problem çözülmesi gerekiyorsa çözülmeden ara verilmemelidir.
8. Yapı ve işleyiş bakımından birbirine benzeyen iki ders üst üste çalışılmamalıdır. Örneğin fizik ve kimya dersleri üst süte çalışılmamalı. Eğer bu tür dersler üst üstte çalışılırsa bilgilerin birbirine karışması durumu meydana gelebilir. Bu derslere fizik, tarih, kimya şeklinde çalışma planında yer verilmelidir.
  • Çalışma planında hep derse yer vermek zorunda değildisiniz. Arkadaşınıza, ailenize, sinemaya v.b. birçok sosyal etkinliğe de çalışma planınızda yer verin. Bu ders dışı faaliyetleri plana mutlaka saati saatine yazın.

BEN BURADA DERS ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM.
(ÇALIŞMA ORTAMINIZI DÜZENLEYİN)

  • Ders çalışmak için kendinize evde bir ortam oluşturmaya özen gösterin. Evinizin ve maddi imkânlarınız ölçüsünde kendinize ait bir çalışma odası evde edinmeye çalışın.
  • Derslerinize sessiz bir ortamda ve mutlaka masa üzerinde çalışın.
  • Çalışma odanızda dikkatinizi dağıtacak poster, zamanınızı çalacak televizyon, bilgisayar gibi düşmanlardan uzak durmaya çalışın. Bunları ders çalışma sonrasında kendinize ödül olarak verin.
  • Çalışma ortamınızın ışığı, ısısı, gürültüsü derse olan dikkatinizi dağıtmayacak oranda ayarlanmış olmalıdır.
  • Ders çalışmak için odanızda ayırdığınız masada sadece ders çalışın. Eğer bu masanızda yemek yerseniz daha sonra ders çalışmak isterseniz inanınki çok acıkacaksınız.
  • Çalışma masanız da ders çalışırken ihtiyacınız olacak olan kalem, kitap, açacak gibi malzemeler hazır beklesin. Ders çalışırken bunları almak için masanın başından kalkarsanız bir daha o masaya oturamayabilirsiz.

BU DERS DEDİĞİN ŞEYE NASIL ÇALIŞMALIYIM

  • Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
  • Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
  • Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
  • Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
  • Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
  • Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
  • Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
  • Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
  • Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
  • Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
  • Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
  • Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
  • Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
  • Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
  • Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır

kaynak


Misafir 15 Ekim 2009 17:39

ben derslerimde başarılı olabilecekmiyim
 
bişeyler cevaplayın nolur


Misafir 13 Aralık 2009 14:09

olabilirsin


Misafir 15 Aralık 2009 15:08

yhaa bhenim bu sene fizik 1 dşücek yardım edermisin nasıl çalışıyım?? :S


Daisy-BT 15 Aralık 2009 15:16

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1534087)
bişeyler cevaplayın nolur

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1603740)
olabilirsin

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1606775)
yhaa bhenim bu sene fizik 1 dşücek yardım edermisin nasıl çalışıyım?? :S

Mesajı okuyun.

Alıntı:

fadedliver adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1388936)
Derslerde başarılı olmak isteyen bir öğrenci nelere dikkat etmelidir? Nasıl ders çalışmalıdır? Kısaca inek öğrenci nasıl olunur?

ZAMANINIZI PLANLAMADAN DERS ÇALIŞMAYIN YOKSA ZAMANINIZ YETMEZ…
(DERS ÇALIŞMA PLANI YAPMANIN YOLLARI)
  • Ders çalışmadan önce ilk yapmanız gereken şey “ben neden ders çalışmalıyım ?” “neden okulda başarılı olmalıyım” sorularına cevap bulmalısınız. Yani bir amaç, bir hedef belirlemelisiniz.
  • Kendinizi tanımaya çalışın. Çünkü kendinizi ders çalışma alışkanlıkları ve öğrenme açısından ne kadar iyi tanırsanız çalışma düzeninizi buna göre en iyi şekilde planlayabilirsiniz.
3.çalışma planı hazırlarken hangi dersin hangi saatte çalışılacağı kararlaştırılmalıdır. Zor olan veya öğrenirken zorlanılan dersler için verimli çalışma saatleri ayrılmalıdır. Verimli çalışma saatleri, zihnin uyanık olduğu, konsantrasyonun en yüksek seviyede olduğu saatlerdir. Bu saatlerin ortak bir standardı yoktur. Her öğrencinin verimli çalışma saatleri farklı olabilir. Öğrenci eğer verimli çalışma saatini bilmiyorsa kendini izleyerek bunu tespit edebilir. Ancak uzmanların genel kanısı, verimli çalışma saatlerinin bedenin dinlenmiş ve dinç olduğu saatler olan sabah saatleri olduğu yönündedir.
4.Çalışma planında her ders için bir çalışma zamanı ayrılmalıdır. Çalışma zamanının standardı yoktur. Her öğrenci, ön bilgisine, dersi anlamamış olmasına v.b. bir çok kritik durumu dikkate alarak hangi derse ne kadar zaman ayırması gerektiğini planlamalıdır.
  • Çalışma planında, çalışma süreleri mümkün olduğunca aynı saatler olmalı. Böylece o saatte çalışma alışkanlığı kazanmış olursunuz.
6.Çalışma planında yer alan dersler, okulda veya dershanedeki ders programına uygun olmalıdır. Örneğin, Pazartesi günü sabah saat 8:00-10:00 arası, okulda matematik dersi varsa çalışma planında Pazartesi öğlenden sonraya matematik dersi konmalıdır.
7.Bilindiği gibi tekrar verimli çalışmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yine bildiğiniz gibi tekrar sürekli değil, aralıklı yapıldığı taktirde daha verimli olur. Burada tekrarın çalışma prensibinden çıkan sonuç şudur: “öğrenme aralıklı yapılmalıdır.” Bu nedenle çalışma planı hazırlarken dinlenme aralarına da yer verilmelidir. Ancak bu aralar çok uzun olmamalı. Uzun aralarda tekrar derse dönmek zor olabilir. İdeal ders çalışma şöyle olmalıdır. 40 dk. Ders çalışma, 5 dk. Tekrar, 10 dk. Dinlenme, daha sonra diğer saatin çalışmasına geçilir, bu şekilde ders çalışmaya devam edilir. Ancak özellikle sayısal derslerde eğer problem çözülmesi gerekiyorsa çözülmeden ara verilmemelidir.
8.Yapı ve işleyiş bakımından birbirine benzeyen iki ders üst üste çalışılmamalıdır. Örneğin fizik ve kimya dersleri üst süte çalışılmamalı. Eğer bu tür dersler üst üstte çalışılırsa bilgilerin birbirine karışması durumu meydana gelebilir. Bu derslere fizik, tarih, kimya şeklinde çalışma planında yer verilmelidir.
  • Çalışma planında hep derse yer vermek zorunda değildisiniz. Arkadaşınıza, ailenize, sinemaya v.b. birçok sosyal etkinliğe de çalışma planınızda yer verin. Bu ders dışı faaliyetleri plana mutlaka saati saatine yazın.

BEN BURADA DERS ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM.
(ÇALIŞMA ORTAMINIZI DÜZENLEYİN)

  • Ders çalışmak için kendinize evde bir ortam oluşturmaya özen gösterin. Evinizin ve maddi imkânlarınız ölçüsünde kendinize ait bir çalışma odası evde edinmeye çalışın.
  • Derslerinize sessiz bir ortamda ve mutlaka masa üzerinde çalışın.
  • Çalışma odanızda dikkatinizi dağıtacak poster, zamanınızı çalacak televizyon, bilgisayar gibi düşmanlardan uzak durmaya çalışın. Bunları ders çalışma sonrasında kendinize ödül olarak verin.
  • Çalışma ortamınızın ışığı, ısısı, gürültüsü derse olan dikkatinizi dağıtmayacak oranda ayarlanmış olmalıdır.
  • Ders çalışmak için odanızda ayırdığınız masada sadece ders çalışın. Eğer bu masanızda yemek yerseniz daha sonra ders çalışmak isterseniz inanınki çok acıkacaksınız.
  • Çalışma masanız da ders çalışırken ihtiyacınız olacak olan kalem, kitap, açacak gibi malzemeler hazır beklesin. Ders çalışırken bunları almak için masanın başından kalkarsanız bir daha o masaya oturamayabilirsiz.

BU DERS DEDİĞİN ŞEYE NASIL ÇALIŞMALIYIM

  • Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
  • Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
  • Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
  • Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
  • Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
  • Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
  • Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
  • Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
  • Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
  • Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
  • Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
  • Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
  • Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
  • Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
  • Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır

kaynak



Misafir 15 Aralık 2009 15:58

çalışmadan hiç bişeyi elde edemezsin.hele hele başarıyı hiç elde edemezsin.aç defteri kitabı çalış.çalış ve çalış...tüyo almana gerek yok bu konuda


Misafir 30 Aralık 2009 18:48

bence planlı programlı çalışmaya gerek yok. İstemedikten sonra çalışmanın da bir anlamı yok...


saltukburahan 26 Ocak 2010 11:51

karahanlı
 
selam
ticaret meslek lisesi öğrencisi bilgisayar bölümü web alanı öğrencisiyim
kendi alannımda üniversite kazanmak istiyorum ama matematik temelim zayıf dershaneyede gidemiyorum nasıl basarılı olabilirim


Misafir 13 Şubat 2010 23:31

sa bende düz liseye gidiorum bu sene 3 tane 1 geldi bana nasıl yardımcı oursunuz :S:S:S


Daisy-BT 13 Şubat 2010 23:47

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1606896)
çalışmadan hiç bişeyi elde edemezsin.hele hele başarıyı hiç elde edemezsin.aç defteri kitabı çalış.çalış ve çalış...tüyo almana gerek yok bu konuda

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1633073)
bence planlı programlı çalışmaya gerek yok. İstemedikten sonra çalışmanın da bir anlamı yok...

Alıntı:

saltukburahan adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1669852)
selam
ticaret meslek lisesi öğrencisi bilgisayar bölümü web alanı öğrencisiyim
kendi alannımda üniversite kazanmak istiyorum ama matematik temelim zayıf dershaneyede gidemiyorum nasıl basarılı olabilirim

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1693137)
sa bende düz liseye gidiorum bu sene 3 tane 1 geldi bana nasıl yardımcı oursunuz :S:S:S

Alttaki yazıyı dikkatle okursanız başarılı olacağınızdan eminim. Kendinize güvenin, gelecek sizin. İleride meslek sahibi olduğunuzda "keşke" leriniz olmasın.

Alıntı:

fadedliver adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1388936)
Derslerde başarılı olmak isteyen bir öğrenci nelere dikkat etmelidir? Nasıl ders çalışmalıdır? Kısaca inek öğrenci nasıl olunur?

ZAMANINIZI PLANLAMADAN DERS ÇALIŞMAYIN YOKSA ZAMANINIZ YETMEZ…
(DERS ÇALIŞMA PLANI YAPMANIN YOLLARI)
  • Ders çalışmadan önce ilk yapmanız gereken şey “ben neden ders çalışmalıyım ?” “neden okulda başarılı olmalıyım” sorularına cevap bulmalısınız. Yani bir amaç, bir hedef belirlemelisiniz.
  • Kendinizi tanımaya çalışın. Çünkü kendinizi ders çalışma alışkanlıkları ve öğrenme açısından ne kadar iyi tanırsanız çalışma düzeninizi buna göre en iyi şekilde planlayabilirsiniz.
3.çalışma planı hazırlarken hangi dersin hangi saatte çalışılacağı kararlaştırılmalıdır. Zor olan veya öğrenirken zorlanılan dersler için verimli çalışma saatleri ayrılmalıdır. Verimli çalışma saatleri, zihnin uyanık olduğu, konsantrasyonun en yüksek seviyede olduğu saatlerdir. Bu saatlerin ortak bir standardı yoktur. Her öğrencinin verimli çalışma saatleri farklı olabilir. Öğrenci eğer verimli çalışma saatini bilmiyorsa kendini izleyerek bunu tespit edebilir. Ancak uzmanların genel kanısı, verimli çalışma saatlerinin bedenin dinlenmiş ve dinç olduğu saatler olan sabah saatleri olduğu yönündedir.
4.Çalışma planında her ders için bir çalışma zamanı ayrılmalıdır. Çalışma zamanının standardı yoktur. Her öğrenci, ön bilgisine, dersi anlamamış olmasına v.b. bir çok kritik durumu dikkate alarak hangi derse ne kadar zaman ayırması gerektiğini planlamalıdır.
  • Çalışma planında, çalışma süreleri mümkün olduğunca aynı saatler olmalı. Böylece o saatte çalışma alışkanlığı kazanmış olursunuz.
6.Çalışma planında yer alan dersler, okulda veya dershanedeki ders programına uygun olmalıdır. Örneğin, Pazartesi günü sabah saat 8:00-10:00 arası, okulda matematik dersi varsa çalışma planında Pazartesi öğlenden sonraya matematik dersi konmalıdır.
7.Bilindiği gibi tekrar verimli çalışmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yine bildiğiniz gibi tekrar sürekli değil, aralıklı yapıldığı taktirde daha verimli olur. Burada tekrarın çalışma prensibinden çıkan sonuç şudur: “öğrenme aralıklı yapılmalıdır.” Bu nedenle çalışma planı hazırlarken dinlenme aralarına da yer verilmelidir. Ancak bu aralar çok uzun olmamalı. Uzun aralarda tekrar derse dönmek zor olabilir. İdeal ders çalışma şöyle olmalıdır. 40 dk. Ders çalışma, 5 dk. Tekrar, 10 dk. Dinlenme, daha sonra diğer saatin çalışmasına geçilir, bu şekilde ders çalışmaya devam edilir. Ancak özellikle sayısal derslerde eğer problem çözülmesi gerekiyorsa çözülmeden ara verilmemelidir.
8.Yapı ve işleyiş bakımından birbirine benzeyen iki ders üst üste çalışılmamalıdır. Örneğin fizik ve kimya dersleri üst süte çalışılmamalı. Eğer bu tür dersler üst üstte çalışılırsa bilgilerin birbirine karışması durumu meydana gelebilir. Bu derslere fizik, tarih, kimya şeklinde çalışma planında yer verilmelidir.
  • Çalışma planında hep derse yer vermek zorunda değildisiniz. Arkadaşınıza, ailenize, sinemaya v.b. birçok sosyal etkinliğe de çalışma planınızda yer verin. Bu ders dışı faaliyetleri plana mutlaka saati saatine yazın.

BEN BURADA DERS ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM.
(ÇALIŞMA ORTAMINIZI DÜZENLEYİN)

  • Ders çalışmak için kendinize evde bir ortam oluşturmaya özen gösterin. Evinizin ve maddi imkânlarınız ölçüsünde kendinize ait bir çalışma odası evde edinmeye çalışın.
  • Derslerinize sessiz bir ortamda ve mutlaka masa üzerinde çalışın.
  • Çalışma odanızda dikkatinizi dağıtacak poster, zamanınızı çalacak televizyon, bilgisayar gibi düşmanlardan uzak durmaya çalışın. Bunları ders çalışma sonrasında kendinize ödül olarak verin.
  • Çalışma ortamınızın ışığı, ısısı, gürültüsü derse olan dikkatinizi dağıtmayacak oranda ayarlanmış olmalıdır.
  • Ders çalışmak için odanızda ayırdığınız masada sadece ders çalışın. Eğer bu masanızda yemek yerseniz daha sonra ders çalışmak isterseniz inanınki çok acıkacaksınız.
  • Çalışma masanız da ders çalışırken ihtiyacınız olacak olan kalem, kitap, açacak gibi malzemeler hazır beklesin. Ders çalışırken bunları almak için masanın başından kalkarsanız bir daha o masaya oturamayabilirsiz.

BU DERS DEDİĞİN ŞEYE NASIL ÇALIŞMALIYIM

  • Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
  • Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
  • Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
  • Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
  • Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
  • Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
  • Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
  • Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
  • Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
  • Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
  • Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
  • Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
  • Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
  • Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
  • Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır

kaynak



Misafir 18 Şubat 2010 16:28

arkadaşlar böle tüyolarla bence çok alakası var ama insanın içinde istek yoksa hiç çalışamaz!!! bende lise 2.sınıf öğrencisiyim 1. dönem birtane 3 üm vardı gerisi 5 veye 4 geldi...


Misafir 25 Mart 2010 10:57

derslerimde nasıl başarılı olabilirim


Misafir 20 Mayıs 2010 10:22

meraba BENİM BU SENE BİR TANE BİRİM GELDİ ODA MATEMATİK
NASIL ODERSİ DÜZELTİPTE TEŞEKÜR BELGESİ ALABİLİRİM


Daisy-BT 20 Mayıs 2010 11:11

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1738849)
derslerimde nasıl başarılı olabilirim

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1778586)
meraba BENİM BU SENE BİR TANE BİRİM GELDİ ODA MATEMATİK
NASIL ODERSİ DÜZELTİPTE TEŞEKÜR BELGESİ ALABİLİRİM


Derslerde başarılı olmak isteyen bir öğrenci nelere dikkat etmelidir? Nasıl ders çalışmalıdır? Kısaca inek öğrenci nasıl olunur?

ZAMANINIZI PLANLAMADAN DERS ÇALIŞMAYIN YOKSA ZAMANINIZ YETMEZ…
(DERS ÇALIŞMA PLANI YAPMANIN YOLLARI)
  • Ders çalışmadan önce ilk yapmanız gereken şey “ben neden ders çalışmalıyım ?” “neden okulda başarılı olmalıyım” sorularına cevap bulmalısınız. Yani bir amaç, bir hedef belirlemelisiniz.
  • Kendinizi tanımaya çalışın. Çünkü kendinizi ders çalışma alışkanlıkları ve öğrenme açısından ne kadar iyi tanırsanız çalışma düzeninizi buna göre en iyi şekilde planlayabilirsiniz.
3.çalışma planı hazırlarken hangi dersin hangi saatte çalışılacağı kararlaştırılmalıdır. Zor olan veya öğrenirken zorlanılan dersler için verimli çalışma saatleri ayrılmalıdır. Verimli çalışma saatleri, zihnin uyanık olduğu, konsantrasyonun en yüksek seviyede olduğu saatlerdir. Bu saatlerin ortak bir standardı yoktur. Her öğrencinin verimli çalışma saatleri farklı olabilir. Öğrenci eğer verimli çalışma saatini bilmiyorsa kendini izleyerek bunu tespit edebilir. Ancak uzmanların genel kanısı, verimli çalışma saatlerinin bedenin dinlenmiş ve dinç olduğu saatler olan sabah saatleri olduğu yönündedir.
4.Çalışma planında her ders için bir çalışma zamanı ayrılmalıdır. Çalışma zamanının standardı yoktur. Her öğrenci, ön bilgisine, dersi anlamamış olmasına v.b. bir çok kritik durumu dikkate alarak hangi derse ne kadar zaman ayırması gerektiğini planlamalıdır.
  • Çalışma planında, çalışma süreleri mümkün olduğunca aynı saatler olmalı. Böylece o saatte çalışma alışkanlığı kazanmış olursunuz.
6.Çalışma planında yer alan dersler, okulda veya dershanedeki ders programına uygun olmalıdır. Örneğin, Pazartesi günü sabah saat 8:00-10:00 arası, okulda matematik dersi varsa çalışma planında Pazartesi öğlenden sonraya matematik dersi konmalıdır.
7.Bilindiği gibi tekrar verimli çalışmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yine bildiğiniz gibi tekrar sürekli değil, aralıklı yapıldığı taktirde daha verimli olur. Burada tekrarın çalışma prensibinden çıkan sonuç şudur: “öğrenme aralıklı yapılmalıdır.” Bu nedenle çalışma planı hazırlarken dinlenme aralarına da yer verilmelidir. Ancak bu aralar çok uzun olmamalı. Uzun aralarda tekrar derse dönmek zor olabilir. İdeal ders çalışma şöyle olmalıdır. 40 dk. Ders çalışma, 5 dk. Tekrar, 10 dk. Dinlenme, daha sonra diğer saatin çalışmasına geçilir, bu şekilde ders çalışmaya devam edilir. Ancak özellikle sayısal derslerde eğer problem çözülmesi gerekiyorsa çözülmeden ara verilmemelidir.
8.Yapı ve işleyiş bakımından birbirine benzeyen iki ders üst üste çalışılmamalıdır. Örneğin fizik ve kimya dersleri üst süte çalışılmamalı. Eğer bu tür dersler üst üstte çalışılırsa bilgilerin birbirine karışması durumu meydana gelebilir. Bu derslere fizik, tarih, kimya şeklinde çalışma planında yer verilmelidir.
  • Çalışma planında hep derse yer vermek zorunda değildisiniz. Arkadaşınıza, ailenize, sinemaya v.b. birçok sosyal etkinliğe de çalışma planınızda yer verin. Bu ders dışı faaliyetleri plana mutlaka saati saatine yazın.
BEN BURADA DERS ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM.
(ÇALIŞMA ORTAMINIZI DÜZENLEYİN)
  • Ders çalışmak için kendinize evde bir ortam oluşturmaya özen gösterin. Evinizin ve maddi imkânlarınız ölçüsünde kendinize ait bir çalışma odası evde edinmeye çalışın.
  • Derslerinize sessiz bir ortamda ve mutlaka masa üzerinde çalışın.
  • Çalışma odanızda dikkatinizi dağıtacak poster, zamanınızı çalacak televizyon, bilgisayar gibi düşmanlardan uzak durmaya çalışın. Bunları ders çalışma sonrasında kendinize ödül olarak verin.
  • Çalışma ortamınızın ışığı, ısısı, gürültüsü derse olan dikkatinizi dağıtmayacak oranda ayarlanmış olmalıdır.
  • Ders çalışmak için odanızda ayırdığınız masada sadece ders çalışın. Eğer bu masanızda yemek yerseniz daha sonra ders çalışmak isterseniz inanınki çok acıkacaksınız.
  • Çalışma masanız da ders çalışırken ihtiyacınız olacak olan kalem, kitap, açacak gibi malzemeler hazır beklesin. Ders çalışırken bunları almak için masanın başından kalkarsanız bir daha o masaya oturamayabilirsiz.
BU DERS DEDİĞİN ŞEYE NASIL ÇALIŞMALIYIM
  • Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
  • Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
  • Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
  • Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
  • Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
  • Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
  • Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
  • Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
  • Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
  • Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
  • Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
  • Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
  • Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
  • Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
  • Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır



Misafir 25 Kasım 2010 14:39

Abiler, Kardeşler lütfen yardım edermisiniz.Ben 6. Sınıfa Gidiyorum.Derslerim daha bu aydan çok kötü hiç 4 5 yok hep 3 3 2 2 1 ama 4,5. sınıflarda çok başarılıydım ben eski halime tekrar dönmek istiyorum(Yani derslerimde nasıl başarılı olabilirim kısa ve öz cevap istiyorum


Misafir 27 Aralık 2010 15:37

bn Lise 1 öğrencisiyim karnemde 1 tane Dil ve Anlatım dan 1 var nasıl kurtara bilirim


melike 823 20 Ocak 2011 14:06

10lu 100 lü ve 1000 li çarpma
 
ben 4. sınıfa gidiyorum ve hiçbir şeyi anlayamıyorum. sonra hiç başarılı değilim sınavlarda


Misafir 6 Şubat 2011 23:24

Selam benim matematik 1 nasıl çalısmam lazım


MuratcanRoman 6 Şubat 2011 23:52

Cevap
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1606775)
yhaa bhenim bu sene fizik 1 dşücek yardım edermisin nasıl çalışıyım?? :S


Benimde 11de 1 düştü birebir hoca veya dershane süper oluyor ikisini aynı anda tuttuk 87.6dan 5 geldi.:D


Sch00LB0y½ 28 Nisan 2011 21:34

Matematik Dersimi Nasıl Düzeltebilirim?
 
Matematiğim 2. Dönem Çok Düştü Nasıl Düzeltebilirim?


Misafir 10 Mayıs 2011 10:40

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1534087)
bişeyler cevaplayın nolur

arkadaşlar ben okulun birncisiyim öğretmen müdür dahil herkes tarafından seviliyorum bi sınav olduğunda herkes beni söylüyo öğretmenlere.
ilk olarak hedef belirleyiin sonra:
1.planlı çalışın
2.üstte anlatıldığı gibi kendinize ders çalışmaya uygun ortam hazırlayın.ama dikkatınızı dağıtacak etkenler bulunmasın...
3.en önemlisi dersi dinleyin ve not tutun
4.okulda işlediğiniz dersleri mutlaka tekrar edin
5.bol bol konuyla ilgili test çözün
6.sadece sınav olunca değil her gün çalışın
7.dinlenmeye vakit ayırın(20dk çalışıp 10 dk dinlenme gibi
8.bilgisayar telefon vb. elektronik araçlarla fazla vakit geçirmeyin
işte ben böyle başarılı oldum herkesin gözüne girdim. unutmayın bu işi severek yapmanız gerek istemeden çalışarak başarılı OLUNMAZ


Misafir 15 Mayıs 2011 15:39

ben nasıl başarılı olacam bana yardım edin 7.sınıfa gidiyorum ve çok tembelim :( :( :(


Misafir 18 Mayıs 2011 23:35

arkadaşlar ben ders çalılıyorum ama başarılı olamıyorum neden sıkıntıda basmıyor bunalmıyorum fene 7 saat gerçekten ii bir şekilde çalıştım 45 aldım lütfen matematike 3 gün calıştım 50 aldım lütfen yardım ederseniz memnun kalırım :) bu arada site yöneticilerine teşekkürler birçok şeyi bu siteden öğrenip bu siteden çalışıyorum baaşırıların devamını dilerim....


Misafir 9 Haziran 2011 09:26

ben teşekkür alıyorum arkadaşlar gidin bir yurt'a orada planlı çalışırsınız eminim başarılı olursunuz..!


Misafir 11 Eylül 2011 13:12

Arkadaşlar başarılı olmanın en ilk yolu tekrar etmektir ben mesela okulun hep birincisiyim neden biliomusunun okulda gördüğüm bütün dersleri eve gelince hep tekrar ettim. Şimdi bütün öğretmenler beni tanıyor seviyor. hatta bütün konularda fikir alıyorlar.ben çalışkan zeki olmaktan çok mutuluyum . unutmayın hep tekrar


Misafir 13 Eylül 2011 20:42

ben sağlık meslek lisesi hemşirelik alanına gitmek istiyorum ama puanlarım şöyle 6. sınıfta 352 7. sınıfta 363 8.sınıfta kaç almam gerekiyor yardımcı olurmusunuz lütfen ne zaman bir siteye yorum yazssam cevap gelmiyor biri bana yardımcı olabilirmi?


Misafir 24 Eylül 2011 15:58

beyler ilk önce siz kendiniz isteyeceksiniz dersi bir sorumluluk weya zorunlu yapmayın ders yapmaktan keyif almaya başlarsanız işte o zaman başarıya ulaşmanız kolay olacaktır . . .


Misafir 24 Eylül 2011 22:39

ben de çok kötüyüm masaya oturduğumda cnm sıkılıor çalısmak istemiorum yrdım edinnn


Misafir 26 Ekim 2011 15:04

bence slayt sunularına bak


Misafir 31 Ekim 2011 20:39

Bilgisayarda sınırsız süre oyun oynasam notlarım yine iyi olur mu?
 
arkadaşlar ben hep ders çalışırım tekrar yapar test çözerim sınavlardan bazen 100 ile 90 arası bazen 80 ile 90 alırım günde bir saat bilgisayar oynarım hatta şimdi cuma cumartesi 2 3 saat girebiliyorum bi ark. ım var her gün 6 7 saat bilgisayar oynar yalan değil ne zaman baksam oyunda ama o hep sınavlardan 90 100 arası alır nasıl yapıyor bilmiorum moral yönünden mi oluor bu bir türlü anlamadım ailem ile bir anlaşma yaptık 1. sınavlar sonunda eğer tüm sınavlarım 85 üstü gelirse sınırsız bilgisyarım olcak tabi notlarım düşmemek şartı ile sizce sınırsız bilgisayar oynasam notlarım iyi olr mu allaha şükür yine teşekkür getirmiorum ama daha fazlası hem benim hemde ailem bakımından çok ii olucak yardımcı olabilr misiniz bana ark. ım gibi nasıl olabilirim bu arada 7. sınıfa gidiorum


Misafir 14 Kasım 2011 08:26

Kendime çok fazla güveniyorum
 
evet arkadaşlar sorunum bu kendime fazla güvenmem.sebebi ise 4 yaşında yaptırdığımız IQ testi.IQ um yaşıtlarıma göre fazla.e bunu duyan çevredeki insanlar bende öyle bir etki yarattıki siz düşünün."sen yaparsın sen akıllısın aferin oğluma"vb..şu anda 7. sınıfa gidiyorum ve sanırım hayatımda hiçbir sınavıma çalışmadım.normalde 90-95 arası not alırım çalışmadığım zamanlar ama çalıştığımda hep 100 alırım.yani anlayacağınız ben 100 almak istiyorum kendime güvenimi yenmeliyim.evet biraz saçma oldu herkes kendinde güven arar ama ben istemiyorum.ee ne demişler herşeyin fazlası zarar.bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ders çalışmam konusunda?


Misafir 22 Kasım 2011 22:07

bence planlı programlı çalışmaya gerek yok. İstemedikten sonra çalışmanın da bir anlamı yok...
çalışmadan hiç bişeyi elde edemezsin.hele hele başarıyı hiç elde edemezsin.aç defteri kitabı çalış.çalış ve çalış...tüyo almana gerek yok bu


Teastübilya 1 Aralık 2011 14:57

Arkdşlar derslerde ve davrnşlarımızda BAŞARILI bir öğrenci olmak ödevlerini zamanında yapmak öğretmenin söznü dinleyerek . anlattıklarına uyum ve usul göstererek en önemlisi yazılılarımıza çalışrak herkez beni çok saçma bişy diye yazmış diye adlandırılmasın aslında bende cok başarısızdım çalışkan arkadaşlarımdan fikir alarak yazılı notlarımı düzeltmeye çalışıyorum Şu facebook olayı olmasaaaa... ben facenin tirkasiyimdir 3-6 saat cıkmam Başından Ama kendimi düzeltmek istiyorm Artık Hrkezinn Geleceği Garannttii Kendimide Tantym; Haznedar Abdi İpekçi İ.Ö.O okulunda okuyorum 6.sınıf öğrencisiyim istanbul güngörende oturuyorum :)


Misafir 25 Aralık 2011 12:44

Bn desrleri dinliyorum notta alıyorum ama yazılılarım hep 2 feln niye düzelteiyorum ders çalışacak güzel bi ortamım yok o yüzden olabilirmi?eve gelince fazla tekrar yapamıyorum.bi kere yazılıya girdim doldurdum herşeyi21 aldım.çok üzgünüm.


Misafir 28 Aralık 2011 13:47

PEKİ PROGRAMA BİR ÖRNEK VERİR MSİNİZ?ACABA


Misafir 30 Aralık 2011 19:59

?
 
yav önemli olan şey azimdir azim olmadan çalışmanın bir anlamı yokturr




AZİMİ OLMAYAN BİR KİŞİNİN SATRANÇ DA SAHI YOK DEMEKTİR


Misafir 5 Ocak 2012 13:50

5, sınıf
 
ben beşinçi sıf öğrencisiyim derslerim zayıf bana nasıl yardım edebilirsiniz


Dark_Blue1990 5 Ocak 2012 13:55

derslerini okulda kesinlikle iyi dinle ve derste gördüklerini evde bir kere tekrar et.Hafta sonuda o hafta gördüğün derslerin genel tekrarını yap.He bide fazla bilgisayarda oturma:)


Misafir 10 Ocak 2012 13:46

nasıl başarılı olunur?
 
ya ufff ya nasıl başarılı olcam ben ya?


Misafir 11 Ocak 2012 20:01

arkadaşlar;
her zaaman bir planınız olsun.Plansız çalışmaya zaten çalışma denmez.sayısalınız(matematiğiniz) kötüyse sadece matematiğe bir gün ayırın. o gün sadece matematik olsun.ve matematik ile ilgili test çözün.matematiğe ders çalıştığınız günün yarınsı matematik dersinin olduğuna dikkat edin.öğrendiğiniz her konuyu o gün tekrar edin yoksa unutursunuz ve sınav zamanı gelince deftere kitaba ne kadar baksanızda anlamazsınız. çünkü matematik sayısaldır. sözelle anlatılamaz.eğer temelim kötü diyorsanız bu konuyu matematik hocanızla konuşun.matematiğe bu ne ya gözüyle değil anlamak amacıyla bakın. kendinizi psikolojik yönden hazırlayın.bunu okul rehber öğretmeninizlede konusarak çözün.SBS ya da baska herhangi bir sınavdan korkmayın. korkunuzu gidermek içinde şu yöntemi deneyin.:::: diyelimki büyük sınav cumartesi günü ve saat 10 da baslayacak. kendinize hazır deneme kitapçıkları alın ve her cumartesi saat 10 da çözün. bu yöntemle zaman kaygınızıda gidereceksinizdir.netlerinizi hesaplayın. iyi oldunuz diye bu yöntemleri terk etmeyin. sürekli çalışmaya devam edin. UNUTMAYIN!!!! EĞER ŞİMDİ İNEK OLMAZSANIZ İLERDE ÖMÜR BOYU İNEK OLURSUNUZ....


oguz1886 11 Ocak 2012 20:08

ders programı yapın ona hergün uyun ve ders çalışırken odanızda çalışın dikkatinizini derse yoğunlaştırın ve radyadur tv dur müzik çalar telefon onları yanınızdan uzak tutun ders programına sakın ders çalışırım saatlerce yazmayın aralıklı 40dk. ders 10-15 dk. mola ve 2 saat de bilgisayardır oyundur onları da ekleyin!!!:)


Misafir 15 Ocak 2012 22:46

Arkadaşlar ben bilgisayara oturdum mu geç kalkıyorum planlı çalıscam diorum ama hep demekde kalıyor notlarım 80 100 arası bazen 70 ile 90 arası olabiliyor nasıl bir çözüm önerirsiniz ?


Misafir 15 Şubat 2012 18:09

Ders çalışmaya kendinizi psikolojik yönden hazırlayamadıysanız sakın ders çalışmayın. Örneğin sevgilinizle kavga etmişseniz, ilk önce sevgilinizle olan probleminizi çözün. Eğer bu problemi çözmezseniz ders esnasında durmadan onu düşünürsünüz. Birde bakmışsınız ders sonrasında onun göz renginden başka hiçbir şey hatırlamıyorsunuz.
Çalışacağınız konu bitmeden hemen dersten kalkmayın. Kendinizi şöyle deyip kendinizi motive edin:” hadi 10 dk daha çalışmadan sakın kalkma sen bunu yaparsın.”
Ders çalışma sırasında kendinize sizi derse karşı motive edecek olan küçük ödüller koyun. Örneğin: “35 soru çözünce şu sulu portakalı alıp zevkle yiyeceğim v.b.”
Her şeyi hemen öğrenmeye çalışmayın. Öğrenmeyi aralıklarla yapmaya özen gösterin. Bu aralarda dinlenebilir, müzik dinleyebilir, gezinti yapabilirsiniz.
Sözel derslere çalışırken ana düşünceleri anlatan paragraflar, kelimeler tespit edilerek renkli kalemle çizilmelidir.
Derse girmeden önce mutlaka derse çalışarak hazırlıklı gidin. Anlayamadığınız yerleri öğretmene sormak için not alın. Ders sırasında öğretmene bu soruları sorun. Göreceksiniz dersi daha kolay anlayacak ve öğreneceksiniz.
Televizyon karşısında yatarak kesinlikle ders çalışmayın. Kendinizi uyumuş halde bulabilirsiniz.
Not tutma alışkanlığı edinmeye özen gösterin. Derslerde mutlaka düzenli not tutun. Ders çalışırken de bu özelliğinizden faydalanmayı unutmayın.
Ders çalışırken kesinlikle ezberlemeye çalışmayın. Konuyu anlamaya çalışın, problemin çözüm yollarını öğrenmeye çalışın.
Okula giderken kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin.
Sınıfta dersi iyi dinleyin. Etkin dinleme yollarını mutlaka öğrenin. Ders sırasında arkadaşınızla uğraşmayın, tüm dikkatinizi öğretmene ve anlattıklarına vermeye çalışın. Anlamadığınız yeri mutlaka sorun.
Öğretmen tahtaya bir şeyler yazmışsa, anlatırken bir konu üzerinde çok duruyorsa, ses tonu artıyorsa bunu banka yazılıda sorulacaktır.
Derse devamsızlık yapmamaya çalışın. Eğer devamsızlık yapmışsanız o eksik konunuzu arkadaşınızdan veya öğretmeninizden mutlaka öğrenin.
Derslerinize mutlaka günü gününe çalışın. Daha sonra çalışırım diye düşünürseniz konuların biriktiğini, kaygı ve korku yaşadığınızı görürsünüz.
Günlük, haftalık ve aylık periyotlarla mutlaka genel tekrarlar yapın. Unutmayın, unutmayı önlemenin en etkili yolu tekrar yapmaktır



Kaynak: Derslerimde nasıl başarılı olabilirim?


Misafir 15 Şubat 2012 19:38

ders hayatım
 
ders konusunda basarılı olabılırmıyım


Misafir 15 Şubat 2012 19:54

ders hayatım
 
derste dıyelım ogretmen hıc gozunuzzun ıcıne bakmıyo ama sız bakıyorsunuz ve uzulup gozunu gerı cekıyorzsunuz ne yapmalıyım hoca sızı sevmıyo ne yapmalıyım


Misafir 19 Şubat 2012 13:31

arkadaşlar bana yardım edin nasıl okulda başarılı olabiirim,aslında çok tembel değilim bu sena 4.sınıfa gidiyorum taktir aldım annem haftasonu hep sen çok başarısızsın dio,büyüyünce sen bir şey olamazsın dio çok moralim bozuluyo ağlıyorum ama her gün aynı şey aynı şey artık bıktım ve sıkıldım nolur yalvarırım bana yardım edin yardım edemezsenin bile dua edinnn


Misafir 19 Şubat 2012 20:28

ÇALIŞMAK İÇİN HİÇBİR ŞEYİ BEKLEMEYİN ÖĞRENİM HAYATIM BOYUNCA İLK ÖNCE İLKOKULU OKUL BİRİNCİLİĞİ İLE BİTİRDİM. GALATASARAY LİSESİNE 2. OLARAK GİRDİM.EVETTTTTTT ŞİMDİ HACETTEPE TIP FAKÜLTESİNDE OKUYORUM ...................


Misafir 9 Mart 2012 16:50

ilk puanım 134sonra189sonra265sonra375sonra397sonra415sonra445sonra458sonra468sonra485 sonra500 puan aldım


OnlinePowerTime 9 Mart 2012 17:09

Çok çalışıp, çabalayarak.Dersleri önemseyerek.Ve biraz da dikkat ederek başarılı olabilirsin.



Saat: 09:53
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık