![]() |
Mavi Mavi Sevdim Seni Bir tek seyi unutma! Seni sevdim ben. Kalbim simdi bir sokak cocugu Kelebekleri goc etti gonlumun İssizlasti hayat sanki Sanki, sabahi eksik siirlerimin. Sanki, gecesi hep kanayan bir yara Ve sanki, artık hep kanayacak... Aglanacak bir askin kiyisina vurduysa gozlerim Care yok, aglayacak. Bir tek seyi unutma! Seni sevdim ben. Kapılari kendime ben acamadim Ya da yanlıs saatlerde bekledim gelmeni Dusunuyorum da sen gideli ne cok yalnizim.. Sarmasık askin sarisinda kaldim, sarilamadim. Savunamadim seni kimselere Anlatamadim seni kimselere Kimsesiz kaldım, En cok da sensiz... Bir tek seyi unutma! Seni sevdim ben.. Sana uyumak, Sana uyanmakti hayat. Siratini gectim yasarken korkmadan Korkumu gectim cesaretle, ihanetle Berdus bir yalan masumiyeti optum bile bile Tek sen gitme diye Sonbahar oldum yaprak yaprak Agac oldum koklerimi unutarak Tesellisiz bir geceye firlatildim Kalbimi dar kafese kapatarak İcimdeki bir kanarya Hic susmadan aglayacak Bir tek seyi unutma! Seni sevdim ben. Yakamozlarinda yikadim sevdami cirilciplak Seni sevdigimi bagirdim mehtabina Beyazinda akladim bulutunun Mavi mavi sevdim seni icim kan aglayarak Bir tek seyi unutma! Seni sevdim ben. Anlattikca kis vuruyor satirlarima Anlattikca usuyor, anlattikca isiniyor yuregim. Bugun menekselerim de acmadi Belki de kuskun renklere Ellerimde gunah gibi yasayamadiklarim Sensiz soluyorum anlayacagin Mavi mavi oluyorum Duyuyor musun, orada misin, Var misin, yok musun? Bir tek seyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yikilarak Aklima her geldiginde aglayarak.... ZEYNEP.. |
Öldürdügün Yerde Yaşarım! Şimdi o sokağı adımlarım baştanbaşa Sökerim yüreğimi yerinden Akıtırım kanını , Bir peri resmi çizerim gökyüzüne Sadece ben bakarım ve sadece ben görürüm. Sadece beni ısıt ve beni üşüt isterim. Hayranlıkla bakarken Kar yağar kor halindeki yüreğime Soğuk tanecikler okşar beyaz elleriyle hislerimi, Sensiz donarım... Beklerim saatlerce , Gelmeyeceğini bildiğim halde. Son bir sigara daha yakarım, Dumanıyla atarım içimdeki Kavuşmaya dair ümitleri Unutulsam da hayalinden bir kıvılcım alır Büyük bir ateş yakarım yüreğimde İbrahim gibi atarım tenimi ateş dağına Yetinmem , acısıyla... Isınmak için geceyi örterim üstüme. Fazıl’a merhamet eden kaldırımlar, Kovar beni, İncinirim, kızarım, kaçarım. Dolanır ayağıma başıboş kaldırımlar Öğrenemem bir türlü bayram kutlamasını Bakarım gülenlere boş boş. Gülmeyi denerim, nafile bir uğraş Yüzümdeki mutluluğa dair direncin, Senden sonra kırıldığını anlarım. Bir sonraki bayrama saklarım, Hatırlanmaya dair ümitlerimi. Kimse görmeden Gecenin en koyu karanlığına, Günün en soğuk saatlerine, Karanlığın içine sinen itlere Haykırırım şuursuzca , Seni hala... Seni hala ... Seni hala çok sevdiğimi, Zor söylerim işte yine. Sonra adım atmaya mecalim kalmaz Yıkılır düşerim, itler çullanır tepeme Sen bilmesen de öldürdüğün yerde yaşarım... Karanlıklarında seni sensiz taşırım... İnan ki..! |
Elini Ruhuna Koymadan Gelme Elini ruhuna koymadan gelme. Yoksa Cocukların Acı sesi kalır ustunde. Gozlerinin bugusu duser Almaz yanakların, Huznun karesine doner bakislar. Cevrili evlerin Yalnizligiyla bulur isimler Hayat akıslarini… Yaptiklarini al, Giydiklerin kalsin… Duyduklarini unutmadan Adimlarina kat. Yenile ic cekislerini Taze nefesler ekle umuduna. Bir cocugun elinden tut… Gokyuzune ucan guvercinleri dusun. Ve inan… Yapılacak cok is var daha. Yakmak icin yazılacak kitap var, Kimi yüregini isitacak insanin Kimi, Acıtacak Tutusan harflerin cigliginda Ve dusun… Elini ruhuna koymadan gelme, Tanimam… ZEYNEP |
Gidenlere Dâir… Ansızın gidenlerde kalır kalbin yarısı, Uzun denen ömürler geçmez olur yalnızken… Adeta bir gül gibi kanar kalbin yarası, Anlamını bulamaz hiçbir sevda ıssızken… Hep gidenlerde midir muhabbetin anlamı, Hasret mi anlatır hep yapayalnız akşamı? Her yürekte muhabbet yoksa başka başka mı, Ümitler uzaklarda parlayan bir yıldızken… Kimi dosttur gidenin, kimi can, kimi canan, Bir ateşböceği gibi pırıl pırıl parlayan Yanan kalbi insanın, bir türlü soğumayan, Ömürden çalan zaman öylesine arsızken… Hatıra biriktirir hafızamız, insanız zahir, Her insanda bir iz kalır gidenlere dâir… Not: Aramızdan yeni ayrılan arkaşıma ithafen...huzur içinde yat...(W) |
Adam Gibi Severim Sevmenin lamı cimimi olur Yalandan sevmek bize yakısmaz Gun gelir yalan belli olur Yalan sevgi kimseye kalmaz soylerim. Ama ben sevdim mi,adam gibi severim. Once umit verip,sonra sir olan Guzelligini kullanip yakin olan Acimasizca seni boynu bukuk koyan Boyle sevgiliden nefret ettim ederim Ama ben sevdim mi,adam gibi severim ZEYNEP |
adında büyür bahar seni güz götürdü erik çiçekleri getirsin nasılsa bahar sırdı / adındı aç avuçlarını yağmur beslesin... sen ayaz alıp od-un verirken kedere derdimiz utandı / başı yerde orman sessizliği çaldık / sustuk sen yokken -insanlar aynı değildi kimine kıymetsiz sohbetimiz cevherdi / unutmadı kimine kabul edilecek duamızı verdik / hatırlamadı -olsun... / dedik erenlerin bağına girdik bizi karşıla... |
ACI BENİMLE GELİR..... Bircok kelime, Kitap kandirir, Kapagı tavana bakar, Rakamlarin sayfa cigligi, İsinlanip gelmis sevda, Oturmus yanıbasina, Bilemezsin, Bir goz, Gozlerine nasil da saldirir, Kacamazsin, Gonlu toprak kokan, Karincanin hikayesi, Bana birgun, Sana sonsuzluk kalir, Duvarda salinan zaman, Aglar gozleri yasli anam, Derdim ya hani, Gozleri gokyuzumde dolasan, Gideceksen temelli, Aksam vakti toparlan, İslanip gelmis, Bilemezsin, Bir eylul gecesinde, Adi yadigar kalan.... ZEYNEP... |
Sabaha Ömürlük Geceler Susar mıydı? Renk düşüydü avuçlarımda sakladım çingenepembesinin hasını bitmeyen söz ıtırı çivitiçiğdem yıldızını. Yazmadan sabaha çıkar mıydı cümleler yoksa dal ucunda asılır mıydı? Filizi diri çökertme ağında toplanır mıydı kiracı zaman öksüz, öyküsüz ağarır mıydı? Ucu bucağı sonsuz mera, madımak tosunu yaprağın üstünde gülüşü gümrah sığırcık evini yanında taşıyan tosbağa yeşilin saz çalan indinde dolaşırdı. Duygusuz dallara nem verirken piri hayat çiçeklenen sevdalar açılırdı Güzelim gün vururken yüzlere enikleyen can kabarırdı. Püfür püfür yel saçları ahenkli haspa raks ederken ufukta hülyalar gözlerde oynaşırdı. idaresi ay parçası düşerken odaya uykuya varılırdı. Sabaha ömürlük geceler susar mıydı? |
ELVEDA..... Selam soyleyin, ey martilar Simdi cok uzaklarda olan askima. Gidip anlatin,simdi onsuz yandigimi buralarda O her ne kadar inanmasada buyuk bir ask vardi aramizda Her ne kadar sahip cikmasada, Askin kani dolasirdi damarlarimizda hic unutmuyorumda... Bir opucuk gondermisti yanagima Sanki o gun yeniden gelmistim dunyaya İste o zaman dusmustum bu masal deryasina Ama o giderken donup bakmadi ardina Aldirmadi denizleri cevreleyen gozyasima Haber aldim gecenlerde ondan Kizin birine tutulmus. Ser kalmadi dedim askımdan, Oysaki... Oysaki o benden once unutmus. Genede kirginim ona giderken elveda demedi ya Bakmadiya ardina, Aldirmadiya akan gozyasima Hala bir kirginlik tasıyorum icimde, Bir cift laf yolluyorum ona Git ay yuzlum, sen kosarak git mutluluga Ben gelirim adim adimda olsa Sevdigin kiza soyle gozu gibi baksin sana Elveda yagmur yureklim elveda Elveda bahar sabahim hasretim ELVEDA... ZEYNEP |
Sen Paris,Bense Helena Yüreğim gidemezdi başka hiçbir yere, Yangın yeriydi dalları! Alev topu gibi düştün Şarkımın tam ortasına! Hayat ovaydı ama, Sana her taarruz bir uçurumdu! Anlayamazdın! Zaferim hangi surun ardına gizliydi Bilemiyordum! Bilemiyordum, Kargımın gideceği adresi! Bir yangın yeri yarattın Destanın tam ortasında! Yerle bir olmuştu şehrim, Gelişinin öncesi hiç yaşanmamış, Gidişinin sonrası vardı! Yeni bir medeniyet kurulmuştu sanki Kalbimin bir yarısına Sen paris Bense helena!.. |
| Saat: 20:38 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık