MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Ciltteki kuruluğa ve sivilcelere neler iyi gelir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/212728-ciltteki-kuruluga-ve-sivilcelere-neler-iyi-gelir.html)

meyse 24 Kasım 2008 15:56

benim cildim cok kuru ve sivilce izleri kalıcı oluyor ne yapmalıyım yaş maya iyi gelirmı


fadedliver 24 Kasım 2008 16:02

CİLT KURULUĞU:
Ne yemeli:

Çok su için, avoado, zeytinyağı, narenciye ve kivi (içindeki potasyum vücudun su seviyesini ayarlar) gibi faydalı yağ içeren yiyecekler (hücre duvarlarını güçlendirip su kaybını önlerler) yiyin. Lahanadaki kükürt cildin kurumasını ve tahriş olmasını önler.

Sakınılması gereken yiyecekler:

Kahve ve demli çay gibi içecekler, iç dokunun ve derinin su kaybetmesine neden olur. Diyetisyen Esther Blum, margarin ve birçok kızartılmış yiyecekte bulunan trans yağlar ile hidrojene yağlar, iyi yağları azaltarak cildin kurumasına neden olduğunu söylüyor.

AKNE:
Ne Yemeli ?

Parlak kırmızı ve oranj meyve – sebzeler beta karoten içerdikleri için vücudun A vitamini eksikliğini onarırlar. L.A. Dermotoloğu Dr. Howard Murad, ayrıca yeşil yapraklı sebzelerin B6 Vitamini açısından zengin olduğunu ve ciltte oluşan kabarıklıkları azalttığını söylüyor. Bununla beraber, sivilce oluşumunu da azaltmış olurlar.

Sakınılması Gereken Yiyecekler

Aşırı tuz tüketimi, karides ve çeşitli yosunlar ciltteki yağ bezelerini uyardıkları için gözeneklerin tahriş olmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca bilinenin aksine saf çikolata akneye neden olmaz fakat tatlı tüketimi sonucundaki şeker alımının artması akne oluşumuna neden olur.


ÖmÜrCeK 24 Kasım 2008 16:03

limon suyu ve elma sirkesi karışımı ile pansuman yaparak kurtulabilirsiniz. Limon antiseptik özellik taşır. Elma sirkesi de aynı şekilde mikrop arındırıcıdır. Limon ve elma sirkesini beraber kullandığınızda;
• Cildinizdeki sivilceler kuruyacaktır ve iltihaplı görüntü ortadan kalkacaktır.
• Sivilceleriniz yayılmayacaktır.
• Cildiniz gergin ve bebek teni gibi yumuşacık olacaktır.
• Cildinizin rengi giderek berraklaşacaktır. Limon ten rengini açar.
• Cildiniz pürüzsüz ve fazla yağdan arınmış olacaktır.
• Gülümsediğinizde yanaklarınızda hoş bir parlaklık olacaktır.
• Cildinizde tüylenme gibi bir sorun var ise tüylerinizi kökünden aldıktan sonra limon ve elma sirkesiyle masaj yaptığınızda tüylerinizden zamanla kurtulursunuz.
• Cildinizdeki lekeler için de iyi gelecektir.
• Cildinizde akneler var ise zamanla azalacaktır ve sıkmaktan kurtulacaksınız.




fadedliver 24 Kasım 2008 16:03

Cildiniz kuru veya hassas mı?
Fondöteniniz pul pul kalkıyor mu? Rujunuz dudaklarınızda sert ve kuru mu?
Teninizin adeta kasıldığını mı hissediyorsunuz?
Sakın makyajdan soğumayın!
Doğru bakımla sorununuza çözüm bulabilir; cilt tipinize uyumluhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif daha yoğun nemlendiricili ve daha az alerjik ürünleri doğru şekilde kullanarak makyaj yapmayı tekrar zevkli hale getirebilirsiniz. Problemi tanıyınhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif önerilere göz atınhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif haydi…
Kuruluğa son!
Cilt neden kurur?
Cilt kuruluğunun ana sebebi cildin ihtiyacından daha az su ve yağ bulundurması yani yeterince nemlenmemiş olmasıdır. Bu tip ciltler genellikle yıpranmış görünümlüdür ve sürekli bir “gerilme” hissi verir. Esnek olmadıkları için gözenekleri daha sıkı olan bu tip ciltler genellikle incedir. Malesef büyük şehirlerde sıkça rastlanan bir sorun olan kireçli su kullanımı da bu sorunu artırır.
Cilt temizliği…
Cilt temizliğinde sadece yumuşak ve besleyici ürünler kullanılmalı
ve temizliğe büyük önem verilmelidir. Püf noktası cildi temizlerken bakımını da yapmaktır! Cildi sabah ve akşam besleyerek zayıflamış olan “hidrolipidik” (yağ-su) zarı yeniden dengelemek gerekir.
Kullanılması doğru olan ürünler…
Bu tip ciltlerin en büyük sorunu ciltte oluşan kırmızılıklar ve/veya cildin pul pul dökülmesidir. Cilde yağ kazandırıcı aktifler içeren ürünlerin kullanımı önerilir. Besleyici özellikleri yüksek olan süt/krem yapıdaki ürünlerin kullanımına öncelik verin. Doğru ürünlerle yapılacak temizlik ve bakımdan sonra yüzünüzü mutlaka yumuşak bir havluyla kurulayın. Aksi taktirde hava temasıyla kurumaya bırakılan cilt daha da fazla kuruyacaktır.
Kurtarıcı maskeler…
Tüm bakımlara rağmen cilt kuruluğu ve “gerilme” hissi devam ediyorsahttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif bunun nedeni cildin ihtiyacı olan besleyici elemanlardan yoksun olmasıdır. Bu durumda problemin yoğunluğuna göre haftada 1 veya 2 kez yüzünüze besleyici bir maske uygulayın. Maskenin kullanım süresini de dikkate alarak cildinize sunduğu besinleri “içmesi” için süre tanıyın. Genelliklehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif cilt ihtiyacı olan doğal depo dengesini birkaç dakikada elde eder.
Bazı püf noktaları
- Cildin kuruluğunu tetikleyen hava kirliliğihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif klimalı ortam gibi dış etmenler olduğu gibi stres ve sıkıntı gibi etmenler de vardır. Bunlardan olabildiğince kaçınmak bakımı kolaylaştıracaktır.
- Bulunduğunuz ortamları nemli tutmaya çalışın.
- Günlük olarak cildi besleyicihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif yağ verici bakımlar uygulayın.
- Beslenmenizde zeytinyağıhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif ekmekhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif yağlı balıklara bolca yer verin. - Sık ve uzun süreli rejimler yapmamaya çalışın.
- Banyo yaparken duş jelleri kullanmayın.
- Cilt temizliği sırasında sürtmehttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif ovma gibi cildi yıpratıcı hareketler yapmayın.
Makyaj önerileri
Renk hileleri…
Renk seçerken ideal olan cilt tonuna en yakın olan rengi seçmektir. Ancak kuruluk ve nemsizlik nedeniyle cilt solgunsa hafif pembemsi bir ton; kızarıklık sorunu yaşanıyorsa da sarıya dönük tonlar kullanmak doğru olur.
Fondöten önerileri…
Peltemsi yapıdaki krem fondötenler kuru ciltlerde daha uygun seçeneklerdir. Seçtiğiniz fondötenin içeriği nemsizliği giderecek yapıda ve cildin yüzeysel katmanlarındaki suyu düzenleyecek yağları bulunduruyor olmalıdır. Ayrıca fondöten ister krem ister stick olsunhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif kızarıklıklarınızı kapatabilmelidir.
Allık kullanırken hatırlanacaklar…
Yanaklar yüzün en kuru bölgelerinden biri olduğu için besleyici allıklar tercih edin. Unutmayın ki allığı az miktarda ve yüzünüzün küçük bir bölümünde bile kullansanızhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif cilt tipinize uygun olmalıdır. Nemsizliğe karşı formülü olanhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif su açısından zenginhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif yatıştırıcı yağlar içerenhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif E vitamini içerikli krem allıklar tercih edin. Toz allık tercih ediyorsanızhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif doğrudan cildinize uygulamaktan kaçının. Önce mutlaka gündüz kreminizi ve fondöteninizi sürdükten sonra uygulayın.
Rujunuzu seçerken…
Vücudun aksine dudaklar sebumdan yoksundur; sıcak veya soğuk havada gerilirhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif çatlar ve kabuklaşır. Besleyicihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif yatıştırıcı ve yumuşatıcı yağlar bakımından zenginhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif gliserinlihttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif E vitaminli ve koruyucu özellikleri olan rujları kullanmayı alışkanlık haline getirin. Uzun süre kalıcıhttp://www.uslanmam.com/images/smilies/smilev.gif yoğun ve koyu renk rujlardan kaçının: bu tip rujlardaki renk pigmentlerinin yoğunluğu arttıkça dudakları kurutma riski de artar. Böyle rujları kullanmak zorunda kaldığınız durumlarda rujunuzun üzerine birkaç kat lipgloss (parlatıcı) kullanın
Sivilce tedavi edilebilir bir hastalıktır. Yüzdeki yağ kanallarının tıkanmasına engel olan ve tıkanıklıkları açar bir takım sürme ilaç ve jeller, a vitamini türevi ilaçlar, ciltte sivilce oluşmasını sağlayan mikropları öldüren antibiyotik ilaçlar sivilce tedavisinde kullanılabilir.

Evde ve güzellik salonlarında uygulanan sivilce tedavi yöntemleri tedavi edici özellikte değildir. Sivilceleri yok eden bir takım kozmetik ürünler yağ kanallarının içine girerek mikropları öldürme gibi etkileri yoktur. Sağlıklı bir tedavi için bir dermatoloğa görünmeniz gerekir.
Sivilceyi sıkmak doğru mudur?
Sivilcelerin sıkılmaması gerekir. Sivilceleri sıkmak yağlanmanın diğer dokulara yayılmasına sebep olur. Buda ciltte iz kalmasına yol açar.
Stres sivilce yapar mı?
Stres sivilcelerin artmasına sebep olur. Stres ciltteki yağlanmayı artırdığından sivilceleri de artırır.
Sivilce oluşumunda temizliğin önemi nedir?
Sivilce ciltteki aşırı yağlanma ile oluşur. Sivilceli hastanın yüzünü normalden fazla yıkaması yağlanmayı azaltmaz. Cildi kuruttuğu içib sabun benzeri temizleyiciler kullanılabilir. Nemlendirici ve benzeri ürünlerin mutlaka yağsız olanları kullanılmalıdır. Fondoten ve pudra gibi kozmetik ürünler kullanılmamalı, kullanılacaksa bile bunların yağ içermeyen çeşitleri kullanılmalıdır.
Sivilce izlerinin tedavisi
Sivilceler tedavi edildikten sonra eğer ciltte çukur biçminde izler kaldıysa lazer tedavisi yapılabilir.Bir çok lazerle tedavi şekli vardır. Genel olarak lazer tedavisi ile izler %50 ile %80 arası düzeltilebilir.


Misafir 2 Aralık 2009 10:37

Alıntı:

cilt kuruluguna ne iyi gelir


cildim çok kuru ne yapmalıyım


Misafir 17 Ocak 2010 18:37

gülsuyunu her akşam pamukla cildinize sürün. süper iyi geliyor. bir etkili formülde: tuzlu suyu pamukla cildinize masaj yapın 10 dk sonra temizce yıkayıp. yumuşatıcı krem sürün. tuzlu su sivilceleri kurutur.


Misafir 11 Şubat 2010 13:35

ben sadece nivea krem kullanıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum.


Misafir 21 Şubat 2010 15:46

benim burnumda çok yag var ne yapmalıyım


Misafir 21 Şubat 2010 18:53

çenemde sivilce var. izde kaldı. ne yapmalıyım.


Misafir 3 Mart 2010 20:36

ya peki bu elma sirkesi ve limon suyunu yaptığımızda bekletmemiz gerekiyormu birde kesin geçiyor demi biri elma sirkesi ile turp yap dedi denedim azalma değil çoğalma oldu


Misafir 24 Mart 2010 11:16

cildim kuru ama sivilce var
 
benim cildim kuru pul pul ve ve deri altından kılcal damarlar gözüküyor kırmızı bir şekilde ve nasıl oluyor da cildim kuru olmasına rağmen sivilceler çıkıyor ve iltihaplı değil ucu yok sivilcelerin ve geçmiyor öylece kalıyor ne yapmalıyım yardımcı olun lütfen


Misafir 5 Nisan 2010 22:38

limon suyu ve elma sırkesı nı nasıl kullanıcam sabahmı oglenmı yoksa gece uyurkenmı


Misafir 21 Mayıs 2010 11:14

cansu
 
benim cildim çok yağlı ama hiç sivilce çıkmıyor çok pürürsüz ama sadece çok yağlı ne yapmalıyım ....


Misafir meRwe 6 Haziran 2010 10:23

ya cildim çok yağlı sivilceler war divilcelerim geciyor ama gectikden 2 gün dora küçük küçük yeniden çıkmaya başlıyor canım sıkılıyor bu duruma ... ne yapmalıyım ?


Misafir 25 Haziran 2010 11:01

misafir
 
Benim Yüzümde Çok büyük var 4 -5 tane bunları gidermek için ne yapmalıyım abanınca çok acıyor lütfen yardımcı olun :'(


ener 25 Haziran 2010 11:42

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1794412)
Benim Yüzümde Çok büyük var 4 -5 tane bunları gidermek için ne yapmalıyım abanınca çok acıyor lütfen yardımcı olun :'(

Kesinlikle sıkmaya çalışmayın ve biran evvel cildiyeye görünün antibiyotik içerikli merhem vericektir düzenli kullandığınız takdirde kısa sürede geçer.


Misafir 15 Ağustos 2010 08:33

sivilcelerim aşırı değil ama suretımdan hiç eksik olmuyor ne yapmalıyım,kim ne dese işe de yaramıyor =(


Misafir 5 Eylül 2010 15:37

limon suyu ve elma sirkesini iyi olmadini düsünüyorum cünkü saten kremi sürünce yaniyor cilt kavlak ve cok hasas birde bunlari sürmeyi düsünemiyorum bence daha cok yakar ve daha cok hasar verir


Misafir 16 Eylül 2010 20:03

eelma sirkesi dogal olması grkyrrr birde soda


Misafir 17 Eylül 2010 11:57

ben gül suyunu,kükürtlü sabunu ,kolonya içinde karanfili bekletip kullandım ama hiç fayda görmedim aksine kükürtlü sabundan sonra arttı...


Misafir 18 Eylül 2010 14:40

iyi günler
 
kesinlikle bir doktora görünün o uzman size ne yapmak gerektiğini söyler.


Misafir 22 Eylül 2010 09:16

sivilce
 
Ya arkadaslar ne olursa olsun sıvılcelerım gecmıyor bıkmıs durumdayım ve ben sunu anladım
dırek denıze gıdıceksın ayda 1 kere denız suyune gırıceksın o zaman guzel oluyo hersey yoluna gırıyo benım cıldımde valla
bu arada o karısımların hepsı hıkaye arkadaslar, insanları yanlıs yonlendırmeyelım.Senın bunyene ıyı gelmıstır baskasında sivilceleri daha beter yapar.


Misafir 23 Eylül 2010 13:50

elma sirkesini ve limonu ne kdr miktarda karistirmaliyiz_?_?


Misafir 13 Ekim 2010 11:11

amway in ballı bi sabunu var arkadaşlar onu denemenizi tavsiye ederim bana çok iyi geldi

nettende bakabilirsiniz sabunun üstünde G&H yazıyo ballı bi sabun denemenizi şiddetle önerirrm :) kozmetik ürünleri satan yerlerde bulabilrsnz


Misafir 13 Ekim 2010 11:19

birde elma yı limon sıkacağı ile sıkın o üstte kalan kısmı köpük gibi oluyo zaten yüzünüze sürün 15 20 dk kadar bekletin buda iyi geliyo


Misafir 8 Kasım 2010 00:19

ya benım cıldımde cok yaglanma oluyor ve sıyah noktam da cok nasıl kurtulacagım bılmıyorum
sıvılceler den bahsetmıyorum bıle ne bu bızım cektıgımız ya
bı cozum bulunsun artık


ener 8 Kasım 2010 08:59

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1860069)
ya benım cıldımde cok yaglanma oluyor ve sıyah noktam da cok nasıl kurtulacagım bılmıyorum
sıvılceler den bahsetmıyorum bıle ne bu bızım cektıgımız ya
bı cozum bulunsun artık

Sivilce oluşumunda temizliğin önemi nedir?
Sivilce ciltteki aşırı yağlanma ile oluşur. Sivilceli hastanın yüzünü normalden fazla yıkaması yağlanmayı azaltmaz. Cildi kuruttuğu içib sabun benzeri temizleyiciler kullanılabilir. Nemlendirici ve benzeri ürünlerin mutlaka yağsız olanları kullanılmalıdır. Fondoten ve pudra gibi kozmetik ürünler kullanılmamalı, kullanılacaksa bile bunların yağ içermeyen çeşitleri kullanılmalıdır.
Sivilce izlerinin tedavisi
Sivilceler tedavi edildikten sonra eğer ciltte çukur biçminde izler kaldıysa lazer tedavisi yapılabilir.Bir çok lazerle tedavi şekli vardır. Genel olarak lazer tedavisi ile izler %50 ile %80 arası düzeltilebilir.


Misafir 10 Kasım 2010 17:08

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1703834)
çenemde sivilce var. izde kaldı. ne yapmalıyım.

sivilceler çenemde ve iz de kaldı ne yapayım??


Misafir 12 Kasım 2010 23:10

arkadaslar hiç boşa ugrasmayın ne kadar ugrassakta bu siyah nokta ve sivilceden kurtulus yok ne dıyolarsa doktorlar onlarıda yapıok hiç bi vaydası yok aksine tam tersi daha cok cıkıyo bu yüzden herkes suratını günde 2 defa hassasça yıkasın ve yüze fazla temas yapmadan kurularsın Ancak böle azalır maddelerle daha cok kaşındırmayalım aynı sorun türkiyede 20.000 insanda oluyo o yüzden herkes Rahat olsun ve sabırlı olsun şimdi herkese iyi geceler SaYgıLar..


Misafir 21 Aralık 2010 21:21

ya benim de sivilcem var b
ide hep leke kalıyor bana da iyi bi bitki söyleyin


Misafir 24 Ocak 2011 12:51

yüzünüzde yağ varsa bol bol sabunla yıkayın emin olun yağ geçecektir.


Misafir 3 Şubat 2011 17:59

YALNUŞŞ( ya peki bu elma sirkesi ve limon suyunu yaptığımızda bekletmemiz gerekiyormu birde kesin geçiyor demi biri elma sirkesi ile turp yap dedi denedim azalma değil çoğalma olduİ(



ÇOĞALMA OLDUYSA ÇOK GÜZEL BEN GÜZELLİK UZMANIYIM SİZLERİN YORUMUNUZU OKUMAK BENİM İŞİM BAKIN DENİYİM AZALMA YERİNE ARTMA VARSA MÜKEMMEL CİLDİNİZ UYUMUYOR SİZİ DİNLİYOR SADECE 3 GÜN 3 GÜN ARTAR SONRA 13 HAFTA HİÇ OLMAZ 3 GÜN İÇİN 13 HAFTALIK GÖRÜNÜŞÜNÜE KATLANIN CUMA DENEYİN CUMARTESİ PAZAR OKULA ÇOK GÜZEL GİDERSİNİZ


Misafir 7 Şubat 2011 13:37

bilirbiyor
 
bende
Arap Kızı kullaniyorum iyi geliyor


Misafir 6 Mart 2011 14:38

gül suyu ve limon suyunu karıştırıp yatmadan önce yüzünüze sürün biraz bekletin ve yıkayın her akşam yapın bunu cilde çok iyi geliyo cildi yagdan arındırıyo ve yumuşacık yapıyo ben her akşam yapıyorum tavsiye ederim


Misafir 25 Mart 2011 23:04

arkadaslar hepsi hikayeeee en iyisi yüzünüzü temiz tutun ben 34 yasındayım bende ergenlıkten cok cekmıstım hatırlarım tek bıldıgım sey yuzunu sureklı nazik bir şekilde bol bol suyla yıkayacaksın cilde tek iyi gelen şey doğal olarak elma 3 gunde bir elma suyu içebilirsiniz imkanınız varsada her gun yapın bunu yada pamuk alın yatmadan once lımonlu suya gecırın yuzunuze surun ama en ıyısı bol bol yıkamayı tavsıye ederım.


Misafir 28 Mart 2011 13:40

teşekürler biraz azlama oldu ama süerkli yapabilirim değilmi


Misafir 30 Mart 2011 23:15

limon iii bi çözüm mü?


Misafir 18 Mayıs 2011 17:31

TEK BAŞINA ELMA SİRKESİ KULLANILIRSA SİVİLCELENME ARTAR HEM LİMONSUYU HEMDE ELMA SUYU GEREKİR BUNLARI 15 DK BEKLETMENİZDE FAYDA VAR VE BU İŞLEM BİTTİKTEN SONRA PAMUĞA GÜL SUYU DÖKÜN HAFİFÇE YÜZÜNÜZÜ PAMUK İLE OVALAYIN SİVİLCE KURUYUP YOK OLACAK VE BU İŞLEM %90 ORANINDA (doğru yapılırsa) OLUMLU SONUÇ ALINIR


Misafir 27 Mayıs 2011 12:17

Cildim Sivilcceli İse ?


Efulim 27 Mayıs 2011 12:42

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 2100521)
Cildim Sivilcceli İse ?

Cilt sorunlarınızı uzman bir cildiyeciye danışıp halletmeniz en sağlıklı yöntem olacaktır.Alternatif olarak aşağıdaki bilgiyi inceleyiniz ;

Sivilce oluşumunda temizliğin önemi nedir?
Sivilce ciltteki aşırı yağlanma ile oluşur. Sivilceli hastanın yüzünü normalden fazla yıkaması yağlanmayı azaltmaz. Cildi kuruttuğu içib sabun benzeri temizleyiciler kullanılabilir. Nemlendirici ve benzeri ürünlerin mutlaka yağsız olanları kullanılmalıdır. Fondoten ve pudra gibi kozmetik ürünler kullanılmamalı, kullanılacaksa bile bunların yağ içermeyen çeşitleri kullanılmalıdır.
Sivilce izlerinin tedavisi
Sivilceler tedavi edildikten sonra eğer ciltte çukur biçminde izler kaldıysa lazer tedavisi yapılabilir.Bir çok lazerle tedavi şekli vardır. Genel olarak lazer tedavisi ile izler %50 ile %80 arası düzeltilebilir.



Misafir 29 Mayıs 2011 09:58

sivilcelerden kurtulmak için limon suyu ve elma sirkesi gerçekten iyi geliyormu? ben daha ilk kez deniyeceğim geçerse çok memnun olurum doğrusu tavsiyeleriniz içinde gerçekten çok teşekkür ederim saolun inşallah iyi gelir örümcek tavsiyelerin için saol... :D :D :D :D :D :D :D :D


Misafir 5 Haziran 2011 14:58

bilmem ama limon sivilcelere iyi gelir


Misafir 10 Temmuz 2011 22:38

Bence hiiiiiiç internetten araştırmayın adam gibi doktora gidin o sorununuzu çözer


Misafir 4 Eylül 2011 16:23

Benim burnum çok yağlanıyor. Terleyince veya koşunca sivilcelerim çıkmaya başlıyor, ama hareket etmedikçe çıkmıyor. Bugün nane yapraklarını ezdim, içine üzüm sirkesi ile limon koydum. Karıştırdım yüzüme sürdüm. Bir faydası olur mu?


Misafir 9 Eylül 2011 16:58

arkadaşlar sivilceye limon çok iyi geliyo ayrıca cildi yumuşatıyo tavsiye ederim , yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla tampon yaparcasına kurutun ve limonu yüzünüze sürün limonu sürdükten sonra kaşınma gerilme gibi belirtiler olabilir limon yüzünüzde ne kadar kalırsa o kadar faydalı yaklaşık bi 30 dk beklettikten sonra yüzünüzü suyla iyice yıkayın ve yine kagıt havlu yardımıyla tampon yaparak kurutun . sonrasında gülsuyunu once pamuga dökerek yüzünüzü silin sonrasın gülsuyuyla cildinizi nemli bi şekilde bırakın faydanı 3 gün içinde görüceksiniz .


Misafir 10 Ekim 2011 16:15

arkadaşlar benim yanaklarımda sivilceler alnımda sivilceler var bende sizin gibi dertliyim o yüzden şu an yüzümde şu formul var: 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi koyup iyice karıştırın(elma sirkesinin faydaları çok fazladır araştırırsanız görürsünüz) ve o karışımı pamuk yardımı ile yüzünüze sürün ve o şekilde tamamen kuruyana kadar bekleyin. benim şu anda yüzümde bu karışım var ve ilk kez deniyorum.gelişmeleri size aktarıcam :)


Misafir 20 Kasım 2011 19:19

yanağımda sivilceler var ne yapmalıyım


Misafir 27 Kasım 2011 09:33

bilgili kiz
 
Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1717160)
ya peki bu elma sirkesi ve limon suyunu yaptığımızda bekletmemiz gerekiyormu birde kesin geçiyor demi biri elma sirkesi ile turp yap dedi denedim azalma değil çoğalma oldu

bence burda yazilanlara inanmayin cildiniz daha kötü olur ayrica sivilceniz varsa ezmeyin çünkü daha kötü oluyo cildiniz kizariyo ve ertesi gün yara oluyo ve cok çirkin görünüyo yaralari koparmayin çünkü kopardiğinizda iz kaliyor ve daha da çirkin görünüyorsunuz ve üzülüyorsunuz eyer sivilcenizi sikiyorsaniz akşam yatmadan önce pamuk ile kolanya sürün suratinizi yakiyo ve kaşitiyo sakin kaşimayin çünkü mikroplar ariniyo


Misafir 7 Ocak 2012 21:39

burda kac mıktar kullancagamz yazmıyo ki


Misafir 24 Ocak 2012 22:43

Elma sirkesi ve limonu sakın denemeyin çok kötü yakıyo ben dayanamadım hemen yüzümü yıkadım .s



Saat: 00:55
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık