![]() |
Sen Gittin Masal Bitti Sen gittin Masal bitti Sen gittin evimin adresi, kapımın zili gitti Sen gittin sazımin teli, kuşumun dili gitti yangınlar düştü yüreğime / ıssızlaştı şehir kırık bir ağaç dalında,öksüz bir kuş gibi kaldım Sen gittin yaprağa duran ağaçlarım gitti umutlarım gitti,baharlarım tutam tutam saçlarım gitti Sen gittin yüreğimde kanayan şiirler masamda sigara izmaritleri kaldı ben kaldım öyle tesellisiz ortalarda birde yıkıntım çöl oldu şiiristanım hayalim, düşistanım Sen gittin kemanım yayım, güneşim ayım mutluluk payım gitti Sen gitin hayalim düşüm sevincim gülüşüm servetim işim gitti Sen gittin özlemin yüreğimde yokluğun kirpiğimde çoğaldı sen gittin umudum gitti gururum gitti her gece oturup ağladım ıslandı/ ekmeğime karıştı korkunç acı gülmek nedir unuttum gitti Sen gittin yaralı bir ceylanın bakışında yaralı kaldım her yerde izimi arıyor şimdi avcılar sen gittin masal bitti ben bittim |
ARZU İLE BAKAN GÖZLER Arzu ile bakan gözler, Unutulmaz güzel sözler, Solmasın hiç mutlu yüzler, Bu kalp her an seni özler. Sevdamızı alem bilsin, Acıların bir bir dinsin, Aşk bahçemde bir selvisin, Sen dünyalar gözelisin. Rüyalarım senin olsun, Benim için mutlu sonsun, Seninle hep zaman dursun, Yaradanın bir lütfusun, Seni alıp kaçacağım, Sevgi ile coşacağım, Engelleri aşacağım, Mutluluğa koşacağım. |
Sen Gittin Ya Sen gideli sessizliğe büründü buralar Senin özlemini ençok arayan benim Hayatından menmun musun iyi mi oralar Sen gittin ya yokluğunu arayan benim Ne kadar seviyormuşum bir bilsen seni Öldürür bu ayrılık mutlaka bir gün beni Ölmeden önce bir daha görsem gözlerini Sen gittin ya bin defa ölen bil ki benim Oysa ne güzeldi hayat tatlıydı seninle Taht kurmuştun ruhuma ve gönlüme Sevmedim böyle bir kimseyi ömrümde Sen gittin ya hayatım söndü üzülen benim Umudum yok bir daha belki seni göremem Sen mutlu olur musun orasını da bilemem İmkanı yok peşinden de kesinlikle gelemem Sen gittin ya diri diri mezara giren benim |
O'na Büyüyen kendi haline, Beyazın tonlarıyla Örneksenecek yaşanan tablo Geride kalanlara bıraktığı notla. Yerini boşluğa bıraktı ansızın. Bir ürküdür yaşanan… Özgür iradelerin yelpazesinde Hesapsız, beklentisiz düşüşlerde; Çizgisinden şaşmaz, İnançları yeniden dirilten, Durmuş-oturmuş görüşleriyle o nakkaşa Oluşmuş bir iç güven Hem gönülde, hem akılda. Kendine, çevresine, topluma, doğaya Tüm insanlığa karşı sorumluluk taşıyan Köprü kurduklarından hız ve güç alan insanlığı savunanların sesleri Yüce özlemleri Yarınlara yönelik umutlardır kırılan Birikimden, duyarlıktan Düş gücünden yoksun bırakılan Uzmanlaşmamış seyirci gibi Şaşkın ve beklenti içinde Sorgularım olguları Duygusal zekamla. Kitaplara sıkışıp kaldım, Katarakt indi yüreğime. Çocukluğumda tütün kıran Pamuk toplayan ellerim İpe çekildi. Kayboldu özüm, Küçük burjuva bohem yaşantılarda. Kendine bile kırgın Küskün bir çocuk içimde. Bir engel var nicedir Bilgiye, donanıma hazırlıksız yakalanan? Kuşkusuz çocuksal sorunlar, Yüzeysel yargılar SİSTEM ile ilintili dramatize edilen Sorunlu durumlardır paylaşılamayan Ölçütü bozgunla atlanan İp koptu maalesef, ama SON değil Birinci bölüm bitti sadece Perde arası… Sonra mı? İyimser olmalı, Unutturmaz ki hiçbir sorgulama Hiçbir ayrılık. Göz hem ağlar hem görür nasılsa... 'işte geldim! ' diyecek, insanlık yaşarken büyük sancıyı ufku alabildiğine daraltılmış tek renkli tek sesli tek boyutlu dünya ülkesi yurttaşları işte geldim! … |
Sen Gitttin Sen gittin evimin adresi, kapımın zili gitti Sen gittin sazımın teli, kuşumun dili gitti yangınlar düştü yüreğime /ıssızlaştı şehir sokaklara hüzün yağdı/ gözlerime yağmur üstüme kapandı kapılar, ben kapandım içime günlerce haftalarca ağladım kırık bir ağaç dalında,öksüz bir kuş gibi kaldım Sen gittin hazanlar başladı bahçemde yaprağa duran ağaçlarım gitti umutlarım gitti,baharlarım tutam tutam saçlarım gitti dudağımda şarkılar öksüz kaldı yanağımda damlalar katar katar göçüp gitti kuşlar bir bulut gibi nehirler gibi gözlerimde akıp gitti yaşlar kapandı üstüme kapılar, açılmadı bir daha bir daha güldüğümü gören olmadı zehir-zıkkım oldu yaşamak küstüm bütün dünyaya Sen gittin kapımın zili, kuşumun dili sazımın teli gitti yüreğimde kanayan siirler masamda sigara izmaritleri kaldı ben kaldım öyle kimsesiz öyle tesellisiz ortalarda birde yıkıntım yaslandığım duvarlarım yıkıldı,güvendiğim dağlarım her gece yıldızlara bakıp bakıp ağlarım Sen gittin Şiirlerim öksüz kaldı kalemlerim, defterlerim ellerim, gözlerim, kirpiklerim yüreğimde kalkıp giden gemilerim dillerim öksüz kaldı dağıldı ne varsa senden yana geride kalan çöl oldu şiiristanım hayalim Sen gitin hayalim insafsız ayaklarına toprak ola yazısı kaldı kalbimin sızısı sen gittin,ben bittim, masal bitti |
MUCİZE Ruhumda açan çiçek.. Gözlerin kutsadı kalbimi.. Diz çöküyorum önünde.. Sevgin saçlarımda el... Dudakların tenimde kor... Varlığın benim olsun diye, Yalvarıyorum... Kalbin için sana... Mucize için Tanrı'ya... |
Sen Hep Yüreğimsin Bir gün düşerse yolun, Yolu olmayan her hikayenin başlangıcına, Tıkanırsa yalnızlığın, Aşk`a mühürlenen her satırda, Beni oku,ama beni anlama, Elimde solan güller, Son bir gayret dokunursa dudaklarına, Bil ki,içimde hasret, Bil ki,yüreğimde sevdadır sevdiğim, Sana bırakacağım en son esaret, Ve eller, Ve hayaller çekip gidecekse, Durmasın gitsin, Ben hep senin, Sen hep yüreğiminsin... |
Bir Deniz Dibi Hikayesi sen ki evvel zamandan kalma gömülü testi bil ki batığım ben de, kaderim böyle esti tam divane etmişken edalı bir güzeli çekmişti beni dibe deniz kızının eli sevdalıymış meğerse, kal-ü beladan beri gözlermiş kıyıları, buluştuğumuz yeri anaforlar yutarken yumdum ben gözlerimi zincir yaptım kendime en kalın sözlerimi derinlerin soğuğu kısamadı sesimi karası kıramadı aydınlık hevesimi yosunlarda çürüttüm uzak ihtimalimi balıklarda aradım yakın ihtilalimi tahtı verse de bana denizin ahalisi yok nazarımda bahtsız aşkımdan da halisi sunsan da bana aşkın o binbir gecesini satmazdım bir fermana kalbimin ecesini. |
Sen Her şeyimsin Kapandım kaç gündür odama çıkmıyorum hiç bir yere penceremden izliyorum sokakları doğru düzgün yemek yediğimde yok gittin gideli sadece yokluk var gülüm yaşanmıyor senden ayrı. Sevdiğimiz şarkılar çalıyor ve ağlıyorum ne hasretin bitmek biliyor nede gözyaşlarım oysa sen her şeymişsin sen her şeyimmişsin özür dilerim gülüm çok geç anladım. Odam, saçım sakalım darmadağınık yüreğim bin parça. Yüreğim yanık gülüm her şeyine eyvallah derim ama bana ne olur bir dakika yokluğunu yaşatma. Aynaya bakmaz oldum senden sonra oysa sen varken saatlerce süslenirdim şimdi unuttum kendimi boş verdim her şeyi odamın duvarlarında resimlerin var bir seni unutamadım gülüm bir seni. Keşke dilim kopaydı da söylemeseydim o sözleri son pişmanlık fayda vermiyormuş anladım aslında sen giderken kal gitme demeyi çok istedim ama söyleyemedim kara gözlüm gururumu yenemedim. Şimdi şemsini kaybetmiş Mevlana gibi kestim selamı sabahı herkesle belki bulur getirirler diye seni adından başka bir şey demedim gündüz gece. Uykuların haram olduğu şu zor günlerimde seni diliyorum rabbimden tüm kalbimle gülüm yetiş fazla dayanamayacağım buluşma yakın Azraille. |
Soysuz Kin Karasevda adına karasevda denilen sen soysuz kin silsem de tadı gitmez dudağımdan busenin yaraların var ben de kanarlar sessiz sakin anlatamam ki seni canı yetmez kimsenin dünya döner dönerim aşılmaz ki eşiğin mum misali eririm, yalnız aydır kefilim güler yüzün durmaz yaz kış sallanır beşiğin oysa özde biçare gözündeyse sefilim kederi kader bilip tadarken ellerinden ahde vefa beklersin gözlerimin ferinde beni çekip alırsın dünün gazellerinden sonra adıma meçhul dersin her seferinde ruhu bedenden çalan panzehirsiz bir oksun çöller vahasız olur vahalar çölsüz değil şimdi seni kimler ne diye kalbine soksun ışık kırılır suda düz durma sende eğil! ... |
| Saat: 21:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık