![]() |
Issız bir gecede Sızlarken yüreğim Beni düşündüren Acı gerçeklerle kıvranıyorum Baharında kaybettiğimi Düşünürken bu gece Karşıma bir duvar gibi Dikiliyor acı gerçekler Karada daha kara bahtımı Düşünürken bu gece Senin yokluğun Beni kahrediyor Karşımda gülümseyen Hayalinle Yeniden eriyen kalbim Yine ağlatıyor beni |
Nasılsa öyle yaşanacaktı Söylenecek bir bahane hep vardır Ha bugün yalnız Ha günün ötesi Seni sevmek Beni harcamak olmayacaktı Sana yüklediğim anlamları Senmişsin gibi düşünme Aldanırsın. Sen o anlamlarla Sadece bende varsın Ben seviyorsam Sen bahanesin |
CİNAYETE KURBAN GİDİYOR UMUTLARIM FAİLİ MEÇHUL DUYGULARDA SANIK DURUMUNA DÜŞTÜM DELİLSİZ YARGILANIYORUM DİLİM İSYANLARDA,SÖZLERİM İNFAZDA,HER KELİMEDE AYRI AYRI DAVA AÇILIYOR GÖNLÜMÜN MAHKEMESİNE SAVUNMA YAPAMAYACAK KADAR SAVUNMASIZIM İTİRAZ ETMEYİ AKLIMA BİLE GETİRMİYORUM BİR AN EVVEL MAHKUM OLMAK KALBİNİN ZİNDANLARINA ATILMAK , SONSUZA DEK ORDA KALMAK ORADA YAŞAMAK İSTİYORUM ÖLMEYECEĞİM SENSİZ........ DUALARIM YERİNİ BULMADAN.............. |
Aç Kapıyı Yalnızlık Aç kapıyı yalnızlık, ben geldim Hayır, ağlamadım, gözlerim yaşlı değil. Cephedeydim, kurtaramadım yenilmekliği. Gece yarısı, uyumuştur sokaklar çoktan Bir sen varsın işte, bir de benim hayaletim... Bakma öyle, al elimden valizlerimi Bir şey yok içlerinde; balık kokusu sinmiş üç beş kazak, Kırık bir ayna, bir kaç tel siyah saç... Soğuk burası, yağmur kokuyor Geceleri uyku tutmaz insanı burda Bak, yıldızları görmem lazım benim dolunayda; çıldırırım Yıkarım üstüne bu mahzeni, kaçamazsın... Morarmış, çatlamış ellerim soğuktan görmüyor musun? Varsa sıcak bir çorba getir bana, tuzlu Yoksa uğraşma, aç değilim. Saat yok duvarlarda, o kadar yalın yaşamak Günışığı da yok, karanlık ruhun gibi yakın sana... Yalnızlık kapat kapıyı! Şuraya, şu soğuk taşların üzerine bir yatak ser bana. Uyumak istiyorum, Unutmak istiyorum, Unutulmak istiyorum... |
* Sitem * Sitem bu sitem Seni benden çalana, Seni benden ayırana sitem. Başka kollarda olduğun, Beni ayyaş yaptığın, Dipsiz kuyuya attığın için sitem. Bu yüreğin altına elini koyamadığın, Bu yüreği bitirdiğin için sitem. Hissedemediğin aşk, Soldurduğun busem için sitem. Denizlere sel olup akıttığım göz yaşlarımı Dalgalar vurur sahiline diye günlerce beklediğim için Aptallığıma sitem. Riyasız, çıkarsız, sınırsız davranıp, İhanete uğradığım için saflığıma sitem. Başımı dik tutamayıp onurumu, gururumu Ayaklar altına aldığım için Kendime sitem... |
Büyüme Daha İyi ne çok macerası olmuşsa yelkovanla akrebin ne çok benzemeye başlamışsa maymun ellerine senin bebek ellerin o kadar büyümüşsün demektir büyüyen insanlığın değil büyümek hergün biraz insanlığından yemektir büyümek cilve yapan meyvelere inat insan etine diş geçirmektir saat 12 yi vurur balkabağından arabaların sihri bozulur masal kahramanlarına dar gelir artık belleğin yüreğin sadece suçluların saklandığı bir hayalet şehir büyümek okyanusları terkedip tek yollu küçük bir kanalda kürek çekmektir büyümek bir kaşık suda can çekişmektir hergün bir siyah leke yeşerir vucudunda yakın bulsada inekler seni kendine beneklerinden ötürü üzülme senden daha kirliler koyulaşmasını renginin kemale ermek sanıp takdir edecektir büyümek kirlenecek tek noktası kalmayınca bile bir çocuğa tişörtündeki lekeden dolayı kızmak, öğüt vermektir büyümek ................içindeki çocuğu ..........................................büyüklere karşı ....................................................................koruyab ilmektir |
ADIMLA NASIL BARABERSEM hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların bir dakika bile çıkmıyorsun aklımdan koşar gibi yürüyüşün karanlıkta bir ışık gibi aydınlık gülüşün hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların uzak uzak yıldızlarla çevrilmiş kainatın karanlık boşluklarında akıp giderken zaman adımla nasıl berabersem öylece beraberiz seninle her saat seninle her dakika seninle her saniye gönlümüz mutluluğa inanmış olmanın gururuyla rahat koltuğumuzun altında birer dinamit gibi kellemiz ve sonra her zaman her ölümlüye aynı şartlar altında kısmet olmıyan gerçekleri görmenin aydınlığı alınlarımızda hacet yok hatırlatmasına seni hatıraların sen bana kalbim kadar elim kadar yakınsın |
Yaşamın Ayırdığı Sevgiler gibi Özlesem de seni Sensiz yaşıyorum ben geceleri Yine sabah oluyor gerçi, Terk edip gidiyor hayalin beni Bu yüzdendir gündüzlere dargınlığım Sen yoksun ya sevgili, İşte ben o yüzden hayata dargınım Sen, sen yoksun ya Aslında ben kendime dargınım. Uzun zaman oldu kendimle konuşmayalı Gündüzlere küseli uzun zaman oldu, Nicedir tatlı ağzımı bıçak açmaz oldu Sensiz sinemanın tadı da çıkmıyor sevgili Şekersiz içtiğim çayım hiç bu kadar acı olmamıştı Hava neden hep karanlık görünüyor ki Ya bu denizin hırçınlığı nedendir Sen yoksun ya şimdi Bu kent üstüme geliyor Kimse beni korumuyor senin beni koruduğun gibi Ve kimse beni sevmedi senin beni sevdiğin gibi Ama kimse de bilmez senin beni sevdiğini Öyle saklarsın ki sevgini Ne sen bilirsin bana olan sevgini Ne de ben bilirim beni delice sevdiğini Sitemim sana değildir sevgili Beni sensiz bırakan bu hayatadır Bu ağlayan kentte hep senle kalmak isterdim asıl Beni yalnız bıraktığın bu kentte senle var olmak isterdim Hayatın bu çekilmezliğinde sana yaslanmak isterdim Bak yine sensizim işte Sensiz sessiz bu donuk gecelerde Seni yaşıyorum ben sessiz saatlerde Ve sensiz uyuyorum bu gece de Her sabaha yine sensiz uyanacağımı bile bile Bir yanım hep sende, bir yanın hep bende Benimle kalamayacağını bile bile Yine de aklım hep sende |
AŞK HAYAL VE DÜŞ Gece bitiminde ya uyumaktayken düşün, Ya da uyanmışken hayalin gelir karşıma, Hayalin gelirde ben güne seninle başlarım. Gün boyu öylesine bir senaryonun, Öylesine kahramanları oluruz. Ve bende ki aşk beni, Bilmediğim bir yolda yolcu eyler. Bu yolda bilmediğim ozanlar, Bilmediğim aşk şiirleri söyler. Akşam olur, başucuma bir mum yakarım. Ve bir muma, bir hayalimdeki sana bakarım. Alev muma titrer, Ben sana titrerim. Gün bitiminde ya uyanıkken hayalin, Ya da uyumuşken düşün gelirde karşıma, Ben geceye seninle başlarım. Gece boyu öylesine bir rüyanın, Öylesine kahramanları oluruz. Ve bende ki aşk beni, Bir gülü okşamaya uzanan, Bir çift narin el yapar. Bu güldeki yapraklar Daha ben dokunmadan kopar. |
DOST Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamasın Öyle yorgunum ki hiç sorma Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konuşalım Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun kanatlarımız Dokunarak uçalım. insanlardan buz gibi soğudum, işte yalnız sen varsın Öyle halsizim ki hiç sorma Anlarsın. Cahit KüLEBi |
| Saat: 18:25 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık