MsXLabs
Sayfa 1 / 2

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Dişler pratik olarak nasıl beyazlatılabilir? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/229555-disler-pratik-olarak-nasil-beyazlatilabilir.html)

ali sezgın 27 Ocak 2009 19:44

ıyı akşamlar pratık olarak dışlerımızı nasıl beyazlatırız


fadedliver 27 Ocak 2009 22:31

Bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayı ve bir çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın.

Haftada bir kez olgun çileğe fırçanızı batırıp dişlerinizi fırçalayın. Böylece hem ağzınız güzel kokar hem de dişleriniz parlar.

Suna Dumankaya


Diş beyazlatma mümkün mü?
Dişler, diş minesine doğrudan ulgulanan kimyasal bir solüsyon ile beyazlatılabileceği gibi, diş yüzeylerinden lekelerin doğal olarak temizlenmesi yoluyla da doğal beyazlığına kavuşturabilir.
Dişlerimi doğal olarak beyaz tutmak için nelerden kaçınmalıyım?Dişlerinizde oluşan lekeler dişlerinizin sararmasına sebep olurlar. Aşağıdaki ürünlerin düzenli olarak kullanımı dişlerinizde leke oluşması riskini arttırır.
http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Sigara http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Kahve ve Çay http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Kırmızı Şarap http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Köri http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Soya http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Meyve Suları http://www.oralb.com/tr/images/shared/bullet_cc0000.gif Kolalı İçecekler
Dişlerimi beyazlatmanın yolları nelerdir?
Günümüzde dişlerinizi beyazlatmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. Aşağıda diş hekiminiz tarafından uygulanabilecek iki yöntem yer almaktadır.
  • Diş hekimi önce beyazlatıcı solüsyonu doğrudan lekeli dişlere uygular, bu solüsyon ısı uygulanması (ya da alternatif olarak ısı ve ışık uygulanması)yoluyla aktif hale getirilir. Solüsyon yıkandıktan sonra daha beyaz dişler ortaya çıkar. Bu süreç yaklaşık 1 saat sürer ve bir randevuda 6 ya da 8 diş beyazlatılabilir.
  • Diş hekimi sizin ağzınıza uygun, alt ve üst dişlerinize tam oturacak bir diş beyazlatma kalıbı hazırlar ve evde kullanmak üzere bir beyazlatma solüsyonu verir. Bu solüsyonlu kalıbı günde yaklaşık iki saat süreyle takmalısınız (gece de kullanılabilir). Bu şekilde beyazlatma, kullanılan ürüne bağlı olarak 1 ila 6 hafta sürebilir.
Ayrıca evde kullanılmak üzere mağazalarda bulabileceğiniz çeşitli diş beyazlatma setleri vardır. Bu ürünlerin bazıları yukardaki yönteme benzer bir şekilde kullanılmakla birlikte, beyazlatma kalıbı standart olup, özel olarak dişlerinize tam uyacak şekilde yapılmadığı için daha ucuzdur. Daha bir çok diş beyazlatma yöntemi bulunmakla birlikte, evde kullanılan herhangi bir ürünü uygulamadan önce mutlaka diş hekiminize danışın. Dişleri beyazlatma herkese uygulanabilir mi?
Bu konuda diş hekiminize danışın. Diş hekiminiz diş beyazlatma yöntemlerinin sizin üzerinizde ne derece etkili olacağı konusunda sizi bilgilendirecektir. Bununla birlikte, kanal tedavisi görmüş ya da diğer onarıcı uygulamalara sahip dişleri beyazlatmak mümkündür.
Dişleri beyazlatmanın yan etkileri var mı?
Beyazlatıcı solüsyonlar, diş minesini beyazlatan peroksit içerir. Bazı durumlarda bu ürün hassasiyete ya da diğer reaksiyonlara sebep olabilir. Eğer evde kullanılabilen beyazlatıcı ürünlerden kullanacaksanız, bu konuda diş hekiminizi mutlaka bilgilendirin ve beklenmedik bir etki görüldüğünde hemen diş hekiminize başvurun.
Diğer beyazlatma ürünleri hangileridir?
Beyazlatıcı bantlar ve dişlere sürülen solüsyonlarla da dişleri beyazlatmak mümkündür. Ayrıca diş fırçaları ve diş macunları dişlerinizdeki lekeleri temizleyerek onları doğal beyazlığına kavuşturur.
Beyazlatıcı diş macunları, dişlerdeki lekeleri çıkarmak üzere hafif aşındırıcı bir madde içerirler. Bazı diş macunları ise daha fazla leke çıkaran parlatıcı maddelere sahiptir. Beyazlatıcı bir diş macunu kullanmadan önce, ürünün size uygun olup olmadığı konusunda diş hekiminize danışın.
kaynak


Misafir 30 Ağustos 2009 14:41

iyide ben evimde ne yapabilirim,doktora gitmesini bizde biliyoruz :-)


broken* 18 Ekim 2009 11:47

Diş nasıl beyazlatılır?
 
Dişlerimi neyle fırçalarsam beyazlar?
arkadaşım adaçayı dedi.Annem tuz diyor?

Neyle fırçalamam gerek acaba?


Misafir 23 Ekim 2009 14:08

dişlerimde biraz leke oluştu daha da ilrlemesinden korkuyorum doğal ve pratik bir yol lütfen


Misafir 1 Şubat 2010 14:13

arkadaşlar karbonat ve limoın karışımını dişlerinize haftada 1 defa sürün lekeden eser kalmaz


Misafir 4 Şubat 2010 19:46

dişlerimin bembeyaz ışıltılı bir görünüme sahip olmasını istiyorum nasıl yapabilirim...lütfen arkadaşlar okullar açılmadan bu dişleriöi beyazlatmam lazım...


Misafir 31 Mart 2010 14:54

yaaaa dışlerimin beyazlaşmasını istiyorummmm ..
ben denedim o karbonatla limonu fayda göremedim derdime çare LÜTFEN


Misafir 24 Ağustos 2010 22:30

küçüklükten beri fırçalasanız şimdi ışıl ışıl olurdu benimkiler öyle


Misafir 14 Eylül 2010 13:35

Bende bu problemi çekiyorum. ama 1 haftadır uyguladığım bir yöntem var:) 1 haftada mükemmel bir sonuç aldım.
en fazla 5dk nızı alır.
önce karbonatı alıyorum diş fırçamı batırıyorum. sonra dişlerimi 1dk boyunca fırçalıyorum. O işlem bittikten sonra tekrardan diş fırçama macunu sürüyorum ve yine karbonata batırıyorum. o şekildede 1-2 dk fırçalıyorum. mesela sabahları dediğim ikisini yaparsınız. akşamlarıda sadece macunu sürerseniz. anında görüntü alırsınız. Bende daha ilk fırçaladığımda dişlerimdeki lekeler kalktı. Çok sarı olan yerler beyazlaşıyor. 1-2 ay uygulandığında süper bir beyazlığa kavuşuyorsunuz. Bende kendi arkadaşımdan öğrendim oda uyguladı sonucunu gördük. Şimdi bende uyguluyorum.
KOLAY GELSİN...


Misafir 16 Nisan 2011 14:24

karbonat yöntemini ben de denedim ama galiba onu yapmak dişleri aşındırıyomuş


Misafir 25 Nisan 2011 22:29

Arkadaşalr benimde babam sigara içiyor ve doğal olark dişeride sarı ben kayseriliyim orda ki bir komşumuz olmamış ceviz hani yeşil renkli olur ya onu sür dedi kbuğunu beyazlıyor dedi ve ciddende oldu.Eğer bunu yaprsanız aman dudağınıza dikkaet edin yara yapıyor...


Misafir 8 Mayıs 2011 16:54

denicem inş byzlar..


Misafir 24 Mayıs 2011 08:42

benimdde dişlerim çok ağrıyor aşırı derecede çürük var bende
ne yapabilirim lütfen yardımcı olun mundar gidiyom


Misafir 17 Haziran 2011 23:09

bnce karbonatı deneyin


Misafir 31 Temmuz 2011 14:05

arkadaşlar öyle bir yöntem verin benbeyaz olsun dişlerim


Misafir 10 Eylül 2011 01:36

küçüklükten beri fırçalasanız şimdi ışıl ışıl olurdu benimkiler öyle

bu da doğru ben kucukken cok fırcalardım

diş fırçalamanız buyuk ihtimal yanlıştır düzgün fırçalanması lazım dışı 8 kere iyice her tarafını içi 8 kere her trafını ve dişin üs kısmınu 8 ker fırçalamasınz bide önemli olarak diş macununuzun ve dş fırçanzn markası iyi olması lazım


Misafir 14 Eylül 2011 13:07

bu adacayı ile karbonatı karıştırdııgmzda su yada başka bi sıvı ilave etmiyecekmyiiz.?


Misafir 20 Eylül 2011 22:29

Benim dişelrimde sarı ama annem benim kemik yapımdan kaynaklandığını söylüyor.sizce diş hekimine temizlettirmelimiyim?temizlettiren varmı ve yararlarını gördümü biler varsa paylaşırsa yararlanırız.şimdiden teşekkürler...


biruni 20 Eylül 2011 22:54

misvak denemeye değer..


zeynelyel 21 Eylül 2011 13:59

1 e 1 oranda tuz ve karbonatı karıştırıp yatmadan önce dişlerini fırçalarsan hem bakterilerden korunmuş olursun hemde beyazlatmış olursun.


Misafir 1 Aralık 2011 11:05

günde 1 kere karbonat+limon karışımını yapın bir hafta sonra dişleriniz bembeyaz olsun ben denedim ve artk dişlerim hiç sararmıyor


Misafir 15 Aralık 2011 00:28

dişlerimi nasıl beyazlatabılırım
 
merhaba benim sorunum dişlerimin sararması.yeni temizletmiştim üstelik aöa malesef yinede sarılar.beyazlaşmasını ıstıyrum ne yapabılır?yardımcı olursanız cok sevınırım


Misafir 2 Ocak 2012 22:16

Bu yöntemin dişlere bir zararı oluryor mu peki?


Misafir 3 Ocak 2012 21:19

dişlerin temizlenmesi kısa süreli bir beyazlatma yöntemidir, sadece tartar ve diş taşlarından kurtulabilirsiniz. diş beyazlatma hususunda ise en mükemmel sonuç tıbbi beyazlatmadır o da yaklaşık 500$ civarında birde piyasadaki çeşitli beyazlatma kalemleri ve lazerli damak var ama ne denli işe yarar ve ne kadar kalıcıdır bilinmez....


Misafir 5 Ocak 2012 12:58

Evet arkadaşlar ben bir diş doktoruyum dişlerimizi kendi yollarımızlada yenmemiz lazım örneğin tek beyazlatma ddeğil herşey mesela fındık ceviz kırmamak ,altı ayda bir kontrole gelmek ve dişlerimizi düzenli olarak fırçalamak ben hastalarıma öncelikkle bunları yapmalarını önerir ve mümkün olduğunca hastalarımın bunları dikkate almalarını söylerim ve özellikle diş çekmeye karşı biriyim ama mecbur olunca çekiyorum ve bir diğeride diş solüsyonu kullanmalarını söyler ve onlara diş solüsyonu sürerim bu şekilde ışıkta parlayan dişler bizim olur.ha bu ara da dişlerinin beyazlatmak isteyen beni arayabilir aramak isteyenler altına yorum yapsınlar numaramı verebilirim.


Misafir 11 Ocak 2012 23:19

Kesin Çözüm
 
photoshop da renk seçeneklerine renk kodu olarak #ffffff girilir. 1 boş layer oluşturulur. daha sonra diş üzerine getirilen layer fırça ile özenle boyanır. daha sonrada ilgili layer istenilen tonda şeffaflaştırılır. :))))


Misafir 31 Ocak 2012 18:03

sdfsd
 
karbonatı nerden bulcaz :D bi yardım edin :D


Misafir 2 Şubat 2012 18:45

çay.kahve ve sigaradan uzak dur hiçbişey olmaz dişlerine :)


Misafir 3 Şubat 2012 11:56

ya karbonat yerine kabartma tozu da kullanılablir daha etkiliymiş hatta ama ikisi de çok zararlı diş etlerini çekiyo ve dişleri çiziyo falan.diş etlerini korumak içn karbonata ya da kabartma tozuna bi kabın içnde limon sıkark sulandırın pamukla doğrudan dişlerinze sürün haftada bir gerçekten iyi geliyo ama diş etleri cok kötü olyo ben karbonatı cok nadir yapıyodum kabartma toznu denicem bi kerelk.en iyisi her yemekten sonra düzenli fırcalamak, besinlere dikkat etmek bol bol maydonoz peynir bir arada tüketmek:D


Misafir 6 Şubat 2012 13:59

Beyler benimde dişlerim sarı ama bi çözüm bulmam gerek karbonat nerede satılır kabartma tozu ile olurmu yardım lütfen. :/


pusula 6 Şubat 2012 14:09

en güzeli bir diş hekimine giderek temizlik yaptırmak sakın o diş tozları ile yapmayız dişlerinizi zedelersiniz


Misafir 6 Şubat 2012 16:54

EVET ARKADAŞLAR BEN DİŞLERİMİ TEMİZLETTİM FAYDASINI GÖRDÜM
VE ONDAN SONRA SÜREKLİ FIRÇALIYORUM ONUÇ IŞIL IŞIL DİŞLER..


woltka1001 6 Şubat 2012 17:06

Karbonat+limon ama aşırıya kaçmayın.


Misafir 12 Şubat 2012 11:08

dişleri neler beyazlatır?
 
Evet arkadaşlar dişleri beyazlatmanın yollarını söyleyebilirmisiniz


Misafir 6 Mart 2012 14:38

ya dişlerim hem sarı hem lekeli herkesin dişleri beyaz ama çok üzülüyorum:( fırçalıyorum ama yinede bir şey olduğu yokkk.


Misafir 30 Mart 2012 20:38

Ben 14 yaşındayım dişlerim beyaz ancak ben süt gibi beyaz olmasını istiyorum... :(
Bunun için bir diş doktoruna gideceğim ancak annecim ve babacım dişlerimi temizlettikten sonra herhangi sıcak yada soğuk içecekte sızlıyacağını ve diş aralıkları oluşacağını söyledi acaba beni vazgeçirmek için mi söylediler? :)
Tam anlamadım ... Şu kararsız kaldığım iki konuya cevap verebilirseniz çok sevinirim... :)


Chelsea_Eny 30 Mart 2012 20:40

Pratik Diş Beyazlatma Yöntemleri, Doğal Diş Beyazlatma Yolları

İnceleyin...


Misafir 6 Nisan 2012 18:46

3 çay kaşıgı karbonat çeyrek limon suyu 2 damla zeytin yagı ben bunu kullanıyorum isteyen ezlmş nanede katıyo ağız kokusu için.


Misafir 7 Temmuz 2012 10:05

dişlerinizi karbonatla fırçalayın


Misafir 16 Temmuz 2012 15:58

arkadaşlar ben elma sirkesi denedim işe yarıyor :)


Misafir 16 Temmuz 2012 16:09

ben elma sirkesi denedim çok işe yaradı deneyin :D


Misafir 26 Kasım 2012 11:37

benim dişlerim bembeyazdı 1 hafta içinde sararmaya başladı ne yapabilirrim doktara gitmeyi biliyoruz ... ltfn HELP MEE


Misafir 14 Aralık 2012 21:37

Ama karbonat plakı kaldırıyomus...


dene ve gör 7 Ocak 2013 23:36

beyazlatma
 
doktor tavsiyelerini dinleyip kullananlardan biriyim. limon yasak. onun yerine elma sirkesi( beyaz sirke yani) karbonat sirke ve tuz karışımını hazırla fırçanı batır ama ön görünen yüzünü kürle fırçala. iç kısımlara diş etine fazla temas ettirme. 3güne bir uygulayın. belirgin şekilde beyazlamayı göreceksiniz. çay kahve sigara, asitli içecekleri olabildigince kısın.


Misafir 6 Mayıs 2013 20:34

diş
 
Alıntı:

broken* adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1536441)
Dişlerimi neyle fırçalarsam beyazlar?
arkadaşım adaçayı dedi.Annem tuz diyor?

Neyle fırçalamam gerek acaba?

Tuz dişleri eritir. yarım çay kaşığı kullan.


Misafir 4 Haziran 2013 12:14

diş macununa biraz korbonat katıp fırçalarsan dişlerin beyazlar.


Misafir 4 Ekim 2013 21:36

ben dişlerimi kolay yoldan nasıl beyzlatabilirim yardımm acill :(


Misafir 13 Haziran 2014 08:10

dişlri nasıl beyazlatırım
 
tuzla deil şekerle fırçalaman lazım


mine yildiz 12 Eylül 2014 09:35

disleri nasil beyazlatabiliriz?
 
mereba arkadaslar dislerinizi beyazlatmak isdiyorsaniz iyice fircalayin sonra 10-15 dakika bekdikden sonra 4 dalma zeytinyagi yarim limon suyu ve 2 cay kasigi sodayi yani karbonatla karisdirin iyice sonra dislerinize surun isderseniz elinizle isderseniz dis fircayla surun .sonra 10-15 dakika beklet disinde. ve yika yikadikdan sonra bir dis ipiyle eger yoksa dikis ipiyle temizleyin ve 1 hafta icinde beyazlasdigini goreceksiniz.



Saat: 06:36
Sayfa 1 / 2

©2005 - 2024, MsXLabs - MaviKaranlık