MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Cevaplanmış (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/)
-   -   Güzel karın kası elde etmek için günde kaç kez mekik çekmek gerekir? (https://www.msxlabs.org/forum/cevaplanmis/414067-guzel-karin-kasi-elde-etmek-icin-gunde-kac-kez-mekik-cekmek-gerekir.html)

payloz 31 Mayıs 2012 13:57

Güzel karın kası elde etmek için günde kaç kez mekik çekmek gerekir?
 
Güzel karın kası elde etmek için günde kaç kez mekik çekmek gerekir?


Bessonnitsa 31 Mayıs 2012 21:10

Yeni başlıyor isen ilk 2 gün için 20'den fazla, ilk bir haftayı tamamlamak için günde 50 sonra günde 100 kez işini görebilir. Tabii daha fazla çekebiliyorsan bu sayıları artırabilirsin. Önemli olan hep birden değili yavaş yavaş seviyeyi yükseltmek. 1 ay kesintisiz devamlı çalışırsan eski ile yeni arasındaki farkı detaylı hissediceksin. Bence sadece mekik değil, şınav, side stretch, quadriceps, achilles stretch'te iyi gelir. Daha fazla verim alır daha fazla enerjik olursun. Şuan ben bu anlattıklarımın faydalarını görüyorum. Kolaylıklar dilerim ...


Rower 14 Haziran 2012 19:40

Vucudunuzu yukarı kaldırırken yani karın kaslarını sıkarken nefes vereceksiniz.

Mekik çekerken dikkat edilmesi gerekenler.

  • Mekik çekerken hızlı davranmamalısınız. Beliniz zarar görebilir.
  • Ellerinizi başınızın arkasına koymayın, bu hareket boynunuza zarar verebilir. Ellerinizi göğüslerinizin üzerine çapraz olarak koyun.
  • Mekik çekmeye başlarken ( yani ilk günlerde) kendinizi fazla zorlamayın. Az sayıda ve az açıda başlayarak, daha sonraki günlerde artırın.
  • Sporda kontrollü nefes almanın büyük faydası var. Mekik çekerken, vücudunuzu yerden kaldırırken nefesinizi verin, sırtınızı aşağı bırakırken nefesinizi alın. Bu sayede daha fazla enerji yakılacaktır.
  • Sırtınızı sağa sola değil, düz bir şekilde yukarı kaldırın.
  • Bacaklarınızı 90 derece bükmeli, ayaklarınız tamamen yere basmalıdır.
  • Mekik çekerken, tamamen aç veya tamamen tok olmamaya dikkat edin.
  • Uzandığınız zemin düz ve yumuşak olmalıdır.
  • Mekik hareketinin faydalarından tam olarak yararlanmak için, mekik aletlerini tercih etmemenizi öneririm.

Öncelikle kas işi çok sabır gerektirir. Bir oturuşta 1000 Kere yapsan mesela bu sana yarar sağlamaz aksine sadece seni yorarsın.
- ilk başlarda günde 50 - 70 ile başla.
- Bir süre böyle devam et.
- İlk 2 haftadan sonra sayıyı 200 ' ye çıkar. Ve yine böyle bir süre devam et.
- 1 ayın sonunda vücudun alışır ve sayıyı arttırıp arttırmamak sana kalmış.
Not: Kas yapayım derken sakın aşırıya kaçıp kendinize zarar vermeyin. Aşırıya kaçarsanız ciddi sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. "İnsan sınırlarını bilmeli."


Misafir 15 Ağustos 2012 02:40

kardeşim ilk başladığında 12 şer halilde 3 set mekik çek 36 yapar bi sabah bi akşam bunu uygula her gün 10 mekik arttır 2. hafta ayaklarını yere koymadan çek 3 haftada kasların tamamdır yani bnmki gibi:)

beslenmende çok önemli netde karın kası için diyetler var kilo almanı sağlar işine yararsa ne mutlu bana

not ilk günler çok sıkıcı gelir


Misafir 8 Şubat 2013 12:47

Alıntı:

payloz adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2422560)
14 yaşındayım boyum biraz kısa 1.55, kilom 46 mekik, şınav çekiyorum. Şınav çekmeyi bıraktım. Çünkü şınav çekmek boyun uzamasını engelliyormuş diye duydum bunuda geçenlerde farkettim. Şu an mekik e yöneldim. Neyse arkadaşlar sorum şu olacaktı; Güzel bir karın kası elde etmek için, Günde kaç mekik çekilmeli ?? şimdiden teşekkürler.

günde toplam 6600 mekik çekmalisin


_EKSELANS_ 8 Şubat 2013 13:09

Karın Kası Nasıl Yapılır?


Aslında her erkek içten içe mükemmel karın kaslarına sahip olmak ister. Aynı zamanda çoğu kadın da sahip oldukları erkeklerde harika karın kasları olmasını ister. Ama ortalama bir erkeğin durduk yere böyle kaslara sahip olması pek de mümkün değil açıkçası! Evet, doğru. Gerçekten sıkı karın kaslarına sahip olmak düşündüğünüz kadar kolay değil. Karın kaslarımızın geliştirilmesinde esas rolü oynayan faktörleri tam manasıyla anlayabilmeniz için aslında göreceli olarak az egzersiz yapıp mümkün olan en iyi karın kası gelişimini sağlamak en doğru olandır.
Üst gövdeniz bünyesinde çok sayıda önemli kas muhafaza eder ancak ama görsel anlamda “karın kası” denildiğinde aklınıza “rektus abdominus” gelir. Bu kasın görevi aslında sadece vücudunuzu dik tutmak değildir, aynı zamanda bu kas sayesinde eğilmek istediğinizde öne doğru hareket etmeniz de sağlanır. Ancak bunu yaparken vücudunuzun dengesinin bozulmaması için “rektus abdominus” kaslarınıza daha fazla yük bindirmek zorunda kalırsınız.
Peki bunu neden yapmak isteyesiniz ki? Çünkü bu kasa bindirdiğiniz bu fazladan yük nedeniyle kasın daha hızlı gelişmesini sağlayabilir ve bu sayede daha sağlıklı bir fitness rejimi uygulayabilirsiniz. Kaslarınızı daha sıkı hale getirmek için muhtemelen çeşitli mekik hareketleri (crunch ve situp egzersizleri) yapıyorsunuz ama bir türlü işe yaramıyor, değil mi? Bunun nedeni bu tür hareketlerin “rektus abdominus” kaslarınızı yeterince zorlayıcı ve bu kasların dengesini bozamayacak seviyede hareketler olmalarıdır. Bu dengeyi bozabilmeniz için bazı ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Bu ekipman bir egzersiz topu kadar basit ve ucuz da olabilir; inanılmaz pahalı ve etkili bir kaptan koltuğu da olabilir. Aynı amaca hizmet eden ve donanımlı bir spor salonunda genellikle bulunan başka aletler de vardır. Bu aletleri satın almak istemiyorsanız, bir spor ya da fitness salonuna üye olmaya ne dersiniz?
Tüm bu maddelerin ortak noktası aynıdır: vücudunuzu, esas dengenizden uzak kaldığınız sürece, basit, temel egzersizler ile hareket halinde tutun. Karın kaslarınızı gerçekten çalıştırmanız için, karın kası nasıl yapılır sorusuna gerçek anlamda cevap bulmak için onları her zaman bulundukları destekli durumlarından uzak bir pozisyona getirip çalışmaya zorlamanız dışında başka bir yol bulunmamaktadır.
Bu çalışmanın her gün sabahları birkaç mekik çekmekten daha zor olduğu ortadadır. Bununla beraber sağladığı avantajlar bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve tarafsız bir gözle bakıldığında, daha az verime sahip ama fazla miktarda egzersiz yapmaktan daha çok işe yaramaktadır. Özellikle bir miktar hafif, temel yağ-yakıcı kardiyo ile birleştirildiğinde, bu yöntemlerin sizeü düşündüğünüzden daha kısa sürede harika karın kasları sağlayabileceğini göreceksiniz.
Cesaretiniz varsa, gidin ve deneyin. Hayalinizdeki karın kasları sonsuza dek hayal olarak kalmasın ve karın kası nasıl yapılır sorusu cevapsız kalmasın.




Misafir 12 Şubat 2013 22:45

karın kası
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2563288)
yaşım 12 Karın Kasımın Olmasını Çok İstiyorum Günde Kaç Mekik Çekim Nolur Söyleyin ? :D

1. hafta 40 tane çek 2. hafta 100 3. haftada 150 tane çek tamamdır


Misafir 19 Mart 2013 13:41

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2561582)
arkadaşlar 16 yaşındayım 1.83 boy 78 kg karındaki yağları yakmak kas yapmak istiyorum bi ara günde 200tane mekik çekiyordum pek bi yararını görmedim ne yapmalıyım??

kardeş bir anda okadar fazla çekersen aksine kasların inmeye başlar ve zamanla yırtılır 50 den başla 1 haftada bir 50 artır


Misafir 5 Temmuz 2013 12:14

Alıntı:

payloz adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2422560)
14 yaşındayım boyum biraz kısa 1.55, kilom 46 mekik, şınav çekiyorum. Şınav çekmeyi bıraktım. Çünkü şınav çekmek boyun uzamasını engelliyormuş diye duydum bunuda geçenlerde farkettim. Şu an mekik e yöneldim. Neyse arkadaşlar sorum şu olacaktı; Güzel bir karın kası elde etmek için, Günde kaç mekik çekilmeli ?? şimdiden teşekkürler.

arkadaslar ben günde 200 mekik çekiyorum 30 normal şınav 30 elmas şınavı 30 da asker şınavı 10 kglik bidonu tek sağ elimle yaklasık 200-300 cıvarı kaldırıorm tabii set set :D sol elimle 150-250 civarı kaldırıyorum ve pazartesi-çarsamba-cuma ise lastikle çalısıorm 38 kere 2.5kglik şişelerle ikisini bir anda kaldırıorm bu arada 3 set halinde 12 12 12 boyle kol arkası kası içinse sehpanın ucuna elerim karsıyı gorucek sekilde elimin sonuyla 38 kere kendimi indirip kaldırıorm 12 12 12 setler halinde daha dün basladım sizce kas gelişimim hızlı olrmu boy:168 kg:58


Intersect 5 Temmuz 2013 15:49

İlk günler 20'yle falan başla yavaş yavaş arttır.


Misafir 25 Temmuz 2013 17:05

Alıntı:

by_kaya adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2449981)
arkadaşlar 13 yaşındayım 1,60 boyundayım 45 kiloyum güzel karın kasına sahip olmak için günde kaç ???mekik çekmeliyim?

kardeş bnde 13 yaşındayım ve günlük rahat 500 mekik çekerim ama bi anda deil araara ve bunu diyetle desteklerim sanada tavsiye ederim
kardeş


Misafir 3 Eylül 2013 01:31

mekik
 
Bak arkadaşım yasım 13 boy 1.55 kile 38 simdi ben 2 yıldır cekıorum gunde 400 tane mekık sabah 400 ogle 400 aksam 400 eger guzel bı karın kası ıcın 300 mu mesela ılk once bır 20 cek dınlen sonra bı 20 oyle oyle yap ılk baslıosan on on ceke ceke 300 yap cok ıyı karın kasın olur


arnol 4 Eylül 2013 20:03

arkadaşlar yukarda dierlerinin yazzdıklarını unutun ben 15 yaşındayım boyum 1.76 mekik şınav biseps tiriseps çalışıyoerum yani pazu ve arka adele koldakiii evvela proteyin ve karbon hidrat alımı çok onemli ben 450 gr tavuk göğüsü 10 adet yumurta vede 3 bardak süt içiyorum günde fitness salonunda çok sey orendim hergün çalışılmaz 1 gün aralıkla çalışmayı tavsiye ediyorum maximum hee mekiğe gelirsek siz 4 set çekin belli bir sayı veremem herkeze göere deisir he şinav dersek oda 4 set + dambıl çalışın yine ağırlık sizin kuvetinize göre deisir ben bodey yaptıım için mekiği günde 500 7 setten oluşuyor tabi 1 gün aralıkla 10kg ağırlıkla dambıl çekliyorum 5 set sayyısı kol başına 12 şınavda ise 9 set set başına ilk 11 den başlıyıp hersette 2 artırıyorum hee eyer üst gövdenizin çok iyi ve çok sağlam gelişmesini istiyorsanız bacak çalışın adele büyüklüğü çok önemli ben mesela bacak preste 120 kg ile çalışıyorum tabi ben body yapıyorum vede uzman görüşü ile tabi daha çokk idmanım var ama o 1 gün dinlenme içerisinde koşu yapıyorum eter baklalarınızın gözükmesini istiyorsanız yemeee dikat ve sağlam 1 kardio programı yapın heee aynı gün iöçerisinde belden aşağı ile belden yukarıyı çalıştuırmayın siz 150 gr et 5 yumurta yiyin siz daha çocuksunuz :) vede bir fitnes salonuna gitmede fayda var dopingten kesinlikle kaçın yağlı yiyecek yemeyin hee karbon hidrat niçin gerek diennere siz ne karar sıkı çalışırsanız o kadar kas gelişir ama % sine göre jka azalması da olur enerji yuzunden vicut ordan yani adeeleden enrşji alır buda kas erimesideir lapa pilanv yiyin yasız tusuz yaniben 600 gr lapa pilav yiorum her gün hard core çalışıyorum çok dikatli olun evde yapıyorsannız pek bişii kazanamassıınız bi fittnes salonuna gidin hadi ii gunner :) ..........


Misafir 6 Eylül 2013 01:39

arkadaşlar hiç uğraşmayın arayıp durmayın kendimde denedim 90 kiloydum yaşım 14 ve 1.78 boyundaydı hızlı 15 die bi site var oraya girin orada karın kası yazıyon girin o siteye yada youtube ay azın hızlı 15 karın kası die o aktiviteleri sabah 1 saat akşam 1 saat yapın zaten ben bu aktiveteleri yaptığım zaman günlük 5 litre su içiyodum ormalde 11 l,treyi geçmem bakın yapın sonra faydayı görürsünüz eğer çok yağlı değilseniz bu aktiviteleri yaptığınız zaman 25 günde karın kası çıkar ama ben bu nları yaptım deip eğer diet yapmadan diete gerek yok arkadaşlar cips kola böle çikolata gibi şeyler yemeyin içmeyin içecek olarak en çok ayran su ve gazoz için maden suyuda olur böle olsun diete gerek yok yani ama eğer çok kiloluyum yani benim ilk başlangıvım gibiyseniz hem spor hem de diet i birlikte yapın daha hızlı kilo verirsiniz saygılar.


Misafir 6 Eylül 2013 01:43

hızlı 15
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2561582)
arkadaşlar 16 yaşındayım 1.83 boy 78 kg karındaki yağları yakmak kas yapmak istiyorum bi ara günde 200tane mekik çekiyordum pek bi yararını görmedim ne yapmalıyım??

olum bakın hızlı 15 diye bişey var o siteye gir orada sporlar var karın kası falan var onları sabah bi saat akşam bi yap bide düzgünce beslen 30 güne karın kası rahat çıkar çünkü kitle endeksin düşük senin yağ oranında düşüktür


Misafir 6 Eylül 2013 18:59

dostum
 
hiç mekik çekmemiştim ilk başladımda 100 mekik .ektim 5 set 500 oldu gayet kolay beslenmene dikkat ediceksin o kadar birde boy uzamasını engellemez ama koşuyada çıkman gerek ;)


Misafir 8 Eylül 2013 08:46

kas sornu
 
arkadaşlar 67kg olanlar diyetli çalışım diyer arkadaşlarımızın söylediğini yapalım en az arkadaşlarımız gibi 45 kg olalım bu zor deil ve bu arada yavaş yavaş işe başlayın çok memnnun olacaksınız bu enaz 3 hafta sürer yağlı yiyecek yemeyin özelliklede patates vb. şeyler (marketlerden aldıklarımıza dikkat edelim... ozora tsubasa.....


Misafir 16 Kasım 2013 12:49

Karın kası
 
Ben Kick Boks a gidiyorm 16 yaşımdayım ve 55 kiloyum zayıflarda karın kası daha fazla çıkıyor diğer arkadaşların dediğ gbi başla günde 50 100 ile hafta hafta artır karın kaslarınız yandığı zaman sırt üstü yatın ve karnınıza masaj yapın bu çok önemli böyle devam ederseniz 3 ayda gösterişli kasınız olur :D


Misafir 6 Aralık 2013 21:19

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2561582)
arkadaşlar 16 yaşındayım 1.83 boy 78 kg karındaki yağları yakmak kas yapmak istiyorum bi ara günde 200tane mekik çekiyordum pek bi yararını görmedim ne yapmalıyım??

Koşu yapabilirsin ;)


Misafir 24 Ocak 2014 18:38

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2475623)
arkadaşlar 14yaşındayım 54kiloyum 1.53 boyundayım günde kaç mekik çekersem karın kasım olur

100 :düz mekik,100:ters mekik +100 şınav zımba gibi ol...


Misafir 6 Şubat 2014 11:24

Soruya cevap
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2561582)
arkadaşlar 16 yaşındayım 1.83 boy 78 kg karındaki yağları yakmak kas yapmak istiyorum bi ara günde 200tane mekik çekiyordum pek bi yararını görmedim ne yapmalıyım??

Hemen 200 tane mekik çekme günde 3 set halinde 12 kere çek.Mesela: sabah 12kere , öğlen 12, akşam 12 ertesi gün arttır.Mesela sabah 14 ,öğlen 14, akşam 14 kere böyle böyle arttır.Daha iyi sonuç alırsın


Misafir 15 Şubat 2014 23:29

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2508200)
Ben 14 Yaşındayım 1.71 Boyum 54 kiloyum Nasıl şınav çekersem üst göğüs kasları gelişir

şınav çekersen pazuların olur bende başta öyle sanıyordum sonra bi baktım sıkınca kasım çıkıyo normalde hiç kasım yoktu eğer baklava istiyosan günde 50 mekik ile başla 1-2 hafta sonra 100-150 ye çıkart en fazla 1 ay devam et 4 baklava kasın rahat çıkar sayıyı arttırırsan 6'sıda çıkabilir


Misafir 12 Nisan 2014 08:40

Alıntı:

by_kaya adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2449981)
arkadaşlar 13 yaşındayım 1,60 boyundayım 45 kiloyum güzel karın kasına sahip olmak için günde kaç ???mekik çekmeliyim?

İlk önce kilo alman gerek. İlk önce günde 20 mekik 5 şınavla başla bunu hergün yaptıkça sonra mekik ve şınav sayılarının çoğaldığını fark edersin. Önce üst karın kası sonra orta en son ve en zor çıkan alt karın kası çıkcak . bunu 4-5 ay sürekli yaparsan karın kasların çıkar.


şeyhmus 6 Temmuz 2014 10:23

mekik+şınav
 
Arkadaşlar 1.68 boyunda 52 kiloyum.mekik çekmeye başladığımda 100 ile başladım şimdi 600 çekiyom şınavda işe 10 tane ile başladım 70 e kadar çektim hala arttırıyom.Ve süper 6lı karınkası ve kol kası yaptım önemli olarak düzenli yaparak 1 ayda şekillenir ve bol su tüketmek


Misafir 25 Ekim 2014 13:15

Durus
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2508200)
Ben 14 Yaşındayım 1.71 Boyum 54 kiloyum Nasıl şınav çekersem üst göğüs kasları gelişir

şınav çekerken duruş çok önemli kalça ve bel kısmı ne çok aşşağıda nede yukarıda olmalı ve vücudunla düz orantılı olcak şekilde çek eğer yanlış yaparsan kasların daha az ve zor gelişir


Misafir 13 Şubat 2015 00:11

sana önerim biraz yemek yemen mekik günde 30 ile başla sonra artır 1 hafta sonra 50 yap sonra her gün 100 ama sana tavsiyem çok zayıfsın mutlaka birşeyler ye abur cubur ye demiyorum ama yani tavuk ye balık ye peynir zeytin süt göm yani ne bulabiliyosan saldır abur cubur hariç ama cips felan kesinlikle yeme abur cubur dışı ne buluyosan saldır 160 boyundasın ve 45 kiloyum diyosun en az 55 kilo olman lazım


Misafir 5 Mart 2015 20:03

Ben 14 yaşındayım boyum 1.58-1.60 tam emin değilim kilom da 51 günde 200 mekik çekiyorum 20 ile başlamış zamanla arttırmıştım 250 ye geldiğimde biraz zorlandım ve 200 e indirdim uzun süredir günde 200 tane çekiyorum bazen 50 şer setler olarak bazen 100 er.. sorduğum bazı kişiler çok fazla çektiğimi söyledi bazıları ise öyle olmadığını böyle devam etmemi söyledi sizce? (bu arada kızım)


Misafir 6 Mart 2015 19:38

15 yasindayim 1.84 boyum 77 kiloyumcalisirsam iyi bir vucut yapabilrmiyim


dead 2 Ağustos 2015 14:05

13 Yaşındayım, Düzenli olarak spor yapıyorum. Mekik başladığımda 50-60'tan fazla çekebiliyorum, Bazen öyle kolay geliyorki acaba fayda etmiyormu diye düşünüyorum. Ayağımı kaldırarak sırt üstü 2 dakika durabiliyorum. zorlandırmak için napmalıyım iyi günler.


Furkan Kya :) 2 Eylül 2015 05:08

Alıntı:

by_kaya adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2449981)
arkadaşlar 13 yaşındayım 1,60 boyundayım 45 kiloyum güzel karın kasına sahip olmak için günde kaç ???mekik çekmeliyim?

İlk Gün 5 Set 20 Tane Çek
2.Gün 6 Set 22 Tane Çek
3.Gün 7 Set 24 Tane Hergün Setlerini Ve Mekik SayıLarını Artır 10 15 Gün Sonra Vücüdündaki DeğişimLeri GÖRECEKSİN.


zalım 24 Ekim 2016 16:50

Spor salonunda bulunan ve bu işin profesyonel olmuş kişiler var onlar sizin kilonuza ve kas yapınıza göre yönlendirme yapacaklardır.


Misafir 15 Haziran 2018 03:39

Yeni başladım 1 haftadır günde minimum 60 mekik çekiyorum. Bazen 120 mekik . Belirginleşmeye başladı çizgiler.. kaç günde verim alırım ?


ahmetseydi 15 Haziran 2018 08:18

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2908315)
Yeni başladım 1 haftadır günde minimum 60 mekik çekiyorum. Bazen 120 mekik . Belirginleşmeye başladı çizgiler.. kaç günde verim alırım ?

Ortalama 30-40 günde görüntü başlar. Daha belirgin ve toplu görünüm için mutlaka 15-20 dakika (hafiften hızlıya doğru artırarak) ip atlayın.



Saat: 16:40

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık