MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Astroloji/Fallar (https://www.msxlabs.org/forum/astroloji-fallar/)
-   -   Ne Diyor Bu Burçlar?! (https://www.msxlabs.org/forum/astroloji-fallar/703-ne-diyor-bu-burclar.html)

AngeLus 20 Ekim 2005 06:31

Bunlar da Kötü Yanlarımız mış :-#

KOÇ
- Sana kalsa dünyada herkes aptal bi sen akıllı di mi !!! Millete öğütler verir ukalalık taslar, önüne yemek koysan beğenmez...Allah düşmanların başına vermesin...
BOĞA
- Sen ayrı bi panel konususun...kafayı iş yapmakla bozmuş sanki dunyayı bu kurtaracak.... inatçı mı inatçı, dik kafalı... komunistsin sen yaa!!!
İKİZLER
- Sen hızlı ve pratik düşünebiliyorsun, ama insanlar seni bunun için diil biseksüel olduğun için seviyolar..kendinden çok şey verip karşındakinden az şey bekliyorsun yani salaksın... ayrıca çoğu şizofrenin de ikizler burcundan çıktığı söyleniyor, bilgine...
YENGEÇ
- Sen sempatik ve başkalarının problemleriyle ilgilenir gorünmeye çalışan son derece yapmacık birisin, ama biz bu sahte şirinlik numaralarını yemeyiz... Buu arada akıl hastanelerindekilerin %90'ının yengeç burcu olduğu söyleniyor! Haberin olsun!
ASLAN
- Sen kendini dünyanın zirvesindeki kusursuz insan sanmaya devam et, ohoooo millet senle ne dalga geçiyor haberin yok... Eleştiriye hiç gelemeyen, kendini begenmiş zavallı aslan parçası, sen kendini bir odaya kapat ve hayatının geri kalanını aynada oranı buranı seyrederek geçir bakalım....
BAŞAK
- Sen pek aklıbaşında otoriter biri olduğun için dağınıklığı pek sevmezsin di mi? Ama senin her tarafı didik didik kontrol etme huyundan millete fenalık geldi! Amma soğuk, ruhsuz tipsin yaa sen, senin gibi birinden başka ne beklenir ki?
TERAZİ
- Sen sanatçı ruhlu olduğun için apayrı saçma salak bi boyutta yaşiyorsun... Böyle aklı bir karış havada gezen adamın iş bulması da pek muhtemel değil, ömrünün sonuna kadar aylak aylak gezersin, sonunda da her büyük sanatçı gibi 'kimse beni anlamadı' diye çıldırırsın yarım aklın da gider
AKREP
- Sen hele sen! Berbatların içinde en berbat olan! İçten pazarlıklı, kıskanç, ahlak anlayışı sıfir! Çoğu Akrep'in eninde sonunda korkunç bir cinayete kurban gittiğini duymuş muydun?
YAY
- Sen herşeyin iyi tarafını gören şenşakrak bir tipsin, kendini buna alıştırmışsın ne de olsa yeteneksizliğini ve şanssızlığını başka türlü örtemezsin değil mi? Çogu Yay burcu zaten alkoliktir. Seni adam yerine koyup bu kadar yazanda kabahat...
OĞLAK
- Sen tutucu ve risk almaktan kaçan birisin. Böyle biri dünyada ne diye yer işgal eder ki! Şöyle bir etrafina bak bakalım hangi kayda değer insanın Oğlak burcundan çıktığı görülmüş?
KOVA
- Sen güya çok atak birisin ya, birşeyi elde etmek için her türlü yalanı söylüyorsun, ama yalanı bile beceremiyorsun. Aynı hataları döne döne yapıyorsun çünkü kafasızsın. Niye sinirleniyorsun? Doğruları söyleyince kabahat oluyo di mi...
BALIK
- Senin maşallah hayalgücün pek gelişmiştir. Sürekli FBI'dan ya da CIA'den birilerinin peşinde olduğunu düşüne düşüne sonunda kafayı yiyceksin. Ama sen en iyisi hayallerinle başbaşa kal, nasılsa arkadaşlarının arasında en ufak bir dikkat çeken tarafın yok, kendine güveni olmayan öyle sessiz sedasız bir tipsin işte...
:smiley9:


mrgogo 20 Ekim 2005 09:52

Burca göre saç modeli
 
Burca göre saç modeli

Koç: Aktif, cesur ve bilinçlisiniz. Duygularınızı olduğu gibi belli ediyor, kısıtlamalara gelemiyorsunuz. Saç modelinizin ise sizi engellemesine tahammülünüz yok. Pratik, kısa saç kesimi tam size göre. Uzun saçlı Koç kadınları, saçlarını mutlaka geriye tarar ve at kuyruğu şeklinde bağlar. Düzgün görünümlü bir at kuyruğu için saçınız nemli iken pürüzsüzleştirici saç kremi uygulayınız.
Boğa: İnatçı, güvenilir ve sabırlı kişiliğiniz var. Güzelliğiniz, cazibeniz ve tüm kadınsı özelliklerinize karşı ayaklarını yere sıkı sıkı basan bir yapıya sahipsiniz. Bu nedenle, fazla abartılı saç modellerini kendinize asla yakıştıramazsınız. Doğal görünümlü saçlar daha çok hoşunuza gider.
İkizler: Çevrenizle son derece kolay ilişki kuruyorsunuz. Can sıkıntısı size çok yabancı. Aşırı düzene yatkın olmamanız, komplike saç modellerinden hoşlanmamanıza neden oluyor. Sürekli kontrol edilmesi gerekmeyen, doğal haline bırakılmış saçlar size daha uygun.
Yengeç: Son derece duygusal ve idealist bir yapıya sahipsiniz. Ayrıca mesafeli bir insan olduğunuzdan herkesin size kolayca yaklaşmasına izin vermezsiniz. Bu yüzden, yerine göre gözlerinizdeki anlamı çevrenizden gizleyebilmeniz için uzun saçlarınız olmalı.
Aslan: Herkesin sevgilisi olarak, yaşamı dolu dizgin yaşıyorsunuz. Dişi aslanın asaletine sahip olmanıza rağmen yine de kibar bir saç modeli size uygun değil. Burçların kraliçesi olarak herkesin size hayranlık duyması şart. bu yüzden, gösterişli saçlardan ve çarpıcı, cesaret isteyen son moda değişik renklerden korkmayın.
Başak: Dakik bir insansınız. Hatta size mükemmeliyetçi bile denilebilir. Dağınıklığın hiçbir türüne dayanamazsınız. Bu yüzden saçlarınızın özenle taranmış olması şart. Saçlarınıza düzenli bir görünüm vermek için saç spreyi ve briyantin kullanın.
Terazi: Cazibeli ve esprili olmak sizin en temel özelliğiniz. Ayrıca uyum ve estetik konusunda da son derece duyarlısınız. Tıpkı aslan kadını gibi, sizde lüksten çok hoşlanıyorsunuz. Yeter ki fazla dikkat çekici olmasın. Bu nedenle size sade ve şık saç modellerini tavsiye ederiz.
Akrep: Burçlar arasında akrep kadını kadar ne istediğini bilen ve hedefe kilitlenen bir burç daha yoktur. Dışarıdan bakıldığında sakin ve soğuk görünürsünüz. Buna bağlı olarak mükemmel şekillendirilmiş saçlar ve her zaman bakımlı olmak tipik özelliklerinizdir. Saç modellerinizin daha yumuşak ve feminen olmasını sağlayın. Bu tür saçlar size daha çok yakışacaktır.
Yay: Bağımsız karakteriniz sizin tipik özelliğiniz. Ani kararlar alabiliyor, maceradan hoşlanıyorsunuz. Jöle, sprey türü saç şekillenme ürünlerinden pek hoşlanmadığınız için yumuşakça dökülen saç modeli kullanmanızdan ve saçınıza pürüzsüzleştirici saç kremi gibi daha yumuşak formüllü ve doğal görünüm veren şekillendiricilerle şekil vermenizde fayda var.
Oğlak: Kıvrak espri anlayışınız ve ortama uyumunuz sayesinde en zor durumlardan bile yüzünüzün akıyla sıyrılabilirsiniz. her konuda olduğu gibi saç konusunda da sağlamcısınız. Bu yüzden saçınızın bozulmasını önleyen ve her telin yerli yerinde durmasını sağlayan sprey ve jöle gibi şekillendiriciler kullanın.
Kova: Etrafınızda olup biten her şeyle ilgili ve son derece ateşlisiniz. Sürekli yeni fikirler peşindesiniz. Bu durumda, karmaşık saç modellerine ayıracak zamanınız da yok. Ancak, o doğal ışıltınızı yitirmemeniz için saç bakımınıza da özen gösterin. Kişisel saç bakımınıza uygun ürünleri kullanmayı ihmal etmeyin.
Balık: Romantik ve güçlü sezgilere sahip bir insansınız. Yaşamda duyarlı ve duygulu hareketlerle ilerliyorsunuz. Saçlarınız da sizin gibi duyarlı olduğundan boya ve perma gibi kimyasal uygulamalardan uzak durun. Bitkisel boyalar ve alkol oranı düşük şekillendiriciler kullanmaya özen gösterin."


Misafir 21 Ekim 2005 12:00

1 ek
Horoskop..


Misafir 22 Ekim 2005 17:58

1 ek
SİZ HANGİ AĞAÇTAN DÜŞTÜNÜZ..?!

CELTIC Astrolojisi ağaçlara dayanıyormuş. Ona göre doğduğunuz gün, hangi ağaçtan geldiğinizi ortaya çıkartıyor.

DOĞUM ARALIĞI AĞAÇ CİNSİ

Alıntıdaki Ek 1545


VE AÇIKLAMALARI ;

ELMA : ( AŞK ) Cazibeli, Fiziksel olarak dikkat çekici ve etkileyici' Hoş bir auraya sahip. Flörtöz ve maceraperest ama hassas ve her zaman aşık bir tip. Sevmeye ve Sevilmeye meraklı. Sadık ve hassas bir eş. Cömert. Bilimsel konulara yeteneği var. Bugün için yaşar. Hayal gücü yüksek.
DİŞBUDAK : ( HIRS ) Farklı bir çekiciliğe sahip, hayat dolu, talepkar, düşüncesizce hareket eden ve eleştirilere kulak asmayan biri. Hırslı, akıllı, yetenekli, kaderine hükmetmeyi seven, egoist olmaya elverişlidir. Ama ona güvenebilirsiniz. Bazen beyni kalbine hükmedebilir. İlişkileri çok ciddiye alır ve sadıktır.
KAYIN : ( YARATICILIK ) İyi bir zevki vardır. Görünüşe ve kendi görüntüsüne önem verir. Meteryalist sayılır. Hayatı ve kariyeri için çok ve düzenli çalışır. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Makul bir tiptir. Diyet ve sporla fiziğine dikkat eder.
HUS : ( ESİNLENME ) Hayat dolu, etkileyici, elegan, arkadaş canlısı, gösterişten uzak, mütevazi, aşırılıktan hoşlanmayan, kaba şeylerden nefret eden biridir. Doğal ve sakin bir yaşamı tercih eder. Fazla tutkulu değildir. Hayal gücü yüksek ve az hırslıdır. Sakin ve Uygun ortamlar yaratır.
SEDİR : ( GÜVEN ) Zarif, her ortama ayak uydurabilen, lüksü seven, sağlığına dikkat eden, kendine güvenen, başkalarına da biraz yukarıdan bakan biridir. Kararlı, Sabırsız ve Başkalarını etkilemeyi sever. İyimserdir ve beceriklidir. Tek ve Gerçek Aşkını bekler. Çabuk karar verir.
KESTANE : ( DÜRÜSTLÜK ) Alışılmadık bir güzelliği vardır ve insanları etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neşelidir. Doğuştan Diplomattır. Çok kolay huzursuzluğa kapılır ama her türlü ilişkisin de hassastır. Bazen olağandışı davranır. Sevgili bulmakta güçlük çeker.
SELVİ : ( SADAKAT ) Güçlü, fiziksel olarak kaslı, her ortama uyabilen, hayatla fazla uğraşmayan, hoşnut, iyimser, paraya meraklıdır. Yalnızlıktan nefret eder. Kolay kolay tatmin edilemeyecek kadar tutkuludur. Ama sadıktır. Modu çabuk değişir. Kurallara boyun eğmez. Biraz da ukala ve ilgisizdir.
KARAAĞAÇ : ( ASİL ) Müşfik, fiziksel olarak düzgün, giyimine dikkat eden, taleplerin de aşırılığa kaçmayan, insanlara neşe verebilen, liderlik etmeyi seven ama kendisinin altta olmayı sevmeyen biridir. Dürüst ve sadık bir eştir. Başkaları için karar vermeyi sever. Cömerttir. Pratik zekası güçlü ve iyi bir espri anlayışı vardır.
İNCİR : ( HASSASİYET ) Çok güçlü, bağımsız, tartışmalara ve zıtlıklara fazla izin vermeyen, aile hayatına düşkün, iyi bir baba ve hayvanseverdir. Sosyal bir kelebek gibidir. Espriden anlar, aylaklığı ve tembelliği de sever. Bencilliği vardır. Akıllı ve pratiktir.
KÖKNAR : ( GİZEM ) Sıradışı bir zevki vardır. Sofistike ve kadirsinastır. Güzel olan her şeyi sever. Dikbaşlı, çabuk mod değiştiren, bencil olmasına rağmen kendisine yakın olanlarla ilgilenen biridir. Çok mütevazi olduğu söylenemez. Hırslıdır ve memnun edilmesi zor bir sevgilidir. Çok arkadaşı vardır ve ona güvenebilirsiniz.
FINDIK : ( OLAĞANÜSTÜ ) Çekici, anlayışlı, insanları nasıl etkileyeceğini bilen, fazla talepkar olmayan, sosyal hayatta aktif ve girişken hatta dövüşken biridir. Popülerdir. Psikolojik durumu çabuk değişir. Kaprisli bir aşıktır. Ama dürüst ve eşine toleranslı davranır. Kusursuz bir yargı yeteneği vardır.
GÜRGEN : ( ZEVK SAHİBİ ) Cool bir güzel. Dış görüntüsüne ve bakımlı olmaya dikkat eder. Zevk sahibidir. Başkalarını kendinden fazla düşünür. Hayatı mümkün olduğunca kolay bir hale getirmeye çalışır. Disiplinli bir hayat için kılavuzluk eder. İlişkilerinde kibardır. Farklı sevgililer bulmak ister. Duygularıyla ilgili olarak mutluluğu yakalaması kolay olmaz. Çoğunlukla da başkalarına güvenmez ve kararlarından asla emin olmaz.
IHLAMUR : ( ŞÜPHE ) Hayatın ona getirdiklerini kabul eder. Kavga ve tartışmadan nefret eder. Çalışkandır. Tembelliği ve bencilliği hiç sevmez. Streslidir. Yumuşak huylu ve merhametlidir. Arkadaşları için çekinmeden fedakarlık yapar. Becerikli olmasına rağmen bunları değerlendirmesini bilmez. Mızmızdır, kıskanç ama vefalıdır.
AKÇAAĞAÇ : ( ÖZGÜR ZEKA ) Hayal gücü ve orijinallikle dolu hiç de sıradan olmayan biridir. Utangaç, hırslı, gururlu, kendine güvenen, yeni deneyimlere aç biridir. Genellikle sinirli ve gergin bir yapısı vardır. Hafızası kuvvetlidir. Çok kolay öğrenir. Aşk hayatı biraz karmaşıktır. Başkalarını etkilemeyi sever.
MEŞE : ( CESARET ) Sağlam yaradılışlı, cesur, güçlü, bağımsız ve girişkendir. Acıma duygusu çok yoktur. İşini şansa bırakmayı sevmez. Ayaklarını yere sağlam basmak ister. Hareketlidir.
ZEYTİN : ( ERDEM ) Makul biridir. Güneşi ve sıcak havaları sever. Kibar duyguları vardır. Agresyon ve şiddetten kaçınır. Sakin ve toleranslıdır. Adalet duygusu gelişmiştir. Hassas kıskançlıktan uzak bir yapısı vardır. Okumayı ve sofistike insanlarla muhatap olmayı sever.
ÇAM : ( TİTİZ ) Uyumlu ilişkileri sever. Dinç ve güçlüdür. Nasıl rahat edebileceğini bilir. Doğal ve hareketli biridir. İyi bir partnerdir. Çok arkadaş delisi değildir. Çabuk aşık olur ama ateşi çabuk söner. Her şeyden kolay vazgeçebilir. İdeali bulana kadar her şey geçicidir. Güvenilir ve pratiktir.
KAVAK : ( TATMİNSİZ ) Fazla kendine güvenmeyen, sadece gerektiği zaman cesaretli olan biridir. Arkasının güçlü olmasını ve sıkı insanlarla muhatap olmasını sever. Çok seçicidir. Genellikle yalnızdır. Artistik bir doğası vardır. Kin tutar. İyi bir organizatördür. Felsefik takılmayı sever. Ama her durumda ona güvenilebilen biridir. İlişkilerini de çok önemser.
ÜVEZ : ( HASSASİYET ) Dikkat çekici, neşe verici, bencillikten uzak, dikkat çekmeyi seven biridir. Hayata bağlıdır. Yerine ve duruma göre hem bağımlı hem de bağımsız olabilir. Zevklidir. Duygusal, hassas, tutkulu ve artistik özellikleri vardır. İyi bir eş olur ama çok zor affeder.
CEVİZ : ( TUTKU ) Garip ve zıtlıklarla dolu biridir. Egoist ve agresiftir. Beklenmedik tepkiler gösterir. Asil bir ruhu vardır. Spontandır. Çok hırslıdır ve hiç esnekliği yoktur. Zor ve alışılmışın dışında bir eştir. Çok zor beğenir. Çok kıskanç ve tutkuludur. Sadece takdir eder. Uyum göstermek için fazla fedakarlık etmekten de hoşlanmaz. İlginç stratejiler üretmeyi sever.
SALKIMSÖĞÜT : ( MELANKOLİ ) Güzel ve çok melankoliktir. Etkileyicidir. Güzel ve zevkli şeylere meraklıdır. Seyahat etmeyi sever. Hayalperesttir. Kaprisli ama dürüsttür. Başkalarının duygularına önem verir. Çabuk etki altında kalır ama beraber yaşanması zor biridir. Talepkardır. Sezgileri de kuvvetlidir. Aşıkken acı çeker ama demir atabileceği birini bulabilir.


nobody34 7 Aralık 2005 21:08

Bir ampulü degistirmek için kaç KOÇ gerekir?
Bir tane yeter. Isi ciddiye alirlar.
Hiç gerekmez, "Koç"lar karanliktan korkmaz.
Bir tane yeter. Is ki elinizde bol yedek ampul bulunsun (hafif sakarlik).


Bir ampulü degistirmek için kaç BOGA gerekir?
Bir. Sadece kendisine mükafat vereceginize söz verin.
Hiç, "Boga"lar hiçbirsey degissin istemez.
Bir. Ancak, yanmis ampulün gerçekten hiçbir ise yaramayacagina ikna etmeniz gerekir.


Bir ampulü degistirmek için kaç IKIZLER gerekir?
Iki. Ayrica elinde cep telefonu, danisacagi bir arkadasi ve "Ampül Degistirme El Kitabi" sarttir.
Iki. Ancak ampül degistirmeleri bir hafta sürer, ama ampulü degistirdikten sonra size Fransizca dersi verirler ve paranizi nereye yatirmaniz gerektigini anlatirlar.
Iki. Ancak kimin ampulü degistirecegi tartismasi o kadar uzun sürer ki, ampul asla degismez.


Bir ampulü degistirmek için kaç YENGEÇ gerekir?
Sadece bir. Ve lakin degistirmekle iyi yapip yapmadigini anlamak için bir hafta terapiye gider.
Bir. Ama degistirirken sinirden lambayi kirar.
Hiç. Bunu bir problem olarak görür ve yataga düser.


Bir ampulü degistirmek için kaç ASLAN gerekir?
Hiç. Aslan, danismanlarini arar ve "Ampul degissin" emrini verir.
Bir. Ampulü tutar ve dünya etrafinda döner.
Hiç. Aslan kendi isigini yeterli bulur.


Bir ampulü degistirmek için kaç BASAK gerekir?
Sürekli baskasinin ampullerini degistirdiklerinden kendi ampullerini degistiremezler.
1.000.000.000 kadar, bunun hata payi 0.000.0000.001 olabilir.
Hmmm, bunun kutusu nerede, son kullanim tarihi neydi bakalim. Ben niye bu markayi almistim ki? Yoksa tasinsak mi?


Bir ampulü degistirmek için kaç TERAZI gerekir?
Bir, belki de iki. Tam çikaramadim. Sen ne dersin?
Niye degistirelim ki, karanlik romantik oluyor.
Gerçekten bilemiyorum, belki ampule sormak lazim. Ayrica normal bir ampul ise tek basima degistirebilirim de, özel bir ampul ise iki olmakta fayda var.


Bir ampulü degistirmek için kaç AKREP gerekir?
Hiç, karanlikta yasarlar.
Ne soruyorsun, sen polis misin?
Bu bilgi kesinkes gizli bilgidir ve sadece emir komuta zinciri içinde aktarilir.


Bir ampulü degistirmek için kaç YAY gerekir?
Simdi biz Kas'ta bir tatil geçirmistik, tamam mi...
Hayat güzel, günes piril piril, karnim aç. Ne ampulü yahu?
Takmayacaksin, takarsan yanmaz. Bak takma, yanacak.


Bir ampulü degistirmek için kaç OGLAK gerekir?
Hiç. Oglaklarin yeni ampul alacak parasi olmaz, masraf gösterirlerse o baska.
Çocukca islerle ugrasmiyorum.
Simdi degistiririz, yarin yanmayacagi ne malum?


Bir ampulü degistirmek için kaç BALIK gerekir?
Ne ampulü?
Elektrikler mi kesildi, yoksa saat 21'mi oldu?
Benim için aydinlik sekerim...


muhlise 8 Aralık 2005 10:52

Doğum Tarihinize Göre Hangi Otsunuz ?

Ocak 1 - 9 --- Isırgan otu
Ocak 10 - 24 --- Ebemgümeci
Ocak 25 - 31 ---Dereotu
Şubat 1 - 5 --- Bildiğimiz ot
Şubat 6 - 14 ---Çimen
Şubat 5 - 21 --- Maydanoz
Şubat 22 - 28 --- Kıvırcık
Mart 1 - 12 --- Sarmaşık
Mart 13 - 15 ---Dereotu
Mart 16 - 23 ---Ebemgümeci
Mart 24 - 31 --- Bildiğimiz ot
Nisan 1 - 3 --- Isırgan otu
Nisan 4 - 14 ---Kıvırcık
Nisan 15 - 26 ---Ebemgümeci
Nisan 27 - 30 --- Maydanoz
Mayıs 1 - 13 --- Sarmaşık
Mayıs 14 - 21 ---Çimen
Mayıs 22 - 31 ---Dereotu
Haziran 1 - 3 --- Ebemgümeci
Haziran 4 - 14 ---Maydanoz
Haziran 15 - 20 --- Isırgan otu
Haziran 21 -24 ---Sarmaşık
Haziran 25 - 30 --- Bildiğimiz ot
Temmuz 1 - 9 ---Ebemgümeci
Temmuz 10 - 15 --- Isırgan otu
Temmuz 16 - 26 ---Çimen
Temmuz 27 - 31 --- Bildiğimiz ot
Agustos 1! - 15 --- Sarmaşık
Agustos 16 - 25 ---Ebemgümeci
Agustos 26 - 31 --- Maydanoz
Eylul 1 - 14 ---Çimen
Eylul 15 - 27--- Bildiğimiz ot
Eylul 28 - 30--- Isırgan otu
Ekim 1 - 15 ---Sarmaşık
Ekim 16 - 27 --- Maydanoz
Ekim 28 - 31 ---Kıvırcık
Kasim 1 - 16 --- Dereotu
Kasim 17 -30 ---Bildiğimiz ot
Aralik 1 - 16 ---Isırgan otu
Aralik 17 - 25 --- Sarmaşık
Aralik 26 - 31 ---Çimen



Isırgan otu

Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkadaş edinebiliyorsunuz.. Kendinden emin tavirlarinizla grup icinde liderlige yakışıyorsunuz. Eğer sizin liderliğinizi kabul etmiyorlarsa uygun bir yöntemle kabul ettiriyosunuz, yine olmazsa ısırıyosunuz...

Bildiğimiz ot

Utangac ve sevimlisiniz. Tanimadiginiz insanlarla konuşmayi sevmez ama arkadaşlarınızla herşeyi paylaşabilirsiniz. Arkadaş seçiminde oldukça dikkatlisiniz. Sevilen birisiniz. Doğayı çok seversiniz öylesine bir otsunuz

Sarmaşık

Yerinde duramayan birisiniz. Durmadan ona buna sarılıp duruyosunuz Cok arkadaşınız var ve sosyal yaşamınız cok renkli. Dedikoduyu biraz seviyorsunuz. Sizi taniyan sizin gibi biri daha
olmadigini duşünüyor. Dikkat cekmeyi cok seviyorsunuz.

Kıvırcık

Esrarengiz birisiniz. Ne zaman nasil davranacaginiz pek belli olmuyor. Bazen herşeye salata oluyosunuz. Cogu şeyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yuzden cok ilgi görüyorsunuz.

Ebemgümeci

Sessiz sakin ama cok zekisiniz. Dost canlisi, sevilmeyi bekleyen tavirlariniz ilgi cekiyor. Her yerde olmayan insan sağlığına yararlı bir kişiliğe sahipsiniz Kucuk bir arkadaş grubu size yetiyor. Fazla populer olmasaniz da yakinlarinin el ustunde tuttugu birisiniz

Dereotu

Siz lider olmak icin dogmuşsunuz. Ama yapacak bişey yok bazı organizasyonlar! da sadece değişik tad bırakıyorsunuz o kadar. Sözünü dinleten, dediğini yaptiran birisiniz. Kararli tavirlariniz
cevrenizdekileri etkiliyor. Insanlarin arkadaş olmak
isteyebiliceği birisiniz.

Maydanoz

Uyumlu, herşeye maydanoz olmak burdan gelir sıcakkanlı birisiniz. Size nasil davranilmasini istiyorsaniz siz de herkese oyle
davraniyorsunuz. Sadık ve dürüstsünüz, yapmacık insanlara ve dedikoduya karşısınız.

Çimen

Cok hassas ve narinsiniz. (çimlere basmayın ) Kolay aşık oluyorsunuz. Ne cok utangac ne cok girişkensiniz. Arkadaş grubunuzda kırılmaması icin kollanan birisiniz.


CimbomLu_Dj_EseN 21 Ocak 2006 15:07

DOĞDUĞUNUZ GÜNÜN RENGİ ve KİŞİLİĞİNİZ...


DOĞDUĞUN GÜN / RENGİN

23 Aralık – 01 Ocak KIRMIZI

25 Haziran – 04 Temmuz KIRMIZI

02 Ocak – 11 Ocak TURUNCU

5 Temmuz – 14 Temmuz TURUNCU

12 Ocak – 24 Ocak SARI

15 Temmuz – 25 Temmuz SARI

25 Ocak - 03 Şubat PEMBE

26 Temmuz – 04 Ağustos PEMBE

4 Şubat – 08 Şubat MAVİ

05 Ağustos – 13 Ağustos MAVİ

09 Şubat – 18 Şubat YEŞİL

14 Ağustos – 23 Ağustos YEŞİL

19 Şubat – 28 Şubat KAHVE

24 Ağustos – 02 Eylül KAHVE

01 Mart – 10 Mart TURKUAZ

03 Eylül – 12 Eylül TURKUAZ

11 Mart – 20 Mart BEJ

13 Eylül – 22 Eylül BEJ

21 Mart SİYAH

23 Eylül ZEYTİN YEŞİLİ

22 Mart – 31 Mart MOR

24 Eylül – 03 Ekim MOR

01 Nisan – 10 Nisan LACİVERT

04 Ekim – 13 Ekim LACİVERT

11 Nisan – 20 Nisan GÜMÜŞ

14 Ekim – 23 Ekim GÜMÜŞ

21 Nisan – 30 Nisan BEYAZ

24 Ekim – 11 Kasım BEYAZ

01 Mayıs – 14 Mayıs MAVİ

12 Kasım – 21 Kasım ALTIN

15 Mayıs – 24 Mayıs ALTIN

22 Kasım – 01 Aralık KREM

25 Mayıs – 3 Haziran KREM

02 Aralık – 11 Aralık GRİ

04 Haziran – 13 Haziran GRİ

12 Aralık – 21 Aralık KESTANE

14 Haziran – 23 Haziran KESTANE

22 Aralık NEFTİ

24 Haziran GRİ

KIRMIZI
Şirin ve sevgi doludur. Her zaman aşık olmasını sever. Genellikle neşeli ve hareketlidir, ama arada mutsuz olduğu anlar da yok değildir.İnsanlarla iyi ilişkiler kurar, çekingenlik yapmaz.
KREM
Yarışma ruhuna sahip ve sportiftir. Kaybetmeyi asla sevmez ve çoğunlukla neşelidir. Güvenilir ve dışa dönüktür. Aşkı dikkatlice seçer , ancak çabuk aşık olmaz. Doğrusunu bulmak için uzun süre beklemeyi tercih eder.
NEFTİ
Zevklidir , görünüşüne çok önem verir, materyalist de denebilir Hayatı ve kariyeri için çok düzenli çalışır. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez.Liderlik , ruhunda vardır. Arkadaş edinmekte üstüne yoktur.
GRİ
Çekici, hayat dolu, dost canlısıdır. Hayal gücü fazlasıyla yüksektir. Duygularını asla gizlemez, bazen bencil olur. Başkalarının gününü aydınlatır, doğru sözü doğru yerde söyler
YEŞİL
Her ortama ayak uydurur, kolaylıkla yeni insanlarla tanışır. Zarif, lüksü seven, kendine güvenen, sağlığına düşkün kararlı , sabırsız ve başkalarını yönlendiren bir tiptir. Hayatının tek ve gerçek aşkını bekler.
ALTIN
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir. Neşeli, adil ve dışadönüktür.İnsanları etkilemeye çalışmaz. Çok kolay huzursuzluğa kapılır. İlişkilerinde hassastır, bu yüzden aradığını bulmakta güçlük çeker.
PEMBE
Her zaman yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışır. Diğer insanları korumayı ve anlara yardım etmeyi sever. Ancak zaman zaman olumsuz düşüncelere sahiptir. Masallardaki gibi bir aşk ister
SARI
Abartısız, müşfik, cömert ve tatlı bir tiptir. İnsanlara güvenir, ilişkilerde önder olma ruhuna sahiptir. Asla altta olmayı sevmez. Başkaları için karar vermeye bayılır. Romantik bir aşk arar.
KESTANE
Zeki, güçlü, bağımsız ve ne yapacağını bilen biridir. Sosyal olmayı sever, ancak başkalarını düşünmeden kendi bildiğini de yapmaktan kaçınmaz. Espriden anlar. Akıllı ve pratik olmasına rağmen tembelliği de sever.
TURUNCU
Soromluluğu ve uyumlu ilişkiler kurmayı sever. Bir şeye ulaşmak için çok çalışır, rekabetçidir. Arkadaşlık konusunda kimseye güvenmez, ancak doğru insanı bulunca ona sonsuza kadar güvenebilir.
MOR
Gizemli, çekici, anlayışlı, insanları etkilemeyi seven asla bencil olmayan bir yapısı vardır. Arkadaşları arasında oldukça popülerdir. Gününün nasıl geçeceği belli olmaz çünkü psikolojik durumu çok çabuk değişir
BEJ
Sakindir, ama hemen strese girebilir. İlişkilerinde kıskançtır, küçük şeylerden mızmızlanır. Sezgileri güçlüdür ve çalışkandır, bencilliği hiç sevmez. Ayrıca merhametlidir. Arkadaşları için her türlü fedakarlığı yapar.
GÜMÜŞ
Hayal gücü yüksektir. Bu yüzden orijinal fikirleriyle ünlüdür. Utangaç, hırslı, gururlu, kendine güvenen ve yeni deneyimlere açık bir özelliği vardır. Kolay öğrenir. Çapkınlıkları yüzünden aşk hayatı biraz karışıktır.


nobody34 27 Ocak 2006 00:02

ASTROLOJİK UYUMLULUK TABLOSU
Burçlar Arasındaki Aşk
Bazı burçlar kendi burçlarından bir partnerle mükemmel bir ilişki oluştururken, bazı burçlar kendilerine benzeyen partnerleriyle hiç anlaşamazlar. Aslında burçlar arasındaki uyumluluk tablosu sadece Güneşlerin birbirleriyle etkileşiminden öteye geçmeyen bilgiler içeriyor. Ne var ki, Güneş'inizin bulunduğu burç sizin içine doğduğunuz burç olduğu için partnerinizin hangi burçtan olduğu önem taşıyor. Tabii ki doğum anınızda Güneş'ten başka Ay, Venüs ve Mars'ınızın hangi burçta durduğu hatta yükselen burcunuzun ne olduğu çok önemli.Birbiriyle anlaşması mümkün olmayan farklı burca sahip iki kişinin doğum anında Venüs-Mars, Ay-Güneş veya yükselenler
arasında uyumlu ilişkiler olabilir ve bu iki kişi birbirine aşık olabilirler. Daima doğum anındaki gökyüzünün uyumluluğu daha önemlidir. Ancak pratik açıdan burçlar arasındaki uyumlulukların son derece tutarlı olduğu da gözlemlenmiştir.

KOÇLARIN AŞK TABLOSU
KOÇ-KOÇ
Coşkulu bir ilişki ***
KOÇ-BOĞA
Sıkıntı verici, sıradan bir ilişki *
KOÇ-İKİZLER
Sürprizler ve heyecan verici bir ilişki ***
KOÇ-YENGEÇ
Fazla duygusal bir ilişki **
KOÇ-ASLAN
İddialı ve zorlayıcı ****
KOÇ-BAŞAK
Anlaşılmaz ve sıradan *
KOÇ-TERAZİ
Çekişmeli ve yararlı bir ilişki ****
KOÇ-AKREP
Duygusal Heyecanlar ***
KOÇ-YAY
Muhteşem bir ikili *****
KOÇ-OĞLAK
Sıkıntılı gerilimler **
KOÇ-KOVA
Heyecan verici fanteziler ****
KOÇ-BALIK
Heyecanlı başlayıp ayrıntılarda kaybolan bir ilişki **
BOĞALAR'IN AŞK TABLOSU
BOĞA-KOÇ
Ateşi yakıcı gelen bir ilişki **
BOĞA-BOĞA
Çok Uyumlu *****
BOĞA-İKİZLER
Olmasa daha iyi *
BOĞA-YENGEÇ
Keyifli bir ilişki ****
BOĞA-ASLAN
Zorlayıcı bir ilişki ***
BOĞA-BAŞAK
Zevkli ve ahenkli bir ilişki *****
BOĞA-TERAZİ
Sıradan bir uyum ***
BOĞA-AKREP
Çekici ve heyecan verici ****
BOĞA-YAY
Geliştirici bir ilişki ****
BOĞA-OĞLAK
Sakin ve heyecansız bir ilişki ****
BOĞA-KOVA
İddiacı bir gerilim **
BOĞA-BALIK
Sempatik ve duygusal **
İKİZLER'İN AŞK TABLOSU
İKİZLER-KOÇ
İhtiraslı ve heyecanlı bir ilişki ****
İKİZLER-BOĞA
Yürüyecek gibi görünmüyor **
İKİZLER-İKİZLER
İnanılmaz hareketli ****
İKİZLER-YENGEÇ
Olabilir **
İKİZLER-ASLAN
Heyecan verici bir ilişki ****
İKİZLER-BAŞAK
Zorlayıcı ve iddialı ****
İKİZLER-TERAZİ
Hareketli duyguların peşinde ****
İKİZLER-AKREP
Fazla kısıtlanmaya gelmez *
İKİZLER-YAY
Heyecanlı gerilimler ****
İKİZLER-OĞLAK
Belirsizliğin yarattığı sıkıntı **
İKİZLER-KOVA
Bulutların üzerinde dolaşabilirsiniz *****
İKİZLER-BALIK
Hayaller gerçek olsa! **
YENGEÇLER'İN AŞK TABLOSU
YENGEÇ-KOÇ
Zorlayıcı bir ilişki **
YENGEÇ-BOĞA
Son derece kazançlı bir ilişki ****
YENGEÇ-İKİZLER
Pek akıllıca değil **
YENGEÇ-YENGEÇ
Duygusal bir aşk *****
YENGEÇ-ASLAN
Her halükarda olabilir ***
YENGEÇ-BAŞAK
Güçlü ve kararlı bir ilişki *****
YENGEÇ-TERAZİ
İlginç bir aşk macerası ***
YENGEÇ-AKREP
Duygusal heyecanlar ****
YENGEÇ-YAY
Gelişmesi zor bir ilişki **
YENGEÇ-OĞLAK
Heyecan verici gelişmelerle ilerleyen bir ilişki *****
YENGEÇ-KOVA
Olabilecek gibi görünmüyor *
YENGEÇ-BALIK
Romantik bir aşk *****
ASLANLAR'IN AŞK TABLOSU
ASLAN-KOÇ
Ateşli bir aşk macerası *****
ASLAN-BOĞA
Olabilir **
ASLAN-İKİZLER
İmrenilecek bir ilişki *****
ASLAN-YENGEÇ
Harekete geçirici bir ilişki ***
ASLAN-ASLAN
Ateşli ve şehvetli bir ilişki *****
ASLAN-BAŞAK
Olmasa da olur *
ASLAN-TERAZİ
Gösterişli ve romantik bir aşk *****
ASLAN-AKREP
Çekişmeli bir ilişki ***
ASLAN-YAY
Heyecan verici maceralar *****
ASLAN-OĞLAK
İhtimal dahilinde ***
ASLAN-KOVA
İhtiraslı bir gerilim ****
ASLAN-BALIK
Zor bir ilişki **
BAŞAKLAR'IN AŞK TABLOSU
BAŞAK-KOÇ
Pek mantıklı bir ilişki değil **
BAŞAK-BOĞA
Eğlenceli bir aşk *****
BAŞAK-İKİZLER
İlginç bir başarı ***
BAŞAK-YENGEÇ
Kontrollü bir ilişki ****
BAŞAK-ASLAN
Olmamasında yarar var! *
BAŞAK-BAŞAK
Aynı dili konuşurlar *****
BAŞAK-TERAZİ
Akılcı ve pratik bir ilişki ***
BAŞAK-AKREP
Geliştirici bir ilişki ***
BAŞAK-YAY
Çok zor ve gerilimli **
BAŞAK-OĞLAK
Mükemmel anlaşırlar *****
BAŞAK-KOVA
Dikkatli olmak gerek *
BAŞAK-BALIK
Neşeli ve keyifli bir ilişki ***
TERAZİLER'İN AŞK TABLOSU
TERAZİ-KOÇ
Zorlayıcı ama ilginç bir ilişki ****
TERAZİ-BOĞA
Farklı anlayışların dengesi ***
TERAZİ-İKİZLER
Çok eğlenceli bir ilişki *****
TERAZİ-YENGEÇ
Karmaşık bir ilişki **
TERAZİ-ASLAN
Heyecan verici ihtiraslar ****
TERAZİ-BAŞAK
Kolay ve pratik bir ilişki ***
TERAZİ-TERAZİ
Dengeyi korumak mümkün ***
TERAZİ-AKREP
Fazla zorlayıcı **
TERAZİ-YAY
Mükemmel olabilir *****
TERAZİ-OĞLAK
Olmasa daha iyi *
TERAZİ-KOVA
Uçuşa geçiren bir aşk *****
TERAZİ-BALIK
Mümkün olabilir ***
AKREPLER'İN AŞK TABLOSU
AKREP-KOÇ
İhtiraslı bir aşk ****
AKREP-BOĞA
Son derece çekici ve kazançlı ****
AKREP-İKİZLER
Başlanmasa iyi olur *
AKREP-YENGEÇ
Son derece uyumlu *****
AKREP-ASLAN
Aşırı uçlarda dolaşılır ***
AKREP-BAŞAK
Başarılı bir ilişki ***
AKREP-TERAZİ
Olabilir de olmayabilir de **
AKREP-AKREP
Heyecan verici bir macera *****
AKREP-YAY
İlginç bir ilişki ***
AKREP-OĞLAK
Romantik ve heyecanlı ****
AKREP-KOVA
Gerilimli bir zorlama ***
AKREP-BALIK
Derin duygular ****
YAYLARIN AŞK TABLOSU
YAY-KOÇ
Heyecan verici maceralar *****
YAY-BOĞA
Olmaması hayırlı *
YAY-İKİZLER
İlginç maceralara birlikte atılmak ****
YAY-YENGEÇ
Yürümesi zor bir ilişki **
YAY-ASLAN
Ateşleyici bir ilişki *****
YAY-BAŞAK
Gergin bir ilişki **
YAY-TERAZİ
Eğlenceli ve hareketli bir ilişki ****
YAY-AKREP
Fazla sürmez **
YAY-YAY
Hızlı ve hareketli ****
YAY-OĞLAK
Anlaşılmaz *
YAY-KOVA
Müthiş bir ikili *****
YAY-BALIK
Dalgalı bir ilişki ***
OĞLAKLAR'IN AŞK TABLOSU
OĞLAK-KOÇ
Geçici heyecanlar ve gerilimli bir ilişki **
OĞLAK-BOĞA
Uyumlu ve kazançlı bir ilişki *****
OĞLAK-İKİZLER
Aceleci kararlar *
OĞLAK-YENGEÇ
Tek kelimeyle mükemmel *****
OĞLAK-ASLAN
Neden olmasın? ***
OĞLAK-BAŞAK
Büyük aşk *****
OĞLAK-TERAZİ
Düşünmeyin bile! *
OĞLAK-AKREP
Geliştirici bir ilişki ***
OĞLAK-YAY
Macera uzun sürmez *
OĞLAK-OĞLAK
Sıkıcı bir benzerlik ***
OĞLAK-KOVA
Etkileyici olabilir ***
OĞLAK-BALIK
Romantik ve heyecanlı ****
KOVALAR'IN AŞK TABLOSU
KOVA-KOÇ
Heyecanlı ve hareketli bir ilişki *****
KOVA-BOĞA
Gerilimli ama olabilir ***
KOVA-İKİZLER
Sürprizlerin heyecanı uçurabilir *****
KOVA-YENGEÇ
İstenmeyen bir durum *
KOVA-ASLAN
Gerilimli bir inatçılık ***
KOVA-BAŞAK
İmkansız bir ilişki *
KOVA-TERAZİ
Çok eğlenceli ve hareketli *****
KOVA-AKREP
Zorlayıcı bir aşk ***
KOVA-YAY
Maceraya davet eden bir ilişki ****
KOVA-OĞLAK
İhtiraslı ve çekici bir ilişki *****
KOVA-BALIK
İlginç bir çekim ****
BALIKLAR'IN AŞK TABLOSU
BALIK-KOÇ
Zorlayıcı bir çekim ***
BALIK-BOĞA
Ilımlı ve güvenli bir ilişki ****
BALIK-İKİZLER
Derinleşmeyen bir ilişki *
BALIK-YENGEÇ
Çok duygusal ve romantik *****
BALIK-ASLAN
Fazla sıcak **
BALIK-BAŞAK
Fazla pratik ve gerçekçi ***
BALIK-TERAZİ
Fazla sürmeyecek bir ilişki **
BALIK-AKREP
Heyecan verici *****
BALIK-YAY
Endişeli bir ilişki **
BALIK-OĞLAK
Gerçek bir aşk *****
BALIK-BALIK
Birlikte yüzebilirler ***


GusinapsE 11 Şubat 2006 20:52

AŞKIN DOĞUŞU

MASAL BU YA....
Uzun yıllar önce, dünya oluşmamış, insanlar dünyaya ayak basmamışken, iyi huylar ve
kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolaşıyorlarmış.Birgün toplanmışlar
ve herzamankinden daha fazla canları sıkkınken oturuyorlarken; SAFLIK ortaya bir
fikir atmış;
"Neden saklambaç oynamıyoruz?"
Hepsi bu fikri beğenmiş. Heman

ÇILGINLIK bağırmış; "Ben ebe olmak ve saymak istiyorum" Başka hiçkimse ÇILGINLIK'ı
arayacak kadar çıldırmadığı için hemen kabul etmişler.

ÇILGINLIK bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış. "Bir, iki, üç..." ÇILGINLIK saydıkça,
iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar.
"Kırkbir, kırkiki, kırküç..."

ŞEFKAT; Ay'ın boynuzuna asılmış,
İHANET; Çöp yığınının içine girmiş,
SEVGİ; Bulutların arasına girmiş,
HASET; Zaten oyna katılmamış,
YALAN; Bir taşın arkasına saklanacağını söylemiş ancak yalan söylemiş,
Çünkü gölün dibine saklanmış,

TUTKU; Dünyanın merkezine gitmiş,
PARA HIRSI; Bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış.
ÇILGINLIK ; saymaya devam etmiş;
AŞK'ın dışında bütün iyi huylar ve kötü huylar o ana
kadar zaten saklanmış
AŞK kararsız olduğu gibi, nereye saklanacağını da bilmiyormuş.
ÇÜNKÜ HEPİMİZ AŞK'I SAKLAMANIN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİRİZ.
Ve
http://www.turkiyeonline.com/burclar/askin_gozu_kordur/image/askin_gozu.jpgÇILGINLIK doksan sekiz, doksan dokuz'dan sonra yüz'e geldiğinde, AŞK, hızla sıçrayıp
güllerin arasına girmiş ve saklanmış.
ÇILGINLIK bağırmış;
ÖNÜM,
ARKAM,
SAĞIM,
SOLUM,
SOBEEEEEEE
Arkasını döndüğünde, ilk önce TEMBELLİĞİ görmüş, o ayaktaymış.<br> Çünkü saklanacak enerjisi yokmuş.
Sonra ŞEFKAT'i ayın boynuzunda görmüş ve İHANET'i çöplerin arasında,
SEVGİ'yi bulutların arsında, YALAN'ı gölün dibinde ve TUTKU'yu da dünyanın merkezinde.
Hepsini birer birer bulmuş,
Ancak o kadar aramasına rağmen birini bulamamış.
Ve ÇILGINLIK umutsuzluğa kapılmış. Bulamadığı AŞK'mış. Derken HASET, AŞK bulunamadığı
için adına yakışır bir şekilde, ÇILGINLIK'ın kulağına fısıldamış; "AŞK, güllerin
hemen arkasına saklanmıştı" ÇILGINLIK, uzun süredir aradığı AŞK'ı bulamama ve
çok zaman kaybetmenin hırsıyla çatal şeklinde tahta bir sopa almış ve güllerin
arasına saplamış, saplamış... ta ki, yürek burkan bir haykırma onu durdurana kadar
saplamayı sürdürmüş. Ve haykırıştan sonra AŞK, elleriyle yüzünü kapayarak ortaya
çıkmış, parmaklarının arasından sicim gibi kan akıyormuş.
ÇILGINLIK, AŞK'ı bulmak isterken o hırsla AŞK'ın gözlerini çatal sopa ile kör
etmiş. Çaresizlik içindeki ÇILGINLIK "Seni kör ettim. Nasıl onarabilirim?" diye
bağırmış.
AŞK cevap vermiş.
"Artık iş işten geçti, gözlerimi geri veremezsin. Ama benim için bir şey yapmak istersen benim rehberim olabilirsin."
İşte o gün bu gündür
AŞK'IN GÖZÜ KÖRDÜR...
ÇILGINLIK'DA ONUN HER ZAMAN REHBERİDİR


GusinapsE 11 Şubat 2006 21:01

Bayanlar
 
BAYANLARA ÖZEL

Koç kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Kova, Aslan, İkizler
Anlaşamadıkları
Başak, Yengeç, Akrep

Boğa kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Başak, Balık, Yay
Anlaşamadıkları
Akrep, Aslan, Koç
İkizler kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Koç, Kova, Terazi
Anlaşamadıkları
Balık, Oğlak, Yengeç
Yengeç kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Akrep, Balık, Aslan
Anlaşamadıkları
Koç, İkizler, Terazi
Aslan kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Yay, Koç, Terazi
Anlaşamadıkları
Kova, Balık, İkizler
Başak kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Akrep, Oğlak, Boğa
Anlaşamadıkları
Koç, Balık, Yay
Terazi kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Yay, Aslan, Kova
Anlaşamadıkları
Yengeç, Oğlak, Başak
Akrep kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Balık, Başak, Yengeç
Anlaşamadıkları
Kova, Terazi Yay
Yay Kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Oğlak, Akrep, Yengeç
Anlaşamadıkları
Başak, Oğlak, Balık

Oğlak kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
AnlaştıklarıBaşak, Boğa, Akrep
Anlaşamadıkları
Aslan, Yengeç, Terazi
Kova kadınının anlaştıkları anlaşamadıkları
Anlaştıkları
İkizler, Yay, Başak
Anlaşamadıkları
Oğlak, Balık, Yengeç
Balık kadınının anlaştıkları ve anlaşamadıkları
Anlaştıkları
Oğlak, Balık, Yengeç
Anlaşamadıkları
Kova, İkizler, Yay


GusinapsE 11 Şubat 2006 21:02

ERKEKLERE ÖZEL

Erkekleri ele aldık
Aşkta, işte, günlük yaşamda nasıllar?

Koç erkeği
Koç erkekleri, her girdiği ortamda aceleci tavırları ve atak davranışlarıyla hemen ilgi odağı haline gelir. Karşı cinsin kalbini çalmakta ve ilgiyi kendilerine yoğunlaştırmakta doğal yetenekleri vardır. Direkt ve samimi yaklaşımları, kadınların onları cazip ve güvenilir bulmasını sağlar. Oldukça yoğun cinsel dürtüleri, ateşli duyguları, zengin bir aşk yaşamları olmasına yol açar. Ama aradıkları kadını bulduklar zaman sadık kalacaklarından emin olabilirsiniz.
Yaşamda rekabetin doğal olduğunu düşünmeleri, kolay kolay pes etmemeleri ve mücadeleci ruhları meslek yaşamlarındaki en büyük avantajlarıdır. Ancak liderlik ve girişimcilik yanları çok kuvvetli olduğu için, ekip çalışmalarında ve hiyerarşik düzen içinde zorlanmaları da normaldir. Planlama, programlama ve stratejiler oluşturmakta aceleci davranmadıkları sürece, meslek yaşamlarında başarılı olmaları ve lider konumuna ulaşmaları kaçınılmazdır.

Boğa Erkeği
Bir boğa erkeğinin, aşksız ve duygusuz bir yaşam sürmesi mümkün değildir. Estetik duyarlılığı, yetenekleri ve kendisine gösterdiği önem, karşı cins tarafından takdir edilmesini ve cazip bulunmasını sağlar. Genellikle verdiği kararlardan dönmemek konusundaki ısrarcılığı, aşk yaşamlarında da etkisini gösterir. Aradıkları kadını bulduklarında, onu elde edinceye kadar ellerinden geleni yaparlar. Koruyucu ve güven veren tavırları, net davranışları ve açıklıkları kadınların onları aranan erkekler listesine almalarının en büyük nedenidir. Sadakata çok önem veren, oldukça kıskanç ve sahiplenen bir yanları da vardır. Sosyal yaşamı, lüksü ve rahatı sevmeleri aslında çalışmaktan hoşlanmadıkları kanaatinin doğmasına neden olabilir; ama yaşamlarında bunları hedefledikleri için mutlaka maddi güvence elde etmek isterler. Meslek yaşamlarında da sadakati tercih eden, ekip çalışmalarında başarılı olabilen bir yapıya sahiptir. Finansal konular, para yönetimi doğal yetenekleri arasındadır. Ancak risk alma konusndaki tereddütleri, yeniyi kabullenmede güçlük çekmeleri ve rahatlarına düşkünlükleri, ilerlemekte kendilerine karşı yarattıkları engeller olabilir.


İkizler Erkeği
Romantik yaşamlarında her zaman çeşitliliğe ve değişikliğe ihtiyaç duyan İkizler erkeği, Zodyak'taki en haşarı ve ele avuca sığmaz adam olarak tanınır. Doğal espri yeteneği, sevimli mimik ve jestleri, geniş bilgi dağarcığı kadınların dikkatini hemen çekmelerini sağlar. Kolaylıkla aşık olabildiği için ardığını buluncaya kadar ciltler dolusu aşk romanı yazacak kadar macerası olabilir. Aradığı kadını bulduğu zaman da, bir dönem için kendini tam anlamıyla ona adayacağı kesindir. Ancak eşleri kendilerini yenilemediği ve aşk hayatını tazeleyemediği zaman, yeni arayışlar içinde olmaları da kaçınılmazdır.
Ticaret hayatı, onlar için biçilmiş kaftandır. Ancak değişken, çok yönlü ve becerikli bir yapıları olduğu için de pek çok farklı mesleği deneyip, başarılı olmaları mümkündür. Onlar için hiyerarşik mekanizmanın neresinde olacakları önemli değildir. Zihinsel olarak aktif olacakları, monotonluktan uzak bir işte çok başarılı olurlar.


Yengeç Erkeği
Yengeç erkekleri oldukça romantik, hassas ve duyarlı bir yapıya sahiptirler. Kadınlar tarafından anlaşaılmaları bazen çok zor olabilir. Çok duygusal ve romantik olmalarına rağmen, bunu zaman zaman dışarıya aktarmakta zorluk çekebilirler. Özellikle moralleri bozuk olduğunda üstlerine gelinmesinden hoşlanmazlar. Kendilerine benzeyen, en az kendileri kadar verici, yapıcı ve romantik bir eş buluncaya kadar tam olarak kendilerini açmaları mümkün değildir. Eşlerinin geleneklere, ailevi değerlere önem veren ve çocukları seven bir insan olmasını isterler. Yaşantılarında oluşturmak istedikleri istikrar ve emniyeti meslek hayatlarında da görmek mümkündür. Risk almadan önce defalarca yaptıkları incelemeler, yeni girişimleri ihtiyatlı bir şekilde karşılamaları, insan ilşkilerindeki doğal nezaketleri, hem onların hem de birlikte çalıştıkları insanların gelişimi açısından çok önemlidir. Empati yetenekleri, duygusal hassasiyetleri iş ortamında da güvenilen ve aranılan bir insan hatta bir dert ortağı olmalarını sağlar. Bu özellikleriyle her alanda başarılı olabilirler; ama eğitim, turizm ve sağlık sektörlerinde daha büyük başarıları, daha kolay bir şekilde elde edebilirler.


Aslan Erkeği
Gerçek bir kazanova olan Aslan erkekleri, kadınların ilgi odağı olmaya alışıktır. İhtirasları, aşktaki incelikleri bilmeleri ve doğal yollardan kullanmaları, lükse ve ihtişama düşkünlükleri, bonkörlükleri kadınları en çok çeken yönleridir. Kadınlar onlara karşı direnç gösteremedikleri için, çok hareketli ve masalsı bir aşk yaşamları vardır. Sadakat onlar için zor değildir; ama buna karar verebilmeleri için karşılarındaki kadına "çocuklarının annesi gözüyle" bakabilmelidir. Aşktaki ciddi tavırları ancak bu şartlar altında ortaya çıkabilir. Aslan erkekleri, çalışmayı kendilerine uygun görmeseler de yönetici olmak için doğmuşlardır. Babacan ve vakur tavırları, özgüvenleri, risk almayı sevmeleri, işlerinde kolayca seçkin bir pozisyona ulaşmalarına yardımcı olur. Hiyerarşik mekanizma içinde başta oldukları sürece, meslek yaşantılarında engelsiz bir başarı yakalayabilirler. Onlarla birlikte çalışan insanlar da, mesleklerine enerji ve sevgiyle sarılırlar. Eğlenceye düşkünlükleri, zaman zaman meslek rutinlerinde aksamalara neden olabilir. Bu gibi durumlarda hayatlarındaki kadının desteğine ihtiyaç duyar ama açıkça ifade edemeyebilir.

Başak Erkeği
Pratik ve analitik yapıdaki Başak erkekleri, iş romantizme ve ilşkilere geldiği zaman, tedbirli olmayı tercih ederler. Kendi duygularını incelemeyi çok sevdikleri için, ilişkiye başlamadan önceki hazırlık, düşünce ve iç analiz süreçleri oldukça zaman alır. Mükemmeliyete olan düşkünlükleri nedeniyle her kadını beğenmezler. Beraber olacakları kadının en az kendileri kadar zeki ve üretken olmasını da beklerler. Bu da işleri onlar için daha da zorlaştırır. Değişikliği severler ama ilişkilerinde kalıcı olmayı ve yaşadıkları ilişkiye katkıda bulunarak, daha da mükemmel bir hale getirmeyi tercih ederler.
Gelişmiş muhakeme yetenekleri, hesap ve matematik konularındaki becerileri ve çalışkanlıkları meslek yaşantılarındaki en büyük avantajlarıdır. Bu sayede ilişkinin finansal dengesini sağlayan taraf da genellikle onlar olur. Sorunlara getirdikleri pratik çözümleri, ulaşılabilir hedefleri, insanlarla kurdukları demokratik ilşkileri, iş yaşamlarında kısa zamanda fark edilmelerini sağlar. Organizasyon yetenekleri, sabırlı olmaları ve hiyerarşik mekanizmaya kolayca uyum sağlamaları başarılarının en büyük anahtarıdır. Sağlıkları konusunda çok hassas olduklarından, bazı takıntılarına anlayış göstermek gerekir.

Terazi Erkeği
Terazi erkekleri, aşk için doğmuş, aşka aşık nadir insanlardandır. Zerafetleri, gelişmiş estetik duyarlılıkları sonucu ortaya çıkan fiziksel görüntüleri, güzel konuşma kabiliyetleri, kadınlara verdikleri değer tüm kadınların aranılan erkekler listesinde baş sıralarda olmasını sağlar. Duygularında her zaman samimidirler. Ancak aşka olan ihtiyaçları tatmin oluncaya kadar pek çok sevgilileri olur. Eşim diyecekleri insanı bulunca sadık kalmayı ve onunla bir ömür geçirmeyi tercih ederler. Mantık, düşünme ve muhakeme yetenekleri, başarılı insan ilişkileri meslek yaşamlarında çok büyük başarı elde etmelerini sağlar. Girdikleri her ortamda zarif ve ölçülü davranış biçimleri, meslek yaşantılarında da tüm kapıların açılmasına yardım eder. Arabulucu tavırları ve kimseyi kırmadan tüm problemlerin üstesinden gelebilmeleri de diğer avantajları olarak sıralanabilir.


Akrep Erkeği
Akrep erkekleri her ne kadar saklamay çalışsalar da aslında çok duygusal, kırılgan ve romantiklerdir. Derin bakışları, karizmaları, doğal seksapelleri, bir manyetik alan yaratarak, kadınları kendilerine doğru çekmelerini sağlar. Kadınlara kendini dişi hissettirmeyi, aşklarını anlatmayı da çok iyi becerdikleri için, oldukça renkli bir aşk yaşantıları vardır. Sadakati severler; ama sadık kalabilmeleri için birlikte olacakları kadını da türlü sınavdan geçirmek isterler. Kıskançlıkları, sahip olduklarını ifade eden tavırları aşak yaşamlarında zaman zaman kaotik durumlar yaşamalarına neden olur. Oldukça hırslı, hedefe kilitlendiğinde asa vazgeçmeyen, mücadeleden yılmayan yapıları, meslek yaşamlarında kısa sürede amaçladıkları noktaya gelmelerine yardım eder. Finansal konulardaki becerileri, yapıcı şüphecilikleri, araştırmacı ve analitik yaklaşımları, birlikte çalıştıkları insanların da onlara kolayca güvenmesini sağlar. Karar aşamasında soğukkanlı ve stratejilerinden ödün vermeyen, sabırlı davranışları, büyük şirketlerdeki rekabet dolu iş yaşamında çok büyük başarılar elde edilebileceklerinin bir göstergesidir.

Yay Erkeği
Yay erkekleri, Zodyak'ın en eğlenceli, maceracı, esprili ve hiç büyümeyen oyuncularıdır. Neşeleri, eğlence ve maceraya düşkünlükleri, yaşama dair geliştirdikleri felsefe, kadınların gönlünü çelmelerini oldukça kolaylaştırır. Genellikle düzgün olan fizikleri ve sportmen tavırları da aşkta en büyük avantajlarıdır. Ancak çabuk sıkılmaları, özgürlüklerine düşkün olmaları, yenilik merakları, yaşamda olduğu gibi aşkta da bir maceradan diğerine koşmalarına neden olur. Evliliğe en zor razı olan erkeklerdendir. Rutin bir meslek yaşantısı onlara pek uygun değildir. Ama yeni insanları tanıyabilecekleri, hareketli, hatta yolculuklarla desteklenen bir iş yaşamında başarı şansları çok yüksektir. İyimser ve yapıcı tavırları, neşeleri, gelişmiş entellektüel kapasiteleri, uygun bir meslek seçtikleri takdirde, başarılı olmalarını sağlar. osyal içerikli konuların yanında, akademik kariyerde başarılı ve tatmin olabilecekleri alanlardandır. İşlerine dair geliştirdikleri felsefeler, yeni yöntemler birlikte çalıştıkları insanlar tarafından da kolayca benimsenir.

Oğlak Erkekleri
Oğlak erkekleri, kadınların zaman zaman soğuk buldukları ama çok güvendikleri kişilerdir. Soğuk olarak tanınmalarının en büyük nedeni duygularını ifade etmekte zorlanmalarıdır. Dürüstlükleri, istikrarlı davranışları, kadınlara verdikleri değer, aranılan ve cazip bir erkek olmalarını sağlar. Aslında ihtiraslı bir insan olmalarına rağmen, ihtiyatlı olmayı ve kendilerini aşamalı olarak ortaya koyayı tercih ederler. Eşlerinin de kendileri gibi mesleki hırsları olan, toplumsal hayata önem veren ya da kendilerini mesleki hedeflerinde destekleyecek ve beraber mücadele edebilecek bir karaktere sahip olması, kalıcı ve tatminkar bir beraberlik yaşamaları için çok önemlidir. Oğlak erkekleri mesleki hedeflerini her şeyden önemli görür. En tepeye kadar tırmanmadan vazgeçmezler. Çok çalışkan oldukları için zaten bu noktalara gelmeleri de kaçınılmazdır. Sabırlı, metodik ve stratejik yaklaşımları, tutarlılıkları, uygulanabilir çözümleri, işlerinde çok çabuk yükselmelerini sağlar. Girişken olmalarına karşın, risklere karşı duyarlılıkları önemli pozisyonlardaki kilit görevleri kolayca başarmalarına yardımcı olur. Yönetici olabilecekleri, planlama ve organizasyon yapabilecekleri her işte başarı şansları çok yüksektir.


Kova Erkekleri
Kova erkekleri, entellektüel güçleriyle, insanlara karşı demokrat ve duyarlı yaklaşımlarıyla, özgünlükleriyle kadınları kendilerine çekerler. Ancak özgürlüklerine tutkuyla bağlı olmaları, kolayca bağlanamamalarına neden olur. Ancak kendileri kadar yenilikleri ve insanları seven, amaçları olan, kendine özel bir yaşam geliştirebilen bir kadın bulduklarında, evlenmeye karar verirler. Özgürlüğe ve eşitliğe verdikleri önem, eşleriyle çok mükemmel bir ilişki kurmalarını sağlar. Yine de bu evlilikte bile zaman zaman bağımsızlık ihtiyacından doğan küçük krizlerin doğması kaçınılmazdır. Mantıki yeteneklerinin gelişmiş olması, yenilikçilikleri, teknolojik konularda büyük başarılar elde etmelerine neden olur. Yaşamda yükselmek, çok zengin olmak gibi hırsları, tanımadıkları için demokratik, sosya içerikli ya da teknolojiyle bağlantılı her alanda başarılı olmaları kaçınılmazdır. Ancak mümkün olduğunca tek başına hareket özgürlüğünü elde etmesi, fikir üretebileceği bir pozisyonda olması daha tatminkar bir meslek yaşantısının olmasını sağlar.


Balık Erkekleri

Balık erkekleri tüm burçlar içinde en romantik, aşka tapan, duygusal ve duyarlı yapıya sahip olanıdır. Kadınların dilinden çok iyi anlamaları, anlarla nasıl yaşanacağını iyi bilen, Onların ideal erkekler listesinin başında gelmesini sağlar. Aşklarını, duygularını ifade etmeleri için inanılmaz yöntemleri vardır. Akıllı ve gelişkin estetik zevkleri olan, dominant karakterli kadınları severler. Ancak kendileri kadar duygusal derinliği olmayan biriyle de mutlu olabilmeleri çok güçtür. Derin aşklarına karşılık almak için uzun süre beklemekten bıkmazlar. Ama aradıkları kadını bulabilene kadar da renkli bir aşk hayatları olur. Mesleki alanda çok büyük hırsları olmadığı için pozisyon ya da mevki için çok büyük mücadeleye girmemeyi tercih ederler. Mücadele etmek zorunda kalırlarsa da çok mutsuz olurlar. Çünkü bu onlar için çok yorucudur. Varoluşlarının bir nedeni olduğunu kanıtlamak istercesine, insanlara yardım edebileceklerini, onların gelişimine destek olabilecekleri alanlarda tatmin olmaları kolaydır. Ayrıca, sanat, sinema, dans ve moda da kendilerini tam ifade edebilirler.


Misafir 18 Şubat 2006 00:36

Burcunuzun Şiirsel Anlatımı
 
Koç
Ben bilirim gerisi boş,
İstiyorsan peşimden koş.
Emir almam, ben veririm,
Önderiyim bu feleğin...

Boğa
Tek dileğim vardır
Bolca para, zengin sofra...
Çok bir şey mi istediğim,
Güvencemdir bunlar benim...

İkizler
Zekam parlak, dilim oynak,
Her konuya elim kıvrak,
Sıkıntıya hiç gelemem,
Bir de karar verebilsem!...

Yengeç
Tezcanlıyım, duygusalım,
Dokunsalar akar yaşım,
Annem, babam, cocuklarım,
Ben onlarsız ne yaparım...

Aslan
Ben yarattım bu dünyayı,
Bir de dönse etrafımda!.
Her dediğim hemen olsun,
Zenginlik ve ün beni bulsun...

Başak
Yazdım, çizdim, notlar aldım,
Her bir şeyi ayarladım,
Yoktur bende bozuk, yamuk,
Mükemmeli ben yaşattım...

Terazi
Ben müziksiz yaşayamam,
Hele sevmeden hiç duramam.
Danışsam da her konuda,
Bildiğimden şaşmam asla...

Akrep
En güçlü şüphesiz benim,
Herkesi ezip geçerim.
Hele bana ters yapanı
Doğduğuna pişman ederim...

Yay
Maceradan, maceraya,
Koşmak asıl işim benim
Toplarım hep ilim, irfan,
Bilgeliktir sanim benim...

Oğlak
Cimrilik mi, benimkisi?
Hesabını bilmek gerek.
Günler aylar düşünürüm
Kararlarım şaşmaz benim...

Kova
Taklitçiliği hiç sevmem,
İstesem de beceremem,
Orijinaldir fikirlerim,
Takip edilecek olan benim...

Balık
Bir dünyam var, sırça saray
Dokunursan kırılırım.
Ben gelemem gerçeklere,
Avunurum hayallerle...


Misafir 22 Şubat 2006 02:29

Burçlar ve Yaşam Amaçları
 
KOÇ

Var olmak - Koç'un hedefi budur.

Koç dünyaya savaşçılık, canlılık ve hayatta kalma güdüsü ile silahlanmış
olarak gelir. Her türlü yıldırmaya, pürüze ve kuşkuya rağmen istek ve
iradenin üstün gelebilmesi yeteneğini temsil eder.

Dürüstlük, didişmecilik, heveslilik, bağımsızlık ve cesaret Koç'un
kaynaklarıdır. Boş teorilere kafa yormayan, gereksiz duygusal inceliklerle
vakit harcamayan, dışa dönük bir idealisttir.

Gelişimsel hedefleri; yaratmak, yenilikler ortaya koymak,

ilerlemeyi, öncülük etmeyi sağlayacak değişimi üretmektir. Stratejisi hemen
eyleme geçmektir. Koç tecrübesi yaşayan kişinin sürekli hissettiği "şu an"
düşüncesidir. Geçmişe dair bir kaygı taşımaz. Geleceğin neler getireceği ile
ilgilenmez, çünkü gelecek henüz yoktur. Ürettiği çok sayıda düşünceyi
uygulamakta gösterdiği isteklilik Koç'un sabırsızlığını ortaya çıkartır. Bu
sabırsızlık Koç'un gölgesini oluşturur. Hevesini kaybettiği anda yeni bir
projeye yönelir. Ancak ateş ettikten sonra nişan alma eğilimi
nedeniyle girişimlerini ve projelerini sonuçlandırma olasılığı düşük olur.
Kaynağı olan cesaret ve mücadeleyi yaşamdaki amacını gerçekleştırmek için
kullanamazsa ateşliliğini ilgisiz bir hedefe yöneltip işe yaramaz hale
gelebilir.

Öğrenmesi gereken; doyum için sabretmek, hiçbir çıkar gözetmeden yaratmak ve
gelişimine yardımcı gerilimlerden kaçmamaktır.


BOĞA

Huzuru bulmak ve onu korumak - Boğa'nın hedefi budur.

Dinginlik. Sınırsız bir karmaşıklık içinde yine de sade olmak.
Kavranamayacak kadar derinliğe sahip olmak, ancak bunun üzerinde konuşmaya
ihtiyaç duymamak.

Karmaşıklıktan kuşku duymak Boğa'nın kaynağıdır. İçgüdüsel bir şekilde,
kendi sessizliği ve sadeliğini bulabileceği ortamları arar. Sabit bir iş.
Güven veren ilişkiler ağı. Sonsuz bir pratiklikle kozasını örer. Doğal
olarak denge, güvenlik ve huzur sunan herhangi bir şeye ilgi duyar.

Boğa'nın stratejisi sonsuz sadeleştirmedir. Varoluşa ait melodramlar yoktur.
Sadece hayatın özüyle sağlık, gerçek, aşk ve sessizlikle başbaşa kalana
kadar ve buna sevgiyle karışık saygı duygusuyla yaklaşana kadar yaşamın
yavaş yavaş azalması vardır.

Boğa'nın gölgesi iç huzuru dışsal güvenceyle karıştırmaktır. Gerçekte içsel
güvenceden doğan huzuru aramasına rağmen, bunun dış dünyada yansıması olan,
para, varlıklar ve insanlararası deneyimsel dengeyi saplantı haline
getirebilir. Bu yüzden inatçı, materyalist, günlük düzenini bozma korkusuyla
kendini sıkıntıdan patlatan biri haline gelebilir. Güvence zihinsel düzeyde
de bir hareketsizliğe dönüşebilir. İnatçılığı ve irade gücü gibi kaynaklar
gölge olarak esnek olmamayı, deneyimlere dar kalıplar içinde, hayal gücünden
yoksun tepkiler vermeyi doğurur.

Öğrenmesi gereken; harekete ve değişime gönüllü olmak, gelişim için esnek
olabilmektir.

İKİZLER

Hayret duygusuna erişmek - İkizler'in hedefi budur.

İkizler algılamak ve kendisini gözlemle tıka basa doldurmak için doğmuştur.
Her zaman hareket halinde bulunmalıdır. Uyanık bir akıl İkizler'in
temelidir.

Merak, yerinde duramamak, bunlar İkizler'in kaynaklarıdır. Fiziksel
canlılığı akılda da sürer, bu da ona bir başka kaynak sağlar: öğrenme,
anlama yeteneği. Bu hızlı zihinsel faaliyetler yargı ve mantık gücüne sahip
olmaya yönelik değildir. Ham algılamaya yöneliktir. Düşünmek değil, görmek
önemlidir. Sadece dünyaya şahit olmak ister.

İkizler'in ana stratejisi deneyimdir. Aynı anda birden fazla hayat yaşamak
onu tembellikten uzak tutar. Diğer insanların deneyimlerinden öğrenmek için
dinler. Açık fikirli ve şaşırmaya gönüllüdür.

Bilgiyi toplar, bağlantılar kurar ve yayar.

İkizler'in sürecinin aşırı hızlanması onun gölgesidir. Bu süreç
yüzeysellikle sonuçlanabilir. Tatsız gerçeklerle yüzyüze gelmeye zorlanırsa
bilgiyi yeniden yapılandırabilir. Ayrıca fazla yayılma, dağılma, sinirlilik
ve her şeyin sürekli krize dönüştüğü, anlamsız, heyecanlı ve kararsız yaşam
tarzı da söz konusudur. Aşırı yorgunluk, derinlikten yoksunluk ve nihayet
duygusal tükenme yaşayabilir.

Öğrenmesi gereken; durup biraz nefes almak, sırf "akıl bilgisi" ile
yetinmeden gönülden bir katılımda bulunmaktır.

YENGEÇ

Kusursuz duyarlılık - Yengeç'in hedefi budur.

Her ayrıntıyı hissetmek, hayatın uyumsuzluğunu görmek, her şeye rağmen
yaşamın sunduğu her şeyi sevmek, kabullenmek ve ona güvenmek. Tüm bunlar
Yengeç'in konularıdır.

Duyguların lisanını çok akıcı bir şekilde konuşması, iç dünyasının
zenginliği Yengeç'in kaynaklarıdır. Yengeç'te, subjektiflik ve duygusal
yoğunluk sonuna kadar açıktır. Stratejisi korunmaktır.

Yengeç kabuğunda saklanıp veya içine kapanıp güç toplayarak bu iç
süreçlerini korumak zorundadır. Şefkat ve ilgi Yengeç'in kendini koruma
güdüsünden daha güçlü özellikleridir.

Anaçlık, koruyucu olmak, yardımcı olmak sevginin güvenli bir çeşididir.
Radikal bir kendini koruma, güvenli sevgi önceleri iyidir, ama bir süre
sonra Yengeç'in cesaretini toplayarak kabuğundan çıkması başka bir deyişle,
gerçekten sevme cesaretini bulması gerekir. Böyle olduğunda aktif olarak
dünyayla bütünleşir. Önce kendi ruhunun sisli diyarlarını araştırmak için
kullanması gereken incelikli bakım sürecini iyileştirici, yardımcı ve
rahatlatıcı rollerini- dünyaya aktarır.

Anaçlık Yengeç'in en yüksek ifade biçimi -aynı zamanda gölgesidir. İlişkide
olduğu insanlardaki hassasiyeti ve kederi kendine çekerek onların
kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Üstlendiği
annelik rolünün sonucunda kendisini, gereksinimlerini ve fırtınalı iç
dünyasını affedicilik ve anlayışlılık perdesi ile örtebilir.

Diğer yandan güvenlik için geliştirdiği savunmalar gelişiminin önünü keser.

Öğrenmesi gereken; kabuğundan sıyrılmak, açılabilmek, güvenmek ve sevgi için
riske girmektir.

ASLAN

Kendini ifade etmek - Aslan'ın hedefi budur.

İçsel durumunun dışsal sembollerini yaratmak. Sıcak, özgüvenli ve kendini
ifade eden bir tarzda dünyaya ait olduğunu hissetmek Aslan'ın konularıdır.

Yaratıcılık, tiyatrosallık, yaşam şevki: sevgi ve beğeni toplayan bir
performansın tüm unsurları Aslan'ın kaynaklarını oluşturur. Bütün geleneksel
yaratıcılık alanları Aslan'ın içsel dünyasını dışarı çıkarma kanallarıdır.
Oyunculuk, dans, hikaye anlatma, övgü alışverişi, hepsi de Aslan'ın
patikasında bulunur. Aslan dolaysız bir yaratıcı kulvar seçtiğinde daha iyi
parlar. Sahnede olmak, dikkat çekmek için güçlü bir istek söz konusudur.

Stratejisi içtenlik ve risk alabilmektir. Kendimizi bu stratejilere göre
ortaya koyar ve bunun için alkışlanırsak kendimizi güvenli, dünyadaki
yerimiz konusunda olumlu hissederiz. Hayat bize daha dostça ve zevkli gelir.
Bu Aslan'ın gelişimidir.

Aslan'ın gölgesi riski göze alıp kendini ortaya koyduğunda ve
alkışlanmadığında ortaya çıkar.

Bu durumda Aslan içine kapanır ve bir daha asla riske girmez. İnsanların
onayını alma arzusuyla kendisine ters düşse de "insanları memnun etme" ve
gösteri krizine kapılabilir. İçine kapanma, genellikle kibire ve egomaniye
yol açar. İkinci durumda ise gösteri hiçbir amaca hizmet etmeyen bir
patırtıya dönüşür.

Duygusal ilişkilerinde gururu onu basit bir şekilde sevgiyi istemekten
alıkoyabilir. Arzuladığı ilgi ve onayı görmezse kalbi kadar gururu da
yaralanır.

Öğrenmesi gereken; kendi iç süreçleriyle ilgili somut kanıtları, dürüst,
yaratıcı, hesapsız bir şekilde ortaya koymak. Onaylanmaktan bağımsız güven
duygusunu geliştirmektir.

BAŞAK

Kusursuzluk - Başak'ın hedefi budur.

Kendi potansiyellerinin en üst, en arıtılmış düzeyine çıkmaktır. Hangi
doruğa ulaşırsa ulaşsın hedefi daha yukarıdır. Saflık, doyum, anlam içerme,
zor işler ve ulaşılması zor hedefler Başak'ın konularıdır.

Başak'ın ana kaynağı kişisel dönüşüme (transformasyona) duyduğu açlık ve
mükemmellik duygusudur.

Gerçeklerle ilgili kılı kırk yaran, vicdanlı bir dürüstlüğü vardır. Mükemmel
ile gerçek arasındaki gerilim Başak'ın büyümesini hızlandırır, yönlendirir
ve onu değişime zorlar. Asla halinden memnun, kayıtsız değildir.
Repertuarında tembellik yer almaz. Kişisel önemini abartmaya karşı kendini
sigortalamış olması onu mütevazi yapar. Stratejisi hizmettir. Başak
kendisine içsel olarak bakar, parlatılabilecek özelliklerini bulur ve
pragmatik gerçekçiliğiyle yollar bularak bunları dünyaya sunar. Özen, dikkat
ve sabır gerektiren işler, sorumluluk duygusu, insanlara hizmet

Başak'a çok doğal gelir.

Gölgesi kaynağı olan kusursuzluk anlayışının çarpıtılmasıyla ortaya çıkan
sakatlayıcı ve yok edici öz eleştiridir. Bunu dış dünyaya eleştiricilik,
alaycılık ve çevresindeki herhangi bir şeye (veya her şeye) olumsuz bakarak
yansıtabilir.
Öğrenmesi gereken; kendisini affetmektir. Kendisini yargılama kapasitesini
kendisini olduğu gibi kabullenerek törpülemelidir. Aksi taktirde, sıkıcı bir
şüphe ve kendini kısıtlama çizgisine gider. İçsel bir eksikliğini özverili
davranarak saklama duygusundan kurtulmalıdır. Detaylarda kaybolmadan bütünü
görebilmesi için gerekli ile gereksizi ayırmasını öğrenmesi şarttır.

TERAZİ

Uyum - Terazi'nin hedefi budur.

Her sağlıklı Terazi davranışının altında -bilinçli veya bilinçsiz
sakinleşmek amacı yatar. Gerilimi atmak, ortayı bulmak, sinirleri
yatıştırmak için Terazi adım adım hedefe doğru harekete geçer.

Terazi'nin kaynağı paradoks ve ikileme karşı yüksek toleransıdır. Tüm
bütünlerin birbirini tamamlayan yarımlardan oluştuğunun bilincinde
olmasıdır. Terazi her konunun iki yönünü de tartar. Karşıt felsefeler,
karşıt seçenekler - hepsini kabul eder. Ortayı arar ve dengeyi orada bulur.

İlişkiler bu burcun kendisini geliştirdiği alanlardır. Bu alandaki
stratejisi kibarlıktır. Kibarlık bir başkasını nasıl etkilediğimizin
algısıyla kısmen hareketlerimizi ayarlama kabiliyetidir veTerazi bu hünerle
doludur. Kaynaklarının ve stratejilerinin çarpıtılmasıyla Terazi'nin gölge
yönü ortaya çıkar. Akıl uçsuz bucaksızdır, iki olasılığı barındırabilir.
Ancak hayat daha dar kapsamlıdır. Terazi, günlük hayatta yol ayrımına
geldiginde seçim yapmak zorunda kalır. İkileme olan hoşgörüsü renksizliğe ve
kararsızlığa dönüşebilir. Nezaket sığ yüzeyselliğe ve gerçek çatışmalarla
açıkça yüzleşmemeye doğru çözülebilir. Terazi ilişkide sahte bir tatlılık,
sabır ve uysallık maskesi altında kendi bireyliğini tamamen bastırma
pahasına, mutlu bir uyum görüntüsü yaratabilir. Kendi gereksinimlerinin
izini kaybedecek kadar bir başkasının bakış açısını anlayıp benimseyebilir.

Öğrenmesi gereken; kendi özünden ödün vermeden kişisel özelliklerinden ödün
vermektir.


AKREP

Bilinçsizi bilinçliden ayırmak - Akrep'in hedefi budur.

Bütün sahteciliği yok edip, korkunun duvarları arasında saklananları açığa
çıkarmak.

En temel gerçeği veya hayatını dönüştürecek son kavrayışı aramak üzere
bilincinin derinliklerine dalmak.

Rahatlatıcı her yalanı, yatıştırıcı her yarı-doğruyu, her sahte pembe
tabloyu bozmaya, kendini tanımaya kesin bir şekilde kararlı ve keskin bir
akıl. Bunlar Akrep'in kaynaklarıdır. İçgüdüsel olarak kuşkucudur. "Ne
görürsem göreyim, gerçek bundan fazladır." Akrep bu içsel yolculukta
gölgelerin kapanına düşmezse araştırarak, hissederek içsel araziyi
algılayarak olgunlaşır ve derinleşir.

Stratejisi, sağlıklı şüphe ve kendinden bir adım uzaklaşıp perspektif
kazanmaktır.

Akrep bu içe bakış sırasında iki gölge arasında sıkışır: kendini çok fazla
tanımak veya çok az tanımak. Bunlardan birine yakalandığında bütün yoğunluğu
zehire dönüşür. Kendini tanıma perspektifi kaybedecek kadar hızlı gelişirse,
Akrep'in buldukları bazen yüzleşebileceğinden çok fazla olur.
Karmaşık, çözülemez bir ruhsal durumla çökebilir. Kendini az tanıma da aynı
oranda olumsuzdur. Kendisi hakkında tatsız veya korkutucu bir şeyi kasıtlı
olarak bilincinden uzak tutmaya çalışabilir. Bir
süre sonra, bilinçdışına itilen fakat ortadan kaybolmamış kaygıların
kaynağının izi silinip nedeni bilinmeyen bir doyumsuzluğa dönüşür. Ve Akrep
yanlış hedefe yönelir: para, güç, bir toz taneciği barındırmayan ev.

Öğrenmesi gereken; yaşamın verdiği içsel vizyonu başkalarıyla mütevazi bir
şekilde paylaşmak, kendini aşırı ciddiye almaktan biraz vazgeçip kendine
gülebilmektir.

YAY

Hayatın anlamını keşfetmek - Yay'ın hedefi budur.

Yay'ın düşüncesi hayatımızın görünürdeki tüm gelişigüzelliğinin arkasında
müthiş bir Düzen olduğuna güvenmektir. Bu düzenin anahtarını deneyimle,
araştırmayla, günlük yaşamın akıl köreltici kalıplarını kırmaya istekli
olmakla bulur. Değişik düşünce biçimlerine açık kalma ihtiyacında olan
Yay'ın bunun için seçebileceği yöntemlerden biri yolculuktur. Böylelikle
kendisininkinin dışında kalan kültürlerle gönüllü, açıkkalpli ilişkiler
geliştirilebilir. Esas düşüncesi hem iç, hem de dış dünyanın ufuklarını
genişletmektir.

Yay'ın stratejisi, hayatı bir serüven gibi, güvence düşünmeden yaşamak ve
arkasına saklanmakta olduğunu farkettiği her fikir veya görüşü gönüllü
olarak bir kenara bırakmaktır.

Bu stratejiler için özgürlük zorunludur. Coşku, maceracılık, neşeli bir ruh
- bunlar Yay'ın kaynaklarıdır. Hemen uyum sağlayabilir, esnektir,
sıkıntılardan kolay kurtulabilir.

Bu kaynaklar Yay'ın aynı zamanda gölge yönünü açığa çıkartırlar.

Pembe gözlükleri, hevesleri ve tedbirsizliği ile bir çok bataklığa
körlemesine yürüyebilir. Her şeyi bildiğini sanmak, kibir, lütufkarlık,
aşırı iyimserlik, boyunu aşma ve yanlış değerlendirme yüzünden Yay bir anda
trajedinin burcuna dönüşebilir. Diğer gölgesi insan ilişkilerinde yaşanan
gerçek yakınlıktan kaçınmasında yatar. Bir göletin yüzeyinde sıçrayarak
ilerleyen bir taş gibi yaşamda kayarcasına ilerler ve ancak o kadar öğrenir.

Öğrenmesi gereken; yoğunluğu ve odaklanmayı sağlamak, öğrendiklerini
hazmetmek ve içselleştirmek, ilişkilerinde kendisini ortaya koymak, arayışın
zenginliği ve derinliği için paylaşmaktır.

OĞLAK

İnsanın doğası ile toplumsal kimliğini birleştirmek - Oğlak'ın hedefi budur.

Oğlak bütünlüğün sembolüdür. Görülmez kişisel öz ile gözle görülür toplumsal
tavrın birleşmesi Oğlak'ın gelişimsel hedefidir.

Oğlak toplum içindeki yerini oluşturabilmek için yenilgiler, belirsizlikler,
küçük kazançlarla geçen uzun zamanlar ve engellerle karşılaşır. Baskılara
dayanabilmek için iki kaynağa sahiptir: sabır ve öz disiplin. Diğer
burçların aksine, o bekleyebilir. Kararını verdikten sonra, baskılara
aldırmadan rotasını çizer. Hedefe erişmek için doğal duyguların kontrol
edilmesi ve yönlendirilmesi gerekir. Sakıncalı olan bunların tümüyle
bastırılabilir olmasıdır.

Oğlak'ın diğer kaynağı içgüdüsel pratikliktir. Hayallerin hayatındaki yeri o
hayallerin gerçekleşebilmesi olasılığına bağlıdır. En üstün anlamda zirveye
tırmanmak ister. Kendisine saygısı zaten vardır ve kim olduğunu bilmektedir.

Stratejisi erken gelişim dönemlerinde yalnız başına zaman geçirmektir.
Ardından toplumun var ettiği dünyaya girer. Tek hedefi vardır. Kendine doğal
geleni yapmak. Aldığı toplumsal rolde kendi özbenliğini ifade edebilmek.
Övgüye ve yergiye kayıtsız kalarak amacında ilerlemek.

Soğukkanlılığı ve duygularını kontrol altına alabilmesi aynı zamanda
Oğlak'ın gölgesidir. Kendisiyle ve asıl duygularıyla bağlantısı kesilirse,
kararlılığı duraksarsa, soğukkanlılığı çarpıtılır. Bu, dışarda olaylara ve
hayatın gelişmelerine duygusal tepkilerin bastırılması olarak gözlenir.
Oğlak buz gibi bir kayaya dönüşür. Bu gidişatın ilerisinde Oğlak diğer
gölgesiyle karşılaşır. Bu da doğal yalnızlığının yozlaşmasıdır. Yani
kimsesizlik. Hâlâ güçlüdür, ama artık kötü duyguları ve istekleri vardır.
Kendi yolunu kaybettiği için başkalarının yolunu saptamaya çalışır. Güç
peşine düşer. Tek amacı otoritesinin alanını genişletmektir. İçinde bulması
gereken saygı ve onayı dışarıda bulmaya çalışır. Kalbinin isteklerine
kulağını tıkar, ait olmadığı bir toplumsal rolün ve sorumlulukların kurbanı
olarak ölür.

Öğrenmesi gereken; umutsuzluğa ve hayalkırıklığına kapılmadan, korku dolu
düşünceleri bir tarafa bırakmaktır. Kendine özgü ve özel olan yolu bulup,
bunun için kendine güvenmek, yani kaderini bulup, onu kabullenmektir.

KOVA

Bireyliğin geliştirilmesi - Kova'nın hedefi budur.

Kova toplumun kendisiyle ilgili beklenti ve planlarını kendi gerçek
bireyliğinden ayırmak, kendi hayatını yaşama hakkını savunmak için hiç bir
desteğe ihtiyaç duymadan dünyanın önünde durmak ister.

Kova'nın kaynağı dehası ve inatçılığıdır. Deha yeniyi öğretilmeyen yollarla
düşünebilme yeteneğidir. Ve Kova bu yetenekle donatılmıştır. Farklı düşünür.
Ana akım dışındaki düşünce alanları onu mıknatıs gibi çeker. En ölümcül
düşmanı kabile içgüdüsüdür.

Kova pederşahi hiyerarşilere karşı içgüdüsel bir güvensizlikle doğar.

Tek stratejisi taviz vermeden kişisel özgürlüğünü ve bireyliğini korumaktır.
Kova kimse onunla aynı fikirde olmasa bile, seçimlerinin doğru olduğundan
emindir. Kendisine doğru uzanmış suçlayıcı parmaklara inatçılığı ile karşı
durur.

Aynı inatçılığı onun gölgesidir. Kendi hayatını biçimlendirmek konusunda
direneceğine, geleneksel rolü izler. Ve mevcut özgürlük duygularını daha
güvenli görünen arenalarda sergiler. Dahi yok olur. Diğer gölgesi olan
sembolik isyan başlar. Bireyliğini ve olağandışı deneyimler yaşama hakkını
savunacağına, bu enerjiyi anlamsız tuhaf davranışları savunarak harcar.
Bireyliği gelişmeyince bu eksantrikliklerin arkasına gittikçe daha çok
saklanır. Suni öz güvenine karşın, mesafeli, hatta belki soğuk gözlerin
altında boşluk ve kayıp bir insan bulunur.

Öğrenmesi gereken; gerçek gereksinmelerini ve dünyadaki gerçek amacını
belirlemek, kabul edilme arzusu ve sosyalleşme uğruna bireyliğinden taviz
vermeden kendini ifade etmektir.

BALIK

Kendini aşmak, farkındalık - Balık'ın hedefi budur.

Balık yaşamın dramaları karşısında kendini aşma, esinlenme ve sükunet
deneyimleme yönümüzü temsil eder. Balık burcu ruhsal deneyimler yaşamak,
fizikötesi dünyalara ulaşmak veya bir hapishane gibi gördüğü bedeninin
sınırlarından kurtulmak için büyük istek duyar.

Empati, duygudaşlık ve şefkat Balık'ın kaynaklarıdır. Balık'ta kişilik
esnektir. Değişken koşullara göre eğilir, bükülür ve akar. Başka insanları
anlamak, onlara şefkat duymak ona doğal gelir. Bu dünyanın değerlerine önem
vermez. Balık, dinleyen ve yargılamadan düşünen büyük spiritüel
danışmanların burcudur. Balık'ın amacına erişmek için yaşamımızın adımız,
rütbemiz ve seri numaralarımızdan fazlasını içermesi gerekir. Balık üstün
anlamda dünyayı gözlemlemek yerine, dünyayı gözlemleyen aklı gözlemler.

Balık'ın stratejisi dünyayı bırakmaktır. Yöntemi, objektif evrene inancı
yıkmak üzerinde yoğunlaşmıştır. Balık, yaratmak için bu kesinlikten
kurtulmalıdır. Balık "büyük kaçışın" burcudur. Dünyadan kaçışın değil, daha
ziyade güçlendirdiğimiz egolarımızın zulmünden kaçışın. Rekabetten uzak
durmak, yardıma hazır olmak, şefkat, merhamet - eğer Balık bu davranışları
geliştirebilirse, dünyasal varlıklarının iniş çıkışlarını, kaygılarını
olgunlukla, ağırbaşlılıkla izleyebilirse çok canlı ve uyarıcı bir hayat onun
gelişimsel hedefini destekler.


Misafir 28 Şubat 2006 01:51

Burçlar Aşık Olunca Ne Yapar?
 
KOÇ AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Oyununuzu iyi saklıyorsunuz. Kavgacı havalarınızın ve gözüpek görünümüzün
ardında gerçek bir duygusalsınız. Ruhunuz aşk buyuruyor. "Seviyorum, o halde varım!" sözü yaşama nedeniniz. Partnerinizde kendinizde eksik özellikleri arıyorsunuz : Yumuşaklık,
diplomasi ve incelik...Çok sıcak bir insansınız. Bu özelliğiniz aynı zamanda en büyük açığınız. Kendinizi karşınızdakinin yerine koymayı bilemiyorsunuz. İster istemez ilişkinizde bütünleşmeyi yokuşa sürüyorsunuz.

BOGA AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Süslü ve duyarlı yapınızla ideal bir sembol gibisiniz. Dişi güzel, içi kof olanların aksine, sadelikten fazlasıyla hoşlanıyorsunuz ve daima gerçek aşkların içinde yer alıyorsunuz. Aşkınızı gerçekçi yaşıyorsunuz Venüs'ün sevgili üyesi, siz incelik ve zerafetinizle kesinlikle
sıradanlığın dışında kalıyorsunuz. Ayrıca hataları bağışlamanın yüceliğine sahipsiniz.
İçsel dünyaların insanı, mükemmel eş sembolü, koruyucu melek ve herşeyden önemlisi sadakate olan saygınız dikkat çekici boyutlarda. Hep böyle kalmalısınız.

İKİZLER AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

İkizler'in aşka bakışının yeni yetme aşıklarınkinden farksız olduğunu söyleyebiliriz. Aslında siz bilinçsiz bir şekilde, ergenlik cağının başlangıcında herkesin yaşadığı o üzıcı devreyi es geçip, tutkunun acılarından sıyrılmak istiyorsunuz.Yaşadıklarınızı sık sık süzgeçten geçirme alışkanlığınız var. Aşkın getirdiği o yakınlıktan mümkın olduğunca kaçıyorsunuz. Çünkü siz
yaralanmaktan korkuyorsunuz. Seçkinci fikirleriniz, şüpheci yaklaşımınız sizi romantik hamlelerden alıkoyuyor. Aşık olmak veya olmamak... Bu ikilimden bir türlü kurtulamıyorsunuz.

YENGEÇ AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Siz aşka asla basit bir hikaye gözüyle bakamazsınız. Duygularınız çok yavaş bir şekilde filtreden geçercesine kalbinize iner ve sonunda tamamıyle sizi kaplar. Sizi esir aldığı o andan itibaren kalbinizin çarpmadığı tek bir an bile olmaz. Hayal gücünüz faaliyete geçer. Artık ne kendinize ne başkasına aitsinizdir. Bunların sonucunda aşkın ve tutkunun yaraladığı bir günah keçisine dönüşürsünüz. Size yardımcı olacak biri, sizden başkası değil yine ne yazık ki! Tekrar derlenip toparlanma yolunda tüm adımları kendiniz atmalısınız.

ASLAN AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Büyük aşkınızı bekliyorsunuz. Duygusal yoğunluğun çok yükseldiği bir anda kendinize gelerek varlığınızın gerçek boyutuyla yüzleşebilirsiniz. İşin güç yani, illa ki kendinize yüksek vasıfları olan bir sevgiliyi layık görmeniz ve böylesiyle tanışma zorunluluğu hissetmenizdir. Tanıştığınızda da ona layık olmak için bir dizi sınava girmeniz gerekeceğini bilmelisiniz.
Size kur yapan ve çevrenizde pervane gibi dönen sıradan tiplere de pas verin. Aşık olduğunuzda gözleriniz parlıyor ve olumlu enerji saçmaya başlıyorsunuz. Bu sizin temel özelliğiniz.

BAŞAK AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Öpücüklerin ve okşamaların sıkıntı ve tasaya birebir olduğunu düşünürsünüz.Sizin dünyanızda olumsuzluğa yer yoktur. Aşk size göre "evet" ve "belki"lerle yol alır. Dudağınızdan çıkan aşk yeminleri, hoş tatlar bırakır.Düşüncelerinizle eylemlerinizi karıştırdığınızda çıkmazlara giriyorsunuz. Mükemmel bir aşk gecesinin ertesinde, gözlerinizde gerçek aşkın ispatını aramak boşuna... Çünkü ser verip sır vermezsiniz. İki sevgili arasındaki catışmalar, sizin en büyük motivasyon ve enerji kaynağınız. Bu catışmalardan olumlu sonuç alıyorsunuz.

TERAZİ AŞıK OLUNCA NELER OLUR ?

Her Terazi gibi sizin de ikili yaşama özleminiz var. Bu yüzden yalnızlığı pek az özlüyorsunuz. Hassas yapınızla ayrıntılar önemsiyorsunuz. Bir buket çiçek, sevgi dolu
bir jest, iyi seçilmis bir sözcük karşısında zevkten eriyecek raddeye geliyorsunuz. Kendinizi iyi hissetmek için, sıcak kişiliğinizle uyuşacak arkadaşlar, özgürlük, sanatsal yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz ortamlar ve sevgi bağlarına ihtiyacınız var. Evlilik size cazip gelse de, yıldırım aşklarından ya da kontrol edilemez tutkulu ilişkilerden vazgeçmeniz zor gibi görünüyor.

AKREP AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Burcunuzun doğası gereği hiç beklenmedik zamanlarda beklenmedik girişimler
Yapabilirsiniz. Size göre aşk bir ritüeldir. Yeminler, gösteriş, acı çektirme ve güç
gösterileri aşka eşlik eder ve onu bütünler. Aşk duygusu, ruhumuza uzanan
bir kendinden geçme halidir.Bu düşünceleriniz ve eylemlerinizin amacı romantizmin en uç noktasına erişmek ve orada olağanüstü aşkla birleşmektir. Durup dinlenme bilmeyen,
katı kurallara bağlı, gelenekçi, anlaşılması güç bir burca sahipsiniz, ne yazik ki. Bu yüzden kolay anlaşılmıyorsunuz.

YAY AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Burcunuzun en onemli özelliği yansıtıcı karakteri. Bu nedenle sevdiğinize
kendinizi beğendirmek için kesinlikle öznel davranışlardan yararlanıyorsunuz.
Kıskançlık ise şüphesiz Yay ailesine özgü bir duygu. Bunu fazla açığa vurmanız
ilişkilerinizi zedeliyor. Felsefeye olan düşkünlüğüz uzlaşmacı bir çerçevede.
İlişkilerinizde koşulsuz sadakat bekliyorsunuz. Ancak siz aynı beklentiyi
boşa çıkarıyorsunuz. Önümüzdeki günler size yeni heyecanlar, keyifler ve
samimi beraberlikler müjdeliyor. Olumlu bir döneme giriyorsunuz.

OĞLAK AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Aşk gezegeniniz Ay'in etkisinde çalkantılı tutkulara yelken açıyorsunuz.
Sizin aşklarınız dönemsel olduğu görülüyor. Ay'ın etkisinde yetişkin yaşamına
uygun derin ilişkilere gireceksiniz. Zodyak'in en duyarlı burçlarından biri olarak sevdiğinizde yeri gögü inletiyorsunuz. Kimi zaman kaprislerinizle, sevgililerinizi bezdirseniz de
aslında bu yönünüz beraberliklerinizin tuzu biberi. Önümüzdeki günlerde Saturn'ün sert etkisiyle duygusal yönünüzü biraz törpülemiş olacaksınız. İnişli çıkışlı ve heyecanlı birliktelikler bu dönemde tam size göre.

KOVA AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Kuralların dışına çıkmaktan büyük zevk alıyorsunuz. Zafer sarhoşluğu,
tabuları yıktığınızda iki katına çıkıyor. Ancak bu durumunuz uzun sürmüyor.
Aşk gezegeniz olan Güneş, idealist özelliklerinizi ön plana çıkartıyor. Zorluklar sizi bunaltıyor ve o çok değer verdiğiniz özgürlüğünüzle bir türlü bağdaşmıyor. Evliliğe sıcak bakmıyorsunuz ve serbest birliktelikleri tercih ediyorsunuz.
Tensel bir tutkudan oluşan bu suç ortakluklaru, birçok aşığınız olmasına
neden oluyor. Çoklu ilişkileri aynı anda yaşamaktan vazgeçemiyorsunuz.

BALIK AŞIK OLUNCA NELER OLUR ?

Bir öncekini bitirmeden yeni bir maceraya başlayarak ve çok kolay bağlanarak duygusal ilişkilerinizde oldukça laubali bir tavır sergiliyorsunuz. Bu yaptığınız hiç uygarca değil. Tutku size hiç yabancı değil, kendinizi zaman zaman kaptırıyorsunuz. Bağlanma ve kaçma gibi birbiriyle çelişkili iki seçenek arasında ne yapacağınızı bilemediğinizden yolunuzu şaşırıyorsunuz. Partnerinizde onda olmadığını gayet iyi bildiğiniz düzen, pratik zeka, detaycılık gibi özellikleri arıyorsunuz. Artık biraz toparlanmanın ve kararlı davranmanın, çelişkilerden kurtulmanın zamanı gelmedi mi ?


GusinapsE 3 Mart 2006 03:07

Burçların Kötü Yönlerinin

Burçların Kötü Yönleri

Sürekli burçalarin iyi yönleri dile getirilir. Oysa her burcun kendine göre kötülükleri de var. Yazımızda özellikle ilişkileriniz için önemli ip uçları bulabilirsiniz...

KOÇ
- Sana kalsa dünyada herkes aptal bi sen akıllı dimi !!! Millete öğütler verir ukalalık taslar, önüne yemek koysan beğenmez... allah düşmanların başına vermesin...

BOĞA
- Sen ayrı bi panel konususun... kafayı iş yapmakla bozmuş sanki dünyayı bu kurtaracak.... inatçı mı inatçı, dik kafalı... komünistsin sen yaa!!!

İKİZLER
- Sen hızlı ve pratik düşünebiliyorsun, ama insanlar seni bunun için diil bisexuel olduğun için seviyolar.. kendinden çok şey verip karşısdakinden az şey bekliyorsun yani salaksın... ayrıca çoğu şizofrenin de ikizler burcundan çıktığı söyleniyor, bilgine...

YENGEÇ
- Sen sempatik ve başkalarının problemleriyle ilgilenir görünmeye çalışan son derece yapmacık birisin, ama biz bu sahte şirinlik numaralarını yemeyiz... Bu arada akıl hastanelerindekilerin %90'ının yengeç burcu olduğu söyleniyor! Haberin olsun!

ASLAN
- Sen kendini dünyanın zirvesindeki kusursuz insan sanmaya devam et, ohoooo millet senle ne dalga geçiyor haberin yok... Eleştiriye hiç gelemeyen, kendini beğenmis zavalli aslan parçası, sen kendini bir odaya kapat ve hayatının geri kalanını aynada oranı buranı seyrederek geçir bakalım....

BAŞAK
- Sen pek aklıbaşında otoriter biri olduğun için dağınıklığı pek sevmezsin di mi? Ama senin her tarafı didik didik kontrol etme huyundan millete fenalık geldi! Amma soğuk, ruhsuz tipsin yaa sen, zaten sevişirken uyuyakalabilen birinden başka ne beklenir ki?

TERAZİ
- Sen sanatçı ruhlu olduğun için apayrı saçma salak bi boyutta yaşıyorsun... Böyle aklı bir karış havada gezen adamın iş bulması da pek muhtemel değil, ömrünün sonuna kadar aylak aylak gezersin, sonunda da her büyük sanatçı gibi "kimse beni anlamadı" diye çıldırırsın yarım aklın da gider

AKREP
- Sen hele sen! Berbatların içinde en berbat olan! İçten pazarlıklı, kıskanç, ahlak anlayışı sıfır! Çoğu Akrep'in eninde sonunda korkunç bir cinayete kurban gittiğini duymuş muydun?

YAY
- Sen herşeyin iyi tarafını gören şenşakrak bir tipsin, kendini buna alıştırmışsın ne de olsa yeteneksizliğini ve şanssızlığını başka türlü örtemezsin değil mi? Çoğu Yay burcu zaten alkoliktir. Seni adam yerine koyup bu kadar yazanda kabahat...

OĞLAK
- Sen tutucu ve risk almaktan kaçan birisin. Böyle biri dünyada ne diye yer işgal eder ki! Şöyle bir etrafına bak bakalım hangi kayda değer insanın Oğlak burcundan çıktığı görülmüş?

KOVA
- Sen güya çok atak birisin ya, birşeyi elde etmek için her türlü yalanı söylüyorsun, ama yalanı bile beceremiyorsun. Aynı hataları döne döne yapıyorsun çünkü kafasızsın. Ne sinirleniyorsun? Doğruları söyleyince kabahat oluyo di mi...

BALIK
- Senin maşallah hayalgücün pek gelişmiştir. Sürekli FBI'dan ya da CIA'den birilerinin peşinde olduğunu düşüne düşüne sonunda kafayı yiyceksin. Ama sen en iyisi hayallerinle başbaşa kal, nasılsa arkadaşlarının arasında en ufak bir dikkat çeken tarafın yok, kendine güveni olmayan öyle sessiz sedasız bir tipsin işte...


GusinapsE 5 Mart 2006 01:48

:-# ÇAPKINLAR İÇİN BURÇLARA GÖRE UFAK TİYOLAR :-#

Boğa burcunu iyi bir restoran etkiler. Koç’u parfümler. İşte astrolog Claire Petulengro’ya göre, insanı burcuna göre aşık etme yolları...

Koç Burcu:
Önce güzel kokup kokmadığınıza özen gösterin. Lüks ve pahalı kokuları severler. Ucuz giyinmeyin.

Boğa Burcu: Hayatları yemek, seks ve para üzerine kurulduğundan iyi bir restoran, gece kulübünden daha etkili olur.

İkizler Burcu: Onu yeni açılmış bir yere götürün. Çok zor elde edilen rolü de oynamaya kalkmayın.

Yengeç Burcu: Biraz uzak durun. Onlar sırlarını koruyanlardan hoşlanırlar. Size güvenmesi zaman alacaktır.

Aslan Burcu: Ne kadar para kazandığınızı, başarınızın göstergesi olarak algılayacağı için kazancınızı bilmek ister.

Başak: Detaya çok dikkat ettiklerinden giyiminize ve saçınıza özen gösterin.

Terazi: Gülmeyi pek severler. Komik fıkralar ve hikayeler anlatın. Ama şarkı söylediklerinde sakın gülmeyin. Müziğe karşı kabiliyetleri olduğunu sanırlar.

Akrep: Kendiniz olun. Farklı görünmeye çalışanlardan hoşlanmazlar.

Yay: Onlarlayken alışılmış ve denenmiş metotlar kullanmayın. Yenilik severler.

Oğlak: Onun için ne kadar kazandığınız, hangi ülkeleri gördüğünüz, kimleri tanıdığınız önemlidir. iltifatı sever.

Kova: Kendilerini beğenmiş gibi görünürler ama aslında değildirler. Aptal hiç değildir. Romantiktirler.

Balık: Denizle ilgili her şeyi severler. İnsanlar hakkındaki kararlarında genelde yanılmazlar.


GusinapsE 5 Mart 2006 03:00

Burçlara Göre Beslenin
 
BURÇLARA GÖRE BESLENİN

Koç, Aslan ve Akrep

Güneş ve Mars\'ın hakim olduğu dönemde yetişmiş otlar ve sebzeler bu ürünlerle beslenen kişilere büyük bir yaşam enerjisi veriyorlar. Pirinç ve yulaf organizmaya kuvvet vermenin dışında, neşe verir, zihni açar ve karakteri dengelerler.

Safran : Etki altındaki aromatik otlar arasındaysa safran ve kekik bulunuyor. Eskiden safranın tedavi edici özelliği olduğuna inanılırmış ve kasılmayı önleyici bir ilaç olarak görülürmüş. Arap kadınları, adet dönemlerini düzene sokmak için kullanırlarmış.

Kekik : Kuvvet ve enerji verir, ayrıca depresyona karşı etkilidir. Ödemleri iyileştirir, karaciğere işlevlerinde yardımcı olur, hemen her hastalığı iyileştirir ve özellikle güçsüzlüğe iyi gelir.

Sarm ı sak: Mars ve Güneş gibi sekse hükmeden iki gezegen tarafından korunan bir bitkidir. Eski Mısırlılar tarafından en faydalı bitki olarak bilinen sarmısak lokal bir takım hastalıkları iyileştirmek için kullanılırmış ve aynı zamanda cinsel hormonları aktif hale getirdiğine inanılırmış.

Boğa, Yengeç ve Balık

Beslenmeyi, anneliği, adet dönemlerini ve sıvıları yöneten ayın koruması altında doğmuş otlar; sindirim sistemini ve kadınların emzirme, hamilelik, menopoz gibi üreme fonksiyonlarını etkiliyorlar.

Arpa: Neolitik dönemde ekilmeye başlayan arpa tam anlamıyla bir ay ürünü; teskin edici, kadının ürettiği sütü artırıcı özelliğe sahip, bulantı kesici ve mideye rahatsızlık vermeyen bir besin maddesi.

Pırasa : Su bakımından oldukça zengin, antiseptik, mafsal iltihabı ile şişmanlık ve kabızlığa karşı oldukça faydalı.

Kavun: Su ve şeker bulunduran kavun az sindirilebilir olmasına rağmen serinletici, idrar yollarını çalıştıran ve bağırsakları yumuşatan özelliklere sahip.

Salatalık: Yüzde 95\'i sudan oluşan salatalık yüze maske gibi uygulandığında, su ihtiyacını karşılıyor, kırmızı lekelerin kaybolmasını sağlıyor ve tırnaklar için de yararlı.

Havuç: Pişirildiğinde veya çiğken yenildiğinde idrar yollarını çalıştırıyor. Süt üretimini de artırıcı bir etkiye sahip. Yakı gibi kullanıldığında iyileştirici bir etkisi de var.

Adaçayı: Fitoterapide adet dönemlerini kontrol etmek için, öksürüğü ve kusmayı iyileştirmede kullanılıyor.

Kediotu: A vitamini içeren kediotu, şişmanlığa, kabızlığa iyi geliyor. Hassas mideye sahip olanlar tarafından içilmesi öneriliyor.

İkizler ve Başak

Merkür tarafından korunan otlar ve bitkiler organlarla ve fiziksel fonksiyonlarla ilgili rahatsızlıklara iyi geliyorlar. Solunum rahatsızlıkları ve sinir sistemi organları rahatsızlıklarını sayabiliriz.

Marul: Merkür aynı zamanda aromatik ot ve meyveleri de etkiliyor. Stresli ve uykusuzluk çeken kimseler için birebir.

Fesleğen: Her zaman taze olan bir bitki ve eskiden isteri hastalığının tedavisinde kullanılırmış. Öksürüğe, sinire ve sinir sistemindeki spazmlara iyi geliyor.

Meyankökü: Alfa, sümüksel doku yangısına ve sistite iyi geliyor.

Maydanoz: A ve C vitamini, kalsiyum, demir ve potasyum bakımından zengin olan maydanoz, kansızlığa ve aknelere iyi geliyor.

Boğa ve Terazi

Venüs\'ün koruduğu otlar ve bitkiler hidratasyon fonksiyonunu üstleniyorlar. Örneğin kuru ciltlere, ciltteki kızarıklıklara ve bir takım göz hastalıklarına iyi geliyorlar.

Fasulye: Kandaki antibiyotikle yükselen akyuvar sayısını gereken düzeye indiriyor.

Nane: Aşk tanrıçasının da favorisi nane; ağzı, dişetlerini, boğazı ve mideyi koruyor.

Yabanmersini: A ve C vitamini zengini yaban mersini, antiseptik özelliğine sahip. Aft ve sistite iyi geliyor. Ayrıca şekere, egzamaya, hemoroidlere ve gözlere de iyi geliyor.

Yay ve Balık

Jüpiter\'in koruduğu ot ve bitkilerin iyileştirici bir etkisi bulunuyor. Özellikle karaciğer ve dolaşım sisteminde, böbreklerde, atardamarlarda ve kas sisteminde hissediliyor.

Kuşkonmaz: Gezegenin etkilediği sebzeler arasında kuşkonmazın böbrekleri çalıştırıcı bir etkisi, enginarın ise kandaki zararlı kolesterolü düşürücü bir etkisi bulunuyor.

Enginar: Pişmiş enginarın toksik bir etkisi bulunduğundan pişirildikten hemen sonra tüketilmesi gerekiyor.

Kestane: Oldukça enerji verici bir besin kaynağı, içinde vitamin ve minerallerin dışında şeker, yağ ve protein bulunuyor. İyileştirici etkisi sınırlı olan bir besin.

Terazi, Oğlak ve Balık

Durgunluğu ve soğukluğu ile bilinen Satürn\'e bağlı olan ot ve bitkilerin ateş düşürücü bir etkisi bulunuyor. Bu bitkiler şişmanlığa ve ödemlere karşı da kullanılıyor.

Mısır: Satürn\'ün en temel besini mısır. tiroid bezinin aktivitesini yavaşlatıyor. Yağı ise ödemler, hipertansiyon için kullanılıyor.

Ispanak: İçinde önemli ölçüde mineral ve vitamin bulunan ıspanak, raşitizm ve hipertansiyona karşı kullanılıyor.

Limon: Satürn\'ün etkilediği meyveler arasında, önemli ölçüde vitamin ve mineral sahibi limon, bulantıya karşı kullanılıyor. Saç ve tırnaklar için de oldukça yararlı.


Fiziksel veya psikolojik bir nedenle hasta olduğumuzda ya da depresyona girdiğ


burces 7 Mart 2006 18:23

burçlar nasil özür diler


>KOC:Bir kere butun Koc'lar dunya sekeri olduklarina inanirlar. Özür
> >dilemelerini gerektirecek bir sey yaptiklarini ya da söylediklerini hiç
> >dütünmezler.. o yüzden dizlerinin üstüne çökmek yerine basitçe "özür
> >dilerim" derler.. bundan ne azi ne fazlasi
> >
> >BOGA:
> >Bir hata yaptiklarinda insanlarla yüz yüze bakmaya çok çekinirler.. hem
> >zaten olan olmustur.. o yüzden Bogalarin özür dilemedikleri için
> >kaybettikleri çok arkadaslari vardir
> >
> >IKIZLER:
> >Ikizler her ne yapmis olurlarsa olsunlar, konuyu iyice derinlemesine bi
> >arastirirsaniz mutlaka hakli çikacaklardir. Hakli olduklarini
> >düsünmüyorsaniz demek ki konunun yeterince derinine inmemissiniz o da
> >sizin sorununuz
> >
> >YENGEC:
> >Bir Yengec'in özür dilemesini bekliyorsaniz buna pisman olursunuz...
> >her konuyu mutlaka kendi taraflarina çevirmeyi bu kadar iyi beceren
> >baska bir burç daha yoktur... sonunda bir bakmissiniz yalvar yakar olan
> >sizsiniz.
> >
> >ASLAN:
> >Bir aslan hatasini telafi etmek için elinden ne geliyorsa yapar.. Size
> >çiçekler alir, evinizin karsisindaki duvara kocaman harflerle BENI
> >AFFET yazar, ayaklariniza kapanip yalvarir.....
> >Sonunda affettiginiz zaman kis kis gülmeyi de ihmal etmez tabi, ne de
> >olsa ona karsi koymak ne mümkün.
> >
> >BATAK:
> >Batak hata yaptigi zaman ozur dilemekten cekinmez, ama bunu ne zaman
> >yapacagini kendi kafasindan planlar.. herkesi kendileri gibi sandiklari
> >için böyledirler.. Onlara göre it itten geçmit olsa bile sonuçta özür
> >dilemit midir? Dilemittir!
> >
> >TERAZI:
> >Hata yaptiklari zaman bunu itiraf etmeye çekinmezler.. O kadar
> >içendirler ki zaten özür dilerim demelerine firsat kalmadan siz
> >affettiginizi söylemis olursunuz.
> >
> >AKREP:
> >Özür dilemenin bir formalite olduguna inanirlar.. O yüzden bir telefon
> >açmak ya da karsiniza alip konusmak yerine kart ya da mail yoluyla özür
> >dileyen insanlarin çogu bu burctandir.
> >
> >YAY:
> >Yay'larin kitabinda pismanlik, özür gibi seyler yazmaz.. Hatasiz kul
> >olmaz sarkisi onlarin hayat felsefesidir. Baskalari onlara yanlis bir
> >tey yaptigi zaman da ayni tavri korurlar, çifte standart yapmazlar
> >yani..
> >
> >OGLAK:
> >Onlar asla basit bir "özür dilerim" cümlesi duyamazsiniz. Uzuuuun bir
> >açiklama yaparlar. 7 sayfalik bir savunma yazdiklari da görülmüstür.
> >
> >KOVA:
> >Dünya tatlisi insanlardir. Hata yaptiklarini bilir ve saniyesinde
> >durumu kurtarmak için bir seyler düsünürler. Genelde de basarirlar .
> >
> >BALIK:
> >Kolay kolay özür dilemezler çünkü onlara göre herkesin olaylara bakis
> >açisi farklidir. Bir Balik ve özür dilemek ha? Sansinizi zorlamayin!


GusinapsE 12 Mart 2006 22:48


BURÇLARA GÖRE KADINLARIN ERKEKLERDEN BEKLEDIKLERI


KOÇ KADINI

Koç kadini bir erkekten korunmayi, gözetilmeyi beklemez. O, yasaminda kendi yolunda giden güçlü bir kadindir. Bu yolda ona eslik edecek, kendisi gibi güçlü bir arkadas ister. Ona sunacaginiz romantik bir aksam yemegi, dogal güzellikler içinde dinlenme tesisinde tatil tekliflerine sicak bakmaz. Birlikte izleyeceginiz bir basket maçi veya Bungy-jumping gösterisine ise kosarak gelir. Sefkat ve sevgi yerine ihtiras ve cinselligi tercih eder. Kendisi gibi aktif, güçlü ve özgür erkekleri sever.Bir spor karsilasmasinda takimin as oyuncusuysaniz ve, o da izleyiciler arasinda ise mutlaka size asik olacaktir.

Karsi koyamayacagi teklif: "Parasütle atlama kurslarina gidiyorum, sen de gelir misin?"


BOGA KADINI

Boga kadini önce ask ve sevgi ister. Sonra ise hiç kuskunuz olmasin "para" diyecektir. O, yasamin güzelliklerinden olabildigince yararlanmak isteyen hayat dolu bir kadindir. Bunun için de er veya geç paranin gerekli olacagini bilir. Çaliskandir, beraber oldugu erkegin de çaliskan olmasini ister. Onun için birlikte kazanilan servet, birlikte tadilacak güzelliklerdir. Dogayi, hayvanlari, çocuklari ve bu zevkleri de onunla paylasacak erkekleri çok sever.

Karsi koyamayacagi teklif: "Aksamki davetten önce bir kuyumcuya ugramaya ne dersin?"


IKIZLER KADINI

Bu havai kadini sürekli ayni kisiyle ayni çati altinda yasarken görmek zordur. Bu yüzden kiskanç bir erkekle asla beraber olamaz. Onun ufak tefek flörtlerine göz yumacak biri ile rahat eder. Bu, onun için bir oyundur. Bu oyunu onunla paylasacak erkeklere hemen ilgi duyar. Bunun yani sira kendisi ile uzun uzun konusup tartisacak zeki ve kültürlü erkeklere de hayir demez. Çünkü bu zeki kadinin sürekli beyin jimnastigi yapmasi gerekir. Ruhu her yasta genç kaldigi için orta yaslarinda genç erkeklerle beraber olmayi sever. Ömür boyu seyahat ve flört edebilecek bir erkege hayir demez.

Karsi koyamayacagi teklif: "Bu hafta sonu bensiz bir tatile ne dersin?"


YENGEÇ KADINI

Yengeç kadini, bir erkekten; önce kendine, sonra da çocuklarina baba olmasini bekler. Ailesine ve evine düskündür. Bu konularda saygi ve anlayis bekler. Sevdigi erkegi evinde agirlamaktan hoslanir. Ille de bir restauranta gitmek için onu zorlamayin. Iyi bir ahçidir. Problemlerini kendi basina çözebilecek kadar güçlü olmasina karsin ona yol göstermenizden hoslanir. Ihmal edilmeye tahammülü yoktur. Aksi halde baska limanlara siginabilir. Ufak tefek kaprislerine göz yumarsaniz sizi daha çok sever.

Karsi koyamayacagi teklif: "Bu aksam evde kalip nefis bir yemek yapalim mi?"


ASLAN KADINI

Aslan kadini bir erkekten önce saygi bekler. O bir kraliçedir. Elestirilmekten nefret eder. Iltifatlara ise bayilir, özellikle baskalarinin yaninda olursa! Onu çadirla seyahat etmeye veya mütevazi bir restauranta götürmeye çalismayin. O, herseyin muhtesem olmasini ister. Basariyi sever, basarili erkekleri de... Çekingen ve romantik erkeklerden hoslanmaz. Onun sevgisinden önce saygisini kazanirsaniz size asik olmasi uzun sürmez.

Karsi koyamayacagi teklif: "Sehrin en saygin ve güzel lokantasinda bu aksam yer ayirttim. Bana eslik eder misin?"


BASAK KADINI

Basak kadini için her erkek çözülmesi gereken bir vakadir. Bu yüzden kendinizi hemen ele vermemeniz gerekir. Sizi çözmesi ne kadar uzun zaman alirsa o kadar uzun süre beraber olursunuz. Ona bosuna kendinizi anlatmaya çalismayin. O, sizin hiç bilmediginiz yönlerinizle ugrasir ve kisa sürede kendinizi psikolog sandalyesinde hissetmenize yol açar. Basak kadini ile beraber olacak erkeklerin her seyden önce zeki olmalari gerekir. 24 saat beraber olsaniz da size mektup yazabilir. Bu oyuna katilip mektuplarina cevap yazarsaniz ömür boyu yazisacaginizdan kuskunuz olmasin.

Karsi koyamayacagi teklif: (Yazip gönderirseniz daha etkili olur.) "Bir satranç partisine ne dersin?"


TERAZI KADINI

Terazi kadini uyumlu bir beraberlik ister. Beraber olacagi erkegin karakteri, aile yapisi, egitim düzeyi, boyu, kilosu kendine uygun olsun ister. Sayet uzun boyluysa siz de orta boylu, bu, onun için problem teskil eder. Futbol maçi seyrederken bagirip çagiran, konusurken sesini yükselten erkeklere tahammül edemez. Kendine uygun oldugunu düsündügü erkekle hemen evlenmek isteyebilir. Çünkü onun için uyumlu beraberlik evlilik demektir. Sanatçi veya sanata ilgi duyan erkekleri sever. Sanatçi olmasaniz bile ara sira resim yapip bir enstrüman çaliyorsaniz, size hayranlik duyar.

Karsi koyamayacagi teklif: "Benimle evlenir misin?"


AKREP KADINI

Akrep kadini tutkuludur. Bir erkekten çok fazla sey beklemez. Hatalariyla, kusurlariyla sevmeyi bilir. Katlanir, görmezlikten gelir. Ama ihaneti hiçbir zaman affetmez. Akrep kadini ile beraber olan erkek sanslidir. Çünkü baska hiçbir kadin onu bu kadar sevemez. Sanssizdir. Çünkü onu aldatirsa ömür boyu sevilmeden yasar.

Karsi koyamayacagi teklif: "Senden baska hiçbir kadinin olmadigi bir adada yasamaya ne dersin?"


YAY KADINI

Ana diliniz, dogdugunuz ülke farkliysa bir Yay kadiniyla berabersiniz demektir. Yay kadinlari yabanci erkekleri sever. Sporculari da... Çünkü saglam kafanin saglam vücutta oldugunu bilir. Bunalimlarin, derin sorunlarin adamiysaniz yanina yanasmayin. Kiskanç erkeklere tahammül edemez. Çünkü sizinle beraberken baska bir erkek arkadasi ile seyahate gider, art niyet gözetmeksizin. Özgürlügünü kisitlayacak olursaniz en son görüsmeniz telefonla uluslararasi elveda görüsmesi olur. Sizden kaçabilmek için mümkün olan en uzak ülkeye gitmistir.

Karsi koyamayacagi teklif: "You can go your own way."


OGLAK KADINI

Oglak kadini ile beraber olmak için beklemeniz gerekir. Muhtemelen o da sizi uzun zamandir bekliyordur ama bunu hemen belli etmez. Acele ederseniz kaçar. Sizi tanimasi ve güven duymasi için zamana ihtiyaci vardir. Gerçekçidir, bos hayallere bel baglamaz. Kisa süreli heyecanlar pesinde kosmak yerine uzun süreli saglam iliskileri tercih eder. Sorumluluk sahibi, sevecen, sicak kanli, mizah anlayisi olan erkeklerden hoslanir. Aniden alinan kararlardan, son anda yapilan planlardan hoslanmaz. Onu bir yere davet etmek istiyorsaniz bunu en az bir hafta önceden yapmaniz gerekir.

Karsi koyamayacagi teklif: "Bir yil sonra evlenmeye ne dersin?"


KOVA KADINI

Tutucu ve kiskanç misiniz? O zaman bu kadina yaklasmayin zaten siz de onu uzaktan bile görseniz imkansiz oldugunu anlarsiniz. Çünkü Kova kadini dis görünüsü ile bile tutucu insanlari çileden çikartabilir. Romantizm en son basvurmaniz gereken silah olmalidir. Romantik bir asiktan çok, macera sever bir arkadasla beraber olmayi tercih eder. Onu elde etmenin tek yolu arkadasligini kazanmaktir.

Sürprizlere hazirlikli olmaniz gerekir. Çünkü nerede, ne zaman, ne yapacagini kestiremezsiniz. Çok çabuk asik olur ve çok çabuk bikabilir. Bu kisa sürede dostlugunu kazanabilirseniz uzun süre sizinle beraber olur.

Karsi koyamayacagi teklif: "Ne zaman istersen beni ara."


BALIK KADINI

Bu romantik, hassas kadini hafife alirsaniz büyük bir yanilgiya düsmüs olursunuz. Çünkü; o hülyali bakislari, yasli gözlerinin arkasinda her tür zorlugun üstesinden gelebilecek güçlü bir kadini saklar. Onu elde etmek için en kötü gününüzde yanina gidin. Hemen kendinizi iyi hissetmeniz için elinden geleni yapmaya baslar. Balik kadini için yardim etmek, asik olmak demektir. Yaptiginiz hatalari bagislar, kaprislerinize, huysuzluklarina ses çikartmaz ama ona kabalik ederseniz; yüzünüze gülmeye devam ederken yavas yavas uzaklasir ve siz nasil oldugunu anlamadan hayatinizdan çekilip gider. Bu ayrilik sonrasi aglayip üzülecegini umarsaniz yanilirsiniz, çünkü hafizasi çok güçlü degildir.

Karsi koyamayacagi teklif: "Lütfen bana yardim et"



venüsün_kızı 14 Mart 2006 13:15

Burcunuz saçınızı şekillendiriyor


Koç

Aktif, cesur ve bilinçlisiniz. Duygularınızı olduğu gibi belli ediyor, kısıtlamalara gelemiyorsunuz. Saç modelinizin de sizi engellemesine tahammülllünüz yok. Pratik, kısa bir saç kesimi tam size göre. Uzun saçlı koç kadınları, saçlarını mutlaka geriye tarar ve at kuyruğu şeklinde bağlar. Düzgün görünümlü bir at kuyruğu için, saçınız nemliyken, pürüsüzleştirici saç kremi uygulayınız.

Boğa

İnatçı, güvenilir ve sabırlı bir kişiliğiniz var. Güzelliğiniz, cazibeniz ve tüm kadınsı özelliklerinize karşın, ayaklarını yere sıkı sıkı basan bir yapıya sahipsiniz. Bu nedenle fazla abartılı saç modellerini kendinize asla yakıştıramazsınız. Doğal görünümlü saçlar daha çok hoşunuza gider.

İkizler

Çevrenizle son derece kolay ilişki kuruyorsunuz. Can sıkıntısı size çok yabancı. Aşırı düzene yatkın olmamanız, komplike saç modellerinden hoşlanmamanıza neden oluyor. Sürekli kontrol edilmesi gerekmeyen, doğla haline bırakılmış modeller size daha uygun.

Yengeç

Son derece duygusal ve idealist bir yapıya sahipsiniz. Ayrıca mesafeli bir insan olduğunuzdan, herkesin kolayca size yaklaşmasına izin vermezsiniz. Bu yüzden yerine göre gözlerinizdeki anlamı çevrenizden gizleyebilmeniz için uzun saçlarınız olmalı.

Aslan

Herkeisn sevgilisi olarak yaşamı dolu dizgin yaşıyorsunuz. Dişi aslanın asaletine sahip olmanıza rağmen, yine de kibar bir saç modeli size uygun değil. Burçların kraliçesi olarak, herkesin size hayranlık duyması şart. Bu yüzden gösterişli saçlardan ve çarpıcı cesaret isteyen son moda değişik renklerden kokmayın.

Başak

Dakik bir insansınız hatta mükemmelliyetçi bile denilebilir. Dağınıklığın hiçbir türüne dayanamazsınız. Bu yüzden saçlarınızın özenle taranmış olması şart. Saçlarınıza düzenli bir görünüm verebilmek için saç spreyi ve briyantin kullanın.

Terazi

Cazibeli ve esprili olmak sizin en temel özelliğiniz. Ayrıca uyum ve estetik konusunda da son derece duyarlısınız. Tıpkı Aslan kadını gibi siz de lüksten çok hoşlanıyorsunuz. Yeter ki fazla dikkat çekici olmasın. Bu nedenle size sade ve şık saç modellerini tavsiye ederiz.

Akrep

Burçlar arasında Akrep kadını kadar ne istediğini bilen ve hedefe kitlenen bir burç daha yoktur. Dışarıdan bakıldığında sakin ve soğuk görünürsünüz. Buna bağlı olarak mükemmel şekillendirilmiş saçlar ve her zaman bakımlı olmak tipik özelliklerinizdir. Saç modellerinizin daha yumuşak ve feminen olmasını sağlayın. Bu tür saçlar size daha çok yakışacaktır.

Yay

Bağımsız karakteriniz sizin tipik özelliğiniz. Ani kararlar alabiliyor, maceradan hoşlanıyorsunuz. Jöle, sprey gibi saç şekillendirme ürünlerinden hoşlanmadığınız için, yumuşakça dökülen bir saç modeli kullanmanızda ve saçınıza pürüzsüzleştirici saç kremi gibi daha yumuşak formüllü ve doğal görünüm veren şekillendiricilerle şekil vermenizde fayda var.

Oğlak

Kıvrak espri anlayışınız ve ortama uyumunuzun sayesinde en zor durumlardan bile yüzünüzün akıyla sıyrılabilirsiniz. Her konuda olduğu gibi saç konusunda da sağlamcısınız. Bu yüzden saçınızın bozulmasını önleyen ve her telin yerli yerinde durmasını sağlayan; sprey, jöle türü şekillendiriciler kullanın.

Kova

Etrafınızda olup biten herşeyle ilgili ve son derece ateşlisiniz. Sürekli yeni fikirler peşindesiniz. Bu durumda karmaşık saç modellerine ayıracak zamanınız da yok. Ancak, o doğal ışıltınızı yitirmemeniz için lütfen saç bakımınıza da özen gösterin. Kişisel saç bakımınıza uygun ürünler kullanmayı ihmal etmeyin.

Balık

Romantik ve güçlü sezgilere sahip bir insansınız. Yaşamda duyarlı ve duygulu hareketlerle ilerliyorsunu. Saçlarınız da sizin gibi duyarlı olduğundan, boya ve perma gibi kimyasal uygulamalardan uzak durun. Bitkisel boyalar ve alkol oranı düşük şekillendiriciler kullanmaya özen gösterin.


NeutralizeR 14 Mart 2006 13:18

Alıntı:

Balık Erkekleri

Balık erkekleri tüm burçlar içinde en romantik, aşka tapan, duygusal ve duyarlı yapıya sahip olanıdır. Kadınların dilinden çok iyi anlamaları, onlarla nasıl yaşanacağını iyi bilen, Onların ideal erkekler listesinin başında gelmesini sağlar. Aşklarını, duygularını ifade etmeleri için inanılmaz yöntemleri vardır. Akıllı ve gelişkin estetik zevkleri olan, dominant karakterli kadınları severler. Ancak kendileri kadar duygusal derinliği olmayan biriyle de mutlu olabilmeleri çok güçtür. Derin aşklarına karşılık almak için uzun süre beklemekten bıkmazlar. Ama aradıkları kadını bulabilene kadar da renkli bir aşk hayatları olur. Mesleki alanda çok büyük hırsları olmadığı için pozisyon ya da mevki için çok büyük mücadeleye girmemeyi tercih ederler. Mücadele etmek zorunda kalırlarsa da çok mutsuz olurlar. Çünkü bu onlar için çok yorucudur. Varoluşlarının bir nedeni olduğunu kanıtlamak istercesine, insanlara yardım edebileceklerini, onların gelişimine destek olabilecekleri alanlarda tatmin olmaları kolaydır. Ayrıca, sanat, sinema, dans ve moda da kendilerini tam ifade edebilirler.

:)


Misafir 17 Mart 2006 04:40

OLAY FM FAL

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Geçmişe takılı kalmak yerine, geleceğe yönelmeli üstünüzde biriken enerjiyi pozitif yönde yeni projelerde değerlendirmelisiniz. Değişim kaçınılmaz.
BOĞA (21 Nisan - 20 Mayıs)
Merkür'ün geri harekette olması belli bir konu üzerine odaklanmanızı zorlaştırıyor. Ancak çevreniz size her konuda destek olacak. Fazla masraf yapmamaya çalışmalısınız.
İKİZLER (21 Mayıs - 21 Haziran)
Biraz daha disiplinli hareket edebilirseniz, tüm gerginliklere ve aksaklıklara rağmen hedefe koyduğunuz olayları gerçekleştirebileceksiniz. Ön plana çıkma arzunuz ağır basıyor.
YENGEÇ (22 Haziran - 22 Temmuz)
Yeni tanıştığınız kişilerle olan ilişkileriniz de istediğiniz randımanı alamamanıza rağmen iyimserliğinizi koruyacaksınız. Hayatınızda değişiklik ve yeni şeyler öğrenme ihtiyacınız ağır basıyor.
ASLAN (23 Temmuz - 22 Ağustos)
Bu hafta olumlu bakışınızı kaybetmemek için kendinizi fazlası ile zorluyorsunuz. Parasal konular ve ortaklarla yapılacak işler huzursuzluk yaratabilir. Aceleci olmayın.
BAŞAK (23 Ağustos - 22 Eylül)
Burcunuzda meydana gelecek ay tutulması duygularınızı kontrol etmenizi zorlaştırabilir. Hayatınızda işte ya da evde meydana gelen değişikliklere uyum sağlamakta zorlanabilirsiniz. İkili ilişkilerden yararlanabilmek için duyguları arka planda bırakın!
TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)
Özellikle hafta sonuna doğru sosyal hayatınız renkleniyor. Hafta genelinde kendinizi iyi hissedeceksiniz. Sabırlı ve programlı olabilirseniz iş hayatınızda yaratıcılığınızın yüksek olduğu bir dönem.
AKREP (24 Ekim - 22 Kasım)
Zevklerinize yöneleceğiniz, aşkı aradığınız bir haftanın içinde bulunuyorsunuz. Keyif alayım derken gerçeklerden uzaklaşmamaya ve fazla harcama yapmamaya özen göstermelisiniz.
YAY (23 Kasım - 21 Aralık) Sosyal hayatınız renkleniyor ama ikili ilişkilerde ve iş hayatınızda dikkatli olmalı ve gerilimden uzak hareket etmeye çalışmalısınız.
OGLAK (22 Aralık - 20 Ocak)
Her duyduğunuza inanmamanız gereken bir hafta. Ev aile konuları, yakın çevre ile ilişkiler bu hafta ön planda. Parasal şanslar kapıda!
KOVA (21 Ocak - 18 Şubat)
Enerjiniz yüksek ve yaratıcı bir dönemdesiniz. Ancak parasal konularda tedbiri elden bırakmamalısınız.
BALIK (19 Şubat - 20 Mart)
Öfkenizi kontrol altına almalı, enerjinizi en iyi şekilde kullanmalısınız. Bu sayede işinizle ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Eviniz ve ailenizle bu hafta fazlaca ilgilenmeniz gerekebilir.


GusinapsE 18 Mart 2006 18:52

Numeroloji ile karakter tahlili


Astroloji gibi ‘Numeroloji’nin temelleri de antik uygarlıklara, antik düşünceye dayanıp, Ortadoğu’dan Batı’ya uzanıyor.
Pisagor ile gündeme gelen, Numeroloji ile Numerolog Sylvie Vager’e göre doğum tarihinden yola çıkarak karakter analizi ve hayatınızın akışını belirlemek mümkün.
Kişiliğinizi öğrenmek için (gün, ay ve yıl olmak üzere) tüm sayıları topluyorsunuz. Ardından elde ettiğiniz bu toplamı tek bir rakama indiriyorsunuz. 1 ile 9 arasındaki bu rakama doğum sayısı deniliyor. Ve bu, karakter tahlilinizi yapıyor...


Örneğin, doğum tarihiniz 2 Nisan 1957...

Yapılacak işlem şöyle;

2+4+1957 = 1963 = 1+9+6+3 = 19 = 1+9 = 10 = 1+0 = 1


Numaranız 1 ise; TUTKULU VE YARATICI

Numaranız 2 ise; DUYGUSAL VE HUZUR DÜŞKÜNÜ


Numaranız 3 ise; MEDYATİK VE BAŞTAN ÇIKARICI

Numaranız 4 ise; SABIRLI VE ÇALIŞKAN

Numaranız 5 ise; CESUR VE BAĞIMSIZ

Numaranız 6 ise; SEVİMLİ, ROMANTİK VE GÜVENİLİR

Numaranız 7 ise; BAĞIMSIZ VE TUTKULU

Numaranız 8 ise; CÜRETKAR VE DİSİPLİNLİ

Numaranız 9 ise; DUYGUSAL


Numaranız 1 ise
TUTKULU VE YARATICI

Bu sayı kendini ifade etme gücünü ve sosyal hayatta başarıyı simgeler. Sıcakkanlı, girişken ve yaratıcısınız. Zorluklara karşı yeterli enerjiye sahipsiniz. Hırslısınız, idealleriniz var. İnsanlar üzerinde egemen olmak sizin için hiç de zor değil. Prensiplerinizden ödün vermezsiniz. Duygusal yönden sıradışı ve tutku dolusunuz. Aşkta sadakat ve bağımlılık arıyorsunuz....

Numaranız 2 ise
DUYGUSAL VE HUZUR DÜŞKÜNÜ
Duyarlı ve duygusal bir yapınız var. Güç gösterilerine ve acımasız tenkitlere dayanamazsınız. Dengeniz ailede yakaladığınız huzura bağlı. Dinginlikten mutlu olursunuz. Bir karar aldığınızda uzun bir süre "Acaba iyi mi yaptım?" diye düşünmekten kurtulamazsınız. Duygusal açıdan, yanlız kalmak sizin için en büyük cezadır Şefkate ve sevilmeye olan ihtiyacınız sizi her zaman uyumlu biri olmaya iter...


Numaranız 3 ise
MEDYATİK VE BAŞTAN ÇIKARICI

Hızlı, dinamik ve meraklı bir yapınız var. Hareketli bir sosyal yaşam sizin için hayat damarı gibidir. Kalıplaşmış ilkeler ve sert kurallardan hiç hazzetmezsiniz. İçinde bulunduğunuz durumu kendi lehinize çevirmekte üstünüze yoktur. Arkadaş canlısı birisiniz, gittiğiniz her ortamda insanlarla iletişim kurar ve asla yanlız kalamazsınız. Duygusal yönden, insanları baştan çıkarmaya çok yatkınsınız.


Numaranız 4 ise
SABIRLI VE ÇALIŞKAN
Sorumluluk ve denge sizi tanımlamak için kullanılan en doğru iki sıfat. Ciddiyetiniz ve ağır başlılığınızla tanınırsınız. Çalışma, azim ve sabır üzerine kurulu bir dünyada yaşamak sizi mutlu eder. En iyi dostunuz zamandır. Genellikle çevrenizdekiler tarafından beğenilen ve takdir edilen bir insansınız. Boş sözler ve vaatlere kanmaz, kalıcı birliktelikleri tercih edersiniz. Evlilik için ideal bir tipsiniz.


Numaranız 5 ise
CESUR VE BAĞIMSIZ
Hayatınız deneyimler ve kazançlar üzerine kuruludur. Tutkulusunuz ve sağduyunuzun sesine sık sık kulak verir, insanları etkilersiniz. Bağımsızlığınıza düşkünsünüz, baskılara ve zorlamalara hiç gelemezsiniz. Cesaretlisiniz, gözünüzü pek az şey korkutur. Ticari konular, sanat, medya ve öğretim alanlarında çok başarılı olabilirsiniz. Duygusal yönden gel - geç ilişkiler sizin yapınıza uymaz.


Numaranız 6 ise
SEVİMLİ, ROMANTİK VE GÜVENİLİR
İnsanları çok sever, kendinizden başkasına güvenmemek gerektiğini düşünürsünüz. Adaletsizliğe tahammülünüz yoktur, sezgileriniz ve altıncı hissiniz çok gelişmiştir. Güzelliğe kayıtsız kalamazsınız ve uyum birlikteliğini ararsınız. Mükemmelin peşinde koşarsınız. Romantik ve duyarlısınız, size ihtiyacı olduğunu hissettiğiniz biri karşısında hemen yelkenleri suya indirirsiniz. Güvenilecek bir insansınız.


Numaranız 7 ise
BAĞIMSIZ VE TUTKULU
Son derece tutkulusunuz. Çevrenize esrarengiz hava yayarsınız, bu da insanları size çeker. Aşırıya varan bağımsızlık düşkünlüğünüz yüzünden yanlız da kalabilirsiniz. Düşüncelerinizi hayata geçirmek için başkalarına da ihtiyacınız olduğunu çoğu kez göz ardı edersiniz. Duygusal yönden seçicisiniz. Tek kişiye bağlanana dek sayısız ilişkiye girebilirsiniz. Maceracısınız ve ancak tutkulu biriyle mutlu olabilirsiniz.


Numaranız 8 ise
CÜRETKAR VE DİSİPLİNLİ
İyi ve kötü arasında bir denge tutturmak gerektiğine inanır, bunun için çalışırsınız. Paranın gücüne inanırsınız ve vasat şeyler asla sizi ilgilendirmez. Disiplinli ve organize bir şekilde çalışırsınız. Tam olarak otoriter olmamakla birlikte eleştirilere pek de gelemezsiniz. Bu durumda kırıcı bir insan olup çıkarsınız. Çabuk iletişim kurarsınız, duygularınızı açıkça ifade edersiniz. Kıskanç bir sevgili olursunuz.



Numaranız 9 ise

DUYGUSAL

İdealist ve tutkulu birisiniz. Genel kurallar sizi fazlasıyla sıkar. Beğenmediklerinizle yakın ilişki içine girmekten kaçınır, hayranlığınızı kazanan insanlarla arkadaşlık kurarsınız. Ancak bu seçiciliğinizden aşırıya kaçarsanız, kibirli olmakla suçlanır ve hatta yalNız kalabilirsiniz. Cana yakın ve yaratıcı olmaya aslında çok yatkınsınız. Duygusal yönden; birlikte olduğunuz kişiye karşı son derece anlayışlısınızdır.











melish 19 Mart 2006 21:20

Dogar dogmaz nasil bir isme sahip olunuyorsa ,yine dogum tarihiyle birlikte herkes bir kisilik özelligine sahip oluyor.
Gary Goldschneider ve Joost Elffers'in hazirladigi "The Secret Language of Birthdays" (Dogum Günlerinin
Gizemli Dili) adli kitaba göre, Iste dogum günlerine göre kisilik özellikleriniz :

KOÇ (21 Mart-20 Nisan)
21 Mart Berrak
22 Mart Dogrucu
23 Mart Merakli
24 Mart Sade
25 Mart Dinamik
26 Mart Güvenilir
27 Mart Baslatici
28 Mart Masum
29 Mart Gözlemci
30 Mart Uzlasmaz
31 Mart Inatçi
01 Nisan Agirbasli
02 Nisan Idealist
03 Nisan Dayanikli
04 Nisan Kararli
05 Nisan Is bitirici
06 Nisan Deneyci
07 Nisan Coskulu
08 Nisan Vicdanli
09 Nisan Ölçüsüz
10 Nisan Gözüpek
11 Nisan Politik
12 Nisan Sosyal
13 Nisan Kutsal
14 Nisan Gelenekçi
15 Nisan Insancil
16 Nisan Komik
17 Nisan Ciddi
18 Nisan Savunmaci
19 Nisan Iradeli
20 Nisan Mücadeleci

BOGA (21 Nisan - 20 Mayis)
21 Nisan Sorumlu
22 Nisan Saglam
23 Nisan Ürkek
24 Nisan Korumaci
25 Nisan Maddeci
26 Nisan Terbiyeli
27 Nisan Yeterli
28 Nisan Sadik
29 Nisan Hüzünlü
30 Nisan Vazifesinas
01 Mayis Alayci
02 Mayis Inceleyici
03 Mayis Iletisimci
04 Mayis Dadi
05 Mayis Külyutmaz
06 Mayis Fantastik
07 Mayis Düskün
08 Mayis Dobra
09 Mayis Mert
10 Mayis Yalniz
11 Mayis Gezgin
12 Mayis Bagimsiz
13 Mayis Çekici
14 Mayis Taskin
15 Mayis Hayalci
16 Mayis Becerikli
17 Mayis Çetin
18 Mayis Hareketli
19 Mayis Iknaci
20 Mayis Disavurumcu


IKIZLER (21 Mayis-21 Haziran)
21 Mayis Yaratici
22 Mayis Destansi
23 Mayis Aktarici
24 Mayis Görkemli
25 Mayis Cüretkar
26 Mayis Anaç
27 Mayis Fedakar
28 Mayis Fevri
29 Mayis Acar
30 Mayis Çevik
31 Mayis Kirici
01 Haziran Gözde
02 Haziran Çözücü
03 Haziran Edali
04 Haziran Elestirici
05 Haziran Öncü
06 Haziran Hayalperest
07 Haziran Eglendiren
08 Haziran Etkili
09 Haziran Israrci
10 Haziran Yanar döner
11 Haziran Göçebe
12 Haziran Iyimser
13 Haziran Maceraperest
14 Haziran Firtinali
15 Haziran Ayartici
16 Haziran Paragöz
17 Haziran Sanatçi
18 Haziran Cimri
19 Haziran Kiskirtici
20 Haziran Cazibeli
21 Haziran Keyifli

YENGEÇ (22 Haziran-22 Temmuz)
22 Haziran Alkisçi
23 Haziran Büyüleyici
24 Haziran Sihirbaz
25 Haziran Yenilikçi
26 Haziran Dirençli
27 Haziran Savunmaci
28 Haziran Duygusal
29 Haziran Havai
30 Haziran Güdümlü
01 Temmuz Kopmus
02 Temmuz Baygin
03 Temmuz Vefali
05 Temmuz Sovmen
06 Temmuz Arzulu
07 Temmuz Teshirci
08 Temmuz Pragmatik
09 Temmuz Saskin
10 Temmuz Dengesiz
11 Temmuz Dikkafali
12 Temmuz Inandirici
13 Temmuz Firsatçi
14 Temmuz Abartici
15 Temmuz Bastan çikaran
16 Temmuz Gergin
17 Temmuz Profesyonel
18 Temmuz Içten
19 Temmuz Mekanik
20 Temmuz Istikrarsiz
21 Temmuz Trajikomik
22 Temmuz Dalgali

ASLAN (23 Temmuz -23 Agustos)
23 Temmuz Is bitirici
24 Temmuz Degisken
25 Temmuz Kahraman
26 Temmuz Müjdeci
27 Temmuz Kararli
28 Temmuz Sampiyon
29 Temmuz Gelenekçi
30 Temmuz Somut
31 Temmuz Insancil
01 Agustos Özgün
02 Agustos Çok yönlü
03 Agustos Sorgulayici
04 Agustos Rehber
05 Agustos Sogukkanli
06 Agustos Essiz
07 Agustos Temiz yüzlü
08 Agustos Numaraci
09 Agustos Hisli
10 Agustos Kadife sesli
11 Agustos Onaylayici
12 Agustos Muhafazakâr
13 Agustos Tuhaf
14 Agustos Kopyaci
15 Agustos Emredici
16 Agustos Hararetli
17 Agustos Öfkeli
18 Agustos Dayanikli
19 Agustos Sasirtici
20 Agustos Gizemli
21 Agustos Disadönük
22 Agustos Deneyimli
23 Agustos Kusursuz

BASAK (24 Agustos-23 Eylül)
24 Agustos Cinfikirli
25 Agustos Kontrolsüz
26 Agustos Yardimsever
27 Agustos Sosyal
28 Agustos Dilbaz
29 Agustos Yapici
30 Agustos Sert
31 Agustos Gösterisçi
01 Eylül Mantikli
02 Eylül Iskolik
03 Eylül Basina buyruk
04 Eylül Insa eden
05 Eylül Hükümdar
06 Eylül Kaderci
07 Eylül Basarili
08 Eylül Titiz
09 Eylül Talepkar
10 Eylül Azimli
11 Eylül Dramatik
12 Eylül Savasçi
13 Eylül Ihtirasli
14 Eylül Kavrayisli
15 Eylül Yönetici
16 Eylül Coskun
17 Eylül Azimli
18 Eylül Ketum
19 Eylül Iyi görünümlü
20 Eylül Amir
21 Eylül Zevkli
22 Eylül Yorulmak bilmez
23 Eylül Güncel

TERAZI (24 Eylül-23 Ekim)
24 Eylül Avare
25 Eylül Taslamaci
26 Eylül Sabirli
27 Eylül Hirsli
28 Eylül Kalp kiran
29 Eylül Tepkisel
30 Eylül Gafçi
01 Ekim Iz sürücü
02 Ekim Sivri
03 Ekim Modaci
04 Ekim Düzelmez
05 Ekim Ilkeli
06 Ekim Bohem
07 Ekim Muhalefet
08 Ekim Romantik
09 Ekim Cüretkar
10 Ekim Ekonomik
11 Ekim Rahat
12 Ekim Edali
13 Ekim Zor
14 Ekim Ilimli
15 Ekim Oyuncu
16 Ekim Yargiç
17 Ekim Dengeli
18 Ekim Lider
19 Ekim Piriltili
20 Ekim Modern
21 Ekim Benzersiz
22 Ekim Cazibeli
23 Ekim Çeliskili


AKREP (24 Ekim-22 Kasim)
24 Ekim Detayci
25 Ekim Saf
26 Ekim Organizatör
27 Ekim Mesafeli
28 Ekim Arastirmaci
29 Ekim Yenilikçi
30 Ekim Ileriyi gören
31 Ekim Pür dikkat
01 Kasim Saldirgan
02 Kasim Dönüstüren
03 Kasim Dünyevi
04 Kasim Kiskirtan
05 Kasim Gerçekçi
06 Kasim Enerjik
07 Kasim Kasif
08 Kasim Çilgin
09 Kasim Cezbedici
10 Kasim Degisken
11 Kasim Gizli
12 Kasim Karizmatik
13 Kasim Yorumcu
14 Kasim Sorusturmaci
15 Kasim Rastlantisal cancan (hııı )
16 Kasim Patron
17 Kasim Köprü
18 Kasim Huysuz
19 Kasim Yorumcu
20 Kasim Kafasi karisik
21 Kasim Sik
22 Kasim Liberal

YAY (23 Kasim-21 Aralik)
23 Kasim Saygisiz
24 Kasim Neseli
25 Kasim Çabalayan
26 Kasim Özel
27 Kasim Heyecanli
28 Kasim Çapkin
29 Kasim Öneren
30 Kasim Saldiran
01 Aralik Sen
02 Aralik Vurdumduymaz
03 Aralik Hünerli
04 Aralik Metanetli
05 Aralik Emin
06 Aralik Seçici
07 Aralik Benmerkezci
08 Aralik Terk edilmis
09 Aralik Süslü
10 Aralik Arzulu
11 Aralik Yogun
12 Aralik Narsist
13 Aralik Marifetli
14 Aralik Gösterisli
15 Aralik Olgun
16 Aralik Uçuk
17 Aralik Kimyager
18 Aralik Iri
19 Aralik Bakici
20 Aralik Dogurgan
21 Aralik Muamma

OGLAK (22 Aralik-20 Ocak)
22 Aralik Enerjik
23 Aralik Sarsici
24 Aralik Karmasik
25 Aralik Dogal
26 Aralik Yilmaz
27 Aralik Yardimci
28 Aralik Çokbilmis
29 Aralik Üstün
30 Aralik Az ve öz
31 Aralik Estetik
01 Ocak Düzenleyici
02 Ocak Bencil
03 Ocak Yogun
04 Ocak Formülcü
05 Ocak Kendini onaran
06 Ocak Içerikli
07 Ocak Siradisi
08 Ocak Fenomen
09 Ocak Hevesli
10 Ocak Görünmez
11 Ocak Degerli
12 Ocak Vahsi
13 Ocak Seyyar
14 Ocak Kaynasan
15 Ocak Çaresiz
16 Ocak Ergin
17 Ocak Agirsiklet
18 Ocak Çocuksu
19 Ocak Hayalperest
20 Ocak Basibos

KOVA (21 Ocak-19 Subat)
21 Ocak Lider
22 Ocak Bocalayan
23 Ocak Kisilikli
24 Ocak Ulasilmaz
25 Ocak Kaderci
26 Ocak Faal
27 Ocak Gelismis
28 Ocak Dayanilmaz
29 Ocak Kavgaci
30 Ocak Mükellef
31 Ocak Sair
01 Subat Gönüllü
02 Subat Kaliteli
03 Subat Hakiki
04 Subat Bükülmez
05 Subat Hatip
06 Subat Popüler
07 Subat Ütopik
08 Subat Müneccim
09 Subat Canli
10 Subat Yürekten
11 Subat Rahat
12 Subat Birlestirici
13 Subat Çevik
4 Subat Hazir cevap
15 Subat Mucit
16 Subat Animatör
17 Subat Sebatkâr
18 Subat Dahi
19 Subat Kâsif

BALIK (20 Subat-20 Mart)
20 Subat Izlenimci
21 Subat Candan
22 Subat Evrensel
23 Subat Tutarli
24 Subat Verici
25 Subat Bahaneci
26 Subat Uyandiran
27 Subat Hakiki
28 Subat Hoslanilan
29 Subat Delikanli
01 Mart Sanatçi
02 Mart Tutsak
03 Mart Tasarimci
04 Mart Soyut
05 Mart Cennet cehennem
06 Mart Güzel
07 Mart Somut
08 Mart Aykiri
09 Mart Astronot
10 Mart Psikolog
11 Mart Sezgili
12 Mart Atak
13 Mart Kaçinilmaz
14 Mart Görece
15 Mart Çok bilmis
16 Mart Esin
17 Mart Havai
18 Mart Kararsiz
19 Mart Israrci
20 Mart Oyunbaz


"Öğretmek bilmekten çok daha zordur. Bilmek istemeyenlere, bilgiye
direnenlere bir şey öğretmek de en zorudur. Cahiller bildiklerine inanırlar
ve yeni bilgilere direnirler. Ama aynı zamanda bir huzursuzluk içindedirler,
bu yüzden de gerçekten bilen insanlardan nefret ederler; onları yakarlar,
öldürürler..."

Konfiçyüs'e soruluyor: "Bir ülkeyi yönetmeye çağrılsaydınız, yapacağınız ilk iş ne olurdu?"
Konfüçyüs şöyle cevaplıyor:
"Hiç kuşkusuz dili gözden geçirmekle işe başlardım.
Dil kusurlu olursa sözcükler düşünceyi iyi anlatmaz.
Düşünce iyi anlatamazsa, yapılması gereken şeyler doğru yapılamaz, ödevler gereği gibi yapılmazsa, kültür bozulur.
Kültür bozulursa, adalet yanlış yola sapar.
Adalet yoldan çıkarsa, şaşkınlık içine düşen halk, ne yapacağını, işin nereye varacağını bilmez. İşte bunun içindir ki;
Hiçbir şey dil kadar önemli değildir".


Hi-LaL 20 Mart 2006 08:43

Kedi ve Köpek Astrolojisi...
 
KÖPEK ASTROLOJİSİ

Köpeğiniz kararsız mı? Yoksa evin reisi o mu? Kediniz dost canlısı mı? Ya da elinizi uzattığınızda tırnaklarıyla canınızı mı acıtıyor? Kediniz sokak meraklısı mı?

İngiliz medyum Craig Hamilton-Parker tüm bu soruları yanıtlıyor. Medyuma göre, köpek ve kedilerin de tıpkı insanların gibi burçları bulunuyor, eğer hayvanınızla iyi geçinmek istiyorsanız burcunu ve burcunun özelliklerini bilmeniz gerekiyor. İşte, kedi ve köpeklerin astrolojik sırları...
KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)
Köpek: Zodyak'ın ilk burcu olan Koç köpeği, cinsinin lideri olmak ister. Bağlanmaktan kesinlikle hoşlanmazlar. Başka köpeklere karşı hoşgörüsü bulunmayan Koç köpekleri, çevresini keşfetmek ister. Her gördüğü yemek artığını yer.
BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)
Köpek: Sadık, namuslu, kolayca eğitilebilen bu burcun köpekleri, mükemmel rehber köpek olurlar. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. En büyük aşkları yiyecek, ikinci aşkları ise müziktir. Eğer boğa burçlu köpeğinizi mutlu etmek istiyorsanız ona Beethoven çalın. Saatlerce uslu uslu oturup, dinleyecektir.
İKİZLER (22 Mayıs - 21 Haziran)
Köpek: Bu burcun köpekleri çok çabuk sıkılır. Sürekli yeni yerler keşfetmek ister. Bir arkadaşınızdan köpeğinize birkaç gün bakmasını isteyin. Köpeğiniz bundan çok hoşlanacaktır. Eğer sabırsızlıklarının üstesinden gelirseniz, birkaç ufak atraksiyon öğretebilirsiniz. Gösterişe bayılırlar. Ancak köpeğinizi gözünüzden ayırmayın. İkizler köpeği, bir anda evinizi terk edip kaçabilir.
YENGEÇ (22 Haziran - 23 Temmuz)
Köpek: Sakın yengeç burçlu köpeğinize emir yağdırmayın. Yoksa ağlamasına engel olamazsınız. En duygusal köpekler, yengeç burçlulardır. Mükemmel anne-baba olurlar. Çocuklara bayılırlar. Sık sık huysuzlaşıp, sahiplerinin ilgi ve güvenini isterler.
ASLAN (24 Temmuz - 23 Ağustos)
Köpek: Kendinden emin, korkusuz, gururlu aslan burçlu köpekler, ideal polis köpeği olurlar. Kendini beğenmişliklerinin sınırı olmadığı gibi, sevginin merkezi olmaya da bayılırlar. Aslan burcu köpekleri, sahibine zarar gelmemesi için canlarını vermeye hazırdır. Ancak kedilerden çok korkar.
BAŞAK (24 Ağustos - 23 Eylül)
Köpek: En temiz köpekler başak burcundan çıkar. Rutinden hoşlanırlar. Onun için her gün aynı saatte yürütülmek, aynı vakitte yemeklerini yemek isterler. Bu burcun hayvanları küçük olurlar. Küçük boyutlu köpekler bu burçta serpilip, gelişirler. Sadık olan bu köpekler, aynısını sahiplerinden de bekler.
TERAZİ (24 Eylül - 23 Ekim)
Köpek: Sahiplerini kolaylıkla ikna, hatta yönlendirme gücüne sahiptirler. Bu köpekler, paranın satın alabildiği herşeyle mutlu olurlar. Yattığı sepetin ipekle döşenmesine dikkat edin. Yalnız bırakılmaktan nefret ederler. Evde, yanlarında değilseniz sizi müthiş özlerler. Başka köpeklerin arkadaşlığını sevdikleri kadar, çevresinin barış, uyum içinde bulunmasından hoşlanırlar.
AKREP (24 Ekim - 22 Kasım)
Köpek: En iyi arkadaşınız, veya en kötü düşmanınız, ne olursa olsun, akrep köpekleriyle ilişkiler çok ateşlidir. En hafif kokunun bile izini sürebilirler. Seks güçlerinin fazlalığı nedeniyle, mükemmel yetiştirici köpek olurlar.
YAY (23 Kasım - 21 Aralık)
Köpek: Burcun yavru köpekleri enerji kaynağıdır. Büyüdükçe daha kontrollü, kaslı olurlar. Ateş grubuna dahil bu burcun köpekleri, ender şekilde kahraman ve şanslıdır. Çok iyi bir karaktere sahip bu köpekler, küçük oyunlarla sahiplerini şaşırtırlar.
OĞLAK (22 Aralık - 20 Ocak)
Köpek: Bu burcun köpeklerinin doğar doğmaz yaşlı gözüktüğü söylenir. Ancak bu köpekler, büyüdükçe görünüşleri de güzelleşir. Zor görevlerden hoşlanmalarına rağmen, işi tamamlamaları uzun zaman alır. Uzun yürüyüşlerde hep geride kalırlar. İnatçı ve verilen emirlere karşı itaatsizdir.
KOVA (21 Ocak - 19 Şubat)
Köpek: Eğer aptal bir köpeğiniz varsa, mutlaka kovadır. Başka köpeklere bile tuhaf gelen davranışları vardır. Bazan köpekten çok insan gibi davranırlar. Ancak kalpleri yine köpektir. Koşmaktan çok hoşlanırlar. Mutlu bir kova köpeği, özgürlüğüne düşkündür.
BALIK (20 Şubat - 20 Mart)
Köpek: Kırma köpeklerin ideal burcu balıktır. Ancak balık burçlu köpek olmak çok akıl karıştırıcıdır. Akıllarına bir fikir gelir gelmez, ancak bu fikri uygulayana kadar başka bir fikre kapılırlar. Genelde zayıf pençe ve bileklere sahiptirler. Buna dikkat edilmesi gerekir.
İNSANLARLA EVCİL HAYVANLAR ARASINDAKİ UYUM TABLOSU;
Koç : Bu burcun üyesi olan kedi ve köpekler çok şımarık ve oyuncu olurlar.
Boğa: Bu burçta doğan sevimli hayvanlar tembel ve saklanan tiplerdir.
İkizler : Her daim sahibine sokulmak isterler . sevilmek okşanmak en büyük tutkularıdır.
Yengeç: Her zaman sahibi ile haşır neşir olmak ister , eve gelen konukları asla hazmedemezler.
Aslan : Hani cilveli denir ya!! İşte o bu burcun üyeleri ,için tam bir kelime çat burada çat şurada misali.
Başak : Bu burcun üyesi olan şirin yaratıklar sahipleri ile anlaşamayıp, dışardan gelen insanlara sevgi beslerler.
Terazi : Eğer sahibi aynı burcu üyesi ise aşk denilecek kadar tutkun olurlar. Başka burcun üyesi ise insana fazla sokulmayı sevmezler.
Akrep : Son derece hisli alıngan azarlanmaya tahammülü yoktur. Evini terk etmeyi düşünürler.
Yay : Bu burçtaki hayvanlar deyim yerindeyse tam bir şımarık olurlar, yabancı veya sahibi olması hiç önemli değildir onlar için. Daima sevgi beklerler.
Oğlak : Her zaman sahibini izlemeyi tercih eder. Evine ve sahibine düşkünlüğüyle bilinen hayvanlardır.
Kova : Kendini beğenmiş , kimseye sokulmayan evin sadece bir ferdine aşık olan hayvanlardır.
Balık : Bu burcun hayvanları gezmek için yaratılmıştır , evde yalnız kamaya tahammülleri yoktur. Eğer yalnız kalacak olurlarsa ev eşyalarına zarar vermeyi düşünürler.


venüsün_kızı 20 Mart 2006 14:48

Kadın ve Aşk, Evlililik

Yay kadını, farklı olan herhangi bir şeyi sever. Yaşamın değişikliklerle, sürprizlerle ve yeni arkadaşlıklar la dolu olmasını ister. Tıpkı Yay erkeği gibi, kaçındığı her şeyin kendini çektiğini hisseder. Erkekleri baş tan çıkarıp, ilgiyi vücuduna çekmeyi sever. Yine de bu yeteneğinden do

layı suçlandığında, kendini koruyacaktır ve bu da bazı Yay kadınlarının taşıdığı bir özelliktir.

Her şeye rağmen, Yay kadınının hayatındaki en önemli rolü; aşk oynamaz. Manevi bağlılık ve samimi arkadaşlıklar, akıllı konuşmalar ve ortak ilgiler, onun aradığı şeylerdir.

Daima aktiftir ve her an her ortamda pek çok insanla tanışabilir. Bu nedenle aşkı ve doğru erkeği aramaz, çünkü onunla günün birinde karşılaşacağını bilir. Bir Yay kadınını sahiplenmeye ya da ona hükmetmeye çalışmak baştan başarısızlığa mahkûmdur. Gençken bir kelebek gibi, bir çiçekten diğerine konar, ancak evlilikte sadık bir eş örneğidir. Evliliğini çok ciddiye alır ve daima eşinin yanında olur, onu sever ve ona bakar. Tabii bireyselliğini serbestçe sergilemek koşuluyla. Ev işleriyle uğraşmaktan hoşlanmaz, ama yine de bunları yerine getirecektir, hatta olabildiği kadar çabuk.

Yay kadını doğru erkekle birlikte olduğunda tutkulu bir âşık olur. Onun fiziksel aşka olan ilgisini uyandırmayı bilmeyen bir eşe, kısa bir süre sonra kırmızı kartı gösterecek ve tereddütsüzce onu oyun dışı bırakacaktır. Tutkulu Yay kadını, kendisi ne şefkat gösterilmesini ve yumuşak davranılmasını ister. Maçoların onun yanında hiç şansı yoktur.



Misafir 1 Nisan 2006 21:00

Burçlara Göre Gıdıklanma
 
12 Gıdıklanma Burcu

Bu bir şaka değil ama eğlenceli çünkü denenerek varılmış astro sonuçlardan derlenmiş. Siz de deneyin ama dikkatli olun, birini gıdıklayarak burcunu anlamaya kalkışırsanız, başınıza gıdıklanmaktan öte şeyler gelebilir.

Koç Burcu: Daha elinizi sürmeden yalvarmaya başlar, daha sonra durmanız için her tür rüşveti teklif edecektir.

Boğa Burcu: Yuvarlanarak, kendisini sizin atar yani resmen üstünüze oturur ve öyle kalır. Malum ya, o bir öküz yani boğadır.

İkizler Burcu: Yerlere düşer, gıdıklanmaya bayılır ama seans bitince hemen olanı unutur ve sorar; "Nerede kalmıştık? Konumuz neydi?"

Yengeç Burcu: Hiç tepki vermez, birşey söylemeden öylece bakar sonra kapıyı çarparak çıkıp gider ve saatler sonra geri gelir. On yıl sonra bir kavga sırasında, bu yaptığınızı yüzünüze vuracaktır.

Aslan Burcu: Önce anlamaz, sonra küser ve bunu neden yaptığınızı açıklamanızı bekler. Açıklamadan yani bunun bir şaka olduğunu anladıktan sonra gıdıklamaya devam etmenize izin verir.

Başak Burcu: Siz bıkıp duruncaya kadar, hiç gülmeden sabit bakışlarla yüzünüze bakacaktır.

Terazi Burcu: Hoşuna gidecektir ama dış görünüşünü bozduğunuz anda başınız derde girecektir.

Akrep Burcu:
Önce gıdıklanmaya dayanamaz sonra birden tüm gücünü kullanır, tekrar soğukkanlılığına bürünerek insiyatifi ele alır ve gözlerini gözlerinize dikerek, kaşlarını çatar ve; "Kes şunu, hemen..." der.

Yay Burcu: Çok eğlenir. Sonra aradan zaman geçer ve siz bir misafirinizle otururken, birden üzerinize saldırarak, gıdıklamaya başlar. Öcünü almayı asla unutmayacaktır.

Oğlak Burcu: Asla gıdıklanmaz çünkü evde değildir, muhakkak geç saatlere kadar çalışıyordur.

Kova Burcu: Sessizce kendisini kurtarmaya çalışırken, yüzünde hafif bir tebessüm belirir, bu arada bir gıdıklanma örgütünün kurulup, kurulamayacağını düşünmektedir.

Balık Burcu: Önce nefret eder sonra hoşlanmaya karar verir çünkü bunu başkalarının da yapmak isteyeceğini düşünmüştür.


*TeoDora* 11 Mayıs 2006 13:17


BURÇLAR VE SEKS^o)

Her burcun seks eğilimleri farklıdır. Bazı burçlar için aşk, öncelik taşırken bazıları için seksin aşkla yakından veya uzaktan alakası yoktur. Bazı burçların kadını ve erkeği farklı seks yaklaşımları gösterirken, bazıları aynı özellikleri gösterebilir.


KOÇ

Kadın


Koç kadını için seks spor gibidir. İçindeki güçlü enerjiyi boşaltabileceği muhteşem bir egzersizdir. Bu yüzden Koç kadınları ilişkilerinde seksi ön planda tutarlar. Sevişme esnasında aktif rol oynamaktan, partnerini yönetmekten hoşlanırlar. Utangaçlık gibi bir sorunları yoktur. Bu yüzden loş ışıklar ve romantik ortamlara ihtiyaç duymazlar. Gündüz veya bol ışıkta sevişmeyi tercih ederler. Fazla aşk oyunlarına gerek duymadan sonuca gidebilirler.


Erkek

Koç erkekleri, her zaman, her yerde ve şartta seks yapabilirler. Burcun kadınları gibi onlarda seksi spor gibi ele alırlar. Biraz egoist davransalar da partnerlerini mutlu etmeden bırakmazlar. Aşk oyunlarını fazla uzatmazlar buna karşın sonuca çok geç ulaşmaları ve kısa süre de tekrar sevişebilmeleri partnerlerini mutlu eder. Romantik kadınların bu erkekten uzak durmaları gerekir.



BOĞA

Kadın

Boğa kadını için seks şık bir mekanda yenen lezzetli bir yemek gibidir. İyi dekore edilmiş bir yatak odası, lüks bir otel ve şampanya Boğa kadınını hemen harekete geçirir. Sevişme esnasında klasik pozisyonları tercih eder. Aceleden nefret eder. Sürprizleri sevmez. Her zaman denediği ve sevdiği şekilde sevişmek ister. Değişik mekan ve pozisyonlar bir anda zevkini kaçırır. Yine de zamanla yenilikleri kabul edebilir. Çünkü o, bu dünyada tadılacak her tür zevki tatmaktan yanadır.


Erkek

Boğa erkekleri için seks, önce üremektir. Partneri ile bir çocuk sahibi olmak üzere seviştiği zaman inanılmaz bir performans sergiler. Bir gecelik ilişkilerden, alelacele sevişmelerden nefret eder. O da Boğa kadınları gibi klasik pozisyonları tercih eder. Partnerinden bolca sevilmek ve okşanmayı talep eder. Bu konuda koca bir bebek gibidir. Geç uyarılır ama bir kere uyarılınca saatlerce sevişebilir. Onu durdurmak zordur.


İKİZLER

Kadın

İkizler kadını için seks aktif zekasını kullanmadığı tek alandır. Çoğu zaman zihnini boşaltmak, sinirlerini gevşetmek amacı ile sekse ihtiyaç duyar. Gülerek, konuşarak sevişmeye bayılır. Partnerinin kışkırtıcı konuşmalar yapmasından hoşlanır. Erotik telefon konuşmaları, yazışmalar onu kolayca baştan çıkarır. Romantizmden hoşlanmaz, hatta bu onu güldürür. Uzun süren entelektüel tartışmalardan veya bütün gece eğlendikten sonra seks yapmak isteyebilir. Sürekli aynı partner, aynı yer, aynı teknikler ona göre değildir.


Erkek

İkizler erkeği değişikliklerden hoşlanır. Bu değişikliklerin içinde partner değişikliği önemli bir yer tutar. Sürekli aynı kişi ile seks bir İkizler erkeğini iktidarsızlığa bile sürükleyebilir. Seks onun için oyun gibidir. Bu yüzden aşk oyunlarını çok iyi bilir. Değişik mekanlar, pozisyonlar seks hayatının vazgeçilmez parçasıdır. Kimi zaman bir yeni yetme gibi davranabilir. Kendini güçlükle kontrol eder.


YENGEÇ

Kadın

Yengeç kadını için seks son derece doğal bir aktivitedir. O dünyaya bir sürü çocuk getirmek için gelmiştir ve her seviştiğinde doğurganlığını hisseder. Kimi zaman çocuksu ve pasif olur kimi zaman anaç ve sevecen. Mekan onun için çok önemlidir. Yumuşak ve büyük bir yatak, şömine ve yiyeceklerle dolu bir masa Yengeç kadının aklına bir bebek (sevişmek) yapmayı getirir. Sevilmekten, okşanmaktan, bir çocuk gibi öpülmekten çok hoşlanır.


Erkek

Yengeç erkeğine güzel bir yemek yapıp sarılıp kucaklarsanız kendini sekse hazır hisseder. Biraz ana kuzusudur ama kurda dönüşmekte gecikmez. Son derece duygusaldır, aşık olduğu kadınla sevişmekten hoşlanır. Bunun aksi olursa kendini yetersiz ve güvensiz hissedebilir ve bütün şevki kaçar. Yengeç kadınları gibi o da mekana hassastır. Kendini sıcak yuvasının yatak odasında bir Aslan gibi hisseder. Yabancı mekanlar ise zevkini kaçırır.


ASLAN

Kadın

Aslan kadını son derece ateşlidir ama onun ateşini körükleyecek bir partneri olursa. Bu da ne kadar güzel ve çekici olduğunun, hiçbir kadının onunla boy ölçüşemeyeceğinin söylenmesinden geçer. İnisiyatif almaktan hoşlanır, kendi yöneteceği pozisyonları tercih eder. Lüks ve ihtişamlı mekanlarda kendini daha iyi hisseder. Sevişme sonrasında mutlaka ne kadar muhteşem olduğunun söylenmesini bekler.


Erkek

Aslan erkeği için seks ne kadar güçlü olduğunu gösterebileceği bir alandır. Bu yüzden kendine fazla güveni olan bir partner ile mutlu olamaz. O da burcunun kadını gibi pohpohlanmaktan ve ne kadar süper bir erkek olduğunun söylenmesinden çok hoşlanır. Çok sık seks yapmak istemeyebilir ama özellikle iş yaşamında bir başarı elde ederse performansı yükselir.


BAŞAK

Kadın


Başak kadını hayatının diğer alanlarında olduğu gibi cinsel yaşamında da titizdir. Hem kendisi hem de partnerinin hijyeni onun için çok önemlidir. Bu yüzden sık sık banyoda sevişmek isteyebilir. Çekmecesinde en iyi marka ***********leri bulundurur. Temiz ve kolalanmış beyaz çarşaflar onu uyarmak için yeterli olabilir. Partnerinin nelerden hoşlandığını hemen anlar. Kendisi de aynı ilgiyi bekler.


Erkek

Başak erkeği de kadını gibi hijyene çok düşkündür. Değişik tekniklerden hoşlanır ama bazen kendini o kadar çok tekniğe kaptırır ki duygularını yaşamakta zorlanır. Mükemmeliyetçiliğini yenebilirse seks onun için daha zevkli bir hale gelir. Çoğu zaman partnerini acımasızca eleştirebilir. Bu eleştirileri kendine yönelterek de acı çektiği olur. Aşırı detaycılığı bazen de onu mükemmel bir aşık haline dönüştürebilir çünkü partnerinin isteklerini eksiksiz yerine getirir.


TERAZİ

Kadın

Terazi kadını için bu konuda da uyum şarttır. Kendisi ile aynı yerde aynı şartlarda, aynı şekilde seks yapabilecek bir partner bulamazsa cinsel yaşamı bir kabusa dönüşebilir. Onun için seks estetik bir ortamda estetik bir biçimde olmalıdır. Pornografik görüntülerden nefret eder. Erotizm daha çok ilgisini çeker. Vücuduna önem veren bakımlı bir eş ister.


Erkek

Terazi erkeği ancak güzel bir kadın ile seksi düşünebilir. Aksi taktirde karanlıkta sevişmeği yeğleyecektir. Zaman zaman içtenliğini kaybedip yüzeyselleşebilir. Genelde sevecen ve şefkatlidir. O da Terazi kadını gibi uyumu ön planda tutar. Herşeyin bir zamanı olduğunu düşünüp olur olmadık zamanda kendisine kur yapan bir eşten hiç hoşlanmaz. Narsist (kendine hayranlık) eğilimleri olabilir.


AKREP

Kadın

Akrep kadını vamp denilen cins kadınlardandır. Partnerini kolayca uyarabilir. Bu, onun doğal yeteneğidir. Onun için seks, yaş, yer, zaman gözetmeksizin yapabileceği zevkli bir iştir. Tabu nedir bilmez. Aşık olduğu kişi ile nasıl beraber oluyorsa nefret ettiği kişi ile de aynı şekilde beraber olabilir. Negatif duygular onu daha da çok heyecanlandırır. İhanete uğrayıp intikam almak isterse korkunç bir performans sergileyebilir.


Erkek

Bir Akrep erkeği için seks her şeyden önce gelir. Aç kalabilir ama sekssiz yaşayamaz. Seksi tabir edilen kadınlara düşkündür. O da Akrep kadını gibi tabu nedir bilmez. Onun için güzel veya çirkin kadın kavramı yoktur. Her kadın çekicidir ve o hazırdır. Aşık olduğu zaman tuhaf bir biçimde cinsellikten uzaklaşır. Bu çok uzun sürmese de gerçek anlamda bunalıma girebilir. Bu yüzden aşk duymadığı kadınları tercih ettikleri görülür.


YAY

Kadın

Yay kadını seksi sever ve bu onu çok eğlendirir. Fakat bazen eğlence limitlerini öğle bir aşar ki partnerine zor anlar yaşatır. Değişik kültürlerin sevişme tekniklerini denemek ister. (Tao, Kamasutra). Seks onun için yeni ülkeleri keşfetmek gibidir. Bu yüzden sık partner değiştirme riski vardır. Sevişme sonrasında patavatsızca sözler söyleyip eşini kırabilir. Veya seks üzerine saatler süren felsefi bir konuşma yapabilir.


Erkek

Yay erkeğinin cinsel yaşamı maceralar ile dolu olmalıdır. Fırtınalı bir gecede çadırda, denizin dibinde, çam ormanlarında ve aklınıza gelebilecek tüm egzotik ortamlarda seks yapmaktan hoşlanır. Haftasonu duş alıp, biraz sohbet edip, müzik dinleyerek başlayan sevişmelerden nefret eder. O da uzak doğu tekniklerinden, Afrika kabilelerinin tekniklerine kadar uzanan ilginç metotlara meraklıdır.


OĞLAK

Kadın

Oğlak kadınları yaşamlarının diğer alanlarında olduğu gibi güvenli seksten yanadır. Güven duymadığı kişi ile asla beraber olmaz. Cinsel yaşamını gizli tutar. Kendini de kolay kolay ele vermez. Soğuk ve mesafeli görünümü güven duygusu arttıkça değişir sevecen ve çekici olur. Başlangıçta belki çekingendir ama zaman ilerledikçe tabularını yıkar. Partnerine güven duyarsa tam bir Geyşa olabilir.


Erkek

Burcunun kadını gibi mesafeli ve soğuk görünür. Tatmin olması güçtür. Bir gecelik ilişkilerden hoşlanmaz. Bunu istese bile son anda vazgeçebilir. Seksin ciddi bir iş olduğunu düşünür. Eşine karşı fedakardır. Sakin ortamlardan hoşlanır. Sorumluluk sahibidir. Doğum kontrol yöntemlerini uygular. Bazı Oğlak erkekleri ise aşırı güvensizlikten sürekli partner değiştirir ve bir türlü istedikleri gibi bir eş bulamadıklarından yakınır dururlar.


KOVA

Kadın

Kova kadını bağımsızdır. Bir gecelik aşklar, evli erkekler, sıra dışı kişiler ilgisini çeker. Evlilik cinselliğe olan ilgisini azaltır. Evlendiği zaman partnerinin onu şaşırtmasını bekler. Monotonluktan, klasik pozisyonlardan nefret eder. Kıskanç bir partnerle asla yapamaz. Yaratıcıdır. Eşini şaşırtabilir. Seks onun için özgürlüktür.


Erkek

Onun için seks arkadaşlıktan sonra gelir. Arkadaş olabildiği kadınla seksi düşünebilir. Seks yaşamında önemli bir yer tutmaz. Canı istediği zaman herhangi biri ile herhangi bir yerde beraber olur ve hemen unutur. Sevgi gösterileri ve romantizm ona göre değildir. Buna karşın seks shoplara ilgisi büyüktür. Mekanik oyuncakları sever. Erotik filmler, fotoğraflar ilgisini çekebilir. Sanal seks favorisidir.


BALIK

Kadın

Balık kadını romantiktir. Bu yüzden aşık olmadan seks yapması mümkün değildir. Seks onun ayaklarını yerden kesecek muhteşem bir deneyimdir. Eşine karşı sevecen ve fedakardır. Kimi zaman hoşlanmadığı şeyleri sadece partnerini memnun etmek için yapar. Sevilmek okşanmaktan çok hoşlanır. Sert hareketlerden, kaba davranışlardan nefret eder. Denizde veya banyoda sevişmekten hoşlanır.


Erkek

Balık erkeği çok çabuk etkilenir. Bu yüzden sürekli partner değiştirebilir ve de vicdan azabı duyar. Seks onun için elinde olmadan kendini kaptırdığı dalgalara benzer. Romantiktir. Egzotik bir yerde yenen yemek, birlikte dinlenen hoş bir müzik onu hemen uyarır. Sevgi doludur. Eşini öpücüklere ve iltifatlara boğar (ilgisi başka bir yöne kaymadıkça). İçki içer içmez aklına seks gelir.




Pollyanna 17 Mayıs 2006 11:24

BURÇLARA GÖRE ANNELER

KOÇ
Çocukla çocuk olan, yaratıcı ve "masalcı" bir annedir. Mükemmel bir oyun arkadaşıdır. Disiplin sağlamak ister ama öfkesini de çabuk unutur.
BOĞA
Çocukları büyüdükçe biraz "tatlı sert" olsa da bu anneler şefkatli ve koruyucudur. Yıllar içinde çocuklar için iyi bir arkadaş kılacaktır.
İKİZLER
Çocuklarını çok sevmesine rağmen onların kendisini kısıtlamasına izin vermez. Çocukları da onu örnek alıp bağımsızlıklarına düşkün kişiler olur.
YENGEÇ
Fedakar bir anne, çocukları için kabuğundan çıkıp güvenilir bir sığınaktır. Bu da, çocuğun dış dünyaya uyumunu zorlaştırabilir.
ASLAN
Kendi hayatını yaşamaktan vazgeçmez. İş ve çocuk dengesini kurar. Çocuklarıyla arkadaş olur, oyunlar oynar. Ancak, söz dinlemeyi de öğretir.
BAŞAK
Çok çabuk çocuk sahibi olmaz. Ama, anne olduğunda da disiplinli ve titizdir. Çocuklar ona güvenir ve sevildiğini bilir.
TERAZİ
Onun için çocukları eşinden sonra gelir. Ama, çok sevecen ve şefkatli bir annedir. Gerektiğinde serttir. Çocuklar eşini dinlemezse öfkelenir.
AKREP
Çocuklarını sevmesine rağmen sevgisini gösteremeyebilir. Çocuklarının yüksek hedefleri olmasını ister. Ama, onların kusurlarını da görmez.
YAY
Çocuklar için iyi bir arkadaştır. Önceleri biraz korksa da bu işi iyi yapacaktır. Çocuklarının kendisi gibi dürüst ve neşeli olmalarını sağlar.
OĞLAK
Çocuklarıyla ilgilenir, onları dinlemek isteyecektir, ama öpücükler dağıtmayacaktır. Çocuklar özgürlükleri için mücadele ettiğinde gerginlik olabilir.
KOVA
Kendini o küçük insana adamak zor gelebilir. Sevgi gösterileri yapan bir anne değildir. Ama, ev ödevlerine yardım eden, eğlenceli bir kişidir.
BALIK
Küçüklüğünde mahrum kaldığı her şeye onların sahip olmasını ister. Aşırı hoşgörülü olması, disiplin kurmasını zorlaştırır


asla_asla_deme 19 Mayıs 2006 04:10

Astrolojinin sadece kişilerin temel karakteristik özelliklerini yansıtmadığını, burçlar, gezegenler ve evlerin belli organları da temsil ettiğini belirten astrologlar, astroloji ile sağlık arasında yakın ilişki olduğunu savunuyor.

Astrologlara göre; gezegenlerin düştüğü evler, burçlar ve aralarında oluşan açılar, kişinin ne tür hastalıklara eğilimli olduğu konusunda ipucu veriyor. Hastalıkların altında yatan nedenler arasında, kişi henüz anne karnında iken güneş ve ayın etkileri de yer alıyor.

Hastalık konusunda en evhamlı burçlar Yengeç ve Balık, en canı tatlı Terazi, en çabuk iyileşen Akrep ve en dayanaklı ise Oğlak burcu. Burçların, sağlıkla ilgileri şöyle:

"KOÇ BURCU: Özellikle baş bölgesi hassas olan Koç burcunun en sık yakındığı hastalıklar, baş ağrısı, ateş yükselmesi, migren, beyin iltihabı, adale hastalıkları, yüksek tansiyon. Aceleci, ani ve atak oluş yüzünden kazalara açık olan Koç burcu, Terazi burcundan gelen zıt etkilerle böbrek ve bel bölgesinde hassasiyet yaşayabiliyor.

BOĞA BURCU: Boğa burcunun en hassas bölgesi boyun ve ense. Troid bezi, yutak, ses telleri, bademcikler ve kulaklarla ilgili sağlık sorunları da Boğa burcunu etkisini alıyor. Akrep burcundan gelen zıt etki ile cinsel organlar, salgı bezleri, boşaltım sistemi de hassas olabiliyor. Erkeklerde prostat, kadınlarda yumurtalık ve rahim hastalıkları görülebilir.

İKİZLER BURCU: Bu burcun insanın sinir sistemleri pek güçlü değil. Ayrıca omuzlar, kollar ve eller hassas. Köprücük kemiği kırıkları, omuz ve kol ağrıları, parmaklarla ilgili sorunlar, sinirsel rahatsızlıklar görülebiliyor. İkizler burcunda, Yay burcundan gelen zıt etki ile kalça ve bacakla ilgili siyatik ağrıları, romatizma, karaciğer hassasiyeti, alerjiler ortaya çıkabiliyor.

YENGEÇ BURCU:
Yengeç burcunun en hassas bölgesi göğüs kafesi, memeler ve mide. Gastrit, ülser, 12 parmak bağırsağı, pankreas, bağırsak iltihapları, hazımsızlık sorunları, bu burcun en sık yakındığı şikayetleri oluşturuyor.Oğlak burcundan gelen zıt etki ile iskelet sistemi, dizler ve deri hassasiyeti olabiliyor. Acı ve ağrıya dayanıksız Yengeç burcu, endişe ve evham yüzünden küçük bir konuyu büyütüp, 'bakımı zor hasta' haline gelebiliyor.

ASLAN BURCU: Kalp ve sırt bölgeleri hassas olan Aslan burcu, kalp rahatsızlıkları, kalp romatizması, çarpıntı gibi hastalıklara daha yatkın. Aslan burcu; sırt, adale ağrıları, omurga ve bel kemiği rahatsızlıklarına eğilimli.


BAŞAK BURCU: Bu burç insanda sindirim ve merkezi sinir sistemi hassas olduğu için psikomatik hastalıklar görülebiliyor. Bağırsak sorunları, kolit, karın zarı iltihabı ve hazımsızlık yaşayabilen Başak'ların Balık burcundan aldıkları zıt etkiler sonucu en hassas bölgelerinden biri de ayakları.


TERAZİ BURCU: Böbrekler ve bel bölgesi hassas olan Terazi burcunda, adale, kemik ve sinir uçları ağrıları en sık görülen rahatsızlıklar. Siyatik ve bel fıtığına da yatkın olan Terazi burcu insanının nefrit, lumbago, soğuk algınlığı, bulaşıcı hastalıklara karşı dirençleri az. Zıt burç olan Koç'tan gelen sert etkilerle baş bölgesi ve gözlerde hassasiyet yaşanabiliyor. Canları çok tatlı olan Teraziler, hastalandıklarında aşırı ilgi ve sevgi görmeyi bekliyor.

AKREP BURCU: Üreme ve genital organları en hassas bölgeleri. Erkekte prostat, kadında rahim ve yumurtalık rahatsızlıkları görülebiliyor. Boğa burcundan aldıkları zıt etki ile boğaz, koku ve tat alma organları da hassas olan Akrep'ler, burçlar içinde en güçlü bünyeye sahip olanı. İradeleri ile hastalıklarla savaşmaktan çekinmeyen bu burcun insanı, çabuk iyileşme özelliğine sahip.

YAY BURCU: Karaciğer, romatizma, siyatik ve gut gibi rahatsızlıklara eğilimli olan Yay burcunda, diş eti rahatsızlıkları ve kemik erimesi görülebiliyor. İkizler burcundan aldıkları zıt etki ile sinir sistemleri zayıf olan Yay'lar, sinirsel kökenli rahatsızlıklara dikkat etmeli.


OĞLAK BURCU: Vücutlarının en hassas bölgesi kemikler olan Oğlak'larda iskelet sistemi, dişler, eklemler, diz kapağı ve çeşitli ortopedik sorunlar görülebiliyor. Romatizma ağrıları çekebilen Oğlak burcu, Yengeç burcundan gelen zıt etki sonucu mide ve sindirim sistemlerinde de hassasiyet hissedebiliyor. Acılara dayanıklı olan Oğlak burcu, başkalarının hemen şikayet ettikleri ağrılara günlerce dayanabiliyor.

KOVA BURCU: Kova burcunun en hassas noktaları, adaleleri ve dolaşım sistemleri. Zehirlenme, yüksek ateş, kramplar, bacak damarlarında varis, baldır ve bilek ağrıları bu burcun insanın yakındığı hastalıklar arasında. Aslan burcundan aldıkları zıt etki ile kalpleri ve omurgaları hassas olan Kova'lar, genellikle kendilerine iyi bakarlar. Sağlık konularına akıllıca yaklaşır, tıbbi gelişmeleri takip ederler.

BALIK BURCU: Ayakları ve sinir sistemleri hassas olan Balık burcu insanları, psikomatik rahatsızlıklara daha eğilimli. Mikrobik hastalıklara dirençleri az olan Balık'ların lenf sistemleri de zayıf olabiliyor. Başak burcundan gelen zıt etki ile bağırsakları ve sindirim sistemleri hassas olan Balık burcu, hasta olunca güvenini kaybeden, evhamlı bir insana dönüşebiliyor"

GEZENGENLERİN ETKİSİ: Güneş sisteminde yer alan gezegenlerin de sağlık üzerinde önemli etkileri bulunuyor. Her gezegen belli organları idare ettiği gibi, sert etkileri de bu organlarla ilgili rahatsızlıklara yol açıyor. Ay; mide, rahim, lenf bezleri, memeler, sindirim sistemi ve vücut sıvılarını etkiliyor. Merkür; sinir sistemi, hareket organları, akciğerler, solonum organları, omuz ve köprücük kemiğini etkiliyor. Venüs; böbrekler, boğaz ve üst solunum yolları ile rahatsızlıklara yol açıyor. Güneş; kalp, kan dolaşımı, vücut ısısı, sırt bölgesi, omurilik ve safra kesesini etkisi altına alıyor. Mars'ın etkisi; en çok baş bölgesi, beyin ve gözler üzerinde. Jüpiter'in ise karaciğer, kan , damarlar ve hormonlar üzerinde. Satürn gezegeni; etkisini deri, kemik, dişler, dalak ve kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyum üzerinde gösteriyor. Uranüs; ruhsal ve zihinsel rahatsızlıklara neden oluyor. Neptün, salgı bezlerini; Pluton, damarları ve cinsel organları etkiliyor.
Sitede yer alan bilgilere göre, astroloji ve sağlık arasındaki ilişki, burçların ve gezegenlerin etkisi ile bitmiyor. Kişinin hastalıklarının nedenleri, henüz anne karnında iken başlayabiliyor. Bebeğin anne karnındaki 120. gününden sonra meydana gelen güneş ve ay tutulmalarının etkileri de göz ardı edilmemeli. Bu etkiler, Koç burcu insanında sık sık idrara çıkma, bel ağrıları; Boğa burcunda, deride kaşıntı ve alerji; İkizler burcunda eller, kollar, omuzlar, ciğerler ve sinir sistemi rahatsızlıkları; Yengeç burcunda, gastrit, hazımsızlık, mide ekşimesi, gaz gibi sorunlar şeklinde görülebiliyor. Güneş ve ay tutulmalarının etkisi; Aslan burcunda omurga ve omurilik üzerinde, Başak burcunda sindirim sisteminde,Terazi burcunda böbrekler ve üreme organlarında hissedilebiliyor. Akrep burcu ise güneş ve ay tutulmalarının etkisini üreme organlarında; Yay burcu kalça, baldır, karaciğerde; Oğlak burcu ciltte kaşıntılar, egzema ve romatizma ağrıları; Kova burcu kan şekerinde ve dolaşım sisteminde; Balık burcu ise ayaklarda hissedebiliyor.


Pollyanna 19 Mayıs 2006 10:17

ÇİÇEKLER VE BURÇLAR
SÜMBÜL / KOÇ
Koçun zamanı ilkbahardır. bu dönemde sümbülün çiçekleri ile mutlu olur. yumuşak pembe, mavi, mor ve beyaz renkler onu büyüler. ilkbahar çiçeklerini genelde kışın evde ve camın önünde yetiştirir. böylece onlarla haftalarca mutlu olabilir.
GÜL / İKİZLER
İkizlerin sembolüdür. çiçeklerin kraliçesi özellikle ikizleri etkiler. ikizler sadece onun çekiciliğini değil onun nasıl yetiştirileceğini de bilir. bakımı ve diğer işlerine de hakimdir.
ORKİDE / ASLAN
Yükseği seven aslan çiçeklerde de gösterişli olanlarını sever. *****e bu yüzden favorileri arasındadır. büyüleyici ve alışılmadık renkler onu fazlasıyla etkiler. egzotik güzelliği ile bitkiler ailesinin en büyük üyelerinden olup 25.000 den fazla vahşi büyüyen çeşidi vardır.
DALYA / TERAZİ
Çok şık olan terazi barok güzelliğe sahip dalyaları tercih eder. basit, yarı veya tam dolu dalya çeşitleri değişik renkli ve yapraklıdır. türleri her geçen yıl artmaktadır.
ZAMBAK / YAY
Güzel şekli ve hoş kokusu ile yayı büyüler. ilk tercihi beyaz kral zambağı olsa da kırmızı ateş zambağı alaca renkli Türk zambağı ona mutluluk verir.
KARDELEN / KOVA
Kardelen kıştan sonra ilk olarak açan çiçeklerden biridir ve ilkbaharın gelişini haber verir. mutlu kova, çimenleri parlak renkleri ile dolduran ve daha şubat ayında etrafa güzel kokular yayan bu çiçeği çok sever.
LALE / BOĞA
Yaşama sevinci ile dolu olan boğa, canlı renklere sahip çiçekleri sever. laleler içinde en geniş seçeneğe sahiptir. farklı tonlarda bulunduğu gibi değişik şekillerde de elde edilebilir. eğer bir bahçesi yoksa laleler ile dolu bir vazo da yeterli olacaktır.
AKDENİZ LALESİ / YENGEÇ
Akdeniz'den gelen anemon güçlü renkleri ile yengeci büyüler. yengecin yaşam tarzında olduğu gibi anemonlar da kendilerine özgüdür. rahatsız edilmeden küçük gruplar halinde yetişirler. küçük veya taşlı bahçelerde.
MARGİT / BAŞAK
Bakımının kolay ve her yere uyması sebebiyle margit başak için uygun çiçek dostudur.renkli ve parlak beyazı ile dikkat çeker. başağın balkonda veya bahçedeki tercihi renkli türleridir.
EŞEK DİKENİ / AKREP
Akrepler hareketi sever ve her boş zamanlarında gezi ve yürüyüşler yapar. bu sırada dağlarda bulunan dikenlerin güzelliği ilgisini çeker. centiyane gibi diğer dağ çiçekleri de onu büyüler.
AMARİL / OĞLAK
Çalışkan oğlak uzun boylu amarilleri sever. ilk tercihi kırmızı çiçekli çeşididir. kendisi gibi ona da özen gösterir ve gelecek yılda da çiçek açmasını sağlar.
NERGİS / BALIK
İlkbaharda balığın doğumu ile sarı renkli nergislerin de çiçekleri açar. ilkbahar çiçeği unvanı ona aittir. özellikle trompet nergisi parlak sarı rengi ile büyüleyicidir.


Pollyanna 20 Mayıs 2006 00:17

Sahici burçlar
KOÇ: Ego tatminine en ihtiyaç duyan burç işte... Bay ukala ya da bayan buz.. En önde olacağım diye yapmayacağı yoktur. Aşkta, işte, güçte en bencil burçtur. Karşısındakini kırdığını da en anlamayan burç. Kolay kolay da beğenmez. Asla af dilemez
BOĞA: Hımbıl şey ne olacak. Kafası her şeye kolay kolay basmaz. Ağır kanlıdır. Biraz da mankafadır . Harekete geçmesi için arkasından hep birilerinin itmesi gerekir. Bir söyleneni bir kerede asla anlayamaz, 10 kere tekrarlamak gerekir .
İKİZLER: Uzak durmakta fayda var. İkiyüzlü riyakar, yalancı... Çenesi de öyle düşüktür ki esir aldı mı yanarsın. Çoğu şizofrenin de ikizlerden çıktığı söyleniyor.
YENGEÇ: Etrafa sempatik görünmeye çalışan bir zavallı. Tembel. Kılını kıpırdatamaz. Saftır da biraz. Sahtedir ve kolay kandırılır.
ASLAN: Eleştiriye asla gelemez. Dünyayı o yaratmış sanki.. Gösteriş meraklısıdır. Sabit fikirlidir. Övülmeye bayılır. Hoş övülecek hiçbir yanı yok ama...
BAŞAK: Ayrıntılar arasında kaybolur. Hayatı ayrıntı... Bir de titizdir ki, yarar insanı. Hastalıktan ödü patlar. Düzenli, tertipli olacak diye rahat batar.. Dili de öyle sivridir ki deşer insanı aldırmadan .
TERAZİ: Güzel olacağım diye kendini parçalar. Bir şey beceremez. Aklı bir karış havadadır. Dengesizin tekidir. İki dakika önce söylediğini unutur.
AKREP: Adı üzerinde akrep gibi sokar insanı. Ahlak anlayışı sıfırdır. Kıskançlık krizlerine girer. Aşkta, işte ilişkilerde hayvansıdır. Duygusuzun tekidir.
YAY: Yeteneksiz ve şahsiyetsizdir. İşsiz güçsüz insanlar bu burçtan çıkar. Beceriksizdir. Aptal da denilebilir. İşi gücü aylak aylak gezmektir.
OĞLAK: En duygusuz burçtur. Duvar gibidir.Tepkisizdir. Aşırı maddiyatçıdır. Cimridir. Romantik ortamlarda uyuyakalan bir burçtan ne beklenir ki ??? Ayrıca çok da pimpiriklidir .
KOVA: İşte menfaatçilerin menfaatçisi. Kendini beğenmiştir.. İnsanların arkasından konuşur. Dedikoducudur. Çıkarı için yapmayacağı şey yoktur.
BALIK: Balık eşittir alık. Vur kafasına al ekmeğini ağzından. Söyleyecek pek bir şey yok. Çünkü en zeka yoksunu burç balıktır.


Pollyanna 21 Mayıs 2006 00:54

BURÇLARA GÖRE PARFÜM

SU GRUBU (Yengeç,Balık,Akrep)
Sofistike ve zarif su kadınının müthiş bir estetik gözü vardır. Çalışma masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, saçına taktığı taraktan kullandığı parfüme kadar, yaşamındaki tüm ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır. Giyim onun için gerçek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, çizgisini kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi güzellik merkezlerinin sürekli müşterisidir. Daima bakımlı görünmeyi tercih eden Su kadını, kendini en kötü hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal etmez. O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler süren sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını, kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikket çeker. Kendisindeki zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dünyasındaki şıklığın tamamlayıcısıdır.

Burberry: Touch
Calvin Klein:Truth
Lacoste for Women
Rochas: Lumiere
Estee Lauder: Intution
Versace's
Armani: Mania
Kenzo: Flower
Ice Berg Fluid

Klasikler:
Estee Lauder Beatiful
Christian Dior Poison


HAVA GRUBU(Kova,İkizler,Terazi)
Modern, çağdaş, meraklı ve inatçı... Sıkı bir aıraştırmacı olan Hava kadını, sınırsız bir keşif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz. Kariyeri, Hava kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yüzden, tene değer değmez patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gücüne ayak uydurabilecek kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve güçlü kişiliğini yansitmasını ister. Az ve öz olanı seven Hava kadını, geçmişi çok düşünür ancak ona bağlı değildir. Açık ve dobra yapısıyla, en abartılı detayları dahi müthiş bir yalınlıkla sunabilir. Seçici Hava kadını, notaları yalın ve perde perde yayılan kokuları seçmelidir.
Bulgari: Blu
Lanvin: Oxygene
Givenchy: Obligue Rewind
Anna Sui: Sui Dreams
Jaipur Saphir
Ghost

Klasikler:
Christian Dior Dune
Cacharel: Lulu
Lancome: Poeme


ATEŞ GRUBU (Koç,Aslan,Yay)
Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat çekmeyi, maksimalist detayları ve komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tüm bakışları yakıcı etkisi altına almayı başarır. Cinsel çekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına tanınan en büyük ayrıcalıktır. Flört etmeyi seven ateş kadını için, yer ve zaman önemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta uçan balonun içinde... Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen ve bonkördür. Parfümü de onun gibi kendine yavaş yavaş çeken, sonunda bir tutkuya dönüşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, sürekli arzulanır ve kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfüm de tıpkı onun gibi gösterişli ve frapandır.
Lancome: Miracle
Samba Red
Cartier
Issey Miyake: Feu d'lssey Light
Escada: Sentiment
Le Baiser

Klasikler:
Lancome: Tresor
Guerlain Samsara
Chanel No:5
Ralph Lauren Safari


Pollyanna 22 Mayıs 2006 01:49

Burçların nitelikleri

Burçlar ayrıca "nitelikler" denilen gruplara ayrılır. Bu gruplar "öncü", "sabit" ve "değişken" olarak adlandırılır. Her grupta dört burç vardır. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak'tır. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova'dır. Değişken burçlar da İkizler, Başak, Yay ve Balık'tır. Yükselen burcunuzu da okumalısınız. Öncelikle hangi element olduğunuzu kontrol edip onu okuduktan sonra bu bölümü okursanız kendinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayarak daha çok bilgi edinmiş olursunuz.

Öncü Burçlar: Bu burçların görevi mevsimleri başlatmaktır. Bu yüzden de hareketlidirler. Koç (bahar), Yengeç (yaz), Terazi (sonbahar), Oğlak (kış). Bu grup hareketi başlatma özelliğine sahiptir.
Sabit Burçlar: Bu gruptaki burçlar öncü grubun başlattığı olayı gerçekleştirir ve devam ettirirler. Mevsimlerin ikinci ayıdır ve mevsimlerin devamlılığını sağlarlar. Boğa (ilkbahar), Aslan (yaz), Akrep (sonbahar), Kova (kış). İnanılmaz kararlılığa sahiptirler.
Değişken Burçlar: Bu gruptaki burçlar her mevsimin sonuncu aylarıdır. Yeni mevsime hazırlık ve değişim zamanıdır. İkizler (ilkbahar sonu), Başak (yaz sonu), Yay (sonbahar sonu), Balık (kış sonu). Geçiş dönemindeki burçlar her duruma kolay uyum sağlarlar.

Mevsimleri başlatan öncü burçlar, bulundukları toplumda lider konumundadırlar. Biraz despot ve küstah olabilmelerine rağmen aynı zamanda yaratıcı, girişimci ve bağımsız ruhludurlar. Hırslı, kararlı, yorulmak bilmeyen ve kendi kendilerini motive edebilen kişilerdir. Bu gruptaki her burç bu genel özellikleri farklı şekillerde yansıtırlar.
Koç Burcu, Öncü Nitelik, Ateş Elementi

Bu öncü ruhlu kişilik her konuda kendini göstermek ister. Etrafındaki dünyayı keşfetmek ve yeni şeyler yaşamak arzusu içindedir. Koç'un ateş özelliği ona sonsuz bir güven ve cesaret verir. Öncü nitelik ise yorulmak bilmeyen, huzursuz bir yapı ve değişiklik ihtiyacı verir. Koç burcu çok iddialıdır ve bulunduğu ortamda hemen dikkat çeker. Egzantrik Koç burcundan öğrenecek çok şey vardır. Bizi hiç durmadan ileriye ittirir.
Yengeç Burcu, Öncü Nitelik, Su Elementi

Yengeç burcu, insanların duygularını, farklı duygusal ortamları araştırır ve yaşar. Su burcu olan Yengeç, öncü burçlar arasında hırslarını ve bağımsızlık arzusunu en kurnazca dile getirendir. Yumuşak görüntüsüne rağmen öncü grubun tüm özellikleri aynı güçle, Yengeç' te de bulunmaktadır. Sık değişen duygulara sahip Yengeç burcunun çok zengin bir iç dünyası vardır. Yeniliklerden hoşlanmamasına rağmen gerektiği zaman değişiklikleri başlatıp kabullenebilir.
Yengeç burcu, başka sadece Balık burcunda bulunan yoğun bir şefkat ve merhamet duygusuna sahiptir. Derin iç dünyası yüzünden, hayatın iniş çıkışlarından pek çok insandan daha fazla etkilenir ve sevinci de acıyı da daha fazla hissederek, herhangi bir kişiden daha fazla acı çekebilir.
Terazi Burcu, Öncü Nitelik, Hava Elementi

Terazi burcu harika bir arabulucudur. Yeni insanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratır. İnsanlarla sürekli bir arada olmayı seven Terazi burcu tek başına kalınca ne yapacağını bilemez. Ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda harikalar yaratır. Öncü grubun verdiği özelliklerle son derece aktif ve otoriter olan Terazi, kendisi gibi başarılı insanlarla dostluklar kurup biraraya gelir. Öncü grubun hükmedici özelliği Terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkesi parmağında oynatır.
Oğlak Burcu, Öncü Nitelik, Toprak Elementi

Öncü gruptan olan Oğlak burcu olayları başlattığı zaman sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. Oğlak burcu toprak grubundan olduğu için amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve hiç bir zaman acele etmez. Onu motive eden şey ise Boğa burcu gibi para kazanmaktan çok toplum içinde tanınmaktır. Oğlak burcu işi yüzünden saygı duyulmak ister. İmzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. Kendisi nerede ise bir Başak kadar yaptığı işe adar. Lider olabilecekleri işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister. Pratik Oğlak burcu insanı, az para alsa da gösterişli bir yöneticilik pozisyonunu kabul eder. Böyle bir sorumluluk alarak şimdi olmasa bile ileride çok para kazanacağını düşünür. Yüksek mevkilerden birine ulaşmak isterseniz, mesela Başbakanlıktan bir tanıdık gerekirse hemen Oğlak burcunu arayın o mutlaka birilerini tanıyordur. Zaten eninde sonunda oralara gelecektir.

Değişiklikten hiç hoşlanmayan sabit burçların görevi, gerçekleştirmek, desteklemek, sürdürmek ve korumaktır. Zodyakta ki görevleri gelenekleri korumaktır. Sabit burçların dikkatlerini kolay dağıtamazsınız, hedeflerine kilitlenmişlerdir. Yeni durumlara kolay uyum sağlayamazlar, alışkanlıklarından vazgeçemezler ve inatçıdırlar. Aynı zamanda sabırlı, sebatlı, güvenilir, sadık, bağlı kişilerdir. Bir çok konuda sabit fikirlidirler ve esnek olamazlar ama bu özellikleri bazı durumlarda işe yarar. Bu gruptaki burçlar yukarıdaki özellikleri farklı şekillerde yansıtırlar.
Boğa Burcu, Sabit Nitelik, Toprak Elementi

Toprak burcu olan Boğa' nın sabit gruptan aldığı özellikler, kazandığını biriktirmeye, korumaya ve mal mülk sahibi olmaya yönlendirir. Duyarlı bir yapıya sahip Boğa değerli şeylere sahip olmak ister. Boğa burcu başkalarının eşya ve mal mülküne de kendisininmiş gibi aynı sorumlulukta koruyuculuk yapabilir. Güvenlikle ilgisi vardır ve sigortacılık Boğa'ya göredir. Sabırlı olmakla birlikte emeklerinin sonucunu bir an önce görmek ister. Bazı burçlar ünlü olmak, saygı görmek için çalışır, Boğa burcu ise emeklerinin karşılığında nakit para kazanmak için çalışır.
Aslan Burcu, Sabit Nitelik, Ateş Elementi

Ateş grubundan olan Aslan burcu sabit grubun özelliklerini yaratıcı ve sanatkar yapısı ile yansıtır. Herhangi bir fikri en görkemli şekilde Aslan burcu ortaya koyar. Ormanlar kralı Aslan' ın kendine sonsuz güveni sonucunda otoritesi her zaman ve her yerde geçerlidir.
Akrep Burcu, Sabit Nitelik, Su Elementi

Su grubundan Akrep burcunun görevi kendisinin ve başkalarının duygularını güçlendirmek ve kalıcı hale getirmektedir. Akrep burcunun amacı diğerlerinin bir karara varmasını, bu kararda kalmasını ve ilerlemesini sağlamaktadır. Kişiler arası ilişkilerde, satış işlerinde, pazarlıkta çok iyidirler. Kontrol etme isteği yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Akrep burcundan bir çok insan iyi iken çok iyi ama kötüleşince korkunç tipler olabilirler. Akrep burcundan olan bir kişinin içinde büyük bir enerji kaynağı olduğunu hissedebilirsiniz. Onun fikrini değiştirmeniz nerede ise imkansızdır. Sabit gruptan aldığı özelliklerle çok inatçıdır. Yine bu özeliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır. Akrep burcu yoğun tutkularından dolayı çok büyüleyici olabilir.
Kova Burcu, Sabit Nitelik, Hava Elementi

Hava grubunun iletişimci özelliği ile sabit grubun kalıcı özelliği Kova' da birleşince, dostluklarının kalıcı olmasını sağlamıştır. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürer. Kova' nın doğal evi 11. evdir ve aynı zamanda birlikler, topluluklar, gruplar ve dernekler burcudur. Kova burcunun sabit nitelik taşıması bazılarını şaşırtabilir. Sabit nitelikler, Kova' da kendini düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı, kesin sonuçlar alınan düzenli çalışmalar şeklinde gösterir. Kova burcu ileriye dönük olmakla birlikte Koç burcu gibi sabırsız ve ani çıkışlarla değil, planlı ve sistematik olarak atılımlar yapar. Kova dahilerin, icat ve buluşlar yapanların burcudur.

Her mevsimin sonuncu burçlarıdır ve bir sonraki mevsime hazırlık yaparlar. Bu yüzden bu grubun insanları kolay uyum sağlayabilen, iletişimci, yerlerinde duramayan, değişikliğe ihtiyacı olan kişilerdir. Değişken burçlar fazla detaycı olduklarından bazen olayları bütün olarak algılayamazlar. Hemen her şeye çözüm bulabilen , becerikli burçlardır.
İkizler Burcu, Değişken Nitelik, Hava Elementi

İkizler zeki, entellektüel, hareketli bir burçtur. Sürekli yeni bilgi, haber ve fikir alışverişinde bulunmak ihtiyacını duyar. Fikir ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşmak istediğinden, yalnızlıktan hiç hoşlanmaz ve çalan bir telefon bile onu çok mutlu eder. Kafası ışık hızı ile çalıştığından bir çok farklı bilgiyi farklı şekillerde bir araya getirebilir. Her zaman tarafsızdır, yeni elde ettiği bilgileri tarafsız olarak değerlendirir ve çok çabuk değişir. Her şeye kolay adapte olabildiği için bir çok konuda sorumluluklar alır ve fazla dağılır bu yüzden de işleri gecikebilir. Bir konuya konsantre olursa herkesin bir haftada bitirebildiği işi o bir günde bitirebilir.
Başak Burcu, Değişken Nitelik, Toprak Elementi

Başak burcu, İkizler'den daha pratik ve en az onun kadar akıllıdır. Başak insanı belli konulara (özellikle haberleşme kabiliyetini kullanabileceği) odaklanmak ister. Başak, İkizler gibi bir sürü konu ile ilgilenerek dağılmaz ama o da kendini detaylarda kaybeder. Hiç bir burç Başak kadar titiz, detaycı, dikkatli, dakik ve kusursuzluk peşinde değildir. Çalışkan Başak hep bir şeyler yapmak, üretken olmak ister ve yaptığı işi en iyi şekilde yapmak için çok çaba gösterir. Boşa zaman geçirdiği zaman kendini kötü hisseder. Bir Başak insanına rahatlayıp gevşemesi gerektiğini söyleseniz bile o bunu kolay kolay beceremez. Toprak burcu olan Başak' ın organize , karşılaştırma, ölçme, değer biçme ve kusursuz hale getirme yetenekleri çok gelişmiştir. Değişken burçtan olduğu için kesinlikle katı bir insan değildir. Kolay uyum sağlayabilen hatasını fark ettiği anda hemen vaz geçebilen bir kişidir. Bu özellikleri Başak burcunun görünüşünden belli olmayan özellikleridir.
Yay Burcu, Değişken Nitelik, Ateş Elementi

Yay burcu felsefe ve ruhsal dünya üzerine kafa patlatır. Değişken grubun insanları farklı kültürlerin ortak ve değişik özellikleri ile ilgilenirler. Ateş özelliği ise Yay' a macera ve keşif arzusu verir. İkizler burcu günlük hayatın detayları ile ilgilenirken, Yay burcu günlük olayların (geçmiş ve bugün) altında yatan ahlaki ve manevi değerleri inceler. Bütün değişken burçlar gibi Yay burcu da çok meraklıdır. Olayları başlatan, eylemci Ateş grubundan olduğu için, içlerinde en çok araştıran, keşfeden, varsayımlar üzerine kafa yoran, tartışmaları başlatan da kendisidir. Açık oturumları, panelleri, basın toplantılarını seyretmekten zevk alır. Bu değişken Ateş burcuna ayak uydurmak zordur ama buna değer.
Balık Burcu, Değişken Nitelik, Su Elementi

Balık burcu, değişken gruptan aldığı özellikleri etrafındaki insanların duygularını anlamak ve düzeltmek için kullanır. Değişken burçlar iletişimcidir ve Balık su grubundan olduğu için diğer insanlarla ilgilidir, onların dertlerini dinler, sırtlarını sıvazlar ve işlerine yarayacak tavsiyelerde bulunur. Balık burcunun adapte olma yeteneği öylesine gelişmiştir ki yardım etmeye çalıştığı insanların özelliklerini alabilir ve etrafındaki insanlara benzemeye başlar. Hatta bazen kendinin nerede bitip diğer insanın nerede başladığını bile karıştırabilir. Karşısında ki insanın derdini öylesine üstüne almıştır ki o kişinin problemi çözüldükten sonra bile Balık bunu kendi üzerinden atamaz. Balık burcuna herhangi bir konuda danışmışsanız onu mutlaka gelişmelerden haberdar edin yoksa o hala aynı noktada sizin için endişelenmeye devam edecektir. Balık burcunun değerini bilin ve onun iyi huylarını istismar etmeyin.


GusinapsE 24 Mayıs 2006 00:02

Hangi Yemeksin!!!
 
Hangi Yemeksin!!!

Ocak 1 - 9 ~ Musakka

Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu Pilav

Ocak 25 - 31 ~ İmam Bayıldı

Şubat 1 - 5 ~ Kokareç

$ubat 6 - 14 ~ İşkembe

$ubat 5 - 21 ~ Köfte

$ubat 22 - 28 ~ Tantuni

Mart 1 - 12 ~ Suşi

Mart 13 - 15 ~ İmam Bayıldı

Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav

Mart 24 - 31 ~ Kokareç

Nisan 1 - 3 ~ İmam Bayıldı

Nisan 4 - 14 ~ Tantuni

Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav

Nisan 27 - 30 ~ Köfte

Mayıs 1 - 13 ~ Suşi

Mayıs 14 - 21 ~ İşkembe

Mayıs 22 - 31 ~ İmam Bayıldı

Haziran 1 - 3 ~ Kuru Ustu Pilav

Haziran 4 - 14 ~ Köfte

Haziran 15 - 20 ~ Musakka

Haziran 21 -24 ~ Suşi

Haziran 25 - 30 ~ Kokareç

Temmuz 1 - 9 ~ Kuru Ustu Pilav

Temmuz 10 - 15 ~ Musakka

Temmuz 16 - 26 ~ İşkembe

Temmuz 27 - 31 ~ Kokareç

Agustos 1 - 15 ~ Suşi

Agustos 16 - 25 ~ Kuru Ustu Pilav

Agustos 26 - 31 ~ Köfte

Eylul 1 - 14 ~ İşkembe

Eylul 15 - 27~ Kokareç

Eylul 28 - 30~ Musakka

Ekim 1 - 15 ~ Suşi

Ekim 16 - 27 ~ Köfte

Ekim 28 - 31 ~ Tantuni

Kasim 1 - 16 ~ İmam Bayıldı

Kasim 17 -30 ~ Kokareç

Aralik 1 - 16 ~ Musakka

Aralik 17 - 25 ~ Suşi

Aralik 26 - 31 ~ İşkembe

Musakka

Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkada$ edinebiliyorsunuz.. Kendinden
emin tavirlarinizla grup icinde liderlige yaki$iyorsunuz.



Kokareç

Utangac ve sevimlisiniz.

Tanimadiginiz insanlarla konu$mayi sevmez ama arkada$larinizla

her$eyi payla$abilirsiniz. Arkada$ seciminde oldukca dikkatlisiniz.

Sevilen birisiniz.



Suşi

Yerinde duramayan birisiniz.Cok arkada$iniz var ve sosyal ya$aminiz cok
renkli. Dedikoduyu biraz seviyorsunuz. Sizi taniyan sizin gibi biri daha
olmadigini du$unuyor. Dikkat cekmeyi cok seviyorsunuz.

Tantuni

Esrarengiz birisiniz. Ne zaman nasil

davranacaginiz pek belli olmuyor.

Cogu $eyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yuzden cok ilgi goruyorsunuz.

Kuru Ustu Pilav

Sessiz sakin ama cok zekisiniz.

Dost canlisi, sevilmeyi bekleyen tavirlariniz ilgi cekiyor.

Kucuk bir arkada$ grubu size yetiyor.

Fazla populer olmasaniz da yakinlarinin el ustunde tuttugu birisiniz



İmam Bayıldı

Siz lider olmak icin dogmu$sunuz.

Sozunu dinleten, dedigini yaptiran birisiniz.

Kararli tavirlariniz cevrenizdekileri etkiliyor.

Insanlarin arkada$ olmak isteyebilicegi birisiniz.

Köfte

Uyumlu, sicakkanli birisiniz.

Size nasil davranilmasini istiyorsaniz siz de herkese oyle
davraniyorsunuz.

Sadik ve durustsunuz, yapmacik insanlara ve dedikoduya kar$isiniz.


İşkembe

Cok hassas ve narinsiniz. Kolay a$ik oluyorsunuz.

Ne cok utangac ne cok giri$kensiniz.

Arkada$ grubunuzda kirilmamasi icin kollanan
birisiniz.


Pollyanna 24 Mayıs 2006 00:26

ENTEL BURÇLAR

Cyrano Mantığında Burcunuz
Daima burçların iyi veya kötü yönlerini okuyoruz, gelin bir de onların entelektüel ahkamlarını dinleyin. Aralarında tanıdıklarınızı bulacaksınız.
Koç Burcu:
Koç'a göre yaşam: "Eğer bana bu dünyaya neden geldiğimi soracak olursanız, bilin ki ben artistim ve yaşamı tanıyıp, sesimi duyurmak için buradayım."
Boğa Burcu:
Boğa kendini anlatıyor; "Biz insanlar sıradan, ilkel ve egoist sürüngenleriz ama ben en iyisi ve en akıllısıyım; beni anlamayanlara acıyorum."
İkizler Burcu:
İkizler düşünüyor; " Her geçen gün beni daha mutlu ve daha bilge yapıyor ama acaba hangisi gerekli?"
Yengeç Burcu:
Yengeç dolunayda felsefe yapıyor; "Eşitlik iddiaları arttıkça insanlık aşağılara düşüyor; ne saçma; ben sizlerle eşit miyim? "
Aslan Burcu:
Aslan ormanda dolaşıyor; "Krallar yıldızlar gibidir, doğarlar ve batarlar; olabilir çünkü asıl önemli olan unvanların ve yapılanların kalıcı olmasıdır. Beni sakın unutmayın."
Başak Burcu:
Başak kuruntu yapıyor; " Bir arkeolog bir kadın için ideal bir kocadır; çünkü yıllar geç tikçe kadını ile daha çok ilgilenip, yakından araştırır. Beni araştırın."
Terazi Burcu:
Terazi talk-Show'da; "Risk, risk, risk; şu dünyadaki en kötü şey işte bu. Kendinle barış ve gerçeği yüzle, yöntem belli ama kendimi tanımam da risk değil mi?"
Akrep Burcu:
Akrep aynaya bakıyor; " Herkes kendini bilge sanıyor, aman tanrım, bu ne büyük bir aptallık. Üstelik seksüel bile değiller; neyse, seks yapalım mı?"
Yay Burcu:
Yay üzülüyor; "İnsanlar o kadar karmaşık, gizemli varlıklar değiller ki, nedir bu felsefeler, arayışlar? Kötü sadece kötüdür. Sahi, ben kötü müyüm?"
Oğlak Burcu:
Oğlakça; " Bu gezegende bir tek insanın yaşamın tüm anlamını biliyor olması mümkündür ama siz onu tanımıyorsunuz ki, beni biraz anlasanız ne olur?"
Kova Burcu:
Kova tek kaşı yukarda sizi süzüyor;"Şimdi şu raporları bir an bırakın; evrenin tek ve sonsuz bir tapınak olduğunu ama bir çocuk tarafından yönetildiğini hiç düşündünüz mü?"
Balık Burcu:
Balık çok mutlu; "Bu, belki de mutluluk değildir, kim bilir? Yoksa bir tür melankoli mi? Ama bir gün mutlu bir anı düşünebilirim nasılsa; neyse, alabilir miyim?"


GusinapsE 24 Mayıs 2006 00:50

Burçlara Değişik Bir Bakış Açısı
 
Burçlara Değişik Bir Bakış Açısı :^) :^)

KOÇ

Canim benim. Ya ben yerim senin o duygusal , mütevazi, ince, anlayis yumagi
duygularini! Sen seçildinde mi gönderildin bu dünyaya. Bir insan bu kadar mi
düzgün, bu kadar mi programli, bu kadar mi anlayisli olabilir.. Bu koçlar
var ya, IQ seviyesi yüksek insanlarin burcudur. Dost insan,güzel insan.
Insan gibi insan. Allah seni basimizdan, yanimizdan eksik etmesin. Iyi ki
varsin! Allah herkese koç gibi dostlar nasip etsin insallah. Bitanem benim,
canim canim...

BOGA

Ayy benim güzeller güzelim. Bu bogalar var ya dünya tatlisi, yer gök
harikasi, seker mi seker insanlardir. Bal bunlar bal. Bunun sohbetine doyum
olmaz. Iyi sevgili, iyi arkadas, iyi,iyi,iyi,...... say say bitmez bunlar.
Hatta bak yazmayayim dedim, ama dayanamayacagim ve sizinle de paylasacagim
bu gerçegi. Biliyor musunuz ki sizler; "bir koç bir dünyaya bedeldir"...
Onlar sanli burç aleminin, yere göge sigmaz, harikulade burç gurubudur.

IKIZLER

Halt etmis sana iki yüzlü diyenler. Onlar seni çekemiyorlar. Rahatligin, her
ortama uyum saglayisin, pratik zekan... Taaa biii ki kiskanirlar seni
sekerim. Kim senin gibi kadar özgüven sahibi olmayi istemez ki. Sen hiçbir
zaman unutma ikizler, seni hayatin boyunca çekemeyenler olacaktir. Sen hiç
takma o güzel kafani onlara. Sen burçlarin en sevimlisisin. Adin ikizler
ama, sen bitanesin.


YENGEÇ

Allah seni yaratti, melekleri niye yaratti. Ya kardesim nedir bu zerafet,
karizma... Sen miknatis misin nesin? Bir insan her girdigi ortamda bu kadar
ilgi çekmeyi nasil basarir. Hem de hiçbir çaba bile sarf etmeden. Yoksa sen
mükemmelligin es anlami misin? Kim istemez annesi yengeç burcu olsun, esi
bir yengeç burcu olsun. Sen var ya olmazsa olmazsin. Burçlarin bas tacisin.


ASLAN

Heyt bee.. gözümüzün senligi, gönlümüzün nuru. Afet-i devran, mükemmel-i
cihan. Aslan mi bu aslan. Senin kadar aynalarla barisik olan var mi su
dünyada. Sen ki güzelligin simgesi, yer yüzünün günesi. Senin bütün
fallarinda nazar çikacaktir. Mümkündür. Baska mümkünati da yoktur. Allah
seni kem gözlerden korusun insallah, emi?


BASAK

Merhametlim benim. Karincayi bile incitemeyen, hassas , sevgi dolu, güzel
basagim benim. Efendiligin simgesi, kibar insan. Seni varya anlatacak
kelime bulamiyorum. Nesin sen? Yoksa kanatsiz bir melek mi? Herkesin
iyiligini düsünen, verici , vefakar basak. Senin adin basak degil, barisin,
temizligin simgesi beyaz güvercin olmaliydi. Neyse canim üzülme. Biz
biliyoruz ya yeter. Üzülme tamam mi? Beyaz güvercinim benim.


TERAZI

Hay sana dengesiz diyen o dengesizler. Ben onlara ne diyeyim bilmiyorum ki!
Yahu sen olmasan varya, su insanoglu soyunda bir eksiklik bir yitim olurdu.
Sen dengesin insanlik için. Alem buysa kral sensin. Sen susarsan bir neden,
konusursan ayri bir neden vardir. Marifetli, kabiliyetli, en artili burç
sensin. Senin üstüne burç taniyan, megalomandir. Söylesene senin üstüne
burç mu vardir? Ben ki sahsi fikrim, senden iyisini bilmem, tanimam, görmem.


AKREP

Herkes bir akrep olarak dogmayi isterdi inan bana. Güzel gözlerin, gururun,
albeninin temel tasi akrep. Senin kadar hayatina hakim, senin kadar yaptigi
isin arkasinda durabilen kaç kisi kaldi artik. Allah senin ****** eksik
etmesin. Sen ki, bir bakisiyla buzlari eritebilen, insana senin için Ferhat
olup daglari delmeyi istettirebilen insan. Kim demisse sana fesat diye,
onlarin hepsi............... Neyse, yine açtiracaklar agzimi. Senin güzel
gözlerin bile yeter o kiskançlara. Sen görmezden, duymazdan gel o fesatlari.


YAY

Kainatin bir burcu olsa , kesin yay olurdu. Sanatkar, vefakar, dogru dürüst
insan dedikleri sen olsan gerek. &Yacute;çinde bir tek yay olmayan bir arkadas
grubunu, ugruma ölecek olsalar bile tanimam ben. Senin heyecan budalasi
oldugunu sanan bir grup kendini bilmez, senin o insana hayat veren enerjini
çekemeyenlerdir. Burçlar aleminin kozmik mucizesisin sen. Senin havan bile
yeter güzelim. Çatlasin çekemeyenlerin.


OGLAK

Sana inatçi diyorlar diye üzülme. Onlar senin istikrarina giptayla bakip,
senin yarin bile edemeyen kisiler. Dürüstlük senin burç genlerinde var.
Bütün alimler, bilginler genelde oglaktir. Oglak burcu olmak bile, tek
basina bir sereftir. Hatta oglak burcu olarak dogamamis kadersizler için,
oglak burcunu birinci dereceden akrabasi olmak bile ayri bir sereftir. Sen
kivrak zekanla, zaten her zaman bir sifir öndesin.



KOVA

Hep çevresindekileri düsünen, insancil duygulari fazla gelismis, sevgi dolu
kovalar. Allah sizin iyiliginizi versin emi? Ayol bu ne vericilik, bu ne
genis bir yürek öyle. Sana sabit fikirli diyenler, senin her fikrinin bir
cevher oldugundan habersiz mi? Esitlik senin için ne kadar önemli. Ah keske
herkes senin çeyregin kadar bile olabilse. Sen çok yasa emi?



BALIK

Insanlar öyle duygu yoksunu olmuslar ki, senin bu yaradilisin özü
duygusalligini alaya alacak kadar saçmalayabiliyorlar bazen. Sen paranoyak
degilsin canim, ince fikirlisin. Ama nerdeee, bu ayrimi yapacak kafa
bazilarinda. Ben senin o yanagina düsen göz yasini seviyorum, o hüzün dolu
bakisini seviyorum, o sevgi dolu , gizemli yüregini seviyorum. Sana sıkıcı
diyenler bogum bogum sıkıla insallah. Sen ferah tut kendini. Rahat ol,
bosver, takma o çan çan çeneleri kafana.



Pollyanna 26 Mayıs 2006 01:04

Burcunuza göre beslenin
Bazen organizmamızın ihtiyacı olan yiyeceklerin dışında, farkında olmadan elimize ne gelirse yiyerek besleniriz. İşte bu nedenle de organizmamızın ihtiyaç duyduğu besinleri alamayız. Peki sağlığımız için gerekli olan besinleri almamızda astrolojinin bir etkisi oluyor mu?
İhtiyacımız olan besinleri almamızda astroloji bize yardımcı oluyor. Yeryüzünde bulunan her sebzenin kendine ait özellikleri var ve bu sebzelerin içinde bulunan maddelerin kimyası da bizleri etkiliyor. Örneğin safran, antik çağlardan beri her hastalığa deva olan bir bitki. Ve safran, altın sarısı rengi ile semboller dünyasında Güneş'e ait bitkiler arasında yer alıyor. Ayrıca, idrar yollarını çalıştıran, müshil görevi gören veya kuvvet veren diğer bitkilerse Jüpiter'e aittir. Jüpiter'in en önemli özelliği ise karaciğeri etkiliyor olması ve insanlara hoşgörü vermesi. Şimdi karakteristik özelliklerimize göre bitkilerden nasıl yararlanacağımızı görelim.
Doğanızı güçlendirecek etkiyi bulmanız için ilk olarak burcunuzun hangi gezegene denk geldiğini bulmanız gerekiyor.
Koç, Aslan ve Akrep
Güneş ve Mars'ın hakim olduğu dönemde yetişmiş otlar ve sebzeler bu ürünlerle beslenen kişilere büyük bir yaşam enerjisi veriyorlar. Pirinç ve yulaf organizmaya kuvvet vermenin dışında, neşe verir, zihni açar ve karakteri dengelerler.
Safran : Etki altındaki aromatik otlar arasındaysa safran ve kekik bulunuyor. Eskiden safranın tedavi edici özelliği olduğuna inanılırmış ve kasılmayı önleyici bir ilaç olarak görülürmüş. Arap kadınları, adet dönemlerini düzene sokmak için kullanırlarmış.
Kekik : Kuvvet ve enerji verir, ayrıca depresyona karşı etkilidir. Ödemleri iyileştirir, karaciğere işlevlerinde yardımcı olur, hemen her hastalığı iyileştirir ve özellikle güçsüzlüğe iyi gelir.
Sarm ı sak: Mars ve Güneş gibi sekse hükmeden iki gezegen tarafından korunan bir bitkidir. Eski Mısırlılar tarafından en faydalı bitki olarak bilinen sarmısak lokal bir takım hastalıkları iyileştirmek için kullanılırmış ve aynı zamanda cinsel hormonları aktif hale getirdiğine inanılırmış.
Boğa, Yengeç ve Balık
Beslenmeyi, anneliği, adet dönemlerini ve sıvıları yöneten ayın koruması altında doğmuş otlar; sindirim sistemini ve kadınların emzirme, hamilelik, menopoz gibi üreme fonksiyonlarını etkiliyorlar.
Arpa: Neolitik dönemde ekilmeye başlayan arpa tam anlamıyla bir ay ürünü; teskin edici, kadının ürettiği sütü artırıcı özelliğe sahip, bulantı kesici ve mideye rahatsızlık vermeyen bir besin maddesi.
Pırasa : Su bakımından oldukça zengin, antiseptik, mafsal iltihabı ile şişmanlık ve kabızlığa karşı oldukça faydalı.
Kavun: Su ve şeker bulunduran kavun az sindirilebilir olmasına rağmen serinletici, idrar yollarını çalıştıran ve bağırsakları yumuşatan özelliklere sahip.
Salatalık: Yüzde 95'i sudan oluşan salatalık yüze maske gibi uygulandığında, su ihtiyacını karşılıyor, kırmızı lekelerin kaybolmasını sağlıyor ve tırnaklar için de yararlı.
Havuç: Pişirildiğinde veya çiğken yenildiğinde idrar yollarını çalıştırıyor. Süt üretimini de artırıcı bir etkiye sahip. Yakı gibi kullanıldığında iyileştirici bir etkisi de var.
Adaçayı: Fitoterapide adet dönemlerini kontrol etmek için, öksürüğü ve kusmayı iyileştirmede kullanılıyor.
Kediotu: A vitamini içeren kediotu, şişmanlığa, kabızlığa iyi geliyor. Hassas mideye sahip olanlar tarafından içilmesi öneriliyor.
İkizler ve Başak
Merkür tarafından korunan otlar ve bitkiler organlarla ve fiziksel fonksiyonlarla ilgili rahatsızlıklara iyi geliyorlar. Solunum rahatsızlıkları ve sinir sistemi organları rahatsızlıklarını sayabiliriz.
Marul: Merkür aynı zamanda aromatik ot ve meyveleri de etkiliyor. Stresli ve uykusuzluk çeken kimseler için birebir.
Fesleğen: Her zaman taze olan bir bitki ve eskiden isteri hastalığının tedavisinde kullanılırmış. Öksürüğe, sinire ve sinir sistemindeki spazmlara iyi geliyor.
Meyankökü: Alfa, sümüksel doku yangısına ve sistite iyi geliyor.
Maydanoz: A ve C vitamini, kalsiyum, demir ve potasyum bakımından zengin olan maydanoz, kansızlığa ve aknelere iyi geliyor.
Boğa ve Terazi
Venüs'ün koruduğu otlar ve bitkiler hidratasyon fonksiyonunu üstleniyorlar. Örneğin kuru ciltlere, ciltteki kızarıklıklara ve bir takım göz hastalıklarına iyi geliyorlar.
Fasulye: Kandaki antibiyotikle yükselen akyuvar sayısını gereken düzeye indiriyor.
Nane: Aşk tanrıçasının da favorisi nane; ağzı, dişetlerini, boğazı ve mideyi koruyor.
Yabanmersini: A ve C vitamini zengini yaban mersini, antiseptik özelliğine sahip. Aft ve sistite iyi geliyor. Ayrıca şekere, egzamaya, hemoroidlere ve gözlere de iyi geliyor.
Yay ve Balık
Jüpiter'in koruduğu ot ve bitkilerin iyileştirici bir etkisi bulunuyor. Özellikle karaciğer ve dolaşım sisteminde, böbreklerde, atardamarlarda ve kas sisteminde hissediliyor.
Kuşkonmaz: Gezegenin etkilediği sebzeler arasında kuşkonmazın böbrekleri çalıştırıcı bir etkisi, enginarın ise kandaki zararlı kolesterolü düşürücü bir etkisi bulunuyor.
Enginar: Pişmiş enginarın toksik bir etkisi bulunduğundan pişirildikten hemen sonra tüketilmesi gerekiyor.
Kestane: Oldukça enerji verici bir besin kaynağı, içinde vitamin ve minerallerin dışında şeker, yağ ve protein bulunuyor. İyileştirici etkisi sınırlı olan bir besin.
Terazi, Oğlak ve Balık
Durgunluğu ve soğukluğu ile bilinen Satürn'e bağlı olan ot ve bitkilerin ateş düşürücü bir etkisi bulunuyor. Bu bitkiler şişmanlığa ve ödemlere karşı da kullanılıyor.
Mısır: Satürn'ün en temel besini mısır. tiroid bezinin aktivitesini yavaşlatıyor. Yağı ise ödemler, hipertansiyon için kullanılıyor.
Ispanak: İçinde önemli ölçüde mineral ve vitamin bulunan ıspanak, raşitizm ve hipertansiyona karşı kullanılıyor.
Limon: Satürn'ün etkilediği meyveler arasında, önemli ölçüde vitamin ve mineral sahibi limon, bulantıya karşı kullanılıyor. Saç ve tırnaklar için de oldukça yararlı.

Fiziksel veya psikolojik bir nedenle hasta olduğumuzda ya da depresyona girdiğimizde kendimizi iyi hissetmek için içgüdülerimize dayanarak çeşitli yiyecekler yeriz


Misafir 26 Mayıs 2006 13:37

KOÇ:
Mars: Cazibe, Savaş, ve Sex temsilcisi

BOĞA:
Venüs: Güzellik, Sevgi, ve Güzel Sanatlar temsilcisi

İKİZLER:
Merküri: Zeka, Hareket temsilcisi

YENGEÇ:
Ay: Hislerin temsilcisi

ASLAN:
Güneş: Üstün gücün temsilcisi

BAŞAK:
Merküri: Zeka, Hareket temsilcisi

TERAZİ:
Venüs: Güzellik, Sevgi, ve Güzel Saatlar temsilcisi

AKREP:
Pluton: Yeni Şartlar temsilcisi
Mars: Cazibe, Savaş temsilcisi

YAY:
Jüpiter: Neşe, Zenginlik temsilcisi

OĞLAK:
Satürn: Disiplin temsilcisi

KOVA:
Üranüs: Değişiklik, Ani Başlangıç ve Sonuçlar temsilcisi

BALIK:
Neptün: Hayaller temsilcisi


Pollyanna 28 Mayıs 2006 01:24

BURÇLARA GÖRE TATİL

Koç
Koç insanı için tatil demek, heyecanlı yeni olaylarla gücünü ve dayanıklılığını ölçmek ya da daha önce hiç yapmadığı şeyleri yapmak demektir. Koç, diğer burçların aksine tatilinde günlük hayatından çok farklı şeyler yaşamak ister. Koç burcu macera ve keşifleri temsil ettiğinden tatilinde dağcılık, rafting, yamaç paraşütü gibi sporlar yapmayı tercih eder. Doğaya karşı kendi gücünü test edebileceği bir kamp tatili ona iyi gelecektir.
Koç burcu ilk defa gittiği yerlerde çok eğlenir. Bu yüzden tatil için hiç gitmediği yerleri seçmelidir. Her zaman yeni şeylere ihtiyacı vardır, daha önce gezip gördüğü yerler ona fazla heyecan vermez.
Boğa
Boğa burcu lükse ve güzelliklere düşkündür. Yeşillikler içinde dağ ya da göl manzaralı şık bir tatil köyü, otel tam ona göredir. Abant Gölü, Yedigöller, yazın Kartalkaya, Uludağ, İsveç, İsviçre, Aspen gibi yerlerde çok mutlu olacaktır.
Seyahatinizde yoğun günlük programlar yapmamalısınız. Boğa insanı tatilde gevşemek ister. Kitapçıları, müzeleri, sanat galerilerini ve mağazaları dolaşarak rahatlar. Kadın Boğa'lar güzellik ürünleri ve bakımı ile kendini şımartmak ister. Boğa için tatil demek, günlük hayatın dışında farklı zevkleri tatmak demektir. ;
İkizler
İkizler için seyahat, yeni şeyler öğreneceği, heyecanlı deneyimler yaşayacağı, ufkunu genişleteceği ve hayatına yeni bir bakış açısı kazanacağı harika bir fırsat demektir. İkizler insanı tatile dinlenmek için değil, değişiklik için gider. Tatil programı yaparken dikkat etmesi gereken en önemli konu, gittiği yerde kafaca ve fiziksel olarak tamamen meşgul olabileceği aktivitelerin olmasıdır. Plajları, tarihi yerleri, müzeleri, alışveriş merkezleri, güzel manzarası olan ve kısa geziler yapabileceği diğer tatil yörelerine yakın bir yer seçmelidir. İkizler burcu, Yay ve Balık gibi çift bedenli bir burçtur, tatilinde iki ülkeye, iki şehre birden gitmek isteyebilir.
İkizler burcu, bulunduğu yörenin kültürünü, yaşam tarzını yansıtmayan lüks otelleri tercih etmez. Onun yerine minik otelleri, pansiyonları, aile işletmelerini tercih eder. Haberci ruhlu İkizler'in odasında bir TV, yakınlarda ise gazete bayii ya da kitapçı olmalıdır.
Yengeç
Duyarlı Yengeç insanları en çok su kenarında tatil yapmaktan mutlu olurlar. Yengeç burçlarının çoğu evlerinden fazla uzaklaşmak istemezler. Evlerine yakın deniz, göl kenarları, onlar için ideal tatil yerleridir. Büyük lüks oteller yerine küçük oteller, içinde mutfağı olan bungalovlar sakinliği seven Yengeç insanına hitap eder. Tatilde, o yörenin pazarından aldığı sebze ve baharatlarla yemekler yapabilirse çok mutlu olacaktır. Kendini ne kadar çok evinde hissederse, gittiği yerde o kadar çok rahat eder. Tutumlu Yengeç fazla para harcamayı sevmediğinden hesaplı turlarla tatile çıkmak ister.
Ailesine bağlı Yengeç burcu, büyük dedelerinin doğduğu yerlere gidip köklerini araştırmaktan heyecan duyacaktır. Aynı şekilde Mekke, Kudüs, Tibet gibi dinlerin doğduğu ya da Kapadokya, Roma gibi dini yerlerin bulunduğu bölgeleri ziyaret etmekten de zevk alacaktır.
Bir Yengeç için tatilde ne yaptığı ya da ne aldığından çok neler hissettiği önemlidir.
Aslan
Günlük yaşantısında bile lükse meraklı olan Aslan burcu, tatil söz konusu olduğu zaman en değişik, en harika tatil için tüm parasını birden harcayabilir. Hatta bu parayı bir araya getirebilmek için uzun bir süre beklemeyi bile göze alır. Rahat edemeyeceği, zor şartları olan bir tatilin anlamsız ve sıkıcı olduğuna inanır.
Aslan toplum insanıdır, kalabalıktan hoşlanır. Issız bir tatil yöresi ona göre değildir. Zengin kültürleri olan kalabalık şehirler onu çeker. Özellikle eski sarayları, kaleleri olan yerlerde asaletin izlerini bularak çok mutlu olur.
Aslan insanı nereye giderse gitsin parasının yettiği en lüks otelde en iyi servisi almak ister. Gece hayatını sevdiğinden onu dansetmeye, caz konserine ya da tiyatroya götürebilirsiniz. Kendisini gösterebileceği ve herkesi görebileceği barlara, kafelere bayılacaktır. Aslan insanı nasıl yaşanması gerektiğini iyi bilir.
Başak
Başak, zeki, entelektüel, iletişimci, enerjik ve aynı zamanda üretici bir burçtur. Onun en son isteyeceği sırt üstü uzanarak hiç bir şey yapmadan geçireceği bir tatil olacaktır. Başak insanı hareket ve heyecan aramaktadır. Keşif ve araştırma duygusunu tatmin edeceği yeni yerler ona heyecan verir. Gideceği yer ile ilgili ne kadar çok bilgi toplayıp hazırlık yaparsa, gittiği zaman o kadar çok mutlu olur. En uygun fiyatlı tur ve otelleri araştıracak, eğer yabancı bir ülkeye gidiyorsa o ülkenin dilini biraz öğrenecek, kültürü hakkında bilgi toplayacak, ön hazırlıkların hepsini eksiksiz yapacaktır.
Sağlığına düşkün Başak burcu, uzak ülkelere gidemiyorsa, yakınlardaki kaplıca, sağlık çiftlikleri gibi yerlere giderek yenilenebilir. Buralarda egzersiz yapacak, doğa içinde yürüyecek, masaj, sauna, çamur, parafin maskeleri ile baştan aşağı temizlenecek, arınacak, dinlenecek ve kendini harika hissedecektir. Bu şekilde Başak insanı yavaşlayacak ve yerinde durabilecektir.
Terazi
Oldukça sosyal olan Terazi insanı, tatil için büyük bir şehri ya da hareketli bir tatil yöresini tercih eder. Konforlu ve rahat bir ortamda olmayı sevdiğinden, çadırda bir tatil ona göre değildir. Terazi'ye kamp yapmaktan bahsederseniz faksı ve kablolu TV'si olmayan bir otel demek istediğinizi zannedebilir. Terazi burcu, müzeleri, sanat galerilerini dolaşmayı, alışveriş yapmayı sever ve gece hayatından çok zevk alır.
Yengeç insanları tek başına ya da yalnızca bir kişi ile tatile çıkma fikrini hayal bile edemez. Onun için tatil demek, kalabalık ve neşeli insanlarla bir arada eğlenmek demektir.
Akrep
Akrep burcunun özel hayatı çok önemlidir. Issız, sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir ada, tatil yöresi ya da özel bir tekne tam ona göredir. Yengeç ve Balık gibi duygusal bir su burcu olan Akrep, su kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman zaman yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Onun için tatil demek, dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek demektir.
Günlük hayatta enerjisini çok yoğun ve konsantre bir biçimde kullanan Akrep, enerjisini çok çabuk tüketir. Issız bir adaya veya tekneye bütçesi yetmiyorsa deniz ya da göl kenarında kitap okuyarak, balık tutarak ve hiç bir şey yapmadan dinlenebileceği sakin yerlerde tatil yapmalıdır. Akrep insanının sahilde uzun yürüyüşlere ve araba ile küçük gezilere çıkmaya ihtiyacı vardır. Kaldığı otelin güzel ve konforlu olmasını arzu eder.
Yay
Yay burcunun seyahat etmeye karşı müthiş bir tutkusu vardır. Ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Alaska'dan Kenya'ya tüm uzak ülkelere gitmek ister. Zıt burcu İkizler gibi kafaca zorlanmaya ve yeniliğe ihtiyacı vardır. Yolculuğa çıkmadan çok önce gideceği yerin kültürü ve tarihi hakkında bilgi toplar. Lisan konusunda oldukça yeteneklidir ve gideceği ülkenin insanları ile hiç olmazsa biraz sohbet edebilecek kadar o ülkenin dilini öğrenmek ister.
Atletik Yay burcu, tatil programını bol fiziksel aktivitelerle doldurmalıdır. Bol aktiviteli, spor faaliyetleri olan tatil köyleri Yay insanı için idealdir. Doğada yürüyüşler, tenis oynamak, yüzmek, koşmak, at binmek ve spor salonunda aerobik dersleri ile çok mutlu olacaktır.
Oğlak
Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Hala arkeolojik kazılar yapılan bölgelere gitmek ya da bu kazılardan birinde gönüllü çalışmak hayatının unutulmaz tecrübesi olacaktır. Oğlak insanı eski, büyük ve geleneklerini koruyan otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul'da Pera Palas, New York'da Plaza, Londra'da Ritz Oteli gibi. Bunun yanı sıra Oğlak burcu doğada dere tepe yürümeye bayılır.
Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur. Bu yanındaki insanı çıldırtabilir ama onun için iş, hayatının bir parçasıdır, ona büyük zevk verir ve bu yüzden de çok başarılıdır. Seyahatinde işle ilgili bir fırsat yakalayabilirse tatil daha da zevkli olacaktır.
Kova
Sıradan turistik bir tatil, maceracı ve bağımsız ruhlu Kova burcunu sıkacaktır.
Dünya kültürlerine, toplumların sosyal yapılarına ilgi duyan, entelektüel Kova, büyük sosyal değişimlerin olduğu Rusya, Çin, Hong Kong ya da Berlin gibi yerlere gitmelidir.
Kova burcu bilgisayarı olmadan yaşayamaz, tatilde iken aklı bilgisayarındadır. Diz üstü bilgisayarı varsa her yere taşır, yoksa mutlaka birisi onun için e-mail'ini kontrol ediyordur. Bağımsız ruhlu Kova insanının açık alanlara ihtiyacı vardır. Doğa harikası ıssız yerlerde özgürlük ve keşif duygusunu yaşayacaktır.
Her dakikası planlanmış turlar ona göre değildir. Kendi programını kendi yapacağı bir tatili tercih eder. Esintili bir karakteri olduğu için hiç bir gezinin katı kuralları ya da günlük programı olmamalıdır. Sürprizlere ve değişikliklere açık bir tatil düşünmelisiniz.
Balık
Balık insanı iflah olmaz bir romantiktir. Tatilinden iyice zevk alabilmesi için biraz fantezi olmalıdır. Gerçek, günlük hayata benzeyen sıradan bir tatil ona göre değildir. Su elementi Balık için en iyi tatil, ada ve deniz kenarında olandır. Dalga seslerinin duyulduğu, deniz manzaralı küçük bir otel, hassas Balık insanını rahatlatacak ve sakinleştirecektir. Balık fazla atletik olmayan yaratıcı bir burçtur, bu yüzden ağır sporlar yerine yüzmeyi, kürek çekmeyi, yelkenle açılmayı, şnorkelle dalmayı ve sahilde uzun yürüyüşlere çıkmayı tercih edecektir.
Tekne kiralamak harika bir fikir olacaktır, fotoğraf makinesi ile artistik yaratıcı fotoğraflar çekecektir. Balık burcu ayakları temsil eder. Balık insanı özellikle romantik aşk şarkıları ile dansetmeyi çok sever. Sezgileri gelişmiştir ve seyahat sırasında keşfetme duygusu ona zevk verir. Onu yapılması gereken tatil aktiviteleri ile programlamaya kalkmayın. İlginç şeyler bulursa kalmak isteyecek, özgür olamama hissi ise onu rahatsız edecektir.


Pollyanna 31 Mayıs 2006 00:42

BURÇLARA GÖRE DİYET
İnsanların davranışlarında etkin olduğuna inanılan burçlar, yemek yeme alışkanlıklarında da belirleyici olabiliyor. Bu yüzden diyet yaparken burcunuzun özelliklerine uygun davranmak en akıllıca olanı diye düşünenlerdenseniz, okumadan geçmeyin...
KOÇ (21 Mart - 20 Nisan): Abur cubur yemeye son derece meraklısınız. Bu nedenle sizin için tehlike çanları çalıyor. Tuz ve alkolden uzak durarak bunun yerine bol bol su için. Domates, patates, soğan, kuru fasulye, mercimek, karnıbahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinler haftalık beslenmenize mutlaka eklenmesi gerekli yiyeceklerdir. Sizin için gerekli olan tatlılar! Kayısı gibi fazla şeker içermeyen tatlılar olmalıdır.
BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs): Yemek için yaşayanlardansınız. Fakat unutmayın ileride bu kilolar başınıza bela olur. Karbonhidratlardan kaçının. Aksi takdirde tombul bir kişi olursunuz. Sindirim güçlüğü çekebilirsiniz. Düşük nişasta, yağ ve şeker içeren bir diyet, beslenme hayatınızın gerekli bir parçası olmalıdır. Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, böbrek, buğday, ıspanak, pancar, taze meyve ve yeşil salata besin listenizde daima yer almalıdır. Ayrıca su içmek de hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olmalı.
İKİZLER (22 Mayıs - 21 Haziran): Yemek yerken o kadar acele hareket ediyorsunuz ki artık bu durum sizin sağlığınızı etkiler hale gelmiş. Yemekleri çok çiğnemeden yutmayın. Az ama sık yemeyi prensip haline getirin. İkizler kemiklerinin sağlıklı olmasını istiyorsa sağlıklı beslenmelidir. İkizler de kan pıhtılaşması çok sık görülür. Balık, tereyağı ve köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve badem beslenme listenizde vazgeçilmez besinler olmalıdır. Sakinleşmeniz ve huzurlu olmanız için de şifalı bitkiler ve kafeinsiz çaylar tam size göre.
YENGEÇ (22 Haziran - 23 Temmuz): Duygusal olmanız sizin beslenme alışkanlıklarınızı da etkiliyor. Üzüldükçe böreklere, keklere, dondurma ve şekerlemelere sarılıyorsunuz. Halbuki yengeçler, nişastalı yiyeceklerden, şeker, tuz ve baharatlardan uzak durmalıdır. Çünkü mideleri çok hassastır. Vücudunuz kalsiyuma fazlaca ihtiyaç duyar. Düşük yağ içeren süt, peynir ve yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul, bol miktarda taze sebze ve yağsız protein, sizin cilt ve mide sağlığınız açısından iyi olup, kilonuzu daha rahat kontrol altına almanızı sağlar. İncelmek için öncelikle kendinizle hesaplaşmalısınız.
ASLAN (24 Temmuz - 23 Ağustos): Yemek sizin için adeta bir zevk haline gelmiş. Güzel lokantalar, nefis yemekler her zaman hayalinizi süslüyor. Vücudunuza önem verdiğiniz için diyet yapmakta son derece başarılısınız. İradeniz harika! Kan dolaşımınızın düzenli olması için; sığır, kuzu ve kümes hayvanları eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem sizin için idealdir. Porsiyonlarınızı yüzde 50 azaltmanız önerilir.
BAŞAK (24 Ağustos - 23 Eylül): Şekerleme deyince siz akla geliyorsunuz. Özellikle de çikolata hayatınızın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak bu yiyeceklerden uzak durmalısınız çünkü kalbinizde problem yaratabilir. Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut sizin ideal yiyeceklerinizdir. Kavun, elma, armut kısmen cildinizi temizlemek ve saçlarınıza bakım sağlamak için yardımcı olur. Elma ise kurtarıcınızdır.
TERAZİ (24 Eylül - 22 Ekim): Terazi böbrekleri, sırtın alt kısmını, temsil eder. Bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm hep elinizin altında olmalıdır. Böbrekleriniz için çok fazla asitli içeceklerden uzak durmalısınız. İncecik ve zarif bir beden için; ince dilimler faydalı olacaktır.
AKREP (23 Ekim - 22 Kasım): Burcunuz üretim organlarını temsil eder. Solunum yolları problemleri yaşayabilirsiniz. Tahıllardan yapılmış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, yeşil salata, soğan, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet tam size göredir. Doğru beslenme gerginliğinizi alıp götürür.
YAY (23 Kasım - 20 Aralık): Burcunuz kalçalar, bacak üstleri ve karaciğeri temsil eder. Doğal beslenmek için kabuklu meyveler ve sebzeleri tercih edin. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut, ve taneli tahılları yemeniz önerilir.
OĞLAK (21 Aralık - 18 Ocak): Çalışkan bir yapınız var ve çalışırken de farkında olmadam öğün atlıyorsunuz. Oysa bu sizin için çok zararlı. Vücudunuzun vitamin ve minerallerden oluşan geniş bir besin karışımına ihtiyacı var. Burcunuz , dizleri, dişleri, kulakları ve deriyi temsil eder. Lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incirle aranızın çok iyi olması gerekir. Kayısı, badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Cildinizi sigara ve sigara dumanından uzak tutarak korumaya çalışın.
KOVA (19 Ocak - 20 Şubat): Vücudunuzun sürekli C vitaminine ihtiyacı var. Yemek tarzınız yenilikçi. Bu nedenle değişik lezzetler tatmayı seviyorsunuz. Burcunuz el ve ayak bilekleriyle baldırları ve dokuları temsil eder. Vücudunuz sofra tuzuna çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı sofra tuzundan değil, bu maddeyi barındıran besinlerden almanız en mantıklısıdır. Çok fazla tuz aldığınızda zayıf bir kan dolaşımına, gereğinden fazla şişkin bir vücuda ve karaciğer rahatsızlıklarına açıksınız demektir. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.
BALIK (20 Şubat - 21 Mart): Katı ve sıkıcı diyetler size göre değil. Yüksek proteinli, düşük yağ ve şeker içeren diyet uyguladığınız zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz. Burcunuz ayaklar ile duyma, işitme, dokunma ve tatmayı temsil eder. Demir vücudunuzun başlıca ihtiyacıdır. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Diyetlerinizde zengin demir içeren karaciğer, yağsız sığır eti, kuzu eti, yumurta sarısı, beyin, midye, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal, şeftali, hurma, kuru erik ve üzüm yer almalıdır. Maydanoz da bu listeye eklenebilir.


Pollyanna 2 Haziran 2006 14:07

Burca göre saç modeli

Koç: Aktif, cesur ve bilinçlisiniz. Duygularınızı olduğu gibi belli ediyor, kısıtlamalara gelemiyorsunuz. Saç modelinizin ise sizi engellemesine tahammülünüz yok. Pratik, kısa saç kesimi tam size göre. Uzun saçlı Koç kadınları, saçlarını mutlaka geriye tarar ve at kuyruğu şeklinde bağlar. Düzgün görünümlü bir at kuyruğu için saçınız nemli iken pürüzsüzleştirici saç kremi uygulayınız.
Boğa: İnatçı, güvenilir ve sabırlı kişiliğiniz var. Güzelliğiniz, cazibeniz ve tüm kadınsı özelliklerinize karşı ayaklarını yere sıkı sıkı basan bir yapıya sahipsiniz. Bu nedenle, fazla abartılı saç modellerini kendinize asla yakıştıramazsınız. Doğal görünümlü saçlar daha çok hoşunuza gider.
İkizler: Çevrenizle son derece kolay ilişki kuruyorsunuz. Can sıkıntısı size çok yabancı. Aşırı düzene yatkın olmamanız, komplike saç modellerinden hoşlanmamanıza neden oluyor. Sürekli kontrol edilmesi gerekmeyen, doğal haline bırakılmış saçlar size daha uygun.
Yengeç: Son derece duygusal ve idealist bir yapıya sahipsiniz. Ayrıca mesafeli bir insan olduğunuzdan herkesin size kolayca yaklaşmasına izin vermezsiniz. Bu yüzden, yerine göre gözlerinizdeki anlamı çevrenizden gizleyebilmeniz için uzun saçlarınız olmalı.
Aslan: Herkesin sevgilisi olarak, yaşamı dolu dizgin yaşıyorsunuz. Dişi aslanın asaletine sahip olmanıza rağmen yine de kibar bir saç modeli size uygun değil. Burçların kraliçesi olarak herkesin size hayranlık duyması şart. bu yüzden, gösterişli saçlardan ve çarpıcı, cesaret isteyen son moda değişik renklerden korkmayın.
Başak: Dakik bir insansınız. Hatta size mükemmeliyetçi bile denilebilir. Dağınıklığın hiçbir türüne dayanamazsınız. Bu yüzden saçlarınızın özenle taranmış olması şart. Saçlarınıza düzenli bir görünüm vermek için saç spreyi ve briyantin kullanın.
Terazi: Cazibeli ve esprili olmak sizin en temel özelliğiniz. Ayrıca uyum ve estetik konusunda da son derece duyarlısınız. Tıpkı aslan kadını gibi, sizde lüksten çok hoşlanıyorsunuz. Yeter ki fazla dikkat çekici olmasın. Bu nedenle size sade ve şık saç modellerini tavsiye ederiz.
Akrep: Burçlar arasında akrep kadını kadar ne istediğini bilen ve hedefe kilitlenen bir burç daha yoktur. Dışarıdan bakıldığında sakin ve soğuk görünürsünüz. Buna bağlı olarak mükemmel şekillendirilmiş saçlar ve her zaman bakımlı olmak tipik özelliklerinizdir. Saç modellerinizin daha yumuşak ve feminen olmasını sağlayın. Bu tür saçlar size daha çok yakışacaktır.
Yay: Bağımsız karakteriniz sizin tipik özelliğiniz. Ani kararlar alabiliyor, maceradan hoşlanıyorsunuz. Jöle, sprey türü saç şekillenme ürünlerinden pek hoşlanmadığınız için yumuşakça dökülen saç modeli kullanmanızdan ve saçınıza pürüzsüzleştirici saç kremi gibi daha yumuşak formüllü ve doğal görünüm veren şekillendiricilerle şekil vermenizde fayda var.
Oğlak: Kıvrak espri anlayışınız ve ortama uyumunuz sayesinde en zor durumlardan bile yüzünüzün akıyla sıyrılabilirsiniz. her konuda olduğu gibi saç konusunda da sağlamcısınız. Bu yüzden saçınızın bozulmasını önleyen ve her telin yerli yerinde durmasını sağlayan sprey ve jöle gibi şekillendiriciler kullanın.
Kova: Etrafınızda olup biten her şeyle ilgili ve son derece ateşlisiniz. Sürekli yeni fikirler peşindesiniz. Bu durumda, karmaşık saç modellerine ayıracak zamanınız da yok. Ancak, o doğal ışıltınızı yitirmemeniz için saç bakımınıza da özen gösterin. Kişisel saç bakımınıza uygun ürünleri kullanmayı ihmal etmeyin.
Balık: Romantik ve güçlü sezgilere sahip bir insansınız. Yaşamda duyarlı ve duygulu hareketlerle ilerliyorsunuz. Saçlarınız da sizin gibi duyarlı olduğundan boya ve perma gibi kimyasal uygulamalardan uzak durun. Bitkisel boyalar ve alkol oranı düşük şekillendiriciler kullanmaya özen gösterin."


asla_asla_deme 5 Haziran 2006 00:38

Burçlara Göre Uyum
 
KOÇ - KOÇ : Her iki taraf da birbirini yönetmek isteyeceğinden, çatışmalarla dolu bir beraberlik olur.
KOÇ - BOĞA : Olumlu bir beraberlik. Fakat Koç'un Boğa'nın üstüne fazla gitmemesi, kızdırmaması gerekir.
KOÇ - İKİZLER : Tartışmalarla geçecek bir beraberlik. Duygu ve fikir farklılıkları nedeniyle birbirlerini tatmin edemezler.
KOÇ - YENGEÇ : Kavgaların çoklukla olduğu, birbirini anlayamayan iki insanın beraberliği.
KOÇ - ASLAN : Olumlu bir beraberlik. Birbirlerini anlar ve desteklerler.
KOÇ - BAŞAK : Tartışmaların yaşanacağı bir beraberlik.
KOÇ - TERAZİ : Verimli ve uyumlu bir beraberlik. Birbirlerini desteklerler.
KOÇ - AKREP : Zor bir beraberlik. Birbirlerini yönetmek isterler.
KOÇ - YAY : Uyumlu bir beraberlik. Birbirlerini anlar ve desteklerler.
KOÇ - OĞLAK : Çiftler arasında pek uyum yoktur.
KOÇ - KOVA : Birlikte hareket etmekte ve birbirlerini anlamakta zorlanırlar.
KOÇ - BALIK : Çiftlerin uyuşmadığı bir beraberlik.
BOĞA - BOĞA : Fiziksel olarak birbirlerini çekici bulurlar. Birinin diğerini idare etmesi gerekir.
BOĞA - İKİZLER : Uç noktalarda olan iki insanın beraberliği.
BOĞA - YENGEÇ : Karşılıklı tatminin olacağı bir beraberlik. Boğa, yengecin duygularını tatmin etmeli.
BOĞA - ASLAN : Boğa kıskançlık yapmazsa mutlu bir ilişki yaşarlar.
BOĞA - BAŞAK : Başak eleştirel yönünü bir kenara atarsa, uyumlu bir beraberlik.
BOĞA - TERAZİ : Olumlu bir beraberlik.
BOĞA - AKREP : Boğa Akrep'e güven verirse güzel bir beraberlik. Her iki taraf kendi eksiklerini tamamlar.
BOĞA - YAY : Tartışmaların olacağı bir beraberlik.
BOĞA - OĞLAK : Destekleyici bir beraberlik.
BOĞA - KOVA : Sorunlu bir ilişki. Farklı bakış açıları vardır.
BOĞA - BALIK : Mutlu ve uyumlu bir beraberlik.
İKİZLER - İKİZLER : Uygun bir beraberlik. Birbirlerini rahatlıkla anlarlar.
İKİZLER - YENGEÇ : Uyumsuz ve sorunlu bir beraberlik.
İKİZLER - ASLAN : Duygusal uyumsuzluğun olduğu bir beraberlik.
İKİZLER - BAŞAK : Birbirleriyle anlaşamazlar.
İKİZLER - TERAZİ : Mutlu ve uyumlu bir beraberlik. İdeal bir çift.
İKİZLER - AKREP : Sorunların yaşanacağı bir beraberlik.
İKİZLER - YAY : Birbirlerini tamamlayan, uyumlu bir beraberlik.
İKİZLER - OĞLAK : Karşılıklı menfaatlerin durumuna göre sürecek bir beraberlik.
İKİZLER - KOVA : Birbirlerine uyum sağlarlar.
İKİZLER - BALIK : Zor bir ilişki. Birbirlerinin duygularını tatmin edemezler.
YENGEÇ - YENGEÇ : Birbirlerini çok iyi anlar ve mutlu ederler.
YENGEÇ - ASLAN : Genel olarak iyi bir beraberlik.
YENGEÇ - BAŞAK : Birbirlerini anlamaya çalışmaları gerekir. Sorunlu bir beraberlik.
YENGEÇ - TERAZİ : Uyumsuz ve tatsız bir beraberlik.
YENGEÇ - AKREP : Uyumlu ve mutlu bir beraberlik.
YENGEÇ - YAY : Fedakarlık edilmesi gereken, mutsuz bir beraberlik.
YENGEÇ - OĞLAK : Birbirlerini tamamlayıcı ve destekleyici bir beraberlik.
YENGEÇ - KOVA : Değiştikleri taktirde anlaşabilirler. Sorunlu bir beraberlik.
YENGEÇ - BALIK : Birbirlerini anlayan çiftlerin beraberliği.
ASLAN - ASLAN : Lider olmak isteyen iki insanın beraberliği. Sorunlar yaşanır.
ASLAN - BAŞAK : Uyumlu bir beraberlik.
ASLAN - TERAZİ : Her iki taraf akıllı davranırsa uyumlu bir beraberlik.
ASLAN - AKREP : Hareketli, tatmin edici bir beraberlik.
ASLAN-YAY : Uyumlu ve mutlu bir ilişki.
ASLAN - OĞLAK : Mutsuz ve sorunlu bir beraberlik.
ASLAN - KOVA : Olumlu ve uyumlu bir beraberlik.
ASLAN - BALIK : Sorunlu ve mutsuz bir beraberlik.
BAŞAK - BAŞAK : Çatışmaların yaşanacağı bir beraberlik.
BAŞAK - TERAZİ : Kişiliklerin uyuşmadığı, sorunlu bir beraberlik.
BAŞAK - AKREP : Olumlu ve destekleyici bir beraberlik.
BAŞAK - YAY : Yanılgılarla, çatışmalarla dolu bir beraberlik.
BAŞAK - OĞLAK : Birbirleriyle anlaşır ve uyum sağlarlar. Mutlu bir beraberlik.
BAŞAK - KOVA : Kültür farkları varsa, mutsuz bir beraberlik yaşanır.
BAŞAK - BALIK : Birbirlerini anlamakta zorlanırlar. Sorunlu bir beraberlik.
TERAZİ - TERAZİ : Uyumun, anlayışın olduğu mutlu bir beraberlik.
TERAZİ - AKREP : Duyguların tatmin edildiği, çiftlerin arasında çekim olan bir beraberlik.
TERAZİ - YAY : Uyum sağlanabilen bir beraberlik.
TERAZİ - OĞLAK : Anlaşmakta zorlanabilirler.
TERAZİ - KOVA : Uyum ve mutluluğun olduğu bir beraberlik.
TERAZİ - BALIK : Beraberlik sürse dahi, mutsuz bir ilişki.
AKREP - AKREP : Ya mutlu ve ya mutsuz bir beraberlik. Birbirlerini anlamalarına bağlı.
AKREP - YAY : Uyumsuz ,sorunların yaşandığı bir beraberlik.
AKREP - OĞLAK : Uyuşmazlığın yaşandığı,zor bir beraberlik.
AKREP - KOVA : Mücadelenin yaşandığı,zor bir beraberlik.
AKREP - BALIK : Sorunların yaşanacağı bir beraberlik.
YAY - YAY : Farklı kültürlerden geliniyorsa, zor bir beraberlik.
YAY - OĞLAK : Mutsuz bir beraberlik.
YAY - KOVA : Başarılı ve mutlu bir beraberlik.
YAY - BALIK : Birlikte yaşamakta zorlanırlar. Sorunlu bir beraberlik.
OĞLAK - OĞLAK : Uyumlu bir beraberlik. Birbirlerini anlarlar ve desteklerler.
OĞLAK - KOVA : Mutsuz ve huzursuz bir beraberlik.
OĞLAK - BALIK : Uyumlu ve mutlu bir beraberlik. Birbirlerini tamamlarlar.
KOVA - KOVA : Mükemmel, uyumlu bir beraberlik.
KOVA - BALIK : Anlaşabilmek için zorlanırlar.
BALIK - BALIK : Birbirlerini anlayabildikleri için uyumlu bir beraberlik.


arwen 12 Haziran 2006 23:35

Favori saatleriniz
Koç: Sabaha karşı, yeni güne hazırlandığınızda...
Boğa: Salı, Cuma ve Cumartesi günleri
İkizler: Pazar sabahları gazete okuma ve öğlen yemeği saatleri arasında
Yengeç: Yağmurlu bir Cumartesi ideal.
Aslan: Bir partiye gitmek için evden çıkmadan önce.
Başak: İşten sonra evde.
Terazi: Uzun leziz bir öğlen yemeğinden sonra.
Akrep: Her an hatta şimdi.
Yay: Gecenin geç saatleri.
Oğlak: Hemen uykudan önce yapılacak son şey olarak.
Kova: Sabah kalkar kalkmaz.
Balık: İşe gitmek için evden ayrılmadan hemen önce.


melish 13 Haziran 2006 16:44

"Hayat -Amacı Sistemi bir insanın doğum tarihini kullanarak, üç ya da dört sayıdan (sıfırdan dokuz kadar tam sayıların üç ya da dört tanesinden) oluşan doğum sayısını belirler; sonra bu doğum sayısını, o kişinin hayat amacı hakkında anlamlı bilgiye dönüştürür.

(Dan Millman'ın "Hayatınızın Amacı" adlı kitabından derleyen: Asuman Tümer)

"Eğer hangi limana doğru seyrettiğimizi bilmiyorsak, hiçbir rüzgar bizim için uygun değildir." SENECA

BU DÜNYA YA GELİŞ AMACINIZIN NE OLDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? NEDEN BURADASINIZ? HAYAT AMACINIZIN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN EVRENİN HANGİ YASALARINA UYMAK ZORUNDASINIZ? AMACINIZI GERÇEKLEŞTİREMEDEN GEÇİP GİTMEK İSTER MİSİNİZ VE DOĞDUĞUZUNDA AİLENİZİN BİR İSİM, EVRENİN İSE SİZE BİR SAYI VERDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?"

Eğer doğum tarihinizi tam ve kesin olarak biliyorsanız, sayının her şeyin özü, aslı olduğunu söyleyen Pitagor'un mirası üzerine inşa edilen bu araştırmanın sonucunda, hayatınızın büyük tablosunu görmenizi sağlayacak kesin bir merceğe sahip olabilirsiniz.
--------------
Hayat -Amacı Sistemi bir insanın doğum tarihini kullanarak, üç ya da dört sayıdan ( sıfırdan dokuz kadar tam sayıların üç ya da dört tanesinden) oluşan doğum sayısını belirler.; sonra bu doğum sayısını, o kişinin hayat amacı hakkında anlamlı bilgiye dönüştürür. Doğum sayısının açığa çıkarttığı o bilgiyle o sayı ile ilişkili sipritüel yasaların uygulanışı hayatları değiştirebilir.

1- Doğum tarihinizi mutlaka tam ve doğru olarak bilmelisiniz.
Örneğin: 22 şubat 1946.

2-Doğum tarihinizi sayı ile yazın. Önce günü, sonra ayı, sonra da yılı yazın: 22.2.1946
sayıları toplayın.
2+2+ 2+1+9+4+6=26

3- çıkan sayıyı tekrar toplayın: 2+6=8 (evrenin size verdiği sayı 8 olarak belirlenmiştir.)

4- eğer ilk toplamınız 20,30,40 gibi sıfırla bitiyorsa o iki sayıyı da toplayarak son sayıyı bulun.
4+0=4 gibi.

doğum tarihine bağlı olarak tek sayıya düşüreceğiniz bir doğum sayısı elde edeceksiniz.
Öreğin:21/3, 27/9, 30/3, 32/5
28/10, 29/11, 38/11, 48/12

HER ANA SAYININ ENERJİLERİ VE SORUNLARI
1- Yaratıcılık ve güven
2- İşbirliği ve denge
3- İfade ve duyarlılık
4- İstikrar ve süreç
5- Özgürlük ve disiplin
6- Vizyon ve kabul
7- İtimat ve açıklık
8- Bolluk ve güç
9- Bütünlük ve bilgelik
0- İçsel yetenekler



1' den 9'a kadar elde ettiğiniz sayılardan biri sizin hangi yaşam enerjisine sahip olduğunuzu gösterecektir. Örnekte ki 26/8 enerjisine sahip olanlar bu dünyaya 8'in temsil ettiği bolluk ve güç, 6'nın temsil ettiği Vizyon ve kabul, 2'nin temsil ettiği işbirliği ve denge için gelmişlerdir.

Hayatımızın amacını öğrendikten sonra uymamız gereken evrenin sipritüel yasaları vardır ki bu yasaları öğrenerek ve onları kullanarak amacımızı gerçekleştirme yolunda daha emin adımlar atabiliriz.
Uyulması gereken yasalar:


ESNEKLİK YASASI
bu yasayı kullanmakta ustalaşarak, engelleri ilerleme vasıtalarına, sorunları da fırsatlara dönüştürürüz. "Rüzgar kuvvetli esiyorsa, sadece onu kabullenmez ya da ona katlanmayız, ama yel değirmenleri inşa ederiz."
Bir gurup insanın başına acı verici bir olay geldiğinde bu insanlardan bazıları tam bir şok, ret ve acı içinde bu deneyime zihnen direnirler; böylece ağacın dallarının rüzgarda kırılması gibi en sert deneyimi yaşarlar.
Diğerleri ise, işlerin nasıl olduğu hakkında bir perspektif duygusuyla hayatın bütün tablosunu görerek, eğilerek, durumu tümüyle kabullenip deneyimleme yeteneğini geliştirmişlerdir. Eğilen bir dal gibi, onlar da eğilerek kırılmaktan kurtulmuşlardır.
Bu yasayı uygularken şöyle düşünün: kasılma, donup kalma, geri çekilme ya da savaşma eğilimi göstermek yerine kendinizi gücün akışına bırakabildiniz mi? Akışa uyarak onu kendiniz kılabilirsiniz!


SEÇİMLER YASASI
Her birimiz yaratıcı hayat enerjisine sahibiz. Aynı zamanda kendimizi ifade etme yeteneğine de sahibiz. Bunları yaparken negatif ya da pozitif yollar seçebiliriz. Örneğin: para bir tür enerjidir. Onunla hayır işleri yapabildiğimiz gibi, katil de kiralayabiliriz. Elektrik bir şehri aydınlattığı gibi insanların canını da alabilir. Bütün bu enerjileri yaratıcı bir biçimde kullanmak tamamıyla bize sunulmuş seçeneklerdir bunları kullanma konusunda bize kimse karışmaz. Yaratıcı enerjimizi olumlu yönlerde kullanarak hayatımızın gidişatını değiştirebiliriz.
Bir şeyi pozitif bir biçimde ifade ettiğinizde, pozitif enerjinin size nasıl geri döndüğü dikkatinizi çekti mi?
Birisine iltifat ederken kendinizi nasıl hissettiğiniz düşündünüz mü?
İnsanları yargılamadığınız zaman hayatın size gülen yüzünü gösterdiğini fark edebildiniz mi?


SORUMLULUK YASASI
Başkalarına yardım edebilmek için önce kendi iç evimizi düzene sokmamız gerekir. Çatışan alt kişiliklerimizi, inançları değerleri, ve fikirleri uzlaştırmamız gerekir. Kendi denge noktamızı keşfetmeye, sorumluluk düzeyimizin sınırlarını belirlemeye ihtiyacımız vardır. Bazen aşırı öz veriye dönüşen sorumluluk duygusu bizi zayıf düşürdüğü gibi, hiçbir şey almadan bütün enerjimizi akıtırız. Bu tipler, başkaları için,( ana babaları, arkadaşları, çocukları, eşleri ve yanında çalışanlar için) normal görevlerinin çok üstünde bir sorumluluk üstlenirler. Başkalarının ihtiyaçları öylesine kendi ihtiyaçlarının önündedir ki, bir tür paspas, köle rolü üstlenmişlerdir.
Oysa hepimiz rahatlık bölgemizi belirlemek, saygılı ve sınırlı sorumluluklar taşımak için burada bulunmaktayız. Bir çizgi çizebilmeli,denge noktamızı çok iyi tespit edebilmeliyiz. Sorumsuzluk kadar, aşırı sorumluluk duygusu taşımak son derce zararlıdır.


DENGE YASASI
Bilgeliğin kalbi olan denge, hayatlarımız için dönüm noktası oluşturabilecek bir öneme sahiptir. Bu yasayı uygulamak kolay değildir ancak çaba göstermeye değer. Çünkü; denge hayatımızın efendisi olmamıza yardımcı olabilir.
Çok hızlı mı konuşuyorsunuz?
Alçak sesle konuşmayı deneyin.
Çok hızlı mı yemek yiyorsunuz?
"çok yavaş olmayı" deneyin.
Sık sık gerilimli ve gergin misiniz?
Kendinizi gevşemiş hissetmeyi deneyin.
Aşırı güvenli duruşunuzla rahatsızlık mı veriyorsunuz? Ya da güvensiz misiniz?
Daha doğal olmaya gayret edin.


SÜREÇ YASASI
Her adım kendi içinde küçük bir başarı haline gelebilir. Böylece nihai hedefimize ulaştığımızda bir çok başarıyı da beraberimizde götürürüz. Yol boyunca öğrendiğimiz şeyler aslında hedefe ulaşmaktan daha değerlidir. Hiçbir şeyi bir an da öğrenmediğimiz kabul edebilmek, temelden başlayarak yükseklere ulaşmayı öğrenebilmek,adım adım ilerleyen deneme- yanılma sürecini bilebilmektir süreç yasası.
Hayatınızda ki küçük adımlara dikkat edin ve onları asla küçümsemeyin.


KALIPLAR YASASI

Kalıplar yasası verdiği kararlardan tekrar ve tekrar dönme eğiliminde olan ya da başladığı işi tamamlamadan yarım bırakan, aynı başarısızlıkları tekrarlayanlar için son derece önemlidir.
Biz kalıbı kırana dek kalıp tekrar kendini göstererek tekrarlama eğilimi gösterir. Bir kalıbı kırmanın ve değiştirmenin kahramanca bir savaş gerektirdiğini kabul ettiğinizde kazanacaksınız. Örneğin: sigarayı defalarca bırakmanıza rağmen yine başlıyorsanız, sigarayı bırakmanın kolay olduğunu deneyimlemişsinizdir. Ama asıl zor olan ona tekrar başlamamaktır. Eski kalıbı kırmak için mutlaka yeni bir kalıba geçmeyi seçmelisinizdir.


DİSİPLİN YASASI
Disiplinli olmak, daha hür, daha mutlu ve daha güçlü yapar insanı. Büyük özgürlüğün ve bağımsızlığın en emin vasıtasıdır. O uçmak için sağlanan bir tür düzendir. Eğer bir yerlere ulaşmak istiyorsak bir şeyleri derin bir biçimde yapmak istiyorsak öz-disiplini uygulamak zorundayız.


KUSURSUZLUK YASASI
Geleneksel bir görüş açısından, bu dünya bir ıstırap yeridir. acı çekeriz, aç, evsiz barksız insanlar görürüz ve tam istediğimiz şeyi elde ettiğimiz zaman bile her şey geçicidir.
Aşkın bir perspektiften bakmayı öğrendiğimizde ise her şey kusursuzdur. Ulaşabileceğimiz en iyi şey erdem ve gelişkinliktir ve ona ulaşmak için zaman ve uygulama gereklidir. Kendimiz sürekli başkalarıyla kıyaslayacak şekilde yetiştirildiğimizden olduğumuzdan başka biri olmak için uğraşıp dururuz.
Bilgelik, sabır ve sevgiyle gördüğümüzde; sevinçler ve üzüntüler, şu an da dünya gezegeninde olup biten her şey, büyük bir tekamül süreci ile ilgili olarak, kesinlikle ve tamamen mükemmeldir.


ŞİMDİKİ AN YASASI

Goethe ;" şimdiki an en güçlü tanrıçadır" diyerek anın kuvvetini vurgular. Zamanın mevcut olmadığı soyut bir felsefe gibi görünse de, geçmiş ve gelecek dediğimiz şeyler bizim zihinsel yapılarımızın dışında bir gerçekliğe sahip değildirler. Zaman fikri; bir sosyal anlaşmadır, gerçekte sadece şu an vardır.
Bedenimiz şimdiki anda yaşar. Kendimizi bu ana bırakmak, onu kucaklamak, geçmişte kalanlarla kederlenmek yerine anın tadını çıkarmak, gelecek denen şeyi bu anın yarattığını kabul ederek bu anı mutlulukla yaşamayı öğrenmek, "şimdiki an" yasasına uyarak hayatımızın amacını gerçekleştirmemize yardımcı olur.


YARGISIZLIK YASASI

Yargılar insanlığın icadıdır. Evrensel ruh bizi asla yargılamaz.
Bu yasa bize tanrının değil insanların icat ettiği ahlak yasalarını hatırlatır. Yargılar enerjinin önünü keser. İç savunmalar ve direnç oluşturur. Oysa yargılardan kurtulmak değişimin kapılarını açar. Kendimizi de sertçe yargıladığımızda, bizi eleştiren insanları kendimize daha çok çekerek negatif enerji oluştururuz.


İNANÇ YASASIİnanç yasası, kendine itimat direkt deneyimle gelir. Yani bir öğretmenin ya da kitabın öğrettiklerinden çok kendi deneyimlerimize dikkat etmemiz hatırlatılır. İçimizden geldiği gibi dans etme, savaş sanatları ve diğer sporları uygulama, bir müzik aleti çalma, bunların hepsi bedenimizin düşünmeden, kendi bilgeliğini izleyerek hareket etme noktasındaki itimat ve geliştirmenin güzel yollarıdır. Böylece bedenimize itimat etmeyi, onu dinlemeyi öğrenir, bedenimizin ihtiyaç duyulan şeyi bildiğini yapabildiğini keşfederiz.


BEKLENTİLER YASASI
Eğer kansere yakalanmaktan, sevdiklerimizi kaybetmekten, başarısızlıktan korkuyorsak bütün bunları biriyle açık yüreklilikle paylaşmamız ve zihnimizi başka şeylere odaklayarak kendimizi temizlememiz gerekir. Deneyim yaratmanın anahtarını bilinç altı sağlar. Eğer bilinç altınızda korkular yoksa kansere yakalanmayabilirsiniz. Yaşadığınız an size bilinç altınızda ne beklediğinizi açık olarak göstermektedir. Mevcut sorunlarınız bilincinizin doğurduğu sorunlar olduğuna göre mevcut nimetlerde pozitif beklentilerimizin sonucunda oluşmuşlardır
Bu yasayı uygulamanın en güzel yolu; olmak istediğiniz şeyi olun! Rahat hale gelene dek prova edin. Daha mutlu, pozitif ve neşeli bir insan olmanın nasıl bir şey olacağını hayal ederek bilinç altı cilalarınızdan kurtulun.


DÜRÜSTLÜK YASASI
"Kötü insanlar cehenneme gitmezler! Onlar zaten cehennemdedirler' bu kadar kötü davranmalarının nedeni budur. Dürüst davranmadığımız zaman içsel parçalarımız birbiriyle çatışırlar. İçsel öz duygumuz ya da ilhamımız zayıflar, yaşam; kendimizi yoksun ve yalnız hissettirir ve öğrenmemiz gereken tüm dersleri kendimize çektirerek ağır deneyimler geçiririz. İma etme, görmezden gelme, iç çekme , sürekli sızlanma ya da anlaşılma eğiliminde olanlar için dürüstlük yasası, böyle dolaylı, yanlış yola sevk edici, dalavereci, aldatıcı bir iletişime girdiğimizi işaret ederek ihtiyaç duyduğumuz "iç ışığımızı" yitirmemize sebep olduğumuzu hatırlatır.


YÜKSEK İRADE YASASI
"İçimde her şeyi bilen şefkatli bir öz şu anda bana yol gösteriyor ve ben onu çağırmayı öğrendiğimde bana en iyi ve en doğru nasıl bulmam gerektiğini gösterecek" dediğimizde. İçimizde yer alan en yüksek ve en iyi adına ya da onun hizmetkarı olarak davranmaya başlarız.
"Eğer ben Öz'ün, Tanrının bir parçasıysam ve Öz benim parçam ise o zaman ben ne istersem bu Öz'ün iradesidir. Ama egomuz, özgür iradesiyle bir tahta yerleşip bütünün hayrını düşünmeden istediğini yapma eğiliminde olduğundan yüksek iradenin, Öz'ün sesini duymaz. Dileklerimiz bütünün hayrına olmalıdır. Dünyanın bir yanı yanarken siz mutlu olamazsınız. Çünkü küller mutlaka size ulaşacaktır. Yağmurlar delinmiş olan damınızdan evinize dolarken kızamazsınız, çünkü o anda kurak olan topraklarda sevinç vardır.
Alabileceğiniz kadar almak yerine verebileceğiniz kadar vermeyi düstur edindiğinizde bolluk ve bereket hep sizinle olacaktır. Vermekten vaz geçmeyin. Her kesin hayrına istediğiniz her şey, sevgi enerjileri ve ışık günlük hayatınıza yağacaktır.
EVRENİN YASALARINI DAHA İYİ ÖĞRENMEK VE HAYAT ENERJİNİZ HAKKINDA GENİŞ BİLGİ ALMAK İSTİYORSANIZ ; AKAŞA YAYINLARINDAN SEMRA AYANBAŞI'NIN ÇEVİRİSİYLE - DAN MILLMAN'IN "HAYATINIZIN AMACI " ADLI KİTABI- OKUMANIZI TAVSİYE EDEBİLİRİZ. BU KİTAPTAN ALINTILARLA SİZE SUNDUĞUMUZ HAYAT ENERJİLERİNİZ İSE ŞÖYLE SIRALANIYOR:


(1) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ.
-YARATICILIK VE GÜVEN'i temsil ediyor,
Yaratıcı ve sanatçıları oluşturuyorsunuz.
Hayat amacı 1 olanlar dünyaya pozitif yaratıcı enerji sunmak için burada bulunmaktadırlar.bu amacı gerçekleştirebilmeleri için , riskler almalı az seçilen yolu seçmeye cüret etmeleri ve güven duygularını geliştirmeleri gerekir. Başarılı olabilmek için yükse yaratıcılık ve güven sergilemiş bir kişiyi düşünün ve onu imgeleyerek gözünüzde canlandırın, bir yaratıcılık dinamosu oluşturarak niteliklerinizi geliştirin.


(2)ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ
İŞ BİRLİĞİ VE DENGE Yİ TEMSİL EDİYOR, en iyi diplomatları oluşturuyorsunuz. Bu bireyler sorumluluklarının sınırlarını belirlemek ve başkalarıyla uyum ve denge ve karşılıklı destek ruhu içinde çalışmayı öğrenmek için buradadırlar. Hayat amaçları çetin bir tırmanış içerdiğinden zorlu yollardan geçerler. 2 çok güçlü bir hizmet sayısıdır. Bu sayı hizmet etme, yardım ve yol gösterme itilimi yaratır ve genellikle bu kişiler isimsiz kahramanlar olarak hizmet edeceklerdir.
Denge yasasını başarabilen ikiler dünyada sevgi dolu hizmetlerin kaynağı haline gelerek büyü saygı uyandırabilirler.


(3) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ
İFADE VE DUYARLILIĞI TEMSİL EDİYOR,
en iyi hatipleri oluşturuyorsunuz.Duygusal hassasiyetlerinden yararlanarak dünyaya pozitif, yürekten kendilerini ifade etmek için buradadırlar. 3' ler kendilerinden kuşku duymak, aşırı hassasiyet gibi duygularla karşı karşıya gelebilirler. Hayat amaçları kolayca gerçekleşmediğinden zorlu bir sınavdan geçerler. Sevgi enerjileri ile açık bir kanal oluşturarak başkalarına sevinç ve ilham verirler. Dünya da bir ışık gücü oluşturabilecek kadar güçlüdürler. Kendilerinden kuşkuyu aştıkları an; bolluk ve bereket neredeyse hiç çaba göstermeden doğal biçimde onlara akar.


(4) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ
İstikrar ve süreç için buradasınız ve en iyi analistleri oluşturuyorsunuz.Dünyada istikrara kavuşabilmek için , önce fiziksel , duygusal ve zihinsel yönden bir iç istikrar duygusu yaratmanız gerekir."Uygun hazırlık, ortaya kötü işlerin çıkmasını önler," sözü 4 ler için iyi bir öğüt olabilir.
Başarıya kesin bir niyetle ve uzun süre bir noktada odaklanmış çabalarla ulaşılır. Başarıya ulaşana dek, zorluklar ve sorunlar karşısında sebat göstermeniz gerekir. Sebat ve kararlılıklarınızın sınanacağı özel durumlar yaşayabilirsiniz. İçinizdeki sabırsızlık , her şeyin adım adım gerçekleşmesi sizi yorabilir ama hayat amacınızın bu şekilde gerçekleşeceğini unutmayınız. Eğer yukarıda belirlenen evrenin yasalarına ve sabırlı davranmaya gerekli dikkati gösterebilirseniz en uzak hedefleri bile aşacağınızdan şüpheniz olmamalıdır.
Büyük anonim şirketlerin, çok uluslu dev firmaların, imparatorluk haline gelmiş yatırımcıların büyük bir bölümü dört enerjisi ile dünyaya bırakılmışlardır.
Benliğini en yüksek düzeyde geliştirebilen dörtler Öz'ün (içlerindeki Tanrının) sorumluluğu almasına izin verirler. Yaratıcının sürecine güvenmeyi öğrendiklerinden zaman çerçevesi sınırına aldırmamayı ve başarının kendilerine doğru hızla yol aldığını bilebilirler.


(5) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ ,ÖZGÜRLÜK VE DİSİPLİNİ TEMSİL EDİYOR VE EN İYİ KAŞİFLERİ OLUŞTURUYORSUNUZ.
Hayat amacı beş olan bireyler, disiplin, odaklanma ve deneyim derinliği vasıtasıyla iç özgürlüğe ulaşmak için burada bulunmaktadırlar.
İç özgürlüğü deneyimlemek 5'ler için en önemli şey haline gelebilir. İç özgürlüksüz, koşulları ne olursa olsun kendilerini mahkum gibi hissedebilirler. Eğer ona sahipseler, hiçbir şey onları bağlamaz ve bu tür iç özgürlük, dünyada kendine güven ve bağımsız hareketler olarak tezahür eder.
Disiplin beşler için bir anahtar, bir çözüm yoludur; çünkü disiplin eksikliği odaklanma ve içsel kuvvetin gelişmesini önler. Disiplinli yaşam yoluyla özgürlüğün kapısını açacakları bilincindedirler hayatın tüm temelini oluşturan evrenin sipritüel yasalarının farkına vardıklarından daha derin bir özgürlük duygusuyla donanırlar. Sadece yüzeyde sekmekten çok, hayatı derinlemesine, deneyimin kalbine doğru kazacak disiplini geliştirmişlerdir. aşırı tutkuları ve serüvenci kişilikleri; onların heyecanlı ve sıradan olayları olağan üstü şeylere dönüştürmelerini sağlar.
Çabuk kavrayan ve hızlı öğrenen kişiler olduklarından canları kolayca sıkılabilir. Evrenin oyun alanı olacağı noktaya dek bilinçlerini geliştirmeye çalışırlar. O noktada bedenlerine hapsolmaktan kurtulurlar, çünkü doğal duru görü yeteneği ile bedenlerinin çok ötelerine yolculuk yapabilecek haldedirler.


(6) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ VİZYON VE KABULÜ TEMSİL EDİYOR VE EN İYİ YARGIÇLARI OLUŞTURUYORSUNUZ.

Hayatın doğasında var olan mükemmelliği görmeyi başararak, kendilerini, dünyalarını ve yaşanan anı olduğu gibi kabullenmek için buradadırlar. bu bireyler idealizmin ateşini canlı ve parlak bir biçimde yanar halde tutarlar. Onlar insanları ellerinden geldiği kadar daha da iyisini yapmaya çağıran vizyonerlerdir. Esneklik ve kusursuzluk yasalarını uygulamayı başarabilirlerse vizyon ve umutla yaşayarak ideallerine ulaşırlar. Jan Dark, Kristof kolomb, İsaac Asimov gibi bizi harikalar diyarına götüren, Thomas Edison gibi dünyayı bir anda ışıklara boğan 6 enerjiisine sahip vizyonerler; bu yasaları eksiksiz uygulayabilenlerdir.
Kendi doğalarında ve dünyada var olan hayatın pozitif yönünü keşfedenler, form dünyasının ardında parlayan mükemmellik ışığını görebilecek derinliğe erişebilirler.
6 enerjisiyle doğduysanız hayat amacınızın gerçekleşmesi için mutlaka kendinizi iyi ve başarılı biri olarak imgeleyin. Başkaları ve dünya için iyi şeyler hissetmeye ve yüksek adalet mekanizmasına güvenmeye devam edin.


(7) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ EN İYİ BİLGİNLERİ OLUŞTURUYOR, İTİMAT VE AÇIKLIĞI TEMSİL EDİYORSUNUZ.
Hayat amacı 7 olan bireyler, kendi içlerindeki, başkalarının içindeki ve yaşam süreçlerindeki ışık ya da öze itimat edebilmek için burada bulunmaktadırlar. Ama burada yapmakta oldukları şey kolayca gerçekleşmeyeceğinden sorunlarla karşılaşabilirler. Bağımsızlığa meyilli ve yalnızlığa ihtiyaç duyan kişilerdir. Topluluğu sever gibi gözükseler de, mahcup düşme konusundaki süptil korkuları nedeniyle özel süreçlerini nadiren paylaşırlar.
7'ler evrene büyük bir inanç duyabilirler. Bunu adeta çok önceden biliyorlarmışçasına güvenle kendilerini evrenin yasalarına bırakarak telaşsız bir yaşam sürebilirler. Derin gevşeme hali korkusuzluğa ve mistik bir doyuma ulaştırabilir.
Bunu başarabilen 7'ler istismar edilmeye bile izin vermeye başlarlar. Artık korkusuz olduklarından içlerindeki ışığı açığa çıkarmak ve paylaşmak istediklerinden duygularını açığa vurarak büyük güçlerini gösterirler.
Başkaları tarafından aldatılma ve ihanete uğrama beklentisi olan 7'ler büyük deneyimler yaşarlar. İtimat duygusunu geliştirdikleri ölçüde deneyimler hafifleyerek yok olur. Beklentiler yasasına uymayı başaranlar bu deneyimleri kolaylıkla aşarlar.
Korkularından kurtulmayı başaramayan 7'ler korkuları nedeniyle "gerçek ben"lerini saklama eğilimindedirler. Hayatın satır aralarını okuyabilecek keskin zekaya sahip olan 7'ler, dünya çapında büyük düşünürler, yazarlar, mistikler, felsefeciler olabilirler. Onlar bazı şeyleri nasıl bildiklerini bilmeden bilebilirler ve içlerinde ulaşılmayı bekleyen zengin kaynaklara ancak cilalarından sıyrılarak ulaşacaklarını keşfettiklerinde tüm şekil ve detaylardan sıyrılmış sanatçılar haline gelmişlerdir.


(8) ENERJİSİ İLE DOĞDUYSANIZ EN İYİ HAYIR SEVERLERİ LUŞTURUYOR BOLLUK VE GÜCÜ TEMSİL EDİYORSUNUZ.
Hayat amacı bolluk, güç ve itibarla çalışmak ve başarılarını kamu yararı için kullanmak üzere burada bulunan 8'ler, büyük arenalarda olduğu gibi, küçük arenalarda da doyum verici başarılar kazanabilirler.
8'lerin kaderinin merkezini oluşturan maddi başarı, kaçınılmaz surette parayı içerir. para bir enerji biçimi, hayatlarımızın termometresinde bir civa sütunudur. 8 enerjisi ile doğanlar bolluğu tezahür ettirirken sadece para için burada bulunmazlar. Dürüstlük yasasını iyi uygulayabilen 8 ler için itibar,başarı ve güç asla tanrılaşmayacaktır. yararlı hizmetler yaparak yasalar yeterli uygulanmış olacağından emeğin önemini anlayacaklar ve başarının aslında ter koktuğunu anlayacaklardır.
8'ler dikkat çekmekten hoşlanmasalar da , süptil yollardan dikkat çekmeyi başarabilirler. Saygı ve itibar görmenin çeşitli yollarını bilirler.
Dürüstlük yasasını iyi uygulamayanlar, at gözlüklerini takıp insanları çiğneyerek para ve güce kestirmeden ulaşabilirler, ama en sonunda çok ağır dersler alırlar.
Pozitif yönde çalıştıklarında ellerindeki bolluğu cömertçe paylaşabileceklerinden hayatlarının amacına ulaşacaklardır. Eğer aç gözlü davranırlarsa daha aç gözlü olurlarken, sevgiyle davranırlarsa, daha büyük sevgi gelişimi ile büyük bir enerji kazanabilirler.


(9) ENERJİSİYLE DOĞDUYSANIZ EN İYİ LİDERLERİ OLUŞTURUYOR VE BÜTÜNLÜK VE BİLGELİĞİ TEMSİL EDİYORSUNUZ.9 ENERJİSİYLE HAYAT YOLUNDA OLANLAR, içlerinde ve başkalarının içinde tezahür eden ÖZ'E ( Tanrıya) itimat ederek ve onu izleyerek, dengeli sorumluluk, kendine itimat ve bütünlük (özü-sözü birlik) sorunlarını halletmek ve kalbin yüksek bilgeliğiyle uyum içinde yaşamak için burada bulunmaktadırlar.

Deneyimleri aklileştirmek , gerçeklerle yüzleşmek ve onları aşmak zorundadırlar. Ayrıca kalplerde yazılı olan spiritüel yasaları öğrenmek için , zihinsel süreçlerden çok duygularda açığa çıkan yüksek bilgeliği yakalamak zorundadırlar.

Özellikle 9 enerjisiyle bu dünyada yer alanların "kalplerinin danışmanlığını" en yüksek otorite olarak tanımak ve bunu deneyimlemek için burada yer aldığını söylemek gerekir.

Önce kendilerine itimat ederek yüksek prensiplere ulaşabilirler. Duygu boyutu çok gelişkin olan 9 enerjisi vicdan ve evrensel bilinçaltı ya da sezgileriyle kendi yolunu rahatça bulabilir.

Çoğu kendine güvenli görünür ve liderlik enerjisiyle ilişkili doğal bir karizmaya sahiptirler. Sürekli kendilerini yeniden tanımlamaya çalışırlar ve kendilerini tanrının iradesiyle karıştırabilirler. Yüksek hizmete adanmışlıkları ve başkalarına destek sağlama arzuları hayat amaçlarını oluşturur. Bunu yaparken sipritüel bir dil kullanmazlar.

Mahatma Ghandi, Elvis Presley, Albert Schweitzer, gibi ünlüler de aynı hayat enerjisiyle doğmuşlardır.

Ateşe yaklaşmaktan değil yanmaktan korktuğundan spiritüellikten de bu yüzden korkarlar.

(SIFIR ENERJİSİ İLE DOĞANLAR İÇSEL YETENEKLERİ TEMSİL EDERLER. O BİR HAYAT AMACINI İÇERMEZ. DAHA ÇOK POTANSİYEL KAYNAKLARI VE SEZGİYİ İFADE EDER.)


nobody34 2 Temmuz 2006 15:37

Erkeğinizi burcundan nasıl tanırsınız?

Koç (20 Mart-19 Nisan)

Onu nerede bulabiliisiniz?
Futbol sahasında arkadaşlarıyla oynarken veya açık hava yarışmalarına katılırken onu izlemeye gidin. Fiziksel aktivitelere bayılır!
Sevdiği kadın tipi
Spor takılan, maceracı tipleri sever. Hayatı dolu dolu yaşayan kadınlar hayallerini süsler. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Bu sportmen erkeğe güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız, onu herhangi bir oyuna davet edin ve kazanan için belli bir ödül kararlaştırın.
Gizli cinsel yönü
Yatakta istemeyi bilen ve ipleri kendi elinde tutmak isteyen bir erkektir. Bırakın istesin, pişman olmazsınız. İlişki özelliği Koçlar çok hızlı aşka başlar ama ateşlerini çabuk kaybederler, ilgisini tutabilmek için sürekli yeni bir şeyler bulun.

Boğa (20 Nisan-19 Mayıs)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Boğa'lar pahalı restoranlar, iyi şaraplar, lüks otelleri severler. Bir Boğa'ya rastlamak istiyorsanız paranın bol harcandığı yerlere bakmalısınız.
Sevdiği kadın tipi
Boğa erkeği utangaç, duygusal ve lüks yaşayan kızları sever. Onun için hoş bir sürpriz ne alabilir? Evde mum ışığında güzel bir akşam yemeği hazırlayın. Boğa'lar evcil erkeklerdir, bu tür sürprizlere bayılırlar. Onlar için önemli olan kaliteli ortam ve özenle hazırlanmış yemeklerdir.
Gizli cinsel yönü
Boğa'lar yavaş aşkı severler. Onunla yatağa girdikten sonra uzun bir zaman geçirmeye hazır olun! İlişki özelliği Tatlı ve seksi Boğa'lar çeşitli sözler vermeyi severler. Sözlerinde durmadıkları zaman onları boynuzlarından tutmayı ihmal etmeyin!

İkizler (20 Mayıs-20 Haziran)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Eğlenceyi seven İkizler erkeğini arkadaş partilerinde bulabilirsiniz. Saatlerce bıkmadan usanmadan dans edebilir.
Sevdiği kadın tipi
Çekingen olmayan kadınları sever. İlla ki o söze başlasın diye beklemeyin, sohbeti siz de başlatabilirsiniz. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? İkizler erkeği akıllı kızları sever. Onu etkilemek için vücudunuzu değil aklınızı kullanın. Herkesin vücutlarını kullandığı bu dönemde akıl yolunu seçen bir kadın, çok hoş bir sürpriz olabilir.
Gizli cinsel yönü
İkizler erkeği, usta sohbetlerden oluşan ön sevişmelere bayılır. Yatağa girmeden önce güzel bir yemek yiyin ve o sırada erotik sözler söyleyin. İlişki özelliği İkizler'in çift karakterli olduklarını bilirsiniz. Hem yatakta hem dışarda bu özelliklerini korurlar. Ayrıca yüzeyseldirler, bu özelliklerine dikkat!

Yengeç (21 Haziran-21 Temmuz)
Onu nerede bulabilirsiniz?
İçine kapanık Yengeç erkeğine bir parkta gazete okurken veya bir kütüphanede kitaplara bakarken rastlayabilirsiniz. Zekice bir iltifatla kabuğundan dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Sevdiği kadın tipi
Bir Yengeç erkeğiyle birlikte olmak istiyorsanız, çoğu zaman evde kalmaya veya yıldızların altında dolaşmaya hazır olun. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Yengeç'ler göz temasına çok büyük önem verirler. Yardıma ihtiyacınız olduğunda, bunu hiçbir şey söylemeden, gözlerinizle isterseniz, mest olacaktır.
Gizli cinsel yönü
Yengeç erkeği ön sevişmeyi çok sever. Onu mutlu etmek istiyorsanız, öpücüklere boğun. İlişki özellği Bazı zamanlar çok zor bir kişi olabilir. Ama gerçekten altın gibi bir kalbe sahiptir ve sizi bir prenses gibi yaşatır.

Arslan (22 Temmuz-22 Ağustos)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Nerede güneş ve eğlence varsa, Aslan erkeği oradadır, iyi zaman geçirebildiği her yerde bir Aslan bulabilirsiniz.
Sevdiği kadın tipi
Kendinden emin, sosyal kadınları sever. Bir Aslan'la yaşamak onunla sahne ışıklarını paylaşmak demektir. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? En gözde partilere davetiye bulun ve birlikte gidin. Sonra da ikiniz için özel bir parti yapmanız hiç fena olmaz.
Gizli cinsel yönü
Hayatta hep "Ben" dese de, yatak odasında partnerinin arzularına çok dikkat eder. Her şeyi kendisi için istiyor gibi görünse de sizi de çok düşünür. İlişki özelliği İlgili ve düşüncelidir. Doğru ilişkiyi bulduğunda bencillik maskesini düşürür ve gerçek yüzünü gösterir.

Başak (23 Ağustos-21 Eylül)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Bu atletik erkeği sabah kumsalda koşarken veya spor salonlarında bulabilirsiniz.
Sevdiği kadın tipi
Klasik bir arkadaş olan, düşüncelerini söylemekten kaçınmayan bir kadın hoşuna gider. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Birlikte su kayağı yapın. Suyu çok seven Başak erkeği etrafa sular saçmaya bayılır. Öğleden sonra da ona teklif edeceğiniz bir yüzme sefasına hayır demez!
Gizli cinsel yönü
İlk başta biraz çekingen davranır; ama sizinle belli bir zaman geçirdikten sonra vahşi yönünü gösterir. Siz de bu durumdan çok memnun olursunuz! İlişki özelliği Bazen çok şikayet eder, bazen çok fazla eleştirir; ama asla ve asla ihanet etmez.

Terazi (22 Eylül-22 Ekim )
Onu nerede bulabilirsiniz?
Mars onu çılgın yapmadığı sürece tembel Terazi erkeğini tembellik yaparken bulursunuz. Kafanızı kaldırın ve aşk bekleyen miskin kuşlara bir göz atın!
Sevdiği kadın tipi
Kolay elde edebileceği tipleri sever; çünkü çok uğraşmaktan ve ısrarcı olmaktan çekinir; Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Havuz kenarında dikilin ve yanınızdan geçerken onu suya atın. Peşinden siz de atladıktan sonra kurulandığınızda sizi seyretmesine izin verin.
Gizli cinsel yönü
Zevk vermeyi çok sever. En gizli fantezinizi ona anlatın ve hayata geçirmesini bekleyin. İlişki özelliği Eğlenceli ve etkileyici bir tiptir; ama o kadar diplomatiktir ki bazen gerçek düşüncelerini tahmin etmek çok zordur

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Bekar Akrep erkeği sıcağı sever. Onu yazın sahilde veya havuz kenarında güneşlenirken, kışın da sauna veya solaryumda bulursunuz.
Sevdiği kadın tipi
Cinsel bakımdan ona uyan ve yüksek libidosuyla başedebilen bir kadın Akrep erkeği için idealdir. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Eve geldiğinde en kırmızı rujunuzu sürün. En seksi kırmızı elbisenizi giyin (Başka hiçbir şey yapmanıza gerek yok)!
Gizli cinsel yönü
Akrep erkeği hem niteliği hem niceliği sever, ikinci raund için hazır olduğunu söylüyorsa, ona inanın. Ateşli gecelere hazırlanın. İlişki özelliği Her isteğinizi yapmaya gayret eder. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var: Onu düşkırıklığına uğratırsanız, sizi affetmesi için çok beklersiniz.

Yay (22 Kasım-20 Aralık)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Parti ve kokteyllere mümkün olduğu kadar sık katılın. Mutlaka sosyal Yay erkeğine rastlarsınız.
Sevdiği kadın tipi
Yay erkeği eğlenceyi ve aşkı seven kadınları tercih eder. Günde 24 saat, haftada 7 gün ilgi beklemeyen kadınlar ise tam onun tipidir. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Onun kadar iyi poker oynadığınızı gösterin. Bu onu gururlandıracaktır. Üstelik oyunun sonunda ikiniz de kazanacaksınız!
Gizli cinsel yönü
Sıradışı aşk oyunlarını sever. Size bayılmasını istiyorsanız, striptiz şovu yapmaya hazır olun. Başka çılgın fantezileriniz varsa, daha da iyi! İlişki özelliği Sizinle eğlenmeye bayılır; ama sizin gibi eğlenceyi seven başka kadınların da olduğunu unutmayın. Dikkat edin: Prensinizin gözleri biraz dışarda!

Oğlak (21 Aralık-19 Ocak)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Oğlak erkeği vaktini genelde yalnız geçiren bir tiptir. Onu jogging yaparken veya bir kafeteryada tek başına kahvesini yudumlarken bulabilirsiniz.
Sevdiği kadın tipi
Akıllı, ciddi kadınları sever. Size hayran olmasını istiyorsanız, hayattan ne istediğiniz! ve onu nasıl elde edeceğinizi bilmelisiniz. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Yatağınıza ipek nevresimler takın, mum İşığında romantik bir yemek hazırlayın.
Gizli cinsel yönü
Oğlak'lar biraz eski modadır. Onlar daha çok romantik aşkı severler. Kama Sutra'yı başkalarına saklayın! İlişki özelliği Suskun ve şüpheli Oğlak erkeğinin güvenini kazanmak zordur; ama onu kazandıktan sonra tam annenizin sizin için isteyebileceği erkeğe dönüşür.

Kova (20Ocak-17Şubat)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Akıllı Kova çok konuşkan bir tiptir. Onu en çok konferans salonlarında ve kitap satan mağazalarda bulabilirsiniz.
Sevdiği kadın tipi
Akıllı kadınları sever. Onun beğenisini kazanmak istiyorsanız her konuda sohbet etmeye hazır olmalısınız. Yani, kültür şart. Onun için hoş bir sürpriz na olabilir? Dürüstlük onun en çok önem verdiği özellikler arasındadır. Ondan ne istediğinizi açık açık söylemeniz ve dürüst olmanız, hoş bir sürpriz için yeterlidir.
Gizli cinsel yönü
Kova'lar çevrenin ne dediğini pek önemsemezler. Herkesin gözünün önünde size yakınlık gösterirse, hiç şaşırmayın. İlişki özelliği Kova'lar için duygular değil olaylar önemlidir. Bir hata yaparsanız, sizi affetmeyecek kadar hain olabilir!

Balık (18Şubat-19Mart)
Onu nerede bulabilirsiniz?
Balık'lar yüzmeyi severler; onları dalgalarda sörf yaparken veya kışın bile havuzda yüzerken bulursanız şaşırmayın.
Sevdiği kadın tipi
Vahşi bir çocuğu andıran kadınları severler. Hayatın para biriktirmek için değil, yaşamak için olduğunu düşünüyorsanız, tam onun tipisiniz. Onun için hoş bir sürpriz ne olabilir? Her parmağınızı başka bir renge boyayın ve her renk için farklı bir seks oyunu hazırlayın. Çok sıcak saatler geçirip, çok eğleneceğiniz kesin.
Gizli cinsel yönü
Balık erkekleri, yatakta lider kadınları severler. Cinsel hayatınızın iplerini kendi ellerinize almaktan çekinmeyin, buna bayılacaktır. İlişki özelliği Romantik ve düşünceli Balık erkeği eve hep çiçeklerle gelir. Davranışlarınıza çok dikkat edin, aksi takdirde kafası kolay karışabilir.


asla_asla_deme 4 Temmuz 2006 16:14

1 Ocak - 10 Ocak tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Sarı gentiyan.
Sıcak yazı simgeleyen gizemli bir çiçektir. Dağ çayırlarında yetişir. Karaktere gizem katmaktadır. İçe kapanıklık ve suskunluğun nedeni basit bir çekingenlik de olabilir. Bu simgede doğan insan inatla amaçlarına ulaşır. Soğuk havalarda sağlığına dikkat etmelidir.

11 Ocak - 20 Ocak tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Deve dikeni.
O hiç kimsenin dikkatini çekmez. Bu nedenle o sürekli kendi kendiyle uğraşır. Bu karakteri deve dikeninin gerçek kişiliğinin saklanmasına neden olur ve insanlar onun bir önemli özelliğini iyi kalpliliğini fark etmezler. O iyi bir dosttur ve ailesine düşkündür. Çok çalışkandır. Verilen bütün işleri yerine getirir. Ama çok çalışmak bir yana sağlığına dikkat edip, dinlenmesini de bilmelidir. Bu insanlarda hipertansiyon görülebilir.

21 Ocak - 31 Ocak tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Ölmez çiçek.
Bu insan ciddi birisidir. Modayı yakından takip eder. Çekiciliği ile etrafındakileri kıskandırabilir. Enerji dolu olduğu için zorluklarla başa çıkabilir ve kötü niyetli insanlarla savaşıp onları yenebilir.


1 Şubat - 10 Şubat tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Ökse otu.
Bu işaretin bayanı aşırı meraklı ve hafif hareketleri ile dikkat çeker. İnsanları baştan çıkarmak onlar için en basit iştir. Bu işaret altında doğan erkekler spor, vücut geliştirme, karate, tenisle uğraşarak popülariteye ulaşırlar. Ayrıca, bu insanlar sporla uğraştıkları için sağlıklı olur ve kolay hastalanmazlar.

11 Şubat - 19 Şubat tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Güzelavratotu.
Bu işarette doğan kadınlar gerçek güzeldirler. Aynı zamanda ciddiyetlerini korurlar. Onlara yaklaşmak kolay bir iş sayılmaz. Erkekler yakışıklı olmasalar da usanmadan çalışırlar. Bu şekilde amaçlarına ulaşmasını da iyi bilirler.

20 Şubat - 28 Şubat tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Küstümotu (mimoza).
Bu insanlar hassasiyetleri ile diğerlerinden seçilirler. Mimoza insanı yaptığı iş değerini bulamazsa gerçekten acı çeker. Bu insan ona verilen işi neyin pahasına olursa olsun yerine getirir. Bu yolda gerekirse kendi sağlığını feda eder. Ama sonuç olarak da bir değerlendirme, bir aferin duyma ihtiyacı hisseder. Kalp krizi ve ülser kaçınılmaz hastalıklardandır.


1 Mart - 10 Mart tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Haşhaş.
Onun güzelliği herkesi büyüler. Bu insanın ağına yakalanmak kolay, ordan çıkmak oldukça zordur. Onun yolu çok engebelidir. Haşhaş insanı kendi güçlerine inanmalıdır, ancak bu şekilde başarılı olur. Et yemeklerinden uzak durması tavsiye edilir. Sebzeler onun için vitamin kaynağı ve iyi moral deposudur

11 Mart - 20 Mart tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Zambak.
Zarif bir insandır. Zambak bir ay çiçeği olduğu için, sırları ancak yarım ay olduğu zaman ortaya çıkar. Her şeye rağmen Zambak nasıl mutlu olacağını iyi bilir.

21 Mart - 31 Mart tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Yüksükotu.
Bu işaretin sarı ve solgun çiçeklerine rağmen, bu işareti taşıyan insanlar kararlı bir kişiliğe sahiptirler. Kafaları bir makine kadar hızlı ve dakik çalışır. Yaşamın en zor dönemlerinde bile hızlı bir çözüm bulmak onlar için zor değildir. Hiçbir zaman kendilerini kaybetmezler. Bir az sinirlidirler. Baş ağrıları çekebilirler.


1 Nisan - 10 Nisan tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Manolya.
Dürüsttür, her zaman birinci olma isteği en belirgin özelliğidir. Sosyal ilişkilerinde başarılı sayılmaz. Çünkü insanların tavsiye ve önerilerine asla kulak asmaz.

11 Nisan - 20 Nisan tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Ortanca.
O iyi kalplidir, cömerttir. Bazen fazla iyi davranır, elinde ne varsa hepsini çevresindekilere vermeye çalışır. Bu huyu bazen yakınları tarafından iyi karşılanmaz.

21 Nisan - 30 Nisan tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Dahlia.
O azamici bir kişilik taşımaktadır ve bu huyu amaçlarına ulaşmakta onu engelleyebilir. Dahlia insanı başkalarından çok kendine ve kendi gücüne güvenmelidir. Bu durum sadece iş için değil, özel hayatında da geçerli olabilir.

1 Mayıs - 10 Mayıs tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: İnci çiçeği.
Cömert ve iyi kalplidir. Menfaatçi insanlar tarafından acımasızca kullanılmaya yatkındır. İnci çiçeği kadınına iyi bir koruyucu gerekebilir. İş konusunda bu insanlar fazla sorunlar yaşamamaktadırlar. Ani değişiklikler sinirlerini olumsuz etkileyebilir.


11 Mayıs - 21 Mayıs tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Semiz otu.
Kolay güvenemeyen, tehlikelerden sakınan, her zaman darbe bekleyen, hatta sevdiği insana karşı bile dikkatli ve tedbirli olan bir insandır.

22 Mayıs - 31 Mayıs tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Papatya.
Bu gelenekseldir: seviyor-sevmiyor. İnsanlar tarafından zor anlaşılsa da onları kendine çekmeyi başarmıştır. Güzel bir dış görünüşe sahip olmalarına rağmen bu insanlar, yaşamlarını rekabet uğruna masa başında geçirmeye hazırdırlar. İş tutkularının nedeni spora olan merakları da olabilir.

1 Haziran - 11 Haziran tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Çançiçeği.
Sabit karakterlidir. Her hangi bir değişiklik onu korkutabilir, üzebilir. İyi bir aile ve iyi bir iş sahibi olursa bu kişiliği yüzünden fazla zarar görmez. En sevdiği ulaşım aracı, örneğin iş gezileri için tercih edebileceği araç trendir. Uçak mı? Asla!

12 Haziran - 21 Haziran tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Krizantem.
Sakin ve sessizdir, evde oturmayı sever, tedbirlidir, gözlemcidir. Olaylarda dedikoduculuk rolünü üstlenmeye bayılır. Amaçlarına ulaşır.



22 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Lale.
Lale erkeği şüphesiz Don Juan'dır. Hiçbir şeyi umursamaz. Lale kadını enerjiktir. Kendine güveni sonsuzdur. Bu kadınların eşleri mutsuz olurlar.

2 Temmuz - 12 Temmuz tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Nilüfer.
Su, hava ve toprak - üçü bir arada. Çok değişken bir kişiliğe sahiptir. Yaşam onun için kolaydır. Zorlukların üstesinden gelir. Sıkıntılarından çabuk kurtulabilir.

13 Temmuz - 23 Temmuz tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Menekşe.
Herkesin gözleri onun üzerindedir. Genelde gölgede saklanır. Ama gerekirse güneşe çıkar ve ihtiyacı olan şeyi elde eder. Hafife alınmamalıdır!

24 Temmuz - 2 Ağustos tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Yaban gülü.
Dikenlidir. Çıplak elle tutulamaz. Tabii bu dikenler onun iyi korunmasını sağlar. Kendini iyi savunur ve koşullara ayak uydurmasını bilir.

3 Ağustos - 12 Ağustos tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Ay çiçeği.
Kendi yerini güneşin altında bulmuştur. Başarılar onun gözlerini kapatamaz.



13 Ağustos - 23 Ağustos tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Gül.
Çiçeklerin kralıdır. Başka insanlar her zaman gül insanını kıskanırlar. Onun aleyhine entrikalar düzenlenir, onu yerinden koparmak için planlar yapılır, komplolar kurulur. Gül hatalı değildir. Ama bütün zamanlarda kendi erişilmezliğini korumak güçtür. Sağlığına dikkat etmeli ve fazla yorulmamalıdır.

24 Ağustos - 2 Eylül tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Hezaren (delphinium).
Kendine sert davranır, yabancılara ise tolerans tanır. Çok zeki olduğu söylenemez. Bu nedenle zorluklarla karşılaşabilir. Kendine uzatılan yardım elini kabul etmelidir.

3 Eylül - 11 Eylül tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Karanfil.
Karanfil insanı çok sabit fikirlidir. Çevresindekiler bundan rahatsızlık duyabilirler. Ama o yenilmezdir, her zaman doğru yolu seçer ve inatla yolunda durmaya devam eder.

12 Eylül - 22 Eylül tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Saray patı (aster).
Saray patı sonbaharın hüzün ve kederini kapatmaya çalışır. Saray patı insanı etrafına neşe saçar. Maalesef bazen insanları neşelendirmekle gecikir. Bu insanlar iyi yönetici olabilirler.

23 Eylül - 3 Ekim tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Funda.
Bu insanlar zarafetleri ile dikkat çekerler. Onlar işlerinde uzmandırlar. Kendi altın ellerinin değerini bilirler. Funda iyi bir dosttur. Arkadaşını kötü günde yalnız bırakmaz.



4 Ekim - 13 Ekim tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Kamelya (Japon gülü).
Hoş bir dış görünüşe sahiptir. Sakin ama korkusuzdur. Hareketlerinde çocuksuluk sezinlenir. Sanata yatkınlıkları vardır.

14 Ekim - 23 Ekim tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Leylak.
Leylak şafağın, tazeliğin, gençliğin simgesidir. Çalışkan bir insan olan Leylak başkalarına da yardım etmekten zevk alır. Kıskanç iş arkadaşların dikkate almamalıdır.

24 Ekim - 2 Kasım tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Freesia.
Korkusuz, inatçı kişilikleri bazen zarar verebilir. Bu işaretin insanları çok sevimli ve sempatik olurlar. Bu sayede işlerinde de ilerleme gösterirler. Bir az diplomatik davranmalıdırlar.

3 Kasım - 12 Kasım tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: *****e.
*****e insanı gizemli ve anlaşılmaz kişiliği ile dikkat çeker. Şüphecidirler. Çevrelerindeki insanlara karşı dikkatli yaklaşırlar. Sabırla, çalışarak istediklerini adım adım elde ederler.

13 Kasım - 22 Kasım tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Peony.
Peony insanı sağlığı için endişelenmeyebilir. Her koşula dayanıklıdır. Tabii işinde çok çalıştığı zamanlarda ara vermeli, dinlenmelidir. Bir az daha tutumlu olmalıdır. Ve planlarında savurgan davranmamayı öğrenmelidir.

23 Kasım - 2 Aralık tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Glayöl (Gladiolus).
Glayöl insanı özel yetenekleri ile diğerlerinden farklı olmasa da, çok çalışkan ve başarılıdır. İyi yönetilirse çok şey elde edebilir. Ancak kendini övmekten hoşlanır.

3 Aralık - 12 Aralık tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Keklik otu.
Sıcağın sembolüdür. Tazeliği ve rüzgarı sever. Dikkat merkezinde olmaya bayılır. Maymun iştahlılığı ile bazen sınırları geçebilir. İşte bir eleştiri alırsa hemen savunmaya geçer ve sıyrılmayı başarır.

13 Aralık - 22 Aralık tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Lotus.
Temizlik sembolüdür. Asya insanları için çok şey ifade eder. Buralarda sadece egzotik açıdan değerlendirilir. Lotus insanı zevklidir, amaçlarına kolay ulaşır. İnsanlarla ilişkilerinde daha esnek davranmalıdır.

23 Aralık - 31 Aralık tarihlerinde doğanlar:
Çiçeğiniz: Akça.
Bu işaret altında doğan insanlar iyi arkadaş, dost olurlar. Güvenilirdirler. Sakin ve öfkelenmeyen kişilikleri var. Onları kızdırmak zordur


Misafir 24 Temmuz 2006 10:32

Burçlar ve Burçların Özellikleri


"Burçlar olgusunun gerçek olduğunu bilim ispatladı!"
Elektronik mühendisi ve yazar Maurice Cotterell, dünyanın çevresini atmosfer gibi saran radyasyon kuşaklarını incelerken, 1957 yılında NASA'da çalışan bilim adamı James Van Allen tarafından keşfedilen ve onun adıyla anılan bu kuşakların, güneşten gelen radyasyonu süzdüğünü ve dünyaya gönderdiğini, güneşin yıl boyunca on iki çeşit ışın gönderdiğini ve bunların da on iki farklı çekim alanı yarattığını görmüş. (Bu manyetik alanları keşfeden de Profesör Iain Nicolson.)
On iki !... Bu sayı, Cotterell'in zihnindeki soruyu yanıtlamış... Burçlar da toplam on iki adet değil mi? On İki aya on iki burç,burçlar da ayrı manyetik alan!
Araştırmalarını derinleştirmiş, eline Oakland Üniversitesi'nden Profesör A.Lieboff'un bir incelemesi geçmiş. Profesör Lieboff‘un, tüp bebekler üzerinde yaptığı araştırmada, laboratuvarındaki ışık düzenlemesinin, tüplerde büyümekte olan ceninlerin hücrelerini etkilediğini söyleyerek ilgilileri uyardığını görmüş...

Maurice Cotterell, bu verilerden yola çıkarak, on iki ayrı güneş ışınımının cenin kromozomlarında on iki çeşit mutasyona yol açtığını (cenin ister tüpte, ister ana rahminde olsun), bunun sonucunda ortaya on iki farklı insan tipi çıktığını söylüyor.
Bu kez elindeki verileri bilgisayara yüklemiş. Belli ışınımların dalga boyları ve buna 'tekabül eden' güneş lekeleriyle insanların bazı davranış biçimleri ve doğum tarihleri arasında 'korelasyon' aramış. Bilgisayar buluşu doğrulamış. Güneşteki lekelerin (yani radyasyon patlamalarının) belli bir şekil aldığı dönemde, ananız, babanız sizi oluşturma işlemine giriştiyse, belli bir karaktere sahip oluyorsunuz.
Örneklere göre;
Aslan burcu "ille benim dediğim olacak" tavrına güneşin belli bir leke görünümü, Akrep'in çok duygusal olup da bunu gizlemek istemesine güneşin başka bir leke biçimi, Kova'nın iliklerine kadar duygusal olup da bunu saklamaya hiç gerek görmemesine başka bir leke 'pattern'i denk düşüyor...

Cotterell, bu yönde birkaç noktanın altını çiziyor:
1. Görülüyor ki, belirleyici olan, doğum tarihi değil, 'imal tarihi'. Annenizin sizi doğurduğu anın hiçbir önemi ve anlamı yok. Kişiliğinizi saptayan, babanızın sperminin annenizin yumurtasıyla birleştiği an ve onu izleyen dakikalar, saatler...
2. Böylece, burcunuzu saptamak için de dokuz ay on gün geriye gideceksiniz. Yani, İkizler aslında Başak burcu, Kova aslında Koç burcu, Aslan aslında Akrep burcu!...
3. İnsanoğlu yüzyıllarca, hatta bin yıllarca burçlar ı etkileyenlerin gezegenler olduğunu sanmış. Oysa, meselenin Venüs'le, Satürn'le, Neptün'le falan hiç ilgisi yok! “Mars bilmem kaçıncı evdeyken Pluton'un yükseleninizin kaçıncı derecesinde” türünden iddialar boşa gidiyor...
Ama işin temelindeki gerçek, ‘Burçlar' var. Ya da şöyle söyleyelim, insanlığın 'burçlar' olarak bildiği karakter özellikleri ve farklılıklarının bilimsel nedeni açıklandı.
Çağımız itibariyle 1957’ de keşfedildiği kabul edilen, gerçekte insanlığın başlangıcından beri var olan Burçlar; işin temeli...
Ancak; içeriği hakkında tartışılabilir.
Örneğin, Cotterell’in dediği gibi, acaba doğum tarihimizin hiç mi önemi yok?...
Evet, gerçekten start noktası çok önemli, çünkü bu noktada sonrakilerin hepsi mevcut. Kaderimizin yazılması denen olay, daha anne karnında iken, burçlardan gezegenlerin aracılığı ile ulaşan ışınımların DNA yapısında düzenleme yapmasıdır.
Ancak; ilk noktanın yani Cotterell’in deyişi ile “imal tarihi”nin kesin olarak tespit edilmesi çok zor, doğum tarihi, saati gibi noktalardan yola çıkarak karakter özelliklerini saptamak çok daha mümkün...
Zaten iç burç, yükselen ve ay burçları, ilk noktanın tafsilidir...
Bizi düşündüren bir diğer husus da, gezegenlerin hiçbir etkisinin olmadığı fikrinin öne sürülmesidir ki, bu iddia yanlıştır.
Çünkü, sistem burçlarıyla, gezegenleriyle, yıldızlarıyla, pozisyonları ile bir bütün...
Burçlar ana grafiği çizer, yıldızlar ise oradaki hareketliliği anlatır...
Başka bir deyişle çanak anten gibi, burçların farklı dalga boylarını yansıtırlar...
Öyle veya böyle "işin temeli burçlar" ifadesine katılmak gerekiyor.
İlim, keşif, yenilik ifade eden Kova çağına girdiğimiz 2000’ li yıllarda, astroloji gerçek yerini bulacaktır.
Bu bilgiler ışığında şu noktaya varabiliriz:
Her insanın bir astrolog olması gerekmiyor, ancak astrolojiyi enikonu bilmesi gerekiyor.
Bu ilmin günlük hayatımızda bize yarar sağlayacağı ve davranışlarımızın modelini oluşturacağını düşünmek çok mantıklı. Ama belki bazı kişilerde halen bir ikilem yarattığı için ilim olarak kabul edilmese de, astrolojiyi ve burçlar takip edenlerce asla bir sendrom niteliğinde değildir...



BuckLes 23 Ağustos 2006 17:58

Burcunuzun kadını mısınız...

KOÇ KADINI

Nasihatler, tavsiyeler, yol göstermeler. Hiçbiri size göre değil. Nasılsa
bildiğinizi yapacaksınız. Bu inatçılık mı? Hayır sadece kararlılık ve doğru bildiğinden şaşmamak.Ortada belirgin bir neden yokken sinirli ve gergin mi oluyorsunuz? Bu
demektir ki o gün, içinizdeki muazzam enerjiyi harcayacak bir yer bulamadınız. Hareketsiz bir yaşam sizin için bir kabus olabilir. Sürekli koşuşturmak, yorulmak nedir bilmeyen bedeninize uygulayabileceğiniz en iyi terapidir.Mücadele etmeyi seversiniz. Çünkü sizin için her mücadele kazanılacak bir zaferdir. Sizi sevenlerden oluşan geniş bir hayran kitlesi vardır. Bunların çoğu yüreklendirip güvensizliklerine çareler bulduğunuz kişilerden oluşur. Bu yüzden iş hayatında iyi bir yönetici,aile yaşamında yol gösterici
olursunuz.
Anahtar sözcüğünüz: "Cesaret tüm engelleri aşar."


_____

BOĞA KADINI

Ani değişiklikler, son anda verilen kararlar, düzensizlikler sizi çıldırtmaya yeter. Sakin, huzurlu, doğal güzelliklerle dolu bir yaşam, burcunuz kadınlarının en büyük özlemidir. Bu yüzden pekçoğunuz durmaksızın büyük bir sabır ile çalışır, para kazanır. Paranın günümüzde güzelliklere ulaşmanın bir aracı olduğunu bilir. Yaşamın gerçekleri ile yüzleşmek canınızı kolay kolay sıkmaz. Çünkü Boğa kadınları, iyisi ve kötüsü ile bu
dünyanın insanıdır. Nasıl yemyeşil ağaçlar, rengarenk kuşlar, çiçekler
varsa; çorak topraklar, lavlar saçan yanar dağlar, bataklıklar da vardır. Hepsi de doğaldır. Güzelliklere olan düşkünlüğünüz sizi bir sanat dalı ile uğraşmaya
itebilir. Olmasa bile iyi giyinmek, güzel yemekler yemek veya yapmak, evinizin dekoru ile uğraşmak gibi konular her zaman sizi çeker.

Anahtar sözcüğünüz: "İşleyen demir ışıldar."


_____


İKİZLER KADINI

Tekdüze bir yaşamın neşenizi kaçırması mümkün değildir ama siz bu durumdankaçmak için herşeyi yapar ve başarırsınız da. İlginizi tek bir konu değil
yüzlerce değişik konuya verebilirsiniz. Bu sizin için hem eğlenceli hem de
aktif zekanızı kullanmanıza yardımcı olacak bir egzersiz gibidir. Detaylar asla gözünüzden kaçmaz. Kimsenin dikkat etmediği detayları görmek çoğu zaman işinize yarasa da bazen "görmez olsaydım" dediğiniz olur.Çünkü bu ufacık detaylar uykunuzun kaçmasına neden olabilir.
Konuşmaktan, tartışmaktan, okumaktan ve yazmaktan büyük zevk alırsınız. Sizin için öğrenmenin yaşı yoktur. 50 yaşında bile ilginizi çeken bir konu için eğitim hayatına dönebilirsiniz.
Duygusal yaşamınızda eğlendiğiniz süre hiç bir problem olmaz, aksi halde
biraz maymun iştahlı davranabilirsiniz.


Anahtar sözcüğünüz: "Öğrenmenin ve eğlenmenin yaşı yoktur."


_____


YENGEÇ KADINI

Evinden, ailesinden ve çocuklardan uzak bir Yengeç kadını olabilir mi? Bütün günü, haftayı hatta 1 ayı evinizden uzakta geçirebilirsiniz ama sıcak yuvanız, konforlu koltuğunuz bir an bile aklınızdan çıkmaz.Çocuklarla çocuk olmak, oyuncak bebeklerle oynamak sizi mutlu eder. Gerek
aile, gerek iş yaşamında barışçıl ilişkiler temel ilkenizdir. İş hayatınızda başarıdan başarıya koşsanız bile katı ve mesafeli ilişkiler istifa nedeniniz olabilir. Yine de çok iyi yönetici olursunuz. Yanınızda
çalışanlara ailenizin fertleri gibi davranırsınız. Onları korur, dertleri ile ilgilenirsiniz.
Duygusal yaşamınız yoğun sevgi ihtiyacınız karşılandığı müddetçe sorunsuz
geçer. Aksi halde koltuğunuza gömülüp geçmişi düşleyerek yaşayabilirsiniz.



_____


ASLAN KADINI

Boyun eğmek, kabullenmek ve başarısızlık. İşte sözlüğünüzde bulunmayan kelimeler.
Siz Aslan kadınları, dünyaya başarmak için geldiğinizi bilirsiniz. Bu
başarı maddi veya manevi olabilir. Boyun eğmekten kendiniz ve başkaları
adına nefret edersiniz. Haksızlığa tahammülünüz yoktur.
Kendinizi seversiniz. Çünkü başkalarını sevmenin yolunun kendinizi sevmekten geçtiğini bilirsiniz.Girdiğiniz her ortamda fark edilirsiniz. Bu biraz da bilinçli veya
bilinçsizce sizin çabanızla oluşur. Aslan kadınları kenarda köşede
kalmaktan hoşlanmazlar. Yaratıcılığınızın sınırları yoktur.

Anahtar sözcüğünüz: "Başarıyorum öyleyse varım."


_____


BAŞAK KADINI


Üstünkörü yapılmış bir yemek, saçma sapan bir kitap... Fark etmemiş gibi görünebilirsiniz ama bir çift sözünüz de mutlaka olur.Yaşam sizin için çözülmesi gereken bir matematik problemidir. Bölüm bölüm çözersiniz. Çözdükçe rahatlarsınız. Bu yüzden genç Başak kadınları biraz hırçın olabilirler.Yeni insanlar, mekanlar, şehirler sizin için çözülecek yeni bilmecelerdir.
Çözene kadar herşey yolundadır ama bir kere çözünce yenilerine ihtiyacınız
olur.Çevreniz bir türlü işin içinden çıkamayan insanlarla doludur. Çünkü siz
onların problemlerini kolayca çözümleyebilirsiniz.Aile ve duygusal yaşamınıza gelince; her ikisi de sizin için sonu gelmez
bir bilmecedir. Bu yüzden çoğu Başak kadını kendilerini yoğun aile ve
duygusal ilişkilerin içinde çözüm ararken veya her iki konudan da uzak bambaşka diyarlarda bulurlar.

Anahtar sözcüğünüz: "Her sorunun bir çözümü vardır."

____



TERAZİ KADINI

Karmaşa, şiddet, kavga, gürültü... Hayır! Yaşamınızda asla bunlar olmamalı. Siz barış, uyum ve huzur kadınısınız. Tartışmaları yatıştıran, ayrılanları barıştıran mutlaka siz olursunuz. Girdiğiniz her mekana uygun bir kıyafet, size eşlik eden uygun bir partner olur. Aile ve iş yaşamınıza
eşit zaman ayırabilmeyi başaran nadir burçlardansınız. Ayrımcılığa tahammül edemezsiniz. Arkadaşlarınıza, aile fertlerine eşi ilgi ve sevgi gösterirsiniz.
Sanatın pek çok dalına ilgi gösterir aynı zamanda uygulayabilirsiniz.Gelişmiş adalet duyguları kimi zaman politikaya yönelmenize neden olur.Her zaman şık ve zarif olmayı bilirsiniz. Nezaket kurallarını her zaman uygularsınız.

Anahtar sözcüğünüz: "Savaşma, barış."


_____


AKREP KADINI

"Dikkat tehlikelidir"! Tüm Akrep kadınları gibi burcunuzla ilgili söylenen bu cümleyi siz de duymuşsunuzdur. Yine tüm Akrep kadınları gibi gülümseyip"nerem tehlikeli acaba?" diye düşünmüşsünüzdür. Bir Akrep kadının kendinden başka kimseye zarar veremeyeceğini sadece Akrep kadınları bilir ve kimseye söylemezler.Siz güçlü duyguların ve tutkuların kadınısınız. Yaşadığınız mutlulukları ve acıları ömür boyu unutamazsınız. Çoğu katı ve acımasızlıkla suçlanırsınız. Bu içinizdeki fırtınaları gizli bahçenizde sakladığınız içindir. Rekabeti seversiniz ama gizlice. Bunu kimse fark etmez. Bu yüzden başarılarınız hayretle karşılanır. Sevdiklerinize size bağlı kaldıkları sürece tutkuyla bağlanırsınız. İhaneti ise asla bağışlamazsınız. Karşılaştığınız kişilerin sözlerinden çok gözlerine dikkat edersiniz. Size yalan söylemek güçtür.

Anahtar sözcüğünüz: "Gözler yalan söylemez."


_____


YAY KADINI

Sürekli aynı yerde, aynı işte, aynı kişilerle olmak... Bu sizi çıldırtıyor değil mi? Çıldırmak kelimesi hiçbir Yay kadınına yabancı değildir.Özgürlüğünüzün uzun süre kısıtlanması hiç de gözler önünde, gürültülü bir şekilde tepki vermenizi engellemez.Size yabancı olan herşeye ilgi duyarsınız. Yabancı ülkeler, insanlar,başka dilde şarkılar sizi heyecanlandırmaya yeter. Bu yüzden çoğu Yay
kadını bir gün kendini yabancı bir ülkede yaşarken buluverir. Dürüstlüğünüz patavatsızlık raddelerine gelebilir. Sonra da çevrenizdekilerin neden size kırıldıklarını anlamakta zorluk çekersiniz.Kimi zaman aktif, neşeli, sportmen olup kimi zaman da felsefe, din gibi
konulara dalıp bir münzevi gibi yaşayabilirsiniz. Birlikte uzak ülkelere gidip maceralara atılabileceğiniz kişileri seversiniz. Bunun dışında pek duygusal olduğunuz söylenemez.

Anahtar sözcüğünüz: "Uzaklara, daha uzaklara."


____


OĞLAK KADINI

Yarın ne olacağını bilememek, hata yapmak, idealsiz bir yaşam. Hiçbiri size göre değil. Geleceğini emin eller altına almak, güven duyacağınız ortamlarda yaşamak her Oğlak kadını gibi sizin de en büyük emelinizdir. Sizi mesafeli ve biraz soğuk bulabilirler. Bu, kimseden yardım beklemeden
her işinizi kendi başınıza yapmanızın sonucudur. Neticede insanların hepsinin bu dünyada yalnız olduklarına ve kendi sorunlarını kendilerinin çözmeleri gerektiğine inanırsınız.
Sabırlı ve azimli oluşunuz sizi pekçok konuda başarıya ulaştırır. Dostlarınız sağlam ve ömür boyu beraber olacağınız kişilerden oluşur. Erken yaşta olgunlaşıp sorumluluk alırsınız.
Duygusal yaşamınızda güven duymak temel ihtiyacınızdır. Güven duyduğunuz kişi ile ömür boyu birlikte olursunuz.


Anahtar sözcüğünüz: "Kendi işini kendin gör."


____


KOVA KADINI

Kısıtlanmak, disiplin, otorite. İşte sizi yerinizden hoplatacak 3 kelime. Yaşamınızın sürekli bir başkaldırı ile geçmemesinin tek şartı bağımsız olmanızdan geçer.
Modası geçmiş, eski olan herşey ruhunuzu karartır. Her tür yenilik ise
sizi heyecanlandırır, yaşama bağlar. "İşte çağdaş bir kadın" denildiğinde bir Kova kadınını karşınızda bulursunuz. Bulunduğunuz her ortamda açık fikirliliğiniz, toleransınız, insan sevginizle odak noktası olursunuz. Sizin için hiçbir şey acayip değildir. Aksine acayip denilen herşey size normal görünür.
Duygusal yaşamınızda bağlanmaktan korkarsınız. Yine de sizinle iyi arkadaş
olan biri ile uzun süre beraber olabilirsiniz. Yaratıcılık gerektiren her tür meslekte başarılı olursunuz yeter ki başınızda bir otorite olmasın.

Anahtar sözcüğünüz: "Benim için çok normal."


____



BALIK KADINI

"Sürekli gerçeklerden kaçıyorsun." Hemen hemen yaşamınızın her döneminde
bu sözcüğü duymuşsunuzdur. Yanlış da sayılmaz. Yaşamın gerçekleri sizi pek
ilgilendirmez. Yine de çalışıp didinmek, hayatın dikenli yollarında
ilerlemek konularında çok zorlandığınız söylenemez. Bunun sırrı bu dünyada
kendiniz dahil hiçbir şeyi ciddiye almamanızdadır. Siz soyut olan herşeye ilgi duyarsınız. Bulunduğunuz ortamlarda sempatikliğiniz ve sevecenliğiniz ile pek çok arkadaş edinirsiniz. Can sıkıcı ortamlarda ise şayet
uyuyakalmazsanız saatlerce kalabilirsiniz.
Kimsenin üzülmesine tahammül edemezsiniz. Kendinizi tam olarak veremeseniz
de yardıma ihtiyacı olanların hemen yanında olursunuz.
Hayal dünyanız o kadar geniştir ki karşınızdakiler sizi ancak bir sanat

dalı ile uğraştığınız zaman anlayabilirler. Aksi takdirde onlar için tam
bir muammasınızdır. Sanatın tüm dallarında mutlaka başarılı Balık
kadınları bulunur.

Duygusal yaşamınızda sevecenliğiniz, cana yakınlığınızla kolayca sever,
sevilirsiniz. Tabii platonik aşkların peşinden gitmeyi bırakırsanız.
Anahtar sözcüğünüz: "İnsan büyük ve küçük sonsuzluk arasına sıkışmış bir
toz parçasıdır."


GusinapsE 26 Ağustos 2006 22:23

Sosyal kişilik testini çözün


http://www.istanbulfm.com.tr/img/image_data/haber/dunyadan/1154524929180.jpgÇevreniz sizi nasıl değerlendiriyor? Sosyal kişilik testini çözün...
Etrafımızın bizi nasıl gördüğü, nasıl değerlendirdiğini hep merak eder dururuz. Bugün birçok insan kaynakları departmanında kullanılan bu mini test, çevrenizin sizi nasıl değerlendirdiğiyle ilgili ipuçları veriyor. Merak edip durmaya değmez, testi çözün, sonucu bulun.

1.Kendinizi ne zaman iyi hissedersiniz?
a. Sabahları
b. Akşamüstleri ve akşamları
c. Gece geç saatlerde


2. Yürüyüşünüz nasıldır?
a. Oldukça hızlı, uzun adımlarla
b. Oldukça hızlı, kısa ve çabuk adımlarla
c. Ortalama hızlı, başım dik
d. Ortalama hızlı, yere bakarak
e. Çok yavaş


3. İnsanlarla konuşurken...
a. Kollarımı kavuştururum
b. Ellerimi kavuştururum
c. Bir ya da iki elimi birden kalçama dayarım
d. Konuştuğum insana dokunurum
e. Ellerimi kulağıma, çeneme ya da saçlarıma götürürüm


4.Dinlenirken nasıl oturursunuz?
a. Bacaklarınız bükük, dizleriniz düzgünce bitişik
b. Bacak bacak üstüne atarsınız
c. Bir bacağınızı ileri uzatır ya da düz tutarsınız
d. Bir bacağınızı kıvırıp üzerine oturursunuz


5. Bir şey gerçekten hoşunuza gittiğinde nasıl tepki verirsiniz?
a. Gürültülü bir kahkahayla
b. Kahkahayla ama abartılı olmaz
c. Sessiz bir kıkırdamayla
d. Utangaç bir gülümsemeyle


6. Bir partiye ya da toplantıya gittiğinizde...
a. Herkesin sizi fark etmesi için gürültülü bir giriş yaparsınız
b. Sakin bir giriş yapar, tanıdıklarınızı ararsınız
c. Sessizce içeri girip dikkat çekmemeye çalışırsınız


7.Çok çalışıyorsunuz ve işinize çok zor konsatre oluyorsunuz. Birisi çalışmanızı böldüğünde nasıl tepki verirsiniz?
a. Biraz ara vermek hoşuma gider
b. Çok sinirlenirim
c. Bu iki tepkiden birini veririm


8. Aşağıdaki renklerden hangisini en çok seviyorsunuz?
a. Kırmızı ya da turuncu
b. Siyah
c. Sarı veya açık mavi
d. Yeşil
e. Koyu mavi ya da mor
f. Beyaz
g. Kahverengi veya gri


9.Geceleri uykuya dalmadan önce nasıl yatarsınız?
a. Sırt üstü, düz
b. Yüz üstü, düz
c. Yan, hafifçe kıvrılarak
d. Başınız bir kolunuzun üzerinde
e. Başınız yorganın altında


10. Rüyalarınızda genellikle...
a. Düşersiniz
b. Kavga eder ya da savaşırsınız
c. Birisini ya da bir şeyi ararsınız
d. Uçar ya da yüzersiniz
e. Genellikle rüya görmezsiniz
f. Hep güzel rüyalar görürsünüz


PUANLAMA



1-a)2b)4c)62-a)6b)4c)7d)2e)13-a)4b)2c)5d)7e)64-a)4b)6c)2d)15-a)6b)4c)3d)5e)26-a)6b)4c)27-a)6b)2c)48-a)6b)7c)5d)4e)3f)2g)19-a)7b)6c)4d)2e)110-a)4b)2c)3d)5e)6f)1

DEĞERLENDİRME

60 Puanın üstü / Dikkat edilecek bir karakter
Başka insanlar sizi dikkatle taşıyacak bir eşya gibi görüyorlar. Yüzeyse, bencil ve fazla baskın karakterli görünüyorsunuz. İnsanlar sizin gibi olmaya özenebilirler ama size fazla güvenmezler ve fazla yaklaşmak istemeyebilirler.

51-60 Puan / Tam bir lider
Başkaları sizi ilginç, uçarı ve girişken bir insan olarak görüyor. Her zaman en doğrusu olmasa da, çabuk karar vermeniz sizi doğal bir lider yapıyor. Her şeyi denemek isteyen cesur ve maceraperest birisi olarak tanınıyorsunuz. İnsanlar yaydığınız bu heyecan dalgaları sayesinde sizinle olmaktan hoşlanıyorlar.

41-50 Puan / Düzeyli bir tip
Başkaları sizi canlı, hayat dolu, etkileyici, eğlenceli, pratik ve her zaman ilginç bir insan olarak görüyor; hep ilgi çekiyorsunuz eme neyse ki tepelerine çıkmayacak kadar dengelesiniz. Aynı zamanda nazik, düşünceli ve anlayışlı bir dost olarak tanınıyorsunuz; gerektiği zaman insanları eğlendirmekten ve onlara her konuda yardımcı olmaktan çekinmiyorsunuz.

31-40 Puan / Güvenilir
Mantıklı, temkinli, dikkatli ve pratik bir insan olarak tanınıyorsunuz. Akıllı, yetenekli, alçakgönüllüsünüz. Çok kolay arkadaş edinenlerden değilsiniz ama dostlarınıza hep sadıksınız ve aynı sadakati onlardan da bekliyorsunuz.
Sizi gerçekten tanıma şansına erişenler dostlarınıza güveninizin kolay kolay sarsılmayacağını ama bir kez sarsılırsa kolay kolay onarılamayacağını biliyorlar.

21-30 Puan / Yavaş atın tekmesi pek olur
Titiz ve fazla dikkatli birisi olarak tanınıyorsunuz. Fazlasıyla temkinlisiniz, hayatta yavaş ama sağlam adımlar atıyorsunuz. Temkinli doğanız nedeniyle karşınıza çıkan konuları dikkatle her açıdan düşünüp tarttıktan sonra genellikle karşı çıktığınız için ani tepkileriz insanları şaşırtabiliyor.

21 Puan ve altı / Sıkıcı görünen ama sevimli
İnsanlar sizin korunmaya ihtiyaç duyan, kendi kararlarını veremeyen ve kimseye ya da hiçbir şeye bulaşmak istemeyen utangaç, heyecanlı ve kararsız bir insan olarak tanıyor. Var olamayan problemler için endişelendiğinizi düşünüyorlar. Hatta bazıları sizi sıkıcı bile buluyor olabilir. Ama sizi yakından tanıyanlar öyle olmadığınızı iyi biliyorlar.




Saat: 19:50
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık