MsXLabs
Sayfa 1 / 4

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Atatürk "Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir" sözüyle ne anlatmak istemiştir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/297293-ataturk-benim-manevi-mirasim-akil-ve-bilimdir-sozuyle-ne-anlatmak-istemistir.html)

Misafir 9 Ocak 2010 22:23

lütfen çok acil 2 dakikam var lütfen cevaplayın


Misafir 18 Ocak 2010 20:29

fen bilgisi
 
ulu önder atatürk benim manevi mirasım bilim ve akıldır sözüyle ne anlatmak istemiştir


Misafir 26 Ocak 2010 18:10

Atatürk bu sözünde ne anlatmak istemiştir?
 
dünyada herşey için medeniyet için hayat için başari için en gerçek yol gösterici ilimdir fendir ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir cahilliktir dogru yoldan sapmaktir atatürk bu sözunde ne anlatmak istemistir


Misafir 11 Kasım 2010 17:05

cevap nee???


Misafir 23 Kasım 2010 19:41

benim manevi mirasım akıl ve bilimdir akıl ve bilime önem verenler benim mirasçılarım olurlar sözünün açıklaması


Misafir 23 Kasım 2010 22:06

Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir
 
BENİM MANEVİ MİRASIM BİLİM VE AKILDIR SÖZÜYLE NE ANLATIYOR


Misafir 27 Kasım 2010 11:15

ne demek istiyor


Misafir 28 Kasım 2010 12:10

Atatürk "Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir" sözüyle ne anlatmak istemiştir?


Misafir 29 Kasım 2010 15:32

atatürk kendisi ilime ve fene önem veren bir insandır atatürk ilim ve feni gelişmiş bir ülkenin en gelişmiş ülke olacağını savunmuş ve herzaman bizim ilime ve fene önem verip ülkemizi geliştirmemizi istemiştir


Misafir 29 Kasım 2010 15:37

ATATÜRK’ün fikir ve düşüncelerinin özünü oluşturan Atatürkçülük, her türlü dogmatik unsurdan arınmış gerçekçi ve akılcı bir dünya görüşüdür. Gerçeklerden kaynaklanan sorunlar karşısında aklın ve bilimin öncülüğünü benimseyen bu çağdaş görüş, milletimizi daima iyi ve yararlı olana yöneltmiş ve yöneltecek olan görüştür.

Atatürkçülük bir yandan akıl ve bilime dayandığı yani pragmatik bir nitelik taşıdığı, öte yandan ise millî egemenlik ilkesinden yola çıktığı ve özgür bir toplum yaratılmasını öngördüğü için demokratik, genel olarak da pragmatik-demokratik bir düşünce sistemidir. Atatürkçülük Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş, sistemleşmiş fikirler bütünüdür. Bir taraftan bütünüyle birlikte Millî Mücadele’yi içine almakta, diğer taraftan toplumda yapılan kökten değişiklikleri kapsamaktadır. Kısaca Atatürkçülük, Türk milletinin sistemleşmiş fikir gücü ve geleceğe bakan yönüyle de ülküsüdür.

Atatürkçülük akıl ve bilimi rehber edinmiş, çağdaşlaşma ideolojisi olarak da lâikliği benimsemiş, yeniliğe açık olması nedeniyle inkılâpçı yani gelişmeye açık bir düşünce sistemidir. İnkılâpçılık dinamik ideale, hedefe yönelik esasları bünyesinde barındırır.

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra siyasal, toplumsal, kültürel, ekonomik alanlarda gerçekleştirilen inkılâplarla ülkemiz modern dünyada yerini almıştır. ATATÜRK, akıl ve bilimin ışığında bütün bunları gerçekleştirmiştir. ATATÜRK, akılcılığı asker, devlet adamı ve önder kişiliklerinde hep ön plânda tutar, dogmatik kalıplardan uzak durur. Akla mantığa aykırı her düşünceyi, her kurumu reddederek akılcılığı bilimle tamamlar. Nitekim ATATÜRK, “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakikî yol gösterici bilimdir fendir.” demiştir. Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meş’aleyi müspet bilim olarak görür. O bütün bu yenilikleri gizli kapalı bir batı hayranlığı ile değil, aklın yol göstericiliği ile gerçekleştirmiştir. Bakın ATATÜRK şöyle der: “Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar.”



Saat: 08:25
Sayfa 1 / 4

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık