![]() |
Şehirlerin Dışından Kalk, arkadaş, gidelim Dereler yoldaşımız, Dağlar omuzdaşımız. Dünyayı seyredelim, Şehirlerin dışından. Esmerden, sarışından, Kaçalım, kurtulalım Haydi yürü, bulalım, Kat kat çıkmış evlerin, O cam gözlü devlerin Gizlediği alemi Bir tüy gibi yel alsın, Bir dal gibi sel alsın, Bizden, menhus elemi. Attığımız naralar, Yol açsın karanlıkta. Çeksin bizi mağralar, Bir derin ormanlıkta. Öttürüp sert bir ıslık, Yılanları çağralım. Peşinden çığlık çığlık, Çakallara bağralım, Ötelim baykuşlarla. Kızıl akşam üstleri, Hicret eden kuşlarla, Sema, deniz ve yeri, Çepçevre, iklim iklim, Dolaşalım, gezelim Yollar bizden bir izdir, Ne duysak sesimizdir, Ne görsek benzer bize. Hiç şaşmayan bir saat Gibi işler tabiat, Uyarak kalbimize Mevsimler boğum boğum, Zamanın ipliğinde. Başı görünmez doğum, Sonu ölçülmez hayat... Hayvan, nebat ve cemat, Hepsi ilk gençliğinde. Ölen ölür, yıpranmaz; Giden gider, aranmaz. Böyle geçer ömrümüz, Bir gün gelir, ölürüz. Haberimiz olmadan. Ve o zaman, o zaman, Hayat neymiş görürsün Bırak, keyfini sürsün, Şehirlerin, köleler Yeter bizi tuttuğu Tükensin velveleler Kalk arkadaş, gidelim İnsanın unuttuğu Allah'ı zikredelim; Gül ve sümbül hırkamız, Sullar, kuşlar, halkamız... Necip Fazıl Kısakürek |
Sen Sevme Ben çok yangında kül oldum, Senin hasretin ne ki Ben her dürüstlüğümde kayboldum, Senin vicdanın ne ki Yar derdim hep sevdiğime Meğer yan dermişim yüreğime, Senin yangının ne ki Rüzgâr oldum duruldum Gül oldum solduruldum Bu karamsarlığımı insafıma sordum, Senin bakışların ne ki Yaşardım aşkı çaresiz, severdim yâri bedensiz Yeter ki benim olsun, ölüme giderdim kefensiz... Ben çok şarap içtim, aşkının sarhoşluğu ne ki! |
Hasret Zamanları Bugün sana aşık oluşumun bilmem kaçıncı günü. Ve bilmem kaçıncı saati şimdi. Milattan sonra mıydı, yoksa önce mi? Yoksa milat, aşık olmam mıydı gözyaşlarına? Gözyaşlarım, kum saatinin kum taneleri. Aşk, sessiz ve sürekli akışında gizli. Zaman kadar düzenli, Aşk kadar, senin kadar gizemli. Bilmem kaçıncı dakikası sana aşık oluşumun. Her nedense savruldum saçlarınla, Vuruldum yalancı bakışlarına. Yalancı olan sevgi miydi, mestane gözlerin mi bilmem. Yoksa gerçekler miydi yalan olan? Güzel yüzünden arta kalan, Hayalin kadar yalan. Bilmem kaçıncı saniyesi sana aşık oluşumun. Kalbimin kaçıncı haykırışı seni? Kaçıncı duyuşum kapıda sesini? İşte yine gelmeyişin, Hayal kırıklığının hangi saniyesi. Bilmem kaçıncı salisesi sana aşık oluşumun. Ve alışamadığım yokluğunun. Ne zamandır hasretim karbeyaz tenine. Yokluğunda geçen saliseler kadar, Akıttığım gözyaşları kadar, Sana olan sevgim kadar çok hasretim sana. Vuslat bir dua kadar uzak, Ölüm kadar yakın bana, Şimdi sessizce ağladığım mezarının başında... |
Sen Şimdi Bu Şehrin Neresindesin Kaç gün koparabilirsin Şu sahte dünyanın cimri ellerinden Ağarmakta olan bir günün Bekâretinin ardına mı sığındın Ağustos sıcağında. Buğday başağının başını eğdiği gibi Başını eğip gölgene mi gizlendin Balıkçı kayıklarının üzerinde dönüp dolaşan. Martıların çığlığına mı? Bu şehrin asude yalnızlığına mı gömüldün Ayak sesinden ürperen bir serçe gibi Saçaklar altına mı gizlendin Söyle sen şimdi bu şehrin neresindesin Hâkimin hışımla kalemini kırdığı yerde misin Avcının bir ceylanı vurduğu yerde mi Söyle inancımı yitirmek üzereyim Ve yitirdim Biliyor musun? Aşka inanmıyorum. |
Istırap Yağmuru Ben yalnız halime Seni düşünürken bakıp resmine Cama vuran damlalar Gittiğin yollara yağan yağmurlar Rahmet değil sevgilim Istırap yağmuru Ağlayarak daldım maziye Hatırladım ikimizi elele Şimdi ellerim boş gözümde yaşlar Yanağımdan akan damlalar Gözyaşı değil sevgilim Istırap yağmuru |
Sen Söyle tüm şarkılar seni hatırlatıyor bana sen bir düştün rüyamda mutlu ol yeterki sen ben alıştım mutsuzluga ayrılıgın ağlamak olduğunu ögrendim senden sensizligin kader oldugunu kaderinde ölüm oldugunu sen mutlu ol üzülme ben üzülürüm ikimizin yerine bak yine yagmur yagıyor bende o karanlık sokaklardayım eskisi gibi acaba bu sele yol açan gözlerim mi yoksa yagmurmu sen söyle benimi yoksa ölümü mü sen söyle sensizlikmi yoksa boşver gitsin |
Gözyaşım Takılı Kaldı Buluta Yağmur kaç gece yağdı Hatırlamıyorum Sel mi aldı canımı Hiç bilmiyorum Oysa gözyaşım takılı kaldı buluta Yağmur kaç gün önce bitti Hatırlamıyorum Damlaları göz bebeklerimde mi Bulamıyorum Oysa gözyaşım takılı kaldı buluta Yağacak sağanak sağanak Karışacak sonsuzluk nehrine Çekip götürecek beni Senin hoyrat karanlığına Gözyaşım ıslatacak saçlarını Biliyorum Bir damla olup konacağım Dudağına Ne olur onu da kurutma Sevdamı kuruttuğun gibi Bir hiç uğruna |
Sen Söyle Kemancı Pranga vurmadım hiçbir zaman arzularıma Ben anadolu çocuğuyum Eflatun nazarla seyrederim hep olup bitenleri Kadınların süslü elbiseleri yakışmaz ruhuma Ben şarklıyım Diyar kentin dağlarından Güneyin sahillerine inmişim bir akşam vakti Belki de bu yüzden ayak uyduramadım buralara, Sözüm ona Beni kulaklarınla değil, kalbinle dinlemeliydin! Yaşlanmış umutlara elveda Yıpranmış, kül renkli mazime elveda Bir daha elveda, bir daha, bir daha.. Bir bülbül ağıt yakar gülün üstüne Gidenler geri gelir mi ki bir daha, gelir mi… Hıçkırıklar içindeki keman hangi tele vurur şimdi, Gurur zaman tanımaz kemancı Bu derde yakalanmaya gör bir kerecik olsun.. Feryatlar niye ki, şükür yaraşır bize Ahretlik meselemiz varken kemancı Gözyaşı dökmeye değer mi dünyanın üstüne Faniyle fena bulmak ve heba olmak sonsuza kadar Sen söyle olur mu kemancı, olur mu, olur mu?.. |
Öleceğiz; müjdeler olsun, müjdeler olsun! Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun! NECİP FAZIL KISAKÜREK |
...Yaşama Adanarak Bir gecenin koynundan kopan güneş tana teslim ağarıyor, Deniz isyan etmiş sahile, medcezirlerde, Bir ışık dansı yansıyor, dalgaları okşarcasına, İşte maviyi tanıyor yüreğim yarı şaşkın, yarı hayranlık içinde. Denizin rüzgarı ayazdan, vuruyor yüzüme Kirpiklerimde birkaç muzur kum tanesi Sandalın iskeleden vuran başı boş kürek sesleriyle Martılarda kanat çırpıyor bu musikiye. Zamansızca yanaklarıma sokulan denizin arsız damlaları, Bir güne ayıltırcasına yakıyor tenimi Gözlerim nemleniyor, dizlerim çözülüyor Başım güneşe doğru; Diz çöküyorum ben bu HÜRRİYETE.. |
| Saat: 00:32 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık