![]() |
Sen Nerdesin gözlerinde kaybolduğum yaşarken yok olduğum sen nerdesin ağlamakla yorulduğum çırpındıkça boğulduğum sen nerdesin gece gündüz sorduğum aşkınla kavrulduğum sen nerdesin ben burada aynı yerdeyim seni arıyorum ama sen nerdesin |
Herkes Biraz Sen Gibi Hasretine yaslanıyorum Kalabalık bu şehir Senden başkası yok gibi Güneşin son damlası Bir buz sanki gözlerimde Karanlıklara yürüyorum Çıplak ayaklarımla Durarak… Koşarcasına… Umutlarımla… Yağmurlar kayıyor saçlarımdan… Önümde ayak izlerin Düşümden bağ bozumu gibi uyanıp Penceremden izliyorum sevgilileri… Kalabalık bu şehir… Hasretine yaslanıyorum Herkes biraz sen gibi… |
Sen Nerdesin Neredesin Gelsene Yokluğunla hasret ektin koynuma Çekilmeyen dert yükledin boynuma Bekçi oldum kapına, balkonuna Sen nerdesin neredesin gelsene Dokunmadım masamdaki şaraba Huzurum yok ne deniz ne karada Benim için yok olmak var sırada Sen nerdesin neredesin gelsene Ezelden, ebede giderim sanmam Bende bir insanım hep aynı kalmam Senden gayrısını ölürüm almam Sen nerdesin neredesin gelsene Yazık şu ömrümden geçen zamana Kulak ver sesime koyma amana Düşmeden kötüye, ele, yamana Sen nerdesin neredesin gelsene |
Gece Yolculugun Gölgesi Gölgeler peşimden geldigi an Her şey artik oluruna varsin Kabullenmek hali çikiş arar mi? Ben istemesem de sevinirim Gençligi biliniz halkalar arasinda Saril da kopmasin zincirler Sabaha 12 vakit kala Yalnizca acilar kimseyle paylaşilmasini Benim koltukta bulundugum Uyanik görüntümle farkinda olmamasi Saatler 7-8 gösterirken uyuyamam Gerçi yetmez bu durum Bir beden ve sen ... Belki daha başka oturan vardir Sabahi bekleyen görünmeyenler gibi Ama sonraki gün yok ki Belki üçüncü seferde Bakiyor görmüyorum Onun için. |
Sen Neredesin göğe baktım gözü yaşlı yer baktım yer yaşlı sular bugun kan tanıdında eski yani küçük büyük kara kızıl tüm dertlerim burdalar sen neredesin? sen ve kuşlar göz yaşının göz yaşına benzediği kadar benziyorsunuz vurulan bir ceylanın yavrusuna söylediği şarkıyı söylüyor onlar bu sabah yine tel örgüye kondular beni acımla başbaşa bırakmadılar sen neredesin? hava soğuk dışarıda kar yağıyor her zaman ellerim üşürdü bugun içim üşüyor hasretin geldi hayalin geldi bak kokunda geliyor bu gun yakup oldum bre hey ey acıların kadını sen neredesin? |
......... Gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum Gidiyorum bütün acılarımı vurup sırtıma umutları bırakıp başucuna ıtırları, menekşeleri, kırgüllerini bırakıp şiirlerimi sarıp bohçama yüreğimin yangınına gidiyorum hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal. Gidiyorum gözyaşlarımı papatya diye saçlarına takıp yüreğimdeki yağmurlarla bir ırmağa akmaya gidiyorum içimde yeşerttiğim tüm çimenler sana kalsın sana kalsın baharçiğdemleri, kırgelincikleri, kırkkanatlılar gülleri sana bırakıp dikenlere gidiyorum. Gidiyorum başımda gam, gözlerimde nem bütün hatıraları bırakıp geride usulca çekip kapıyı ardımdan alıp başımı gidiyorum buralardan şafak sökmeden kimseler görmeden yağmurun yağmadığı çöllere gidiyorum sevgi dolu yüreğimi bir ıssızda yakmak için. Hoşça kal suyundan çimdiğim dere kana kana içtiğim pınar say ki yaşamadım bu yerlerde nazlı çiçeklerini okşamadım baharın bozguna uğramış bir bostanın hüznüyle bir yaprağın ürpertisine yazıp ömrümü çekip gidiyorum buralardan. Gidiyorum bir bilinmeze doğru hem yol, hem yolcu olmaya acılarımla başbaşa kalmaya gidiyorum bütün yıldızları takıp kanatlarıma bir kelebek gibi özgür olmaya gidiyorum. Yüreğimin sızılarında damıttığım her şiiri bin kez öperek ve sökerek sevgiden yana ne varsa göğsümde gecelerin zifiri saçlarında kaybolmaya bir ceylanın gözlerinde ağlamaya gidiyorum. Bütün borçlarımı ödedim alacaklarımı erteledim artık ne diyecek bir sözüm kaldı sevdiklerime ne okuyacak bir şiirim gözlerimin içindeki iki damla gözyaşı gibi bakmadan ardımdaki uçurumlara alıp götürüyorum yüreğimdekileri de hoşca kal usulboylum, güzel gözlüm hoşca kal.... |
ASİ RÜZGAR Asi bir rüzgar eser alır götürür bütün benliğimi Ne çocuksu duygularım nede haytalığım Bir sigaram birde şarabım Dostlarım benim tek zaafım Ne vakit yanlızlık mahkumuysan Anlarsın dostun kiymetini Ölmek istersin Onuda yalnız beceremezsin Hatıraların canlanır Bir anlık gülümseme Yerini tebessüme bırakır Roman kahramanları çok azdır. Bir sen bir siğaran birde şarabın Cem ozcelik |
Geçer Biliyorum, Geçecek ruhumun iç kanaması Öyle günler var ki çivisi çıkmış Köprüsü yıkık hayatlar tanıdım, Üşüdüm elbet kelimesiz soğuklarda Ne yangınlardan geçtim de erimedi sevdamın buzu Ne çok “git” dedim “beni de götür” demeyi öğrenmeden Yalanlar dinledim mevsimlerden Kırağı yedi körpe çiçeklerim dalında Kavrulup güdüklüğüme ağladım Savrulup başaklarımda çağladım Buza kestim, ayazdayım şimdi Anlaşılmadım, anlaşılmadım... Kanmak istedim çok zaman Kadehi kadar sarhoşuydum şişenin Ve ıslandım deli yağmurlarda Yağmurdum yağdım Doluydum dondum Kimi göç rüzgarlarına eğdim boynumu Kimi ateştim yaktım da elbet. Pervaneyi de gördüm ışığına aşık Ateşböcekleri sakladım tırnaklarımın altında Biliyorum, Geçecek ruhumun iç kanaması |
Tüm dostlara armağan olsun :) Dostluk Dost dediğin yaren ile yoldaştır Belki arkadaştır belki kardeştir Belki ana baba belki de eştir Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk yaren ile gönül bağıdır Dostluk duyguların olgun çağıdır Dostluk bir yemeğin belki yağıdır Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dostluk para ile alıp satılmaz Elinin tersiyle hemen itilmez Dostluk bozulursa rahat yatılmaz Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Dost olmak özüyle belki barışmak Sevgiyle güvenle aşkla karışmak Kendine güvenmek belki konuşmak Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Elemde kederde güzel şeylerde Dağlarda şehir de belki köylerde Yaşamın sürdüğü her türlü yerde Dostun olmaz ise yaşanmıyor ki Dostların yanında rahat edersin Çok rahat konuşur her şeyi dersin Dostluk çok önemli sen de bilirsin Dostluk öyle kolay kurulmuyor ki Erol Duran |
AYNA OYUNU Mahalledeki en güzel kızın duvara aynasından yansıttığı ışığı nedendir bilmem hep ben yakalardım onca çocuğun elleri arasından... |
| Saat: 21:05 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık