![]() |
Sen Olmayınca Sen olmayınca aklımda Gece içtiğim çayımda seker Çorbamda tuz Ve içimde huzur olmuyor Ne doktorlar,ne profesörler Bu derde çare buluyor Sen olmayınca yanımda Mısralarımda aşk Gönlüme tebessüm Odama ışık yansımıyor Ve ben biliyorum ve ben bitiyorum Kesiyor nefesimi sensizlik Çalmıyor kapımı duygular Açılmamacasına kapanıyor şiir defterim Ve ben susuyorum ve ben susuyorum Atmıyor kalbim sen olmayınca Damarlarımdaki kan eksiliyor Artık nefes alamıyorum Ve ben ölüyorum ve be ölüyorum Yanımda sen olmayınca |
Mavi, Mavi.... Maviyi başka sevmesindendi, Mavi güllerin açması O gülünce, Mavi sanki mutluluk simgesiydi, Mavi, mavi bakardı inceden ince. Mavi anılmaktı, mavi yaşamdı, Sanki mavi sevgi göstergesiydi, Mavi rengarenk bir desendi onda, Mavi bitmeyen umut, hep anılmaktı Mavi sınırsız gökyüzü, özgürlüktü Mavi, Ay dı, Yıldızlar dı, Güneş ti Mavi mavi sevmek hoş esintiydi, Mavi mavi severdi O, mavi mavi.. Mavi içinde boğulur, kaybolurdu, Sanki O değil, başka biri olurdu, Dalgalar gibi kıyıya savrulurdu, Mavi mavi gülerdi O, mavi mavi... Mavi koşmaktı, düşünmeden koşmak Utanmadan, gururla, severek koşmak Nereye gittiğini bilmeden koşmak Mavi mavi uçardı O, mavi mavi.. Başka renk yoktu maviden başka, Başkası yoktu, sevdiğinden başka Mavi sanki sevgi seliydi bambaşka, Mavi mavi severdi O, mavi mavi.. |
Terliyor Gölgem Düşmüyor Yere Ben Topraktım, sense ummanî adlı bir Islak Z/aman Dolduruyordun gözeneklerimi, ıslatıyordun beni Sonra ben umman oluyordum, t/aşıyordum sana Sense s/arıyordun sıkıca boşluksuz her yerimi. Hekimsiz, __________________________Yaralar gibi… Bazen kan oluyordun damlıyordun geceme Ilık ılık b/akıyordun camı kırık pencerenden Örümcek ağı gibiydi gece, üstelik yapış yapış Sökemiyordum beni ve sürüyordu kendimden kaçış. Nefessiz, __________________________Aralar gibi… Seni b/ela gözlerimin ön cephesinden çekiyordum, Götürüyor, gözbebeğimin arka duvarında seni seyrediyordum Ve indiriyordum perdeni kapatıyordum bana sahneni, Ama, hep yüreğime düşüyordu Aniden Gâyb’dan O ninni. Nöbetsiz, __________________________Saralar gibi… Bir türlü teraziye gölgem düşmüyordu Kesmiyordu, Terli gölgemin kırılgan aynaları bileklerimi Belli ki, gölgemin aksi bile küsmüştü terazimin kefesine Kelepçeliyordum düşlerimi, Müebbetlik Vicdan kafesine Gölgesiz, ______________________________Daralar gibi… Hiç uyanamadığımız pembe renkli bahçemizdeydik Ellerimiz utangaçtı terlemekten, koyu bir kahve demindeydik Dönebilmek için geceye, umutlarımıza böyle uyuyorduk Yaslar deriyorduk yudum yudum, alnımıza öyle tutunuyorduk. Çizgisiz, ______________________________Karalar gibi… ______________ve korkuyorum yüzümü asmaya aynaya. |
seviyorsan bana söylemelisin duymamalıyım ikinci el arkadaşlardan yok nefret ediyorsan onlara söyleyebilirsin duymayayım o sözcükleri bal dudaklarından |
Mavi... Gökyüzü mavi Sular masmavi Gönül dünyam mavi Renklerim mavi. Gezerim, yürürüm yollar mavi Yediğim, içtiğim mavi Giyindim mavi Senden aldım bu rengi. Ektiğim çiçekler mavi Rüyalar mavi Sevinçler mavi Hüzünler mavi Sende buldum bu rengi. Doğumum mavi Ölümüm mavi Gönül gözüm mavi Gözlerim mavi Seninle yaşarım mavi. Aşkım mavi Sevgim mavi Yaşantım mavi Sular gibi çağlarım mavi..... |
Gözlerim sonsuza varmak istercesine Kapanır akşamları Ve bazen Sözlerim Sözlerim tükenir Kalınca bir başıma Yine akşamlar Neyin peşinde koştuk Yıllarca durmadan Neden, neden uzaklaştık Yaşamın anlamından Akşamlar, akşamlar; beni bana bağlarlar Akşamlar, akşamlar; hüznümü çıkarırlar Akşamlar, akşamlar; derdimi yoklarlar Akşamlar, akşamlar; bitmeyen akşamlar |
Nasıl kurur toprak Bunca yağmur altında Nasıl yalnızlık duyar insan Bu koskoca evrende Sevinçle keder iç içe Yaşamla ölüm elele Sevgi ve nefret aynı gönülde Anlayamıyorum |
ÇIPLAKTIR RUHLAR Elif kalesindeyim tek , Mim kapısına yönelip gideceğim Yansa da bedenim, bir ah çekip yinede gülümseyeceğim. İmanımdan bin bir zevkledir, aşk-a ölüp hakça yanışım Aklım , Ruhum secde de, rükudadır hep arzuma kanışım.. Ey benim Sultanım , sensin ümidim sensin ekberim Şefaat ey Enbiya, Şefaat ey Gül Nefesli Peygamberim.. Yüreğimin derinliğindedir , hem Hulyâ hemide Semin Dönülmez bu yoldan Kasem, Şart Allaha olsun yemin… Lâl olur diller , arşa yükselir gönüller Nurlu yollardan Yolumuz Senemdir, Allah esirgesin müşrik kollardan… Ve, Her şeyim , canımsın, sen benim inleyen feryadımsın Kâbem , Secdem Dualarımdaki niyaz ve Kitabımsın… |
Yağmur caddelerde sürüklüyor yüreğimi Üşüyorum gecenin soğuk koynunda Anılarımın içinden en sessiz halinle çıkıp geldin Susturamadım gözlerini... |
T_o_p_r_a_k Dumanın ağırlığınca dağılıp uçmaktayım Öksüzler gibi hıçkırıp, kapıdan bakmaktayım Bir resmim dahi yok buzdan duvarımda Her gece kendimi kendimce yakmaktayım. Ey toprak al beni , geldim sana çırılçıplak Üşüyorum giydir beni, urbamın rengi ak Hükümsüzdür anlamsız çektiğim bu yük İçim karanlık mabet ! bir mumda sen yak… Ateşin çıplaklığı kadar saf ve duruyum Binlerce cevaba karşılık tek bir soruyum Savunmasızdır, kefaretsiz her nefesim. Muhabbete geldim, kapında tutukluyum… Korkarmıyım sanıyorsun sana gelirken Gözümü kırpmadım kefenimi giyerken Heybemdedir yüz on dört zırhlı asker Umurumda değil dünya ! seni severken… |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık