![]() |
SONSUZLUĞUM SİMSİYAH Yüreğimde simsiyah bir sonsuzluk Ellerim özlemlerim ıslaklığında, Soluğun soluğumda, Gözlerim esaretinde hala gözlerinin. Hıçkırıklar boğar beni, Seni örttüğüm uykulardan uyanırım Düşlerimde kabusları sensizliğin. Sorsalar seni bana HASRET derim adına ELLERİM yangınında ellerinin, ELLERİN suskunluğunda HASRETlerimin Yüreğim suskun yüreksiz yüreğinde Gözlerin güneş yangını gözlerimde Fetvası var, Katli vacip yüreğimin Al götür sonsuzluklara Helal olsun sana bu can. Bu sevda. Bir yanım cehennem yangını sensizliğin Bir yanım tufan özlemlerinin Yorgunum, Yitip gidiyorum sensizliğinde Sevdamı fısıldıyor sinsi geceler, Göz kapaklarım taşımıyor uykularımı Yokluğun kurşun yarası sağ tarafımda, Sızlar kanayarak. Benliğimde şifasız elem, Kaybolurum sensiz sürgünümde. |
Sen Olmasan Gözlerini bir gün görmezsem Kahrolurum ağlarım Ellerini bir gün tutumazsam Mahvolur ağlarım Dudaklarını bir gün öpmezsem Yok olur ağlarım Kalbimde bir gün atmazsan Ölürüm Resmine bakar bakar ağlarım..... |
KIRLANGIÇLAR GEÇERKEN Hafifliyor yüreğim Bir kırlangıcın Ansız geçişi kadar Benimle yaşıyorsun Ama bağlanışların Azar azar Kırmızı boruçiçeğinin Hayata günaydın deyip Hemen soluşu kadar Niye mi soruyorum seni Geçerken kırlangıçlar |
Sen Olmasan da Yaşıyorum işte sen olmasan da, Yine yürüyorum yollarda, Geziyorum insanlar arasında, Buruk muruk ama yaşıyorum işte sen olmasan da. Sigaramı yudumluyorum iştahla, Dumanında seni görüyorum ama bakmıyorum,bakamıyorum, Çünkü yasaksın bana, Acı macı ama yaşıyorum işte sen olmasan da, Masama oturuyorum cep telefonum kapalı artık, İnsanlar soru soruyor, cevaplıyorum yine, Gülümsüyorum bile biliyormusun, Soğuk moğuk ama yaşıyorum işte sen olmasan da. |
kırılmalar (I) yalnızlığın kapısında bir kaç deli yeter artık ört üstüne perdeyi nehir yatağı ıslak ****** elinde bir zencefil birde sarhoş şişe aç kalmış çocuğu emzirir parmak ne kol kalmış ne yaralı bir ayak gece uyumuş dizinde, büyümüş salıncak güneşe doğru koşar birazdan yalınayak kentin alçak yalnızlığı gözlerine batmış göz koyduğu bakir kız ölümüne susamış derken öldü bir sabah taşıdığı bir acı erken acısıydı öldüğünde sancısı |
Sen Olmasaydın Yükü çok ağırgeliyor bu ayrılığın, İnan ölürdüm sen olmasaydın. İçine düşerdim karamsarlığın, Yıkılırdım sen olmasaydın. Hasreti içimde yakardım, Belkide insanlıktan çıkardım, Dünyayı acımadan satardım, Cani olurdum sen olmasaydın. Tebessümü unuturdu gözlerim, Zehir gibi acı olurdu sözlerim, Ölümü anlatırdı şiirlerim, Beni bulan sen olmasaydın. |
ŞEYTANIN AŞKI ...Şeytan azaptaydı. Ya Âşkı? .. Öyle ya; Şeytan Yaradanı ile arasına ikinci bir tapınç almadı, Tanrısından başka bir ilaha secde etmedi. yaratıcısını Sürgünler pahasına, kötü sıfatlar zincirini boynuna takma pahasına paylaşmak istemeyip İkinci bir 'Yar' kabul etmedi. Ateş, Toprağa boyun eymedi...Belki de onun sevgilisi sadece tanrısıydı. Yaratıcısı... Tanrısıyla arasına gölge istemedi... İkinci bir adres istemedi... Boyun eymediği 'toprağa' sürgün yedi... Senin en büyük aşığın bendim Zira sen bana başka bir sevgili sundun Oysa ben seni terk etmedim bile! Onu sevmedim, ona aşık olmadım. Ki hep onu kandırdım ‘seviyorum’ diye. Ve sen beni sürgün ettin ‘bilmezlerin’ içine Ve halâ onlar seni bilmedi benim bildiğim kadar. Sevemediler seni benim sevdiğim kadar… Ben seni onlardan kat be kat daha çok sevdim Onlar senin âşkına inanmazken ben inandım Ey İlâhım ey ben’i ‘senden’ eden! Ne olur sunulan sevgiliyi al benden Onun yerine en büyük aşıkın ben kalayım Ben senin yerine sevgili koymadım Kendimi yaktığım kadar kimseyi yakmadım Gözlerinden başkasına bakmadım… Sürgünlüğe tek suçum; Kalbinden 'bir'den sürgün edilmeme rağmen Ve her revaya çarptırılmama rağmen Yine senin aşkından başka, ah aşkından başka! .. ‘Bilinenin’ yanına ‘bilinmezi’ koymadım. Ola ki ateş toprağa düşmesin sakın! Ben seni bu kadar çok severken Neden 'İlâ' neden? ! .. |
Sen Olmaya Geldim Sana geldim, Gitmek için değil Sende sen olmaya geldim.. Güneşim çocuğuyum.. Karanlıktan korkmadım Sensizlikten korktuğum kadar, Ayın gölgesi düşse de Geceleyin başımızın üstüne Devşirme ışığa yer yok benim lügatimde, Sensizliğe yer yok.. Temmuzdan daha da sıcak varlığın İçimi yakışın sevdanla Sonra beni benden edişin.. Ölü bir mevsimin can suyu oldun İşte alfabemdeki kadim elif Okumaya senle başladım; aşka.. Seni yitirilmiş bir köşede bulmadım Ben seni, senin de beni aradığın Meçhule yazılı şiirinde buldum.. Sana geldim işte Asla gitmek için değil Sende sen olmaya geldim. |
DUVARLAR uykuya haram gecenin tam ortasında yokluğun büyürken içimde dokunsalar yıkılacak ker*** bir duvar gibi un ufak olur duygularım suyu çekilmiş kavakların sararan yapraklarının düşmesi gibi göz yaşlarım yastığa dökülür sevdam ve yokluğun aynı şarkıyı söylerken duvarlara yalnızlığımı çizerim telaşlı bir koşuya başlar duvardaki saat yürek acımla yalnızlığımı çizdiğim duvarlar karabasanlar gibi üzerime gelir kaç ay geçti aradan ya da kaç yıl yine böyle bir gece yarısı aydınlığı geçerken kırık camdan içeri sokakların karanlık ve kederli gözlerinle sen gittin sessiz çığlıklarım geceye karıştı duymadın ne sözlerim vardı oysa içimde dört nala koşar duvardaki saat alevlenen bir çıra olur bedenim sessiz çığlıklarım duvarlara dokunurken gece ihanet eder bana bir emanet gibi karanlığını geri alır aydınlığı geçer kırık camdan içeri sabahın Atila IŞIK |
AYNA KIRILIR ÇİZİKLERİNDE SEN KALIRSIN Ben güneşi aynalarda tanıdım daha tenime nakşolmamışken gözlerimle yudumlamamışken hiç dokunamadı tenim yakıcılığına ve aynalarda batırdım yarınlara dedim ya aynalar da aynalar da… Hiç misafirim olmadı iç yüzüme öylece uzaktan bakıştık ikimiz sanki utangaç iki sevgili gibi aynalarda çizdim sıcaklığını ve aynalarda yatırdım uykulara dedim ya aynalar da hep aynalar da… Tam yalnız başımayken yollarda gölgemi düşürdü ayaklarımın ucuna ne kadar yakalamaya çalışsam da gölgemi kaybetmişim eli, dokunmak curcuna ben güneşi aynalarda sakladım dedim ya aynalar da ah aynalar da… Bir gün sen çıka geldin bilmiyorum nereden bu gelişin paramparça yaptı aynamı bakmadım hiçbir şeye aynadan başka seni koymak istedim güneşim yerine aynamı yapıştırdım çatlak matlak çokça oldun her nedense dedim ya aynalar da aynalar da… Ve Ayna Kırılır, Çiziklerinde sen kalırsın.................. |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık