MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Evde civciv nasıl beslenir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/255325-evde-civciv-nasil-beslenir.html)

umel 4 Haziran 2009 15:43

Evde civciv nasıl beslenir?
 
Evde civciv nasıl beslenir?


fadedliver 4 Haziran 2009 17:11

1 ek
civciv bakımı

BAKIM VE BESLEME


Civcivler su içmesini ve yem yemesini çok çabuk öğrenirler. Her ne kadar kuluçkadan çıktıktan sonra 72 saat yemsiz ve susuz yaşayabilirlerse de bu istenmeyen bir durumdur ve gelişmeyi etkiler. Civcivler kuluçkadan çıktıktan en geç 24-48 saat sonra yem yemeye ve su içmeye başlamış olmalıdır. Bu süre ne kadar az olursa, o kadar olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Civcivlerin biyolojik fonksiyonlarında su çok büyük önem taşır. Su vücut ısısını düzenler, bünyeyi serinletir ve ısıyı aynı seviyede muhafaza eder. Hazım sisteminin düzenli çalışmasında, metabolizmada ve artıkların elemine edilmesinde büyük rol oynar.

Civcivlerin ilk haftasında civciv başına 2 cm suluk kenarı hesap edilir. 15 günden sonra civciv başına 2,5 cm kenar uzunluğu hesap edilerek ve yükseklikleri ayarlanarak normal askılı suluklar kullanılabilir. Civcivler suluklara alıştıktan sonra, altlığın sulukların içine girmesini önlemek için altlık seviyesinden 2-3 cm yükseltilmelidir.

Civcivler geldiğinde su ısısı 17-22 derece civarında olmalı ve taze su temini sağlanmalıdır. Uzun süre bekletilmiş ve bayatlamış su kullanmamaya özellikle dikkat edilmelidir.

Civciv sulukları mümkünse her gün düzenli şekilde fırçalanarak temizlenmelidir. 3 haftadan itibaren en az haftada bir kez bu işlem tekrar edilmelidir. Temizleme sırasında az miktarda dezenfektan kullanmak bazı zararlı mikroorganizmaları yok etmek açısından faydalıdır. Ancak aşılar kullanılacağı zaman dezenfektan kullanılmamalıdır. Çünkü dezenfektanlar aşıların aktivitelerini düşürmekte, hatta bazen inaktif hale getirmektedirler.

Civcivlere ilk günden itibaren temiz, taze ve hayvanların ihtiyacı olan besin maddelerini ihtiva eden kaliteli yemler verilmelidir.

Civcivler ilk hafta özel olarak yapılmış plastik, mukavva veya yumurta viyollerini yemlik olarak kullanalabilirler. Üçüncü haftadan sonra ise yuvarlak yarı otomatik askılı yemliklerden ya da otomatik yemliklerden yaralanılmaya başlanmalıdır. Ancak küçük yaşlarda yuvarlak yemliklerde yemlik seviyesinin hayvanların yiyebileceği şekilde ayarlanmasına dikkat edilmelidir.

Plastik civciv yemliklerinin bir adedi 50 – 60 civciv için yeterli olmaktadır. Eğer uzun yemlik veya zincir sistemi vb otomatik yemlikler kullanılıyorsa civciv başına 4 cm yemlik alanı ayrılmalıdır. Yuvarlak yemliklerde ihtiyaç duyulan yemlik mesafesi düz yemliklerdeki değerin % 60' ı kadar olmalıdır.
Alıntıdaki Ek 49068


Misafir 4 Nisan 2010 19:49

:)
 
O akvaryumda civ civ çıkmaz yumurta kuluçka döneminde nem ve ısıya ihtiyaç duyacaktır. 37,5 c derecede bu sıcaklığı saplamalısın ayrıca %80 civarında da yumurtaya nem sağlanmalıdır. yumurtanın günde en az 5 defa peryodik olarak 45 derece sağa ve sola yatması gerekmektedir. Yumurtanın sivri kısmı aşağı bakmalı ki çıkım yüzden fazla olsun. Bu yaşta bunu akıl etmek güzel bir şey. Ben senin yerinde olsam küçük bir kutu içinde 37,5 dereceyi bir lamba ile sabitlerim içinede 1 bardak su koyarım bardakla beraber. o şekilde denerdim.


Misafir 9 Mayıs 2010 20:00

arkadaşlar garip sorular sormayın biraz zor sorun bakın ben daha bugün 2 tane aldım (maddeler)
+civcivinizin erken ölmemesi için mutlaka yanına bir tane daha alın.
+kutuya ayna koyun.
+ısıyı çalışma lambanızı yada gece lambasını kutuya tutarak sağlayın.
+suyu çeşme suyu koymayın.
+ başlangıçta geniş bir kafese koyun.
+ sonra kafese civcivinizin girebileceği bir kapı açın.
+ve civcivi çıkarıp küçük bir odanın bir kısmına gazete serip bırakın.
+kutuyu odaya koyun.
+eğer tuvaletini kutuya yapıyorsa evde serbest bırakın
+yapmıyorsa kutuya tekrar koyun ve tuvaletini kutuya yapıp yemini orda yiyene kadar bekleyin.
işte civciviniz için bunlar yapın yanlız çok heveslenmeyin yaklaşık 1-1,5 ay ömürleri var.


ares 28 Mayıs 2010 10:01

bi ker akvaryum düzeneği o arkadaşın bahsettiği düzenekte civciv çıkmaz çünkü hava sirkülasyonu lazım oda bu düzenekte yok beslemeye gelince ilk bikaç gün tereyağlı pilav verin ama çok yağlı olmasın çabuk gelişirler sonrada herseyi yiyebilir tavuklar ekmek kırıntısı yesillik türleri ıslanmış ekmek vsama eviniz kapalıysa civciv ve tavuk beslemeyin hiç iyi olmuyor çünkü ben süs tavuğu güvercin sülün tavuskuşu yetiştiriciliği yapıyorum imkanlarım güzel olduğu için bu işte başarılı oldum kuluçka makinası nasıl yapılır onu bile öğrendim ama çifliğim olmasaydı sanırım bu işlerle uğraşmazdım


Misafir 4 Haziran 2010 20:24

1. civcivn 2 tane olması lazım yani eş 2.si onlarla sürekli oynaman lazım 3. yem ve su koy suyu zorla içir. 4. sü kavanozun içine (2 tane kavanoz) kaynar su dordurman lazım 2-3 saaatte bir değiştir


Misafir 9 Haziran 2010 14:06

CivCiv
 
BEnim 2 tane çok sevimli civcivim var ilk 2 hafta hasta olmamaları için gece lambasıyla ısttım sonra hep balkonda kutunun içinde yaşadılar beslenmeleri olarakta büyüyene kadr civciv yemi ile besledim sonra ekmek ıslatılmış bugday düğür vb. yani ne bulursa yediler civcivlerin kendi pisliklerini yeyip ölmemesi için yaşadığı yerin içini günde en az 2 kere değiştirin bu ugulamaları yapınca civciviniz çok sağlıklı ve mutlu olcaktır.


Misafir 10 Haziran 2010 17:48

arkadaşlar ben bugün civciv alıcam nsl beslicem ve nelere ihtiyacı var sölermisiniz diyen arkadaşım ilk önce bir kutu olmalı ve içi sıcak olmalı aldğın civcivi(leri) oraya koyki hem alışsın hemde ısınsın daha sonra elleme diğer gün eline almaya başla ve bahçeliyse bahçeeye çıkar değilse balkona çıkar ve onlara yeşillik vermeyi unutmaaa !! haa bu arada onlara ilk gün şekerli su ver ama şekeri çok olmasın şekerli su vermenin nedeni bağırsaklarındak pisliklerin çıkması diğer gün isal olursa sularının içine asprin koy o mikrobunu hastalığını alır( bebek asprini ))


DizAnTERİ 15 Haziran 2010 13:20

Arkadaşlar ben civciv besliyorum. öncelikle ölmemeleri için ne kadar civciviniz varsa o büyüklükte kümes veya kutu temin etmelisiniz.kümese veya kutuya su ve ıslak şeyler koymayın. güneş görecek biyere sığabilecekleri bir tel örün sabah çıkarın akşam yerine koyun.civciv ıslak ekmek civciv yemi ince bulgur(ıslatılmış) yer


Misafir 24 Haziran 2010 21:08

civcivler genellikle yem yer özel bir yem olması şart değil sıradan bir kuş yemide olabilir genellikle civcivler için yemler pazarlarda civciv satılan yerlerde bulabilirsiniz benimde civcivlerim var 2 tane ama sadece yem vermekle olmuyo tabi arada sırada dışarıda çıkartılacak ayrıca beslenildiği yerde temiz tutulacak suyu her 15 dkda bir yenilenecek yemide 20 dkda bir yada yarım saatte bir verin fazla vermeyin ölebilirler.


Misafir 31 Temmuz 2010 13:18

yha lütfen okuyun.. Kullanıcısına.
 
1 ek
Kullanıcısına..

ben 2 tane civciv aldım biri arkadaş olsun die.şu anda sükür yaşıolar.ama devamlı birbirlerinin gözlerine vuruyorlar.içinden biri yaramaz o masum olana vuruyor.yha hadi şakalaşıolar dielim ama iyice gagasını diğerinnin gözüne sokuyor.bunun nedeni nedir.bide onlara ampul yakmıyorum bişey olurmu yaz die fazla sıcağa koymuyorum.üşümemeleri ve göze vurmaları hakkında bilgisi olan lütfeeeen paylaşsın arkadaşlar.şimdiden tşkürler..


O İki Civcivi Bir Araya Koyma Çünkü Benimde Civcivim Var Ve Bitanesi Arkadaşımın Diğeride Benim Onlar Bir Araya Geldimi Kavga Ediolar Aynı Seninkiler Gibi Benimki Masum Arkadaşımınki Şımarık.. xD

Neyse Gelelim Kavgaya..Onları Bır Araya Komıcaksın Ayrı Kutulara Cunku Gözü Rahatsız Olabılır Ve Ölür..Benimkininde Burnu Yara...Ampul Yakmassan Bişey Olmaz Bızımkılerde Ampul Yakmadan Büyüdüler..

Alıntıdaki Ek 49069


Misafir 23 Ağustos 2010 11:22

civciv yaşaması
 
Aslında ötmesi iyi birşey eğer huzursuzca bağırmıyorsa tabi eğer huzursuzca ötüyorsayem ve su ver su ılık olsun baktın yemiyor içmiyor şırıngayla hafif şekerli su ver ondan sonra normal su ver yoğurt yedir soğuk olmasın hiçbirşey soğuk olmasın bunları yap yaşarsa yaşar zaten kanatlandıktan sonra kolay kolay ölmez


Misafir 25 Ağustos 2010 16:37

Benim 4 tane civcivim vardı. Akvaryuma, ısıtıcıya v.s gerek duymadım. Bir karton kutunun içine küçük şişelerde su ısıtıp koyuyordum. Su soğuduğunda kutuyu gagalarlardı suyu tekrar ısıtmam için :) Yem olarak buğday, ince bulgur; biraz daha büyüdüklerinde kabuğu soyulmuş üzüm, yumuşak haşlanmış mısır, karpuz kabuğunun iç kısmı, maydonoz gibi şeyleri çok rahat yemeye başladılar. İçtikleri su da sık sık değiştirilmeli. Civcivlerin ayaklarının ve bastığı zeminin ıslak olmaması çok önemli. Bir de sık sık bahçeye çıkarırdım bahçeyi tanıyorlardı asla bahçe dışına çıkmazlardı.Civcivler küçükken fazla ele alınmamalı. Kendini savunamayacağından organları zarar görür. Biraz daha büyüdüğünde -mesela kanatları çıkmaya başladığında- rahatlıkla alınabilir. Yere bırakırken çok yüksekten bırakmamalısınız, bu ayak eklemlerine zarar verir, kırabilir. Şimdi benim civcivlerim büyüdü, bir köye gönderdik.


Misafir 12 Eylül 2010 14:54

Gerekli bilgiler..
 
Bildiklerimi size söyleyeyim

1- civciv'e birinci gün şekerli su verin
2- bi ay kadar sonra yeşillik ve buğday vermeye başlayın artık büyüdüğünde yeşilliğe salın..

Civciv'iniz ölürse drek çöpe atmayın o civcive çok sıcak ortam yapın ve karnınıza koyun..[İnsan vücudu ısısı 36 derece olduğu için canlanabilir..]bide bu civcivler tek yaşayamaz.. alacaksanız 2 tane dişi&erkek beslemek istiyorsanızda bitane ördek yavrusu alın.. 3ü çok güzel yaşarlar. Hadi allaha emanet olun :)


Misafir 22 Ekim 2010 15:28

cevap
 
benim bir sarı birde beyaz civcivim var onlara yemek olarak bulgur veriyorum yanınada şişe kabını kestim icine taş koydum ve hergün içine ılık su koyuyorum durdukları yerde bir ayakkabı kutusu içinde çok sıkılıyorlar.Ama yeni bir büyük karton bulacağım benim demek istediğim ışık derken bi küçük ampuller oluyor en tepeye onu kursam olur mu onu diecektim ben??????
cevap:ampul kursan iyi olur ama o biraz sakıncalı ampul koyunca sabah zannederler uyumazlar falan yazın alsan sonrun olmazdıda kışın almışsın en iyisi yarım litrelik su şişesine kaynar fokurdayan su koy 5dk beklet yanlarına koy sarılarak uyusunlar gerçi iki kişiler birbirlerine sarılarakta uyurlar ama sen yine onu koy en azından ortamı ısıtır (bide büyük karton bul)


Misafir 6 Ocak 2011 17:55

arkadaşım emel o civciv çıkmaz çünkü:
1-)yumurtalar döllü(yani horozlu) olmalıdırf bakkaldan alınan yumurtalar horozlu değildir.
2-)bir çivciv 37.5 derecede çıkar
3-)21 günde çıkar
4-)bu kavanozun hava alması gerekir ama suyun altından hava alamaz
6-)bu civcivin kuraklıktan ölmemesi için günlük belli bir şekilde su gerekir(aynı zamanda bu su yumurtanın çıkımını kolaylaştırır civciv yumuytada ölmez
7-)bu yumurtaların günde 7-8 defa 45 derece dönmesi gerekir.
YANİ ANLIYCAĞIN O CİVCİVLER ÇIKMAZ.


Misafir 11 Nisan 2011 10:18

benimde2 tane civcivim var ilk önce civcivi alırken şunlara dikkat edilir
1-eyer yeni doğmuş ise ilk 1 ay üstünde ışık yakılır
2-mamasına çok dikkat edilmeli bağzı tür ilaçlar verilmelidir bu ilaçları sizlere veteriner söyler


Misafir 11 Mayıs 2011 20:17

merhaba bn civciv almayı istiyorum ve ona şu şekilde bakmayı düşünüyorum: ilk olarak t-shirt sericeğim yuvanın altına ve böylece t-shirt ün kollarına sarılabilir. ikinci olarak t-shirt ün altına gazete koyacağım böylece yuva fazla kirlenmeyecek. yuvanın içine oyuncak koymayı ve oyuncakları hergün ısıtmayı düşünüyorum böylece onlara sokulabilecek ve üşümeyecek ayrıyeten birde 32 derecelik su koyacağım yuvayıda her 2 günde bir temizleyeceğim ve kokmamasını sağlayacağım yemlerinide sıcak bir suda ıslattıktan sonra vereceğim suyunuda orta sıcaklıkta vereceğim sıcak günlerde pencerenin önüne güneş banyosu yapması için koyacağım yemlerini ise 4 saatte bir değiştireceğim. ölememesini istiyorum çünkü hayvanlara aşırı derecede düşkün bir insanım bahçede 3 köpek 1 kedi 3 kedi yavrusu evimde ise 14 balık (lepistes) 60 yavru balık (akvaryumda bakıyorum) birde kuş besliyorum eksik bir şey varmı? aşırı bilgili olanlar söylesin eksik bir şey varmı başka yapacağım bir şey varmı? bilgisi olmayanlarda yazmasın lütfen yalan yanlış ölsün istemiyorum civcivim oda en az bizim kadar yaşamayı hak ediyor ve ben o yaşasın diye elimden geleni yapmk istiyorum.


Misafir 22 Mayıs 2011 23:07

Civcivler hassas hayvanlar olduğu için eline FAZLA almanızı tavsiye etmem. eğer ölmek üzere bir civciviniz var ise BOL BOL Su içirin. Biraz havalar ısınıp birazcıkta büyüktünten sonra kontrolünüz altında dışarı çıkarabilirsinizz. DİKKAT edin etraftaki zararlı hayvanlardan (kedi,köpek,karga v.s). Eğer Kuş vitamininiz var ise kullanabilirsiniz. Ben her sene büyütmüşş adamım )) haa birde temizliğine önem gösterin. Civcivlerin ölmelerindeki en büyk nedenlerden biri olan popolarına kakalarının yapışıp tıkanması. Buna Çözüm için;
1. pamukla popoLarını hafifce zedelemeden sıvı yağ ile yağlamalısınız. Fakat poposunun tahriş olmamasına ÖZEN gösterinizz. Çok önemli yoksa ölebilir. ßirde ampul düşük watt'lı ampul kullanmanızı tavsiye ederimm. ßenden ßu kadar )) Kolay Gelsinn..


aLıntıı


Misafir 25 Mayıs 2011 17:25

ben beş yıl önce besledim
annemden habersiz bi civci aldım getirdim ölecek gibiydi.ama çok güzel oyunlar oynuyorduk onunla.
küçük bi yumak yapın ucunu açık bırakın evde gezdirin arkadan koşuyor...ayıcığla uyuyordu.
şu an beş yaşında horoz :)
çok tatlı denizli horozu oldu.
tuvalet eğitimini vermiştim.çok şaşırtıcıydı.ben onu kuma alıştırdım.oturursa koşup kuma koyuyordum.orada tuvaletini yaptı kapatmayı gösterdim kendis kapatıyor birde kedi gibi.
ben okuldayken civk ciyk ciyk hep beni istiyordu.hatta çaktırmadan her gün okula götürüyordum öğretmenlerle aramızda sırdı sınıfın maskotu olmuştu.
gece yanımda yatıyordu.bi yatışı var dı ki sormayın güneşlenir gibiydi.bana yaklaşırdı ben uzaklaşsan bile gece.
kutulardan ona 3 oda bi salon ev yapmıştım.
sonra evin minik bahçesi vardı.
ona özel balkona çim tohumu aldık ektik.her sabah yumurta veriyorduk sadece yemle yetinmiyordu.yanımıza zıplıyordu kahvaltıdayken.
ona masadan uzak durmasını öğretmiştik bizi izliyordu hoşuna giden olursa istiyordu ciyyyk yapıp.
reçel,bal,peynir en sevdiklerinden :))
ilk geldiği zamanlar sabah kahvaltısı yaparken masaya dalıp tostumu yerken birde üstüne s.ı.ç.ı.y.o.r.d.u berbattı hiç umut yoktu.
ama her hayvan eğitilir.

civci evi yapımı


5 aynı boyut karton kutu (geniş olmalı alçak oması için kesin 25 cm yeter)
bant
prit
ve renkli boyalar
civciv için banyo yapımından başlayalım
civci suya girmeyi çok sever bunu göz önünde bulurdurarak küçük kaba su doldurun.oraya bırakın.onun tuvaletini yapacağı kapı uzağına koyun.
banyoyu renkli el isi kağıtlarıyla birde küçük kilimlerle döşeyin.

yemek odası


tüm yiyecekler ayrı kaplarda sıralı ve renkli el işi kağıtlarıyla mini kiimlerle süslü

salon


pamuktan kanepe yapın.bi kaç yere koyun kilim ve el işi kağıtlarıyla süsleyin

yatak odası


pamuk ve rahat şeylerden oluşsun. yatıp dinleneceği
birde 2 ek odası olsun dilediğiniz şeyden koyun.
ben çatı koymuştum bi de üstünü çanta gi çatının üstüne 2 sap eklemiştim okula bununla götürüyordum.
tabi siz barbie evi alıp onu dilediğiniz gibi döşersiniz isternbeniz


pesimist 6 Haziran 2011 13:18

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2107878)
bende alıcam kendime nasıl alıiştırırm ve oda sıcaklı ne olmalı ama çevremdeki insanlar alama ölür diolar ya dorumu


Yaş_________Oda Sıcaklığı___ Civciv seviyesi
( hafta )________(oC)_________ (oC)
1_________24-27_____________33
2_________22-25_____________ 30
3_________20-23_____________27
4_________18-20_____________24
5_________18________________21
6_________18________________18


bilmiş 8 Haziran 2011 18:21

bilmiş
 
umurtadan yeni çıkmış 5 kadar civcivin rahatça hareket edebilecekleri bir kutu 40 X 40 cm ebatlarında, 35 – 40 cm yüksekliğinde olmalı. Aynen bu ölçülerde olmasa da bu ölçülere yakın olabilir, hatta biraz daha küçük olabilir.

Sıcaklık çok önemlidir
Kutunun üstüne cam bir levha konur. Üst tarafın 5’te biri açık olmalıdır. Hatta yanlardan kutuya birkaç delik açılmalıdır. Kutuda 20 veya 40 watt ampul yakılır; bu ampul ısıtıcı vazifesi görür. Sıcaklığı ölçme imkânınız yoksa şuna dikkat edin: Civcivler bir köşede toplu olarak bekelemeye çekiliyorlarsa üşüyorlar demektir, bu da kısa zamanda ölmelerini sağlayacaktır. Gerekli sıcaklık sağlanırsa mutlu sesler çıkararak devamlı gezinirler, merakla yem ararlar bulduklarını yerler.

En kolayı ve en sağlıklısı şudur:
Kutunun dibine gazete kağıdı serin, civciv yemini bolca bütün zemine yayın. Yemin bir kısmı bokları tutacak, anında kurutacaktır, özel civciv yemlerinin bu özelliği bir hayli işe yarıyor. Yem azaldıkça yeniden yem serpin. En az günde bir defa kutunun zeminini tamamen değiştirin.


Misafir 18 Haziran 2011 22:20

YAZIMI OKURSANIZ SEWİNİRİM.. :D
mrb ben 1 hafta önce bu 2 yorumu yazmıştım bende yeni aldım 2 günlükler bugün ilk gün çok ötüyolardı hatta ağlamıstım üzüldüm çünkü çok bağırıyolardı ama su an 2. günleri çok neşeliler ben genellikle dışarı çıkarmıyorum çok rahatlar ek yemek kullanmıyorum birbbirlerine çok alıştılar birini slınca ötekide gelmek istiyo çok sevinçliyim...
2. yorumum buydu çok tatlılar birbirlerinden ayrılmıyolar cok neşeliler sanırım 1 tane dha alıcam ilk gün çok bağırıyorlardı ben 11 yasındayım bakabiliyorum çok istedim çok beğendim ve aldım yazın sıcak tutmak için bişey yapmayın krkmayın ölmez ikisi birbirine sarılıyo birini slıyorum ötekide ayağından tutup cekiştiriyo çok komik ve güsel ben yemlerini akşam sabah veriyorum ek yemek kullanmıyorum inş ölmezler ama ilk gün bnden ayrılamıodu 1i adı pamuk çok tatlılarr diğeri abimin kafeste besliyorm dışarıyı görsünler die 2 günlükler herkese bakmakta basarılar civcivi almadan önce bu bilgileri okudum güzel blgiler tşkr ederm..

bnm civcivlerim hala yaşıyolar şu an 12 günlük oldular ikisininde kanatları çıktı kanatları büyüdüü bi ara yemleri bitti küçük ekmek doğradım ıslatmaya gerek yok yemleri bittiğinde 7 günlüklerdi sanrım ben küçüğüm 11 yaşındayım ama çok iyi bakıyorum bu arada bi uyarım olucak yemi sakın pazardan almayın şu yöndn söylüyorum ben pazardan çeyrek yem aldım çok azdı 1.50 tl di o yemin 3 katın hayvaan dükkanından 1 tl ye aldım tercihim ayvan dükkanı bide sıcaklıkları önemli deği en hareketli ve en sağlıklı civcivi seçin yeter ben 1 günlükten beri 2 sinide az derecede besliyorum hatta bi ara balkonda kaldılar soğukken gece üzüldüm korktum ama bişe olmadı korkmayın sıcaklığı kafaya takmayın


Misafir 25 Haziran 2011 21:18

Arkadaşlar benim şuan 1 civcivim var..Ve 2 civcivim daha vardı onlar 1 civcivim dolayı öldü..
Size civciv hakkında bilgi vericeğim..
1.Asla civcivinizin ayağı ıslanmıyacak aksi taktirde ölür..
2.Herşeyi Yer.(Marul,Nane...)Ama ilk önce özel yeminden başlayın..
3.Civcivinizin altını hergün değiştirin (yavruyken) büyüdüğünde de değiştirebilirsiniz..
4.Civciv sizden korkuyorsa ona yavaş yavaş yaklaşın..Hergün ilgi gösterin şefkatinizi anlicakdır..
5.Arkadaşlar ben evde gezdiriyordum annem hiç azarlamıyor aksine o da civcivi seviyordu..(Buna dikkat edin)
6.Aile bireyleri de şefkat gösterirse hemen alışır..(Benim ailem civcive çok şefkat gösterdi)
7.Eğer evde bakamıyorsanız köye gönderebilirsiniz..(Yeşillik alana)
Benden bu kadar..Benim civcivim anladım ki horoz..Burda arkadaşı yoktu ama köyde bir arkadaş bulduk.. İnşallah size bir yararım dokunmuştur.. :)


Misafir 27 Haziran 2011 20:43

arkadaşlar benim 22 civcivim var. hayvanları çook seviyorum ama civciv bakmak o kadarda kolay değil onlara özel kümes yaptım . geceleri lamba yakarsanız verim alamazsınız çünkü dinlenemez yemine gelince onların özel yemleri var ondan verirseniz iyi olur eğer hastalanmamasını istiyosanoz ayaklarının altına veya sularına çok az miktarda kireç atın mikropları öldürür oo altları aslaha yaş olmasın ayaklarına su değerse olmaz bozulur aykları benden bu kadar


Misafir 6 Temmuz 2011 16:26

Civcilerinizi Tek Almayın tek baslarına Yaşıyamıyorlar Bulundukları Kutuyu Temizleyinki Pisliginden mikrop Kapsmasın.Suyuda Degiştirin Bide Civcivlerinizi Fazla Ellemeyin Hassas Cunku Onlar Organlar zedelenebilir Ve Hayvanları rahat Bırakınkı Uyuyayabılsınler Bazı arkadaşlar devamlı Yanlarına gidiyor Seviyor Okşuyor yerıne koyuyor Onların Uyuması gerek Ve Birde Hayvanlarınızın Usumemesı Icın Suyu Isıtın Plastik Şisenin İçine Koyun Elinizle bakın Çok sıcak Olmussa Çeşmedne az soguk Su Ekleyın Dengeleyin Isıyı O pet şişeyi Yatatay Şekilde Kutuya Koyun oNUNEDE pAMUK kOYUNKİ yuvarlanamsın Sabitleyin Yani Sonra Hayvanlarınızı Hafıfce Şişeye degdirinki Sıcak Oldugunu Anlasılar SOnra Bırakın Hayvanları Yemını falanda Koyun Suyunuda Koyun Gayet iyi Olur Birde Civcıvler Bazen Çok Hareketleniyor V eKutusunun Icındekı Suyu Devırebliyor Kutunun içne gazete Kagıdı Koyun Pisledigi Zaman Alırsını Gazete Kagıdını aTARSINIZ VE YENISYLE DEGİŞTİRİRsiniz Ve Su Dokuldugu zamana degıstırın CUnku Usuye Bilirler Ve Bildiginiz gibi civcivler hep Civciv kalamyacak Allah izin ederse Büyüyecekler Onun Icın Sehırdekı Arkadaşlara Dıyorum Sehırde Bakması Zordur Ama Koy Ortamında Rahatlıkla Bakabılırsınız Once Kutunun Icınde bakarsınız Sonrada Bır Kumes Yaparsını


Misafir 16 Temmuz 2011 11:12

benim civcivlerim vardı yorum yapmıştım belki hatırlarsınız ben sürekli bu siteyi takip ediyorum hatırlarsanız yazmıştım her günlerinin gelişimini işte ben onları 28 günlükken verdim babamıniş yerindeki çiftliğe ben11 yasındayım daha önce dediğim gibi babam dün bana civcivlerin resmini gösterdi beyaz tüyleri çıkmışş.. onları vermeliydim cünkü büyüdüler kafese sığmadılar ilk gün ağladım ama şimdi fotolarını gördüümden beri ssağlıklı oldukları için mutluyumm.. :)))


Misafir 22 Temmuz 2011 18:21

merhaba arkadaşlar ben 12 yaşındayım size bildiklerimi soyleyeyim: civcivler çok bakım isterler ilk 20 güne kadar. civcivlerin kaldığı yerler 25 ila 35 derece olmalıdır civcivler sıcakta iyi büyür. ve birde yemine suyuna her gün iyi bir titizlikle bakılmalıdır. ve kaldığı yerin içine 40 wolt luk bir ampul koyun önünü biz bezle kapatın ışık çok olmamalı.
bunların hiç kimse yapamıyorsa şunları tavsiye ederim:
civcivleri sıkmayın gerekmedikçe dokunmayın bir adet 40 x40 kutuya koyun en fazla 5 civcivi.ampul sağlayamıyorsanız kutunun üstüne koyu renkte bir bez parçası vb. bir şey örtün ve 3 4 tane hava deliği açın bu onlara yeterli sıcaklığı vermesede idare eder.
bildiklerim bu kadar alıntı değildir.


civcivim 25 Temmuz 2011 14:04

civcivim vaar
 
evet civcivim var 2 adet peki bu civcivler neden yemekteb kesildi diye merak ettim yanıt şuymuş:
Civcivler kuluçkadan çıktıktan en geç 24-48 saat sonra yem yemeye ve su içmeye başlamış olmalıdır. Bu süre ne kadar az olursa o kadar olumlu sonuçlar alınmaktadır. Civcivlere ilk günlerde el sulukları ile su, el yemlikleri ile yem verilir. Suluklara günde iki kez taze su konulur. Daha sonra günde bir defa yeterlidir. Civcivlerin ilk haftasında civciv başına 2 cm, 15 günden sonra 2,5 cm suluk kenar uzunluğu hesap edilir.


Misafir 9 Ekim 2011 11:28

Arkadaşlar vekti zamanında dershanenin önüdeki Pet Shop ta birsürü civciv satılıyodu.Ben ve arkadaşlarım ikişer tane aldık. Başlangıçta çok sevimliydi.Pet Shop'tan aldığım civciv yemiyle idare ediyordum.Sonra annemin de bilgileriyle karpuz kabuğu,salatalık ,salatalık kabuğu,elma,elma kabuğu,köftelik ekmek (ıslatılmış), kısırlık ince bulgur(ıslatılmış) ,aysberk,marul,kıvırcık,maydonoz ,domates, domates kabuğu, gibi besinler yemeğe başladılar.Islatılmıştan kastım sıcak değil soğuk suyla tabi buz gibi de değil.Neyse küçükken küçük milupa kavanozlarıyla kettle da su kaynatıp kutularına koyuyordum.O soğuklarda onlar o sıcaklık koruyordu.Şimdi arkadaşlarımın civcivleri öldü.Benimkiler ise hala yaşıyor.Annemin sayesinde... Bir ekmek kasası aldık.Tabii ki çok güzelce yıkadık.İçine gazete serdik, akşamları oradalar sabahları ise müsait bi balkonumuz vardı.Tabi açık olmuycak duvarları yoksa düşme ihtimali var.Yemlerinin sularını koyuyorum bir güzel yemleniyorlar gelince kutularına koyuyorum.7 haftalık oldular.Dün akşam apartmanın kapısı açık kalmış.Hırsız kedinin biri yanlarına gitmiş tesadüfen gördüm.Ve kediyi hemen kovaladım.Kedilerden köpeklerden uzak tutun yeme ihtimali var.Özellikle de kediler, vehşi kuşlar da olabilir. Atmaca v.s.. tabii şehirde yaşıyorsanız korkacak bişey yok.Ha bi de serçegüvercin onların yemini yiyebilir yani musallat olabilir.Onlara da dikkat bi de ablacım o akvaryumdaki yumurta çıkmaz.Pet Shoplardan alırsan daha iyi haa unutmadan bi de civcivi tek almayın iki tane alın.Sıkıntıdan kafasını kutulara vurup ölebilir. :( Neyse yeterince aydınlattım herhalde sizi :))


Efulim 15 Ekim 2011 19:23

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2181569)
bir kaç gün sonra civcivlerim gelecek ve 8 adetler çok küçük değiller..ve ben onlar için en sağlıklı yiyeceği merak ediyorum?

Civcivler için haftalık yemler vardır.Yem satışı yapan zahirecilerden temin edebilirsiniz.Civcivlerinize haftasına göre yem vermelisiniz.Yem almak istediğiniz yere kaç haftalık olduğunuz söylerseniz ona göre size uygun yemi verecektir.


OnlinePowerTime 9 Mart 2012 16:13

1. Civcivi alın.
2. Civciv&Kuş yemlerini alın.
3. Civcivlerinizi koyacak yeri alın.
4. Civciv yemlerini yuvaya koyun.
5. Yuvayı kapatın.
6. Ve civcivi sahiplenin.


siddetli 11 Nisan 2012 20:03

Arkadaşlar civciv beslemek için akvaryumcudan kafes alın muhabbet kuşu besler gibi içine alt tarafa yemlik ve suluk koyun birde derece alın akvaryum dereceside olur.
sonra hirdavatcidan seyyar lamba yaptırın kafesin içine üstten ip vs. ile bağlayın üzerine örtü örtün ve derece ile kontrol edin 34 30 derece arasında sıcaklığı koruyun.
Eğer böyle yapmazsanız 6 hafta boyunca o civcivlerin ölmemesi neredeyse imkansiz çok zor buyutursunuz. Ben öyle yapıyorum ve hayvanlar çok canlılar hiç sıkıntı yok.
Ha temizliği de ihmal etmeyin.
Vebale girmeyin..


Misafir 21 Nisan 2012 10:38

civcivler için ön önemli şey ısıdır. öncelikle genişliği 50 cm yüksekliği 30 ile 60 cm arası bir kutu olmalıdır. ısıya geldiğimizde ise 25 40 wolt luk ampul olması gerekir. kutu daki ısı 35 derece olmalıdır. 30 derecenin altına düşmemelidir. 35 in üstünde olabilir ama 37 ile 38 olabilir üstü sakıncalıdır. civciv in beslenmesine gelindiğinde civciv yemi hariç başka bir şey verilmemelidir. haftada 3 veya 4 kez haşlanmış yumurta verilebilir. civcivlerin daime temiz bir suyu olmalıdır. ve civcivin kutusunun taba nına gazete kağıdı serilir ve her gün değiştirilmesi gerekir. civciv yemini kutunun tabanına serpilmesi daha uygun olur civciv ler daha rahatlıkla yesin diye sulğu ise kuş satan petshop lardan bulabilirsiniz. yada derin olmayan bir kaba fazla büyük olmaması şartıyla çakıl taşı koyabilirsiniz civcivler ıslanmasın diye en önemlisi civciv leri gerekmediği sürece elimize almamamız gerekir. Ve geceleri ampulün önüne yanmayan ermeyen levha konulması gerekir ki civciv ler gece daha rahat uyusun diye veya gece ampulu söndürüp 1 veya 2 kavanozon içine kaynor olmamak şartıyla ılık su koyabiliriz gece sarılıp yatabilirler. tuz lu yicejlerden kesinlik le kaçının 1 aylık olduğunda ise bahçe ye çıkartabilirsiniz ama havanın sıcak olması gerekiyor.


Misafir 22 Nisan 2012 19:17

Civciv almayı düşünenler civcivleri almadan önce koyacakları kutuyu, yemlikleri, sulukları, yemleri ve ısı kaynağını ayarlamalıdır. Civciv yetiştirirken mutlaka ısı kaynağı kullanılmalıdır. Ampul kullanmak istemezseniz sıcak su torbası kullanabilirsiniz. Alttan ısıtma ayaklarını devamlı sıcak tutacaktır. Havlu sarılı olursa daha iyi olur. Kutu su torbasının iki katı olsun. Kutunun içine her biri iki kat olmak üzere kat kat bir sürü gazete koyun. Her gün kirlendikçe en üsttekini alırsınız. Bu sizi 4-5 gün idare eder. Civcivler büyüdükçe daha sık temizlemeniz gerekir. Su torbasına kaynayan suyu koyun. Torbayı gazetelerin arasına koyun. Kutuda torba büyüklüğünde yer olacağı için sıcaklayan civcivler torba olmayan yerde üşüyenler torba üstünde durur. İlaç kutularından yemlik yapabilirsiniz. En az iki tane yemlik yapın. Birini sıcak su torbası hizasına diğerini diğer tarafa koyun. Yemlikleri iple kutuya bağlayabilirsiniz. Plastik gazoz şişesinin dibini civcivlerin rahat su içeceği yükseklikte kesin. İçine içi su dolu bir kavanoz yerleştirin arada civcivlerin başlarını sokup su içebileceği kadar boşluk olsun. Bu şekilde civcivler su içine girerek ya da su kabını devirerek kendilerini ıslatmazlar. Ayakları da ıslanıp üşümez. Kimyasal içeren hazır civciv yemi kullanmak istemiyorsanız kendiniz hazırlayabilirsiniz. Mısır unu, irmik, ince bulgur, ufalanmış bisküvi karışımı kullanabilirsiniz. Civcivleri ilk kutuya koyduğunuzda hem yere hem yemliklere karışım yeminizi koyun. Yemlikler yere yakın olsun, civcivler büyüdükçe yukarı kaldırırsınız. Yemi koyduktan sonra işaret parmağınızı yemlerin olduğu yere tık tık diye vurun. Tavuklar yavrularına yem yedirmek için yeri gagalarlar. Sizde böylece civcivleri yeme alıştırabilirsiniz. İlk bir iki gün civcivler yemliklere alışana kadar yere yem dökün daha sonra gerek yok. Her zaman yem ve su bulundurun. Kutunun üzerini kenarında açıklık kalacak şekilde camla kapatırsanız hem ortamın ısısını korursunuz hem de ışık almasını sağlarsınız. Sabah hava aydınlanınca yem yemeye başlarlar hava kararınca uyurlar. Kutuda her zaman yem ve su bulundurursanız geç kalksanız bile civcivleriniz aç ve susuz kalmaz. Sıcak su torbasını kontrol ederek arada tekrar suyunu ısıtın. Sıcak su ortam ısısına göre 4-6 saat idare edecektir. Her gün haşlanmış yumurtayı parçalayarak hem sarısını hem beyazını verebilirsiniz. Civciv sayısına göre miktarını ayarlayabilirsiniz. Ben 11 civcive günde bir yumurta veriyorum. Şimdi on günlük oldular miktarı biraz arttırdım. Civcivler büyüdükçe ince kıyılmış elma, salatalık, domates yeşillik, ekmek verebilirsiniz. İlk başlarda azar azar verin. Bir aylıktan sonra ne verseniz yerler yeterki yiyeceklerde tuz olmasın. Ben yem ve ekmeği ıslamıyorum. Özellikle ekmeği on günden sonra azar azar verin. Balkon ya da bahçede güneşlendirecekseniz kutularında mutlaka gölge yer olsun. Güneşte uzun süre kalmaları öldürür. Açık havaya 3-4 haftalık olunca salarsanız daha garanti olur. Rüzgarlı ve soğuk havada dışarı çıkarmayın. Temizliklerine ve ısınmalarına dikkat ederseniz sağlıkla yetiştirebilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.


Misafir 2 Mayıs 2012 20:49

bende oğluma bugün civciv aldım.henüz çok ufak oldukları için içine ampul koymak şart.kutunun içinde üşümesinler diye iki kavanozu sıcak kaynamış suyla doldurdum kapağını sıkıca kapatıp koydum.üşüdükleri için kavanozun kenarından ayrılmıyorlar.acilen seyyar lamba koymak lazım yoksa kavanozla ısınmaları bayağı uğraştırıyo.sürekli kettılda su kaynatıp değiştiriyorum.


Misafir 19 Mayıs 2012 22:46

Sevgili Arkadaslar bunları yapın civciviniz muhtemelen yaşar.(Tabi bunu allah bilir)
1-Ayaklarını asla suya deydirmeyin yoksa yuruyemezler ve olurler
2-civcivler yana doğru yatıyorsa endişelenmeyin bu normal birşeydir.
3-Civcivi çok soğukta bırakmayın.
4-eğer 1 aylık deil ise sakın yeşillik v.s yedirmeyin
5-Civciv yavruysa özel yem verin 1 kg ile satılanlardan.
6-Civcivlere Vitamin alın.
7-Vitamin olarak Kum verebilirsiniz tabi normal kum deil Petshoptan alabilirsiniz
8-En önemlilerinden 1 i Civcivlere Talaş alın
9-Talaş onların iyi bir uyku ve iyi sıcaklık olmasını sağlar böylece ampul e filan gerek kalmaz.
10-ilk 4 hafta mümkün oldukca dışarı cıkartmayın.
11-ilk 4 hafta mümkğn oldukca sevmeyin.
12-1 civciv almayın en az 2 civciv alın.
13-Mümkünse Kendini kurtarmış(yani kanadı cıkmıs) civciv alın.
14-ilk 4 hafta sakın suyunu kafesin-kartonun icine koymayın dokebilir.
15-her gun 1 civciv bakıyorsanız yarım avuc 2 civciv bakıyorsanız 1 avuc yem atın
16-Fakat yemi 1 yere atmayın cunqu sıkışık yerler
17-Bunun için yemi heryere dağıtın boylece dağılıp rahat yerler
18-Civcivler 1 aylık olduysa biraz yeşillik yiyebilirler Fakat cok ağır olmasın (Örn. Lahana)
19-Saat 7:00 dan sonra civcivleri yerine koyun fakat koydugunuz yer orta sıcaklıkta ve sessiz olsun
20- Sesli olursa iyi uyuyamazlar sonucundada ölürler..!
21-Eğer tüylerini ısırıyorlarsa Sakın korkmayın onlar tüylerindeki kir-bakteri v.s temizliyorlar
22-Eğer civciviniz öldüyse sakın çöpe atmayın sıcak bir ortama gecip karnınızın oralara koyun
23-Çunku bir insan vicut ısısı 35-36-37 derece arasıdır
24-Belki Canlanabilir
25-civcivi aldıgınız ilk 1 hafta şekerli su verin

Benden Bu kadar...


Efulim 5 Haziran 2012 13:39

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2425816)
civcive dışarda baksam kedi alır mı ?

Sürekli göz önünde olduğu müddetçe birşey olmaz.Kendi haline bırakırsanız, kedi yakalar tabii.


Revenger 21 Haziran 2012 10:21

Alıntı:

emremn2 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2434877)
Arkadaşlar ilk önce merhaba hepinize bi kaç sorum olucak ama acil ..

1-) Civcivleri güneşe 15 falan koyuyorum kutum gayet genış çok güzel bı yuva , kutunun yarısını güneşte yarısını gölgede tutuyorum isterlerse gölgeye de geçsinler diye ama şu var ki güneşte ölü gibi yatıyolar , bazen sesli bazende sessiz.Gagaları yere değmiyo ama yana doğru ölü gibi yatıyo bu iyi bi şey mi kötü bişey mi?

2-) Civcivim böyle yapınca aklıma şu geldi , ben yemlerini civciv yemi olarak veriyorum hala , 1 hafta olucak alalı , aldığım yer de civcivleri 1 hafta önce almş yani 2 haftadr yaşıyolar.Yemlerini sürekli değiştiriyorum günde 4-5 sefer.Ama yiyolar , koyunca yine yiyolar bitiriyolar bende yine koyuyorum.su ve yem yemeleri normal ama arada çok oturuyolar acaba fazla yemiş olabilirler mi?

3-) Çeşme suyundan veriyorum sularını yanlış mı?
4-)Bi kaç tane karınca yediler bu onlara zarar verir mi?
5-)Haşlanmış yumurta veriyorum günde sarısının yarısı yeter limi fazlamı?
6-) Arada kutudan balkona salıyorum 2 defa yaptım 1 hafta içinde az mı ? arttırmalı mıyım?
7-)Ekmekte vermelimiyim?
8-)Yemlerini ıslatıp vermem gerektiğini duydum senelerdir ilk defa duyuyorum.Civciv yemini ıslatıp mı vericez?
9-)Yemi yem kaplarına koyuyorum yem kabı dediğim mor bi kap , ama civcivler ayaklarıyla içine girip , hani kediler dışkılarını gömmek için toprağı eşelerle ya o şekil yemleri yere doğru eşeleyip yerden yiyolar bunun sebebi ne olabilir?
10-)Civcivlerimi dediğim gibi yarısı güneşte kyarısı gölgede bıraktım , ama biri çok baygın duruyo , Acaba güneş mi çarptı kyoksa fazla mı yedi ? Bunlara karşı neler yapabilirim şimdi?
11-)Ne sıklıkla yem vermeliyim günde? ne kadar yıyeceklerını bılıyorlar mı? yem kutularınıda süreklı gazetelere dağıtıyolar , o yüzden bıttıkçe yem kutularını doldurmalımıyım?
HERŞEY iÇiN TEŞEKKÜRLER ACiL CEVAP BEKLIYORUM BEYLER

1) Güneşte durmalarında hiçbir türlü sakınca yok yatsınlar.
2) Fazla yemiş olabilirler kursaklarına bakıp öyle yem verirseniz daha iyi olur. Ayrıca çok yem yerlerse ölebilirler.
3)Çeşme suyunun bir sakıncası yok. Hayvana hazır su verildiği nerede görülmüş. :D
4)Hayır kesinlikle vermez. Bu onlar için daha iyi. Böcek, karınca yesinler hatta yemden daha çok.
5)Haşlanmış yumurtayı ilk defa duydum. :D Ama siz vermeyin yem ve böcekle besleyin.
6)Az tabii ki. Toprak olan yere çıkartın her gün 2-3 saat.
7)Ekmeği ezin yem gibi küçücük yapın ve yeme karıştırıp verin.
8)Hayır normal vereceksiniz.
9)Onun sebebini bilemem ama yesinler yeter ki. :D
10)Civcivler güneşte mayışır o yüzden yani. Ama güneşin onlara zararı yok emin olun.
11)Dediğim gibi kursaklarına bakıp yem koyun fazla yerlerse ölebilirler.


Misafir 10 Mayıs 2015 07:03

ben civciv aldım 3 taneler civciv çoğu yerde satıyorlar mesela pazarda bende pazardan aldım zaten aldığınız yerde poşetle yem oluyor ve çokta uygun fiyata ama civciv bir tane olmamalı ölür çok yem vermeyin çünkü aydınlıkta hep yem yerler su koyduğunuzda aydınlıkta koyun çünkü karanlıkta içmezler içtiklerinden sonra alın çünkü suyun içine girmeye başlarlar oyun oynarlar sonra ayakları ıslanır ve ölürler bunlara dikkat etmeniz gerekiyor bence sen iki yumurta koy oraya


Misafir 18 Haziran 2015 11:50

ben kuzenimle besliyorum aynı evde ben 12 yaşındayım kuzenim ise 11yaşında 2 civcivimiz var biri minnoş diğeri ise aşıkkoş aşıkkoşşun anlamı çok hareketli olduğundan minnoş ise tombul ve tatlı olduğundan bu ismi koyduk biz kutuda besliyoruz ama büyük kutu biz ise ilk 10 gün civciv yemi diğer 10 günden sonra ise bulgur haşlanmış yumurta birde ince doğranmış salatalık sizde böyle yaparsanız civciviniz ölmez...


Misafir 9 Nisan 2017 00:45

Merhaba arkadaşlar benimde var 1aylik kanatları çıktı ama bugün civcivimde şişlik meydana geldi her yeri şişti yemini düzenli olarak veriyum temiz yerde ve sıcak yerde muhafaza ediyorm .. Yardımcı olurmusunuz bna neden şişti benim civcivim ..



Saat: 11:35

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık