MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik araçlar nelerdir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/292248-gazlarin-sikisma-ve-genlesme-ozelliklerinden-elde-edilen-teknolojik-araclar-nelerdir.html)

WeRoNiCa 20 Aralık 2009 13:08

lütfen cavap yazın acill :S


Misafir 4 Ocak 2010 19:55

gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik ürünler nelerdir?


Misafir 6 Ocak 2010 19:11

gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik ürünler nelerdir?acillllllll


Misafir 7 Ocak 2010 17:52

arkadaşlar banada gerekli acil lütfennn


Misafir 14 Ocak 2010 17:18

ben yinede yazım (ben aslı)

Zeplin, yoğunluğu havadan daha az olan gazlarla doldurulmuş, ****l iskeletli, güdümlü bir balondur. Adını, Alman yapımcısı Ferdinand von Zeppelin’den alır. Hafif bir gazla doldurularak havada askıda kalma özelliği kazandırılmış, idare edilebilir balonlu hava gemisi. Zeplini balondan ayıran en büyük özellik tahrik ve dümen sistemidir (Bkz. Balon). Zeplin’de gaz olarak Helyum kullanılır.

Zeplin, iskeleti madenî birçok balon hücrelerin bir araya gelmesinden hasıl olan aerodinamik yapıya sahip bir gemi görünümündedir. Zeplinin irtifa kazanması ve kaybetmesi balon hücrelerine hafif gaz doldurup boşaltmakla, ileri hareketi ise bir pervaneli motor tarafından sağlanır. Zepline yön verme, irtifa kazandırma veya kaybettirme dümenlerle de temin edilir. Prensip olarak Zeplinin yapı ve havadaki hareketi denizaltının yapı ve su altındaki hareketine benzer. (Bkz. Denizaltı)

Zeplinin tarihî gelişimi 1783 senesinde ilk balon uçuşu ile başlar. 1851 senesinde Henri Giffard isimli bir Fransız kaşif üç beygir gücünde buhar kuvvetiyle çalışan pervane motorunu geliştirince, balona yatay yönde hareket imkanı sağlanmış oldu. İçten patlamalı benzin motor tatbikatı 1872’de Alman mühendisi Paul Haenlein ile başlamıştır. 1883 Ekiminde ise elektrik motoru ile çalışan ilk zeplin yapıldı. Almanların 1900 senesinde yaptığı LZ-1 Zeplini 140 metre boyunda ve 13 metre çapında büyük bir hava gemisi idi. Bu gemi 24 adet boyuna ve 16 adet daire biçiminde enine mukavim elemanlardan meydana geliyor ve 16 beygir gücündeki motoru ile saatte 33 kilometre hız yapıyordu. Yatay ve baş-kıç doğrultusundaki denge kontrolları hem dümen hem de uç taraflarda bulunan balon odaların gaz basınçları ayarlanarak yapılıyordu. Bunu Almanların ABD’ye harp tazminatı olarak yaptığı LZ-126 “Los Angeles” takip etti. 1928 senesinde yapılan LZ-127 “Gıraf Zeppelin” 590 seferde 13.110 kişi ve 200 ton yük taşımıştır. 1936 senesinde yapılan LZ-129 “Hindenburg” zeplini 1100 beygir gücünde tahrik motoruna sahip olup, saatte 110 kilometre hız yapıyordu. Bu zeplinle Atlantik seferleri düzenlenmiş, on seferde 1002 kişi taşınmıştır. 1938 senesinde yapılan LZ-130 “Graf Zeppelin” ise helyumla çalışıyordu. İkinci Dünya Savaşının başlaması ile zeplin inşaası da durdu. Günümüzde çeşitli kolaylıkları düşünülerek üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.


İlk zeplin 128 metre uzunluğunda ve 11 metre çapındaydı. Alüminyumdan oluşan iskeleti, pamuklu bir bezle kaplıydı. İskeletin içinde hidrojen taşıyan gaz baloncukları vardı. 2 Temmuz 1900’de havalandırılan zeplin, 400 metre yükseklikten uçarak 6 kilometrelik bir yolu 17 dakika 30 saniyede aldı.

Bu ilk zeplinin başarısı üzerine yenileri de üretildi. Özellikle Alman Savaş Bakanlığı zeplin üretimini destekledi. I. Dünya Savaşı sırasında Paris ve Londra zeplinlerle bombalandı.

Atlas aşırı uçuşlara başlayan zeplinler, 52.000 kişiyi Atlas Okyanusu'nun iki kıyısı arasında taşıdıktan sonra, yeni yolcu uçaklarının geliştirilmesi ve büyük kazalar nedeniyle 1950’lere gelmeden üretimden kaldırıldı. Günümüzde sadece ABD’de reklam amaçlı olarak kısıtlı sayıda üretilmektedirler.


Misafir 25 Ocak 2010 15:48

arkadaşlar banada lütfen yardım edin


Misafir 9 Şubat 2010 17:57

banada çok acil lütfen!!!!!


Misafir 13 Şubat 2010 08:33

arkadaşlar banada lazım lüdfenn..


Misafir 21 Aralık 2010 18:51

gazlaın sıkışma ve genleşme özelliğinden yararlanılarak yapılan teknolojik gelişmeler
 
gazlaın sıkışma ve genleşme özelliğinden yararlanılarak yapılan teknolojik gelişmeler nelerdir lasımda vbk acill


Misafir 21 Aralık 2010 19:12

gazların sıkışma ve genleşme özelliğinden yararlanılarak yapılan teknolojik gelişmele
 
gazların sıkışma ve genleşme özelliğinden yararlanılarak yapılan teknolojik gelişmeler


Misafir 22 Aralık 2010 19:58

gazlaren elde edilen teknolojil aletler nelerdir apaçhii gençlik*


Misafir 3 Ocak 2011 16:16

gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden yararlanarakelde edilen teknolojik alet
 
gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden yararlanarak elde edilen teknolojik gelişmeleri ve bu özelliklerinden yararlanılarak elde edilen ürünleri , hayaımızın hangi alanlarında kullandığımız


Misafir 3 Ocak 2011 17:05

YA NOLUR YARDIMCI OLUN


Misafir 3 Ocak 2011 17:08

GENLEŞME ve SIKIŞTIRILABİLİRLİK

Isı alan cisimlerin (taneciklerin) hareketleri hızlanır ve molekülleri arasındaki uzaklık artar. Bunun sonucunda da cisim genleşir yani hacmi artar. Bütün genleşmeler aslında hacimcedir. Uzun bir demir çubuk ısıtıldığı zaman boyu uzar,boyu uzamanın yanı sıra kalınlığı da artar. Ancak kalınlığındaki artış,boyundaki uzamanın yanında ihmal edilecek kadar küçük olduğundan, bu olay sadece boyca uzama diye tanımlanır. Keza bunun gibi bir metal levha ısıtıldığında metal levhanın yüzeyi artar. Yani hacimce genleşir. Ancak kalınlığındaki artış yüzeyindeki artışın yanında ihmal edilecek kadar küçük olduğundan, bu olay sadece yüzeyce genleşme diye tanımlanır. Netice olarak diyebiliriz ki, ısıtılan cisimlerin hacimlerinde meydana gelen artışa genleşme denir.

Bu olayın tersi ise büzülmedir. Üzerinden ısı alınan cisimlerin hacimlerinde meydana gelen küçülmeye büzülme denir.

Genleşme sırasında maddenin molekülleri (tanecikleri) arasındaki uzaklık artıyor. Genleşmenin esası da moleküller arasındaki uzaklığın artmasıdır. Bu artışın miktarı nelere bağlı olabilir?

Maddenin ilk hacimleri büyükse, aynı sıcaklık değişiminde genleşme miktarı da artar. O halde genleşme miktarı maddenin ilk hacmi ile doğru orantılıdır.

Farklı metallerin molekülleri arasında boşluklar da farklıdır. Örneğin bakırın molekülleri arasındaki boşluk farklıdır. İkisi de aynı miktarda ısıtılsa bile boşluklardaki artmalar, yani genleşmeler aynı olmayacaktır. O halde genleşme miktarı, maddenin cinsine bağlıdır.

Sıcaklık artışı ne kadar çok olursa madenin molekülleri de o kadar çok hızlanır ve bir birinden daha uzaklaşırlar. Bundan da anlaşılacağı göre genleşme, sıcaklık artışıyla doğru orantılıdır.

Netice olarak ısıtılan bir maddenin, ilk hacmi V0 sıcaklığındaki artma ?t ise hacmindeki artma miktarı ?t;

?t =V0.a.?t

bağıntısından bulunur.

a:Maddenin cinsine bağlı sabit bir sayı olup, bu sabit sayıya hacimce genleşme katsayısı denir.

GENLEŞME KATSAYISI:

Birim hacimdeki bir maddenin 1°C sıcaklık değişiminde hacmindeki değişme miktarı denir. Aynı şartlarda, katı ve sıvılar için farklı değer aldığından ayırt edici özellik olarak kullanılırken, gazlardan aynı değer alındığından ayırt edici özellik değildir.

KATILARDA GENLEŞME OLAYI

Isıtılan metal üç boyutta da uzadığından, boyca, yüzeyce, hacimce genişlemiş olur.

A. BOYCA UZAMA (1 boyutlu):Bir metal çubuğun ısıtılmadan önceki ilk boyu, l0 olsun. Bu metal çubuğu ısıttığımızda boyu uzayarak son boyu l olur. Boyca uzama miktarı (?l);

?L =l-l0 = L0.?.?t

bağıntısıyla bulunur.

Burada,

l0 :Metalin ilk boyu.

?:Metalin boyca genleşme katsayısı.

?t = tson-tilk:Metalin ısıtılmadan önceki sıcaklığı ile ısıtıldıktan sonraki sıcaklığının farkıdır.

İLGİLİ ÖZELLİKLER:

1.Boyca genleşme katsayısı sadece katının cinsine bağlıdır. Katsayılar için ayırt edici bir özelliktir.

2.Aynı cins maddeden yapılan iki metalin ilk boyları aynı, kalınlıkları farklı olsun. Sıcaklık değişimleri aynı olacak şekilde ısıtıldığında son boyları yine aynı olur. Fakat yarıçaplarındaki ?r artış miktarı eşit olmaz. İlk yarıçapı büyük olanın ?r yarıçap artışı daha büyük olur.

3.Aynı cins maddeden yapılan iki metalin ilk boyları aynı, kütleleri farklı olsun. Sıcaklıkları aynı olan metallere eşit miktarda ısı verdiğimizde son boyları eşit olmaz.

Q =m.c.?t bağıntısına göre, ?t = Q/m.c olur.

Kütlesi büyük olanın sıcaklık artışı daha az olcağından,

?t = l0.?.?t bağıntısına göre ?l uzama miktarı da tam olur.

4.Aynı cins maddeden yapılan iki metalin ilk boyları ve sıcaklıkları aynı olsun. ?t sıcaklık farkları aynı kalacak şekilde birini ısıtıp diğerini soğuttuğumuzda, ısıtılanın boyu artar, soğutulanın boyu kısalır. Ancak uzama ve kısalma miktarı (?l) aynı olur.

5.Birbirine perçinlenmiş X ve Y metal çubukları ısıtıldığında ve soğutulduğunda biribirlerini bırakmadıkları için bükülürler.

B. YÜZEYCE GENLEŞME (2 boyutlu):Bir metal levhanın ısıtılmadan önceki ilk yüzeyi S0 olsun. Bu metal levhayı ısıttığımızda, yüzey artarak son yüzeyi S olur.

?S = S-S0.2 ?.?t

bağıntısıyla hesap edilir.

Burada;

S0:Metalin ilk yüzü.

2?:Yüzeyce genleşme katsayısı (Boyca genleşmenin iki katıdır.)

?t = tson-tilk ıcaklık farkıdır.

İLGİLİ ÖZELLİKLER:

1.Aynı cins maddeden yapılan iki metalin ilk yüzeyleri ve sıcaklıkları aynı, kalınlıkları farklı olsun. Kalınlık farklı olunca kütleleri de farklı olur. Bu metallere eşit miktarda ısı verelim. Kalın levhanın kütlesi ince levhanın kütlesinden büyük olduğu için, Q = m.c.?t ye göre kütlesi büyük olanın sıcaklık değişimi küçük olur. ?t1>?t2 ?t = S0.2?.?t bağıntısına göre

?S = S0.2?.?t bağıntısına göre ?S1 > ?S2 olur.

2.Ortasında çeşitli geometrik şekillerde boşluk olan metal levhayı ısıttığımızda boşlukların yüzey alanı büyür. Soğuttuğumuzda ise boşlukların yüzey alanları küçülür.

C. HACİMCE GENLEŞME (3 boyutlu):Metal bir kürenin ısıtılmadan önceki ilk hacmi V0 olsun.Bu metal küreyi ısıttığımızda son hacmi V olur. Hacimce genleşme miktarı ?V,

?V = V-V0 =V0.3?.?t bağıntısıyla hesap edilir.Burada;

V0:Metal kürenin ilk hacmi.

3?:Hacimce genleşme katsayısı (Dikkat edilirse boyca genleşme katsayısının üç katıdır.)

?t = tson-tilk : Sıcaklık farkıdır.

İLGİLİ ÖZELLİKLER:

1.Aynı cins maddeden yapılan iki metal küreden birisinin boş, diğerinin içi dolu olup dış hacimleri ve ilk sıcaklıkları eşit olsun. Bu metal kürenin sıcaklık değişimleri eşit kalmak şartıyla, ısıttığımızda ve soğuttuğumuzda dış hacimleri yine eşit olur.

2.Metal kürelere eşit miktarda ısı verelim. İçi boş kürenin kütlesi, içi dolu olan kürenin kütlesinden küçük olduğu için,

Q = m.c.?t ye göre, kütlesi küçük olanın sıcaklık değişimi büyük olur.

?t boş > ?tdolu

?V =V0 3?.?t bağıntısına göre,

?Vboş > ?V dolu olur.

Sonuçta eşit ısı verilen içi boş kürenin son hacmi daha büyük olur.

3.Sıvılar için doğrudan hacimce genleşme katsayısı (a) verilir.

SIVILARDA GENLEŞME OLAYI

Sıvılar kaba doldurulduklarında kabın şeklini aldıklarından bir geometrik şekli yoktur. Dolayısıyla boyca ve yüzeyce genleşmelerinden bahsetmek oldukça güç olur. Hacimsel olarak genleşmelerini incelemek ise oldukça kolaydır. Kapta bulunan bir sıvıyı ısıttığımızda ısı seviyesi yükselir. Sıvının hacimsel olarak genleşme miktarı, ?V=V0.a.?t

Bağıntısıyla bulunur. Burada V0 sıvının to sıcaklığındaki hacmi ,

A: hacimsel olarak genleşme katsayısı, ?t: Sıcaklık değişimidir.

Su ise farklı özellik gösterir. Suyun 1 atm basınç altında +4 0C hacmi minimum olur. Bu sıcaklığın altında ve üstündeki sıcaklıklarda suyun hacmi artar. Eğer suyun diğer sıvılardan farklı özelliği olmasaydı yani diğer sıvılar gibi davranmasaydı, sular üstten değil alttan donardı. Bunun sonucu denizlerde hayat olmazdı. Aynı zamanda Bizmut ve Antimon da su gibi davranır.

GAZLARDA GENLEŞME

Gazlarda genleşme olayı sabit bir basınç altında olur. Kapalı kaplardaki gazın genleşmesinden bahsedilemez. a genleşme katsayısı bütün gazlar için aynıdır. Dolayısıyla a gazla için ayırt edici özellik değildir.

Genel olarak, katıların genleşmesi sıvılarınkinden sıvılarınki de gazlarınkinden daha küçüktür. En fazla genleşen gazlardır.

SIKIŞTIRILABİLİRLİK:

Maddeler tanecikli yapıda ve tanecikler arasında da boşluklar vardır. Maddenin üzerine basınç uygulanarak tanecikler arasındaki uzaklıklar azalır ve madde sıkışır. Katılarda ve sıvılarda tanecikler bir birine değer durumda oldukları için bunları sıkıştırmak ve hacimlerini küçültmek çok zordur. Ama gazlarda tanecikler arasındaki uzaklık çok olduğundan sıkıştırılabilir. Bu durumda tanecikler bir birine yaklaşır ve hacimleri küçülür.

Isıtılan bir madde genleşir. Soğuduğunda ise hacmi küçülür, yani sıkışır. O halde sıkıştırma genleşmenin tersidir. Gazlarda sıkıştırma sabit sıcaklıkta gaz basıncını artırarak ya da sabit basınç altında sıcaklığı düşürerek veya her iki etkeni de uygulayarak gerçekleştirilebilir.
GENLEŞME VE SIKIŞTIRILABİLİRLİĞİN KULLANIM ALANLARI

METAL ÇİFTİ:

Farklı metallerden yapılmış eşit uzunluktaki iki çubuk bir birine perçinlenerek metal çifti yapılabilir. Bu iki çubuk, perçinli oldukları için ısıtıldıklarında bağımsız olarak hareket edemezler. Fakat uzama katsayıları bir birinden farklı oldukları için biri diğeri üzerine bükülür.

Metal çiftlerinin birçok kullanım alanları vardır. Bunların en önemlisi elektrik termostatlarıdır. Termostat sıcaklığı kontrol altına alarak sabit bir değerde tutmaya yarayan bir alettir. Elektrikli şofben, elektrikli ütü, evlerdeki radyatör türü ısıtıcılar termostatlı aletlerdir.

Bu aletlerde sıcaklık arttığında metal çifti bükülür ve devreyi keser. Bir süre soğuyunca metal çifti soğuyarak eski durumuna gelir ve devreyi tamamlar. Isıtıcı çalışmaya başlar. Böylece aletin sabit sıcaklıkta çalışması sağlanır.

Yangın alarmlarında sıcaklık arttığında metal çifti yukarı bükülerek elektrik devresini kapatır ve zil çalar. Aynı zamanda metal termometrelerde ve flaşörlerde metal çiftleri kullanılarak yapılan araçlardır.


Misafir 7 Ocak 2011 14:18

gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden yararlanarak elde edilen teknolojik gelişmeler


Tuğçematik 8 Ocak 2011 17:02

Araba ve bisiklet lastikleri , basketbol toplarında da sıkıştırma özelliği vardır. :)


Misafir 12 Ocak 2011 14:09

gazların ve sıvıların sıkışma ve genleşme özellliklerinden yararlınarak elde edilen teknolojik gelişmeler nelerdir?


Misafir 12 Ocak 2011 18:31

yaaaaaaa lütfen bulun şu sorunun cevabını ben öğrenciyim bunun cevabına ihtiyacım var
lütfennnnnnnnnnn...


Misafir 15 Ocak 2011 16:16

balon,zeplin,termometre,gıda ambalajı,lastik ve topta vardır..


Misafir 19 Ocak 2011 18:56

Balon
Zeplin
Termometre
Benden bu kadar :)


Misafir 22 Ocak 2011 11:26

ya bana da lazım salı günü gidecek lütfen yardım e**n


qamzeMm 22 Ocak 2011 11:28

yardım ettim
 
Zeplinin tarihî gelişimi 1783 senesinde ilk balon uçuşu ile başlar. 1851 senesinde Henri Giffard isimli bir Fransız kaşif üç beygir gücünde buhar kuvvetiyle çalışan pervane motorunu geliştirince, balona yatay yönde hareket imkanı sağlanmış oldu. İçten patlamalı benzin motor tatbikatı 1872’de Alman mühendisi Paul Haenlein ile başlamıştır. 1883 Ekiminde ise elektrik motoru ile çalışan ilk zeplin yapıldı. Almanların 1900 senesinde yaptığı LZ-1 Zeplini 140 metre boyunda ve 13 metre çapında büyük bir hava gemisi idi. Bu gemi 24 adet boyuna ve 16 adet daire biçiminde enine mukavim elemanlardan meydana geliyor ve 16 beygir gücündeki motoru ile saatte 33 kilometre hız yapıyordu. Yatay ve baş-kıç doğrultusundaki denge kontrolları hem dümen hem de uç taraflarda bulunan balon odaların gaz basınçları ayarlanarak yapılıyordu. Bunu Almanların ABD’ye harp tazminatı olarak yaptığı LZ-126 “Los Angeles” takip etti. 1928 senesinde yapılan LZ-127 “Gıraf Zeppelin” 590 seferde 13.110 kişi ve 200 ton yük taşımıştır. 1936 senesinde yapılan LZ-129 “Hindenburg” zeplini 1100 beygir gücünde tahrik motoruna sahip olup, saatte 110 kilometre hız yapıyordu. Bu zeplinle Atlantik seferleri düzenlenmiş, on seferde 1002 kişi taşınmıştır. 1938 senesinde yapılan LZ-130 “Graf Zeppelin” ise helyumla çalışıyordu. İkinci Dünya Savaşının başlaması ile zeplin inşaası da durdu. Günümüzde çeşitli kolaylıkları düşünülerek üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.


İlk zeplin 128 metre uzunluğunda ve 11 metre çapındaydı. Alüminyumdan oluşan iskeleti, pamuklu bir bezle kaplıydı. İskeletin içinde hidrojen taşıyan gaz baloncukları vardı. 2 Temmuz 1900’de havalandırılan zeplin, 400 metre yükseklikten uçarak 6 kilometrelik bir yolu 17 dakika 30 saniyede aldı.

Bu ilk zeplinin başarısı üzerine yenileri de üretildi. Özellikle Alman Savaş Bakanlığı zeplin üretimini destekledi. I. Dünya Savaşı sırasında Paris ve Londra zeplinlerle bombalandı.

Atlas aşırı uçuşlara başlayan zeplinler, 52.000 kişiyi Atlas Okyanusu'nun iki kıyısı arasında taşıdıktan sonra, yeni yolcu uçaklarının geliştirilmesi ve büyük kazalar nedeniyle 1950’lere gelmeden üretimden kaldırıldı. Günümüzde sadece ABD’de reklam amaçlı olarak kısıtlı sayıda üretilmektedirler.


Misafir 22 Ocak 2011 14:45

bana da arkdaÅŸlar acillll


Misafir 23 Ocak 2011 21:10

su buharı.araba


Misafir 25 Ocak 2011 17:27

Gazların sıkışılabilme ve genleşme özelliği olduğunu biliyoruz.Peki bu gazların sıkışma ve genleşme özlliğinden hangi teknolojik ürünler i olduğunu bilemiyoruz.Ama bubu düşünerek bulabiliriz.mesela yangın tüpleri, mutafak tüpleri,zeplinler,klimalar,balonlar gibi teknolojik ürünler gazların basıncından elde edilir.


Misafir 26 Ocak 2011 14:40

arkadaşlar bnada lazım yarına fen ödewim war lütfen acil gerekiyorrrrrr


Misafir 26 Ocak 2011 14:57

gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinde elde edilen teknolojik gelişmeler şunlardır:
1-SPREY
2-PARFÜM
3-FUTBOL TOPU
4-BASKETBOL TOPU
5-HENTBOL TOPU
6-VOLEYBOL TOPU
7-TENİS TOPU
8-ARABA LASTİKLERİ
9-BİSİKLET LASTİKLERİ
10-MUTFAK TÜPLERİ
11-DOĞALGAZ
12-TELEVİZYON TÜPLERİ
13-LPG
14-MONİTÖR TÜPLERİ
15-BALON
16-DENEY TÜPLERİ
17-DENİZ TOPU
18-HAVA YASTIĞI
19-GAYDA
20-KOLANYA
umarım yardımcı olurum ...


Misafir 15 Şubat 2011 16:20

Acil lazım lütfen .......


Misafir 17 Şubat 2011 18:26

Ya BaNa Da Çoq LazıM BirKaÇ Örneq VeRirSeniz ÇoK MuTLu oLuRum.! LütFeeeeeeeeeeeeeeeeNNNNNNNNNNNNNNNNNN..


Misafir 14 Mayıs 2011 14:42

acill banada yardım


Misafir 5 Aralık 2011 17:38

ya gazın genleşmesiyle ilgili aletler vrmı cokkkk acillllllllllll umarm vardır...


Misafir 1 Ocak 2012 20:11

genleşme için yardım lazım
 
ya ben maddenin genleşme özelliğinden yararlanılarak yapılan teknolojik aletlere ihtiyacım var lütfen bi yardım öğrenciyim yarına ihtiyacım var hemen bi yardım etseniz


Misafir 5 Ocak 2012 19:22

gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinde elde edilen teknolojik gelişmeler şunlardır:
1-SPREY
2-PARFÜM
3-FUTBOL TOPU
4-BASKETBOL TOPU
5-HENTBOL TOPU
6-VOLEYBOL TOPU
7-TENİS TOPU
8-ARABA LASTİKLERİ
9-BİSİKLET LASTİKLERİ
10-MUTFAK TÜPLERİ
11-DOĞALGAZ
12-TELEVİZYON TÜPLERİ
13-LPG
14-MONİTÖR TÜPLERİ
15-BALON
16-DENEY TÜPLERİ
17-DENİZ TOPU
18-HAVA YASTIĞI
19-GAYDA
20-KOLANYA
umarım yardımcı olurum ...

Kaynak: Gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik araçlar nelerdir?


Misafir 10 Ocak 2012 16:36

sıvılarıda yazarmısınız lütfen yhaa !!!


Misafir 14 Ocak 2012 13:58

Gazların sıkışma ve genleşme özelliğinden nasıl yararlanırız?
 
yaaa gazların genleşme sıkışma özelliğinden nasıl yararlanırız


Misafir 14 Ocak 2012 19:14

element nedir cevabını bilom ammmeee sorum bakım bilcinizmi??????


Misafir 16 Şubat 2012 18:10

gazların sıkışma ve genleşme özelliği ile ilgili yazı paylaşırmısınızzZ


Misafir 19 Şubat 2012 17:57

Balon,Zeplin Daha birçok şey .) Bu kadar Yeter dimi


Misafir 28 Şubat 2012 15:20

nolur
 
nolur bana gazların sıkışma ve genleime özellikleri ile yapılan eknolojik aracları yazın


Misafir 19 Mayıs 2012 19:12

Gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik araçlar nele
 
gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinde elde edilen teknolojik gelişmeler şunlardır:
1-SPREY
2-PARFÜM
3-FUTBOL TOPU
4-BASKETBOL TOPU
5-HENTBOL TOPU
6-VOLEYBOL TOPU
7-TENİS TOPU
8-ARABA LASTİKLERİ
9-BİSİKLET LASTİKLERİ
10-MUTFAK TÜPLERİ
11-DOĞALGAZ
12-TELEVİZYON TÜPLERİ
13-LPG
14-MONİTÖR TÜPLERİ
15-BALON
16-DENEY TÜPLERİ
17-DENİZ TOPU
18-HAVA YASTIĞI
19-GAYDA
20-KOLANYA
umarım yardımcı olurum ...

Kaynak: Gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik araçlar nelerdir?


Misafir 26 Kasım 2012 18:40

Arkadaşlar katı maddeler genleşirse ne örnek verebilirim ?


Misafir 23 Aralık 2013 15:25

ZEPLİN-UÇAN BALON-TERMOMETRE-SPREY-TÜPGAZ-OKSİJEN TÜPÜ-PARFÜM-TOP-ARABA VE BİSİKLAT LASTİKLERİ-DOĞALGAZ-BALON-DENEY TÜPÜ-HAVA YASTIĞI-MONİTÖR TÜPLERİ-GAYDA-TELEVİZYON TÜPLERİ-KOLONYA


Misafir kiju 27 Aralık 2013 19:53

cevap
 
1-SPREY
2-PARFÜM
3-FUTBOL TOPU
4-BASKETBOL TOPU
5-HENTBOL TOPU
6-VOLEYBOL TOPU
7-TENİS TOPU
8-ARABA LASTİKLERİ
9-BİSİKLET LASTİKLERİ
10-MUTFAK TÜPLERİ
11-DOĞALGAZ
12-TELEVİZYON TÜPLERİ
13-LPG
14-MONİTÖR TÜPLERİ
15-BALON
16-DENEY TÜPLERİ
17-DENİZ TOPU
18-HAVA YASTIĞI
19-GAYDA
20-KOLANYA

Kaynak: Gazların sıkışma ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik araçlar nelerdir?


Misafir 29 Aralık 2013 12:25

banada lazım acil


Misafir 7 Ocak 2014 16:37

gazların sıkışabilme ve genleşme özelliklerinden elde edilen teknolojik gelişmelerrrrr..


Misafir 7 Ocak 2014 18:43

Alıntı:

WeRoNiCa adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1614643)
lütfen cavap yazın acill :S

iyide kolonya veya toplar teknolojik mi ?


Misafir 9 Ocak 2014 14:25

arkadaslar acil lütfen



Saat: 15:31

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık