![]() |
Sana Merhaba Ey! İşsizliğimle yine sana merhaba ey! Doğancılar Parkı Doyumsuz güzelliğinin yıllar öncesinden yoktur hiç farkı Ben gibi çaresizler lehine döndürmek gerekse bu çarkı Tek başına ne gelir ki elden, asla düşmez dillerimizden “Hayat Bayram Olsa”yla başlayıp, “Sev Kardeşim”le biten şarkı. Yorgunluktan kendimi bırakmışım,bir bankın rahatlığına Derman bulamıyorum dertler gönlümün kocamışlığına Çok yazık! bugünün bu perişan,bu zavallı insanlığına Uzaklaşmaya mahkum edilmişsem,bu zaman diliminden Niye,bende kavuşmayayım insanca bir yaşam olanağına. Gerçekleşse ne olur ki; olması arzulanan ah! o düşler Ne kaybedilir ki,tıkırı tıkırında gittiğinde işler İyiliğe doğru,kötülüğe karşı yönelince gidişler Geriye ne kalmış,dünyada anlı şanlı devran sürenlerden Yaşamlar dostça geçtiğinde anlarız ki; insanlar kardeşler. |
Ömürde Son Durak Böyledir insanin son duragi ömründe Kaybolan saplantilari kaybedin bu degerde Ama sancilar miras kalir sana Senin geçmişinin de ayni sembole benzer Önceki gelecegin de kagida Her hareketin temelinde düşünce Ama bir müzigin romantizminde Neden mesela besteler icat edildi? Bize çarpan ve etkileyen nerede kaldi? Kader kapiyi duygulardan çaldi Hüzün ve coşkuyu taşip dagitin Uygunlugun biçiminde araç degişse de Bir ölümlünün gölgesinde sakli her şey Oysa aşirilik resimde dagilmiş Işte yeniligin insanligindaki kavmi Esinlenen direkt olarak istenir Sosyal düzensizligi yenileyerek getirdi ki Kanit yönetilerek mutsuz olurcasina mi? Ama unutulan adamin düşmesi Yeniden inşa edilip sahiplendi Ve alişverişin kagidi inkar edilemez Topraklar kaybolmuş ve güç gitmiş Ortaya çikan sadece geri gelecek Dogum yerim bu periyotta bilgilenmiş Bozulmuş olan eski haline dönemez ki Sadece sözle kalinir ve uzlaşilir Kiminle kim, neyle ne? Eski rejime devam ediyorum Ama geriye sadece ben ve kavramlar kalsin. |
Ararken Kokunu Hangi günüm, gecem geçti sensiz Hey vicdansız,hey insafsız Hangi gidişini bu son deyip Hangi dönüşünü unutayım söyle, Hangi yalnızlık bu kadar kor'du Sen değil öyle, Pervasız gidişlerin beni vurdu, Hangi meyhanede Kaç kadeh kaldı dokunmadığım Ararken izini, kokunu, Başımın değmediği kaç yastık kaldı, Ey Allahsız, kitapsız Hangi hayırsıza, Söyle hangi anası zilliye kandın Hangi limanın kuytusunda Ayaküstü hangi bankta kendini sattın. Hangi dere,ırmak Hangi deniz paklar ki seni, Kaçıncı aldatışın, kaçıncı yalvarışın bu Bunlar kaçıncı yalan gözyaşları söyle, Hangi hatanı, günahını saysam bilmem ki Hangi kelimelere, deftere Ve hangi kitaba sığar isyanım, Unuttum ne zamandı bilmem Kapattım yüreğimi sevdalara ben. |
Tuhaf Karanlik Yuvarlak karanlik güneşe dogru Saatler yollarin ardinda Özgürlük üzgünlerin sadece bir şekilde Darginligin mesafesi kalksin artik Bir gün tekrar kapinda dimdik olurum Belki ya da sana sevimli kiz Çocuklarin etrafinda oynarken güler yüzle Hemen yolumun üzerinde geliş-gidişlerde Ama uzaktan seni görür gibi seyredebilirim Hikmetimin kitabinda sonuna varamadim Çünkü bu eski heves nerede kaldi? Serbest hayata küsmedim ama sikildim Yeni ahenklere zaman kalmadi Ikincisine bir an önce arzu Ve gerisine bin bir düşünce dolu Bir yerden bir yere nasil gönderecegim Nerede bunun postaciligi uzaklara Dokunmasa kimse feryada bu sevgiye Ben zaten vazgeçtim tuhafliga. |
Sen Gittin Bir gün aniden çıktın karşıma Ne olduğunu anlamadan Kapıldım ben seyrine Herşey ne kadar da güzeldi Kötü günler yerini Mutlu umut dolu günlere Bıraktı kendini birden Artık saatler bile Hızla geçmeye başlamıştı Durdurmak isterdik çoğu zaman Ama durdurmaya gücümüz Kuvvetimiz yetmezdi Herşey çok hızlı gelişiyordu Bir terslik olmalıydı derken Bir gün ortaya çıktı Ve sen gidiyorum dedin Hayat durdu sanki o an Konuşan dilim konuşmaz oldu Saatler artık geçmez Sanki zaman birden durdu Ve ben hala anlamadım Sen çoktan gitmiştin Dur gitme kal demek istedim Diyemedim Çünkü herşey için O kadar geçti ki bizim için Sen o hızla başkasına Yar oldun Bu saatten sonra Ne söylenebilirdi ki Yeter ki sen mutlu ol Sevdiğim..... |
Suskun Çocukluğum Karlı dağların umudu Çingene ateşlerinin delişmen ruhu, Maviyle, yeşil arası gözlerin Ve yüzünden eksilmeyen O buruk sevincinle, Titrek ışığında mumun Isınmazken gecenin ayazında ellerin Yanarken etin sobada Ve de genç hayallerin, Türkü söylerdin kardeş türküleri Isıtsın diye içini. Çiğnerken ağzında kuru ekmeği Arada bir sıcak ekmek Bir kaç da siyah zeytindi düşün, Düşlerime girdi mum ışığı gözlerin Sonra kirli ay yüzün Ve de yoksul gülüşün, Bir sen kaldın aklımda çocukluğumdan Ey bakır tenli çocuk. Nerede kaldın ey uzun soluklu gençliğim Ya da suskun çocukluğum... |
Sen Gittin Ben Bakakaldım Ardından Ardından baktım sen giderken Elinde bir sigara Ve son kibrit çöpün Yakmasam mı diye uğraştığın Son sigaran Son çıkışındı bu kapıdan Sana son bakışım Son geçişin bu sokaktan Seninle hep ilkleri yaşayan ben Şimdi senin sonunda rol alıyorum Sen kayboldukça sokakta Bende sende son buluyorum. |
Yabancı Aşk Biz seninle şimdi birbirini tanımayan İki yabancı Başımız önde Sen bir adım geride hep takipte Yollarım ufuksuz gözlerim uykusuz... Biz seninle şimdi birbirine küs İki yalancı Doğrumuz içimizde Sen güneşler ötesinde ben kafesler içerisinde Ellerim yumruksuz yüreğim huzursuz Biz seninle şimdi birbirine aldanan İki çocuk Gözlerim semada Sen martı kanadında Ben deniz kenarında Semalar bulutsuz gözlerim uykusuz Biz seninle şimdi ağlayan İki yabancı aşk Gönlümüz başka ellerde Birbirimize bakacağız başka tenlerde Yüreğim huzursuz gözlerim uykusuz |
Yaşam köhne bir geminin küpeştesinde kozmosta uzayıp gitmekte zaman bir toz zerresinde yeşerir yaşam eğreti gizemi sürerken her an bilinmez nereden taşır rüzgârlar yeni güne doğan misafirleri başlangıçtan hızla ırayıp gider atıyla dörtnala koşan süvari sahte bir dünyanın gerçekliğinde yorgun bir tekneyle geçer denizi bir çıra yalazı ışıtır sanki vuslata uzanan sonsuz dehlizi |
Uykularım senin olsun Sen yine de güvenme Gecenin kırmızı sıcağına Hani olur ya uyuya kalırsın Ne olur neolmaz Hadi üşenme Sevdalı başımı çek dizlerine Hadi uyu direnme Beni topla kucağına Hani olur ya bensiz kalırsın Ne olur ne olmaz Hadi üşenme Yüzümü kare kare çek gözlerine.... |
| Saat: 12:47 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık