![]() |
...Şimdi saat sensizliğin ertesi Yıldız doğmuş gökyüzü ay aydın Avutulmuş çocuklar çoktan sustu Birben kaldım tenhasında gecenin Avutulmamıs ben. Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynunun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Soytarılık etmeden güldürebilmek seni Ekmek çalmadan doyurabilmek Ve haksızlık etmeden doğan güneşe Bütün aydınlıkları içine sezebilmek gibi Mülteci isteklerim oldu arasıra, biliyorsun Şimdi iyi niyetlerimi Bir bir yargılayıp asıyorum Bu son olsun, son olsun. Şimdi saat yokluğunun belası Sensiz gelen sabaha günaydın! İşi gücü olanlar çoktan gitti Bir ben kaldım voltasında gecenin Hiç uyumamış ben Şimdi gözlerime ağlamayı öğrettim Ki bu yaşlar Utangaç boynun kolyesi olsun Bu da benim sana Ayrılırken hediyem olsun. Kafamı duvara vurmadan tanıyabilmek seni Beyninin içindekileri anlayabilmek ve Yitirmeden yüzündeki anlık tebessümü Bütün saatleri öyleyce Dondurabilmek için Çıldırasıya paraladım kendimi Lanet olsun Artık sigarayı üç pakete çıkarttım günde Olsun gözüm olsun, ne olacaksa olsun... |
Geri Verin Omrumu! .. Ne yana baksam, agır bir yalnızlık; Kapım kucuk bir merhaba”ya aralık Gelen yok, giden unutmus adresimi Bu nasıl istir dostlar; yaslandık mı artık Hayat nasıl da yavaslıyor yıllar gectikce Bir zamanlar kosardım akardı oysa... Hani o fütursuz kahkahalar, simdi nerede Gecmis baharlardan kalmadır, ara-sıra cınlıyorsa... Ellerim nasıl da burusmus nasıl da yıpranmıs Isıltılı bakısımdan soluk bir eser kalmıs... Saclarım coktan unutmus rengini Gul beyazıydı benzim, simdi sararmis... Nice hastalıklar var es-dost edindigim Nice ilaclarım var adını ezberledigim; Hayat bir bulmacaydı cozulmeyi bekleyen Simdi birkac parca kaldı sırrına ermedigim... Bilmem ki kac bahar kaldı soluk alınacak Kac yagmur ıslatacak yıllanmıs huznumu! Yazdan kalma kac gun var acep yasanacak! Vefasız aynalar geri verin omrumu .. ZEYNEP... |
Yas çiçeği... satırlar ağlamaya hazırlanıyorsa kan/serdim hayatın yedinci baharın(d)a bir varmış bir yokmuş meleklerim tutunca zamanı parmak uçlarında varsa bana ait geleceğim sarılır beyaz önlüğün yakasına sessizlik doğardı her gece kızıl odanın her köşesine hüznü sormayın anlamayacak kadar küçüktüm karanlığa şarkı söylerdim kimse eşlik etmezdi nakaratında sabaha uyanmışım belki, yarın ölücekti çocuklarım daha hayat gözümün önünde çizgi film kahramanı gibi şen’ken şirinlere özendim mavileri ne şiirde tanıdım ne şairin mavisinden anladım bende solmak üzereyken yas çiçeği kan/serdim, ömrümün yedinci baharın(d)a |
Amerika Halen Katil Mahzuni Serif haklıymış Amerika halen katil İnsan kanına doymamış Amerika halen katil Tüm halklara sataşıyor Kudurmuş rahat durmuyor Libya’yı bile vuruyor Amerika halen katil Irak’ı böldü dağıttı Analara kan ağlattı Fitne bir devlet yarattı Amerika halen katil Kuleyi bahane etti Afganistanı eritti Gözünü Lübnan’a dikti Amerika halen katil İsrail’le birlik oldu Filistini yurtsuz koydu Mazlumun gözünü oydu Amerika halen katil İran’dan biraz yılıyor Kendine destek arıyor Yurduma tuzak kuruyor Amerika halen katil Suriye’yi de vuracak Teröre destek olacak Yaramıza dokunacak Amerika halen katil Boş buldu koca meydanı Yağmaladı tah Sudan’ı Olmaz katilin imanı Amerika halen katil İslam dünyasına kinli İki yüzlü iki dinli Katilin elleri kirli Amerika halen katil Güner der dikkat edelim Düşmanımızı bilelim Komşularla birleşelim Amerika halen katil |
Adını okudum,en son parama, Dilenciye verdim ve uzaklaştım. Dilenci geldi de baktı yarama, Parayı verince,coştum da taştım. Çok sonra buluta adını verdim. Almadı adını verdi yağmura. Buiut sonra dedi: yere inerdim, Ben dayanamam ki o ağırlığa. Adını soğuğa,sonra sıcağa, Gündüze,akşama ve hatta sana. Sevaba,günaha;son umuduma. Almadı hiç bir şey kaldı tek bana. |
Vicdansız Aklıma gelmiyor hafızam dondu Sana ne söyleyim bilmem vicdansız Dünyamı Kararttın muradın oldu Sana ne söyleyim bilmem vicdansız Ellerin dilinde sakız eyledin Bastan söyleseydin madem sevmedin Neden benim onurumla oynadın Yüz üstü bıraktın beni vicdansız Senmi bana benmi sana yalvardım Gece gündüz ardım sıra dolandın Ne yapmak isterdin neydi muradın Söylede bileyim bre vicdansız En baştan söyledim sakın ha sakın Niyetin ciddiyse gel bana yakın Dedim geçer birgün arzun merakın Yeminler etmiştin bana vicdansız Demek sana kolay sevip bırakmak Gönülden gönüle çağlayıp akmak Marifetmi böyle bırakıp kaçmak Marifetin sana kalsın vicdansız Güner der korktuğum geldi başıma Zehir kattın ekmeğime aşıma Dilim varsa derim doyma yaşına Tutulur dillerim dönmez vicdansız |
Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Saatlerce kaldırımlarda tur attığımı Şehrin üzerime çöktüğünü Koca şehrin yorganımda yattığını Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Sabahlar bitirmedi gecelerimi Akşamlar getirmedi Doğmayan güneşim sendin Düşmeyen ateşim Şakaklarıma yağarcasına Güvendiğim dağlara kar yağdı Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Kalabalıklara attım kendimi Kim, nereden bilecekmiş ki?! Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Gölgeye sığmadım Gölgem sığmadı Gün gelir söylerim sandım Güneş doğmadı Rüyalarıma girseydin keşke Olmadı işte olmadı Seni sevdiğimi kimseye söylemedim İçin için ağladığımı görmediler Yalnızlık yorgunuydum Ne elimi tutan oldu Ne halime yanan Görmedim duymadım neler dediler Hiç biri senin yerini tutmadılar Senin gibi sevmediler Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Mevsimlere yıllara inat Üstümden çığ gibi geçti zaman Çiçekler açtı, yapraklar döktü Göçmen kuşlar havalandı yüreğimde Bana mısın demedim Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Dalıp gittim üçsüz bucaksız göklere Sanki ufuktan gelecekmişsin gibi Şişelere mektup koydum Dalgalardan dilek tuttum Bildin, bileceksin gibi Seni sevdiğimi kimseye söylemedim Var mıydın yok muydun bilmiyorum Bu ne biçim tutku Allah'ım Hani bir yürek yansa bir gemi dolusu yürek Yürek dayanmaz, dayansa Hani sevenleri korur Hani bir liman olurdun Seni sevdiğimi sana söylemedim Kimselere söylemedim seni sevdiğimi Şehri baştan başa dolaştım Yüreğimi baştan başa Dere tepe düz gittim Kendi kendime ağladım Ağladığımı kimseye söylemedim Kendimden sakladım seni sevdiğimi Rüzgara, buluta söyledim Yokluğunda yandım Sigara gibi Ateş kırkbir Yanık üç Duman oldum Duman oldun Benim oldun Dumanını ciğerime üfledim Seni sevdim işte Daha ne olsun Seni sevdim Seni sevdiğimi kimseye söylemedim |
ÇAĞDAŞ Afiyetle yiyor gökten düşen üç elmayı apartmandaki çocuklar annemin her gece anlattığı öykülerin sonunda Bana ise çöpleri kalıyor evimiz çünkü bodrum katında.. |
Sen bir çiçek değilsin ki ; sonbahar geldiğinde dal dal kuruyacaksın sen bir gün değilsin ki ; gece olunca karanlığa karışacaksın sen bir şiir değilsin ki ; son satırında sonra noktayla sonlanasın sen nesin biliyor musun? Yasadıkça seninle devam edip seninle biten içimdeki nefessin sen.. Ve biliyorsun ki ben nefessiz yaşayamam. |
BİRGÜN Apansız uyanırsan gecenin bir yerinde Gözlerin uzun uzun karanlığa dalarsa Bir sıcaklık duyarsan üşüyen ellerinde Ve saatler gecikmiş zamanları çalarsa Bil ki seni düşünüyorum Bir vapur yanaşırsa rıhtımına bin,açıl Örtün karanlıkları masmavi denizlerde Ve dinle kalbimi bak nasıl çarpıyor nasıl O bütün özlemlerin koyulaştığı yerde Bil ki seni bekliyorum Bir sabah gün doğarken aç perdelerini,bak Sevinçle balkonuna konuyorsa martılar Kendini tadılmamış derin bir hazza bırak Dökülsün dudağından en umutlu şarkılar Bil ki seni istiyorum Gecelerden bir gece uyanırsın apansız Uzaklarda elemli,garip bir kuş öterse Bir ceylan ağlıyorsa dağlarda yapayalnız Ve bir gün kabrimde bir sarı çiçek biterse Bil ki seni seviyorum |
| Saat: 13:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık