MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Dilimizi yabancı dillerin etkisinden nasıl koruyabiliriz? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/409728-dilimizi-yabanci-dillerin-etkisinden-nasil-koruyabiliriz.html)

Misafir 16 Nisan 2012 21:07

Dilimizi yabancı dillerin etkisinden nasıl koruyabiliriz?
 
Dilimizi yabancı dillerin etkisinden nasıl koruyabiliriz?


byz_qny 17 Nisan 2012 16:21

ATATÜRK DİYORKİ;
Duygu ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir Dilin millî ve zengin olması, millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir Türk dili dillerin en zenginlerindendir Yeter ki bu dil bilinçle işlensin Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır”

Eğer bir ulusun dili yabancı dillerin etkisinde kalıyorsa, insanlar kendi dillerinin sözcük ve tamlamaları yerine yabancı dillerin sözcük ve tamlamalarını kullanıyorlarsa bu durum kültürel yozlaşmaya yol açar; o ulus başka kültürlerin egemenliği altına girer; dili, buna bağlı olarak da kültürü gelişemez

Dilimizi yabancı dillerin etkisinden nasıl koruyabiliriz?
Türkçesi olan kavramların İngilizcesini kullanmamalıyız. Dilimizi iyi öğrenip güzel konuşmaya, bizden sonraki kuşaklara doğru bir biçimde aktarmaya çalışmalı, bu konuda bilinçli davranmalıyız.

Türkçeyi iyi bilmek ve doğru konuşmak yalnızca Türkçe Öğretmenleri’nin, edebiyatçıların işi değildir. Bu dili konuşan herkes bu sorumluluğu taşımalıdır.


Radiya 11 Ekim 2017 21:07

Arkadaşımızın dediği gibi eğer türkçe konuşuyorsak ıngılzce kavramlarını icermemesine dikkat etmeliyiz



Saat: 03:01

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık